فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، تابستان 1396)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحمت الله قلی پور، عباس نرگسیان، داود نوروزی، علی اصغر رشید* صفحات 7-27
    هدف اصلی این پژوهش، مطالعه تاثیر کیفیت زندگی کاری بر بروز رفتارهای سیاسی در میان مدیران مدارس و کارکنان ستادی آموزش و پرورش ناحیه 4 شهر کرج با نقش میانجی گری نیروی حفظ کارکنان می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه اجرا، توصیفی همبستگی است که در آن ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها به کار گرفته شد. جامعه آماری تحقیق شامل 1100 نفر از مدیران و کارکنان ستادی آموزش و پرورش ناحیه 4 شهر کرج است که بر اساس جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 285 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پایایی و روایی ابزار تحقیق با محاسبه آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و میانگین واریانس تبیین شده ارزیابی و تایید شد و روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط استادان و خبرگان آشنا به موضوع تایید شد. آزمون مدل مفهومی پژوهش با به کارگیری نرم افزار AMOS18 انجام شد. نتایج نشان می دهد که کیفیت زندگی کاری بر نیروی حفظ کارکنان تاثیر مستقیم و معنادار دارد، نیروی حفظ کارکنان بر بروز رفتارسیاسی تاثیر معکوس معنادار دارد و در نهایت کیفیت زندگی کاری بر بروز رفتارسیاسی مدیران و کارکنان آموزش و پرورش ناحیه 4 کرج، اثری معکوس و معنادار دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، رفتارهای سیاسی، نیروی حفظ کارکنان، سازمان آموزش و پرورش، معادلات ساختاری، آموزش و پرورش، کرج
  • حجت افتخاری *، علیرضا بخشایش، مهدی رحیمی صفحات 29-46
    هدف اصلی پژوهش حاضر مدل یابی رابطه کیفیت زندگی کاری با تعهد سازمانی با واسطه گری رضایت شغلی در معلمان دوره ابتدایی شهرستان نی ریز بود. روش پژوهش توصیفی همبستگی و از حیث هدف در زمره پژوهش های کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش تمامی معلمان ابتدایی شهرستان نی ریز بود (304 نفر) ، که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای بر اساس جدول کرجسی و مورگان 170 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه کیفیت زندگی کاری ریچارد والتون (1973) ، پرسش نامه تعهد سازمانی آلن و می یر (1990) و پرسش نامه رضایت شغلی اسمیت،کندال و هیولین (1969) ، استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و…) و آمار استنباطی (آزمون همبستگی، رگرسیون و تحلیل مسیر) با استفاده نرم افزار Amos و SPSS استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد کیفیت زندگی کاری و ابعاد آن با تعهد سازمانی و ابعاد آن، کیفیت زندگی کاری و ابعاد آن با رضایت شغلی و ابعاد آن و رضایت شغلی و ابعاد آن با تعهد سازمانی و ابعاد آن رابطه معنادار دارند. کیفیت زندگی کاری پیش بینی کننده مثبت رضایت شغلی و تعهد سازمانی است. رضایت شغلی نیز پیش بینی کننده مثبت تعهد سازمانی است. هم چنین یافته های پژوهش نقش واسطه گری رضایت شغلی در ارتباط بین کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی را مورد تایید قرار داد. بنابراین توسعه کیفیت زندگی کاری در سازمان ها می- تواندگام مهمی در جهت افزایش تعهدسازمانی و رضایت شغلی باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، تبریز و معلمان دوره ابتدایی
  • حسن عاشقی، محمد قهرمانی*، نادرقلی قورچیان صفحات 47-62
