فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:23 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/08/14
  • تعداد عناوین: 13
|
  • رحیمه قبادی محبی، طاهره بلوچی بیدختی *، مهدی بصیری مقدم، علی دلشاد نوقابی صفحات 251-256
    اهداف
    نوزادان در مقایسه با اطفال بزرگ تر و افراد بالغ، نسبت به درد حساس ترند و استعداد بیشتری برای ابتلا به عوارض درازمدت آن دارند. بنابراین ضروری است تدابیری برای کاهش احساس درد نوزادان به کار برده شود. هدف مطالعه حاضر، تعیین تاثیر گرمای موضعی بر شدت درد ناشی از خونگیری پاشنه پا در نوزادان ترم بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار در سال 1394، تعداد 63 نوزاد ترم سالم 3 تا 5روزه که به مرکز بهداشتی درمانی شهید دلخواه شهرستان فردوس آورده شده بودند، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و با استفاده از جدول اعداد تصادفی در سه گروه 21نفره آزمون (گرما)، پلاسبو (صدا) و کنترل قرار گرفتند. شدت درد نوزادان قبل، حین و بعد از خونگیری مورد ارزیابی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و مقیاس سنجش درد نوزادان (NIPS) بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 14.5 و آزمون های مجذور کای، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی توکی و آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات انجام شد.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در سه گروه، قبل از مداخله تفاوت معنی داری نداشت (86/0=p)، در صورتی که میانگین شدت درد حین خونگیری در گروه آزمون در مقایسه با دو گروه دیگر کمتر بود (006/0=p). بعد از خونگیری نیز میانگین شدت درد در گروه آزمون از همه کمتر و در گروه کنترل از همه بیشتر بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    استفاده از گرمای موضعی باعث کاهش شدت درد حین و بعد از خونگیری پاشنه پا در نوزادان ترم می شود.
    کلیدواژگان: گرمای موضعی، شدت درد، نوزاد، خونگیری پاشنه پا
  • یونس خادمی *، محمدعلی آذربایجانی، سیدعلی حسینی صفحات 257-263
    اهداف
    بالابودن غلظت سایتوکین های پیش التهابی اینترلوکین-1 بتا (IL-1β) و عامل نکروزدهنده تومور آلفا (TNF-α)، از عوامل خطر مهم برای ایجاد بیماری قلبی- عروقی به شمار می رود. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر همزمان تمرین تناوبی شدید و مصرف مکمل روغن بذر کتان با دوز های مختلف بر سطوح سرمی TNF-α و IL1β موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار به صورت تصادفی به شش گروه پنج سری؛ کنترل، تمرین، عصاره روغن بذر کتان با دوزهای 10 و 30میلی گرم بر کیلوگرم، و تمرین همراه با عصاره با دوزهای 10 و 30میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. گروه ها به مدت 10 هفته تمرینات تناوبی شدید را انجام داده و عصاره روغن بذر کتان را دریافت کردند. اطلاعات توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطوح سرمی IL1β در گروه های تمرین و تمرین همراه با دوزهای 10 و 30میلی گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل و در گروه تمرین همراه با 30میلی گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی داری پایین تر از گروه 10میلی گرم بر کیلوگرم عصاره بود. همچنین سطوح سرمی TNF-α در گروه های تمرین، عصاره با دوز 30میلی گرم بر کیلوگرم و تمرین همراه با دوزهای 10 و 30میلی گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود. سطوح سرمی TNF-α در گروه تمرین همراه با دوز 30میلی گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی داری نسبت به سایر گروه ها کمتر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    10 هفته تمرینات تناوبی شدید و مصرف روغن بذر کتان دارای اثرات تعاملی در کاهش سطوح سرمی TNF-α و IL-1β موش های صحرایی است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، روغن بذر کتان، TNF، ?، IL، 1?
