فهرست مطالب

فیض - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 95، مهر و آبان 1396)

مجله فیض
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 95، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن اربابی*، زهره فخریه کاشان، مهدی دلاوری، محسن تقی زاده، حسین هوشیار صفحات 298-304
    سابقه و هدف
    عفونت با تریکوموناس واژینالیس یکی از شایع ترین انواع واژینیت در زنان است. باتوجه به بروز مقاومت و عوارض جانبی مترونیدازول به عنوان داروی اصلی و خواص درمانی گیاهان باباآدم (Arctium lappa L.) و مرزه L.) Satureja hortensis)، در این تحقیق اثر ضد تریکومونائی این دو گیاه در شرایط برون تنی روی ایزوله های جداشده از بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
    موارد و
    روش ها
    این تحقیق تجربی روی 1203 فرد مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی درمانی کاشان صورت گرفت. از 5 ایزوله کشت داده شده در محیط TYI-S-33، برای مطالعه تاثیر عصاره های الکلی ریشه باباآدم و سرشاخه های هوایی مرزه استفاده شد. تاثیر غلظت های 5/12، 25، 50، 100، 200، 400، 800، 1000 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره ها بر رشد تروفوزوئیت های انگل در 12، 24 و 48 ساعت پس از کشت سنجیده شد. محیط کشت به عنوان کنترل منفی و مترونیدازول به عنوان کنترل مثبت در غلظت های 025/0، 05/0، 1/0، 2/0، 4 /0 میکروگرم بر میلی لیتر مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر عصاره ها و دارو با شمارش و مقایسه تعداد انگل زنده و مرده با رنگ آمیزی تریپان بلو تعیین گردید.
    نتایج
    عصاره های الکلی باباآدم و مرزه بر رشد تروفوزوئیت های تریکوموناس واژینالیس اثر ممانعت کنندگی داشت.IC50 عصاره های الکلی سرشاخه های هوایی مرزه، ریشه بابا آدم و مترونیدازول 24 ساعت پس از کشت به ترتیب 8/190، 7/966 و 0326/0 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره های الکلی سرشاخه های هوایی مرزه و ریشه باباآدم اثر ضد تریکوموناسی دارند. خصوصیات ضد تریکوموناسی عصاره الکلی مرزه به مراتب بیشتر از عصاره الکلی باباآدم می باشد. تحقیقات بیشتر روی اجزای تشکیل دهنده هریک از عصاره ها به ویژه گیاه مرزه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، عصاره الکلی، سرشاخه هوایی مرزه، ریشه باباآدم، برون تنی
  • اکرم حمزه وی، سید دامون صدوقی*، راهله رهباریان صفحات 305-316
    سابقه و هدف
    گیاه حرا دارای اثرات ضددیابتی و آنتی اکسیدانی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی برگ این گیاه بر فعالیت آنزیم های کبدی، شاخص های استرس اکسیداتیو و هیستوپاتولوژی کبد در موش های صحرائی دیابتی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 28 سر موش صحرایی نر به گروه های مساوی شاهد، شاهد دیابتی و تجربی دیابتی 1 و 2 تقسیم شدند. گروه های شاهد دیابتی و تجربی دیابتی، با یک بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه های تجربی دیابتی، یک روز در میان و به مدت یک ماه، عصاره آبی حرا را به صورت داخل صفاقی با غلظت های 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت نمودند. به نمونه های گروه شاهد و شاهد دیابتی آب مقطر استریل تزریق شد. در پایان دوره تیمار سطح سرمی آنزیم های ALT، AST، GGT و ALP بررسی شد. سپس، سطح آنزیم های آنتی اکسیدانی SOD، GST، CAT و MDA در بافت کبد اندازه گیری شد. مقاطع بافتی کبد نیز تهیه شده و توسط میکروسکوپ نوری بررسی گردید.
    نتایج
    تجویز عصاره حرا (100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) به موش های صحرایی دیابتی سطح سرمی آنزیم های کبدی و سطح بافتی MDA را به طور معنی داری کاهش داد. هم چنین، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت کبد افزایش یافت (0/05
    نتیجه گیری
    عصاره حرا شاخص های استرس اکسیداتیو بافت کبد موش های صحرایی دیابتی را بهبود می دهد و موجب کاهش سطح سرمی آنزیم های کبدی آنها می شود. هم چنین، این عصاره سبب بهبود آسیب های کبدی القاء شده توسط دیابت می شود.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، حرا، آنزیم کبدی، استرس اکسیداتیو، موش صحرایی
  • علی طاهری*، مصطفی غفاری، شاداب هوشمندی، محمد مهدی نام آوری صفحات 317-325
    سابقه و هدف
    امروزه مطالعات زیادی برای استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان عوامل ضدسرطان در رابطه با فعالیت آنتی اکسیدانی آنها انجام شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی عصاره های آلی و آبی جلبک قهوه ای سیستوسیرا ایندیکا جمع آوری شده از سواحل چابهار انجام شد.