    در دهه های اخیر پارادیم توسعه مدیران به عنوان ضلعی اجتناب ناپذیر برای توسعه پایدار سازمان ها مطرح است و مسیر و ابزار استراتژیک توسعه مدیران، آموزش و یادگیری می باشد. با چنین فلسفه فکری، هدف پژوهش حاضر، ارایه چارچوبی مفهومی برای طراحی برنامه آموزش مدیران در صنعت بانکداری با رویکرد حرفه ای گرایی در مدیریت است. برای نیل به مقصود مذکور، از رویکرد پژوهش کیفی و روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شده است. برای تدوین چارچوب پژوهش، نخست ادبیات و پیشینه توسعه مدیران با تاکید بر شایستگی های مدیریتی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. با واکاوی ادبیات و پیشینه موضوع، چارچوب و پرسش های مصاحبه تدوین شد. درگام دوم، مصاحبه ها در جامعه آماری مدیران بانک توسعه تعاون و با روش نمونه گیری هدفمند اجرایی شد. به عبارتی، جامعه مورد مطالعه مدیران خبره بانک و نمونه آماری 15 نفر از آنان بود. ابزار گردآوری اطلاعات فرم های مصاحبه و روش تجزیه و تحلیل، تحلیل محتوا بود. یافته های پژوهش شامل شناسایی عناصر و عوامل طراحی برنامه آموزش مدیران مشتمل بر پنج گروه عوامل مدیریتی، یعنی؛ 1- شناسایی و تقویت شایستگی های فکری – ارزشی ، 2- توسعه و بهبود توانایی ها ، 3- بهسازی و توسعه مهارت های مدیریتی، 4- توسعه دانش فنی – تخصصی، 5- تقویت و ارتقای تعاملات و توانمندی های ارتباطی مدیران بود. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از این است برای آموزش و بهسازی حرفه ای مدیران در حوزه پولی و بانکی، می بایست برنامه آموزشی مبتنی بر پنج گروه عوامل با تاکید بر بهبود و ارتقای دانش، بینش، مهارت، رفتار، تجربه و ویژگی های مدیران تدوین کرد. همچنین نتایج نشان داد جهت طراحی برنامه آموزش مدیران، علاوه بر هسته برنامه آموزشی (دانش، بینش، مهارت، رفتار، تجربه و ویژگی ها) و عناصر و عوامل پنجگانه، نیاز است دو عامل: 1- گروه ها و جامعه تسهیل گر آموزش مدیران و 2- رده های مدیریتی مدیران مورد توجه مدیران و برنامه ریزان آموزش قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شایستگی، آموزش و توسعه مدیران
  • جواد مقدسی، کامران محمدخانی*، امیرحسین محمدداودی صفحات 63-81
    آموزش عالی برای برخورداری از کیفیت بهتر، ساختارهای کارآمدتر و قابلیت های بیشتر در جهت گسترش یادگیری، ترویج دانش، توسعه پژوهش و ارتباطات موثر با جامعه نیازمند برنامه های مداوم بهسازی کارکنان است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه وضعیت موجود و مطلوب ابعاد و مولفه های بهسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی ، مورد منطقه 8 انجام شده است. این پژوهش از لحاظ ماهیت و اهداف، کاربردی؛ از نظرنوع داده ها کمی و کیفی؛ از لحاظ روش گردآوری داده ها، توصیفی و از جهت شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری، کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در سال 1395 بوده اند که تعداد آنها 5997 نفر و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعداد361 نفر برآورد شده است. شیوه نمونه گیری، نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای بوده که با رعایت نسبت کارکنان در حوزه های مختلف و در هریک از واحدهای دانشگاهی و دانشکده های تابعه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده و جهت تعیین روایی ابزار، پرسشنامه در اختیار 10 نفر از صاحب نظران حوزه مدیریت منابع انسانی و مدیریت آموزش عالی قرار گرفته و تایید شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 96/0 برآورد شده است. برای شناسایی ابعاد و مولفه ها و همچنین تجزیه و تحلیل داده ها در بخش توصیفی، از شاخص های فراوانی و درصد و در بخش آمار استنباطی از آزمون t تک نمونه ای استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد: بین میانگین همه ابعاد بهسازی کارکنان (شامل دانش، نگرش و مهارت) در وضعیت موجود و مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد و بطور کلی وضعیت کنونی ابعاد بهسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 8، نامطلوب است.
