فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، امرداد و شهریور 1396)

مجله آموزش پرستاری
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیده سعیدی گراغانی، عصمت نوحی صفحات 1-7
    مقدمه
    ارتباط آموزشی موثر ،اولین گام برای آموزش بیماران است. ‏بهبود ارتباط موثر با بیمار باعث توانمندشدن پرستاردر به دست آوردن اطلاعات و شناسایی مشکلات بیمار خواهد بود مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی موانع آموزش و برقراری ارتبا ط با بیمار از دید پرستاران بیمارستان های شهرجیرفت درسال1394‏ انجام شد . ‏
    روش
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 200 پرستار شاغل در بیمارستان های شهر جیرفت‏ به صورت تمام شماری سرشماری در سال 1394 وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق دو پرسشنامه که یکی با 27 گزینه در ارتباط با موانع آموزش به بیمار و دیگری با 30 گزینه مربوط به موانع برقراری ارتباط موثر پرستار- بیمار بوده است.روایی هر دو ابزار با استفاده از روایی محتوا و استناد به منابع معتبر و کسب نظرات از اساتید صاحب نظر تعیین شد. همچنین پایایی پرسشنامه ها با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ به ترتیب 86/0 r- و 78/0 r- تعیین گردید
    یافته ها
    بر اساس نتایج ، ویژگی های شغلی با میانگین و انحراف معیار نمره 628/0 ±896/ 3 ‏‏، مهمترین مانع ارتباطی با بیمار بود. همچنین عوامل محیطی با میانگین و انحراف معیار نمره 543/0 ± 36/ 4‏‏، مهمترین عامل از موانع آموزشی شناسایی گردید. ‏اگرچه با افزایش موانع آموزشی، موانع ارتباط با بیمار نیز افزایش یافت، ولی رابطه معنی دار بین دو گروه از موانع آموزشی و موانع مشاهد نگردید (05/0 p>).‏
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، از مهمترین موانع و چالش های اصلی در برقراری ارتباط آموزشی ، می توان ویژگی های شغلی محیطی را نام برد. پیشنهاد می گردد مدیران و برنامه ریزان بالینی با تمرکز بر کاهش موانع بر جلب مشارکت بیشتر پرستاران وتسهیل شرایط لازم برای آموزش بیماران اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، ارتباط، پرستار، موانع
  • ژاله بابانظری*، پریسا منصوری، میترا امینی، نجف زارع، حمیده رئیسی صفحات 8-16
    مقدمه
    کمبود دانش و مهارت پرسنل درمان در احیای قلبی ریوی به عنوان فاکتوری در پیامد های نا مطلوب ایست قلبی قربانیان شناخته شده است.TBL یک استراتژی آموزشی نوین می باشد که مورد توجه جوامع آموزش پزشکی قرار گرفته است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر آموزش احیای قلبی ریوی به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیل شده وروش سنتی بر دانش و مهارت دانشجویان رشته پرستاری بود.