    مواد و روش ها
    عصاره ها بر اساس روش استخراج غوطه وری طی 24 ساعت توسط حلال های ان هگزان، اتانول، متانول، کلروفرم و آب مقطر استخراج شدند. سپس، میزان قدرت کاهندگی، حذف رادیکال آزاد (DPPH)، قدرت کلاته کنندگی و سمیت سلولی با روشMTT بر علیه سلول های سرطان کولورکتال مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    عصاره کلروفرمی با میانگین 02/0±36/0 میکروگرم بر میکرولیتر بهترین قدرت کاهندگی را نسبت به سایر حلال ها نشان داد و در تست کلاته کنندگی یون فلزی، عصاره کلروفرمی با میانگین 86/0±18/62 میکروگرم بر میکرولیتر نسبت به سایر حلال ها تاثیر بهتری نشان داد (0/05>P). بهترین فعالیت مهار رادیکال آزاد در عصاره های اتانولی و متانولی به ترتیب با غلظت 83/15 و 21/33 میکروگرم بر میکرولیتر مشاهده گردید و عصاره متانولی دارای فعالیت مهار رادیکال آزاد بهتری نسبت به عصاره اتانولی بود (05/0>P). در تعیین خواص ضدسرطانی، عصاره متانولی با غلظت 33/1±30 میکروگرم بر میکرولیتر بیشترین اثر را بر مرگ سلول های سرطانی داشته و کمترین اثر مربوط به عصاره آبی با غلظت 11/1±67/66 میکروگرم بر میکرولیتر بود (0/05>P).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده می توان عصاره جلبک قهوه ای (Cystoseira indica) را به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای مطالعات پیش کلینیکی و کلینیکی پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: ضدسرطان، آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد، قدرت کاهندگی، سیستوسیرا ایندیکا
  • هاجر ضیایی هزار جریبی، نجمه نادعلی، مجید سعیدی، مسعود سوسرایی، اوغل نیاز جرجانی، زهره مومنی، مهدی فخار * صفحات 326-334
    سابقه و هدف
    تریکوموناس واژینالیس (ت. وازینالیس) عامل تریکومونیازیس است. با توجه به افزایش مقاومت و وجود عوارض جانبی داروها، بررسی اثر ضد تریکومونایی اسانس و نانوامولسیون اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر تریکوموناس واژینالیس در شرایط برون تنی هدف این تحقیق است.
    مواد و روش ها
    اجزای اسانس اسطوخودوس با گاز کروماتوگرافی مشخص شد. برای تعیین اثرات سمیت سلولی، از سلول های ماکروفاژ رده J774.A.1 استفاده شد. ت. وازینالیس از ترشحات زنان مبتلا، جداسازی و سپس در محیط Complete TYMکشت و به مدت 10 روز پاساژ داده شد. تاثیر اسانس و نانوامولسیون 1 درصد اسطوخودوس در غلظت های 10، 25، 50 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر و در زمان های 1، 2 و 3 ساعت به صورت سه تایی در پلیت 24 خان های انجام شد. کنترل مثبت، مترونیدازول 50 میکروگرم بر میلی لیتر بود. تعداد انگل زنده و مرده به وسیله تریپان بلو با لام نئوبار شمارش شد.
    نتایج
    زنده مانی ماکروفاژها برای اسانس و نانو به ترتیب 70/93 و90/90 درصد بود. اسانس و نانوامولسیون اسطوخودوس در غلظت 100 میکروگرم بر میلی لیتر در مدت زمان 3 ساعت به ترتیب 7/81 و 9/81 درصد مهار رشد را نشان دادند. این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    اسطوخودوس در اشکال اسانس و نانوامولسیون دارای خاصیت مهار رشد مطلوبی است و می تواند انتخاب مناسبی برای انجام تحقیقات درمانی عفونت های تریکومونایی باشد.
    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، اسطوخودوس، اسانس، نانوامولسیون، TYM Complete
  • آرزو برنای رودی *، مریم طهرانی پور، ناصر مهدوی شهری صفحات 335-344
    سابقه و هدف
    تشکیلات هیپوکامپ بخشی از لوب گیجگاهی را به خود اختصاص می دهد و خود از این بخش ها تشکیل شده است: جسم هیپوکامپ، شکنج دندان های و سوبیکولوم. گیاه ارزن حاوی پروتئین ها، مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مورد نیاز برای حفظ حیات و سلامت سلول های بدن پستانداران است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره الکلی دانه گیاه ارزن پروسو (Panicum miliaceum L.) بر تراکم نورونی ناحیه هیپوکامپ انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر به 4 گروه تقسیم شدند. عصاره الکلی دانه گیاه ارزن پروسو به روش سوکسله تهیه شده و به سه گروه تیمار به ترتیب با دوزهای 25، 50 و 75 میلی گرم بر کیلوگرم به روش داخل صفاقی و به مدت 21 روز تزریق شد. گروه کنترل نرمال سالین دریافت نمود. در پایان مطالعه حیوانات بیهوش شده و پس از پرفیوژن، مغز از جمجمه خارج گردید. بعد از انجام مراحل پاساژ بافتی از مغز برش تهیه شده و رنگ آمیزی شد. سپس، تراکم نورونی نواحی مختلف هیپوکامپ بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که تراکم نورونی در نواحی CA1 و CA3 گروه تیمار شده با دوز mg/Kg 50 و در تمام نواحی هیپوکامپ (CA1،CA2،CA3) گروه تیمار شده با دوز mg/Kg 75 عصاره الکلی افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشته است (0/05
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی دانه گیاه ارزن پروسو باعث افزایش تراکم نورونی و القای نورون زایی در هیپوکامپ موش صحرایی می گردد.
    کلیدواژگان: ارزن پروسو، عصاره الکلی، تراکم نورونی، هیپوکامپ
  • مجید کاشف، محسن شعبانی * صفحات 345-351
    سابقه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی و تبیین رابطه لاکتات و گلوکز سرم با میزان اشباع اکسیژن خون، ضربان قلب و VO2max در پاسخ به مصرف ال-کارنیتین حین فعالیت شدید درمانده ساز در بلافاصله و دوره بازیافت، در مردان جوان فعال است.