    کلیدواژگان: بهسازی، کارکنان، دانشگاه آزاد اسلامی، منطقه 8
  • هما امامی، فتاح ناظم* صفحات 83-95
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین خلاقیت کارکنان و بلوغ سازمانی با سرمایه فکری در دانشکده فنی و حرفه ای دخترانه دکتر شریعتی تهران با استفاده از روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران در سال 95 – 1394 بوده که تعداد آن ها (291) نفر می باشند. تعداد نمونه طبق جدول مورگان تعیین و سپس به صورت نمونه گیری تصادفی ساده تعداد (165) نفر مشخص شد. ابزار تحقیق دو پرسشنامه استاندارد و یک پرسشنامه محقق ساخته بوده که به منظور سنجش خلاقیت کارکنان پرسشنامه رند سیپ (1979) با 50 سوال، بلوغ سازمانی پرسشنامه محقق ساخته با 20 سوال و سرمایه فکری پرسشنامه بنتیس (1998) با 42 سوال استفاده شده است و اعتبار آن ها از طریق محاسبه آلفای کرونباخ به ترتیب 879/0 ، 938/0 و 907/0 تعیین گردید، داده های گردآوری شده با استفاده از شاخص های ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چند متغیری و جدول آنووا تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج نشان می دهد: بین خلاقیت و بلوغ سازمانی با سرمایه فکری رابطه مثبت و معنا دار وجود دارد. بین خلاقیت و ابعاد آن با سرمایه فکری کارکنان دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکتر شریعتی تهران رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد، و این همبستگی در بعد انعطاف پذیری بیشتر است. 3) بین بلوغ سازمانی و ابعاد آن با سرمایه فکری کارکنان دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکتر شریعتی تهران نیز رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد، و این همبستگی در بعد بلوغ فردی بیشتر است.
    کلیدواژگان: خلاقیت کارکنان، بلوغ سازمانی، سرمایه فکری
  • داود ملکی، بیژن عبدالهی صفحات 97-116
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و بررسی وضعیت زیرساخت های پیاده سازی موثر مدیریت دانش در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است. بدین منظور ابتدا با مطالعه ادبیات پژوهش و فیش برداری از منابع پایگاه های اطلاعاتی، ابتدا مفاهیم اساسی تعریف شده و سپس پنج عامل فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، رهبری و راهبرد، منابع انسانی و فناوری اطلاعات به عنوان زیرساخت های اساسی پیاده سازی مدیریت دانش در جامعه آماری مورد نظر شناسایی شدند. حجم جامعه آماری شامل کلیه کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رباط کریم به تعداد 67 نفر بوده که با توجه به محدود بودن جامعه آماری به صورت سرشماری و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته سنجش زیرساخت های مدیریت دانش مورد سنجش واقع شدند. برای تحلیل اطلاعات از آزمون های توصیفی و آزمون های استنباطی (آزمون t و آزمون فریدمن) استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در جامعه مورد مطالعه، میزان آمادگی در دو عامل فرهنگ سازمانی و منابع انسانی در سطح متوسط بوده و در سه عامل رهبری و راهبرد، ساختار سازمانی و فناوری اطلاعات کمتر از متوسط می باشد. هم چنین، رتبه بندی زیرساخت های مورد مطالعه با استفاده از آزمون فریدمن نشان می دهد که بین عوامل، تفاوت معنی داری وجود دارد و موثرترین و با اهمیت ترین عامل، به فرهنگ سازمانی و کم اهمیت ترین عامل، به ساختار سازمانی تعلق دارد.
    کلیدواژگان: زیرساخت ها، دانش، مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رباط کریم
  • حسن شهرکی پور* صفحات 117-140
    پژوهش حاضر درصدد بررسی تاثیر چابک سازی سازمانی بر هوش معنوی و توانمند سازی کارکنان دستگاه های اجرایی شهر زاهدان بوده است است. با کاربرد روش پیمایش و استفاده از تکنیک پرسشنامه، داده های تحقیق از روی 371 نفر از کارکنان شهر زاهدان که با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی (1975) و روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده بودند؛ گردآوری شده است. به منظور اعتبار سنجی پرسشنامه تحقیق از روش اعتبار محتوایی صوری کیفی و به منظور سنجش پایایی پرسشنامه از روش همسازی درونی گویه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. میزان آلفای کرونباخ برای چابک سازی سازمانی برابر ب0/93، برای متغیر هوش معنوی کارکنان برابر با 0/92 و برای توانمندسازی کارکنان برابر با 0/89 بدست آمده است. یافته های تحقیق در تحلیل دو متغیره نشان می دهند که بین متغیر و مولفه های چابک سازی سازمانی یعنی سرعت، شایستگی، پاسخگویی و انعطاف پذیری با دو متغیر هوش معنوی کارکنان و توانمندسازی کارکنان تاثیر معناداری در سطح خطای 0/01 وجود دارد. علاوه بر این در بخش تحلیل چند متغیره و در بخش تحلیل رگرسیونی نشان داده شده است که دو متغیر چابک سازی سازمانی و هوش معنوی کارکنان در مجموع 53 درصد (براساس ضریب همبستگی چندگانه) و 30 درصد (براساس ضریب تعیین واقعی) از واریانس و پراکندگی متغیر وابسته توانمندسازی کارکنان را تبیین می کنند که در این بین متغیر چابک سازی سازمانی با بتای 0/53 بیش از متغیر هوش معنوی با بتای 0/12 بر متغیر وابسته تاثیرگذار بوده اند. در بخش تحلیل مسیر نیز نشان داده شده است که متغیر چابک سازی سازمانی به میزان0/53 بر توانمندسازی کارکنان به صورت مستقیم تاثیرگذار بوده است. در نهایت متغیر هوش معنوی کارکنان دارای تاثیر 0/19بر توانمندسازی کارکنان بوده که 0/12 به صورت مستقیم و 00/7 به صورت غیر مستقیم بوده است.
