فهرست مطالب

پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی - سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • روح الله صیادی نژاد *، علی نجفی ایوکی، مرجان ژیان پور صفحات 249-276
    دوزبانگی، شاخه ای از جامعه شناسی زبان است که افراد با رمزبندی های زبانی مختلف آن را در روابط خویش به کار می گیرند. این اصطلاح نخستین بار توسط زبان شناس آلمانی« کارول کرومباخر» و « ویلیام مارسیه» فرانسوی مطرح شده است. در پرتو تاثیر مستقیم مسئله دوزبانگی بر توان آفرینش یک ادیب و اهمیت آن در انتقال مفهوم به مخاطب، پژوهش حاضر می کوشد با روش توصیفی تحلیلی و بر اساس مطالعات کیفی، این عنصر فراگیر در شعر معاصر عربی را با تکیه بر شعر شاعر معاصر مصر «احمد شوقی» مورد بررسی و واکاوی کنند. دستاوردهای پژوهشگران بیانگر آن است که دو یا چند زبانگی شوقی سبب کاهش اعتماد به نفس فردی و اجتماعی وی شده و وابستگی او را به فرهنگ و هویت عربی کاهش داده است. افزون بر آن، این پدیده، ناکارامدی در واژه سازی، عدم کاربست متجانس ها و مترادف ها، لغزش های زبانی و عروضی را برای وی به دنبال داشته است. دیگر اینکه می توان استباط کرد که دوزبانگی از مانایی و پویایی زبان شوقی کاسته و خلاقیت ادبی و هنری او را به اندازه چشمگیری کاهش داده است.
    کلیدواژگان: جامعه شناسی زبان، دوزبانگی، احمد شوقی، تداخل زبانی، ضعف بیانی
  • محمدحسین حدادی، عباسعلی صالحی کهریزسنگی* صفحات 277-302
    کسب و تقویت توانش ترجمه ادبی، امری مهم در آموزش ترجمه ادبی بشمار می رود و هدف از آن، توانایی دانشجویان در بازگرداندن محتوا و سبک زبانی و کارکرد متون ادبی بصورت معادل در زبان مقصد است. برای نیل به این هدف، می توان با توجه به دیدگاه های نظری و عملی مختلف در آموزش ترجمه ادبی و نیز روش های متنوع تدریس در کلاس درسی، به کسب و تقویت توانش ترجمه ادبی دانشجویان کمک کرد. مقاله پیش رو، این هدف را دنبال می کند که این توانش را از راه بررسی و استدلال موانع، مشکلات، و خطاهای ترجمه ادبی و نیز ارائه راهکارها و پیشنهادهای ترجمه با روش بازپس نگری به محصولات ترجمه، تقویت کند و در پی آن راهکار هایی آموزشی ارائه کند تا تدریس ترجمه ادبی بعنوان مهارت، با تاثیرگذاری بیشتری در محیط دانشگاهی صورت گیرد و در عین حال به بهبود کیفیت ترجمه های دانشجویان بیانجامد. رویکرد جستار حاضر به تبیین اهمیت سبک زبانی و کارکرد ترجمه در زبان مقصد است و با استناد به ترجمه حکایتی از هاینریش فن کلایست، به این مهم می پردازد.