  • سید مجید غضنفری، مهدی یوسفی، زهره فیض آبادی، آزاده ساکی، علی تقی پور، عبدالله سعیدی نیک، محمدرضا مهری* صفحات 265-271
    اهداف
    حجامت یک روش درمانی است که در روایات و منابع معتبر طب سنتی ایران، بر انجام آن در ایام خاصی توصیه شده است. هدف این مطالعه، تعیین رابطه مقدار خون خارج شده طی حجامت با شرایط فردی بیماران و زمان انجام آن بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی در بهار سال 1395، تعداد 391 مرد مراجعه کننده به یک مرکز حجامت در شهرستان ساوه به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و حجامت در موضع بین دو کتف برای آنها انجام شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه ای مشتمل بر مشخصات فردی، تاریخ مراجعه به تفکیک روز و ماه و سال شمسی و قمری، سن، قد، وزن و مقدار خون خارج شده طی حجامت بر حسب گرم بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون های آماری مجذور کای، T زوجی و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین های سن، وزن و نمایه توده بدنی با میانگین خون خارج شده طی حجامت رابطه معنی دار داشتند (01/0p<). بین روزهای مختلف هفته و نیز بین روزهای ماه قمری از نظر مقدار خون خارج شده اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p>)، اما مقدار خون خارج شده در افراد با سابقه قبلی حجامت نسبت به افراد بدون سابقه بیشتر بود (001/0p<). همچنین در افراد مبتلا به بیماری فشار خون نسبت به سایر گروه های درمانی، مقدار خون بیشتری خارج شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    ویژگی های فردی مانند سن، وزن، نمایه توده بدنی، علت مراجعه و سابقه حجامت قبلی بر مقدار خون خارج شده طی حجامت تاثیرگذار هستند، اما زمان انجام حجامت (روز و ماه) بر مقدار خون خارج شده تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: حجامت، مقدار خون خارج شده، زمان حجامت، طب سنتی
  • معصومه حبیبیان *، اکبر ولی نژاد صفحات 273-277
    اهداف
    نروتروفین های خون مانند فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و فاکتور رشد شبه انسولینی-1 (IGF-1) اثرات مطلوب سلامتی ناشی از ورزش را در انسان میانجی گری می کنند. هدف پژوهش حاضر، مقایسه پاسخ BDNF و IGF-1 به شدت های مختلف تمرین استقامتی در مردان دونده بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون در سال 1394، تعداد 10 ورزشکار مرد دونده در شهرستان گرگان به صورت نمونه گیری هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. پروتکل تمرین استقامتی شامل 6کیلومتر دویدن با شدت متوسط (75-70% ضربان قلب ذخیره) یا شدت زیاد (85-80% ضربان قلب ذخیره) بود که این دو جلسه تمرین حاد، به فاصله یک هفته از هم انجام شد. نمونه های خونی ناشتا، قبل و بلافاصله پس از هر دو جلسه تمرین حاد جمع آوری شد و سطوح سرمی BDNF و IGF-1 به روش الایزا و آنزیم رادیوایمنواسی اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های T زوجی و T مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    هر دو تمرین استقامتی حاد باعث افزایش معنی دار سطوح سرمی BDNF و IGF-1 در مردان دونده شد، اما تمرین استقامتی با شدت بالا، سطوح BDNF را در مقایسه با شدت متوسط افزایش بیشتری داد (05/0p<)، در حالی که تفاوت معنی داری بین پاسخ IGF-1 به شدت های مختلف تمرین استقامتی مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    پاسخ سرمی BDNF در ورزشکاران استقامتی تحت تاثیر شدت تمرین قرار می گیرد، به طوری که اثر تمرین استقامتی با شدت بالا بر سطوح BDNF بیشتر از تمرین با شدت متوسط است، اما پاسخ IGF-1 به تمرین استقامتی حاد، مستقل از شدت تمرین است.
    کلیدواژگان: فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)، فاکتور رشد شبه انسولینی، 1 (IGF، 1)، تمرین استقامتی
  • فضل الله فتح الهی شورابه *، بهمن تاروردی زاده، سمیه امین بخشایش صفحات 279-283
    اهداف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان است که معمولا بر اثر رشد و تقسیم غیرطبیعی سلول های مختلف سینه آغاز می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ارتباط معکوسی بین سطوح آنتی اکسیدان ها و خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر برخی شاخص های آنتی اکسیدانی/اکسیدانی زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی در سال 1393، تعداد 30 نفر از زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان شهرستان خرم آباد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (16 نفر) و کنترل (14 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه تمرین مقاومتی را انجام دادند که این تمرین ها از 30% یک تکرار بیشینه شروع شد و به 50-45% یک تکرار بیشینه در پایان هفته هشتم رسید. نمونه های خونی برای سنجش سطوح سرمی سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و مالون دی آلدئید (MDA)، 48 ساعت قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی از آزمودنی ها گرفته شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19 و با استفاده از آزمون های T مستقل و T وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پس از اجرای 8 هفته تمرین مقاومتی، سطوح سرمی SOD و GPX به طور معنی داری افزایش و سطوح MDA به طور معنی داری کاهش یافت (05/0p<)، ولی تغییرات گروه کنترل معنی دار نبود (05/0p>).
