فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 102 (تابستان 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 102 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مینا کیانی *، دکتراحمد قارزی، پریا پرتو صفحات 1-10
    مقدمه
    سیپروفلوکساسین، آثار ناپسندی بر اسپرماتوژنز و باروری مردان دارد. ممکن است ال-کارنی تین یک اثر حفاظتی در اثر سیپروفلوکساسین روی گنادها داشته باشد.
    هدف
    تعیین اثر گنادوتوکسیک سیپروفلوکساسین و آثار حفاظتی ال- کارنی تین بر موش نر.
    مواد و روش ها
    20 موش سفید نژاد NMRI به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند( 5n= )، گروه کنترل سالین نرمال دریافت کرد، برای گروه تیمار 1، mg/kg 5/12 سیپروفلوکساسین ، گروه تیمار2، mg/kg 100 ال-کارنی تین ، گروه تیمار3، mg/kg 100 ال-کارنی تین همزمان با mg/kg 5/12 سیپروفلوکساسین تجویز شد. همه جانوران به صورت درون صفاقی و 15 روز تیمار شدند. پس از تیمار، حیوانات وزن شدند. بیضه ها خارج شده و اندام وزن شد. بیضه چپ در محلول فرمالین 10% برای مطالعات بافتی ثابت شد، در پایان نمونه ها با هماتوکسیلین – ائوزین رنگ آمیزی شدند. سپس، نتایج به صورت میانگین با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمونt، واکاوی شد.
    نتایج
    وزن بیضه، تعداد سلول های اسپرماتوژنی (اسپرماتوسیت، اسپرماتید گرد و اسپرماتید طویل) و قطر لوله منی ساز در گروه سیپروفلوکساسین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد(p ≤0/05 ). در استفاده همزمان ال- کارنی تین با سیپروفلوکساسین، وزن بیضه، تعداد سلول های اسپرماتوژنی (اسپرماتید گرد، اسپرماتید طویل) و قطر لوله منی ساز در مقایسه با گروه سیپروفلوکساسین افزایش معنی دار نشان دادp ≤0/05) ).
    نتیجه گیری
    ال- کارنی تین، سبب بهبود آسیب گنادوتوکسیک ناشی از سیپروفلوکساسین و روند اسپرماتوژنز در موش بالغ می شود
    کلیدواژگان: اسپرماتوژنز، بیضه، سیپروفلوکسازین، کارنیتین، موش ها
  • راضیه بایراملو *، مهدی محمدزاده، فرین بابایی صفحات 11-19
    مقدمه
    اختلال اضطراب از مشکلات عمده بشری است که بیشتر از نبودن تعادل در فعالیت سیستم های، مونوآمینرژیک مغز نشات می گیرد. شواهد بالینی نشان دهنده ی احتمال اختلال نورون های سروتونرژیک در پاتوفیزیولوژی اضطراب است، بنابراین، در این مطالعه از داروهای فلوکستین و سیپروهپتادین به عنوان تغییر دهنده های مقادیر سروتونین در مغز برای ارزیابی نقش سیستم سروتونرژیک در بروز یا تعدیل اختلال شبه اضطرابی استفاده شد.
    هدف
    نقش سیستم سروتونرژیک در تغییر رفتار شبه اضطرابی و تغییر متابولیک هورمون های تیروئیدی در موش صحرایی نر با استرس بی حرکتی .
    مواد و روش ها
    30 راس موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی 20 ±180 گرم به طور تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. القای استرس بی حرکتی در موش ها با کمک محدودکننده ی پلی اتیلنی و بررسی اثر ضداضطرابی داروها در گروه های تحت تیمار با تست ماز بعلاوه ای شکل مرتفع انجام شد. در این مطالعه داروی فلوکستین با غلظت mg/kg 20 و داروی سیپروهپتادین با غلظت mg/kg 4 به صورت داخل صفاقی به حیوانات تجویز شد. در پایان دوره ی تیمار اثر داروها بر رفتار اضطرابی ناشی از القای استرس بی حرکتی و میزان سرمی هورمون های تیروئیدی با استفاده از کیت الایزا سنجیده شد. برای واکاوی داده ها از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0p≤ استفاده شد.