    کلیدواژگان: ترجمه ادبی، آموزش ترجمه ادبی، مشکلات و خطا در ترجمه ادبی، کارکرد ترجمه در متن مقصد، تعادل در ترجمه، سبک در ترجمه ادبی
  • اسماعیل علی سلیمی*، مهناز مصطفایی علایی، رسول نجارباغسیاه صفحات 303-320
    هویت حرفه ای با پیشرفت حرفه ای تفاوت دارد. این مقاله تلاشی است تا با تاکید بر تمایز بین پیشرفت حرفه ای با پیشرفت هویت حرفه ای، تاثیر تجربه را بر سه بخش هویت حرفه ای گذشته، حال و آرمانی سنجش کند. داده های لازم از طریق پرسشنامه و از میان معلمان زبان در سه لایه درونی، بیرونی، و رو به گسترش زبان انگلیسی جمع آوری و در پایان داده های تعداد 180 نفر که پرسشنامه را به طور کامل پاسخ داده بودند، تحلیل آماری شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین سال های تدریس به عنوان شاخص تجربه با هویت گذشته، رابطه کم و مثبت، با هویت حال رابطه قوی و مثبت، و با هویت آرمانی رابطه ای وجود ندارد. بر پایه یافته های پژوهش می توان گفت که سال های تدریس و تجربه در بهترین حالت می تواند یکی از ابعاد هویت حرفه ای (هویت حال) را تحت تاثیر قرار دهد و تجربه به ضرورت نمی تواند بیانگر حرفه ای بودن و متغیر ارتقای هویت حرفه ای باشد.
    کلیدواژگان: آموزش زبان انگلیسی، تربیت معلم، حرفه ای گری، هویت حرفه ای، هویت معلم
  • فاطمه رنجبران *، سید محمد علوی صفحات 321-342
    یکی از موضوعات حائز اهمیت در سنجش تشخیصی شناختی فقدان مطالعاتی در زمینه ساخت آزمونهای تشخیصی به منظور پیشبرد اهداف تشخیصی شناختی است. طی سالهای اخیر محققین تلاش کرده اند تا نتایج آزمون را به صورت کاربردی تر برای دانشجو و معلمان فراهم کنند و نتایج را فراتر از نمره میانگین ارائه دهند تا دانشجو بتواند به وضعیت درسی خود بهبود بخشند.
    به همین منظور این مطالعه به تدوین یک آزمون خواندن و درک مفاهیم بر اساس چهارچوب شناختی پرداخته است. ابتدا مهارتهای لازم برای پاسخ دهی به هر سوال شناسایی و سپس یک ماتریس کیو برای شناسایی رابطه بین هر سوال و مهارتهای مورد نیاز ساخته شده است. درنهایت این آزمون برای تشخیص نقاط قوت و ضعف 1986 دانشجو دانشگاه تهران برگزار شد و از مدل فیوژن برای بدست آوردن گزارش خرد نیمرخ تسلط آزمودنی در مهارت استفاده شد. نتایج بدست آمده می تواند برای بازخورد تشخیصی تکوینی دانشجوها مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: سنجش تشخیصی شناختی، بازخورد تشخیصی تکوینی، مدل تشخیصی شناختی، مدل فیوژن، ماتریس کیو، مهارت ها
  • مسعود سیری *، ستاره قربان دایی صفحات 343-364