    کلیدواژگان: چابک سازی سازمانی، هوش معنوی، توانمندسازی کارکنان، زاهدان
  • ابوالقاسم نادری، میترا عزتی، داریوش مالک پور* صفحات 141-155
    پژوهش حاضر، به بررسی رابطه سرمایه انسانی اعضای هیئت علمی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان در پردیس فنی دانشگاه تهران پرداخته است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ هدف، کاربردی که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 285 نفر از اعضای هیئت علمی این پردیس بوده، که با فرمول کوکران و در سطح آلفای (0/05) ،نمونه پژوهش به تعداد 164 نفر انتخاب گردید. ابزار پژوهش، پرسشنامه (سرمایه انسانی نادری) ، می باشد و با روش روایی محتوایی، این پرسشنامه توسط متخصصان سرمایه انسانی تایید شد و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (0/941) بدست آمد. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون های k-s، آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی تفکیکی) استفاده شد. یافته ها نشان داد: سرمایه انسانی اعضای هیئت علمی پردیس فنی دانشگاه تهران با آلفای (0/05) بالاتر از سطح متوسط بود. بین سرمایه های انسانی اعضای هیئت علمی در دانشکده های پردیس فنی دانشگاه تهران با آلفای (0/05) تفاوت معناداری وجود نداشت. میانگین پیشرفت تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده های مهندسی مکانیک،معدن و صنایع درسطح متوسط ، اما میانگین پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشکده های مهندسی برق و کامپیوتر، عمران، شیمی و متالوژی و مواد در سطح نسبتا مطلوب و بالاتر از متوسط می باشد. بین وضعیت پیشرفت تحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد در دانشکده های پردیس فنی تفاوت معناداری وجود نداشت بین شاخص کلی سرمایه انسانی اعضای هیئت علمی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت و معناداری (0/334r=) وجود داشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که هر چقدر سرمایه انسانی اعضای هیئت علمی در مولفه های شایستگی های شناختی، فراشناختی و ارتباطی-عاطفی بیشتر باشد می توان شاهد پیشرفت تحصیلی بهتر دانشجویان باشیم.
    کلیدواژگان: سرمایه، سرمایه انسانی، پیشرفت تحصیلی دانشجویان، پردیس فنی
|
  • Rahmat Allah Gholi Pour, Abbas Nargesian, Davod Norozi, Ali Asghar Rashid * Pages 7-27
    Attention to the staff as the biggest and most important assets, a phenomenon that has enormous growth in the last two decades. The main objective of this study was to investigate the relationship between quality of work life political behavior mediate the retention of staff and structural model. Study the purpose and terms of performance, cross-correlation in which questionnaire was used to collect data. The study consisted of 1,100 managers and staff of Education District 4 Karaj. Which according to Morgan and stratified random sampling, 285 samples were selected. The reliability and validity study, Cronbach's alpha, and the average variance explained Stability and validity of the questionnaire was evaluated and endorsed by professors and experts in the was observed. Conceptual Model test study was conducted using software AMOS18. The Results indicated that quality of working life on the retention direct impact and significant, the retention on the incidence of political behavior opposite effect significant and the quality of working life on the incidence of political behavior managers and employees of the District 4 Karaj opposite effect and significant .