    نتایج
    درصد زمان سپری شدن در بازوی باز در گروه تحت استرس به طور معنی دار در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت(001/0p<). از سویی تجویز فلوکستین یا سیپروهپتادین به حیوانات تحت استرس بی حرکتی منجر به کاهش این شاخص در مقایسه با گروه کنترل شد(001/0p<). همچنین استرس بی حرکتی غلظت سرمی T3 و T4 را در جانوران تحت استرس در مقایسه با جانوران کنترل افزایش داد(001/0p<) درحالی که تجویز داروهای نامبرده این شاخص ها را تا حدودی به اندازه گروه کنترل بازگرداند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده ی اثر بهبود بخش سیستم سروتونرژیک در کنترل رفتار شبه اضطرابی و ترشح هورمون های تیروئیدی بود
    کلیدواژگان: اضطراب، تنش، سیپروهپتادین، فلوکستین، موش های صحرایی
  • زهرا محمودی واشیان، عباس دوستی * صفحات 20-29
    مقدمه
    هلیکوباکتر پیلوری، نوعی باکتری گرم منفی است که جمعیت زیادی از جوامع انسانی را در سراسر جهان دچار کرده است. اوره آز هلیکوباکتر پیلوری برای بقای آن در معده ی انسان ضروری است و ژن ureG یکی از مهم ترین عوامل مهم بیماریزایی آن است.
    هدف
    کلون سازی ژن ureG برای ایجاد واکسن ژنی علیه هلیکوباکتر پیلوری
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، نخست از هلیکوباکتر پیلوری DNA استخراج شد. تکثیر ژن ureG با استفاده از پرایمرهای ویژه این ژن انجام و فراورده PCR به روش کلون سازی T/A در وکتور pTZ وارد شد. سپس، ژن ureG از درون وکتور pTZ با آنزیم های XbaI و SalI برش داده شد و در وکتور بیانی pCI-neo، ساب کلون شد. وکتور نوترکیب pCI-neo-ureG را به روش الکتروپوریشن وارد سلول CHO کرده و بیان ژن ureG بر ژل SDS-PAGE مشاهده شد.
    نتایج
    تکثیر و جداسازی ژن ureG هلیکوباکتر پیلوری به روش PCR با موفقیت انجام شد. نتایج نشان داد ژن ureG به ترتیب در وکتورهای pTZ و pCI-neo به درستی کلون شده و سازواره فرجامین(نهایی) pCI-neo-ureG تولید شده است. نتیجه وارد سازی سازواره نهایی در سلول CHO نیز نشان دهنده بیان و ایجاد یک باند 23 کیلودالتونی روی ژل SDS-PAGE بوده است.
    نتیجه گیری
    ژن ureG کلون سازی شده در وکتور بیانی pCI-neo توانایی بیان و تولید فرآورده پروتئینی اختصاصی این ژن در سلول جانوری CHO را دارد. بنابراین، این سازواره ژنی را می توان به عنوان کاندیدای مناسبی برای بررسی های بعدی در مورد واکسن های نوترکیب علیه هلیکوباکتر پیلوری در الگوی حیوانی شناساند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، همانند سازی، موجود زنده
  • عاطفه قنبری، دکترآبتین حیدرزاده، ربیع الله فرمانبر فرمانبر، نجم الله طایفه، فاطمه مو دب * صفحات 30-36
    مقدمه
    تعیین اولویت ها، فرآیندی مهم در مدیریت پژوهش های حوزه سلامت کشورها و هدفمند کردن آنها در راستای کارکرد به شمار می رود که اهمیت آن بویژه در زمان پخش کردن منابع اندک مالی و انسانی دو چندان می شود.
    هدف
    تعیین اولویت های پژوهشی حوزه سلامت در استان گیلان در سال 1393.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیازسنجی به روش دلفی به تعیین اولویت های پژوهشی حوزه سلامت در سال 1393 با همکاری 21 سازمان مرتبط با حوزه سلامت در استان گیلان و استفاده از راهبرد پژوهش در ضرورت های بهداشت ملی (ENHR) پرداخته شد.
    نتایج
    در نهایت 665 اولویت پژوهشی به عنوان اولویت های پژوهشی حوزه سلامت و 17 حیطه پژوهشی برای این اولویت ها تعیین شد این حیطه ها عبارتند از: عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، سامانه ارائه خدمات بهداشتی– درمانی، سوانح و پیشامدها، بیماری های غیرواگیر، بیماری های واگیر، بهداشت محیط و محیط زیست، بهداشت باروری، سلامت مادر و کودک، تغذیه و امنیت غذایی، سلامت و طب سالمندی، مراقبت دهان و دندان، طب سنتی، بهداشت حرفه ای، فناوری دارویی و تجهیزات پزشکی، نظام دارویی، و اخلاق حرفه ای در علوم پزشکی و آموزش پزشکی.