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش شاخص های آنتی اکسیدانی و کاهش شاخص های اکسیدانی زنان یائسه مبتلا به سرطان پستان می شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین مقاومتی، مالون دی آلدئید (MDA)، سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)
  • نیکو خسروی *، فهیمه فتاحی، اعظم رمضان خانی صفحات 285-292
    اهداف
    التهاب مزمن در بدن می تواند محرکی برای مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو باشد. پروتئین واکنشگر C (CRP) شاخصی از التهاب سیستمیک و اینترلوکین-10 یکی از مهم ترین سایتوکاین های ضدالتهابی است. هدف تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر دو نوع پروتکل تمرینی (هوازی و مقاومتی) بر سطوح اینترلوکین-10، CRP و شاخص مقاومت به انسولین در زنان دیابتی نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون در سال 1394، 24 زن مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز کنترل دیابت شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به طور تصادفی به سه گروه 8نفری؛ تمرین هوازی، تمرین مقاومتی و کنترل تقسیم شدند. تمرینات در گروه هوازی با 65-50% حداکثر اکسیژن مصرفی و در گروه مقاومتی با شدت 70-60% یک تکرار بیشینه به مدت 10 هفته انجام شد. قبل و بعد از تمرینات، شاخص های آنتروپومتریک و نمونه های خونی آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از 10 هفته، سطوح اینترلوکین-10 در گروه های هوازی و مقاومتی افزایش معنی دار و سطوح انسولین، گلوکز ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین کاهش معنی دار یافت، ولی غلظت CRP و درصد چربی بدن تنها در گروه تمرین مقاومتی کاهش معنی دار داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    هر دو نوع تمرین مقاومتی و هوازی موجب بهبود سطوح گلوکز ناشتا، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین و افزایش سطح اینترلوکین-10 در زنان دیابتی نوع دو می شود. همچنین تمرین مقاومتی در این افراد میزان CRP را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اینترلوکین، 10، پروتئین واکنشگر C، دیابت نوع دو، تمرین هوازی، تمرین مقاومتی
  • سید دامون صدوقی* صفحات 293-299
    اهداف
    نانوذرات نقره با تولید رادیکال آزاد سبب ایجاد استرس اکسیداتیو می شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر کروسین بر نسبت Bax/Bcl-2، پراکسیداسیون لیپیدی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت کبد جنین جوجه تحت تیمار با نانوذرات نقره بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 45 تخم مرغ نطفه دار نژاد راس 308 به طور تصادفی به پنج گروه شاهد و گروه های تجربی تقسیم شدند. در روز 10 انکوباسیون، گروه شاهد با یک بار تزریق 5/0میلی لیتر محلول سالین در کیسه آمنیون جنین ها و گروه های 1، 2، 3 و 4 تجربی با یک بار تزریق 5/0میلی لیتر نانوذره نقره ppm200 و اندازه 60نانومتر تیمار شدند. سپس گروه های 2، 3 و 4 تجربی در روز 12 انکوباسیون با یک بار تزریق 5/0میلی لیتر کروسین با غلظت های 100، 200 و 300میکروگرم بر میلی لیتر تحت تیمار قرار گرفتند. در روز 20 انکوباسیون، سطوح Bax، Bcl-2، مالون دی آلدئید و آنزیم های آنتی اکسیدانی بافت کبد سنجش شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 20 و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه نانوذرات نقره در مقایسه با گروه شاهد، سطوح Bcl-2 و آنزیم های آنتی اکسیدانی کاهش و سطح بافتی Bax و مالون دی آلدئید افزایش یافت. در گروه های نانوذرات نقره با غلظت های 100، 200 و 300میکروگرم بر میلی لیتر کروسین در مقایسه با گروه نانوذرات نقره به تنهایی، سطوح Bcl-2 و آنزیم های آنتی کسیدانی به صورت وابسته به دوز افزایش و سطح بافتی Bax و مالون دی آلدئید به صورت وابسته به دوز کاهش یافت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    تزریق وابسته به دوز کروسین با کاهش سمیت ناشی از نانوذرات نقره موجب کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و کاهش آپوپتوز در بافت کبد جنین جوجه می شود.
    کلیدواژگان: نانوذرات، آپوپتوزیس، استرس اکسیداتیو، کروسین، کبد
  • محمد عباسی *، لیلا امیریان صفحات 301-306
    اهداف
    اعضای خانواده از اجزای اساسی سیستم مراقبتی بیماران آسیب دیده نخاعی هستند. مراقبت از چنین بیمارانی یک مسئولیت تنش زا است. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین شوخ طبعی و بهزیستی ذهنی با توجه به نقش میانجی گری تاب آوری در مراقبان بیماران دارای آسیب نخاعی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی-همبستگی، 219 نفر از مراقبان بیماران آسیب دیده نخاعی مراجعه کننده به موسسه علمی- ورزشی برنا در شهر اصفهان در سال 1395 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس بهزیستی ذهنی، مقیاس تاب آوری و پرسش نامه شوخ طبعی جمع آوری شد. تحلیل داده های مطالعه، با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری و آزمون بوت استرپ در محیط نرم افزار Amos 18 انجام شد.
    یافته ها
    همبستگی بین متغیرهای شوخ طبعی و تاب آوری با بهزیستی ذهنی معنی دار بود (001/0>p). شاخص های برازش حاکی از برازش مناسب داده ها با الگوی پیشنهادی بود (05/0>p). همچنین رابطه غیر مستقیم بین شوخ طبعی و بهزیستی ذهنی از طریق تاب آوری معنی دار بود (22/0=β؛ 006/0p<).
    نتیجه گیری
    تاب آوری روانی در رابطه بین شوخ طبعی با بهزیستی ذهنی به عنوان میانجی گر نقش مهمی در بهبود وضعیت روحی و روانی مراقبان بیماران دارای آسیب نخاعی دارد.
