فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا انصاری، عطیه سادات قاضی، سکینه ورمزیار * صفحات 1-6
    مقدمه
    با توجه به تاثیر رضایت از تجهیزات آموزشی و احساس راحتی و آرامش در حین حضور در کلاس درس بر یادگیری، تمرکز و افزایش بهره وری، لزوم وجود یک پرسش نامه با روایی و پایایی مناسب جهت تعیین رضایت مندی دانشجویان از صندلی های آموزشی احساس می شود. لذا هدف مطالعه ی حاضر طراحی و اعتبارسنجی پرسش نامه ی رضایت مندی دانشجویان از صندلی های آموزشی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه ی توصیفی در دو فاز طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسش نامه ی رضایت مندی و تعیین نقطه برش آن در سال 1395 انجام گرفت. به منظور بررسی روایی محتوایی، از دو ضریب CVR و CVI و جهت تعیین پایایی بیرونی و درونی، از روش آزمون-بازآزمون و آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت تعیین حساسیت، ویژگی و نقطه برش نیز از منحنی ROC استفاده گردید.
    یافته ها
    شاخص روایی محتوا 0.798 محاسبه شد که این عدد یک عدد قابل قبول برای پرسش نامه می باشد. آلفای کرونباخ 0.799 و همبستگی بین سوالات در سری اول و دوم در سطح معناداری قابل قبول بود (0.825=r با 0.000=p-value). در تست تشخیصی ROC، نقطه ی برش با حساسیت و ویژگی 80.9% و 46.2%، 35.5 به دست آمد و سطح زیر منحنی در این نقطه برش 0.65 بود.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج این مطالعه، در بررسی شاخص های روایی و پایایی مرتبط با پرسش نامه ی محقق ساخته ذکر شده مشخص گردید که این پرسش نامه از روایی و پایایی مناسبی در بررسی میزان رضایت مندی از صندلی آموزشی برخوردار می باشد و حتی می توان از آن جهت ارزیابی هر گونه صندلی اداری، دانش آموزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، رضایت، صندلی
  • کیوان ساعدپناه، محسن علی آبادی*، مجید معتمد زاده، رستم گلمحمدی صفحات 7-17
    مقدمه
    مواجهه مدوام با سرما یک عامل مخاطره آمیز در محیط های کاری در فصول سرد است. این مطالعه با هدف ارزیابی شاخص های استرس سرمایی و ارتباط آن با پاسخ های فیزیولوژیکی بدن شاغلین مکانیک خودرو در فصول سرد صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در زمستان 1395 بر روی 50 نفر از شاغلین مکانیک خودرو شهر همدان انجام شد. روش انتخاب و نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد. پاسخ های فیزیولوژیک بدن در حین انجام فعالیت روزانه مطابق با روش استاندارد 9886ISO اندازه گیری شد. جهت اندازه گیری میزان درصد چربی بدن از کالیپر مدل 01128 استفاده شد. همچنین مقاومت حرارتی لباس کارگران برحسب کلو نیز با استفاده از استاندارد 9920ISO تعیین شد. پارامتر های محیطی هوا از جمله دمای خشک و سرعت جریان هوا نیز به طور همزمان اندازه گیری گردید. براساس پارامترهای محیطی شاخص های استرس سرمایی از جمله شاخص خنک کنندگی باد و دمای معادل خنک کنندگی تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار21 SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    در محیط کار شاغلین مکانیک میانگین شاخص خنک کنندگی باد 47/679 ± 489/97 کیلوکالری بر مترمربع در ساعت، دمای معادل خنک کنندگی 1/869 ± 13/78 درجه سانتی گراد و شاخص حداقل عایق مورد نیاز 0/246 ± 2/04 کلو بدست آمد. با توجه به نتایج شاخص های استرس سرمایی، شاغلین در مواجهه با استرس سرمایی قرار دارند. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین شاخص های استرس سرمایی با پاسخ های فیزیولوژیکی بدن شاغلین رابطه معنی داری وجود دارد (0/05P<)، با توجه به ضریب همبستگی بین شاخص های استرس سرمایی با پاسخ های فیزیولوژیک، شاخص حداقل عایق لباس مورد نیاز بالاترین همبستگی را با پاسخ های فیزیولوژیک بدن شاغلین نشان داد. بین درصد چربی بدن شاغلین با دمای عمقی بدن نیز رابطه مستقیم و معناداری وجود داشت (0/314 r= ، 0/05P<).
