فهرست مطالب

مهندسی بهداشت محیط - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1396)

نشریه مهندسی بهداشت محیط
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1396)

  • 78 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید کرمانی، خالد آذر شب، محسن دولتی، منصور قادر پوری صفحات 269-278
    زمینه و هدف
    هجوم ریز گردها به شمال غرب ایران از دهه اخیر به صورت تهدیدی جدی برای سلامت و اقتصاد مردم منطقه تبدیل شده است و خسارت جانی و مالی زیادی را ایجاد می کند. هدف از این تحقیق، کمی سازی میزان مرگ ومیر ناشی از ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون شهر بوکان در سال 1394 با استفاده از نرم افزارAirQ 2،2،3 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی–تحلیلی در شهر بوکان انجام شد. سنجش غلظت ذرات 2.5 PM توسط دستگاه MP101M مانیتور بتامیرایی در طول سال 1394 به صورت 24 ساعته انجام شد و درمجموع داده های 321 روز توسط دستگاه ثابت سنجش آلودگی هوای شهر ثبت شده است. اطلاعات هواشناسی ازجمله سرعت و جهت باد و رطوبت نسبی از اداره هواشناسی اخذ گردید. نرم افزار با استفاده از داده های پردازش شده توسط اکسل، خطر نسبی، نرخ بروز پایه و جز منتسب را محاسبه نموده، نتیجه کار را به صورت مرگ ومیر نشان می دهد.
    یافته ها
    بر اساس آمار ایستگاه سنجش آلودگی هوا بیشترین غلظت ساعتی 2.5 PM 52/400 میکروگرم بر مترمکعب ثبت شده و تعداد کل مرگ ناشی از تماس با 2.5 PM در سال94، 50 نفر بوده است.
    نتیجه گیری
    تعداد مرگ ومیر ناشی از مواجه با آلاینده2.5 PM در اثر هجوم ریز گردها، لزوم اقدامات فوری و اساسی را برای رفع مشکل گرد و غبار، همچنین به کارگیری تمامی امکانات و رسانه های عمومی در راستای آموزش مردم در خصوص نحوه برخورد با این پدیده خطرناک را می طلبد.
    کلیدواژگان: گرد و غبار، بوکان، مرگ ومیر، 2، 5 PM و Air Q
  • اعظم مینابی، فریده عتابی، فرامرز معطر، محمد جواد جعفری صفحات 279-288
    زمینه و هدف
    پالایشگاه ها یکی از منابع اصلی آلودگی محیط زیست هستند که آلاینده های متعددی ازجمله H2S به محیط وارد می کنند. بنابراین نحوه انتشار و فرایند کنترل آن از حیث رعایت استانداردهای زیست محیطی از مسائل مهم واحدهای صنعتی است. این تحقیق به منظور بررسی غلظت و نحوه پراکنش گاز H2S از کوره های زباله سوز واحدهای بازیافت گوگرد در یک پالایشگاه گازی واقع در منطقه عسلویه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه غلظت آلاینده های منتشره از 2 دودکش کوره های زباله سوز و همچنین غلظت آلاینده H2S در 5 ایستگاه پایش محیطی در محدود پالایشگاه و اطراف آن طی چهارفصل از تابستان 1393 تا پایان بهار 1394 اندازه گیری شد. سپس میزان غلظت های محیطی و نحوه انتشار آلاینده H2S ناشی از عملکرد این کوره ها با استفاده از مدل AERMOD برای متوسط های زمانی یک ساعته و 8 ساعته به صورت فصلی در مقیاس 50×50 کیلومترمربعی شبیه سازی گردید و نتایج شبیه سازی شده با مقادیر اندازه گیری های میدانی مقایسه گردید و سپس ترازهای هم غلظت و نیز نواحی حساس در محیط GIS نمایش داده شد.