    هدف از خودآزمایی به صورت سازنده و یا پایان محور می تواند در میزان دقت نمره دهی خودآزمایی زبان آموزان تاثیر بگذارد، بنابراین این پژوهش به بررسی اینکه آیا خودآزمایی به روش های سازنده و پایان محور تاثیرات متفاوتی بر نگارش و میزان دقت نمره دهی زبان آموزان در خود آزمایی میگزارد یا خیر می پردازد. بدین منظور، 60 زبان آموز سطح میانی به دو گروه سازنده و پایان محور به صورت تصادفی تقسیم شدند، و یک پیش آزمون برای سنجش فعلی آن ها در نگارش پاراگراف اجرا شد. در گروه سازنده، نمره خودآزمایی زبان آموزان از میانگین نمره معیار دو مصحح تفریق می شد تا میزان خطا در خودآزمایی مشخص شود. در گروه پایان محور شرایط مشابهی وجود داشت اما میزان دقت در انجام خودآزمایی به عنوان بخشی از نمرهء پایان دوره در نظر گرفته شد. بعد از اجرای پس آزمون ،نتایج بررسی کواریانس نشان داد که زبان آموزان هر دو گروه بهبود معنادار و برابری در کیفیت عملکرد نگارش داشتند، اما زبان آموزان گروه پایان محور افزایش بیشتری در میزان دقت خودآزمایی از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: خودآزمایی، سنجش سازنده، سنجش پایان محور، عملکرد نگارش، دقت سنجش
  • امیر مرزبان*، محمد امین اسماعیل زاده قمی صفحات 365-392
    امروزه از تلفن های همراه برای تدریس در خارج از کلاس استفاده می شود. در این مطالعه ، ما یادگیری اصطلاحات انگلیسی توسط زبان آموزان از طریق سرویس تلگرام و پس از آن تفاوت میان جنسیت ها در یادگیری را بررسی می کنیم. برای دستیابی به این هدف، 90 دانشجوی سال اول رشته زبان انگلیسی دانشگاه به سه گروه تقسیم شدند. یک گروه لیست اصطلاحات را هفتگی و از طریق تلگرام و گروه دیگر لیست اصطلاحات را هفتگی و بر روی کاغذ دریافت کردند و گروه آخر هیچ لیستی را دریافت نکرد و فقط بر سر کلاس کاربرد اصطلاحات خود حاضر شد. پس از پایان این روند، نتایج پیش آزمون و پس آزمون و پس آزمون با تاخیر در نرم افزار (SPSS) قرار گرفت. مشاهده شد که گروه تلگرام از هر دو گروه در پس آزمون و پس آزمون با تاخیر عملکرد بهتری داشته اما تفاوت قابل توجهی در میان جنسیت ها مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اصطلاح انگلیسی، یادگیری زبان به کمک رایانه، یادگیری زبان به کمک تلفن همراه، سرویس پیام کوتاه، تلگرام، ارتباط رایانه محور
  • مجید فتاحی پور* صفحات 393-416
    عوامل روانشناختی و به ویژه ابهام پذیری در یادگیری زبان دوم نقش به سزایی دارند. روابط متغیر ابهام پذیری با متغیرهای زبان در پژوهشهای پیشین سنجیده شده است ولی پژوهشی درباره رابطه با مهارتهای تولیدی همچون نگارش، انجام نشده است. نقش این عامل در پژوهش حاضر، در پدیده کمی انسداد و کیفیت نگارش زبان بررسی شده است. بدین منظور یکصد و بیست شرکت کننده بطور تصادفی گزینش شدند که در سطح پیشرفته از دو دانشگاه واقع در تهران به فراگیری زبان انگلیسی مشغول بودند. نخست، شرکت کنندگان پرسشنامه ابهام پذیری را تکمیل کردند و سپس رابطه نمره های حاصل با نمره هر دانشجو ازپرسشنامه انسداد نگارش سنجیده شد. همچنین نگارش هردانشجو با معیارسنجش کیفیت نگارش ارزشیابی شد و میانگین نمره شاخص کیفی نگارش برای هر دانشجو بدست آمد. نتایج حاکی از رابطه مثبت و معنادار متغیر ابهام پذیری وشاخصهای کیفی نگارش است، حال آنکه رابطه متغیر ابهام پذیری و انسداد نگارش منفی و معنادار نشان داده شد.