    نتیجه گیری
    این طرح به ساختاربندی اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرداخته است که بر پایه آن می توان در جهت سازماندهی طرح های پژوهشی دانشگاه در راستای اولویت های پژوهشی تعیین شده و تخصیص بهینه منابع مالی دانشگاه گام برداشت.
    کلیدواژگان: ارزیابی نیاز ها، بهداشت و تندرستی، پژوهش
  • دکترمحمد شکرزاده، جعفر جلیلیان، دکترسمیه طیبی، دکترامیر حاجی محمدی، اعظم دلارام، یعقوب شایسته * صفحات 37-45
    مقدمه
    مسمومیت با آفت کش ها از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی در جهان است.
    هدف
    تعیین الگوی ناشی از مسمومیت حاد با آفت کش ها در گرگان
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی بر تمامی موارد پذیرش شده به یک بیمارستان دانشگاهی در گرگان در سال های 1394 – 1387 که به دلیل مسمومیت با آفت کش ها بستری شده بودند انجام گردیده است. داده های مربوط از پرونده پزشکی بیماران جمع آوری و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون پیرسون کای اسکوئر تحلیل شد.
    نتایج
    از 1168 مورد مسمومیت، 116 مورد آن ناشی از مسمومیت با آفت کش ها بوده است. از این تعداد، 4/71 %(61 نفر) مرد و50%(58 نفر) در رده سنی 29-20 سالگی بوده اند. 6/52 %(61 نفر) متاهل و 2/55 %(64 نفر) تحصیلات متوسطه داشتند. فسفید آلومینیوم (9/62%، 73 نفر) به همراه سموم ارگانوفسفره (3/23%، 27 نفر) شایع ترین عامل مسمومیت بوده است. بیشترین موارد مسمومیت ناشی از اقدام به خودکشی (7/89%، 104 نفر) و به دلیل مصرف فسفید آلومینیوم(2/70%، 73 نفر) بوده است. در پایان 26 بیمار فوت شدند(4/22%). بیشترین تعداد مرگ به دلیل مسمومیت با فسفید آلومینیوم (1/96%، 25 نفر) و در رده 29-20 ساله بوده است(50%، 13 نفر).
    نتیجه گیری
    در بین آفت کش ها، مسمومیت با فسفید آلومینیوم به ویژه با دست زدن به خودکشی، مهم ترین عامل ابتلا و مرگ به حساب می آید.
    کلیدواژگان: آفت کش ها، خودکشی، مسمومیت
  • سیده مطهره میرنوری، دکترسیده شیرین شاهنگیان، دکترزیور صالحی *، دکترحمید سعیدی ساعدی، دکترکیوان امینیان صفحات 46-53
    مقدمه
    بدخیمی معده دومین علت شایع مرگ ناشی از بدخیمی است و سالانه یک میلیون ابتلای جدید به آن گزارش می شود. فعالیت نابجای STAT3 به عنوان انکوژن، نقشی حیاتی در تومورزایی گستره دامنگیری از سرطان ها مانند بدخیمی معده ایفا می کند. STAT3، عامل رونویسی کلیدی برای بسیاری از سیتوکین ها و عوامل رشد است که نقش بنیادی در ترازمندی بسیاری از فرایندهای درون سلولی همچون تکثیر سلولی، مرگ سلولی، رگ زایی، متاستاز، ایجاد حالت بدخیم، فرار از دستگاه ایمنی و تهاجم بر دوش دارد که همه اینها از نشانه های بارز بدخیمی است. ارتباط بین پلی مورفیسم های ژن STAT3 و خطر ابتلای به بدخیمی باز شناخته شده است.