    کلیدواژگان: شوخ طبعی، تاب آوری روانی، بهزیستی ذهنی، مراقبان، آسیب نخاعی
  • محمد نادری، امین قربانی واقعی، محمد هاشمی، محسن طاهری *، رضا احمدی صفحات 307-310
    اهداف
    لپتین یکی از مهم ترین هورمون های مشتق از چربی است. مطالعات متعددی نشان داده است که سطح سرمی لپتین در بیماری های التهابی سیستمیک کاهش می یابد. هدف این مطالعه، بررسی سطح سرمی لپتین در سه گروه بیماران مبتلا به سل ریوی فعال، بیماران مبتلا به عفونت ریوی غیرسلی (پنومونی حاد) و افراد نرمال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی به صورت موردی- شاهدی در سال 1389، 40 بیمار مبتلا به سل ریوی فعال (گروه مورد) و 40 بیمار با عفونت ریوی غیرسلی (گروه کنترل مثبت) بستری در بیمارستان بوعلی زاهدان و 40 فرد سالم (گروه کنترل منفی) به روش دسترسی آسان انتخاب شدند و سطح سرمی لپتین در این افراد به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 18 و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی لپتین در افراد مبتلا به عفونت ریوی غیرسلی (030/0=p) و در بیماران مبتلا به سل ریوی فعال (004/0=p) نسبت به افراد نرمال به طور معنی داری کمتر بود، ولی بین میانگین سطح سرمی لپتین در گروه سل ریوی و گروه بیماران عفونت ریوی اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (556/0=p).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی لپتین در بیماران مبتلا به سل ریوی فعال و بیماران مبتلا به عفونت ریوی غیرسلی نسبت به افراد نرمال کمتر است، اما از این نظر تفاوتی بین بیماران مبتلا به سل ریوی فعال و بیماران مبتلا به عفونت ریوی غیرسلی وجود ندارد. بنابراین سطح سرمی لپتین مارکر مناسبی برای افتراق سل ریوی فعال از عفونت ریوی غیرسلی (پنومونی حاد) نیست.
    کلیدواژگان: لپتین، سل ریوی، پنومونی، الایزا
  • مریم حسینی، محمدسعید عبدخدایی *، حمیدرضا اقامحمدیان شعرباف صفحات 311-317
    اهداف
    دیابت به عنوان یک بیماری متابولیک شایع می تواند پیامد های روانی مهمی به دنبال داشته باشد و باعث مشکلاتی در زندگی روزمره شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش میانجی گری احساس انسجام روانی در رابطه طول مدت بیماری و تعداد عوارض جسمانی دیابت با سلامت روان در افراد دیابتی نوع دو بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 150 نفر از بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت پارسیان شهر مشهد در سال 1394 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و با استفاده از چک لیست اطلاعات دموگرافیک و عوارض جسمانی دیابت، مقیاس احساس انسجام روانی و پرسش نامه سلامت روان مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها به کمک نرم افزارهای Lisrel و SPSS 18 و توسط آزمون ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند
    یافته ها
    طول مدت بیماری، تعداد عوارض جسمانی دیابت و عدم سلامت روان با احساس انسجام روانی همبستگی منفی و معنی داری داشتند. همچنین بین طول مدت و تعداد عوارض جسمانی دیابت با عدم سلامت روان همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (01/0p<). مدل پیشنهادی در افراد دیابتیک از برازش خوبی برخوردار بود و اثر غیرمستقیم طول مدت و تعداد عوارض جسمانی دیابت بر سلامت روان، از اثر مستقیم آن بیشتر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    احساس انسجام روانی به عنوان میانجی گر در رابطه طول مدت بیماری و تعداد عوارض جسمانی با سلامت روان افراد دیابتی نوع دو، نقش پراهمیتی در کنترل عوارض جسمانی و روانی بیماری دیابت دارد.
    کلیدواژگان: احساس انسجام روانی، سلامت روان، دیابت نوع دو
  • مریم عشقی زاده *، مهدی مشکی، سید جواد مجتبوی، نرگس درخشان صفحات 319-324
    اهداف
    نیاز نوزادان نارس به شیر مادر در دوره نوزادی برای رسیدن به رشد مطلوب بیش از هر زمان دیگری است و نداشتن شیر کافی، مشکل عمومی زنانی است که نوزاد نارس دارند. یکی از درمان های پیشنهادی برای کمک به این موضوع ماساژ بازتابی است. هدف مطالعه حاضر، تعیین تاثیر ماساژ بازتابی بر تولید شیر در مادران با نوزاد نارس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوگروهه، 30 مادر دارای نوزاد نارس بستری در بیمارستان شهدای قوچان در سال 1395 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله ماساژ بازتابی پا را در سه روز متوالی به مدت 20 دقیقه دریافت کردند و گروه کنترل فقط تحت مراقبت های روتین بخش قرار گرفتند. میزان حجم شیر در قبل و 30 دقیقه بعد از ماساژ در روز اول و سوم مطالعه اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 22 و آزمون های آماری مجذور کای، T مستقل و آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین حجم شیر در روز اول بعد از ماساژ بازتابی در گروه مداخله با گروه کنترل اختلاف آماری معنی داری نداشت (79/0=p)، اما در روز سوم میانگین حجم شیر بعد از ماساژ بازتابی در گروه مداخله با گروه کنترل از نظر آماری اختلاف معنی دار داشت (02/0=p). اختلاف میانگین حجم شیر مادران در گروه مداخله در روز سوم ،بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله معنی دار نبود (187/0=p).
    نتیجه گیری
    ماساژ بازتابی بر تولید شیر در مادران با نوزاد نارس موثر نیست.
