فهرست مطالب

پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی - سال ششم شماره 1 (بهار و تابستان 1395)

نشریه پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی
سال ششم شماره 1 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا مظفری، عبدالله طلوعی آذر، ناصر فرمانی* صفحات 5-30

    اگر چه قبل از حافظ شعرایی مانند خاقانی، سعدی، و سایرین بوده اند که حافظ در غزل به آنها اقتفاء داشته است ، اما حافظ بیش از دیگران در مرکز توجه عام و خاص قرار داشت. علت این امر را باید در «کلیت» دیوان حافظ یافت. غزل حافظ اگر چه در اجزای خود چیزی بیش از غزل های شاعران قبلی را نداشته است، اما در کل حائز کیفیاتی است که او را در مقامی برتر از دیگران قرار می دهد. از آنجا که موضوع کلیت اشعار حافظ اهمیتی ماهوی دارد، با مطالعه نظریه های مقتضی، تشخیص دادیم که بهترین قالب نظری برای بررسی، تئوری «گشتالت» می باشد. گشتالت نظریه ای است که در حوزه های علوم انسانی نظیر معماری، هنر و روان شناسی به کار رفته است و امید است جایگاه فراخورش را در بررسی های ادبی نیز بیابد. این تئوری به مشخصات کلی یک مجموعه می پردازد، و ویژگی هایی را معرفی می کند که جمع آن ها در یک اثر باعث ارتقای کیفیت زیباشناختی آن اثر می شود.

    کلیدواژگان: حافظ، شعر فارسی، غزل، اقتفاء، گشتالت
  • مهدی ربیع خورهه *، فائزه ناطقی، محمد سیفی صفحات 31-54
    ژوهش حاضر با هدف بررسی فرادیدگاه های برنامه درسی دانش آموزان دوره متوسطه اول و دوم صورت گرفت. روش از حیث هدف، کاربردی و از جهت روش، توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل دانش آموزان دوره ی متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل در مدارس منطقه 6 تهران در سال تحصیلی 95- 94 بود. از تعداد 4496 نفر دانش آموز دوره ی متوسطه اول و دوم به روش تصادفی طبقه ای تعداد 204 نفر انتخاب شدند و پرسشنامه محقق ساخته فرادیدگاه های حاکم بر برنامه درسی را تکمیل نمودند. یافته ها نشان داد:1-غالب ترین فرادیدگاه دانش آموزان دوره ی متوسطه اول و دوم، فرادیدگاه انسان گرایی و کمترین میانگین مربوط به فرادیدگاه رفتاری بود .
    2-بین دانش آموزان در فرادیدگاه فنی و غیر فنی بر حسب دو مقطع متوسطه ی دوره اول و دوره دوم تفاوت معناداری وجود نداشت.
    3-دانش آموزان مورد بررسی به فرادیدگاه غیر فنی، گرایش بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، دیدگاه های برنامه درسی، فرا دیدگاه، فرا دیدگاه فنی، فرا دیدگاه غیر فنی
  • هوشنگ یزدانی قره آغاج*، علی رجایی صفحات 55-92
    رابطه متقابل فرم و محتوا یکی از اصول اولیه هم در سبک شناسی مدرن غربی و هم در بلاغت سنتی اسلامی، به ویژه در نظریه نظم عبدالقاهر جرجانی، است. طبق این اصل، فرم و محتوای متن نه دو عنصر مجزا بلکه دو جنبه از پدیده ای واحدند، که همان «متن» باشد. صناعت ها و شگردهای زبانی-ادبی را نباید صرفا به «آرایه»های متن فروکاست، زیرا آن ها بخش مهمی از فراگرد معناپردازی متن اند و، از آن جا که از منظر زبان شناسی هیچ دو فرمی هم معنا و هم تاثیر نیستند، کوچک ترین تغییر در فرم متن موجب تغییر در محتوای آن خواهد شد. در این جستار، ابتدا ایده یگانگی فرم و محتوا از سه دیدگاه تحلیل و تشریح می شود: دیدگاه فلسفی، دیدگاه نقادانه و زبان شناسانه، و دیدگاه بلاغی. سپس، با تاکید بر ضرورت نگاه آسیب شناسانه به پژوهش های صورت گرفته در حوزه بلاغت و سبک شناسی قرآن، برای نمونه، سه مقاله علمی-پژوهشی مرتبط با ایده وحدت فرم و محتوا در قرآن بررسی و ارزیابی می شوند تا مشخص شود چقدر با پژوهش اصولی و صحیح و مفید در این زمینه فاصله داریم.
