فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:10 Issue: 26, 2017

Journal of Medical Education Development
Volume:10 Issue: 26, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نادر آقاخانی، امین سهیلی، سامره اقتدار، فاطمه سارا اپرناک، بهروز سلطانی، افسانه خداپرست، لعیا مسرورفر صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    عدم کسب توانمندی، یکی از مشکلات دانش آموختگان رشته ی پرستاری در حیطه ی آموزش بالینی است و نظارت در آموزش بالینی از جمله راهکارهای محوری جهت ارتقاء مهارت های بالینی می باشد. لذا مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر نظارت در آموزش بالینی بر یادگیری مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع شبه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود که در آن 32 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1394 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص شدند. دوره 6 هفته ای کارآموزی برای گروه آزمون- بر اساس فرایند نظارت بالینی و برای گروه کنترل بر اساس روش مرسوم اجرا گردید. جهت جمع آوری داده ها از چک لیست ارزیابی مهارت های بالینی استفاده گردید.
    یافته ها
    گروه آزمون در مهارت های بالینی از قبیل تشخیص و کاربرد داروهای مورد استفاده، آموزش به بیمار و همراهان، رعایت نکات ایمنی در ایزولاسیون مستقیم و معکوس، رعایت اصول صحیح پانسمان و نمونه گیری، رگ گیری، مشارکت تیمی، پیشگیری از عفونت، رعایت نکات ایمنی و بکارگیری فرآیند پرستاری در مقایسه با گروه کنترل اختلاف معنی داری داشتند (001/0p<).
    نتیجه گیری
    میزان یادگیری و کسب مهارت های عملی در صورت اعمال نظارت در آموزش بالینی بیشتر از روش های مرسوم کارآموزی است؛ لذا اجرای این روش به شکل گسترده تر برای دانشجویان پرستاری در دیگر دوره های کارآموزی نیز توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نظارت در آموزش بالینی، مهارت های بالینی، دانشجوی پرستاری
  • اسماعیل جعفری، اباصلت خراسانی، حمید عبدی صفحات 10-23
    زمینه و هدف
    مدیریت کلاس درس، عامل اساسی در تحقق اثربخش فرایند یاددهی-یادگیری است. عوامل متعددی بر نحوه ی مدیریت کلاس درس توسط اعضای هیات علمی دخالت دارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی الگوی ساختاری رابطه ی شایستگی و خودکارآمدی مدیریتی کلاس درس و نگرش مدیریت کلاس درس در اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بوده و آزمودنی ها شامل 92 عضو هیات علمی بوده اند. ابزارها عبارت بودند از پرسشنامه خودکارآمدی مدیریت کلاس درس مدرس (ایمر وهیکمن )، پرسشنامه شایستگی مدرس (سیکلر و همکاران )، و پرسشنامه نگرش ها و باورها در کنترل کلاس درس ( مارتین و همکاران) که بین اعضای هیات علمی از طریق نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های همبستگی، تحلیل رگرسیون و مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزارهای SPSS-22 و Amos-22 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از همبستگی معنی دار بین شایستگی، خودکارآمدی مدیریت کلاس، نگرش مدیریت کلاس و عوامل دموگرافیک (تجربه ی تدریس و مرتبه ی علمی) با یکدیگر است (01/0P<). یافته ها همچنین نشان داد که شایستگی اعضای هیات علمی می تواند نگرش مدیریت کلاس درس را پیش بینی نماید (01/0P<). بر اساس الگوی معادله ساختاری، میزان پیش بینی نگرش مدیریت کلاس درس از طریق شایستگی 56/0Gamma= است.
    نتیجه گیری
    اعضای هیات علمی دانشگاه می توانند با رشد شایستگی در تدریس و ارتقای خودکارآمدی مدیریتی، به بهبود و تقویت نحوه ی مدیریت و اداره ی کلاس درس خود بپردازند.
    کلیدواژگان: شایستگی، خودکارآمدی مدیریت کلاس، نگرش مدیریت کلاس، اعضای هیات علمی، الگوی معادلات ساختاری
  • حمید رحیمی صفحات 24-36
    زمینه و هدف
    هوش معنوی و سرمایه روان شناختی، رویکردی هستند که به فرد در جهت هماهنگی با محیط، سلامت، بهبود عملکرد و خلاقیت یاری می رسانند. لذا هدف تحقیق حاضر تحلیل رابطه ی بین هوش معنوی و سرمایه روان شناختی با عملکرد تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بود.
