فهرست مطالب

جامعه شناسی کاربردی - سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 67، پاییز 1396)

فصلنامه جامعه شناسی کاربردی
سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 67، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اکبر علیوردی نیا *، منا علیمردانی صفحات 1-24
    پژوهش حاضر بر آن است که با تکیه بر نظریه فعالیت های روزمره، چرایی وقوع رفتارهای انحرافی در میان دانشجویان دانشگاه مازندران را بررسی کند و از این طریق، این نظریه را در بوته ی آزمون تجربی قرار دهد. بر خلاف بیشتر پژوهش هایی که نظریه فعالیت های روزمره را در مورد قربانیان جرائم و چگونگی قربانی شدن به کار می برده اند، در پژوهش حاضر، این تئوری به منظور تبیین رفتارهای انحرافی دانشجویان به کار گرفته شده است. روش تحقیق پیمایشی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است. در مجموع 393 نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران که در سال تحصیلی 94-1393مشغول به تحصیل بوده اند، به شیوه ی نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده و به پرسشنامه پاسخ داده اند. نتایج تحقیق بیانگر این است که بین پسران و دختران از لحاظ میزان وقوع رفتارهای انحرافی، تفاوت معناداری وجود دارد، به طوری که وقوع رفتاهای انحرافی در بین دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر می باشد. یافته ها همچنین نشان می دهد که متغیرهای نظریه فعالیت های روزمره به خوبی رفتارهای انحرافی در میان دانشجویان را تبیین می کنند. نتایج حاصل از تحلیل های رگرسیونی نشان داده که متغیرهای این تحقیق قادر بوده است 44 درصد از تغییرات رفتارهای انحرافی در میان دانشجویان را تبیین کند. از تمامی متغیرهای وارد شده در مدل رگرسیونی، سه متغیر شدت پیوستگی به دوستان بزهکار، فعالیت های ساخت نیافته و حضور چهره مقتدر تاثیر معناداری بر وقوع رفتارهای انحرافی دانشجویان مورد مطالعه داشتند. در حالت کلی نتایج به دست آمده از تحقیق، گزاره های تئوری فعالیت های روزمره را مورد تایید قرار داده و بیانگر این است که موقعیت ها نقش بسزایی در وقوع رفتارهای انحرافی دارند و همانطور که تئوری فعالیت های روزمره مطرح می کند، فعالیت های ساخت نیافته با همآلان در غیاب چهره های مقتدر منجر به وقوع رفتارهای انحرافی می شوند.
    کلیدواژگان: رفتارهای انحرافی، نظریه فعالیت های روزمره، شدت پیوستگی به دوستان منحرف، گذراندن اوقات فراغت با خانواده
  • سید صمد بهشتی*، محمد حقمرادی صفحات 25-40
    وجود اقوام مختلف در ایران که مهم ترین ویژگی آنها بومی بودن آنهاست از یکسو و از سوی دیگر تلاش حکومت مرکزی در یک سده گذشته برای ایجاد یک دولت- ملت واحد این نکته را به ذهن متبادر می کند که درنتیجه سیاست های تمرکزگرایانه حکومت مرکزی، اقوام مختلف با مذاهب متفاوت تا چه اندازه به ایران و هویت ملی خود احساس تعلق می کنند. با استفاده از تحلیل ثانویه داده های مربوط به 2667 ایرانی در موج پنجم مطالعه ارزش های جهانی چنین نتیجه گیری شد که در مجموع تمامی اقوام احساس تعلق بالایی به ایران دارند و آنچه در برخی اقوام نظیر اعراب و کردهای اهل تسنن میزان این تعلق را کاهش می دهد چیزی نیست جز احساس نابرابری و مشارکت داشتن کم آنها در قدرت سیاسی و نیز سهم نامناسب آنها از توسعه یافتگی در مقایسه با سایر اقوام. نکته جالب توجه احساس تعلق بالای قوم بلوچ سنی نسبت به ایران در بسیاری از شاخص های مورد مطالعه این تحقیق است.