    روش کار
    جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان رشته پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) شیراز در سال تحصیلی 92-1391 بود که کلیه 74 دانشجوی سال سوم رشته پرستاری به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. نهایتا پس از اعمال معیارهای ورود و خروج 50 نفر از شرکت کنندگان در پژوهش باقی ماندند. اعضای نمونه به تصادف به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. درگروه آزمایش، احیای قلبی ریوی به دانشجویان به روش یادگیری مبتنی بر تیم تعدیل شده و در گروه کنترل به روش سنتی آموزش داده شد. ابزار های مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه آزمون سنجش دانش و چک لیست سنجش مهارت احیا بود. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر گویای تفاوت معنی دار میان گروه های MTBL و سنتی در یادگیری دانش و مهارت CPR بود (0001/0>p) که با توجه به بررسی اثر تکرار آزمون و اثر تعامل مشخص شد که تغییرات هر دو متغیر در گروه های TBL نسبت به گروه سنتی به طور معنی داری بیشتر بوده است. نتایج آزمون تعقیبی LSD برای بررسی تفاوت میانگین دانش و مهارت CPR در دوگروه در سه نوبت اجرا نشان داد نمرات یادداری دانش و مهارت CPR در گروه یادگیری MTBL در مقایسه با نمرات پس آزمون کاهش معناداری نداشته است و در گروه یادگیری سنتی در هر دو متغیر کاهش معناداری داشته است(01/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که روش آموزش مبتنی بر تیم می تواند به عنوان روشی مناسب برای یادگیری موثرتر در دانشجویان علوم پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احیای قلبی ریوی، آموزش مبتنی بر تیم، آموزش سنتی، دانشجویان پرستاری، یادگیری
  • فلورا رحیم آقایی، خدیجه حاتمی پور، جمال عاشوری* صفحات 17-23
    مقدمه
    پرستاران به دلیل حساسیت های شغلی با استرس زیادی مواجه هستند. استرس های شغلی می توانند باعث افزایش افسردگی و کاهش کیفیت زندگی شوند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر طرحواره درمانی بر کاهش علائم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه-تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. 40 پرستار زن از میان همه پرستاران زن بیمارستان های شهر ورامین انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه مداخله 10 جلسه 80 دقیقه ای با روش طرحواره درمانی گروهی آموزش دید. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه های افسردگی بک و کلارک و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بودند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که قبل از مداخله میانگین و انحراف معیار افسردگی و کیفیت زندگی به ترتیب 34/6±60/37 و 32/11±89/71 بود، اما پس از مداخله میانگین و انحراف معیار آنها به ترتیب 80/3±89/25 و 71/9±33/85 شد. همچنین میان گروه های مداخله و کنترل در افسردگی و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت. طرحواره درمانی گروهی کاهش علائم افسردگی (738/35=F) و افزایش کیفیت زندگی (451/23=F) پرستاران را نشان داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج اهمیت طرحواره درمانی گروهی را در کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی پرستاران نشان داد. بنابراین پرستاران می توانند از روش طرحواره درمانی گروهی برای کاهش علائم افسردگی و بهبود کیفیت زندگی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، افسردگی، کیفیت زندگی، پرستاران
  • نصرالله علیمحمدی، زهرا باقرصاد، مریم معروفی * صفحات 24-30
    مقدمه
    داشتن مهارت های احیاء قلبی ریوی در گروه سنی نوجوان دارای اهمیت بسزایی است، این مطالعه با هدف تعیین مقایسه تاثیر دو روش آموزش احیای قلبی-ریوی از طریق ایفای نقش و فیلم ویدئویی بر دانش و عملکرد دانش آموزان دبیرستانی انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه به روش نیمه تجربی انجام گرفت. نمونه های پژوهش را 64 نفر دانش آموز در گروه ایفای نقش (32 نفر) و فیلم ویدئویی (32 نفر) که از طریق نمونه گیری خوشه ایاز دبیرستان های منتخب شهر اصفهان در سال 1393تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مشتمل بردو بخش مشخصات دموگرافیک، دانش