    روش بررسی
    نوع تحقیق توصیفی–همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بودند که تعداد 294 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه هوش معنوی در 40 گویه و پرسشنامه سرمایه روان شناختی در 24 گویه با مقیاس پنج درجه ای لیکرت بود. روایی ابزارها، به صورت محتوایی تایید شد. پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه هوش معنوی 82/0 و سرمایه روان شناختی 91/0 برآورد گردید. تحلیل داده ها در سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین مولفه های هوش معنوی (50/0±20/3) و سرمایه روان شناختی (41/0±51/3) بالاتر از حد متوسط بود. بین هوش معنوی و عملکرد تحصیلی (25/0=P-Value) و سرمایه روان شناختی و عملکرد تحصیلی (19/0=P-Value) رابطه مثبت و معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها، هوش معنوی و سرمایه روان شناختی بالاتر با عملکرد تحصیلی بهتر، همراه بود. از طریق توجه به رشد ابعاد هوش معنوی و سرمایه روان شناختی، می توان زمینه های بهبود عملکرد تحصیلی در دانشجویان را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، سرمایه روان شناختی، عملکرد تحصیلی، دانشجویان
  • مریم سیدیان اختصار، لیلی صالحی صفحات 37-48
    زمینه و هدف
    رشد سریع فناوری باعث تبدیل آموزش الکترونیکی به یکی از شایع ترین رویکردهای آموزشی شده است .وجود ابزار روا و پایا جهت بررسی پذیرش این نوع آموزش الزامی است. این مطالعه باهدف اعتبارسنجی مقیاس پذیرش آموزش الکترونیکی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه روان سنجی بر روی 223 نمونه از دانشجویان رشته ی آموزش مجازی دانشگاه های علوم پزشکی تهران در سال 1395انجام گرفت. ابزار اولیه 49 سوالی از مطالعات قبلی اقتباس شده بودکه پس از کسب اجازه از نویسنده ی اصلی، به زبان فارسی ترجمه شد. سپس نمره تاثیر آیتم، شاخص روایی محتوی، نسبت روایی محتوی با قضاوت 10 متخصص؛ و روایی سازه آن با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مورد ارزیابی قرارگرفت. پایایی ابزار از نوع تجانس درونی به وسیله ی آزمون باز آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس شاخص ضریب تاثیر و شاخص روایی محتوی و نسبت روایی محتوی، 41 سوال حفظ شد. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی نیز تمامی این 41 سوال در ابزار باقی ماندند. با در نظر گرفتن ارزش ویژه بالای 1 برای هر عامل، پنج عامل استخراج شد. این مقیاس قادر به پیش بینی 52% از تغییرات کل مقیاس بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه شاهد مناسبی در خصوص استحکام ساختار عاملی و پایایی ابزار پذیرش یادگیری الکترونیکی است که به عنوان ابزاری مناسب در سنجش میزان پذیرش یادگیری الکترونیک قابلیت به کارگیری دارد.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، روان سنجی، یادگیری الکترونیکی
  • احسان فکور، سید زین العابدین صفوی، بهرام رستمی، سقراط فقیه زاده، فضل الله آیت الهی، کاظم سرابی صفحات 49-59
    زمینه و هدف
    توجه به سلامت عمومی و خودکارآمدی دانشجویان و عواملی که باعث افزایش و یا کاهش این متغیرها می گردند، از اهداف مهم نظام دانشگاه محسوب می گردد، لذا این مطالعه باهدف تعیین رابطه ی بین جهت گیری مذهبی بیرونی با سلامت عمومی و خودکارآمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی-همبستگی بود. جامعه ی آماری تحقیق کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی و دکترای عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 95-94 بود. با استفاده از روش کوکران تعداد 350 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های جهت گیری مذهبی بیرونی جورج، خودکارآمدی عمومی شرر و سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ-28) جمع آوری گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره انجام شد.