    کلیدواژگان: قومیت، مذهب، ایران، هویت، احساس تعلق
  • فرزانه قانع عزآبادی *، وحید قاسمی صفحات 41-60
    داغ ننگ فشار اجتماعی موذیانه ای است که با یک تعداد نامنتهایی از صفات،شرایط،وضعیت سلامت و گروه های اجتماعی بسته به زمینه و بستر اجتماعی پیوند خورده است. پدیده ای که نطفه آن در اذهان آدمی بسته می شود و در عرصه کنش متقابل تولد می یابد و گستره خویش را وابسته به مهیا بودن شرایط ،با توجه به فرهنگ و ارزش های حاکم بر جامعه می پرواند و عرصه های گوناگونی را جولانگاه خویش می نماید. سوگیری های آشکاری که نسبت به افراد چاق و تبعیضی که در زمینه های مختلف نسبت به آن ها تحمیل می شود نشان از خزیدن چاقی به حیطه داغ ننگ به ویژه برای زنان به دلیل تاکید بیش از حد جامعه مصرفی بر جذابیت جسمانی آنها، دارد. این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر ضعف و شدت داغ ننگ چاقی درونی شده توسط زنان با روش پیمایش و روش نمونه گیری سهمیه ای تعداد 380 زن 44-15ساله شهر یزد را با ابزار پرسشنامه مورد مطالعه قرار داد.با چارچوب قرار دادن نظریات گافمن، گیدنز، مقایسه اجتماعی فستینگر، مبادله و استیک به تحلیل رابطه متغیرهای عزت نفس،مقایسه اجتماعی،نفوذ خانواده و دوستان،میزان استفاده و نوع رسانه های ارتباطی بعلاوه شاخص BMI و تحصیلات و سن با میزان داغ ننگ چاقی درونی شده در زنان پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که متغیر مقایسه اجتماعی بهترین پیش بینی کننده ی داغ ننگ چاقی در زنان است جالب آنکه شاخص BMI جهت سنجش این پدیده در مرتبه دوم جای می گیرد.
    کلیدواژگان: داغ ننگ، چاقی و اضافه وزن، مقایسه اجتماعی، داغ ننگ چاقی درونی شدi
  • فاطمه هاشمی نیا، ماهرخ رجبی، علی یار احمدی* صفحات 61-78
    این مقاله به بررسی ارزش فرزندان از دیدگاه زنان شهر شیراز پرداخته است. شناخت ارزش های مثبت و منفی فرزندان از منظر والدین به دلیل تاثیری که در تصمیم گیری ها و انگیزه های والدین برای فرزندآوری ایجاد می کند نقش مهمی در تغییرات سطوح باروری یک جامعه ایفا می کند. در این پژوهش روش تحقیق به صورت پیمایشی بوده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه از یک نمونه 400 نفری از زنان 49-15 ساله متاهل ساکن در شهر شیراز جمع آوری شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که مقوله بندی ارزش فرزندان با توجه به بارهای عاملی منتج از آزمونهای تحلیل عامل منطبق با مقوله بندی فاوست از ارزش فرزندان است.میانگین نمره کل ارزشگذاری فرزندان در مقیاس صفر تا صد برابر با 8/9± 73 می باشد. یافته های استنباطی مطالعه نشان می دهد که حداقل یکی از مقوله های ارزش فرزندان شامل ارزش اقتصادی، هزینه های فرصت از دست رفته، تقویت و توسعه خود، کسب هویت با فرزندان، تداوم خانواده با توجه به متغیر های تحصیلات، سن ازدواج، درآمد خانواده، محل تولد، وضعیت اشتغال و سن زنان متفاوت است. بین متغیر های تحصیلات و سن ازدواج با ارزش های منافع اقتصادی، منافع احساسی، تقویت و توسعه خود و تداوم خانواده رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد (05/0P-value &le). هرچه سن زن و شوهر افزایش می یابد درک زنان از منافع اقتصادی داشتن فرزند بیشتر می شود. برای زنانی که از درآمد خانوادگی بالاتری برخوردارند منافع اقتصادی، تداوم خانواده، توسعه و تقویت خود و کسب هویت با فرزندان اهمیت کمتری دارد.حداقل یکی از مقوله های ارزش فرزندان با توجه به متغیر های تحصیلات، سن ازدواج، درآمد خانواده، محل تولد، وضعیت اشتغال و سن زنان متفاوت است. به طور کلی، جامعه مدرن امروزی شاهد تغییر مقوله های ارزش فرزندان از مفهوم سنتی آن است و زنان فرزند را به عنوان کالایی اجتماعی، فرهنگی، روانشناختی می پندارند که داشتن آن احساس مطلوبیت برای فرد ایجاد می کند که ارضا کننده ارزش های غیر مادی هستند و والدین حاضرند با وجود کاهش منافع عینی و کارکردی داشتن فرزند را تجربه کنند.