    کلیدواژگان: وحدت فرم و محتوا، فرم نگری، ای، سی، بردلی، پیتر لامارک، نظریه نظم عبدالقاهر جرجانی، بلاغت قرآن
  • مجید نعمتی*، مهران غفوری صفحات 93-114
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر انواع سنجش ها بر توسعه مهارت نوشتن در میان فراگیران ایرانی زبان خارجه انگلیسی انجام گردید. تعداد 60 فراگیر همگن سازی شده در سطح فوق متوسطه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در چهار گروه (سه گروه آزمون و یک گروه کنترل) در تحقیق حاضر شرکت نمودند. فراگیران، پیش آزمون، تیمار و پس آزمون را سپری کرده و نتایج حاکی از آن بود که انواع سنجش های موردنظر شناخت فراگیران را نسبت به مدل نوشتاری، درستی، کلمه بندی، املا، دستور و موارد مشابه افزایش دادند و به شکل معنی داری در توسعه مهارت نوشتن آن ها تاثیرگذار بودند. یافته ها همچنین نشان داد که خودسنجشی از انواع دیگر سنجش، تاثیرگذاری بیشتری داشت و هم کلاسی سنجشی نیز همین برتری را نسبت به مدرس سنجشی داشت. نتایج تحقیق حاضر می تواند زمینه را جهت فراگیران در توسعه عملکرد در مهارت نوشتن به زبان انگلیسی در مدارس، دانشگاه ها و موسسات آموزشی زبان ایران با توجه به روش های سنجش محور فراهم سازد.
    کلیدواژگان: سنجش پویا، بازخورد، هم کلاسی سنجشی، خودسنجشی، مدرس سنجشی
  • منا پاداش، حمیده بهجت * صفحات 115-130
    امروزه بسیاری از شرکت های تولیدی کالای خود را در سایر کشور ها نیز عرضه می کنند. بدین دلیل برگرداندن تبلیغات بازرگانی از فرهنگ و زبان مبدا به فرهنگ و زبان مقصد نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است. سازندگان تبلیغات برای جلب توجه مخاطبان و تشویق آن ها به خرید محصولات خود عناصر زبانی و بصری متنوعی را به کار می برند. زبان تبلیغات زبانی خلاقانه است و سازندگان تبلیغات می کوشند تا در آن مواردی چون بازی با کلمات، ساخت کلمات تازه و غیره به کار رود. هم چنین باید توجه داشته باشیم که تبلیغات بازرگانی با فرهنگ کشور مربوطه پیوند محکمی دارند. در این جا با دو مسئله مواجه می شویم، نخست این که آیا می توان تبلیغات بازرگانی را مستقیم در زبان مقصد ارائه داد یا نیاز به ایجاد تغییر در تصاویر و در زبان مبدا است؟ دوم آن که مترجم برای برگرداندن تبلیغات با چه مشکلاتی مواجه می گردد؟ این مقاله سعی در یافتن پاسخ سوال های فوق دارد و می کوشد راهکا ر هایی برای حل آن ها ارائه دهد.