    نتایج
    نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیر جهت گیری مذهبی بیرونی با سلامت عمومی کل رابطه ی معناداری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    جهت گیری مذهبی بیرونی بر افسردگی، خودکارآمدی و کارکرد اجتماعی دانشجویان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی بیرونی، سلامت عمومی، خودکارآمدی
  • مینا محبیان، محسن داداشی، نیما معتمد، الناز صفدریان صفحات 60-71
    زمینه و هدف
    شیوع افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دندانپزشکی از مشکلات مهم می باشد. با توجه به عوارض زیاد اختلالات روانی در دانشجویان، تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 95-94 انجام شد.
    روش بررسی
    این تحقیق با طراحی توصیفی-مقطعی بر روی 149 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام شد. انتخاب نمونه ها به صورت تصادفی و نحوه تکمیل اطلاعات، پرسش نامه بود. در این تحقیق برای بررسی میزان افسردگی، اضطراب و استرس از پرسش نامه (DASS-21) -Depression Anxiety Stress Scale و برای بررسی عوامل استرس زا از پرسش نامهDES)) Dental Enviornmental Stressorsمحقق ساخته استفاده شد. یافته ها توسط آزمون های آماری t-test مستقل و ANOVA مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحقیق حاضر نشان داد که دانشجویان دندانپزشکی میزان افسردگی، اضطراب و استرس را به ترتیب 5/31%، 3/40% و 6/41% با شدت های مختلف داشتند. میزان افسردگی، اضطراب و استرس از نظر جنسیت و محل سکونت تفاوت آماری معناداری نداشتند (05/0p >). میزان افسردگی و استرس از نظر مقطع تحصیلی تفاوت آماری معناداری داشتند (05/0p <). مهم ترین عوامل استرس زا نیز از دیدگاه دانشجویان در بعد آموزشی، ترس از افتادن در امتحانات (57%)، در بعد بالینی، مسوولیت درمان بیمار و عدم آسیب به بیمار (2/36%) و در بعد خارج از محیط دانشکده، دوری از خانواده (5/37%)، گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع افسردگی، اضطراب و استرس ذکر شده و عوامل استرس زای موجود، توصیه می شود مسوولین محترم در جهت کم کردن این عوامل تلاش کنند و محیط بهتری برای تحصیل دانشجویان فراهم کنند.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، دانشجویان دندانپزشکی
  • قمر کیانی، حسین مهدیون صفحات 72-82
    زمینه و هدف
    امروزه شیوع اهمال کاری تحصیلی در بین دانشجویان رو به گسترش است و عوامل متفاوتی با آن مرتبط هستند. لذا این مطالعه باهدف تعیین رابطه ی تنظیم شناختی هیجان و مهارت های مطالعه با اهمال کاری تحصیلی در دانشجویان دانشکده ی بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی-همبستگی و جامعه ی آماری کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده ی بهداشت زنجان بودند که 168نفر (103 دختر ، 65 پسر)از آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی، عادت های مطالعه پالسا و شارمانی و اهمال کاری تحصیلی سولومون و بلوم بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه هم زمان انجام شد.
    یافته ها
    باتوجه به سطح معناداری بالای 05/0 آزمون کولموگراف اسمیرنف، نرمال بودن توزیع متغیرهای مورد بررسی تایید شد. نتایج نشان داد از مولفه های تنظیم شناختی هیجان فقط نشخوار فکری رابطه ی مثبت معنی داری با اهمال کاری دارد ( 01/0 > P ، 35/0 = r ) .ازمولفه های مهارت های مطالعه ، تقسیم بندی زمان، وضعیت فیزیکی، توانایی خواندن، یادداشت کردن، انگیزش یادگیری و حافظه رابطه ی منفی معنی دار با اهمال کاری تحصیلی داشتند (05/0>p). نتایج رگرسیون نشان داد، نشخوار فکری به میزان 1/22، تقسیم بندی زمان 8/18، وضعیت فیزیکی 1/18، انگیزش یادگیری 9/20 و حافظه 1/20 درصد اهمال کاری تحصیلی را پیش بینی می کردند.