    نتیجه گیری
    نتایج تایید نمود شاخص حداقل عایق لباس مورد نیاز دارای قابلیت اطمینان بیشتری برای تعیین سطح استرس سرمایی در بین شاغلین مکانیک خودرو است. علاوه براین درصد چربی بیشتر بدن منجر به افزایش قدرت تحمل سرمای شاغلین شده است.
    کلیدواژگان: شاخص های استرس سرمایی، پاسخ های فیزیولوژیک، کارگران مکانیک
  • زهرا اردودری، احسان الله حبیبی*، جواد غلامیان، اکبر حسن زاده صفحات 18-25
    مقدمه
    چنگش قدرتی و ظریف به عنوان نشانه ای از سلامت عمومی محسوب میگردد و عملکرد دست را ارزیابی میکند. باتوجه به شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار (WMSDS) به دلیل متناسب نبودن کار با کارگر و با توجه به قابل پیشگیری بودن بیماری هایی که در اثر این عدم تناسب ایجاد میشود، برآن شدیم رابطه بین حداکثر اکسیژن مصرفی ( Vo2max) با پایداری و قدرت چنگش و نیشگون را بررسی نماییم.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی بین120 نفر از مونتاژکاران مرد با شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. جهت تعیین Vo2max، قدرت و پایداری چنگش و نیشگون به ترتیب از تست پله، دینامومتر و پینچ گیج استفاده شد. پایداری چنگش با مشخص کردن حداکثر زمانی (برحسب ثانیه) که فرد قادر به ادامه یک سوم حداکثر انقباض ارادی بود، تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه20 و ضریب همبستگی پیرسون انجام و 0/05P value < معنادار تلقی گردید.
    یافته ها
    طبق نتایج مطالعه، بین Vo2max با قدرت و پایداری چنگش و نیشگون رابطه مستقیمی وجود داشت(0/05 P value <). ضمنا بینBMI ، سن و قد با قدرت چنگش و نیشگون و Vo2max رابطه مستقیمی مشاهده شد(0/05 P value <)ولی بین BMI و قد با پایداری چنگش رابطه ای یافت نگردید(0/05< P value). همچنین سن با پایداری چنگش و نیشگون رابطه مستقیم داشت(0/05 P value <).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج در مشاغلی که نیازمند پایداری و قدرت بالای چنگش و نیشگون هستند، لازم است، از افرادی با Vo2max بالا استفاده شود تا به دنبال آن شاهدکاهش بیماری های اسکلتی عضلانی ناشی از کار و افزایش بهره وری باشیم
    کلیدواژگان: قدرت و پایداری چنگش و نیشگون، Vo2max، تست پله، مونتاژکاران
  • رستم گلمحمدی، زهرا چهاردولی*، مجید معتمدزاده طرقبه، مریم فرهادیان صفحات 26-33
    زمینه و هدف
    کار طولانی، ابزار نامناسب و غیر استاندارد و نیز نور ناکافی محیط، از جمله عوامل ایجاد وضعیت های ناراحت کننده کاری در آرایشگران است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی روشنایی عمومی و موضعی و بررسی ارتباط آن با وضعیت های انجام کار به روش REBAدر آرایشگاه های زنانه شهر همدان انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در 50 آرایشگاه زنانه با وجود 100 زن شاغل، و به صورت مقطعی انجام شد. جهت اندازه گیری شدت روشنایی عمومی و موضعی از نورسنج مدل Hagner ECI و برای بررسی وضعیت های انجام کار از روش ارزیابی سریع کل بدن (REBA) استفاده شد. داده های مطالعه توسط نرم افزار آماری SPSS 