    کلیدواژگان: تبلیغات بازرگانی، ترجمه، دشواری های ترجمه، تئوری اسکوپوس، ویژگی های زبانی تبلیغات
  • رضا نجاتی *، مریم مشکو? صفحات 131-154
    این تحقیق نتیجه اجرای پرسشنامه هوش هیجانی « بار-آن » بر زبان آموزان را گزارش می کند. این پرسشنامه 15 سازه و نود گویه دارد.پرسشنامه به 600 دانشجوی رشته زبان انگلیسی داده شد. بعضی از دانشجویان پرسشنامه ها را برنگرداندند و بعضی هم پرسشنامه مخدوش تحویل دادند. جمعا 509 پرسشنامه گردآوری شد. آزمون نرمال بودن داده ها نشان داد که54 نفر از پاسخ دهندگان با نمونه حاضر سنخیت ندارند. بنابر این، تجزیه و تحلیل داده های مربوط به 455 نفر انجام شد. برای برآورد روایی از روش« تحلیل عامل تاییدی» و برای تخمین پایایی (اعتبار) از آلفای کرونباخ استفاده شده است. یکی از شاخص های برازش یعنی « مجذور خی نسبی» 96/1 است و شاخص نابرازش آن یعنی« ریشه مجذور میانگین خطای برآورد» برابر با 04/ . و با 90 درصد اطمینان در همین حد خواهد بود. بنابر این، این پرسشنامه با نمونه تحقیق حاضر تطبیق می کند؛ یعنی پرسشنامه مورد بحث از روایی سازه برخوردار است. ضمنا آلفای کرونباخ آن 942/. است. بنا بر این، می توان پایایی آن را تایید نمود.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، هوش هیجانی، انگلیسی آموزان ایرانی، زبان خارجی
  • علی محمد ناعمی*، زهره ناعمی صفحات 155-174
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تاب آوری، خوددل سوزی و پریشانی در کلاس های زبان عربی دانشجویان دختر دانشگاه خوارزمی انجام شد. این پژوهش از گونه توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش همگی دانشجویان دختر رشته کارشناسی زبان و ادبیات عرب سال 1394 به شمار 127 تن را در بر گرفت. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 101 نفر تعیین شد که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های خوددل سوزی نف، تاب آوری کونور و دیویدسون و پریشانی در کلاس زبان خارجی هورویتز استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی، همبستگی و تحلیل رگرسیون تجزیه و بررسی شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین متغیرهای تاب آوری، خوددل سوزی و پریشانی در کلاس های زبان عربی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین، تاب آوری به تنهایی 41 درصد و به همراه خوددل سوزی 48 درصد واریانس پریشانی در کلاس زبان عربی را تبییین کردند. بنابراین، افزایش سازه های روانشناسی مثبت تاب آوری و خوددل سوزی می تواند موجب کاهش پریشانی در کلاس زبان عربی دانشجویان دختر شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، خوددل سوزی، پریشانی در کلاس، زبان عربی، زبان خارجی
  • جواد زارع*، زهرا کیوانلوشهرستانکی صفحات 175-204
    هدف از انجام این تحقیق بررسی چگونگی بیان اهمیت در ارائه های رشته های علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم پزشکی و علوم فیزیکی است. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش ترکیبی است از یک روش پیکره-محور و تجزیه وتحلیل کلام. در ضمن، نشانگرهای اهمیت مطلب این مطالعه از 160 سخنرانی انگلیسی پیکره بیس استخراج شده اند. بررسی رونوشت این ارائه ها نشان داد، اول و مهم تر از همه رشته دانشگاهی برای بیان اهمیت مسئله نیست. به عبارت دیگر، سخنرانی های علمی رشته های مختلف دانشگاهی ازلحاظ بیان اهمیت تفاوت چشمگیری ندارند. دوم، مشاهده کردیم، صرف نظر از رشته، اهمیت مطلب را می توان با استفاده از یکی از پنج روش ارتباط دادن به امتحان، پوشش مفصل موضوع، ارزیابی نگرشی مطلب ازنظر اهمیت یا ارتباط، مرزبندی بین نکات و مطالب جانبی و ایجاد تعامل با مخاطب نشان داد. علاوه بر این، مشخص شد اساتید رشته های زندگی و علوم پزشکی بیشتر از استادان دیگر رشته ها تمایل دارند دانشجو را در کلام درگیر کنند. در کل، نتایج این مطالعه نشان داد اساتید دانشگاه از رشته های مختلف در بیان اهمیت مطلب به صورت تعاملی عمل می کنند.