    مواد و روش ها
    تعداد 10 مرد جوان فعال (96/0±4/26 سال، قد 45/9±90/173 سانتی متر و وزن 63/5±80/71 کیلوگرم) در این پژوهش شرکت داشتند. آزمودنی ها طی دو جلسه آزمون بروس را تا سرحد واماندگی انجام دادند. به منظور بررسی ارتباط گلوکز و لاکتات با اکسیژن اشباع (%SO2)، ضربان قلب بیشینه و VO2max در سه نوبت قبل، بلافاصله و 4 دقیقه پس از فعالیت، فاکتورهای مورد نظر اندازه گیری شدند.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که در گروه مکمل، ارتباط مثبت معنی داری میان سطوح لاکتات سرم در 4 دقیقه پس از فعالیت و میزان VO2max، و هم چنین میان سطوح گلوکز سرم و %SO2 بلافاصله پس از فعالیت، وجود دارد (05/0>P). بین سایر فاکتورها ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد که مکمل دهی ال-کارنیتین می تواند بر ارتباط میان لاکتات موجود در سرم و توان هوازی (VO2max) و نیز ارتباط گلوکز سرم و %SO2 در فعالیت شدید تاثیر مثبتی اعمال کند؛ بنابراین، احتمالا مصرف ال-کارنیتین به واسطه اعمال تاثیر مثبت بر توان هوازی باعث افزایش توانایی افراد در انجام فعالیت های شدید درمانده ساز از طریق افزایش آستانه واماندگی می شود.
    کلیدواژگان: ال-کارنیتین، لاکتات، گلوکز، اشباع اکسیژن، VO2max، فعالیت درمانده ساز
  • کیومرث امینی *، عاطفه محمودی کجیدی صفحات 352-358
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل مسمومیت غذایی در جهان می باشد. این باکتری پاتوژن توانایی ایجاد بیوفیلم را دارا بوده که می تواند منجر به ایجاد آلودگی های غذایی گردد. حضور ژن های بیوفیلم در باکتری بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه شناسایی وجود ژن های چسبنده در باکتری است که نقش بسیار مهمی در ویرولانس و قدرت بیماری زایی آن داشته و حتی از نفوذ آنتی بیوتیک ها در زمان بیماری زایی جلوگیری به عمل می آورد.
    مواد و روش ها
    تعداد 100 نمونه شیر تازه از دام زنده جمع آوری شد و به منظور شناسایی ژن های چسبنده (eno، cna، ebp، bbp) در ساخت بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس، تعداد 60 جدایه از آن ها با روش PCR چندگانه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه براین، فراوانی استافیلوکوکوس های مقاوم و حساس به آنتی بیوتیک های متی سیلین، ونکومایسین و کلیندامایسین در بین نمونه های مورد مطالعه نیز تعیین گردید.
    نتایج
    از مجموع 60 جدایه از شیر تازه، 4/43 درصد کلونی ها دارای ژن کدکننده پروتئین متصل شونده به لامینین یا همان ژن eno بودند. به علاوه، 90 درصد نمونه ها حساس به ونکومایسین، 50 درصد حساس به کلیندامایسین و 4/43 درصد حساس به متی سیلین بودند. هم چنین، توزیع سایر ژن های چسبنده (ebp، cna، bbp) به ترتیب 6/11، 20 و 25 درصد بود. نتایج بررسی مولکولی حاکی از آن بود که بیشترین درصد ژن موجود، eno بوده و کمترین درصد مربوط به bbp می باشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت در مطالعه حاضر بیشترین میزان حساسیت نمونه ها (90 درصد) به ونکومایسین بوده و کمترین مقدار حساسیت (3/43 درصد) مربوط به متی سیلین می باشد.
    کلیدواژگان: شیر، بیوفیلم، استافیلوکوکوس اورئوس، PCR چندگانه
  • رسول هاشم زهی، عباس دوستی*، محمد کارگر، مجتبی جعفری نیا صفحات 359-366
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر بومانی یکی از باکتری های بسیار مقاوم در برابر انواع آنتی بیوتیک ها در جهان است. این باکتری عامل عفونت های بیمارستانی به صورت بومی یا همه گیر بوده و هنوز واکسن موثری علیه آن وجود ندارد. NlpD یکی از عوامل آنتی ژنی مهم است که سبب تحریک سیستم ایمنی میزبان می گردد. بنابراین، هدف از این تحقیق، کلون سازی و بررسی بیان ژن nlpD باکتری اسینتوباکتر بومانی در سلول های HDF (Human dermal fibroblast) است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی ژن nlpD از روی ژنوم اسینتوباکتر بومانی با استفاده از روش PCR تکثیر شد. سپس، ژن مذکور به ترتیب در ناقل های pTZ57R/T و pIRES2-EGFP کلون سازی و ساب کلون گردید. تایید صحت کلون سازی ژن با سه روش PCR، آنزیم های برش دهنده و تعیین توالی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس، ناقل نوترکیب نهایی pIRES2-EGFP-nlpD با کمک الکتروپوریشن به سلول های HDF منتقل گردید و بیان ژن هدف در این سلول ها با روش RT-PCR بررسی شد.
    نتایج
    قطعه 831 جفت بازی مربوط به ژن nlpD اسینتوباکتر بومانی با موفقیت تکثیر شد. هم چنین، نتایج تحقیق نشان داد که سازواره نهایی pIRES2-EGFP-nlpD تشکیل گریده است. مشاهده باند 831 جفت بازی پس از انجام RT-PCR، در سلول های ترانسفورم شده نسبت به سلول های شاهد، موید بیان ژن nlpD در سلول هایHDF می باشد.