    کلیدواژگان: ابهام پذیری، معیار نیشن، نگارش انگلیسی، انسداد نگارش، کیفیت نگارش
  • فرزانه حسن زاده توکلی، محمدرضا پهلوان نژاد *، بهزاد قنسولی صفحات 417-448
    بررسی رابطه سرمایه فرهنگی دبیران زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم با خودکارامدی آن ها در شهر مشهد، هدف اصلی این پژوهش است. دبیران زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم نواحی هفتگانه مشهد( تعداد 607 نفر)به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند که از میان آن ها تعداد 242 نفر براساس جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. نمونه گیری به-روش تصادفی ساده انجام پذیرفت. نوع پژوهش کاربردی و روش پژوهش، روش توصیفی پیمایشی است. دو پرسش نامه خودکارامدی و سرمایه فرهنگی به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شدند. نرم افزارهای مورد استفاده برای بررسی-های آماری SPPS نسخه 23 و Amos نسخه 23 اند. برای تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد، میان سرمایه فرهنگی دبیران زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم با خودکارامدی آن ها رابطه ای معنا دار و مثبت وجود دارد. به عبارت دیگر، دبیرانی که سرمایه فرهنگی بالاتری دارند، خودکارامدترند که در نتیجه آن به موفقیت های بیشتری در آموزش زبان انگلیسی به دانش آموزان دست می یابند
    کلیدواژگان: سرمایه، فرهنگی، خودکارآمدی، دبیران، زبان انگلیسی، دوره متوسطه دوم
  • رضوان متولیان نایینی*، فاطمه محمدپور صفحات 449-477
    چینش صحیح واژگان درکنار یکدیگر و ارتباط میان آن ها که می بایست مطابق با قواعد خاص هر زبان صورت گیرد، یک عبارت زبانی منسجم را شکل می دهد. در نظریه ظرفیت(تنی یر 1959)، این قواعد براساس مرکزیت فعل و رابطه میان آن و سازه های درون جمله تعریف می شوند. از سوی دیگر درک بهتر یک پاره گفت زبانی منسجم، بر مبنای نظریه ی معناشناسی قالب(فیلمور 1976)، با تداعی یک قالب خاص برای هر عبارت زبانی و در نظر گرفتن ارتباط معنایی میان عناصر تشکیل دهنده ی جمله حاصل می گردد. اهمیت بررسی مقابله ای ظرفیت نحوی و معنایی افعال زبان های گوناگون در چارچوب های مطرح شده وکارآیی آن در حوزه های مختلف از جمله ترجمه دستی و ماشینی، پردازش زبان طبیعی و همچنین آموزش زبان، ما را بر آن داشت تا بر تدوین واژه نامه ی تقابلی ظرفیت افعال فارسی-انگلیسی(PEVV) همت گماریم. در مقاله ی حاضر قصد داریم شیوه ی تدوین این واژه نامه و اجزای تشکیل دهنده ی آن را با تمرکز بر برخی افعال قالب «پر کردن» نشان دهیم و بدین وسیله تغییرات ظرفیت آن ها را به تصویر کشیم.
    کلیدواژگان: دستور وابستگی، نظریه معناشناسی قالب، بررسی مقابله ای، ظرفیت نحوی، ظرفیت معنایی
  • محمد جواد حجازی، حسن علیزاده* صفحات 477-500
    فن آوری های ارتباطی مثل تلفن ثابت و همراه ،اینترنت و رایانامه نقش مهمی در دنیای امروزی دارند. رایانامه (شکل غیرهمزمان ارتباط مبتنی بر رایانه)آنچه را که فرد می تواند در کلاس درس انجام دهد بیشتر می کند. این ابزار به رایج ترین ابزار ارتباطی در محیط آموزشی تبدیل شده است. پژوهش حاضر « بررسی تاثیر ارسال و دریافت تکالیف دانش آموزان پیش دانشگاهی ایرانی با استفاده از رایانامه بر میزان انگیزه و توانایی آنها در درک مطلب انگلیسی »قصد دارد تا بررسی کند که بهره گیری از رایانامه در فرستادن و دریافت کردن تکالیف دانش آموزان پیش دانشگاهی چه میزان بر توانایی درک مطلب و همچنین انگیزه درونی آنان تاثیر دارد. در مطالعه شبه تجربی ، رفتار 56 دانش آموز در گروه های آزمایش و کنترل بررسی شد تا تاثیر و نتیجه ی این رفتارها مشخص شود. نتایج به دست آمده تاثیر معنادار استفاده دانش آموزان از رایانامه به عنوان یک فن آوری ارتباطی را بر توانایی درک مطلب و انگیزه درونی آنها نشان داد.