    کلیدواژگان: اهمیت، ارزیابی، سخنرانی علمی، پیکره، تجزیه وتحلیل کلام
  • محمد امینی، حمید رحیمی *، رحیم مشرف نیا، علی عدالتی نسب صفحات 205-224
    هدف تحقیق، بررسی مسائل و مشکلات مرتبط با تدوین و سازماندهی محتوای کتب عربی دوره متوسطه از دیدگاه معلمان و دانش آموزان بود. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری مورد نظر کلیه معلمان و دانش آموزان در سال تحصیلی 95-1394 بود که از میان آنها با استفاده از فرمول کوکران، 228 دانش آموز و 68 معلم به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسش نامه مشکلات مرتبط با تدوین و سازماندهی محتوای کتب عربی در 30 گویه در قالب سه مولفه نیازهای فردی، واقعیات اجتماعی و قانونمندی های برنامه درسی با مقیاس پنج درجه ای لیکرت استفاده گردید. یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار دیدگاه معلمان و دانش آموزان در مورد مشکلات مرتبط با تدوین و سازماندهی محتوای کتب عربی در حد متوسط بود. همچنین نشان داد از دیدگاه دانش آموزان مشکلات مرتبط با تدوین و سازماندهی محتوای کتب عربی، کمی کمتر از دیدگاه معلمان است اما این تفاوت زیاد نیست و از نظر آماری معنادار نبود.
    کلیدواژگان: مشکلات، تدوین و سازماندهی، محتوا، دانش آموز، معلم
  • زهرا ابوالحسنی چیمه، مهتاب عضدانلو*، وحیده شاه حسینی صفحات 225-248
    این پژوهش به بررسی نقش مهارتهای تفکر انتقادی بر مهارت خواندن زبان انگلیسی زبان آموزان می پردازد. جهت سنجش فرضیه پژوهش دو گروه 29 نفره از زبان آموزان پایه اول دبیرستان، در یکی از دبیرستانهای دخترانه منطقه 12 تهران انتخاب شدند. برای گروه اول، طرح درس آموزش زبان انگلیسی با رویکرد تفکر انتقادی و کاربردشناسی، بر پایه گفتگو، به صورت کندوکاومحور و طی 20 جلسه، اجرا شد و گروه دوم تنها دوره آموزش زبان انگلیسی را گذراند. در این پژوهش، از روش پیمایش خرد با رویکرد کمی و تکنیک پرسشنامه بسته پاسخ و پرسشنامه باز پاسخ و نیز جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون اختلاف میانگین ها و تحلیل محتوا استفاده شد. میانگین پیش آزمون و پس آزمون تفکر انتقادی و خواندن سطح بالای گروهی که دوره خواندن سطح بالا را گذراندند، در مقایسه با گروهی که تنها دوره آموزش زبان را گذراندند، با نسبت بیشتری ارتقاء یافته است. همچنین این گروه نسبت به گروه دوم توانستند در نوشته هایشان از اقلام کاربردشناسی مدنظر این پژوهش، بیشتر استفاده کنند.
    کلیدواژگان: مهارت خواندن، تفکر انتقادی، کاربردشناسی، کندوکاو محور، گفت وگو
|
  • Alireza Mozaffari, Abdollah Toloeiazar, Naser Farmani * Pages 5-30

    Although, in his lyrics, Shamseddin Mohammad Hafez has adapted the abundance of his predecessors such as Khaghani, Ohadi, Sadi and Khajoo in form and content, he is viewed as the only key figure in Persian lyrics. It might be safely argued that the earlier great works of lyrics have often been overshadowed by those of Hafiz. The reason for this is the comprehensiveness/totality of his poems. Hafez's poetry— although in its components has nothing more than the poems of the previous poets— in general it has the qualities that make his poetry superior to others. Since the totality of Hafez's ghazals has substantive significance it is necessary to examine this issue in a particular theoretical framework. We argue that the best theoretical framework for the study is the theory of "Gestalt". Gestalt theory has been used in the field of human sciences such as architecture, art and psychology. In this article, we examine the characteristics of the ghazals of Hafez from the perspective of this theory.

    Keywords: Hafez, Persian poetry, ghazal, Imitation, Gestalt
  • Mahdi Rabie Khorheh *, Faezeh Nateghi, Mohammad Seifi Pages 31-54
    This study aimed to investigate the meta-theory curriculum of high school students took first and second. In terms of the purpose of the method is a descriptive survey.
