فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 94، مهر و آبان 1396)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 94، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا فلاح، هانیه سادات اجتهد، پروین میرمیران، امیر نیاسری نسلجی، علی اکبر موسوی موحدی، فریبا اسلامی، فریدون عزیزی * صفحات 223-233
    مقدمه
    مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر شیر شتر بر قند خون و پروفایل لیپیدی بیماران مبتلا به دیابت که از انسولین طولانی اثر استفاده می کنند، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 40 بیمار مبتلا به دیابت شیرین مصرف کننده ی انسولین طولانی اثر به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده شیر شتر (19 نفر با میانگین سنی 05/1±84/59 سال) و شیر گاو (17 نفر با میانگین سنی 93/2±47/49 سال) قرارگرفتند. شرکت کنندگان، 500 میلی لیتر شیر شتر خام یا شیرگاو را به صورت روزانه به مدت سه ماه مصرف کردند.
    یافته ها
    تغییر میانگین سطوح گلوکز در گروه شیر شتر در طول مداخله، از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0>P). هم چنین در طی مداخله، HbA1c در دو گروه کاهش معنی داری داشت (05/0>P). کاهش انسولین دریافتی در گروهی که شیر شتر دریافت کردند (71/13 درصد)، نسبت به گروهی که شیر گاو دریافت داشتند (25/0 درصد)، متفاوت بود (05/0>P). در طی مداخله میانگین سطوح HDL-C به طور معنی داری در گروه شیر شتر افزایش یافت (05/0>P). تفاوت تغییرات قند خون ناشتا، انسولین ناشتا،HbA1c ، مقاومت به انسولین و شاخص های لیپیدی، پس از مداخله، میان دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    شیر شتر می تواند در کاهش قند خون، HbA1c و دوز انسولین مورد نیاز در بیماران دیابتی مصرف کننده ی انسولین طولانی اثر موثر باشد.
    کلیدواژگان: شیر شتر، دیابت، انسولین طولانی اثر
  • امیر مهدی طالب، فاطمه قنادی، سعید چنگیزی آشتیانی *، علی زارعی، محمدرضا رضوانفر، احمد اکبری، داود حکمت پو صفحات 234-243
    مقدمه
    دیابت شیرین به عنوان عامل عمده ی مرگ و میر و ایجاد ناتوانی، با شیوع رو به رشدی در سطح جهان مطرح است. با توجه به در دسترس بودن اطلاعات طب بومی مناطقی از ایران، این مطالعه با هدف بررسی اثرات هایپوگلایسمیک و هایپولیپیدمیک عصاره ی آبی گیاه کهلیک اوتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 64 بیمار دیابتی نوع دو در محدوده ی سنی 60-30 سال، که تحت درمان با داروهای کاهنده ی قند خون متداول قرار داشتند، به طور تصادفی در دو گروه شاهد (دریافت کننده داروهای معمول) و مورد (دریافت کننده عصاره ی آبی گیاه کهلیک اوتی به میزان 20 گرم روزانه به همراه داروهای معمول) قرار گرفتند و پس از سه ماه، شاخص های مربوط به کنترل قند و پروفایل لیپیدی (کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین های با دانسیته بالا و پائین) در هر دو گروه اندازه گیری و با مقادیر پایه مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه دریافت عصاره ی آبی گیاه کهلیک اوتی، کاهش معنی داری در سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و لیپوپروتئین های با دانسیته پائین (LDL-C) (05/0p<) و افزایش معنی داری در در میزان شاخص عملکرد سلول های بتا (HOMA-Beta) مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره ی آبی گیاه کهلیک اوتی، همراه با داروهای معمول کاهنده ی قند خون، منجر به کنترل بهتر سطوح گلوکز و کاهش سطح LDL می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، کهلیک اوتی، اختلالات لیپیدی
  • حمیرا آتس زاده شوریده، شهنام عرشی *، فروزان آتش زاده شوریده صفحات 244-251
    مقدمه
    توانمندسازی بیماران مبتلا به دیابت و آموزش خانواده ی آنان، به منظور مشارکت فعال در مراقبت و درمان، حائز اهمیت چشمگیری است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین تاثیر به کارگیری الگوی توانمندسازی خانواده محور بر سبک زندگی، خودکارآمدی و HbA1C بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 70 بیمار با تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد وارد شدند. ابتدا به منظور جمع آوری داده ها از «پرسش نامه ی تعدیل یافته سبک زندگی»، «پرسش نامه ی خودکارآمدی» و آزمایش HbA1C، پیش از مداخله در دو گروه استفاده شد. سپس الگوی توانمندسازی خانواده محور در گروه آزمون و الگوی توانمندسازی بدون مشارکت خانواده در گروه شاهد اجرا شد. سه ماه پس از مداخله، داده ها دوباره جمع آوری شدند.