    هدف
    تعیین ارتباط پلی مورفیسم rs1053023 ژن STAT3 با خطر ابتلای به بدخیمی معده در استان گیلان.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی-شاهدی، 120 بیمار و 150 فرد سالم از استان گیلان مورد بررسی شد. پس از استخراج DNA ژنومی از سلول های لکوسیت خون، ژنوتیپ ها به روش tetra primers ARMS-PCR تعیین و واکاوی داده ها با نرم افزار MedCalc (نسخه 1/12) انجام شد.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های AA، AG و GG ژن STAT3 در بیماران به ترتیب 75٪، 19٪ و 6٪بود. در حالیکه در گروه کنترل به ترتیب 22٪، 60٪ و 18٪بود. همچنین، فراوانی آللA و G در بیماران به ترتیب 5/84٪ و 5/15٪ بود، در حالی که در گروه کنترل به ترتیب 52٪ و 48٪بود. تفاوت معنی دار در توزیع ژنوتیپی و آللی ژن STAT3 بین افراد دچار بدخیمی معده و افراد کنترل بدست آمد. بر اساس آزمون Odds Ratio، آللA احتمال ابتلای به بدخیمی معده را 04/5 برابر بیشتر از آللG افزایش می دهد (OR= 5.044، 95% CI: 3.33-7.68). افراد حامل ژنوتیپ AA در جایگاه پلی مورفیکrs1053023 ژن STAT3، 5/10 برابر خطر بالاتری برای ابتلای به بدخیمی معده در مقایسه با افراد حامل ژنوتیپ های AG و GGداشتند .(95% CI:4.18-26.45)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما باز گوینده ارتباط پلی مورفیسمrs1053023 ژن STAT3 و خطر ابتلا به بدخیمی معده در استان گیلان بود. اگرچه برای درک بهتر نقش این ژن در ابتلای به بدخیمی معده مطالعات گسترده تری نیاز است.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم)ژنتیک)، سرطان های معده
  • دکترنازنین بشردوست، مریم ربیعی *، دکترسهیلا لسان صفحات 54-61
    مقدمه
    دندانپزشکان به سبب کارداری در پیشه پزشکی می توانند بر روند ترک دخانیات بیماران دندانپزشکی تاثیرگذار باشند.
    هدف
    تعیین میزان مشارکت در ترغیب به ترک بیمارن مصرف کننده دخانیات بر پایه پروتکل 5A توسط دندانپزشکان.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از پرسشنامه 5A در برگیرنده 5 پرسش در بردارنده، سوال (Ask) ، اندرز (Advise) ، ارزیابی (Assess) ، همکاری (Assist) ، و پی گیری (Arrange) در مورد ترک سیگار بیماران دندانپزشکی استفاده شد . میزان مشارکت دندانپزشکان با همکاری انجمن دندانپزشکی در انجام هر کدام از این اقدام ها در مسیر ترک دخانیات سنجیده شد. داده های دموگرافی دندانپزشکان ثبت و میزان مشارکت به صورت گزارش توصیفی فراوانی ارائه شد.
    نتایج
    میزان مشارکت در مطالعه 95% بود و روی هم رفته 152 نفر شامل 85 مرد و 67 زن باگستره سنی 27-52 ساله در مطالعه شرکت کردند . همه این افراد( 100% ) میانجی گری دندانپزشکان در ترک بیماران را الزامی می دانستند. 144 نفر (7/94%) نصیحت به بیماران را پذیرفته بودند. 8 نفربا ارزیابی بیماران پیش از کار همداستان بودند در حالی که بیشتر آنان آشکارا به روش های گوناگون در ترک همکاری داشتند . به همان سان هیچ یک از دندانپزشکان پی گیر نتیجه ی ترک دخانیات بیماران خود نمی شدند.
    نتیجه گیری
    گر چه دندانپزشکان پیش زمینه آموزشی برای ارائه مشاوره ترک دخانیات نداشتند ولی خود را ملزم به این امر خطیر می دانستند و از دیدگاه فراگیر، دید دندانپزشکان ، در راستای زدودن این خوی مرگبار در بیماران خود است .
    کلیدواژگان: ترک سیگار، دندانپزشکان
  • علی داودی کیاکلایه *، شاهرخ یوسف زاده چابک، لیلا کوچکی نژاد ارم ساداتی صفحات 62-70
    مقدمه
    پیش بینی می شود آسیب های ناشی از رخدادهای ترافیکی از رده نهمین علت مرگ در سال 2004 به پنجمین علت در سال 2030 برسد.
    هدف
    تعیین بار رخدادهای ترافیکی روستایی و واکاوی عوامل منتسب به آن و شدت و میزان آنها.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی و در شمال ایران در استان گیلان در چهار سال(1388-1391) انجام شد. جامعه پژوهش دربردارنده همه موارد مرگ ناشی از تصادفات مناطق روستایی در این استان بود.
    نتایج
    نتایج نشان داد که به طور کلی 3478 مورد تصادف منجر به مرگ اتفاق افتاده که 80 % آن درجاده های برون شهری و پیرامون روستایی رخ داده است. در چهار سال مطالعه مرگ ناشی از رخدادهای ترافیکی روستایی در مردان 5/4 برابر زنان بود. میزان سال های از دست رفته ناشی از مرگ زودرس(YLL در 1000 نفر) در مجموع دو جنس در مدت چهار سال مطالعه، از 9/11 تا 8/15 در هزار متغیر بوده است.