    The research population includes first and second secondary school students studying in schools in the academic year 95 94 was 6 Tehran. From 4496 secondary school students of first and second class of 204 students were selected randomly and a questionnaire completed meta-theories of the curriculum.Results showed:1.The most dominant high school students first and second meta-theory, meta-meta-theory of humanism and the lowest ones were behavioral theory.
    2.The meta-theory among students in technical and non-technical high school in two of the first period and the second period there was no significant difference.
    3.The students studied in non-technical meta-theory, had a higher tendency; they concluded that most students in first and second period, with traditional teaching methods and curriculum have been challenged. New higher education policies, are coordinated and aligne
    Keywords: curriculum, curriculum ideas, theories meta, theories meta-technical, non-technical meta-theory
  • Hooshang Yazdani Gharehaghaj *, Ali Radjaie Pages 55-92
    The inter-relatedness of form and content is a basic principle in both modern Western stylistics and traditional Islamic rhetoric, particularly in Abdolghaher Jorjani's theory of construction. According to this principle, form and content are not two separate elements but two aspects of the same phenomenon, namely “text.ˮ Thus, literary figures and techniques should not be reduced to a mere decoration of the text, for they constitute an important part of the process of signification. Since from a linguistic viewpoint no two forms are synonymous or produce the same effect, even a minor change in the form results in a change in the content. The present essay first offers an analysis of the theory of form-content unity from three perspectives, i.e., philosophical, linguistic and literary-critical, and rhetorical. Then, highlighting the necessity of a pathological approach to current research in Quranic rhetoric and stylistics, three sample Persian essays are analyzed and evaluated to show that substantive research in this area of study seems a long way ahead.
    Keywords: unity of form, content, formalism, A. C. Bradley, Peter Lamarque, Abdolghaher Jorjani's theory of construction (na?m), Quranic rhetoric
  • Majid Nemati *, Mehran Ghafoori Pages 93-114
    The present study intended to investigate the effect of assessment types on the development of L2 writing among Iranian EFL learners. To do so, 60 homogenized upper intermediate learners in Qazvin Islamic Azad University in Iran took part in the study in four groups (three experimental groups and one control group). The learners experienced pretest of writing, intervention, and posttest of writing. The results of the study revealed that different types of assessment including teacher, self, and peer assessment increased the familiarity with writing model, correctness, wording, dictation, grammar, pragmatics, and the like. The findings revealed that via such activities the learners’ writing could improve. Analysis of the results revealed that different types of assessment such as teacher assessment, peer assessment, and self-assessment significantly affected second language writing development of Iranian EFL learners. The findings also revealed that self-assessment took priority over other assessment types; meanwhile peer assessment was conducive to more fruitful results compared to teacher assessment.
    Keywords: Dynamic Assessment, Feedback, Peer Assessment, Teacher Assessment, Self-assessment
  • Mona Padash, Hamid Behjat * Pages 115-130
    Nowadays, several producing companies offer their products in their domiciles and also abroad. Henceforth; translating commercials from the culture and language of the origin to the culture and language of the target has got much importance. The makers of commercials hire various visual and linguistic elements to attract the attentions of addressees and encourage them to purchase advertised merchandises. Advertisement language is a creative language and the makers of commercials do their best to make the best use of playing with words, idioms etc. Also; we have to keep in mind that commercials are deeply correlated with the culture of the addressed country. Herein; we confront with two issues: firstly; whether it is possible to present commercials directly in the culture and target language or changing in illustrations or the source language is required and secondly; which points a translator faces when converting commercials. This article attempts to response the above questions and present solutions for them.
    Keywords: Commercials, translation, translation problems, Scopus theory, language peculiarities of advertisement
  • Reza Nejati *, Maryam Meshkat Pages 131-154
    This research was carried out to find the reliability and validity of Bar On’s Emotional Quotient Inventory for Iranian language learners. The Persian version of this inventory includes 15 components and 90 items. The inventory was distributed among 600 university students majoring in English. 509 questionnaires were left after collection and discarding illegible copies. The test of normality of distribution was run and 54 respondents were not homogeneous with the sample, therefore, the analysis was carried out on 455 respondents. This research used confirmatory factor analysis for estimating validity and Cronbach alpha for reliability. The goodness of fit was estimated to be 1.96 and the lack of goodness of fit as .04 with a confidence level of 90%. The Cronbach alpha was .942. Therefore, this inventory is reliable and valid for the sample of the study and it is possible to use this inventory for measuring the EQ of English majors.