    Keywords: quality of work life, political behavior, job embeddedness, Department of Education, Structural equation
  • Hojjat Eftekhari *, Ali Reza Bakhshayesh, Mehdi Rahimi Pages 29-46
    The main purpose of this research was examination quality of work life with organization commitment with job satisfaction intermedation in Neyriz township primary school teachers. The research method was explanation-corelation and its aim type is applied research. The statiscal community of this research was all Neyriz township primary school teachers, About 304 people. The sample volume was assigned according to Kerjcie and Morgan, about 170 people. The sample was chosen by using cluster-random sampling method. In this research we used Richard Valtone quality of work life questionnaire (1973), Alen and Meyer organization commitment questionnaire (1990) and, Smith, Kendall, & Hulin job satisfaction questionnaire (1969). The reliability of the research equipments also was confirmed by cronbath alpha coefficient. In data inter pretation we used explanation statistical (average, standard deviation and so on) and deduction statistical (correlation test, regression and phat analysis) by using of Amous and SPSS soft wares.The results showed that there is a meaningful relation among quality of work life and its dimentions with organizational commitment and its dimentions, quality of work life and its dimentions with job satisfaction and its dimentions and job satisfaction and its dimentions with organizational commitment and its dimentions. The quality of work life is the positive predictor of and organizational commitment. And also, The job satisfaction is the positive predictor of organizational commitment. The research finding showd that the job satisfaction intecmedition role was contirmed between quality of work life and organizational commitment. There fore, Quality of Work Lif development in the organizations can be a very important step in increasing the organizational commitment and job satisfaction.
    Keywords: Quality of Work Life, Organizational Commitment, Job Satisfaction, Primary School Teachers
  • Hassan Asheghi, Mohammad Ghahramani *, Nadergholi Ghourchian Pages 47-62
    In recent decades, the paradigm of development of managers has become an indispensable footing for the sustainable development of organizations, and the strategic development path for managers is education and learning. With such a philosophy of thought, the purpose of the present research is to provide a conceptual framework for designing a managerial training program in the banking industry with a professionalism approach in management. To achieve this goal, the qualitative research approach and semi-structured interview method have been used.
    To formulate the research framework, literature and the history of managerial development were studied and emphasized on managerial competencies. Literature review and subject background, framework and interview questions were developed. In the second step, the interviews were executed in the statistical society of the managers of the development co-operation bank by a targeted sampling method. In other words, the study population was bank executives and the sample was 15 of them. The data collection tools were interview forms and analytical method, content analysis.Findings of the research include identifying the elements and design elements of the training program for managers including five groups of managerial factors, namely: 1. Identifying and strengthening intellectual-value competencies, 2. Developing and improving abilities, 3. Improving and developing managerial skills,4- Development of know-how-specialized and 5. Strengthening and promoting interactions and communication capabilities of managers. The results of this study indicate that for training and professional improvement of managers in the field of money and banking, a training program based on five groups of factors should be emphasized on improving and improving knowledge, insight, skills, behavior, experience and characteristics of managers Has been compiled.
    Keywords: : competence, training, development of managers
  • Javad Moghadasi, Kamran Mohammadkhani *, Amirhossein Mohammaddavoudi Pages 63-81
    Higher education to have a better quality, more efficient structures and more features in order to extend learning, promote knowledge, research development and effective communication with community requires continuous staff development programs. This study aimed to Compare current and desired status dimensions and components of staff development in higher educational system of Iran (case of study: Islamic Azad University). This study is a applied research(considering the nature and objectives), quantitative and qualitative (In terms of data), descriptive (In terms of collection data), survey (In terms of method),The population included all staff of Islamic Azad University in Tehran Province in 2016 (5997 individuals) .The sample size were 361 individuals base on Cochran formula by using random multiple cluster sampling approach with respect to the proportion of employees in different areas and units affiliated to universities and colleges. Data was collected via researcher-made questionnaire. Expert panel was used to determine content validity. Cronbach’s alpha coefficient was used to determine reliability (0.96). Data analysis to identify the dimensions and components as well as frequencies and percentages were used in the description of the indicators. Results showed the average of all sizes improve staff (including knowledge, skills and attitudes) in the current and desired status there are significant differences and, in general, the current situation of staff development at the University District 8 is undesirable.
    Keywords: dimensions, components of development, staff development, Islamic Azad University
  • Homa Emami, Fatah Nazem* Pages 83-95
    The study consisted of all employees Vocational School in Tehran Shariati doctor 95-1394 that their number is (291) persons. According to Morgan sample size table and then simple random sampling (165) people were identified. its reliability through Cronbach's alpha, respectively, 0/879, 0/938 and0/907, respectively, the data collected using indicators and multiple regression analysis and correlation analysis were ANOVA table. The results show that: 1) the employee creativity and organizational maturity and there is a significant positive correlation with intellectual capital. 2) between employee creativity and its dimensions and there is a significant positive correlation with intellectual capital, and the correlation dimension greater flexibility. 3) between the dimensions of organizational maturity and intellectual capital there is a significant positive relationship, and this correlation is greater in the individual maturity.