    کلیدواژگان: فرزندان، ارزش احساسی، عاطفی، ارزش اقتصادی، کسب هویت با فرزندان، تداوم خانواده، توسعه خود
  • محمدباقر علیزاده اقدم*، حسین بنی فاطمه، محمد عباس زاده، سعید سلطانی بهرام صفحات 79-98
    تاثیر زیانبار فعالیت های انسان بر جهان طبیعی نگرانی های عمومی فراوانی به همراه داشته، به طوریکه، منجر به شکل گیری نوع جدیدی از شهروندی تحت عنوان شهروندی بوم شناختی شده است. شهروندی بوم شناختی بر مسئوولیت پذیری داوطلبانه و متعهدانه شهروندان در ارتباط با جهان طبیعی بنا شده است. در این پژوهش، ارتباط شهروندی بوم شناختی با هوش معنوی با استفاده از روش پیمایشی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از دیدگاه های بوم شناسی انسانی، پارادایم بوم شناختی جدید و بوم شناسی ژرف استفاده شده است. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که با بهره گیری از پژوهش های خارجی طراحی و با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مولفه های آن مشخص و بومی سازی شده است. جامعه آماری تحقیق، شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز در سال 94 هستند که 670 نفر از آنان با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده اند. یافته های تحقیق نشان می دهد که، وضعیت شهروندی بوم شناختی از وضعیت خوبی در بین شهروندان تبریزی برخوردار است و در طیف 6 گزینه ای لیکرت، در بین گزینه های 4 و 5 قرار می گیرد. همچنین در میان ابعاد 11 گانه شهروندی بوم شناختی، همه ابعاد از میانگین متوسط به بالایی برخوردار هستند اما بعد عضویت در انجمن های زیستی دارای کمترین میانگین بوده است. همچنین، نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان می دهد که بین هوش معنوی و مولفه های آن با شهروندی بوم شناختی ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد (363/0r=). نتایج آزمون رگرسیون نشان می دهد که از میان ابعاد چهارگانه هوش معنوی، دو بعد «جامع نگری و بعد اعتقادی» و «سجایای اخلاقی» توانسته اند 5/27 درصد واریانس مربوط به شهروندی بوم شناختی را تببین کنند.
    کلیدواژگان: شهروندی بوم شناختی، هوش معنوی، جامع نگری و بعد اعتقادی، شهروندان، تبریز
  • هدایت الله نیکخواه *، مریم فانی، احمد رضا اصغرپور ماسوله صفحات 99-122
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش دختران نسبت به ازدواج و عوامل موثر در آن در دانشجویان دختر دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است. چارچوب نظری این پژوهش، ترکیبی از مجموعه نظریات مدرنیزاسیون، گذار جمعیتی دوم، نقش، انتخاب عقلانی و نظام کارکردی پارسونز است که برای بررسی متغیرهای هزینه فرصت، کلیشه های نقش جنسیتی و دینداری استفاده شده است. روش پژوهش در این مطالعه، پیمایش و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول عمومی کوکران 374 نفر (222 نفر در مقطع کارشناسی، 110 نفر در مقطع کارشناسی ارشد، 42 نفر در مقطع دکتری) تعیین شده است. پرسشنامه در سطح دانشگاه فردوسی مشهد و با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم اجرا شده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (ضریب همبستگی و تفاوت میانگین، رگرسیون، تحلیل مسیر) و با کمک دو نرم افزار Spss وAmosبررسی شدند. نتایج نشان می دهند بین متغیرهای مدنظر با نوع نگرش به ازدواج، رابطه وجود دارد. همچنین بین متغیرهای پایگاه اقتصادی- اجتماعی، دینداری، هزینه فرصت و کلیشه های نقش جنسیتی با نوع نگرش به ازدواج، رابطه وجود دارد. بیشترین میزان اثرگذاری در نگرش سنتی به ازدواج مربوط به متغیر دینداری و برای نگرش مدرن به ازدواج، مربوط به هزینه فرصت است. همچنین به لحاظ توصیف توزیع پاسخگویان نسبت به نوع نگرش به ازدواج، نتایج نشان دادند بیشتر پاسخگویان، نگرش سنتی تری به ازدواج داشتند.