    Keywords: reliability, validity, emotional intelligence, English language learners, Foreign language
  • Alimohamad Naemi *, Zohre Naemi Pages 155-174
    The aim of this study is investigating the relationship between resilience and self-compassion with Arabic Language Classroom Anxiety of female students of Kharazmi University. The present research was descriptive and correlative. The population of this study included all undergraduate students of Arabic Language and Literature Kharazmi in 2014 that were totally 127 individuals. Using Sample size with help of Cochran’s formula for sample size, 101 of persons were selected through simple random sampling method. The data was collected using Conner-Davidson Resilience Scale, Neff self -compassion Scale and Foreign Language Classroom Anxiety Scale. Pearson correlation and stepwise regression were used for analyzing data. The results showed that there were significant and negative correlation between resilience and self-compassion with Arabic Language Classroom Anxiety. In addition, it was found that Resilience could respectively explain 41 Percent and with self-compassion 48 Percent of self-compassion of variance Arabic Language Classroom Anxiety among students. Therefore, increasing positive psychology structures like resilience and self-compassion can improve decreased Arabic Language Classroom Anxiety among female students.
    Keywords: Resiliency, Self-compassion, Classroom Anxiety, Arabic language, Foreign language
  • Javad Zare *, Zahra Keivanlou-Shahrestanaki Pages 175-204
    The purpose of this study was to investigate importance signaling in the lectures of the fields of social sciences, humanities, medical sciences and physical sciences. The study was conducted based on a corpus-driven and discourse analytic approach. The importance markers in this study were extracted from the 160 English academic lectures of the BASE corpus. The results of the study showed that in importance marking the field of study of the lectures is not an issue. The results showed that signaling importance in the academic lectures of social sciences, arts and humanities, life and medical sciences and physical sciences is done through (1) dividing the lecture into points and asides, (2) using evaluative language, (3) extensive topic coverage, (4) revealing the contents of the assessment, and (5) audience engagement. The results also indicated that the lecturers in the disciplines of life and medical sciences tend more than other lecturers to have interaction with the audience.
    Keywords: importance, evaluation, academic lecture, corpus, discourse analysis
  • Ali Edalati Nasab, Hamid Rahimi * Pages 205-224
    the purpose of this research was study of issues and problems associated with developing and organizing Arabic books content from perspective of teachers and students in Yasuj City. Research type was descriptive correlative. The statistical population consisted of teachers in academic year 2015-2016 that by Cochran Formulate, 228 students and 68 teacher's chosen by using simple randomized sampling as sample. The information gathering tools was a questionnaire about developing and organizing Arabic books content with 30 items in three components, individual needs, social realities and curriculum rules with Likert five scales. Questionnaires content validity confirmed by expert. Reliability coefficients were obtained equal to 0.87. Finding showed means of perspective of teachers and students about developing and organizing Arabic books content are average. Also revealed that issues and problems associated with developing and organizing Arabic books content from perspective of students was slightly less from the perspective of teachers but this difference is not large and not statistically significant.
    Keywords: Issues, Problems, Developing, Organizing, Content, student, Teacher
  • Zahra Abolhassani Chimeh, Mahtab Azodanlou *, Vahide Shahhoseini Pages 225-248
    This study aims to investigate the role of critical thinking skills on reading proficiency of English learners. In order to assess the hypothesis, two groups of 29 students in the first grade of a high school were selected, a girl school in District 12 of Tehran. For the first group, teaching English lesson plans with critical thinking and pragmatic approach, based on dialog and an inquiry community and in 20 sessions were implemented, and the second group received only the English language training. In this research, micro navigation with a quantitative approach in addition to a questionnaire and an open questionnaire were used. In order to analyze the data, the mean difference test and analysis of content were employed. The pretest and post-test average of critical thinking and high level reading test of the first group in comparison to the other group has increased more. Compared to the second group, the first team could also use more pragmatic items considered in this study in their writings.
    Keywords: reading skills, critical thinking, pragmatics, community of inquiry, dialog