    یافته ها
    بررسی غلظت های بیشینه نشان داد حداکثر غلظت در دوره زمانی یک ساعته رخ داده است. ارزیابی عملکرد مدل بر اساس آنالیز آماری با مقایسه غلظت های شبیه سازی شده H2S و مقادیر اندازه گیری شده میدانی انجام شد. نتایج نشان داد ضرایب همبستگی در فصول تابستان93 ، پاییز 93 ، زمستان 93 و بهار 94 به ترتیب 77/0 ، 89/0 ، 75/0 و 80/0 بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روند تغییرات غلظت های اندازه گیری شده با روند تغییرات نتایج حاصل از اجرای مدل همخوانی داشته است. همچنین سهم صنایع همسایه نیز تعیین گردید. مقایسه حداکثر غلظت 8 ساعته با استانداردهای OSHA و NIOSH نشان داد که در کلیه موارد غلظت ها پایین تر از حد استاندارد بوده است.
    کلیدواژگان: پالایشگاه گاز، مدل سازی انتشار، سولفید هیدروژن، واحد بازیافت گوگرد، مدل AERMOD
  • بهاره علیزاده، محمد دلنواز، علیرضا شاکری صفحات 289-298
    زمینه و هدف
    کادمیوم به عنوان یک فلز سنگین به دلیل سمیت بالا، آسیب های جدی بر سلامت انسان و اثرات تجمع زیستی آن در اکولوژی، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در مطالعه حاضر، یک روش آسان و اقتصادی برای آماده سازی نانو کامپوزیت جدید مغناطیسی EDTA/کیتوزان/TiO2 (MECT) برای حذف گستره وسیعی از آلاینده ها به خصوص یون های کادمیوم (ІІ) از محلول آبی شرح داده شده است.
    مواد و روش ها
    در این روش نانو کامپوزیت جدید مغناطیسی EDTA/کیتوزان/TiO2 تهیه و مورفولوژی، ساختار و ویژگی های آن توسط FE-SEM، EDX و XRD شناسایی و تاثیر پارامترهای مختلف نظیر pH، زمان تماس و غلظت اولیه کادمیوم در راندمان سیستم موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که نانو ذرات MECT با میانگین قطر کمتر از 40 نانومتر، بهترین عملکرد جذب کادمیوم را در pH بهینه 6-5 در مدت زمان 120 دقیقه داشته است. همچنین ایزوترم لانگمویر با ماکزیمم ظرفیت جذب mg/g 765/212، بهترین مطابقت را با داده های آزمایشگاهی داشت. در انتها، قابلیت استفاده مجدد نانو کامپوزیت توسط احیاکننده Na2EDTA مورد آزمایش قرار گرفت و راندمان احیا در 5 سیکل جذب و واجذب، بالای 90% مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نانو کامپوزیت مغناطیسی MECT به عنوان جاذبی دوستدار محیط زیست، اقتصادی و قابل بازیافت، پتانسیل بالایی در تصفیه فاضلاب مصنوعی حاوی کادمیوم دارد.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت مغناطیسی، کیتوزان، EDTA، کادمیوم
  • سکینه ملایی توانی، سمیه نوبری، رخساره قاسمی، سجاد مظلومی صفحات 299-306
    زمینه و هدف
    امروزه فناوری پردازش مواد غذایی برای افزایش ماندگاری یا بهتر نمودن ظاهر، ترکیب، بافت، طعم، رنگ، بو و ارزش غذا رو به سوی استفاده از افزودنی های مواد غذایی آورده است. افزایش فراوان استفاده از رنگ های مصنوعی و مواد افزودنی علاوه تحریک اشتها و خوش طعمی غذا و بهبود شکل ظاهری آن و پنهان کردن نواقص ماده غذایی، ممکن است منجر به اثرات جانبی خطرناک احتمالی در مصرف کنندگان گردد. لذا هدف این مطالعه، بررسی کیفیت و فراوانی رنگ های مصنوعی مصرفی و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، شیرینی های خشک، جوجه کباب خام و سس جوجه کباب در قنادی ها، رستوران ها و اغذیه فروشی ها شهرستان نظرآباد ازنظر مقدار رنگ مصنوعی موردمطالعه گرفت. تعداد 25 نمونه از واحدهای موجود به صورت تصادفی بر اساس بیشترین احتمال وقوع نمونه گیری شد و به آزمایشگاه مواد غذایی انتقال یافت پس از استخراج رنگ احتمالی، مقدار رنگ موجود در نمونه ها با روش کروماتوگرافی مورد شناسایی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده 88 درصد نمونه ها حاوی رنگ های مصنوعی غیرمجاز و 12درصد نمونه ها حاوی رنگ های مصنوعی مجاز بودند. از این میزان 58/92 درصد از نمونه های شیرینی های خشک و81/81 درصد از نمونه های جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی غیرمجاز استفاده کرده بودند. و 14/7 درصد از نمونه های شیرینی های خشک و 18/18 درصد از نمونه های جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی مجاز استفاده کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که فراوانی استفاده از رنگ های مصرفی مصنوعی، می تواند ناشی از ضعف دانش بهداشتی و ایمنی فروشندگان مواد غذایی، قیمت پایین این رنگ های و دسترسی آسان می باشد.