    نتیجه گیری
    طراحی مداخلات با هدف کاهش نشخوار فکری، بهبود تقسیم بندی زمان، وضعیت فیزیکی، توانایی خواندن، یادداشت کردن، انگیزش یادگیری وحافظه در کاهش اهمال کاری موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، تنظیم شناختی هیجان، مهارت های مطالعه، دانشجویان
  • یدالله زارع زاده، قباد مرادی، زهره تیموری، فریبا فرهادی فر، فرزانه غریبی صفحات 83-93
    مقدمه
    گزارش صبحگاهی در کنار آموزش های سرپایی و راندهای بالینی، از روش های رایج و ارزشمند و به عنوان استاندارد طلایی در آموزش بالینی به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت برگزاری گزارش صبحگاهی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان و عوامل مرتبط با آن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی که به صورت مقطعی انجام شد، ساختار جلسات گزارش صبحگاهی با استفاده از نظرات 196 نفر از کارآموزان،کارورزان و دستیاران مورد بررسی قرار گرفت.ابزار گردآوری داده ها یک پرسشنامه پژوهش گر ساخته بود که اعتبار آن با نظر متخصصین و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آماره های توصیفی و تحلیلی در سطح معنی داریP≤0/05 انجام شد.
    نتایج
    در این مطالعه در بررسی نظرات دانشجویان از ساختار گزارش صبحگاهی، در اکثر متغیرهای مورد بررسی نظر اکثریت افراد متوسط بود. 88درصد دانشجویان بهره مندی کلی از حضور در جلسات گزارش صبحگاهی را متوسط و فقط 2 درصد افراد آن را مطلوب گزارش کردند.بیش ترین میزان رضایت مربوط به گروه عفونی بود.
    بحث: با توجه به نتایج مطالعه ، به طور کلی کیفیت برگزاری جلسات گزارش صبحگاهی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان از دیدگاه دانشجویان ، متوسط می باشد. به نظر می رسد با توجه به اهمیت زیاد گزارش صبحگاهی در آموزش پزشکی باید توجه بیشتری به ارتقای سطح کیفی آن شود.
    کلیدواژگان: گزارش صبحگاهی، دانشجویان پزشکی، آموزش پزشکی
  • حبیب رهبان، عباس علامی، نوید محمدی صفحات 164-174
    مقدمه
    بررسی متون از گنجاندن آموزش تعهدات حرفه ای در آموزش دوره پزشکی عمومی حمایت می کند. در این مطالعه ما نگرش دانشجویان نسبت به آموزش تعهدات حرفه ای در دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1394را ارزیابی نمودیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی از تمام کارآموزان و کارورزان پزشکی دانشگاه دعوت شد. داده ها بر اساس پرسشنامه ای تغییر یافته بر اساس ملاحظات فرهنگی کشورمان جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
    نتایج
    در مجموع 131 کارآموز و کارورز پزشکی (6/62% مونث) با متوسط سن 1٫12 ± 24٫6 سال در مطالعه شرکت کردند. 42% از شرکت کنندگان کارآموز و 57% کارورز بودند. بیشتر دانشجویان معتقد بودند که یادگیری اخلاق و تعهدات حرفه ای لازم است و باید آموزش داده شود. از نظر نیمی از فراگیران، اخلاق پزشکی باید به طور رسمی در برنامه درسی دانشکده آموزش داده شود در حالی که دیگران ترجیح می دادند به عنوان یک درس انتخابی در نظر گرفته شود. اکثریت شرکت کنندگان (94٫5٪) معتقد بودند برای یادگیری تعهدات حرفه ای به بیش از فقط یک درس نظری نیاز است. یک رویکرد طولی برای آموزش اخلاق پزشکی و تعهدات حرفه ای به جای یک رویکرد مقطعی (محدود به زمان مشخصی از دوره) مورد نظر بود. اختلاف معنی داری بین نگرش کارآموزان و کارورزان در مورد ضرورت یادگیری مادام العمر و داشتن دانش روز (0٫044P = )، همکاری بین رشته ای و کار گروهی (0٫032p =) و اهمیت آموزش مداوم (0٫03P = ) وجود داشت. همچنین، فراوانی رفتارهای حرفه ای [به عنوان مثال، تعداد مقالات پژوهشی خوانده شده در هفته (0٫025P =) ، استفاده از نت های قبلی (0٫015=P ) و مشارکت در خدمات اجتماعی در چند سال گذشته (0٫047P =)] بر اساس سطح آموزش دارای تفاوت معنی دار آماری بود.