    کلیدواژگان: دینداری، کلیشه های نقش جنسیتی نگرش به ازدواج، نگرش سنتی، نگرش مدرن، هزینه فرصت
  • محمدتقی ایمان، علی مرادی* صفحات 123-152
    هدف این مطالعه، بررسی تاثیر ازخودبیگانگی اجتماعی در مسئولیت اجتماعی کارکنان شرکت نفت کرمانشاه است. این مطالعه با روش توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی و ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. جامعه آماری، کارکنان شرکت توزیع و پخش فراورده های نفتی، پالایشگاه و خط لوله کرمانشاه هستند. تعداد نمونه مدنظر 400 نفر بود که با جدول لین و استفاده از دو روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تحلیل یافته ها از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مانند همبستگی، مقایسه میانگین ها، رگرسیون چندگانه و سایر آزمون ها استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهند میانگین مسئولیت پذیری اجتماعی برابر 51/83 است که این نمره در مقایسه با میانگین مدنظر (105) در حد پایین تری قرار دارد و نشان می دهد کارکنان در سازمان مذکور، مسئولیت پذیری کمتری دارند. نتایج نشان می دهند ازخودبیگانگی اجتماعی درکل با مسئولیت اجتماعی در بعد قانونی (218/0- =r)، در بعد اقتصادی (234/0- =r)، در بعد اخلاقی (373/0- =r)، در بعد بشردوستانه (186/0- =r) و در کل با مسئولیت پذیری اجتماعی (36/0- =r) رابطه معنادار دارد. میزان برخورداری از امکانات رفاهی با مسئولیت اجتماعی در بعد قانونی (157/0=r)، در بعد اقتصادی (011/0 =r)، در بعد اخلاقی (046/0=r) و در بعد بشردوستانه (106/0 =r) و در کل، با مسئولیت پذیری اجتماعی (116/0 =r) رابطه معنادار دارد.
    نتایج تحلیل واریانس نشان می دهند میانگین مسئولیت اجتماعی برای کارکنان با وضعیت شغلی رسمی (49/83)، وضعیت قراردادی (18/89)، وضعیت پیمانی (84/86) و شرکتی برابر (09/75) بوده که این تفاوت، معنادار و پذیرفته شده است. میانگین مسئولیت اجتماعی برای کارکنان با مقطع تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم (38/83)، فوق دیپلم (31/89)، کارشناسی (54/80) و کارشناسی ارشد برابر (55/83) بوده که این تفاوت، معنادار و پذیرفتنی است. همچنین میانگین مسئولیت اجتماعی برای کارکنان ساکن منطقه یک، برابر (29/94)، ساکنان منطقه دو، برابر (11/81) و ساکنان منطقه سه، برابر (24/77) بوده که این تفاوت معنادار و پذیرفتنی است.
    نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان می دهند چهار متغیر ازخودبیگانگی اجتماعی (38/0- = Beta)، میزان برخورداری از امکانات رفاهی (20/0- = Beta)، سکونتگاه اقتصادی اجتماعی (22/0 = Beta) و تحصیلات (19/0 = Beta) به ترتیب میزان اهمیتی که در تبیین متغیر وابسته داشتند، وارد معادله رگرسیونی شد و درمجموع، توانستند 48/0 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کنند و توضیح دهند (48/0=R2).
    کلیدواژگان: ازخودبیگانگی، شرکت نفت کارکنان، مسئولیت اجتماعی
|
  • Akbar Aliverdinia *, Mona Alimardini Pages 1-24
    The purpose of this study is to assess deviant behaviors among Mazandaran University students by Routine Activities theory and to examine the applicability of Routine Activities theory to deviant behaviors and individual offending. Although routine activities theory known as one of the most important theories in study of deviant behaviors, but most routine activities studies rely on victimization and thus far relatively little attention has been given to the applicability of routine activities theory for studying individual offending and deviant behaviors. Unlike most studies that have used routine activities theory to explain victims and victimization, in this study the routine activities theory is used to explain individual offending and deviant behaviors of students. Data used in this research were collected from a survey of 393 students of Mazandaran University in 2015. The findingsindicates that there is significant differences between males and females in the incidence of deviant behaviors, so that deviant behaviors among male students is more than deviant behaviors among females. The findings also indicates that variables of routine activities theory can explain deviant behaviors among students well. The result of regression analysis showed that variables have been able to assess 44 percent of changes in deviant behaviors among students. Among all variables that entered in regression model, “intensity attachment to delinquent friends” and “unstructured activities” have a significant positive impression on deviant behaviors and “presence of authority figures” has a significant negative impression on deviant behaviors. Also “intensity attachment to delinquent friends” is the most important variable to explain the deviant behaviors.