    کلیدواژگان: روش کروماتوگرافی، عوامل رنگ زا، افزودنی های خوراکی
  • اصغر حمزه زاده، مهدی فضل زاده، کوروش رحمانی صفحات 307-320
    زمینه و هدف
    محصولات دارویی به ویژه آنتی بیوتیک ها ازجمله آلاینده های نوپدیدی می باشند که به دلیل خاصیت تجمعی، اثرات سوء مختلف و ایجاد مقاومت های دارویی، نگرانی های عمده ای را در کنترل محیط زیست ایجاد نموده اند. ازاین رو هدف این پژوهش، بررسی راندمان حذف مترونیدازول (MNZ) از محلول آبی با استفاده از فرایند نانو/ پرسولفات (nZVI / PS)، تعیین گردید
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی و در سیستم بسته انجام گرفت. در این مطالعه تاثیر فاکتورهایی مثل pH محلول (11-3)، زمان واکنش (5-150 دقیقه)، دوز نانوذره (025/0-2 گرم در لیتر)، غلظت پرسولفات (1/0- 33/3 میلی مول) و غلظت اولیه مترونیدازول (1-120 میلی گرم در لیتر) بر روی راندمان حذف موردمطالعه قرار گرفتند. سنجش میزان مترونیدازول با استفاده از دستگاه HPLC صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در pH بهینه 3 بیشترین راندمان حذف مترونیدازول به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که در زمان تماس 30 دقیقه و غلظت اولیه آنتی بیوتیک مترونیدازول 25 میلی گرم در لیتر راندمان حذف برابر 3/90درصد می باشد. دوز بهینه و اقتصادی کاتالیست برابر با 0.5 گرم در لیتر و پرسولفات نیز برابر با 85/1 میلی مول به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه کارایی قابل قبول فرآیند نانو/پرسولفات در تجزیه آنتی بیوتیک مترونیدازول را نشان دادند و افزایش راندمان 4/62 درصدی تائید کننده تاثیر خوب نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی بر فعال سازی پرسولفات می باشد.
    کلیدواژگان: فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، پرسولفات، نانوذره آهن صفر، مترونیدازول
  • مقصود جعفری نیا، محمد نوری سپهر، سمیه اکبری، نگین والایی، حسین نجفی، کوروش کبیر صفحات 321-326
    زمینه و هدف
    شنا یکی از ورزش ها و سرگرمی های بسیار مناسب و لذت بخش برای کلیه ی افراد در سنین مختلف، به ویژه در فصل گرما محسوب می شود. توجه به مسائل و جوانب بهداشتیاستخرهای شنا برای تامین سلامت و رفاه افراد شناگر بسیار مهم است. لذا در این تحقیق ارتباط ظرفیت و مساحتاستخر با میزان آلودگی میکروبی و هتروتروف ها موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، پژوهشی کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی- تحلیلی، پیمایشی و همبستگی هست که به صورت مقطعی انجام گرفت. در اجرای این طرح 35استخر موجود در شهر کرج موردمطالعه قرار گرفت. بدین منظور نمونه برداری هرماه یک نمونه به مدت 9 ماه ازاستخرهای شنا صورت گرفت و سنجش کدورت، pH ، کلر باقیمانده آزاد در هنگام نمونه برداری و آزمایش کلیفرم ها و شمارش هتروتروفها در آزمایشگاه آب و فاضلاب صورت گرفت. درنهایت اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون همبستگی پیرسان مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 315 مورد آزمایش کلیفرم، 2/90درصد پاک گزارش گردید. از مجموع 315 مورد آزمایش HPCمیزان 7/99 درصد در محدوده پاک به دست آمد. حداقل HPC گزارش شده صفر، حداکثر 250 با میانگین 18/11 و انحراف معیار 698/26 هست. با استفاده از آزمون همبستگی پیرسان بین باکتری های هتروتروف با کدورت آب و مساحت به شناگر نیز ارتباط معنی داری وجود داشته است. در این مطالعه بین آلودگی آباستخرشنا با مساحتاستخر ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، رعایت آیین نامه مقررات بهداشتیاستخر و مسائل فنی می تواند در کاهش آلودگی میکروبی و هتروتروف ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: ظرفیتاستخر، مساحتاستخر، آلودگی میکروبی