    نتیجه گیری
    برای اثر بخشی برنامه های مداخله ای باید آموزش دوباره برای مردان جوانان در مناطق روستایی مد نظر قرار گیرد. آموزش افرادی که دارای حیوانات اهلی مانند اسب، سگ و گاو... بوده توسط کارکنان نظام شبکه بهداشتی مانند بهورز خانه بهداشت داده شود تا از رفت و آمد این حیوانات در ساعت های غروب و شب که دید ناکافی وجود دارد پیشگیری شود. آموزش افرادی که در حاشیه جاده ها زندگی می کنند برای اینکه چگونه دیده شوند داده شود.
    کلیدواژگان: بار، رخدادهای ترافیکی، فاکتورها، جامعه روستایی
  • حمید محمدی کجیدی، مرتضی رهبر طارمسری *، علیرضا بادسار، دکتراقبال هاشمی، میرسعید عطارچی صفحات 71-77
    مقدمه
    گزش مار از کاستی های بهداشتی در بسیاری از کشورهای جهان است که سبب آزار و سلب آسایش و حتی مرگ افراد می شود. بر پایه نوع مار و مکان جغرافیایی ممکن است یافته های بالینی و آزمایشگاهی متفاوت باشد.
    هدف
    تعیین یافته های بالینی و آزمایشگاهی بیماران مارگزیدگی مراجعه کننده به بیمارستان رازی رشت در یک دوره زمانی چهار ساله.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر همه پرونده های بیماران مراجعه کننده به بخش مسمومیت بیمارستان رازی رشت از آغاز سال 1390تا پایان 1393 که با تشخیص مارگزیدگی در این مرکز بستری شده بودند، بررسی شدندکه بعد از خارج کردن پرونده های ناکامل، حجم نمونه به صورت تصادفی به 100 مورد رسید و متغیرهای سن، جنس، فصل ، مکان جغرافیایی مارگزیدگی، عضو گزیده شده و نشانه های موضعی و سیستمی و آزمایشگاهی استخراج و واکاوی آماری شد.
    نتایج
    در این مطالعه 100 پرونده بررسی شد که 71 بیمار مرد و 29 نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران 14/43 سالگی بود. بیشتر بیماران در فصل بهار و تابستان گزیده شده بودند. بیشترین محل گزش با 53 مورد در اندام تحتانی بود. در بین نشانه ها و عوارض مارگزیدگی خونروی زیر جلدی با 100 مورد بیشترین فراوانی را داشت. از علایم موضعی مارگزیدگی درد با 81 مورد بیشترین فراوانی را داشت. تمامی موارد، آنتی بیوتیک و فرآورده های خونی دریافت کرده بودند. میانگین تعداد ویال های مصرفی پاد زهر برای هر نفر 77/0± 26/2 عدد بود. در بیماران مار گزیده، هیچ گونه مرگ و میری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    گزش مارهای منطقه گیلان چه بسا عوارض سیستمی شدید در پی نداشته و نشانه های موضعی بارزتر دارند. همچنین، نتایج مطالعه ما نشان داد که بیشتر گزش ها در مناطق کوهستانی و در فصل بهار و تابستان روی می دهد، از این رو تجهیز مراکز درمانی خانه های بهداشت و شناخت مارهای شایع در مناطق کوهستانی بویژه در فصول بهار و تابستان و تسهیل و کاهش مدت زمان دسترسی به پاد زهر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنتی دوت ها، مارگزیدگی
|
  • Mina Kiani *, Ahmad Gharzi, Paria Parto Pages 1-10
    Introduction
    Ciprofloxacin has adverse effects on spermatogenesis and male fertility.since L-carnitine has antioxidant effects potentially.
    Objective
    Ciprofloxacin has adverse effects on spermatogenesis and male fertility. since L-carnitine has antioxidant effects potentially, the purpose of this study is to investigate the gonad toxic of ciprofloxacin effects and L-carnitine protective effects on male mice.