    نتیجه گیری
    سازواره نهایی ساخته شده در این تحقیق توان بیان ژن nlpD اسینتوباکتر بومانی را در سلول های یوکاریوتی دارد. بیان موفق ژن هدف می تواند در راستای بررسی ایمنی زایی در حیوانات آزمایشگاهی به عنوان یک واکسن نوترکیب مدنظر قرار گیرد. هم چنین، سازواره pIRES2-EGFP-nlpD از پتانسیل لازم برای بررسی به عنوان واکسن ژنی در تحقیقات آینده برخوردار است.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، nlpD، بیان ژن، RT-PCR
  • زهرا رضوانی *، پرستو عارضی صفحات 367-375
    سابقه و هدف
    سرطان پستان دومین عامل مرگ ومیر در جمعیت زنان در تمام دنیا است؛ به طوری که در ایران از هر هشت زن یک نفر به سرطان پستان مبتلا می شود. بنابراین پیدا کردن مارکرهای جدید برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه اهمیت زیادی دارد. بروز سرطان علل مختلفی دارد که جهش در ژنوم میتوکندری یکی از دلایلی است که در بیشتر مطالعات مربوط به سرطان پستان مشاهده شده است. هدف از این مطالعه بررسی ژنتیکی ناحیهND4 میتوکندری در بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 60 زن مبتلا به سرطان پستان و 28 زن سالم انجام شد. پس از استخراج DNA از بلوک های پارافینی، ابتدا ناحیه mtND4 (11860-11646) توسط تکنیک PCR تکثیر شد، سپس از تکنیک SSCP برای شناسایی تفاوت های ساختاری بین نمونه های سالم و سرطانی استفاده شد. در نهایت نمونه هایی که تفاوت ساختاری نشان دادند، برای توالی یابی ارسال شد.
    نتایج
    در این مطالعه با تعیین توالی ناحیه mtND4 در 24 نمونه مشکوک 15 تغییر نوکلئوتیدی گزارش شد. از این تغییرات، بیشترین تغییر مربوط به G11719A بود. سایر تغییرات عبارت بودند از11803delT، G11717A، C11735T، C11716G، C11702T A11812G،.
    نتیجه گیری
    باتوجه به مشاهده تغییرات ژنتیکی جدید در ناحیه mtND4، نقش تشخیصی این موتاسیون ها برای تشخیص اولیه سرطان پستان در زنان ایرانی نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ژنوم میتوکندری، ND4، جهش
  • الهام پرواسی، محبوبه نصیری *، داریوش ایرانی صفحات 376-382
    سابقه و هدف
    بیماری سنگ کلیه یکی از شایع ترین اختلالات مجاری ادراری است که با هتروژنیتی بالینی و ژنتیکی بالا در جمعیت بروز می نماید. سسترین 2 در مسیرهای حیاتی گسترده ای، به خصوص استرس اکسیداتیو و ژنوتوکسیک، درگیر می باشد. باتوجه به اهمیت تنظیم نامناسب مسیر استرس اکسیداتیو در بیماری های سیستمیک مانند ناهنجاری های کلیوی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs7526084 در ناحیه 3 پایین دست ژن سسترین 2 و ریسک بروز سنگ کلیه در بیماران جنوب ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 150 فرد مبتلا به سنگ کلیه و 180 فرد سالم که از نظر سن و جنس همسان سازی شده بودند، در فاصله زمانی فروردین تا دی ماه 1394 شرکت داده شدند. تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم rs7526084 با استفاده از روش T-ARMS PCR صورت گرفت.
    نتایج
    فراوانی آلل G در افراد گروه کنترل بالاتر از افراد گروه بیمار بود و درحضور این آلل ریسک بروز بیماری کاهش نشان داد (01/0=P، 91/0-48/0:CI 95 درصد، 66/0:OR). هم چنین، در حضور ژنوتیپ های هتروزیگوت CG (004/0=P، 80/0-30/0: CI95 درصد، 49/0:OR) و هموزیگوت GG (04/0=P، 96/0-23/0:CI 95 درصد، 47/0:OR) کاهش خطر بروز سنگ کلیه دیده شد. تحت مدل ژنتیک غالب برای آلل G (GG+GC در مقابل CC)، این آلل خطر بروز بیماری را به طور قابل توجهی کاهش داد (002/0=P، 78/0-31/0:CI 95 درصد، 49/0:OR).
    نتیجه گیری
    کاهش خطر بروز سنگ کلیه در حضور آلل G از پلی مورفیسم ژن سسترین 2 احتمالا مدرکی دال بر دخالت مسیر استرس اکسیداتیو در پاتوژنز سنگ کلیه می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری سنگ کلیه، استرس اکسیداتیو، سسترین 2، پلی مورفیسم
  • ناهید مددی گلی، رضوان منیری *، ساره باقری جوشقانی صفحات 383-389
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر بومانی از پاتوژن هایی است که در بیمارستان ها گسترش زیادی دارند. این باکتری قادر است مکانیسم های مقاومت مختلفی را داشته باشد. سویه های مقاوم به چند داروی آن مشکلات درمانی در جهان ایجاد نموده است. هدف از این مطالعه تعیین حساسیت ضدمیکروبی و ارزیابی وجود ژن VEB-1 در نمونه های بالینی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی روی 124 ایزوله اسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 1392-1393 انجام پذیرفت. تعیین هویت باکتری ها در سطح گونه با استفاده از تست های بیوشیمیایی استاندارد و تایید ایزوله ها با کیت Microgen (GNA) انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی روی 17 آنتی بیوتیک طبق روش استاندارد و بر اساس معیار CLSI انجام پذیرفت. مقاومت به سه یا بیش از سه کلاس از آنتی بیوتیک ها مقاومت چند دارویی تعریف گردید. برای شناسایی و تکثیر ژن VEB-1 از روش PCR استفاده گردید.