    کلیدواژگان: رایانامه، درک مطلب، انگیزه درونی، فن اوری ارتباطی، آموزش از راه دور
  • عصمت بابایی، محمدرضا هاشمی، محمد امینی فارسانی * صفحات 501-533
    دهه ی گذشته شاهد یک پیشرفت شگرف در حوزه ی تحقیقات آموزش عالی از جمله زبان شناسی کاربردی بوده است. در این راستا، مطالعه ی حاضر به بررسی مفهوم تحقیق از دیدگاه اساتید هیات علمی رشته ی زبان شناسی کاربردی در ایران می پردازد. در این پژوهش ترکیبی متوالی، نتایج کمی از طریق پیمایش 140 عضو هیات علمی که بصورت نمونه ای هدفمند انتخاب شده بودند، حاصل شد. سپس نتایج کیفی از طریق مصاحبه با 12 عضو هیات علمی جهت درک عمیق تر آن ها از مفهوم تحقیق بدست آمد. براساس نتایج کمی، اساتید تحقیقاتی که شامل «طرح های تجربی» و «روش های ترکیبی» می باشند را بیشتر به عنوان تحقیق می پذیرند. همچنین دیدگاه پاسخ دهندگان پیرامون مفهوم تحقیق بیانگر ویژگی های دقیق و سخت گیرانه ی آن ها در پارادایم های کمی، کیفی، و ترکیبی می باشد. در این مطالعه، یافته های کیفی به تبیین یافته های کمی پیرامون جایگاه تحقیق از دیدگاه اساتید هیات علمی پرداخته است.
    کلیدواژگان: اعضای هیات علمی، تحقیقات آموزشی، روش تحقیق ترکیبی، زبان شناسی کاربردی، مفهوم تحقیق
|
  • Ali Najafi Hvaki, Marjan Janpour, Roholah Sayadinejad * Pages 249-276
    Bilingualism is a branch of language sociology meaning that different people and groups use different language codes in their interactions. This term was proposed for the first tome by Ibne-e Khaldoon the Arab linguist and also by German linguist, Karol Kermbakher. With regard to the role of bilingualism in literary creation by an author, this study aimed to investigating this phenomenon in contemporary Arabic poem by concentrating on Ahmad Shoghi poem based on qualitative study and by using analytic-descriptive methods. The finding of the research shows that two or multi-lingual of Ahmad Shoghi caused decreasing of his self-cofidence and also decreases his relationship to noble Arabic identity and culture.His low vocabulary-building knowledge resulted in his not being able to make phrases and also not being able to use homogeneous phrases and synonyms. In his work, this caused many linguistic and prosodic errors. This phenomenon decreases activeness of his literary language and destroys his literary and artistic creativity not letting him to enjoy the full potentials of the Arabic language.
    Keywords: language sociology, bilingualism, Linguistic interference Ahmad Shoghi, shoghiyat, Lack of expression
  • Mohammad Hossein Haddadi, Abbas Ali Salehi Kahrizsangi * Pages 277-302
    Acquiring and promoting competency in literary translation has got evident importance in teaching literary translation and its aim is to make the students competent to translate content, linguistic style and function of literary texts equally into destined language. To reach this goal, it is possible to help acquiring and promoting literary translation skills in students by considering different theoretical and practical prospects in teaching literary translation, as well as, various methods. The purpose of the present article is to strengthen the competence through evaluation and contention of hedges and difficulties, problems and errors in literary translation and to propose translation strategies and didactic suggestions with retrospective method for translation products and following to that, to suggest didactic solutions that cause teaching literary translation, as a skill, takes place with more influence in academic ambient and at the same time, leads to improvement in students translations.This article is concerned with the importance of language style and function of literary translation in the target language regarding Heinrich Kleists translation of anecdote Mutterliebe.
    Keywords: literary translation, teaching literary translation, literary translation problems, errors, function in translation, equivalence in translation, style in literary translation
  • Mahnaz Mostafaei Alaei, Rasool Najjarbaghseyah, Esmaeil Alisalimi * Pages 303-320
    Professional development and professional identity have been interchangeably abused in the research agenda on teacher education and teacher development. This study is an effort to examine the influence of teaching experience on past, present, and aspirational identity while focusing on the distinction between professional development and professional identity development. Data was gathered through a questionnaire from 180 English language teachers working within inner, outer, and expanding circle of language use. Statistical analysis showed that while there was a meaningful statistical significant difference between teaching experience with past and present professional identity, no statistical difference found between teaching experience and aspirational identity. Spearman Correlation also showed that teaching experience had a direct positive relation with past and present identity. These findings imply that although teaching experience might develop some components of professional identity (past, and present), it lacks development of professional identity as a whole. These implications have suggestions for teacher development and education.