    Materials And Methods
    Totally, 20 white mice of NMRI race were randomly selected and divided into four groups of 5. control group received normal saline, experimental group 1 received 12.5 mg/kg ciprofloxacin, experimental group 2 received 100 mg/kg L- carnitine, experimental group 3 received 100 mg/kg L- carnitine and 12.5 mg/kg ciprofloxacin simultaneously. all animal were treated by peritoneal injection for 15 days. after treatment, the animals were weighed. the removed testis and the organ were weighed, too. the left testes were fixed in formalin 10% solution for histological examination. finally, the slices were painted with hematoxilin and eosin (H & E). then, results in the form of mean values were analyzed using SPSS, ANOVA test and T- test.
    Results
    Testis weight, spermatogeny cells count (spermatocytes, round spermatids, elongated spermatids) and diameter of seminiferous tubules in the ciprofloxacin group, compared to the control group, showed a significant decrease (p ≤0 / 05). however, the simultaneous use of L-carnitine with ciprofloxacin, testis weight, spermatogeny cell count (round spermatid, long spermatid) and seminiferous tubule diameter, compared to the ciprofloxacin group, revealed a significant increase ( p ≤0 / 05).
    Conclusion
    It can be concluded that L- carnitine administration can cause an improvement,gonadotoxic ciprofloxacin effects and spermatogenesis in adult mice.
    Keywords: L-Carnitine improves gonad toxic damage caused by ciprofloxacin, spermatogenesis process in the adult mouse
  • Razieh Bayramlou *, Mehdi Mohammadzadeh, Farrin Babaei Pages 11-19
    Introduction
    Anxiety disorders are among major problems for humanity, often due to imbalance in the activity of brain monoaminergic systems. clinical evidence indicates the possible disorder of Serotonergic neurons in the pathophysiology of anxiety, therefore, in the present study, Fluoxetine and Cyproheptadine drugs were used as modifiers of serotonin levels in the brain, to evaluate the role of Serotonergic system in the development or alleviation of anxiety- like disorders.
    Objective
    This study aims to investigate the role of serotonergic system in anxiety- like behavior changes and thyroid hormones metabolic changes in male rats under immobilization stress.
    Materials And Methods
    30 male adult wistar rats, weighing 180±20 g, were randomly divided into five groups of 6. immobilization stress was induced in the rats by limiting polyethylene, and anxiolytic evaluation of the effects of drugs in the treated groups was performed using the elevated plus-maze test. In this study, fluoxetine with concentration of 20 mg/kg and cyproheptadine with concentration of 4 mg/kg were intraperitoneally administered to the animals. at the end of the treatment period, effects of drugs on anxiety like behavior of immobilization stress-induced and thyroid hormones serum levels were measured using an ELISA kit. The data were analyzed at a significance level of p
    Results
    The results of the plus-maze test showed that the percentage of time spent in the open arms in the stress group was significantly decreased, compared with the control group (p
    Conclusion
    The results indicate the improving effects of serotonergic system in the control of anxiety- like behavior and thyroid hormones secretion
    Keywords: Anxiety, Cyproheptadine, Fluoxetine, Rats, Stress
  • Zahra Mahmoudi Vashian, Abbas Doosti * Pages 20-29
    Introduction
    Helicobacter pylori is a gram-negative bacterium that has infected many human societies worldwide. the urease of H. pylori is essential for its survival in the human stomach and the ureG gene is one of the most important virulence factors.
    Objective
    The aim of this study is the cloning of the ureG gene in order to generate a gene vaccine against H. pylori.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the DNA was extracted from helicobacter pylori. amplification of ureG gene was performed using specific primers and the PCR products were cloned into pTZ vector using T/A cloning technique. the ureG gene was then cut from the pTZ vector using the XbaI and SalI enzymes and the gene was subcloned in the pCI-neo expression vector. the pCI-neo-ureG recombinant vector was transformed into CHO cells by electroporation, and ureG gene expression was detected on a SDS-PAGE gel.
    Results
    The H. pylori ureG gene was amplified and isolated by PCR successfully. the results showed that the ureG gene was cloned into pTZ and pCI-neo vectors, correctly and the pCI-neo-ureG final construct was generated. the results of insertion of final construct into CHO cells showed the 23 KDa product on SDS-PAGE gel.
    Conclusion
    The ureG gene cloned into pCI-neo expression vector has the potency of expression and production of the specific product of this gene in CHO animal cell. therefore, this gene construct can be used as a suitable candidate for the further experiments of recombinant vaccines against H. pylori in animal models.