    Keywords: creative staff, organizational maturity, intellectual capital
  • Davood Maleki, Bijan Abdollahi Pages 97-116
    The present study was conducted to detect and investigate the status of the substructures of effective application of knowledge management at Islamic Azad University. To this end, at first a review of the related literature was studied and notes of databases were taken to define basic concepts. Then, five factors, namely organizational culture, organizational structure, leadership and strategy, human resources and information technology were detected as the basic substructures of the application of knowledge management in the considered population. The statistical population of the study includes all the employees of Islamic Azad University- Robat-Karim branch, equal to 67 participants. Because of the limited number of the participants, the substructures of knowledge were evaluated using census and a researcher-made questionnaire. To analyze the data, descriptive and inferential tests (t-test and Friedman test) were used. Results of the study indicates that in the population, two of the factors, namely organizational culture and human resource were in the average level and three factors,
    namely leadership and strategy, organizational structure and information technology were lower than average. Also, ranking of the studied substructures, using Friedman test indicates that there is a significant difference between the factors and the most influential and important factor is organizational structure and the less important one is organizational structure.
    Keywords: Status Of The Substructures, Knowledge, Management, Islamic Azad University
  • Hassan Shahraki Pour * Pages 117-140
    The present study aimed to investigate the effect of organizational agility on spiritual intelligence and empowerment of employees of executive organizations in Zahedan. Using survey method and using questionnaire technique, research data was collected from 371 employees of Zahedan city which were selected using Morgan and Kerji sampling table (1975) and proportional stratified sampling method. In order to validate the questionnaire, the qualitative content validity method was used and the internal consistency method was used to measure the reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha method. Cronbach's alpha for organizational agility equaled 0.93, for the spiritual intelligence of employees was equal to 0.92 and for staff empowerment equal to 0.89. The findings of the research in bivariate analysis show that there is a significant effect between the variable and organizational agility components, namely, speed, competence, responsiveness and flexibility with two variables of employee's spiritual intelligence and employee empowerment at the error level of 0.01. Moreover, in the multivariate analysis section and in the regression analysis section, it has been shown that the two variables of organizational agility and spiritual intelligence of the employees were 53% (based on multiple correlation coefficient) and 30% (based on the actual determination coefficient) of variance and dispersion the dependent variables explain the empowerment of employees. In this regard, the organizational agility variable with a beta of 0/53 was more than the spiritual intelligence variable with a beta of 0/12 on the dependent variable. In the path analysis section, it has also been shown that the organizational agility variable of 0.35 per employee's empowerment has been directly influenced. Finally, the spiritual intelligence variable of the employees had a significant effect of 0.19 on empowerment of the employees, which was 0.12 directly and 0/07 was indirect.
    Keywords: Organizational Ability, Spiritual Intelligence, Employee Empowerment, Zahedan
  • Abolghasem Naderi, Mitra Ezzati, Dariush Malekpour * Pages 141-155
    This The present study examines the relationship between human capital of facluty members and students achievement in Technical College of Tehran University. The research metod was descriptive in type of survey, which was carried out by a field method. The statistical population was consisting of 285 faculty members, the statistical sample with Cochran formula and the alpha level of a=0.05, 164 person selected. The research instrument was the (Naderi human capital questionnaire). by content validity method, validity of questionnaire confirmed by human capital experts and its reliability with Cronbach's alpha (0.941) obtained. for data analysis, descriptive statistics and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, one-sample t-test, ANOVA test, and partial correlation coefficient) was used. The results showed: (1) the human capital of faculty members of technical College of Tehran University was at the appropriate level and above the theoretical mean. (2) there was no significant difference between human capital of faculty members in schools of Technical College of Tehran University, (a=0.05). (3) the mean of students achievement in shools of Mechanical engineering, Mining engineering and Industries engineering was in the average level, but the meane of students achievement in shools of Electrical and Computer engineering, Civil engineering, Chemistry engineering and Metallurgy and Materials was higher than average. (4) there was no significant difference between the educational achievement of MSc students in schools of Technical College . (5) there was significant and positive correlation between the total index of human capital of faculty members and students achievement (r=0.334). So we can conclude that whatever human capital components (cognitive competences, meta cognitive, communicational-emotional) of faculty members be more we can see better achievement in students.
    Keywords: capital, human capital, students achievement, technical colleg