    نتایج
    بیشترین مقاومت به سفتازیدیم، سفتریاکسون و سفوتاکسیم بود. همه ایزوله ها مقاوم به چند دارو و حساس به پلی میکسین، کلیستین و بودند. ژن VEB-1 در 32 نمونه (8/25 درصد) مثبت بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ایزوله های مقاوم به چند دارو بالا می باشد. ژن VEB-1 که تولید کننده آنزیم های بتا لاکتا ماز وسیع الطیف بوده و باعث غیرفعال شدن سفالوسپورین های نسل سوم می شود، در بیش از 25 درصد نمونه ها مثبت بود.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، مقاوم به جند دارو، ژن VEB، 1
  • روح الله خدادادیان، احمد خورشیدی*، محمود صفاری، حمیدرضا گیلاسی صفحات 390-397
    سابقه و هدف
    کلبسیلا پنومونیه یکی از پاتوژن های مهم در ایجاد عفونت ادراری می باشد. باتوجه به افزایش مقاومت باکتری های اوروپاتوژن نسبت به آنتی بیوتیک ها، درمان عفونت ادراری پیچیده گردیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی آنزیم متالوبتالاکتاماز و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران با عفونت ادراری انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی 1807 نمونه کشت مثبت ادراری جداشده از بیماران بستری و سرپایی در بیمارستان های قم صورت گرفت. تعداد 457 ایزوله های کلبسیلا پنومونیه جدا گردید. حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن براساس معیار CLSI 2013انجام گرفت. جهت جداسازی ایزوله های تولیدکننده متالوبتالاکتاماز از روش هم افزایی دیسک دوگانه استفاده شد.
    نتایج
    شیوع عفونت مجاری ادراری ایجاد شده با کلبسیلا پنومونیه 3/25 درصد برآورد گردید. از بین 1807 نمونه کشت مثبت ادرار، 4/62 درصد متعلق به زنان و 6/37 درصد متعلق به مردان بودند. بیشترین مقاومت کلبسیلا پنومونیه جداسازی شده به تری متوپریم-سولفا متو کسازول با مقاومت 5/98 درصد، و کمترین مقاومت به آمیکاسین؛ 4/9 درصد، مروپنم؛ 8/22 درصد و ایمی پنم؛ 6/25 درصد بود. نتایج حاصل از دیسک ترکیبی نشان داد که 2/93 درصد ایزوله های مقاوم به ایمی پنم مولد متالوبتالاکتاماز هستند.
    نتیجه گیری
    مقاومت به کارباپنم ها و هم چنین تولید آنزیم متالوبتالاکتاماز در کلبسیلا پنومونیه اوروپاتوژن در حال افزایش است، ولی هنوز آمیکاسین بر علیه این ارگانیسم حساس بوده و این تاثیر پذیری را باید حفظ کرد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، عفونت ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی، متالوبتالاکتاماز
|
  • Mohsen Arbabi *, Zohre Fakhrieh-Kashan, Mahdi Delavari, Mohsen Taghizadeh, Hossein Hooshyar Pages 298-304
    Background
    Trichomonas vaginalis infection is one of the most prevalent type of vaginitis in women. Considering the side effects of metronidazole and therapeutic properties of Arctium lappa L. and Satureja hortensis L. in traditional medicine, this study aimed to examine the anti-Trichomonas effects of Arctium lappa and Satureja hortensis alcoholic extracts in vitro.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on T. vaginalis isolated from 1203 persons referred to five health centers in Kashan city. Five T. vaginalis isolates were cultured in a TYI-S-33 medium and were used to study the effect of Arctium lappa and Satureja hortensis extracts. The effects of different concentrations (12.5, 25, 50, 100, 200, 400, 800 and 1000 µg/mL) of plant extracts on the growth of T. vaginalis trophozoeites were studied 12, 24, and 48 h after the culture. Also, the culture media and metronidazole (0.025, 0.05, 0.1, 0.2, 0.4 µg/mL) were considered as the negative and positive controls, respectively. The effects of the extracts and drug were examined by counting the number of live and dead parasites using the trypan blue staining method.
    Results
    Results showed that the alcoholic extracts of Satureja hortensis and Arctium lappa had an inhibitory effect on the growth of T. vaginalis. The IC50 values of the alcoholic extracts of Satureja hortensis, Arctium lappa and metronidazole after 24 h were 190.8, 996.7 and 0.0326 µg/mL, respectively.
    Conclusion
    The present study shows the in vitro anti-Trichomonas effect of Arctium lappa and Satureja hortensis extracts. The anti-Trichomonas effect of Satureja hortensis extract was higher than that of the Arctium lappa extract. Further studies are recommended to investigate the anti-Trichomonas effect of major components of these plants, especially the Satureja hortensis extract.