    یافته ها
    متغیرهای دموگرافیک، نمره ی سبک زندگی، نمره ی خودکارآمدی و مقدار HbA1C پیش از مداخله در دو گروه اختلاف معنی دار آماری نداشتند. پس از مداخله، در هر دو گروه، نمره ی سبک زندگی و خودکارآمدی افزایش و مقدار HbA1C کاهش یافته بود که تغییرات در گروه آزمون بیشتر بود و با گروه شاهد تفاوت معنی دار آماری داشت (01/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه، بیان گر اثربخشی بیشتر الگوی توانمندسازی خانواده محور نسبت به الگوی توانمندسازی بدون خانواده محور بود. لذا با توجه به نقش خانواده در ارتقای خودکارآمدی و بهبود سبک زندگی بیماران، استفاده از این روش آموزشی در مراکز خدمات جامع سلامت به منظور مدیریت بهتر بیماری دیابت در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، خانواده محور، سبک زندگی، خودکارآمدی، HbA1C
  • الهه علینقی زاده، مریم جوادی، امیر پاکپور حاجی آقا *، محمد علی سلیمانی، آزاده لسانی صفحات 252-260
    مقدمه
    مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط متغیرهای روانی اجتماعی مبتنی بر رویکرد فرایند عمل بهداشتی در مادران با رفتار تغذیه ای سالم در دانش آموزان دبستان های غیردولتی منطقه 5 تهران طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مقطعی در سال 95-1394 انجام شد. تعداد 200 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ایوارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه ی استاندارد بسامد غذایی و سئوالات مبتنی بر مدل رویکرد فرآیند عمل بهداشتی برای رفتار تغذیه ای سالم جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آنالیز مسیر توسط نرم افزار LISREL تحلیل شدند.
    یافته ها
    در فاز انگیزشی، خطر درک شده (05/0>p، 40/0-=β)، انتظار نتایج (05/0>p، 34/0-=β) و خودکارآمدی عمل (05/0>p، 23/0=β) با قصد انجام رفتار تغذیه ای سالم مرتبط بودند. به علاوه، خودکارآمدی عمل به طور معنی داری با خودکارآمدی از عهده برآیی (001/0>p، 27/0=β) مرتبط بود و 59 درصد واریانس خودکارآمدی از عهده برآیی را توضیح داد. در فاز ارادی، برنامه ریزی برای عمل (001/0>p، 28/0=β)، برنامه ریزی برای از عهده برایی (001/0>p، 34/0=β)، خودکارآمدی از عهده ی برآیی (001/0>p، 27/0=β) و خودکارآمدی بهبود (001/0>p، 31/0=β) به طور مثبتی با رفتار تغذیه ای سالم مرتبط بودند و 79 درصد واریانس رفتار تغذیه سالم را توضیح می دادند.