سنجی احیای قلبی ریوی و چک لیست عملکردسنجی دانش آموزان در رابطه با انجام احیا قلبی ریوی بود. داده ها از طریقSPSS 18 با استفاده از آزمون های امار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد ضمن اینکه میانگین نمره آگاهی و عملکرد در هر دو گروه (ایفای نقش و فیلم آموزشی) بعد از مداخله بطور معناداری بیشتر از قبل از مداخله بوده است (001/0>p). میانگین تغییرات نمره آگاهی و عملکرد بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله در گروه فیلم آموزشی بطور معناداری بیشتر از گروه ایفای نقش بوده است (001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد آموزش احیای قلبی-ریوی از طریق فیلم آموزشی و ایفای نقش باعث افزایش دانش و عملکرد دانش اموزان گردیده است و با توجه به یافته های پژوهش حاضر و افزایش قابل توجه یادگیری از طریق فیلم آموزشی پیشنهاد می گردد آموزش مراحل احیای قلبی ریوی به صورت فیلم آموزشی در مقطع دبیرستان جهت دانش آموزان جزء برنامه درسی قرار گرفته و بدین طریق آموزش داده شود. آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: احیای قلبی ریوی، فیلم ویدئویی، ایفای نقش، دانش، عملکرد، دانش آموزان
  • زکیه محمدی پور، محمد علی حسینی، علی عباسی، اکبر بیگلریان، حمیدرضا خانکه * صفحات 31-36
    مقدمه
    برنامه های متعددی برای کاهش استرس دانشجویان پرستاری پیشنهاد گردیده است. در این میان، بهره گیری از پرستاران بالینی با تجربه در امر آموزش دانشجویان پرستاری به عنوان منتور، افق تازه ای را در یادگیری بالینی گشوده است. با توجه به محدود بودن مطالعات انجام شده در زمینه استفاده از منورشیپ در ایران، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر به کارگیری روش منتورشیپ بر میزان استرس دانشجویان پرستاری صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش تجربی با طراحی دو گروهی قبل و بعد بود که بر روی 57 دانشجوی ترم 7 و 8 کارشناسی پرستاری که مشغول کارآموزی در بخش داخلی بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود بودند، انجام شد. دانشجویان به روش سرشماری انتخاب و به طور تصادفی ساده در دو گروه مداخله (29 نفر) و کنترل (28 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله، هر 6 تا 7 دانشجو تحت آموزش یک پرستار بالینی به عنوان منتور قرار گرفت. گروه شاهد نیز طبق روش معمول تحت آموزش مربی دانشکده قرار گرفتند. در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله، میزان استرس دانشجویان با پرسشنامه Clinical Environmental Stress سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های تی مستقل و وابسته و کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین گروه ها از نظر سنی، سکونت و سال ورود تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد . بر اساس نتایج آزمون کوواریانس، دو گروه قبل از اجرای برنامه منتورشیپ از نظر میانگین نمره استرس با هم اختلاف معناداری نداشتند (418/0=p). اما پس از اجرای برنامه مداخله میانگین نمرات استرس در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، به مقدار قابل توجهی کاهش یافته بود که این اختلاف از نظر آماری نیز معنادار بود (016/0=p).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزشی منتورشیپ می تواند موجب کاهش استرس دانشجویان پرستاری شود و توصیه می شود در کارآموزی در عرصه دانشجویان پرستاری از این برنامه آموزشی به جای روش معمول در دانشکده های پرستاری استفاده شود. که با توجه به کمبود مربیان پرستاری و کاهش شکاف تئوری وعمل می توان آز آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس، دانشجوی پرستاری، منتورشیپ، آموزش پرستاری
  • مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین اینتروال شدید و ترکیبی قدرتی-استقامتی بر سطوح سرمی فاکتور رشدی فیبروبلاست-21 (FGF-21) در زنان دیابتی نوع دو
    مرضیه کرمی، ابراهیم بنی طالبی * صفحات 37-46
    مقدمه
    برنامه های مراقبت پرستاری دیابت نوع دو متنوعی همچون فعالیت بدنی منظم پیشنهاد شده است. هدف از این پژوهش تعیین تفاوت تاثیر هشت هفته تمرین اینتروال شدید و ترکیبی قدرتی-استقامتی بر سطوح سرمی فاکتور رشدی فیبروبلاست-21 (FGF-21) در زنان دیابتی نوع دو است.
    روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی 42 نفر از زنان دیابتی دارای اضافه وزن با دامنه سنی 45-60 سال و قند خون ناشتای بزرگ تر 126 میلی گرم در دسی لیتر به طور داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه تناوبی شدید (14N=)، تمرین ترکیبی (14N=) و کنترل (14N=) قرار گرفتند و به مدت هشت هفته تمرین کردند. گروه تناوبی شدید سه جلسه در هفته 4-10 تکرار آزمون وینگیت 30 ثانیه ای بر روی ارگومتر را با تلاش حداکثر انجام دادند. گروه ترکیبی سه جلسه در هفته تمرین هوازی با 60 درصد حداکثر ضربان قلب و دو جلسه در هفته تمرین مقاومتی با 70 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. گروه کنترل هیچ گونه فعالیت منظمی نداشتند. FGF21 زنان 24 ساعت قبل و بعد از اتمام دوره تمرینی از طریق خون گیری اندازه گیری شد. جهت تعیین تفاوت های درون گروهی از آزمون t وابسته و جهت تعیین تفاوت های میان گروه ها از روش آماری تحلیل کوواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد میزان FGF21 سرمی نیز در هیچ یک از گروه های تناوبی شدید، ترکیبی و کنترل تغییر معنی داری نداشت، ولی در گروه کنترل نزدیک به معنی داری بود (087/0P=)، همچنین، پس از هشت هفته تمرین با وجود افزایش میزان FGF21 در گروه تمرین تناوبی شدید و ترکیبی بین میانگین داده های پیش آزمون و پس آزمون گروه های تناوبی شدید (158/0 =P)، ترکیبی (279/0=P) و کنترل (834/0=P) اختلاف معنی داری وجود ندارد. نتایج مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی نشان نداد (819/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به کارایی یکسان دیده شده بین دو مداخله ورزشی می توان نتیجه گرفت که برنامه های مراقبت پرستاری برای بیماران دیابتی نوع دو می تواند شامل این دو شیوه ورزشی با توجه به زمان در دسترس باشد. همچنین عدم معنی داری را به طورکلی، می توان ناشی از کوتاه بودن طول دوره، سن آزمودنی ها و سطح آمادگی آن ها دانست، که با توجه به این موارد، نیاز به انجام تحقیقات طولی در این زمینه همچنان باقی است.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، نوع دو، فاکتور رشدی فیبروبلاست، تمرین ورزشی
  • مینا کریمی*، عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحات 47-55
    مقدمه
    نواقص برنامه ی درسی سنتی و ناتوانی آن در برآورده ساختن نیازهای واقعی دانشجویان، موجب توجه هر چه بیشتر برنامه ریزان درسی به الگوهای جدیدتر برنامه ی درسی شده است یکی از این رویکردهایی که می تواند آموزش پرستاری را متحول کند و کیفیت آن را ارتقاءدهد، الگوی برنامه ی درسی پست مدرن است. با توجه به اهمیت این رویکرد، مقاله حاضر با هدف ارائه و ارزشیابی الگوی برنامه ی درسی پست مدرن در آموزش پرستاری ایران انجام شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و با روش توصیفی است. بر این اساس ابتدا الگوی پیشنهادی برنامه ی درسی پست مدرن با تاکید بر نظام آموزش پرستاری ایران در قالب عناصر برنامه ی درسی(هدف، محتوا، روش های یاددهی و یادگیری، محیط یادگیری، یادگیرنده و ارزشیابی) ارائه شد. برای ارزشیابی الگوی پیشنهادی از نظر متخصصان برنامه ریزی درسی استفاده شد. به این منظور پرسشنامه ای محقق ساخته در اختیار 214 نفر از متخصصان برنامه ی درسی که به روش تصادفی به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شده اند قرار گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی(جدول فراوانی و درصد) و آمار استنباطی(آزمون خی دو و فیشر)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در نتیجه این پژوهش، الگوی برنامه ی درسی پست مدرن به منظور کاربرد در نظام آموزش پرستاری طراحی گردید. یافته های دیگر تحقیق نشان داد که بیش از 82 درصد از متخصصان برنامه ریزی درسی، عناصر الگوی پیشنهادی را در سطح مطلوب ارزشیابی کرده اند ولی تنها 34 درصد از آنها ویژگی های اهداف را مطلوب دانسته اند. همچنین بین دیدگاه متخصصان برنامه ریزی درسی در مورد مطلوب بودن عناصر پیشنهادی این الگو تفاوت معنادار آماری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج یافته ها نشان داد که الگوی طراحی شده بر مبنای رویکرد پست مدرن به منظور کاربرد در نظام آموزش پرستاری ایران با توجه به نظر متخصصان برنامه ریزی درسی مطلوب ارزشیابی شده است.