    Keywords: Deviant behaviors, Routine Activities theory, intensity attachment to delinquent friends, Family Time
  • Farzaneh Ghanee*, Vahid Ghasemi Pages 41-60
    Stigma is an insidious social stress which is intertwined with an indefinite number of attributes, conditions, health status and social groups dependent on the social context and situation. The phenomenon which firstly is conceived in one’s mind and would be born in the arena of mutual interaction and then would expand its realm based on its growth conditions’ being provided and regarding the culture and values dominated over the society and would march on different realms. Blatant biases which are imposed on obese people and discrimination which is practiced against them regarding different fields indicate obesity crawling into the house of stigma particularly for women because of too much emphasis of the consumer society on women’s physical attractiveness.The objective of the present study is to investigate the factors affecting the weakness and severity of internalized obesity stigma in women. This study, employing survey method and quota sampling, investigates 380 15-44 year old women in Yazd by questionnaire and SPSS and Amos Graphics software programs. By referring to the ideas of Goffman, Giddens, Festinger’s social comparison, this study is to investigate the influence of variables of self-esteem, social comparison, the influence of family and friends, the extent of use and the type of communication media and also BMI and education and age on the amount of internalized obesity stigma in women. The results of this study show that the variable of social comparison is the best predictor of obesity stigma in women and BMI for evaluating obesity stigma is standing in the second rank.
    Keywords: stigma, obesity, overweight, social comparison, internalized obesity stigma
  • Fatemeh Hashemi, Mahrokh Rajabi, Aliyar Ahmadi * Pages 61-78
    This article aims at investigating the value of children from view point of women of Shiraz city. Recognizing the positive and Negative values of children is significant because it is influential on decision making and motivations of parents in childbearing. The study is a survey one which is based on data gathered via questionnaire from 400 married women of age 15-49. Categorizing the values of children is based on Fawcett's typology of children's values. The results of study indicates that different categories of values of children including Economic value of children, opportunity costs, self-development, Identity acquisition via childbearing and continuum of family line, are significantly different for mothers in terms of education, age, age at marriage, place of born, family income, and occupation status.
    Keywords: Value of Children, Emotional Value, Economic value, Identity Acquisition, Continuum of Family Line, Self-Development
  • Mohammad-Bagher Alizadeh Aghdam *, Hossein Banifatemeh, Mohammad Abbaszadeh, Saeed Soltani Bahram Pages 79-98
    The harmful effects of human activities on the natural world have great public concern, as it leads to the formation of a new kind of citizenship under the ecological Citizenship. Ecological citizenship is built on the voluntary responsibility and committed citizens in connection with the natural world. In this study, the relationship between ecological citizenship and spiritual intelligence is using the survey method. Therefore, from the perspective of human ecology , New Ecological Paradigm and deep ecology is used. The survey instrument was a questionnaire that utilizes foreign research using exploratory factor analysis of its components have been identified and localization. The Population study is, citizens over 15 years in Tabriz are 670 of them using multi-stage cluster sample and sampling method were selected. The results show that ecological citizenship status of Tabriz citizens is in good condition and located in among options 4 and 5 in 6-item Likert. Also, among the 11 dimension of citizenship ecological, all aspects of medium to high average, but membership in environmental communities has been lowest. Also, the test results show, There is positive and significant correlation between spiritual intelligence and its components and ecological citizenship (r=.363). Regression analysis results also show that from four dimensions of spiritual intelligence, both the "holistic and faithfulness" and "moral individualities" could explain 27.5% of the variance related to their ecological citizenship.
    Keywords: Ecological citizenship, spiritual intelligence, Holistic, belief, Citizens, Tabriz
  • Hedayat Allah Nikkhah *, Maryam Fani, Ahmadreza Asgharpour Pages 99-122
    The main objective of this study is to investigate the attitudes toward marriage of girls and effective factors on it among girl's students of Ferdowsi University of Mashhad. Theoretical framework of this research combines theories of modernization, the second demographic transition, role, rational choice and functional system of Parsons which used for to study the independents variables such as opportunity- cost, stereotypical gender roles and religiosity.
    The methodology of this study was survey research and data collection tool was a questionnaire. The sample size is determined 374 students (222 undergraduate, 110 graduate students, 42 PhD) by using the general formula of Cochrane. Questionnaires were carried out at Ferdowsi University of Mashhad, with stratified sampling technique. Data were analysied by descriptive and inferential statistics (correlation coefficient and mean differences, regression, path analysis) through two software; SPSS and Amos.