    کلیدواژگان: ماساژ بازتابی، شیردهی، نوزاد نارس
  • سیدعلی حسینی *، جواد نعمتی، مسلم رنجبر، محمد امین عدالت منش، عبدالصالح زر صفحات 325-330
    اهداف
    دیابت یک اختلال متابولیک است که منجر به هیپرگلیسمی ناشی از عدم تنظیم گلوکز خون می شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک مصرف عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخص های قندی موش های صحرایی دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش دیابتی شده با استروپتوزوتوسین به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین استقامتی، عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با عصاره زنجبیل تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت چهار هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه روی نوار گردان با سرعت 8 تا 16 متر بر دقیقه دویدند. گروه های عصاره زنجبیل نیز به مدت چهار هفته روزانه 100میلی گرم بر کیلوگرم عصاره زنجبیل به روش صفاقی دریافت نمودند. در پایان سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین اندازه گیری شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون های T وابسته، تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در گروه های تمرین استقامتی، مصرف عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود. همچنین غلظت گلوکز ناشتا، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل به طور معنی داری پایین تر از گروه های تمرین استقامتی و مصرف عصاره زنجبیل بود (01/0p<).
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک بر بهبود شاخص های قندی موش های صحرایی دیابتی است و منجر به کاهش سطح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می شود.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، زنجبیل، گلوکز خون، دیابت
  • حسین طاهری چادرنشین *، کمال رنجبر، مریم نورشاهی صفحات 331-338
    اهداف
    فرآیندهای آنژیوژنزیس و آنژیوستازیس به ترتیب به معنی شکل گیری و جلوگیری از تشکیل یک مویرگ جدید از مویرگ قبلی است. آنژیوژنز ناشی از ورزش توسط تعادل بین فاکتورهای آنژیوژنیک و آنژیوستاتیک کنترل می شود. آنژیوژنز ناشی از تمرینات ورزشی از طریق افزایش دانسیته مویرگی در تارهای عضلانی موجب بهبود انتقال اکسیژن و مواد غذایی به عضله می شود. هدف مطالعه مروری حاضر، بررسی پاسخ هر یک از این فاکتورهای آنژیوژنیک و آنژیوستاتیک به ورزش بود.
    نتیجه گیری
    فاکتور رشدی اندوتلیال عروقی، فاکتور رشدی تغییرشکل دهنده بتا، آنژیوپویتین و متالوپروتئینازهای ماتریکس مهم ترین فاکتورهای آنژیوژنیک هستند که یک پاسخ تنظیم افزایشی را متعاقب ورزش از خود نشان می دهند. برعکس آنژیوستاتین، اندوستاتین، ترومبوسپوندین 1 و بازدارنده بافتی متالوپروتئیناز به عنوان مهم ترین فاکتورهای آنژیوستاتیک عمل می کنند. علی رغم مشخص شدن کارکردهای فاکتورهای بازدارنده در حالت های کشت سلولی، هنوز مطالعات بیشتری برای رسیدن به جمع بندی قطعی در مورد پاسخ فاکتورهای بازدارنده طی ورزش در دو شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک لازم است.
    کلیدواژگان: پروتئین های آنژیوژنیک، بازدارنده های آنژیوژنز، ورزش
|
  • R. Ghobadi Mohebi, T. Baloochi Baidikhti, M. Basiri Moghadam, A. Delshad Noghabi Pages 251-256
    Aims: Newborns are more sensitive to pain than adults and are more susceptible to the long-term complications of pain. So, it is necessary to use procedures for reducing pain in newborns. The aim of this study was to determine the effect of local heat on the pain intensity of heel-blood sampling in the term newborns.
    Material &
    Methods
    In this randomized controlled clinical trial study, in 2012, 63 healthy 3 to 5-day newborns who were referred to Shahid Delkhah Health Center in Ferdows were selected by random sampling method and randomly divided into 3 groups (21 people in each group): test (heat), placebo (sound) and control. The pain intensity of newborns before, during and after heel-blood sampling was evaluated. The data collection tools were demographic questionnaire and Neonatal Infant Pain Scale (NIPS). Data were analyzed by SPSS 14.5 software and chi-square test, one-way ANOVA, Tukey's post hoc test, and ANOVA with repeated observations.
    Finding: The mean pain intensity in the three groups was not significantly different before intervention (p=0.86), but the mean pain intensity was lower in the test group than in the other two groups (p=0.006). After heel-blood sampling, the mean pain intensity was the least in the test group and was the most in the control group (p
    Conclusion
    Local heat during and after heel blood sampling decreases pain intensity in the term newborns.
    Keywords: Local Heat, Pain, Newborn, Blood
  • Y. Khademi*, M.A. Azarbayjani, H. Hosseini Pages 257-263
    Aims: The high concentration of Interleukin-1 beta (IL-1β) and Tumor Necrosis Factor- α (TNF-α) is an important risk factor for developing cardiovascular disease. The purpose of this study was to investigate the simultaneous effect of High-Intensity Interval Training (HIIT) and the use of flaxseed oil with different doses on the serum levels of TNF-α and IL1β in rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 30 Wistar rats were randomly divided into six groups: control, training, 10mg/kg supplement, 30mg/kg supplement, training with 10mg/kg supplement and training with 30mg/kg supplement. The groups performed High-Intensity Interval Training (HIIT) for 10 weeks and received flaxseed oil extracts. Data were analyzed by one way ANOVA and LSD post hoc test.