    Keywords: Cloning, Organism, Helicobacter pylori
  • Atefeh Ghanbari, Abtin Heydarzade, Rabiollah Farmanbar, Najmollah Taiefeh, Fatemeh Moaddab * Pages 30-36
    Introduction
    Priorities setting is an important process in conducting the national health research and targeting the respective performance becomes so important when there are limited human and financial resources
    Objective
    The purpose of this study was to determine the research priorities in the health domain in guilan province in 2014.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive study of the needs assessment, conducted by using essential national health research (ENHR) strategy in collaboration with 21 organizations dealing with health in guilan province
    Results
    Totally, 665 research priorities as health research priorities and 17 research areas were determined as follows social determinants of health, health care system, accidents, non-communicable diseases, contagious diseases, environmental health, reproductive health, maternal and child health, nutrition and food security, health and geriatrics, dental care, traditional medicine, occupational health, pharmaceutical technology and medical equipment, Pharmaceutical Systems, Professional Ethics and Medical Education.
    Conclusion
    The plan was structured research priorities in guilan university of medical sciences so that we can organize university research projects in line with the determined research priorities and allocate proper university financial resources.
    Keywords: Health, Needs Assessment, Research
  • Mohammad Shokrzadeh, Jafar Jalilian, Somayyeh Tayyebi, Amir Hajimohammadi, Azam Delaram, Yaghoub Shayeste * Pages 37-45
    Introduction
    Pesticide intoxication is one of the major public health problems in the world.
    Objectives
    Pesticide intoxication is one of the major public health problems in the world. the aim of our study was to investigate the patternof acute pesticide poisoningin gorgan, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on all cases admitted to a university hospital in gorganwho were hospitalized due to pesticide poisoning during march 2008 to march 2016. data were obtained from medical records and SPSS software (ver. 16) and pearson's chi-squared test were used for data analysis.
    Results
    A total of 1168 poisoning cases, 116 cases due to pesticide poisonings, were entered into the study. 74.1% (n=86)of them were men and 50% (n=58) aged 20–29 years. 52.6% (n=61) of cases were married and 55.2% (n=64) had educational degree up to high school diploma aluminum phosphide was the most commonly used toxic agent (62.9%, n=73), followed by organophosphate (23.3%, n=27). most of poisoning cases occurred following suicidal attempts (89.7%, n=104) andmost suicide attempts were made by aluminum phosphide (70.2%, n=73). overall, 26 patients (22.4%) died. the highest number of deaths was due to aluminum phosphide poisoning (96.1%, n=25) and most cases of mortality belonged to the age groups of 20-29 years(50%, n=13).
    Conclusion
    Among pesticides, poisoning with aluminum phosphide especially by suicide attempt was the most common causes of morbidity and mortality.
    Keywords: Pesticides, Poisoning, Suicide
  • Seyadehmotahareh Mirnoori, Seyedeh Shirin Shahangian, Zivar Salehi *, Hamid Saeedi Saedi, Keyvan Aminian Pages 46-53
    Introduction
    Gastric cancer is the second most common cause of cancer related deaths, and nearly 1 million new cases are diagnosed worldwide each year. STAT3 is a key transcription factor for many cytokines and growth factors and plays a critical role in maintaining intracellular homeostasisin many aspects involving the regulation of cell proliferation, apoptosis, angiogenesis, metastasis, malignant transformation, immune evasion and invasion, all of which are hallmarks of cancer. An obvious association between STAT3 gene polymorphisms and risk of cancers has been confirmed in different studies.
    Objective
    Given the prevalence of gastric cancer in Iran and the central role of STAT3 in different cancers including gastric cancer, the aim of this study was to investigate the association between STAT3 gene polymorphism (rs1053023) and gastric cancer.
    Materials And Methods
    This case-control study comprised of two groups: 120 patients and 150 healthy controls from Guilan province. After genomic DNA extraction from leukocytes, genotyping was carried out by tetra primers amplification refractory mutation system-polymerase chain reaction (ARMS-PCR). MedCalc software (version 12.2) was applied for statistical analysis.
    Results
    Among the cases, the proportions of STAT3 (rs1053023) AA, AG and GG were 75%, 19% and 6%, respectively. In the controls; these proportions were 22%, 60% and 18%. Allele frequencies of the STAT3 gene A and G were 84.5% and 15.5% in patients, while in the controls were 52% and 48%, respectively. Significant differences were found between cases and controls in Allele and genotype distributions of the STAT3 rs1053023 (p= 0.0007 and p=0.0001, respectively). The risk for gastric cancer associated with the A allele increased by five-folds [95% confidence interval (CI): 3.33-7.68]. Carriers of the AA genotype exhibited 10.5-fold (95% CI: 4.18-26.45) increased risk of gastric cancer, compared with the carriers of AG and GG genotype.