    کلیدواژگان: الگوی برنامه ی درسی، ارزشیابی، پست مدرنیسم، نظام آموزش پرستاری
  • نرگس زمانی*، علی برهمند، مهران فرهادی صفحات 56-61
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی در جمعیت عمومی هستند که به گونه ای بحرانی در میان دانشجویان افزایش یافته است. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش حل مسئله در کاهش اضطراب دانشجویان پرستاری بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر پژوهشی نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه ی دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی 93-1392 بود. از این بین، 83 نفر به صورت تصادفی انتخاب و آزمون اضطراب کتل روی آن ها اجرا گردید. سپس 36 نفر از دانشجویانی که در این مقیاس حداقل نمره 40 را کسب کرده بودند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به صورت گروهی در 8 جلسه تحت آموزش مهارت حل مسئله قرار گرفتند و گروه کنترل تحت هیچ آموزشی قرار نگرفتند. پس از اجرای آموزش برای گروه آزمایش، مجددا دو گروه در پس آزمون ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون t گروه های مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اضطراب در گروه مداخله کاهش معنی داری داشت(001/0 >p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفت که آموزش مهارتهای حل مسئله میتواند به عنوان مداخله در جهت تعدیل اضطراب مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت حل مسئله، اضطراب، دانشجویان
|
  • Hamideh Saeedi Geraghani, Esmat Nuhi Pages 1-7
    Introduction
    One of the major needs of patients is receiving clear and sufficient information and the first step for nurses in undertaking this task is establishing an educational relationship with patients. Improving communication with patient causes empowerment in obtaining information and identifying patient’s problems by using engagement and active listening, and as a result identifying the problems more accurately. The current study is conducted with the goal of examining the barriers to educating and establishing relationship with patient from the point of view of nurses in the hospitals of Jiroft city in the year 2015.
    Method
    In this descriptive analysis study, 200 employed nurses in the hospitals of.... City was selected by census. The information gathering tools in this research has been the assessment questionnaire of barriers to educating and establishing communication. The data has been analyzed by using version 16 of SPSS software and Descriptive Statistical Test (Abundance Distribution, Mean, and Standard Deviation) and inferential statistics (Independent t-test, ANOVA, Pearson product-moment correlation coefficient).
    Results
    The results showed that job features, with the mean and standard deviation of 3.896± 0.628, was identified as the most important factor in the communication barriers with patient. Also from the aspect of educational barriers, environment factors with the mean of 4.036±0.543 were identified as the most important factor. Although by increasing educational barriers the relationship barrier has also increased, however a meaningful relationship between the two groups of educational barriers and communicational barriers was not observed.
    Conclusion
    considering the results it seems that job features comparing to other barriers are of the most important environment barriers, and it is of the major challenges in establishing educational relationship. Therefore, the clinical managers and planners can facilitate the necessary conditions for patient education by increasing the participation of nurses, make an effort to attract more partnership with nurses and facilitate the required conditions for educating the patients.
    Keywords: Patient Education, Communication, Nurse, Barriers
  • Zhaleh Babanazari *, Parisa Mansouri, Mitra Amini, Najaf Zare, Hamideh Raiesi Pages 8-16
    Introduction
    Health personnel’s lack of knowledge and skills in Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) is an important factor in the undesirable outcomes of cardiac arrest. Team-Based Learning (TBL) is a new teaching strategy which has attracted the attention of medical education communities. The present study aimed to compare the effects of CPR training through Modified Team-Based Learning (MTBL) and traditional method on the nursing students’ knowledge and skills.
    Methods
    Out of all the nursing students studying in the College of Nursing and Midwifery in 2012-2013, 50 junior students were selected through random cluster sampling. Then, the students were divided into a control and an experimental group. In the experimental group, CPR was trained using MTBL, while it was taught to the control group through the traditional method. The data were collected using knowledge assessment questionnaire and CPR skills assessment checklist. Then, the data were entered into the SPSS statistical software and analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results of Variance analysis with repeated measurements Showed a significant difference between MTLB and traditional groups’ CPR knowledge and skills (p
    Conclusion
    TBL, as an appropriate method for effective learning, can be used for medical students.
    Keywords: cardiopulmonary resuscitation, Nursing students, Traditional learning, Team based learning, Training
  • Flora Rahimaghaee, Khadijeh Hatamipour, Jamal Ashoori * Pages 17-23
    Introduction
    Nurses are face a lot of stress, because the sensitivity job. Job’s stresses could led to increase depression and decrease quality of life. This research aimed to investigate the effect of group schema therapy on decrease depression symptom and increase quality of life among nurses.