    Keywords: Trichomonas vaginalis, Alcoholic extract, Satureja hortensis L., Arctium lappa L., In vitro
  • Akram Hamzevi, Seyyed Damoon Sadoughi *, Raheleh Rahbarian Pages 305-316
    Background
    Avicennia marina has antioxidant and anti-diabetic properties. This study was conducted to examine the effect of aqueous extract of A. marina on liver enzyme's activity, oxidative stress parameters and liver histopathology in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 28 male rats were allocated into the equal groups of control, diabetic control and experimental diabetic 1 and 2. The diabetes in diabetic control and experimental diabetic groups was induced using an intraperitoneal injection of 120 mg/kg alloxan. The experimental diabetic groups received the aqueous extract of A. marina (100 and 200 mg/kg, i.p.) in alternate days for one month. Sterile distilled water was injected to the animals of control and diabetic control groups. At the end of the treatment period, serum levels of ALT, AST, GGT and ALP were measured. Then, levels of SOD, GST, CAT and MDA were measured in the liver tissue. The liver sections were prepared and examined by an optical microscope.
    Results
    Results showed that administration of the A. marina extract (100 and 300 mg/kg, ip) to the diabetic rats significantly decreased the serum levels of liver enzymes and tissue level of MDA. Also, the activity of the liver tissue's antioxidant enzymes was increased (P
    Conclusion
    Administration of the A. marina extract improves liver tissue oxidative stress indices and decreases the serum level of liver enzymes. Also, A. marina extract improves liver tissue injuries induced by diabetes.
    Keywords: Diabetes mellitus, Avicennia marina, Liver enzymes, Oxidative stress, Rats
  • Ali Taheri *, Mostafa Ghaffari, Shadab Houshmandi, Mohammad Mahdi Namavari Pages 317-325
    Background
    Nowadays, numerous studies have been conducted on the use of bioactive compounds as anti-cancer agents regarding their antioxidant activities. The current study aimed to assess the anti-cancer and anti-oxidant activities of organic and water extracts of brown algae (Cystoseira indica) collected from the shores of Chabahar, Iran.
    Materials And Methods
    The extraction was performed based on the method of immersion by n-hexane, ethanol, methanol, chloroform and distilled water as solvent during 24 hours. The reducing power, free radical (DPPH) scavenging activity, metal chelating activity and cytotoxicity against colorectal cancer cells were examined by the MTT test.
    Results
    The chloroform extract showed the best reducing power compared to the other infusions, with an average of 0.36±0.02 µg/µL. Also, chloroform extract showed the best metal chelating activity with an average of 62.18±0.86 µg/µL (P
    Conclusion
    The extract of the brown algae (Cystoseira indica) can be proposed as an antioxidant and anticancer compound for preclinical and clinical studies.
    Keywords: Anti-cancer, Antioxidant, Free radical, Reducing power, Cystoseira indica
  • Hajar Ziaei Hezarjaribi, Najmeh Nadeali, Majid Saeedi, Masoud Soosaraei, Oghol Niaz Jorjani, Zohreh Momeni, Mahdi Fakhar* Pages 326-334
    Background
    Trichomonas vaginalis is the cause of trichomoniasis. Due to increased resistance and side effects of the drugs, the aim of this study was to assess an anti-trichomonias effect of lavender (Lavandula officinalis) essential oil and nanoemulsion on T. vaginalis in vitro.
    Materials And Methods
    Lavender essential oil components were characterized by gas chromatography. To determine the cytotoxicity effects, the macrophage cell line J774.A.1 was used. Trichomonas vaginalis was isolated from vaginal secretions of the infected women and then cultured in the TYM complete medium and passaged for 10 days. The effect of essential oil and 1% lavender nanoemulsion in concentrations 10, 25, 50 and 100 μg/mL in the 24-well plate were examined at 1, 2 and 3 hours as triplicate. Positive control was metronidazole (50 μg/mL). The number of live and dead parasites was counted by trypan blue stain with a Neubauer slide.
    Results
    The viability of the macrophages for lavender essential oil was 93.70% and for nanoemulsion was 90.90%. Essential oil and nanoemulsion of lavender in concentration of 100 μg/mL and during 3 hours showed 81.7% and 81.9% growth inhibitory, respectively. This difference was not statistically significant.
    Conclusion
    Lavender essential oil and nanoemulsion has a desirable inhibitory effect on growth of T.vaginalis and can be a good choice for conducting therapeutic investigations regarding trichomonial infections.
    Keywords: Trichomonas vaginalis, Lavandula officinalis, Essential oil, Nanoemulsion, TYM complete
  • Arezoo Bornarodi *, Maryam Tehranypour, Naser Mahdavi-Shahri Pages 335-344
    Background
    Hippocampus organization is a part of temporal lobe, which consists of several sections including hippocampal body, dentate gyrus and subiculum. Panicum miliaceum L. contains proteins, vitamins and antioxidants for human health. This study was conducted to examine the effect of the alcoholic extract of the seed of Panicum miliaceum L. plant on hippocampus neuronal density.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 24 male mice were divided into 4 groups (n=6, each group). The alcoholic extract of the seed of the Panicum miliaceum L. plant was prepared by soxhlet extraction. Three doses of the extract 25, 50, 75 mg/kg were intraperitoneally injected to 3 treatment groups for 21 days and the control group received normal saline injection. At the end of the experiment, the animals were anesthetized and after perfusion, their brains were removed from the skull. After tissue processing, slices of the brain were prepared and stained. Then, different regions of the hippocampus were photographed and neuronal densities were evaluated.
    Results
    Results showed that the neuronal density in the CA1, CA3 regions of the group treated with 50 mg/kg of the alcoholic extract and in all regions of hippocampus (CA1,CA2,CA3) in groups treated with dose of 75 mg/kg of the alcoholic extract had a significant increase compared to the control group (P
    Conclusion
    The present study shows that the alcoholic extract of the seed of Panicum miliaceum L. plant increases neuronal density and induces neurogenesis in the mouse hippocampus.