    نتیجه گیری
    همبستگی قوی بین متغیرهای روانی اجتماعی در مادران با رفتار تغذیه ای سالم دانش آموزان، نشان دهنده ی نقش و مسئولیت مهم والدین، به خصوص مادران، در شکل گیری رفتار و عادات غذایی کودکان است.
    کلیدواژگان: دانش آموزان، تغذیه ی سالم، مادران، رفتار
  • صغری حجازی، نوشین پیمان *، حبیب الله اسماعیلی صفحات 261-269
    مقدمه
    چاقی و اضافه وزن، از جمله عوامل خطرساز ایجاد و گسترش بیماری های مزمن محسوب می شوند. باور خودکارآمدی، شاخص پیش بینی کننده ی دامنه ی وسیعی از رفتارهای بهداشتی است. این مطالعه، با هدف تعیین اثربخشی مداخله ی آموزشی مبتنی بر خودکارآمدی بررفتارهای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان دختر دوره ی متوسطه ی دوم شهر مشهد، انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    پژوهش حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون بود که در آن 70 دانش آموز به روش نمونه گیری مرحله ای، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (آزمون و شاهد هرکدام 35 نفر) قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسش نامه ی استاندارد خودکارآمدی سبک زندگی مربوط به کنترل وزن«Weight-Efficacy of Life style questionnaire» جمع آوری شدند. برنامه ی آموزشی برای گروه آزمون اجرا شد. نتایج بعد از مداخله، در هر دو گروه بررسی و تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از مداخله، اختلاف معنی داری از نظر میانگین نمرات خودکارآمدی کنترل رفتار خوردن در موقعیت های توام با هیجان مثبت، هیجان منفی، دسترسی به مواد غذایی، فشار اجتماعی و ناراحتی جسمی در دو گروه شاهد و آزمون مشاهده نشد (05/0(P>. اما بعد از مداخله، میانگین نمرات در گروه آزمون افزایش یافت و تفاوت معنی داری در تمام موقعیت ها مشاهده شد (001/0(P<. در گروه شاهد، در هیچ کدام از موقعیت ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0(P>.
    نتیجه گیری
    استفاده از مداخله ی آموزشی مبتنی بر خودکارآمدی سبک زندگی، خودکارآمدی دختران نوجوان را در موقعیت های هیجان مثبت و هیجان منفی، دسترسی به مواد غذایی، فشار اجتماعی و ناراحتی جسمانی که احتمال خوردن را افزایش می دهد، بهبود بخشید. شاید بتوان توصیه کرد که در برنامه ریزی اجرای مداخلات ارتقاء دهنده رفتارهای تغذیه ای در نوجوانان، بر استفاده از استراتژی خودکارآمدی تاکید شود.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • پوران مروتی، وحید منصوری، اسما محمدی، مصطفی رضایی طاویرانی *، اکرم صفایی، سعید حسامی تکلو، مونا زمانیان عضدی صفحات 270-278
    مقدمه
    با افزایش وزن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی مختلف افزایش می یابد. ورزش در مهار چاقی موثر است، اما مکانیسم مولکولی این اثر به خوبی شناخته نشده است. در این مطالعه، تغییر بیان پروتئین های کلیدی در افراد دارای اضافه وزن بعد از انجام تمرینات ورزشی هوازی، شناسایی و رتبه بندی و تحلیل شد.
    مواد و روش ها
    پروتئین های تغییر بیان یافته در عضله اسکلتی نوجوانان دارای اضافه وزن (گزارش شده در سال 2014)، در شبکه ی برهمکنش پروتئینی با استفاده از نرم افزار Cytoscape تحلیل شدند. عناصر کلیدی معرفی و فرایندهای زیستی مرتبط با خوشه های پروتئینی شناسایی و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیان هفت ژن کلیدی پس از انجام تمرینات ورزشی تغییر یافت. دو خوشه ی ژنی مهم و فرایند زیستی NAD Metabolic process وابسته به این دو خوشه معرفی شدند. عناصر خوشه ی اول به 30 فرایند مهم زیستی مرتبط هستند که متابولیسم قندها و نوکلئوتیدها را کنترل می کنند.