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    شدت روشنایی عمومی (72%) و شدت روشنایی موضعی (97%)، اکثر آرایشگاه ها کمتر از حد الزامی بود. طبق نتایج ارزیابی پوسچر روش (REBA)، 26% افراد در معرض ریسک بالا و 5/12% در معرض ریسک بسیار بالا قرار داشتند. آزمون ANOVA ارتباط بین شدت روشنایی عمومی و نمره ریسک پوسچر افراد برای فعالیت های پیرایش ابرو و صورت را تایید نمود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    در اکثر آرایشگاه ها شدت روشنایی عمومی و موضعی از حد مجاز (الزام) کشوری کمتر، و دارای وضعیت نامناسبی از لحاظ کمی و کیفی بود. از طرفی با توجه به سطح خطر ارگونومیک بدست آمده، لازم است ضمن توجه به اصلاح سیستم روشنایی مصنوعی این اماکن، آموزش های کافی جهت پیشگیری از اختلالات ارگونومیک مرتبط با آن در آرایشگران مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روشنایی عمومی، روشنایی موضعی، آرایشگاه زنانه، REBA
  • فاطمه رستمی*، مجید معتمد زاده طرقبه، رضا غیبی صفحات 34-40
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانیMSDs (musculoskeletal disorders) یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه می باشد. این اختلالات خسارات اقتصادی بالایی دارند و نه تنها روی فرد، بلکه بر روی سازمان و جامعه تاثیر گذار است. از شیوه های ارزیابی بروز خطر آسیب های اسکلتی – عضلانی ، روش REBA است که برای ارزیابی مشاغلی که دارای پوسچرهای دینامیک یا استاتیک طراحی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای می باشد که در ایستگاه های کاری اسلاید گیت و پلاستر زنی یک شرکت تولیدی انجام گرفت. ارزیابی پوسچر قبل و بعد از مداخله به روش REBA و Man TRA انجام شد. جهت مداخله ارگونومیکی از اقدام اصلاحی مهندسی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها کاهش 63 و 64 درصدی سطح خطر در ایستگاه های پلاستر زنی و اسلاید گیت را به روش REBA و نیز کاهش 47 و 56 درصدی امتیاز خطر تجمعی به روش Man TRA را در دو ایستگاه کاری مذکور نشان داد. همچنین اختلاف معنی داری بین امتیاز نهایی سطح ریسک در هر دو روش REBA و ManTRA در دو حالت قبل و بعد از مداخله وجود داشت(0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده همزمان از روش Man TRA و REBA برای مشاغلی که علاوه بر درگیر بودن کل بدن فعالیت های دستی بیشتر زمان کار را شامل شده و مدت زمان فعالیت اهمیت زیادی دارد،مفید بوده و محدودیت های هر روش با استفاده از روش دیگر به حداقل خواهد رسید.
    کلیدواژگان: REBA، ManTRA، ارزیابی پوسچر، ارگونومی، مداخله
  • عباس بک بکی، نادر نبهانی، باقر انوری پور*، غلامعباس شیرالی صفحات 41-52
    مقدمه
    ارزیابی ریسک احتمالی با استفاده از آنالیز درخت خطا یک ابزار موثر به منظور ارزیابی احتمال وقوع رویدادهای خطرناک در صنایع فرآیندی شیمیایی می باشد. متاسفانه احتمال وقوع نقص رویدادهای پایه ای در صنایع فرآیندی اغلب در دسترس نمی باشند. هدف این مطالعه چگونگی محاسبه احتمال وقوع نقص رویدادهای پایه ای است، هنگامی که رویدادهای پایه ای داده های نقص دقیق ندارند.