    Keywords: Panicum miliaceum, Alcoholic extract, Neuronal density, Hippocampus
  • Majid Kashef, Mohsen Shabani * Pages 345-351
    Background
    The aim of this study was to investigate the relationship between the serum level of lactate and glucose with oxygen saturation, maximal heart rate and VO2max in response to L-carnitine during exhaustive exercise in young active men.
    Materials And Methods
    In this study, 10 young men (age: 26.4±0.96 years, height: 173.9±9.45 cm and weight: 71.8±5.36 kg) were participated. The subjects performed two sessions of the Bruce test. Serum levels of lactate, glucose, oxygen saturation (%SO2), VO2max, HRmax were recorded before, immediately and 4min after the exhaustive exercise.
    Results
    The results showed that in the supplement group there was a significant relationship between the serum levels of lactate and VO2max 4min after the termination of the exercise. Also, there was a significant relationship between the serum levels of glucose and %SO2 immediately after the exercise (P
    Conclusions
    According to the results of this study, the L-carnitine supplementation has positive effects on the relationship between serum levels of lactate with VO2max and serum levels of glucose and %SO2 immediately after the exhaustive exercise. So, the L-carnitine supplementation through increasing the exhaustion threshold has a significant effect on aerobic power in performing the intensive exhausting activities.
    Keywords: L-carnitine, Lactate, Glucose, Oxygen saturation, VO2max, Exhaustive exercise
  • Kumarss Amini *, Atefeh Mahmoudi-Kojedi Pages 352-358
    Background
    Staphylococcus aureus is one of the main causes of food poisoning in the world. This pathogen has the ability to create biofilms that can lead to food contamination. The presence of biofilm genes in bacteria is very important. The aim of this study was to identify sticky genes (eno, cna, ebp, bbp) that play an important role in virulence and pathogenicity of the bacteria and even prevent the penetration of antibiotics in pathogenicity time.
    Materials And Methods
    A total of 100 samples of fresh milk were collected from live animals and 60 isolates were selected to identify sticky genes (eno, cna, ebp, bbp) in the production of biofilm of S. aureus using the multiplex polymerase chain reaction method. In addition, the frequency rates of S. aureus strains resistant and susceptible to antibiotics such as methicillin, vancomycin, and clindamycin were determined among the samples.
    Results
    From a total of 60 isolates of fresh milk, 43.4% of the colonies had laminin-binding protein gene or eno gene. Also, 90% of the isolates were sensitive to vancomycin, 50% sensitive to clindamycin and 43.4% sensitive to methicillin. Distribution rates of other sticky genes including ebp, cna, bbp were 11.6%, 20% and 25%, respectively. Molecular study results showed that the highest and lowest percentages of genes were related to the eno and bbp genes, respectively.
    Conclusion
    The present study shows that the maximum sensitivity of the samples (90%) was related to vancomycin and the least amount of sensitivity (43.3%) was related to methicillin.
    Keywords: Milk, Biofilm, Staphylococcus aureus, Multiplex polymerase chain reaction
  • Rasoul Hashemzehi, Abbas Doosti *, Mohammad Kargar, Mojtaba Jaafarinia Pages 359-366
    Background
    Acinetobacter baumannii is one of the highly antibiotic-resistant bacteria in the world. This bacterium is a cause of endemic and epidemic nosocomial infections and despite many efforts, there is still no effective vaccine agains it. NlpD is one of the important antigenic agents that stimulate the immune system. So, the aim of this study was to examine gene cloning and expression of the nlpD gene of A. baumannii in human dermal fibroblast (HDF) cells.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the nlpD gene was amplified from A. baumannii genome using polymerase chain reaction (PCR). Then, the nlpD gene was cloned and sub-cloned in pTZ57R/T and pIRES2-EGFP vectors, respectively. Confirmation of gene cloning was performed by PCR, restriction endonuclease and sequencing methods. The final pIRES2-EGFP-nlpD recombinant vector was transformed into HDF cells using electroporation and the expression of target gene was evaluated by RT-PCR.
    Results
    In this study, the 831 bp nlpD gene of A. baumannii was amplified successfully. Also, the results of the study showed that the recombinant pIRES2-EGFP-nlpD final construct was produced. Observation of the 831 bp band on agarose gel in transformed cells compared to control cells confirmed the nlpD gene expression in HDF cells.
    Conclusion
    The final construct that generates in this study can express the nlpD gene of A. baumannii in eukaryotic cells. Successful expression of the target gene can be used as a new recombinant vaccine in animal model. The pIRES2-EGFP-nlpD recombinant vector has also the potential as a gene vaccine for future research.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, nlpD, Gene expression, RT-PCR
  • Zahra Rezvani *, Parastoo Arezi Pages 367-375
    Background
    Breast cancer is the second reason of death in women population all around the world. One out of every eight women will be diagnosed with breast cancer in Iran. So, finding some clinical markers for prediction of cancer in the early stage is too important. There are many causes for cancer that mutation in the mitochondrial genome is one of the reasons, which had been observed in most breast cancer studies. The aim of this study was to evaluate the genetic region of ND4 in patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 60 women with breast cancer and 28 healthy women. DNA was extracted from paraffin blocks, the area mtND4 (11646-11860) was amplified by polymerase chain reaction, then the SSCP analysis was used to investigate different conformations between normal and cancer samples. Finally, each sample with different conformation was sequenced.