    Keywords: English language teaching, teacher education, professionalism, professional identity, teacher's identity
  • Fatemeh Ranjbaran *, Sayyed Mohammad Alavi Pages 321-342
    A critical issue in cognitive diagnostic assessment (CDA) lies in the dearth of research in developing tests for cognitive diagnostic purposes. CDA of formative language assessment that aims to inform instruction has not been conducted in foreign language learning contexts. During recent years, researches have attempted to provide more practical results beyond a simple average grade in order to improve learning. This study explored how developing a reading comprehension test based on a cognitive framework could be used for diagnostic purposes. To validate the developed test items, a Q-matrix that specified the relationships between test items and target attributes was theoretically developed. õThink aloud verbal protocols and content expert judgment was used to aid in development of the Q-matrix. Finally, to diagnose the participants’ strengths and weaknesses, the test was administered to 1986 students of a GE course at the University of Tehran and Fusion Model analysis was used to obtain learners’ skill mastery profiles. The obtained results can be very beneficial for formative diagnostic feedback.
    Keywords: Attributes, Cognitive Diagnostic Assessment, Cognitive Diagnostic Model, Formative diagnostic feedback, Fusion model, Q-Matrix
  • Masood Siyyari *, Setare Ghorban Daei Pages 343-364
    This study investigated whether formative and summative self-assessments have any differential effect on the writing performance and self-rating accuracy of Iranian EFL learners. In so doing, sixty homogenized intermediate EFL learners were assigned to the two assessment conditions. After the administration of a paragraph writing pretest, the self-rating scale was introduced to the students of both groups. In the formative group, the students practiced self-assessment after each writing assignment during the term. Self-assessment error scores were, then, computed, and the students could see their accuracy extent in their self-assessment during the term. In the summative group, the students’ accuracy of self-assessment during the term was considered in their final term score. To check the students’ improvement in writing and rating accuracy, a posttest self-assessment was administered. ANCOVA results revealed under both conditions, equal improvement occurred in the students’ writing; however, the summative group students improved much more significantly in self-rating accuracy.
    Keywords: Formative Assessment, Rating Accuracy, Self-assessment, Summative Assessment, Writing
  • Amir Marzban *, Mohammad Amin Esmaeizadeh Ghomi Pages 365-392
    In this study we focused on learners’ idiom learning through online messaging service called Telegram and then we see what are the differences among genders. To reach this goal, 90 freshman university students of TEFL were divided into three groups. One group received a list of idioms once a week through Telegram and other group received the idiom list once a week on paper and the last group didn’t get any treatment. After the procedure, their pre-test, post-test and delayed post-test results were analyzed. It showed That Telegram group outperformed both groups in posttest and delayed posttest but there wasn’t any significant difference among genders. To study their attitude toward MALL, a questionnaire was given to Telegram group which proved that learners are willing to use mobile phones as a mean for learning and there wasn’t any difference in their attitude based on their gender.
    Keywords: Idiom, Computer Assisted Language Learning, Mobile Assisted Language Learning, Telegram, Computer-mediated Communication
  • Majid Fatahipour * Pages 393-416
    The role of psychological factors in learning a second language is no secret. The relationship between the variables such as ambiguity tolerance which means continued efforts despite uncertainty has been measured with vocabulary competence level in previous research. The present study investigated relationship of ambiguity tolerance, particularly with writing block and measures of writing quality in second language. For this purpose, 120 randomly selected participants at advanced level of English proficiency in two universities located in Tehran, responded to ambiguity tolerance questionnaire be completed tolerance for ambiguity. The scores obtained were then related to their scores on Writing block questionnaire and the mean score of writing quality. The latter was obtained through scoring three academic essays written by each student based on a well-known scale of writing quality by Nation which produced a significant and positive relationship to ambiguity tolerance. Writing blocks had a negative significant relationship to ambiguity tolerance.