    Methods
    This was a semi-experimental with a pre-test and post-test design. Forty women’s nurse selected from all hospitals women’s nurses of Varamin city and randomly was replaced into two equal groups. The intervention group educated 10 sessions of 80 minutes by group schema therapy method. Data collecting instrument were included the questionnaires of Beck and Clarck’s depression and World Health Organization’s quality of life. Data was analyzed by multivariate analysis of covariance method and with using SPSS (Ver., 19) software.
    Results
    The findings showed before the intervention, the mean and standard deviation of depression and quality of life was 37/60±6/34 and 71/89±11/32 respectively, but after the intervention, the mean and standard deviation of them became 25/89±3/80 and 85/33±9/71 respectively. Also, there was a significant difference between intervention and control groups in the depression and quality of life. The group schema therapy revealed the decrease depression symptoms (F=35/738) and increase quality of life (F=23/451) of nurses (P
    Conclusion
    The results indicate the importance of group schema therapy in decreasing depression and increasing quality of life of nurses. Therefore, nurses could use from group schema therapy method to reduce depression symptoms and improve quality of life.
    Keywords: Schema Therapy, Depression, Quality of Life, Nurses
  • Nasrollah Alimohammadi, Zahra Baghersad, Maryam Marofi * Pages 24-30
    Introduction
    Cardio-pulmonary resuscitation (CPR) is very important for vital in certain public situations. So, it is better that all people, especially youths, know CPR. The aim of this study is to evaluate the influence of CPR education by role playing and video type on knowledge and skills of high school students.
    Method
    A semi-experimental study was done in Isfahan high schools by cluster sampling in 2014. Sixty four students randomly divided in video type or role playing group (32 in each group). Data was gathered by demographic checklist, as well as a knowledge test CPR. The skills of students were evaluated via doing the CPR procedure on mullage and data was analyzed by . SPSS-20.
    Results
    The results demonstrated that mean scores for both knowledge and skills were increased in both video type and role playing groups after education (p
    Conclusion
    This survey showed that CPR education by video type or role playing leads to student’s knowledge and skills promotion; video education was superior to role playing method. Considering the importance of CPR in certain public situations, it is recommended that education of cardio-pulmonary resuscitation be engaged in formal high school academic courses.
    Keywords: cardio-pulmonary resuscitation, role play, video education, student
  • Zakieh Mohammadpoory, Mohammad Ali Hosseini, Ali Abbasi, Akbar Biglarian, Hamidreza Khankeh * Pages 31-36
    Introduction
    Mentorship is a voluntary and beneficial professional relationship in which a person with more experience and knowledge (Mentor) support a person with less experience (mentee). This study aimed to investigate the effect of the mentorship on stress of nursing students.
    Methods
    This research is a quasi-experimental study on 57 Seventh and eighth semester nursing students of Shahrood Nursing and Midwifery School who were selected through census. They were simple randomly divided into two groups as control (28) and intervention (29). In the experimental group, there was a nursing expert as the mentor for each 6-7 students. Stress of students was evaluated before and after their training with clinical environmental stress questionnaire. Data using SPSS version 18 and independent t-test, chi-square and covariance were analyzed.
    Results
    Between the two groups in terms of age, educational level of the residence and there was no difference. Based on covariance analysis, two groups before the intervention had a significant difference in mean score of stress (p=0.418). After the intervention program stress scores significantly decreased in the intervention group (p=0.016).
    Conclusions
    Mentorship training program can reduces stress of nursing students and recommended to be used in field training instead of the usual methods in nursing colleges. This program can be used due to the shortage of nursing educators and to reduce the gap between theory and practice.