    The result of study showed that there is a relationship between independents variables and attitude to marriage. The results indicate that, there is a relationship between social status variables, cost-opportunity variable, religiosity and stereotype's variable with the attitudes to marriage. The most effective on traditional attitude of marriage is related to religiosity variable. Regarding to modern attitudes of marriage, the cost-opportunity variable has the higher impact. Furthermore, descriptive statistics showed the mean score of traditional attitude has the higher score among the respondents compare to the modern traditional.
    Keywords: marriage attitude, modern, traditional attitudes, gender role stereotypes, opportunity cost, religion
  • Mohammadtaghi Iman, Alireza Moradi * Pages 123-152
    Introduction
    The goal of study is to examine the effect of Social alienation in the Social Responsibility of Kermanshah Oil Company Employee’s. The results of the studies show that the whole lot of people in organizations are experiencing a kind of alienation. The central question in this research is that social alienation has an impact on the social responsibility of oil company employees? The purpose of this paper is to examine the impact of social alienation is the social responsibility of employees with emphasis on Petroleum Company Kermanshah.
    Specific goals include:- Determining the relationship between social alienation and social responsibility Kermanshah Oil Company employees.
    - The contribution of demographic variables and individual (level of education, enjoyment of the accommodations, service duration, gender, age, occupation and socio-economic settlement) on social responsibility Kermanshah Oil Company employees.
    Research hypotheses
    1. The social alienation (social isolation, feelings of anomie, the feeling of meaninglessness, hatred of self and a sense of powerlessness) on social responsibility (economic, legal, ethical and philanthropic) has a significant impact.
    2. the level of education and social responsibility dimensions are related.
    3 between employment status and social responsibility dimensions are related.
    4. The social and economic dimensions of social responsibility relationship between the settlements there.
    5 between duration of service and social responsibility dimensions are related.
    6. the gender of respondents and social responsibility dimensions are related.
    7 between age and social responsibility dimensions are related.
    8. The relationship between access to amenities and the staff there are aspects of social responsibility.
    Method and Material:The study is casual–descriptive method and survey by questionnaire. The research population consisted of all employee’s of oil product distribution company and refinery and pip line of Kermanshah. The results of SPSS Software and us of statistical testing example correlation, compare means , multiple regression and also. The 400 individuals were selected via systematic and simple random sampling.
    Discussion of Results &
    Conclusions
    Research findings showed that the average of Social responsible reception is equal to 83.51 and this number is in a Lower Level in compare with expected average(105) and showed that employee’s in that organization have Less responsible reception.
    Analysis of variance showed that the average social responsibility to employees with formal employment status (84.49), arbitrary status (89.18), contract status (86.84) and joint (75.09) that this is a significant difference and is accepting. Average social responsibility to employees with educational level or high school diploma (83.38), my associate's degree (89.31), BSc (80.54) and the Masters (88.55) that this difference is meaningful and acceptable. The mean social responsibility to employees who live in the area an equal (94.29), those who live in two equal (81.11), and those who live in the area three times (77.24), which this is a significant difference and acceptance.Regression results show that the four variables: alienation (Beta=0.39), national identity (Beta=0.42), employment status (Beta=0.33), marital statues (Beta=0.26), education (Beta=0.21), gender (Beta=0.17) and age (Beta=0.13) entered to regression model and explained 59 percent of dependent variable variance(R²=0.59). Regression coefficients indicated that Alienation (Beta=-0.38), social welfare (Beta=0.20), social and economic residence (Beta=0.22) and education (0.19) entered into the regression model and explained 48 percent of the variance of the dependent variable (R2= 0.48).
    The results showed that feeling of helplessness and self-loathing can lead people to insignificance and perhaps with more intensive research to argue that fundamental sense of alienation is probably the organization. Those found guilty of mismatch between job alienation organization, they also reduced their corporate responsibility. People tend to evaluate themselves in social situations that get them on their valuable and social situations where positive feedback; do not get unnecessarily consider. The results show that the person in the organization or community that feels abandoned by other people The feeling of being in your life and loses its effectiveness, feeling of worthlessness and powerlessness finds, Can not be his friend and therefore reduced his sense of responsibility and belonging in the organization. It is proposed to reduce the social alienation of personnel, material and non-material rewards, the organizational delegate responsibilities to them, Their participation in organizational decisions and its views to provide constructive Adyh can make an effective contribution in this regard.
    Keywords: Employee Social Responsibility, Alienation, Kermanshah Oil Company