  • عماد دهقانی فرد، رقیه نوروزی، بهاره میرزاهدایت صفحات 327-334
    زمینه و هدف
    تخلیه فسفر به آب های سطحی منجر به رشد بیش ازحد جلبک و گیاهان آبزی شده و درنتیجه یوتریفیکاسیون رودخانه و دریاچه را به دنبال دارد. ازاین رو حذف این ماده به منظور جلوگیری نمودن از مغذی شدن منابع آب های سطحی اهمیت یافته است. هدف از این مطالعه استفاده از جاذب کربن فعال مغناطیسی در حذف فسفات در محیط های آبی آلوده است.
    روش کار
    در این تحقیق تاثیر عوامل موثر در این فرآیند از قبیل pH ،غلظت اولیه فسفات، دوز جاذب و مدت زمان در حذف فسفات از محلول های سنتتیک در سیستم ناپیوسته بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که با افزایش غلظت اولیه فسفات، و همچنین افزایش دوز جاذب کربن فعال مغناطیسی و زمان تماس و pH تا 7، کارایی فرآیند به طور چشمگیری افزایش یافت. به طوری که حذف فسفات از محلول در غلظت 5 میلی گرم بر لیتر، تحت شرایط 7pH=، دوز جاذب 8/0 گرم بر لیتر و زمان تماس 30 دقیقه تا 70/98 درصد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    کارایی بالای 98 درصدی فرآیند جذب در این مطالعه نشان داد که کربن فعال مغناطیسی قابلیت خوبی در حذف فسفات دارد و می تواند به عنوان یک روش پیشنهادی مناسب و نوین جهت حذف فسفات از محیط های آبی مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کربن فعال، مغناطیسی، فسفات، جذب
  • معصومه رحمتی نیا، روشنک رضایی کلانتری، مهدی فرزاد کیا، مجید کرمانی صفحات 335-348
    سابقه و هدف
    آموکسی سیلین پرمصرف ترین آنتی بیوتیکی است که به دلیل ایجاد مقاومت در باکتری ها موردتوجه خاصی قرارگرفته است. این ترکیب از مسیرهای مختلفی مانند دفع مستقیم فاضلاب و زائدات پزشکی، دامپزشکی و صنعت می تواند، وارد محیط های آبی شود. هدف از این مطالعه، حذف آموکسی سیلین به وسیله فرآیند الکتروفنتون با استفاده از گرافیت فلت اصلاح شده و نانو ذرات Fe3O4 از محلول های آبی بود.
    مواد و روش ها
    نانو ذرات Fe3O4 به وسیله روش هم ترسیبی شیمیایی سنتز شد. گرافیت فلت نیز به منظور اجتناب از هوادهی، اصلاح شد. مشخصات ساختاری و فیزیکی نانوکاتالیست و گرافیت فلت اصلاح شده با تکنیک های SEM، EDS و BET آنالیز شد. بعد از بهینه سازی دو متغیر pH و زمان، پارامتر های شدت جریان، غلظت آموکسی سیلین، دوز کاتالیست و فاصله بین الکترودها با استفاده از نرم افزار Design Expert 7 طراحی و با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی گردید.
    یافته ها
    اصلاح گرافیت فلت منجر به افزایش سطح موثرآن از 89/0 به m2/g92/1 شد. حداکثر میزان حذف آموکسی سیلین ( 11/97 درصد )، در 3 =pH، زمان 60 دقیقه، شدت جریان mA 180، غلظت آموکسی سیلین mg/L 20، غلظت کاتالیست g/L1 و فاصله بین الکترودها cm 2 به دست آمد.
    استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد، فرایند الکتروفنتون با نانو ذرات Fe3O4 و گرافیت اصلاح شده، بدون هوادهی خارجی یک فرایند موثر در حذف آموکسی سیلین است.
    کلیدواژگان: آموکسی سیلین، الکتروفنتون، محلول های آبی، گرافیت اصلاح شده، Fe3O4
|
  • Majid Kermani, Khaled Azarshab, Mohsen Dowlati, Ghaderpoori Mansour Pages 269-278
    Background
    The influx of dust to the North West of Iran during past decade has become a serious threat to the health and economy of the region and has created many human and financial damages. So, the aim of this study is to quantifying cardiovascular mortality resulted from exposure to Particulate matter smaller than 2.5 micron in Bokan in 2015 using Air Q software.
    Methods
    This descriptive-analytic study was carried out in Bokan. The measurement of PM2.5 Concentration was done using MP101M Device around the clock in 2015, which yielded data collected for 321 days. Meteorological data, including wind speed and direction, and relative humidity were obtained from office of Meteorology. The software, using data processed with Excel, calculated Relative Risk, baseline incidence and attributable proportion and showed the output in terms of mortality.
    Results
    Based on the statistics of air pollution monitoring station, maximum hourly PM2.5 concentration was 400.52 micrograms per cubic meter and the number of total mortality attributed to exposure to PM2.5 in 2015 was 50 cases.
    Conclusion
    The number of total mortality attributed to exposure to PM2.5 resulted from the influx of dust, necessitates immediate action to solve the dust problem, as well as dissemination of all facilities and information through public media in order to educate people about how to deal with this dangerous phenomenon.
    Keywords: Dust, Bokan, Mortality, PM2.5, AirQ model
  • Azam Minabi, Farideh Atabi, Faramarz Moattar, Mmohammad Javad Jafari Pages 279-288
    Background and Goal: Refineries are the main source of various pollutants, including Hydrogen Sulfide (H2S). Therefore distribution and control processing to meet the environmental standard limits is an important issue in industrial units.The present study was carried out to investigate H2S concentrations and dispersion patterns originating from incinerators of sulfur recovery units in a gas refinery located in Asaluyeh.
    Materials And Methods
    In this study, H2S concentrations exhausted from two incinerators’ stacks and also ambient H2S concentrations at five monitoring stations in and around the refinery were measured in four seasons from summer 2014 to spring 2015. Moreover, the ambient concentrations and dispersion of H2S were simulated at average times of 1-hr and 8-hr on 50×50 km2 scale using AERMOD model and the simulated results were compared with the measured ones. Meanwhile, the concentration contour plots and the sensitive regions were determined using GIS.
    Results
    The simulation results indicated that maximum ambient H2S concentrations were in 1-h average. Assessment of model performance was performed by comparison of H2S simulated and measured concentrations using statistical analysis and showed that the correlation coefficients in summer 2014, autumn 2014, winter 2014 and spring 2015 were 0.77, 0.89, 0.75 and 0.8, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed that the variations of measured concentrations were consistent with those of simulated ones. Meanwhile, the contribution of neighbor industries was determined. Comparision of 8-h H2S concentrations with OSHA and NIOSH standard limits indicated that there was no significant health risk in this refinery.
    Keywords: Gas Refinery, Dispersion Patterns, Hydrogen Sulfide, Sulfur Recovery Unit, AERMOD Model
  • Bahareh Alizadeh, Mohammad Delnavaz, Alireza Shakeri Pages 289-298
    Background
    Cadmium, as a heavy metal, has received considerable attention due to its high toxicity, causing excessive damage to health and the biomagnification effects on ecology. In present study, a facile and economic approach has been described for preparing a novel magnetic EDTA/Chitosan/TiO2 (MECT) nanocomposite to remove a wide range of pollutants, especially Cd(ІІ) ions, from aqueous solution.