    نتیجه گیری
    دانشجویان پزشکی نگرش مثبتی نسبت به بیشتر اصول تعهد حرفه ای (همدلی، کار تیمی و یادگیری مادام العمر) دارند، اما آنها را در رفتار خود استفاده نمی کنند.
    کلیدواژگان: پروفشنالیسم پزشکی، دانشجویان پزشکی، عمومی نگرش
|
  • Dr Nader Aghakhani, Amin Soheili, Samereh Eghtedar, Fatemeh Saraparnak, Berouz Soltany, Afsaneh Khodaparast, Laya Masroorfar Pages 1-9
    Background And Objective
    Failure in acquiring necessary skills is one of the main issues of nursing graduates in clinical education and employing supervision in clinical education can improve the clinical skills. Accordingly, this study was designed to investigate the effect of clinical supervision on nursing students’ clinical skills.
    Materials And Methods
    The present study was a quasi-experimental design with pre and post design, in which 32 nursing students of Urmia University of Medical Sciences in 1394 who were enrolled in the study were randomly assigned to two groups of test and control. The 6-week training course for the experimental group was performed based on the clinical monitoring process and for the control group according to the conventional method. The clinical skills assessment checklist was used to collect the data.
    Results
    Clinical skills of students in the test group was significantly higher than students in the control group in terms of: (1) recognition and administration of medication; (2) education to patients and their companions; (3) team working; (4) considering the safety issues; (5) prevention of infection; and (6) use of the nursing process (p
    Conclusion
    Applying supervision in clinical education compared to conventional methods leads to further enhancement in clinical skills of nursing students. Therefore, educational officials of nursing would benefit from taking this method in nursing education, particularly in “clinical courses”.
    Keywords: Clinical Supervision, Clinical education, Clinical skills, Nursing students
  • Esmail Jafari, Abasalt Khorasani, Hamid Abdi Pages 10-23
    Background And Objective
    Classroom management is key factor in achieving to effective teaching-learning process. There are several factors involved in the management of the classroom by faculty members. The purpose of this study was to investigate the structural model of competence, self-efficacy related to classroom management, and classroom management attitudes in the faculty members of Isfahan University of Medical Science at 2013- 2014 academic years.
    Materials And Methods
    This research was descriptive-correlational and the subjects consisted of 92 faculty members. Instruments were Perceived Self-Efficacy in Classroom Management scale (Emmer and Hickman ,1991), Teacher Competency Scale (Seker et al, 2004), and the Attitudes and Beliefs on Classroom Control (ABCC) Inventory (Martin et al., 1998) that distributed among faculty members through proportional stratified sampling. Data were analyzed by correlation, regression analysis and structural equation modeling using SPSS 22 and Amos 22 software.
    Results
    Results showed a significant correlation between competence, self-efficacy of classroom management, the attitudes and beliefs on classroom control, and demographic factors (teaching experience and degree) with together (p
    Conclusion
    Faculty members of the university can improve and strengthen the management and administration of their classroom by developing their competence in teaching and improving their managerial self-efficacy.
    Keywords: Competence, Self-efficacy, Classroom management attitude, Faculty members, Structural equation modeling
  • Dr Hamid Rahimi Pages 24-36
    Background And Objectives
    Spiritual intelligence and psychological capital are an approach that help ones to adapt with environment, health, performance and creativity. Therefore, the purpose of this research was analysis of relationship between spiritual intelligence and psychological capital academic performance among students in Kashan University of Medical Sciences.
    Martials and
    Methods
    The type of research was correlative descriptive. The statistical population consisted of students of Kashan University of Medical Sciences that 294 students were selected by stratified random sampling. The data collection tool was a spiritual intelligence questionnaire in 40 items and a psychological capital inventory questionnaire in 24 items with five degrees Likert scale. The validity of the contents of tools was verified. Reliability was estimated by Cronbach's alpha coefficient for spiritual intelligence 0.82 and psychological capital of 0.91. Data analysis was done at descriptive and inferential level using SPSS software version 22.
    Results
    The findings showed that means of spiritual intelligence components (3.20±0.50) and psychological capital (3.51±0.41) were higher than average (3). Also there are significant and positive relation between spiritual intelligence with academic performance (r=0.25) and psychological capital with academic performance (r=0.19).