    Findings: Serum levels of IL1β in the training group and training groups with doses of 10 and 30mg/kg of extract were significantly lower than the control group. Serum levels of IL1β in the training group with 30mg/kg of extract, was significantly lower than group with 10mg/kg of extract. Also, serum levels of TNF-α in the training group, training groups with doses of 10 and 30mg/kg of extract and group with 30mg/kg of extract were significantly lower than the control group. Serum levels of TNF-α in the training group with 30mg/kg of extract were significantly lower than other groups (p
    Conclusion
    High-Intensity Interval Training (HIIT) and consumption of flaxseed oil for 10 weeks have interactive effects on reduction of serum levels of TNF-α and IL-1β in rats.
    Keywords: High-Intensity Interval Training, Flaxseed Oil, TNF-α, IL-1β
  • M. Ghazanfari, M. Yousefi, Z. Feyzabadi, A. Saki, A. Taghipour, A. Saeedi Nik, M.R. Mehri* Pages 265-271
    Aims: Wet-cupping as a therapeutic method has been recommended to be done on certain days based on authentic sources of traditional medicine in Iran. The purpose of this study was to determine the relationship between amount of exited blood during wet-cupping with patient's individual conditions and the time it was performed.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 391 men who were referred to a cupping center in Saveh city in the spring of 2016, were selected by simple sampling and wet-cupping in the position between the two scapula was performed. The research instrument was a questionnaire including demographic characteristics, date of reference (day, month and year), age, height, weight and amount of exited blood during the wet-cupping in gram. Data were analyzed by SPSS 16 software and using chi-square test, paired t test and one-way analysis of variance.
    Findings: The means of age, weight and body mass index were significantly related to the mean of amount of exited blood during wet-cupping (p0.05), but the amount of exited blood was higher in people with previous history of wet-cupping than those without previous history (p
    Conclusion
    Individual characteristics such as age, weight, body mass index, cause of referral and previous history of wet-cupping affect the amount of exited blood during wet-cupping, but the time of wet-cupping (day and month) does not affect the amount of exited blood.
    Keywords: Bloodletting, Blood Volume, Cupping time, Traditional medicine
  • M. Habibian*, A. Valinejad Pages 273-277
    Aims: Blood neurotrophins, such as Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) and Insulin-like Growth Factor 1 (IGF-1), mediate exercise- induced health benefits in humans. The purpose of this study was to compare the response of BDNF and IGF-1 to different endurance training intensities in runner men.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test-posttest design in 2015, 10 people of male runners from Gorgan were selected through purposeful and accessible sampling. The endurance training protocol was 6 km running with moderate (70-75% of heart rate reserve) or severe (80-85% of heart rate reserve) intensity, which was performed within a week's interval. Fasting blood samples were collected before and immediately after both acute training sessions and serum levels of BDNF and IGF-1 were measured by ELISA and radioimmunoassay enzyme. Data were analyzed by SPSS 20 software using independent t-test and paired t-test.
    Findings: Both acute endurance training significantly increased serum levels of BDNF and IGF-1 in runners, but high intensity endurance exercises increased BDNF levels in comparison with moderate intensity (p0.05).
    Conclusion
    Serum BDNF response in endurance athletes is affected by the intensity of exercise, so that the effect of high intensity endurance training on BDNF levels is greater than moderate intensity exercise, but the response of IGF-1 to acute endurance training is independent of the intensity of exercise.
    Keywords: Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF)_Insulin-like Growth Factor 1 (IGF-1)_Endurance training
  • F. Fathollahi Shoorabeh*, B. Tarverdyzadeh, S. Aminbaksahayesh Pages 279-283
    Aims: Breast cancer is the most common cancer among women that usually begins with abnormal growth and division of different breast cells. There is some evidence that there is an inverse relationship between levels of antioxidants and the risk of breast cancer. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks resistance training on some antioxidant/oxidative indexes in postmenopausal women with breast cancer.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, in 2014, 30 postmenopausal women with breast cancer in Khorramabad city were selected by available sampling method and randomly divided into 2 groups: experimental group (n=16) and control group (n=14). The experimental group performed resistance training for 8 weeks, which started from 30% 1RM (one repetition maximum) and reached 45-50% 1RM at the end of the eighth week. Blood samples were taken from subjects for the measurement of superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX) and malondialdehyde (MDA) serum levels, 48 hours before and after the training protocol. Data were analyzed by SPSS 19 software using independent t-test and dependent t-test.
    Findings: After performing 8 weeks of resistance training, serum levels of SOD and GPX significantly increased and MDA levels decreased significantly (p0.05).
    Conclusion
    Resistance training for 8 weeks increases antioxidant indexes and decreases oxidative indexes in postmenopausal women with breast cancer.
    Keywords: Breast Cancer, Resistance Training, Malondialdehyde (MDA), Superoxide Dismutase (SOD)
  • N. Khosravi*, F. Fatahi, A. Ramezankhani Pages 285-292
    Aims: Chronic inflammation in the body can be a stimulant for insulin resistance and type 2 diabetes. C-reactive protein (CRP) is an indicator of systemic inflammation and Interleukin-10 is one of the most important anti-inflammatory cytokines. The purpose of this study was to compare the effect of two exercise training protocols (aerobic and resistance exercises) on levels of Interleukin-10, CRP and insulin resistance index (HOMA-IR) in women with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test and post-test design in 2015, 24 women with type 2 diabetes who referred to diabetes control centers in Tehran city were selected by random sampling method and randomly divided into three groups (n=8): aerobic training group, resistance training group and control group. Exercise training was conducted in aerobic training group with 50-65% of maximum oxygen consumption (Vo2max) and in resistance training group with intensity of 60-70% one repetition maximum (1RM) for 10 weeks. Before and after exercise, anthropometric indices and blood samples of subjects were evaluated. Data were analyzed by SPSS 20 software and using repeated measures analysis of variance.