    Methods
    In this method, not only EDTA has a cheap and environmentally friendly cross-linker function, embeds Fe3O4 nanoparticles in chitosan surface, but also participates in the chelating process of metal ions, caused by functional groups. The morphology, structure, and property of the MECT were characterized by FE-SEM, EDX, and XRD techniques and the effect of different parameters including pH, contact time, and initial cadmium concentration were evaluated.
    Results
    The results represented that MECT nanoparticles with an average diameter less than 40 nm had the best performance in adsorption of Cd(II) at optimum pH values of 5-6 and contact time of 120 min. Moreover, Langmuir adsorption isotherm is the best fit for the experimental data, in which maximum capacity of Cd(II) adsorption has been achieved 211.416 mg g-1. Finally, reusability of the nanocomposite was measured using Na2EDTA as an elution agent and regeneration efficiency of MECT was observed more than 90% in five successive sorption-desorption cycles.
    Conclusions
    Thus, magnetic MECT nanocomposite as an environmentally friendly, economical, and recyclable adsorbent has a great potential to develop the industry of water and wastewater treatment.
    Keywords: Magnetic nanocomposite, Chitosan, EDTA, Cd(II)
  • Sakineh Molaei Tavani, Somayeh Nobari, Rokhsareh Ghasemi, Sajad Mazloomi Pages 299-306
    Background
    Nowadays food processing technology to extend life or improve the appearance, composition, texture, taste, color, smell, and nutrition value of the food is brought to the use of food additives. A significant increase in the use of synthetic colors and additives in addition to stimulate appetite and food palatability and improve its appearance and hide flaws food, it may lead to probable dangerous side effects in consumers. The aim of this study was to evaluate the quality and frequency of unauthorized and synthetic dyes consumption in supplied food of city Nazarabad Township.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the measure of synthetic dye in dried sweets, raw barbecue chicken and barbecue chicken sauce of confectionaries, food shops, and restaurants of the Nazarabad Township was studied. A total of 25 random samples of the existing units based on the highest probability was taken and were transferred to the food laboratory. After extraction probable dye, the measure of the dye were quantified using chromatography. Then, the Food colorings were compared with the national standard.
    Results
    According to the obtained results, 88% and 12% of the total samples were contained unauthorized synthetic and authorized synthetic dyes, respectively. The amount of 92.58% of the dried sweets samples, 81.18% of the raw barbecue chicken and barbecue chicken sauce samples were used unauthorized synthetic dyes, and 7.14% of dried sweets samples and 18.18% of the raw barbecue chicken and barbecue chicken sauce samples were used authorized synthetic dyes, respectively.
    Conclusion
    the results show that the frequency use of synthetic dyes might be due to lack of health knowledge and safety of food vendors, low price and easy access of dyes.
    Keywords: Chromatography Method, Coloring Agents, Food Additives
  • Asghar Hamzehzadeh, Mehdi Fazlzadeh, Kourosh Rahmani Pages 307-320
    Background and Objective
    Pharmaceuticals, especially antibiotics, are newborn contaminants Due to its cumulative nature, adverse effects and drug resistance; it has created a major concern for environmental control. An example of these antibiotics is metronidazole (MNZ). Therefore, the purpose of this study was to determine the efficiency of removal of MNZ from aqueous solution using the nano/persulfate process (nZVI/PS).
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on a laboratory scale and in a batched system. The effects of factors such as pH of solution (3-11), reaction time (5-150 min), dose of nanoparticle (0.025-2 g/L), the concentration of persulfate (0.1-3.33 mmol), and the initial concentration of metronidazole (1-120 mg/L) were studied on the removal efficiency. Metronidazole was measured by HPLC device.
    Results
    The results of this study showed that at the optimal pH 3, the highest removal efficiency of metronidazole was obtained. With a 30 minute contact time and 25 mg/L initial concentration of metronidazole, the removal efficiency was 90.3%. The optimal and economical dose of nZVI was also obtained at 0.5 g/L and persulfate was 1.85 mM.
    Conclusion
    The results of this study showed the acceptable performance of nano/persulfate process in the removal of metronidazole. And an increase of 62.4%, confirms the good effect of zero valent-iron nanoparticles on persulfate activation.