    Keywords: Tolerance of Ambiguity, Nation Scale, English Writing, Writing Blocks, Writing Quality
  • Mohammad Reza Pahlavannezhad * Pages 417-448
    The main purpose of this study was to investigate the relationship between cultural capital of senior high school English teachers with their self-efficacy. To this end, senior high school teachers of seven districts in Mashhad (607) were selected as the study population, out of whom 242 were chosen through a simple random sampling as the sample population using Morgan sample size table. Applied research and survey method was used in this research. Self-efficacy and cultural capital questionnaires were used for data collection procedure. SPSS and Amos software version 23 were used for statistical analysis. Structural equation modeling was used to analyze the data. The result showed that there was a significant and positive relationship between cultural capital of senior high school English teachers with their self-efficacy in Mashhad. In other words, teachers with higher cultural capital are more efficient. As a result, they achieve more success in teaching English to students.
    Keywords: capital, cultural, self-efficacy, EnglishTeachers, senior high school program
  • Rezvan Motavallian Naeini * Pages 449-477
    The correct word order and relation between them form a coherent utterance. This is possible according to certain rules in valency Theory (Tesniere 1959) which are based on the centrality of the verb and the relationship between the verb and the constituents within the sentence. On the other hand, the better understanding of a coherent utterance which is based on the Frame Semantic Theory (Fillmore 1976) associates with a specific frame for each linguistic expression and the relation between constituent elements of a sentence. The significance of contrastive analysis of syntactic and semantic valency of verbs in various languages in the proposed frames as well as its application in the fields such as manual and machine translation, natural language processing and language teaching motivated us to develop a Persian- English verb valency (PEVV) dictionary. The present study provides the satges of developing this dictionary and its component by concentrating on some verbs of "Filling Frame" and shows how the valency of Persian verbs and their English equivalence differ.
    Keywords: Dependency Grammar, Frame Semantic Theory, Contrastive Analysis, syntactic valency, semantic valency
  • Mohammad Javad Hejazi, Hassan Alizadeh* Pages 477-500
    Communication technologies such as Phones, mobile phones, TV, Internet, email, etc have a great role in today's world of knowledge and education. E-mail as a form of asynchronous computer-mediated communication extends what one can do in the classroom and has become the most popular communication tool in the professional and educational environment. The current study entitled " the effect of emailing (tasks) on reading comprehension ability of Iranian pre-intermediate EFL learners "aims to examine if email utilization to send and receive learner's tasks have any significant effect upon their reading comprehension ability as well as their intrinsic motivation. In a quasi-experimental study the performance of 56 students in experimental and control groups were examined to determine the effect of the treatment. The results confirmed the significant positive effect of using email as a primary communication technology on learner's reading comprehension ability and intrinsic motivation.
    Keywords: email, reading comprehension, intrinsic motivation, distance learning
  • Esmat Babaii, Mohammad Reza Hashemi, Mohammad Amini Farsani * Pages 501-533
    The past decade has witnessed a renewed conceptual interest in higher education research, including applied linguistics discipline, which has led to the crafting of research as one of the most effective forms of professional development. This sequential explanatory mixed research study examines the conception of research the applied linguists’ faculty members have in a major site of EFL( English as a Foreign Language) context by obtaining quantitative results from surveying a representative sample of 140 faculty members and then following-up with interviewing twelve purposefully selected respondents to explore those understanding of research in more depth. The quantitative results reveal that inquiry including experimental designs and mixed-methods research was more likely to be conceived of as research by the respondents. The respondents’ views also represent conceptions of research wherein there exist rigorous characteristics which are related to three important paradigms of research. The qualitative findings shed additional lights on the quantitative ones by providing a further understanding of how EFL faculty members think about research.
    Keywords: applied linguists, faculty members, conceptions of research, educational research, mixed methods research