    Findings: After 10 weeks, levels of Interleukin-10 in the aerobic training and resistance training groups were significantly increased and insulin, fasting glucose and insulin resistance index decreased significantly, but CRP concentration and body fat percentage decreased only in the resistance training group (p
    Conclusion
    Both exercise training protocols improve fasting blood glucose, insulin, insulin resistance index and increase levels of Interleukin-10 in type 2 diabetic women. Resistance training also decrease levels of CRP.
    Keywords: Interleukin-10_C-Reactive Protein_Type 2 Diabetes_Aerobic Training
  • S.D. Sadoughi* Pages 293-299
    Aims: Silver nanoparticles, through free radical production, can cause oxidative stress. The purpose of this study was to determine the effect of crocin on Bax/Bcl-2 ratio, lipid peroxidation and antioxidant enzymes activity in liver tissue of chick embryo treated with silver nanoparticles.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 45 Ross 308 Fertilized chicken eggs were randomly divided into five groups (control and experimental groups). On day 10 of incubation, the control group received 0.5 ml of saline solution in an amniotic sac of embryos and experimental groups 1, 2, 3 and 4 were treated with one injection of 0.5 ml of silver nanoparticle 200 ppm and a size of 60 nm. On day 12 of incubation, the experimental groups 2, 3 and 4 were treated with crocin 0.5 mg/ml in concentrations of 100, 200 and 300 μg/ml. On day 20 of incubation, levels of Bax, Bcl-2, malondialdehyde (MDA) and antioxidant enzymes of the liver tissue were measured. Data were analyzed by SPSS 20 software, using one-way ANOVA and Tukey's post hoc test.
    Findings: In the group of silver nanoparticles compared to the control group, the levels of Bcl-2 and antioxidant enzymes decreased and Bax and malondialdehyde levels increased. In groups of silver nanoparticles with concentrations of 100, 200 and 300 μg/ml of crocin compared to the group of silver nanoparticles alone, the levels of Bcl-2 and antioxidant enzymes increased in dose-dependent manner, and Bax and malondialdehyde levels decreased in dose-dependent manner (p
    Conclusion
    Dose-dependent injection of crocin decreases oxidative stress, lipid peroxidation and apoptosis in liver tissue of chick embryo by decrease of toxicity of silver nanoparticles.
    Keywords: Nanoparticles, Apoptosis, Oxidative Stress, Crocin, Liver
  • M. Abbasi*, Amirian L Pages 301-306
    Aims: Family members are the main components of the care system for injured spinal cord patients. Taking care of such patients is a tense responsibility. The purpose of this study was to investigate the relationship between humor and subjective well-being with regard to the mediating role of resilience in caregivers of patients with spinal cord injury.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 219 caregivers of spinal cord injured patients referred to Borna Scientific-Sport Institute in Isfahan in 2016 were selected using available sampling. Data were collected using Subjective Well-Being Scale (SWBS), Resilience Scale and Sense of Humor Questionnaire (SHQ). Data analysis was performed by Amos 18 software, using Structural Equation Modeling (SEM) and Bootstrap test.
    Finding: Correlation between humor and resilience with subjective well-being was significant (p
    Conclusion
    Psychological resilience in relationship between humor and subjective well-being as mediator plays an important role in improving the psychological state of caregivers of patients with spinal cord injury.
    Keywords: Humor, Psychological Resilience, Subjective Well-Being, Caregivers, Spinal Cord Injury
  • M. Naderi*, A. Ghorbani Vagheie, M. Hashemi, M. Taheri*, R. Ahmadi Pages 307-310
    Aims: Leptin is one of the most important fat-derived hormones. Several studies have shown that serum leptin levels in systemic inflammatory diseases are reduced. The aim of this study was to evaluate the serum leptin levels in three groups: patients with active pulmonary tuberculosis (TB), patients with non-pulmonary infections (acute pneumonia) and normal people.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, in 2010, 40 patients with active pulmonary TB (case group) and 40 patients with non-pulmonary infections (positive control group) admitted to Boo-Ali hospital in Zahedan and 40 healthy subjects (negative control group) were selected using easy access and serum leptin levels were evaluated by ELISA. Data were analyzed by SPSS 18 software and one-way ANOVA.
    Findings: The mean of serum leptin levels in patients with non-pulmonary infections (p=0.030) and in patients with active pulmonary TB (p=0.004) were significantly lower than normal group, but the mean of serum leptin levels in patients with active pulmonary TB and patients with non-pulmonary infections were not significantly different (p=0.555).
    Conclusion
    Serum leptin levels are lower in patients with active pulmonary tuberculosis and in patients with non-pulmonary infections than in normal people, but there is no difference between patients with active pulmonary tuberculosis and patients with non-pulmonary infections. Therefore, serum leptin levels are not an appropriate marker for the differentiation of active pulmonary tuberculosis from pulmonary infections (acute pneumonia).