    روش کار
    در این مطالعه، چهارچوب ارزیابی ریسک پیشنهاد شده برپایه دو رویکرد فازی پایه پنج و شش مقیاسه بود. ابتدا دیاگرام درخت خطا با استفاده از روش های شناسایی ریسک ترسیم گردید. سپس با کاربرد دو نوع توزیع امکان نقص، احتمال وقوع نقص رویدادهای پایه ای محاسبه شد. در نهایت با استفاده از آنالیز میزان اهمیت، مجموعه های برشی حداقل بحرانی رتبه بندی گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که احتمال های وقوع نقص محاسبه شده به وسیله رویکردهای پنج و شش مقیاسه برای 32 رویداد پایه ای به همدیگر نزدیک بوده اند. احتمال وقوع رویداد اصلی محاسبه شده با استفاده از رویکردهای پنج و شش مقیاسه به ترتیب 4- 3/64 و 4- 4/76 در سال بودند. بعد از رتبه بندی MCS ها بر پایه میزان اهمیت محاسبه شده آن ها، نقایص فرآیندی به عنوان علل بحرانی TE تعیین شده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که رویکرد فازی پایه به نظر می رسد جایگزین خوبی برای رویکرد متعارف FTA به منظور مقابله با رویدادهای پایه ای است که داده های نرخ نقص برای بدست آوردن احتمال وقوع نقص شان ندارند. این مطالعه سازگاری رویکرد فازی پایه برای ارزیابی احتمال های وقوع نقص رویدادهای پایه ای تایید کرده است.
    کلیدواژگان: قضاوت خبرگان، عدم قطعیت، منطق فازی، آنالیز درخت خطای فازی
  • شیوا سوری، رستم گلمحمدی * صفحات 53-58
    مقدمه
    افزایش مشارکت زنان در بازار کار یکی از مهمترین پدیده های اجتماعی جهان است. در حال حاضر در کشورهای در حال توسعه تعداد مادران باردار شاغل در صنایع، قابل توجه می باشد لذا مسائل مربوط به عوامل زیان آور شغلی زنان مهم می باشد. این مطالعه، مقالاتی را که به بررسی عوارض مواجهه با صدای شغلی در بین زنان پرداخته بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
    روش بررسی
    داده های مورد نیاز از منابع و بانکهای اطلاعاتی الکترونیکی در دسترس، از طریق جستجوی کلید واژه های مواجهه شغلی، زنان، اثرات صدا و بارداری در بازه ی زمانی 1980 تا 2016، در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی Science Direct ،Scopus، ISI،Pubmed و داخلی Iranmedex ، Magiran وSID بدست آمد.
    یافته ها
    بررسی مطالعات نشان داد که تفاوت هایی در بروز افت شنوایی و همچنین شرح وزوز گوش بین زنان و مردان وجود دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که تاثیر صدا در زنان، به عنوان یک ریسک فاکتور بروز بیماری های ایسکمیک قلبی و تغییر در سطح کورتیزول پلاسمایی، به طور قابل توجهی بالاتر از مردان است. همچنین مواجهه با صدا در دوران بارداری، با تغییر در سیستم غدد درون ریز مادر می تواند باعث کاهش رشد جنین شده و نیز ممکن است باعث افت شنوایی در نوزاد بعد از تولد شود. افزایش فشار خون ، بروز قاعدگی دردناک، اختلالات هورمونی و کاهش باروری از دیگر عوارض مواجهه زنان با صدا می باشد.
    نتیجه گیری
    مواجهه زنان با صدای شغلی علاوه بر افت شنوایی و اثرات فیزیولوژیک اثرات اختصاصی نیز دارد که برای زنان در همه شرایط و بخصوص دوران بارداری می تواند عواقب بیشتری نسبت به مردان داشته باشد، لذا توجه به ویژگی های فیزیولوژیک و حتی روانی زنان خصوصا زنان باردار در برنامه پایش سلامت شغلی و معاینات ادواری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مواجهه شغلی، زنان، اثرات صدا، بارداری
  • جلیل درخشان *، محمد بابامیری، رستم گلمحمدی، مجید معتمدزاده، مریم فرهادیان صفحات 59-66
    مقدمه
    صدای فرکانس کم از مهمترین منابع مولد صدا در محیط است، برخی از تفاوتهای فردی مانند برونگرایی، روان رنجور خوئی و حساسیت به صدا فاکتورهای موثر در تاثیر صدا بر عملکردهای شناختی هستند. هدف این تحقیق بررسی اثر تیپ شخصیتی (درونگرایی/ برونگرایی) بر عملکرد شناختی در حضور صدای فرکانس کم می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای می باشد. جامعه پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند که از میان آنها تعداد 120 نفر به روش نمونه گیری هدفمند (60 نفر برونگرا و 60 نفر درونگرا) انتخاب و به مطالعه وارد شدند. با شبیه سازی محیط واقعی هر یک از افراد مورد مطالعه در ترازهای صوتی 50، 60 و 70 دسی بل به مدت 40 دقیقه در معرض مواجهه قرار گرفتند. در حین مواجهه با استفاده از آزمون عملکرد پیوسته دیداری شنیداری عملکردهای شناختی افراد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که صدای فرکانس کم مولفه های عملکرد شناختی را به صورت منفی تحت تاثیر قرار میدهد و با افزایش تراز فشار صوت از 50 به 70 دسی بل عملکردهای شناختی کاهش می یابند(p<0/05). بررسی اثر تیپ شخصیتی (درونگرایی/ برونگرایی) و جنسیت افراد نشان داد که در درونگراها و زنان عملکردهای شناختی بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند(p<0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تراز فشار صوت صدای فرکانس کم اثرات متفاوتی را بر پارامترهای عملکرد شناختی افراد برونگرا و درونگرا دارد، و این تاثیر منفی در افراد درونگرا به صدای فرکانس کم بیشتر است، همچنین ارتباط معناداری را بین صدا و جنس نشان داد.