    Conclusion
    According to the findings, spiritual intelligence and higher psychological capital were associated with better academic performance. By improving the dimensions of spiritual intelligence and psychological capital, it is possible to improve the academic performance of students.
    Keywords: Spiritual intelligence, Psychological capital, Academic performance, Students
  • Maryam Seyedian, Leili Salehi Pages 37-48
    Background And Objective
    E-learning has become an increasingly popular learning approach in higher educational institutions due to the rapid growth of technologies. We need valid and reliable tools to assess the acceptance of this type of training. This study aimed to validate the e-learning acceptance scale.
    Materials And Methods
    This psychometric study was conducted on 223 samples of virtual education students from the Medical Universities in Tehran. Initial instrument was 49 questions from previous studies that were translated into Persian after obtaining permission from the original author. Instrument validation procedures included impact item method, content validity index (CVI) and content validity ratio (CVR) of the judgment of 10 experts and exploratory factor analysis and internal reliability of the scale was determined by Cronbach's alpha and with the test-retest method the external consistency of a test was assessed.
    Results
    Of the original 49 items, all of them based on the impact item index, CVR, and CVI were considered as valid; based on exploratory factors analysis, 41 items were retained. And considering a minimum Eigen value of 1 for each factor, the five factors were extracted. This instrument was able to predict 52% of the properties as an acceptance e-learning variance.
    Conclusion
    The results of this study indicated the strength of the factor structure and reliability of an instrument for measuring student acceptance e-learning scale.
    Keywords: Validity, Reliability, Psychometric, E-learning
  • Ehsan Fakour, Zinolabedin Safavi, Bahram Rostami, Soghrt Faghihzade, Fazollah Ayatollahi, Kazem Sarabi Pages 49-59
    Background And Objective
    Considering the general health and self-efficacy of the students and the factors that increase or decrease these variables are important goals of the university system. Therefore, this study aimed to determine the relationship between external religious orientation and general health and self-efficacy in students of Zanjan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-correlational study. The statistical population of the study was all students of undergraduate and postgraduate students in Zanjan University of Medical Sciences in the academic year of 2015-2016. Using Cochran method, 350 people were selected by stratified random sampling. Data were collected using George's external religious orientation questionnaire, General Scherer Self-efficacy and Goldberg General Health Questionnaire (GHQ-28). Data analysis was done using descriptive statistics, Pearson correlation and multivariate regression.
    Results
    The results of Pearson correlation test showed that there is not a significant relationship between the external religious orientation variable and general health (P
    Conclusion
    External religious orientation affects student's depression, self-efficacy and social function.
    Keywords: religious beliefs, general health, self-efficacy
  • Dr Mina Mohebian, Dr Mohsen Dadashi, Dr Nima Motamed, Elnaz Safdarian Pages 60-71
    Background And Objective
    Depression, anxiety and stress prevalence is one the most important problems among dental students. Due to psychiatric side effects among students, this study was conducted to determine the rate of depression, anxiety and stress in dental students of Zanjan University of Medical Science in academic year of 2015-2016.
    Material and
    Methods
    This study with designing of cross sectional-description was done on 149 dental students. Sampling was done randomly and data were completed by questionnaires. In this research questionnaire DASS21 was used for investigating rate of depression, anxiety and stress and questionnaires DESQ was used for investigating stress source factors. Results were analyzed statistically by independent t-test and ANOVA.
    Results
    The present study showed that dental students had depression, anxiety and stress rates of 31.5%, 40.3% and 41.6%, respectively. There was no significant difference between depression, anxiety and stress in terms of gender and place of residence (p> 0.05). There was a significant difference between depression and stress level in terms of educational level (p ≤ 0.05). The most important stress source factors from students’ point of view were as follows: In educational field was fear of failing (57%), in clinical field was responsibilities for comprehensive patient care (36.2%), and in outside of university was living far from family (37.5%)
    Conclusion
    Regarding the prevalence of depression, anxiety and stress mentioned and the stressors present, it is recommended that authorities endeavor to decrease these factors and prepare a better educational atmosphere for students.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Dental Students
  • Dr Qamar Kiani Pages 72-82
    Background And Objective
    Today, the prevalence of academic procrastination among students is increasing and various factors are correlated with it. Therefore, this study was conducted to determine the relationship between cognitive emotion regulation and educational skills with academic procrastination in students of the Faculty of Health and Paramedical of Zanjan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    The research method was descriptive-correlational and the statistical population was all undergraduate students of Zanjan School of Public Health that 168 subjects (103 females, 65 males) were selected by stratified random sampling. Data were collected using standard questionnaires of Gravinsky Cognitive Censorship Management, Pulse Study and Criticism, and Solomon and Rhistlebum academic procrastination. Data were analyzed by using Pearson correlation and multiple regression tests.