    نتیجه گیری
    تعداد هفت ژن کلیدی با ضریب تاثیر متفاوت، در نوجوان مبتلا به چاقی تغییر بیان می یابند. ژنPKM به عنوان کلیدی ترین ژن نقش مهمی در فعال سازی پیرووات ایفا می کند. PGK1 از طریق تحلیل شبکه شناسایی و معرفی شد. با توجه به این که اهمیت هر کدام از این ژن ها مشخص و رتبه معینی دریافت کرده اند و فرایندهای مرتبط نیز شناسایی شده اند، امکان انجام مطالعات دارویی به منظور معرفی اهداف دارویی احتمالی در معالجه ی چاقی فراهم آمده است.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، فعالیت ورزشی، شبکه تعامل پروتئینی
  • طرلان ورزندی، سجاد جدی، سیدعلی حائری روحانی، اصغر قاسمی * صفحات 290-304
    مقدمه
    بافت چربی نقش مهمی در هومئوستاز انرژی دارد. دو نوع بافت چربی سفید و قهوه ای، حاوی سه نوع آدیپوسیت )سفید، قهوه ای و بژ( هستند. آدیپوسیت های بژ در بافت چربی سفید حضور دارند و فنوتیپی مانند سلول های چربی سفید دارند که با تحریک مناسب، فنوتیپ سلول های چربی قهوه ای را به خود می گیرند که منجر به افزایش گرمازایی می شود. این پدیده، فرآیند قهوه ای شدن بافت چربی سفید نام دارد. از طرفی شیوع چاقی به عنوان یک عامل خطر برای گسترش دیابت، در سراسر جهان در حال افزایش است. بروز چاقی نه تنها به تعادل بین دریافت و مصرف کالری بستگی دارد، بلکه به تعادل بین بافت چربی سفید و قهوه ای نیز بستگی دارد. قهوه ای شدن بافت چربی سفید در انسان، با اثرات متابولیک مفید همراه است. کمبود اکسید نیتریک در پاتوژنز چاقی و دیابت نقش دارد. اکسید نیتریک از L-آرژینین به وسیله آنزیم های اکسید نیتریک سنتاز (مسیر کلاسیک) و هم چنین مستقل از آنزیم های اکسید نیتریک سنتاز، از مسیر نیترات-نیتریت تولید می شود. تولید اکسید نیتریک از مسیر نیترات-نیتریت می تواند درمان بالقوه ای با پایه ی تغذیه ای در چاقی و دیابت باشد. هدف این مطالعه ی مروری، بررسی خواص بافت چربی، قهوه ای شدن بافت چربی سفید و به ویژه بررسی اثرات مسیر نیترات-نیتریت-اکسید نیتریک بر قهوه ای شدن بافت چربی سفید در چاقی و دیابت است. براساس داده های موجود، تجویز نیترات و نیتریت می تواند به عنوان یک درمان جدید برای چاقی و دیابت مطرح باشد. نیترات و نیتریت از طریق افزایش اکسید نیتریک، قهوه ای شدن چربی سفید را افزایش می دهند که به بهبود متابولیسم کمک می کند.
    کلیدواژگان: اکسید نیتریک، چاقی، دیابت، بافت چربی سفید، بافت چربی قهوه ای، آدیپوسیت بژ
|
  • Zahra Fallah, Hanieh Sadat Ejtahed, Parvin Mirmiran Dr, Amir Niasari Naslaji Dr, Aliakbar Moosavi Movahedi Dr, Fariba Eslami, Fereidoun Azizi Dr * Pages 223-233
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effects of camel and cow milk on blood sugar and lipid profiles of patients with diabetes mellitus, who injected lantus insulin.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial, 40 patients with diabetes mellitus, using lantus insulin injections were randomly allocated two groups of camel milk receivers (19 patients, mean age 59.84±1.05) and cow milk receivers (17 patients, mean age 49.47±2.93). The two groups consumed 500 mL of either camel milk or cow milk daily for three months.