    Keywords: Stress, nursing students, mentorship
  • The comparision of effect of 8 weeks of intense interval training and combined strength-endurance training on fibroblast growth factor-21 (FGF-21) levels in women with type 2 diabetes
    Marzieh Karami, Ebrahim Banitalebi * Pages 37-46
    Introduction
    Several kinds of physical activity suggested to prevent diabete. The aim of this study was to determine the different effect of 8 weeks of intense interval sprint training and the combination of fibroblast growth factor-21 (FGF21) levels in women with type 2 diabetes.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 42 women aged 45-60 years with diabetes have a greater score and fasting blood sugar of 126 milligrams per deciliter are recruited and randomly assigned to three groups: SIT (N =14), combined exercise (N =14) and control (N =14) were trained for 8 weeks. Group SIT 3 times a week 4-10 reps 30-second Wingate test performed on the ergometer with maximum effort. Group combination of aerobic exercise 3 times a week with 60% of maximum heart rate and 2 sessions per week of resistance exercise performed at 70% of one repetition maximum. The control group did not have any regular activity. FGF21 was measured through blood samples 24 hours before and after the training period. To determine within groups differences dependent t-test and to determine differences between groups covariance were used.
    Results
    The results showed that after 8 weeks of training, despite the Increase in FGF21 in the SIT and combination, the average pretest and posttest groups data SIT (p = 0.158), combination (p = 0.279) and control (P=0.834) there is a no significant difference. The comparison between the groups showed no significant difference between the exercise groups (p=0.819).
    Conclusions
    In general, Serum FGF21 levels showed no significant change in any of the groups was significant but nearly SIT in achieving this result can be caused by short duration, age and fitness level of the participants knew that due to this, the need for longitudinal studies in this field remain.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Type 2, Fibroblast Growth Factor, Exercise Training
  • M. Karimi *, A. Naderi, M. Seif Naraghi Pages 47-55
    Introduction
    The shortcomings of the traditional curriculum and its inability to meet the real needs of students, led to program planners to pay more attention to newer models of curriculum. One of the approaches that can transform nursing education and improve its quality, is the post-modern curriculum. Considering the importance of, the present article aims to provide and evaluation curriculum of post-modern in Iran's nursing education.
    Methods
    The current study aimed to develop and evaluate an optimal model for application in Iran's nursing education system. This study is descriptive and applied research. It was presented with six elements: objectives, content, teaching and learning methods, learning environment, the role of learner and evaluation. Then curriculum specialists and evaluated the proposed model.
    Results
    As a result of this study, the model of postmodern curriculum was designed in nursing education system. The data were collected by a designed questionnaire. The data was analyzed by descriptive statistics (frequency and percentage tables) and inferential statistics (chi-square and Fisher tests). In all 214 curriculum specialists were participated in the study. The findings showed more than 82 percent of curriculum specialists have evaluated the model. There was not a significant difference between curriculum specialists about the desirability of the proposed elements in this model (P> .05).
    Conclusion
    The results showed that the Model of Curriculum was designed on the basis of post-modern approach; evaluation is desirable according to the expert's curriculum for its application in Iran's nursing education System.
    Keywords: curriculum model, Evaluation, postmodernism, nursing education system
  • N. Zamani *, A. Barahmand, M. Farhadi Pages 56-61
    Introduction
    Anxiety disorder is the most common psychological issue has extremely increased among universities students. For this reason, this study conducted to investigate if problem solving training could lessen nursing student's anxiety.
    Methods
    in order to achieve the goal of this study, the Group Pre-test/Post-test Design In a quasi-experimental design was used. The research population was selected of all undergraduate nursing students of Hamdedan Islamin Azad University. A sample of 83 students was randomly taken as a representative of the entire population and administered the Cattell Anxiety Test (1973) to test the degree of their anxiety. Afterward, 36 participants who scored 40 in the Cattell Anxiety Scale were randomly assigned to control and experimental groups and measured their level of anxiety under controlled conditions. Unlike the control group, the experimental group instructed by the problem solving skills throughout eight sessions. As follows, the Cattell Anxiety Scale was administered to measure the level of anxiety for both experimental and control group. The statistical method for analyzing data was ANOVA.
    Results
    The results indicated significant differences between experimental and control group after receiving problem solving training by experimental group (p
    Conclusion
    the level of either overt or covert anxiety was significantly decreased among experimental group when they were received the treatment. Therefore, the problem solving training can be utilized for treating anxiety among students.
    Keywords: Problem Solving Training, Nursing students, Anxiety