    Conclusion
    In conclusion, the results of the present study indicate that STAT3 rs1053023 polymorphism is associated with the risk of gastric cancer in Guilan province. However, further research is required to clarify the role of STAT3 polymorphism in gastric cancer.
    Keywords: polymorphism (Genetics), Stomach Neoplasms
  • Nazanin Bashardoust, Maryam Rabiei *, Soheila Lesan Pages 54-61
    Introduction
    Background dentists as employed in the medical profession of dental patients are factors influencing the process of quitting tobacco.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the desire to encourage dentists in rasht to help patients quit tobacco consumption based on the protocol 5A.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, we carried out the model 5A; where short 5 questions containing Asks, Advise, Assess, Assist, and Arrange in relation to the patients who were asked to stop smoking and the extent of their participation in each of respective steps. In this study, we determined the desire of quit smoking by dentists. dentist’s demographic data were recorded and findings presented by descriptive reports.
    Results
    The rate of participation in the study was 95%. A total of 152 people, (85 males and 67 females) with an age range of 27-52 years participated in the study. most of the patients and (almost 100%) dentists were involved in the plan. at the same time, none of the dentists did not arrange the follow up on their patients’ quit smoking program.
    Conclusion
    Findings show that although dentists were with no educational background to provide their advice to patients for quitting, they feel committed to this important issue broadly, general dentists are determined to eliminate smoking habit in their patients .
    Keywords: Dentists, Smoking Cessation
  • Ali Davoudi Kiakalayeh *, Shahrokh Yousefzade Chabok, Liela Kouchakinejad Eramsadati Pages 62-70
    Introduction
    It is predicted that injuries due to traffic accidents will be the fifth cause of death by 2030 compared to the ninth place in 2004.
    Objective
    To determine the burden of rural traffic accidents and analyzing the related factors, their severity and rate
    Materials And Methods
    This study was performed in guilan province during four years (2009-2012). the study population included all dead cases due to accident in rural areas of guilan
    Results
    Overall, 3478 leading-to-death accidentsoccurred, 80% of which were recorded in suburban and rural regions. during four years of study, death rate due to traffic accident was 4.5 times more in men than women. years of life lost(YLL in 1000 population) varied from 11.9 to 15.8 in the same period in both sexes.
    Couclusion: For effective intervention programs, young adult men in rural areas should be trained. health network staff should make people aware of the dangers of passing cattle (horse, dog, cow, etc.) in the roads in the evening and At night time when drivers have insufficientvision.roadsides residentsshould also become aware of appropriate clothingfor more visiblity at night when crossing the rural roads
    Keywords: Burden, Traffic Accidents, Rural
  • Hamid Mohammadi Kojidi, Morteza Rahbar Taramsari *, Alireza Badsar, Eghbal Hashemi, Mirsaeed Attarchi Pages 71-77
    Introduction
    Snakebites is a health concern in many countries, causing irritation and discomfort and can even lead to death of the affected person. Clinical and laboratory findings may be different depending on the type of snake and geographic location. So, we studied snakebite patients referred to Razi hospital in a four-year period.
    Objective
    Evaluation of clinical and laboratory findings in snakebite patients admitted to poisoning unit in Razi Hospital in Rasht during 2011 till 2015.
    Materials And Methods
    In this retrospective study, all patients referred to poisoning ward of Razi hospital from March 2011 until March 2015 who had been diagnosed as snakebite patient were included.
    Results
    In this study, 100 cases were investigated, 71 males and 29 female. The main age of our patients was 43.14± 21.19. Most of the patients were bitten in the spring and summer. The most site of bite was the lower limbs (53 cases). All of the cases had subcutaneous hemorrhage as the symptoms and complications of snake bites. among local symptoms of ssnake bite, pain was the most prevalent with 81 cases. All patients were received antibiotics and blood products. The average numbers of vials of antidote consumption per person 2.26 ± 0.77. There was no death in the cases.
    Conclusion
    The results of our study showed that subcutaneous complications such as bleeding, pain and edema are prevalent in these patients, and no death was observed. The results also showed the majority of stings in the extremities and in mountain areas, occurring in spring and summer, hence, equipping health centers and identifying common snakes in the mountainous regions, especially in spring and summer and reducing the getting access time for the antidote are recommended
    Keywords: Antidote, Snanke Bites