    Results
    In this study, the sequence of mtND4 in 24 suspected patients was determined and 15 nucleotide changes were reported. the most variations was related to the G11719A polymorphism site. Other changes included 11803delT, G11717A, C11735T, C11716G, C11702T and A11812G.
    Conclusion
    The findings of this study show new genetic changes in the mtND4. So, further studies are required to examine the role of these mutations to detect early breast cancer.
    Keywords: Breast cancer, Mitochondrial DNA, ND4, Mutation
  • Elham Parvasi, Mahboobeh Nasiri *, Dariush Irani Pages 376-382
    Background
    Kidney stone disease is one of the most common disorders of urinary tract, manifesting with high clinical and genetic heterogeneity in population. Sestrin 2 is involved in many essential processes, especially oxidative and genotoxic stress. Regarding the importance of oxidative stress pathway deregulation in systemic diseases such as kidney disorders, this study was conducted to investigate the association between rs7526084 3′ downstream polymorphism of the sestrin 2 gene and risk of kidney stone in south Iranian patients.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 150 patients with kidney stone disease and 180 age- and gender-matched healthy individuals were participated from March to December 2015. Genotyping of the rs7526084 polymorphism was performed using the T-ARMS PCR method.
    Results
    Frequency of the G allele was higher in controls than in cases, and a reduced risk of the disease was shown in the presence of this allele (OR: 0.66, 95%CI: 0.48-0.91, P=0.01). Also, the risk of the disease was reduced in the presence of heterozygote CG (OR: 0.49, 95%CI: 0.30-0.80, P=0.004) and homozygote GG (OR: 0.47, 95%CI: 0.23-0.96, P=0.04) genotypes. Under the dominant genetic model for the G allele (GG vs. CC), this allele significantly reduced the risk of the disease (OR: 0.49, 95%CI: 0.31- 0.78, P= 0.002).
    Conclusion
    Reduced risk of kidney stone in the presence of the G allele of the sestrin 2 gene polymorphism might provide the evidence in favor of the involvement of the oxidative stress pathway in the pathogenesis of kidney stone disease.
    Keywords: Kidney stone disease, Oxidative stress, Sestrin 2, Polymorphism
  • Nahid Madadi-Goli, Rezvan Moniri *, Sareh Bagheri-Josheghani Pages 383-389
    Background
    Acinetobacter baumannii are widely distributed pathogens in hospitals. They have the ability to have various mechanisms of resistance. Multiple drug resistant (MDR) strains of A. baumannii have created therapeutic problems worldwide. The aim of the present study was to determine the antimicrobial susceptibility and detection of blaOXA51 and VEB-1 genes of A. baumannii isolated from clinical specimens in teaching hospital.
    Materials And Methods
    A descriptive cross-sectional study was performed on 124 A. baumannii strains isolated from patients in Beheshti hospital, Kashan, Iran, during 2013-2014. At the species level, the isolates were identified by conventional biochemical tests and then confirmed by the Microgen kit (GNA). An antibiotic susceptibility test was performed for 17 antimicrobial agents according to the CLSI guidelines. Multiple drug resistant was defined as presence of resistance to three or more classes of antibiotics. The presence of blaOXA51 and VEB-1 genes was investigated using the polymerase chain reation.
    Results
    Acinetobacter baumannii isolates demonstrated the highest resistance to ceftriaxone, ceftazidime and cefotaxime. All isolates were sensitive to colistin and polymyxin. All isolates were positive for blaOXA51. Thirty-two isolates (25.8%) were positive for the VEB-1 gene.
    Conclusion
    This study highlights the high frequency of MDR isolates. The VEB-1 gene, which produces extended spectrum beta lactamase enzymes and inactivates third generation cephalosporins, was positive in more than 25% of the samples.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Multiple drug resistance, VEB-1 gene
  • Rohollah Khodadadian, Ahmad Khorshidi *, Mahmoud Safari, Hamid Reza Gilasi Pages 390-397
    Bachground: Klebsiella pnomoniae is one of the most important etiologic agents of urinary tract infection (UTI). An increasing occurrence of antimicrobial resistance among uropathogenic bacterial isolates has complicated the treatment process. The aim of this study was to determine antibiotic susceptibility patterns and prevalence of the metallo-beta-lactamase enzyme of K. pneumoniae isolates collected from UTI.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on patients with complicated UTI reffered to hospitals in Qom city, Iran. A total of 1807 culture positive samples of pathogens were collected from the patients, among which 457 isolates were K. pneumoniae. The isolates were tested for antimicrobial susceptibility by the disc-diffusion method recommended by the guidelines of Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI 2013). In addition, the dubble disk synergy test was used to detect the K. pneumoniae isolates of metallo-beta-lactamase enzyme.
    Results
    The prevalence of UTI infection due to K. pneumoniae was 25.3%. Among 1807 positive urine cultures, 62.4% were from females and 37.6% from males. Results of antimicrobial susceptibility showed that the highest antibiotic resistance was seen for trimetoprium-sulfametoxazole (98.5%) and the lowest resistance levels were seen for amikacin (9.4%), meropenem (22.8%) and imipenem (25.6%). The results of the imipenem-EDTA combined disk showed that 93.2% imipenem resistance isolates were positive for the metallo-beta- lactamase enzyme.
    Conclusion
    Carbapenem resistance and production of the metallo-beta-lactamase enzyme in K. pneumoniae uropathogenic are increasing. However, amikacin is still effective against these bacterial infections and its effectiveness should be maintained.
    Keywords: Klebsiella pnomoniae, UTI, Antibiotic resistance, Metallo-Beta-Lactamases