    Keywords: Advanced Oxidation Processes (AOPS), Persulfate, Nano Zero-Valent Iron Particle, Metronidazole
  • Maghsoud Jafarinia, Mohammad Noorisepehr, Somayeh Akbari, Negin Valaei, Hosein Najafi, Kourosh Kabir Pages 321-326
    Background and Objective
    Swimming is great exercise and entertainment and enjoyment for people of all ages, especially in the hot season. Due to health issues and ways to ensure the health and welfare of people, swimming pools are very important. Therefore, in this study, relationship between the capacity and area of the pool with microbial contamination and heterotrophs were investigated.
    Materials And Methods
    This study, based on applied research and analytical - descriptive, correlational, cross-sectional survey was conducted. In this project, we studied 35 swimming pools in the city of Karaj. For this purpose, samples were collected every month for 9 months, turbidity, pH, free residual chlorine was measured at the sampling time and testing for total coliform, E.coli coliform and counting of hetrotrophic organisms in the laboratory of water and wastewater was performed. Data was analyzed by using SPSS software and peyerson analytical.
    Results
    Frome the 315 coliform samples about 90.2% was pure. Of the 315 tested HPCs, 99.7 percent was found in the clean range. The minimum HPC reported is zero, at most 250 with an average of 18/11 and a standard deviation of 266.68. Peyerson correlation test between heterotrophic bacteria with water turbidity and area to swimmer also has a significant relationship. In this study, there was no significant relationship between swimming pool pollution with pool area.
    Conclusion
    According to the results, observance of the sanitary regulations of the pool and technical issues can be effective in reducing microbial and heterotrophs contamination.
    Keywords: Pool Capacity, Pool Area, Microbial Contamination
  • Emad Dehghanifard, Roghayeh Noroozi, Bahare Mirzahedayat Pages 327-334
    Background and Objective
    Discharge of phosphorous into surface water causes excessive growth of algae and aquatic plants followed by Eutrophication in lakes and rivers. Thus eliminating it from water supply is important. The aim of the present study is application of magnetic activated carbon to remove phosphate from aqueous solutions.
    Materials and Methods
    Effects of operational parameters such as pH, initial concentration of phosphate, adsorbent dose and reaction time to remove phosphate was investigate in a batch reactor.
    Results
    Adsorption efficiency increased significantly by increasing the initial concentration of phosphate, reaction time, adsorbent dose and pH to 7. On the other hand, the maximum removal of phosphate (98.7%) occurred at 5 mg/L of phosphate concentration, pH=7, adsorbent dosage of 0.8 g/L and contact time of 30 min.
    Conclusion
    The high efficacy of the adsorption process in this study showed that magnetic activated carbon had good capability in the removal of phosphate and can be used as an appropriate and new method for phosphate removal from aqueous solutions.
    Keywords: Activated carbon, Magnetic. Phosphate, Adsorption
  • Masume Rahmatinia, Roshanak Rezaei Kalantari, Mehdi Farzadkia, Majid Kermani Pages 335-348
    Background
    Amoxicillin is the most commonly used antibiotics that draws more attractions due to induce bacterial resistance.
    This compound can enter the aquatic environment through different routes including sewage and waste disposal of medical health centers, veterinary and industries. The aim of this study was removal of amoxicillin from aqueous environments by Electro-Fenton process using modified graphite felt and synthesized Fe3O4 nanoparticles.
    Methods
    Fe3O4 nanoparticles were synthesized by co- precipitation method. Graphite felt also modified due to avoid aeration. The structural and physical characteristics of nanocatalyst and also modified graphite felt were analyzed by SEM, EDS and BET techniques. After optimization of pH and time variables, the parameters of applied current, amoxicillin concentration, catalyst load and the distance between electrodes were designed using Design Expert 7.0 software and optimized by the response surface method.
    Results
    The graphite felt modification resulted in increase in surface area from 0.89 to 1.92 m2/g. The maximum removal of amoxicillin (97.11%) was obtained in optimal operational conditions (pH=3, time=60 min, applied current =180 mA, amoxicillin concentration=20 mg/L, catalyst load 1 g/L, the distance between electrodes =2 cm)
    Conclusion
    The result of this study indicated that electro-Fenton process using Fe3O4 nanoparticles and modified Graphite felt without external aeration is an effective method for amoxicillin removal.
    Keywords: Amoxicillin, Electro-Fenton, modified graphite felt, Fe3O4