    Results
    Normal distribution of variables was confirmed regarding to the significance level above 0.05 of Smirnov's Kolmogorov test. The results showed that there was a significant positive correlation between rumination (components of emotion regulation) and academic procrastination (P
    Conclusion
    Designing interventions to reduce rumination, improve time division, physical status, reading ability, recording, learning motivation and memory will be effective in reducing academic procrastination.
    Keywords: cademic procrastination, Cognitive emotion regulation, Study skills, Student
  • Dr Yadolah Zarezadeh, Dr Ghobad Moradi, Dr Zohreh Teimouri, Dr Fariba Farhadifar, Farzaneh Gharibi Pages 83-93
    Background And Objective
    Morning report is a common and valuable method (Gold Standard) in clinical education. It has some characteristics and standards that, when properly applied, will play an effective role in students’ clinical learning.
    Materials And Methods
    A total of 196 apprentices, interns and residents participated in this descriptive-analytical study. The data were gathered by a researcher-made questionnaire which its validity and reliability were confirmed by experts’ views and Cronbach’s alpha, respectively. Data analysis was performed by SPSS (version 20) using descriptive and inferential statistics.P≤0.05 was considered significant.
    Results
    The majority of participants believed the order of meetings, duration of meetings, and venues were at an average level. They also rated the seating of the teachers in the meeting and the type of diseases introduced to be at a good level. Presence of experts from other disciplines was found to be at the poorest level. 88% of students reported the overall usefulness of the morning reports to be average, and only 2% believed the morning reports’ usefulness to be appropriate, while 10 % evaluated the usefulness range as inappropriate for them. The maximum level of satisfaction was reported for infectious diseases morning report sessions.
    Conclusion
    In general, the quality of morning reports from the perspective of the students was average. Considering the importance of morning reports in medical education, more attention is recommended to be paid to promotion of its quality.
    Keywords: Morning report, Medical Students, Medical Education
  • Habib Rohban, Abbas Allami, Navid Mohammadi Pages 164-174
    Introduction
    The literature supports the inclusion of professional education in undergraduate education. We assessed the attitudes of undergraduate medical students toward medical professionalism in Qazvin University of Medical Sciences during the educational year of 2014-2015.
    Methods
    All undergraduate medical students, in clerkship and internship levels, enrolled in a descriptive study in Qazvin University of Medical Sciences. Data were gathered based on a questionnaire adjusted by the culture considerations of the country. Analyses were performed by SPSS software.
    Results
    A total of 131 medical students and interns (62.6% female) with the mean age of 24.6±1.12 years old participated. Forty two percent of the participants were studying in the fifth (last) year of medical school and 57% were in internship level. Most trainees believed that learning about ethics and professionalism is necessary and should be taught and learned. Medical ethics course should be formally taught in the medical school in opinion of half of the trainees while the others preferred to consider it as an elective. The majority of participants (94.5%) believed that learning medical professionalism needs more than only a theoretical course. A longitudinal approach for teaching medical ethics and professionalism was the most agreed format rather than a time-limited course. There was a significant difference between attitude of the students and interns in terms of necessity of lifelong learning and having updated knowledge (p=0.044), Interprofessional collaboration and team-work (p=0.032) and the importance of continuous education (p=0.030). Also, frequency of professional behaviors [e.g. number of weekly studied articles (p=0.025), use of previous notation (p=0.015) and participation in social services in the past few years (p=0.047)] were statistically different based on the level of education.
    Conclusion
    The undergraduate medical students have positive attitudes toward the specific elements of professionalism (empathy, teamwork, and lifelong learning) but didn’t use them in their behavior.
    Keywords: Medical Professionalism, Undergraduate medical students, Attitude