    Keywords: Leptin, Pulmonary Tuberculosis, Pneumonia, ELISA
  • M. Hoseyni Abdkhodai*, H.R. Aghamohammadian Sherbaf Pages 311-317
    Aims: Diabetes, as a common metabolic disease, can have significant psychological consequences and cause problems in daily life. The purpose of this study was to investigate the mediator role of sense of coherence in the relationship between duration and number of physical complications of diabetes with mental health in patients with type 2 diabetes mellitus.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 150 patients with type 2 diabetes mellitus referred to Parsian Diabetes Clinic of Mashhad in 2015 were selected using available sampling. Data were collected using a checklist of demographic information and physical complications of diabetes, Sense of Coherence Scale (SOD) and General Health Questionnaire (GHQ). Data were analyzed by Lisrel and SPSS 18 softwares, using Pearson correlation coefficient and path analysis method.
    Findings: The duration of disease, the number of physical complications of diabetes and the lack of mental health had a negative and significant correlation with the sense of coherence. There was a positive and significant correlation between duration and number of physical complications of diabetes mellitus with mental health problems (p
    Conclusion
    Sense of coherence as a mediator in the relationship between duration of disease and number of physical complications with mental health in type 2 diabetic patients plays an important role in controlling the physical and psychological complications of diabetes.
    Keywords: Sense of Coherence, Mental Health, Diabetes Mellitus Type 2
  • M. Eshgizadeh*, M. Moshki, J. Mojtabavi, N. Derakhshan Pages 319-324
    Aims: Premature infants need breastfeeding milk in infancy in order to achieve optimal growth more than ever and not having enough milk in breast feeding, is a common problem for women who have premature infants. Reflexology massage is one of the proposed treatments to help with this issue. The current study is aimed to determine the effect of reflexology on milk production in mothers with premature infants.
    Materials and Methods
    In this randomized clinical trial, 30 mothers with premature infants admitted to Shohada Hospital in Quchan city, in 2016, were selected through convenient sampling and randomly divided into intervention and control groups. The intervention group received foot reflexology massage for 3 consecutive days for 20 minutes and the control group received routine care only. The volume of milk was measured before and 30 minutes after massage on the first and third day of the study. Data were analyzed by SPSS 22 using Chi-square, independent t-test and repeated measures analysis of variance.
    Findings: There was no significant difference in the mean volume of milk on the first day after reflex massage between the intervention group and the control group (p=0.79), but on the third day, there was a significant difference in the mean volume of milk after reflex massage between the intervention group and the control group (p=0.02). The difference in mean volume of milk on the third day, after intervention compared to before intervention was not significant (p=0.187).
    Conclusions
    Reflexology massage is not effective on milk production in mothers with premature infants.
    Keywords: Reflexology, Breast Feeding, Premature Infant
  • S.A. Hosseini*, J. Nemati, M. Ranjbar, M.A. Edalatmanesh, A. Zar Pages 325-330
    Aims: Diabetes is a metabolic disorder that results in hyperglycemia due to non-regulation of blood glucose. The aim of this study was to evaluate the hypoglycemic interactive effects of Ginger extract and endurance training in diabetic rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 40 streptozotocin-induced diabetic rats were randomly divided into four groups (control, endurance training, Ginger extract and endurance training with Ginger extract). The training groups ran 8 to 16 meters per minute for four weeks, five sessions per week, and each session for 30 minutes on treadmill. Ginger extract groups received daily 100 mg/kg Ginger extract intraperitoneal for four weeks. At the end, levels of fasting glucose, insulin and insulin resistance were measured. Data were analyzed by SPSS 21 software using dependent T-test, one way ANOVA and Tukey's post hoc test.
    Findings: Levels of fasting glucose, insulin and insulin resistance in endurance training group, Ginger extract group and endurance training with Ginger extract group were significantly lower than control group. Also, levels of fasting glucose, insulin and insulin resistance in endurance training with Ginger extract group were significantly lower than endurance training group and Ginger extract group (p
    Conclusion
    Endurance training with use of Ginger extract has hypoglycemic interactive effects on improving glucose indices in diabetic rats, leading to a decrease in levels of fasting glucose, insulin and insulin resistance in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Keywords: Exercise Training, Ginger, Blood Glucose, Diabetes Mellitus
  • H. Taherichadorneshin*, K. Ranjbar, M. Nourshahi Pages 331-338
    Aims: Angiogenesis and angiostasis processes mean the forming and preventing the formation of a new capillary from pre-capillary, respectively. Angiogenesis due to exercise is controlled by the balance between angiogenic and angiostatic factors. Angiogenesis due to exercise training by increasing capillary density in muscle fibers improves the transfer of oxygen and nutrients to the muscle. The aim of this review was to evaluate the response of each of these angiogenic and angiostatic factors to exercise.
    Conclusion
    Vascular endothelial growth factor, transforming growth factor-β, angiopoiten and matrix metalloproteinase are most important angiogenic factors that show an up-regulated response following exercise. In contrast, angiostatin, endostatin, thrombospondine 1, and tissue inhibitor of metalloproteinase act as most important angiostatic factors. Although their functions in cell culture are cleared, further research is still necessary to obtain more consistent conclusions about response of inhibiting factors in both of physiologic and pathologic conditions following exercise.
    Keywords: Angiogenic Proteins:, Angiogenesis Inhibitors, Exercise