    کلیدواژگان: صدای فرکانس کم، عملکرد شناختی، تیپ شخصیتی، تراز فشار صوت
|
  • Samira Ansari, Atiye Sadat Ghazi, Sakineh Varmazyar * Pages 1-6
    Introduction
    Given that the satisfaction from educational facilities and feel comfort and relax in classroom can affect on learning, focus and increase productivity, so the necessity for a questionnaire with appropriate validity and reliability to determine student's satisfaction from training chairs has been felt. therefor the aim of this study was to design and validate of student's satisfaction questionnaire from training chairs.
    Methods
    this descriptive study was performed in two phases of designing and considering the validity and reliability of satisfaction questionnaire and determining its cut point in 2016. to determine the content validity of questionnaire, CVR and CVI indices were used and to determine the external and internal reliability, test-retest method and cronbach's alpha were used. also ROC curve was used to assess the sensitivity, specificity and cut point.
    Results
    content validity index was calculated 0.798 that is an acceptable nmber for questionnaire. cronbach's alpha was 0.799 and correlation between the questions in first and second series was in a acceptable significant level (r=0.825, p-value=0.000). in ROC diagnostic test, cut point was reported 35.5 with sensitivity and specificity 80.9% and 46.2% respectively and sub curve area in this cut point was 0.65.
    Conclusion
    according to this study's results, in investigating the validity and reliability indices of questoinnaire developed by the researcher was noted that this questionnaire have a proper validity and reliability to assess student's satisfaction from training chairs and can be used to assess any office and student chairs.
    Keywords: Validity, Reliability, Satisfaction, Chair
  • Keivan Saedpanah, Mohsen Aliabadi *, Majid Moatamedzade, Rostam Golmohammadi Pages 7-17
    Introduction
    Continuous exposure to cold air is considered to be a hazardous agent in the workplace in cold seasons. This study aimed to determine the level of cold stress and relation with physiological responses in auto mechanic employees.
    Method
    This cross-sectional study was conducted in the winter of 1395 on auto mechanic employees in Hamadan city. Physiological responses during daily activity were measured in accordance with ISO 9886 standard method. Environmental air measures like air temperature and air velocity were measured simultaneously and cold stress indexes were also determined. Data was analyzed using SPSS 21 software.
    Result
    The result showed that mean wind chill index, equivalent chill temperature and required clothing insulation were 489.97±47.679 kcal/m2.h, 13.78± 1.869 0c and 2.04 ± 0.246 clo, respectively. According to the results of cold stress indexes, the studied employees are exposed to cold stress. Pearson correlation test showed that there are significant relationship between cold stress indexes with physiological responses (p
    Conclusion
    The result confirmed that IREQ min index has high validity for estimation of cold stress among auto mechanic employees. Moreover, the increase of body fat percentage leads to an increase of cold tolerance power of employees.
    Keywords: Cold stress index, Physiological responses, Mechanic employees
  • Zahra Ordudari, Ehsanollah Habibi *, Akbar Hassanzadeh Pages 18-25
    Introduction
    Grip and pinch strength assess the function of hand and is considered as a sign of general health. Considering the high prevalence of related-work musculoskeletal disorders (WMSDs) due to the incongruity of work with the workers and preventability of diseases that are caused by such incongruity, we decided to study the relationship between maximum oxygen consumption (Vo2max) and with grip and pinch strength and endurance.
    Methods
    This cross-sectional study was performed among 120 men assembly workers by means of simple random sampling. To assess the Vo2max, grip and pinch strength and endurance, the Step Test, dynamometer and pinch gauge were respectively used. Participant’s grip endurance was specified through determining the maximum time (in seconds) that he could continue applying one third of the maximum voluntary contraction. Data analysis was carried out by using SPSS version 20 and Pearson correlation coefficient It is noteworthy to mention that P value
    Results
    The findings of the study indicate that there is a direct relationship between the Vo2max and grip strength and endurance, pinch strength and endurance P value
    Conclusion
    In jobs that require high grip and pinch strength and endurance it is necessary to employed those with high Vo2max so that WMSDs would be prevented and increased efficiency.
    Keywords: Grip, pinch strength, endurance, Vo2max, Step test, Assembly worker
  • Rostam Golmohammadi, Zahra Chahardoli *, Majid Motamedzade, Maryam Farhadian Pages 26-33
    Background And Objective
    long term work, nonstandard and improper tools, and inadequate lighting in the workplaces are important factors which resulted in awkward postures in hairdressers. The present study was performed to assess general and local lighting and investigate its relationship with postural status assessed by Rapid Entire Body Assessment (REBA) method in Hamadan’ hair salons.
    Material and
    Methods
    in this descriptive analytical study, 100 hairdressers who worked in 50 hair salons were studied. The local and general lighting was measured using a Hanger ESI photometer. The hairdressers’ postures were assessed using REBA method. Data were analysed using version 21.0 of the SPSS/PC statistical package.
    Results
    in 97 and 72% of the studied hair salons, local and general illuminance levels were lower than the occupational exposure limit, respectively. REBA assessment indicates that 26 and 12.5% of the studied subjects fell in to high and very high risk levels, respectively. ANOVA test showed significant relationship between general illuminance and the REBA scores in face and eyebrow makeup tasks (p
    Conclusions
    in most of the hair salons, local and general illuminance was lower than the Iranian occupational exposure limit and it had not a suitable condition in term of quality and quantity. According to the obtained risk levels, the modification of lighting systems of the hair salons and training of the hairdressers are recommended to prevent ergonomic disorders in hairdressers.
    Keywords: general lighting, local lighting, hair salon, REBA
  • Fatemeh Rostami *, Majid Motamedzadeh Torghabeh, Reza Gheibi Pages 34-40
    Introdaction: Musculoskeletal disorders MSDs is one of the most common causes of occupational injuries and disability in industrialized nations and developing countries. Musculoskeletal disorders have a high economic losses. . Musculoskeletal disorders not only impact on individuals, but also on organizations and community.
    Methods
    This interventional study was conducted in the Tundish and Slide gate workstations of a steel company. To assess workers’ postures, the REBA and ManTRA technique were applied before and after the intervention. After data analysis, corrective engineering measures implemented in two mentioned workstations.
    Results
    The findings showed a 63% and 64% reduction in risk level at Tandish and Slide Gate stations using the REBA method and a 47% and 56% reduction in ManTRA cumulative risk score at the Tandish and Slide Gate stations. Also data analysis showed that mean intensity of risk level score in the Tandish and Slide Gate stations using the REBA and ManTRA technique before and after the intervention were significant.
    Conclusions
    The simultaneous use of the ManTRA and REBA methods is beneficial for occupations which the entire body is involved and more activity is manual as well as Occupations that work duration is important and limitation each method will be minimized using another method.
    Keywords: REBA, Man TRA, Posture assessment, Ergonomics, Intervention
  • Abbas Bakbaki, Nader Nabhani, Bagher Anvaripour *, Gholamabbas Shirali Pages 41-52
    Introduction
    Probabilistic risk assessment using fault tree analysis is an effective tool to assess occurrence probability of hazardous events in chemical process industries. Unfortunately, the failure occurrence probability of the basic events are often not available in process industries. The aim of this study is how calculate basic events failure occurrence probability when basic events do not have precise failure data.
    Methods
    In this study, the proposed risk assessment framework was based on five-scale and six-scale fuzzy-based approaches. Firstly, the fault tree diagram was constructed using the risk identification methods. Then, by applying the two types of failure possibility distributions, failure occurrence probability of the basic events were calculated. Finally, using the importance measure analysis, critical minimal cut sets were ranked.
    Results
    Results show that the failure occurrence probabilities calculated by the five-scale and six-scale approaches for the 32 basic events were closed to each other. The occurrence probability of the top event calculated using the five-scale and six scale approaches were 3.64E-04 and 4.76E-04 at year, respectively. After ranking of the MCSs based on their calculated importance measures, the process failures have been determined as the critical causes of the TE.
    Conclusions
    The results show that the fuzzy-based approach seems to be a good alternative for conventional approach of the FTA to deal with basic events which do not have failure rate data to obtain their failure occurrence probabilities. This study has validated the consistency of fuzzy-based approach, to assess basic events failure occurrence probabilities.
    Keywords: Expert judgment, Uncertainty, Fuzzy logic, Fuzzy fault tree analysis
  • Shiva Soury, Rostam Golmohamadi * Pages 53-58
    Introduction
    Increasing women’s participation in the labor market is one of the most important social phenomena in the world. Currently, the number of pregnant mothers working in industries in the developing countries is significant; therefore, there are always issues related to occupational hazards and pregnancy health. This study has analyzed articles that examined the complications of occupational noise exposure among women.
    Methods
    To collect required data, available resources and electronic databases were used. To do so, keywords of occupational exposure, women, noise effects and pregnancy during1980 to 2016 were searched in international databases such as Science Direct, Scopus, ISI, Pubmed, and in internal databases, including Iranmedex, Magiran, and SID.
    Results
    Studies have shown that there are differences in hearing loss as well as the description of tinnitus between men and women. Some studies have shown that the effect of sound in women, as a risk factor for the incidence of ischemic heart disease and changes in plasma cortisol levels, is significantly higher than that of men. Also, exposure to sound during pregnancy can lead to reduced fetal growth by altering the mother's endocrine system. And may also cause hearing loss in the baby after birth. Increased blood pressure, painful menstruation, hormonal disorders, and reduced fertility are other complications of exposure to women by voice.
    Conclusion
    The present review article showed that the women’s exposure to occupational noise has specific effects in addition to hearing loss and physiological effects which for women in all circumstances, and especially during pregnancy, can have more consequences than men. Therefore, it is essential to pay attention to the physiological and even psychological characteristics of women, especially pregnant women, in the occupational health monitoring program and periodic medical examinations.
    Keywords: Occupational Exposure, Women, Noise Effects, Pregnancy
  • Jalil Derakhshan*, Mohammad Babamiri, Rostam Golmohammadi, Majid Motamedzadeh, Maryam Farhadyan Pages 59-66
    Introduction
    Low frequency sound is one of the most important sources of sound in the environment. Some individual differences such as extraversion, neuroticism, and sound sensitivity are factors that influence the effect of sound on cognitive functions. The purpose of this study was to investigate the effect of personality type (introversion/extraversion) on cognitive Performances in the presence of low frequency noise.
    Methods
    This is an interventional study. The study population was Hamadan University of Medical Sciences students. 120 of them were selected through purposeful sampling (60 extraversion and 60 introverted) and entered the study. By simulating the real environment of each person, they were exposed to 50, 60 and 70 dB for 40 minutes. During the encounter, the cognitive Performances of the subjects were examined using the integrated visual auditory continuous performance test. Data were analyzed using SPSS20 software, independent t-test and ANOVA.
    Results
    The results showed that low frequency noise negatively affects the components of cognitive Performances and decreases from 50 to 70 dB with increasing noise pressure (p
    Conclusion
    The results of this study showed that the noise pressure level of the low frequency noise has different effects on the parameters of the cognitive Performances of extrovert and introverted individuals, and this negative effect on introverts is lower than the low frequency noise.
    Keywords: low frequency noise, cognitive Performance, personality type, noise pressure level