    Results
    Changes in mean glucose levels of the camel milk group were significant, over the study duration and (P0.05).
    Conclusion
    Camel milk decreased blood sugar, HbA1c and required the insulin dose required in diabetes mellitus patients, who inject lantus insulin and in could also contribute to glycemic control in these patients.
    Keywords: Camel milk, Diabetes, Lantus insulin
  • Am Taleb Dr, F. Qannadi Dr, S. Changizi-Ashtiyani Dr *, A. Zarei Dr, Mr Rezvanfar, A. Akbari Dr, D. Hekmatpou Dr Pages 234-243
    Introduction
    The prevalence of diabetes mellitus, a major cause of death and disability, is increasing worldwide. Considering the data available on folk medicine in Iran, this study aimed to investigate hypoglycemic and hypolipidemic effects of the aqueous extract of the plant, Thymus kotschyanus Boiss. et Hohen (Thymus. K) in patients with type II diabetes.
    Materials And Methods
    This study is a clinical trial in which 64 patients, aged 30-60 years, with confirmed diagnosis of Type II diabetes treated with usual anti-diabetic drugs normally were randomly divided into two groups, 1. (receiving usual drugs) and 2. (Receiving Thymus. K aqueous extracts 20 gr/day with conventional therapy). Three months later, indicators of glycemic control and lipid profiles were reassessed in both groups and compared with baseline values respectively.
    Results
    Results showed that the groups receiving the aqueous extract Thymus. K (20 gr/day for three months) in addition to usual drugs, showed a significant decrease (p
    Conclusion
    The aqueous extract of the plant Thymus. K in patients with type II diabetes along with the usual anti-diabetic drugs, led to better control glucose levels and also helped lower of LDL-C levels.
    Keywords: Diabetes type 2, Thymus kotschyanus, dyslipidemia
  • Homeira Atashzadeh, Shoorideh Dr., Shahnam Arshi Dr. *, Foroozan Atashzadeh Dr Pages 244-251
    Introduction
    Empowerment of diabetic patients and education of their families in order to participate actively in the care and treatment of these individuals is important. The aim of this research is determine the effects of the family-centered empowerment model on the life style, self-efficacy and HbA1C levels of type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, seventy diabetic patients were allocated randomly to the case and control groups. Firstthe “modified life style questionnaire”, “self-efficacy questionnaire” and HbA1C were used for data collection in the two groups. Then the family-center empowerment model was used in the intervention group, and the empowerment model without family participation was used in the controls. Three months after the intervention, the questionnaires were administered again and HbA1C values were measured in two groups. Data analysis was performed using SPSS20, and statistical methods including Chi-square test, exact fisher test, t-test and the paired t-test.
    Results
    No significant differences were observed in demographic factors, life style scores, self-efficacy scores and HbA1C values between the two groups before the intervention. Three months after the intervention life style-and self-efficacy scores were increased and HbA1C valueswere lower in the two groups, although the changes were higher in the intervention group and were significantly different to those of the control group (P
    Conclusion
    Findings of this study showed that the family-centered empowerment model was more effective than the non-family-based empowerment model.Therefore, considering the family's role in the promotion of patients’ self-efficacy and improvement of their life style, application of this training method is recommended in Comprehensive Health Services Centers in order to better management of diabetes in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Empowerment, Family-centered, Life style, Self-efficacy, HbA1C
  • Elahe Alinaghizadeh, Maryam Javadi Dr, Amir Pakpour Haji Agha Dr *, Mohammad Ali Soleimani Dr, Azadeh Lesani Pages 252-260
    Introduction
    This study was aimed to determine the relationship of variables of psycho-social behaviors in mothers with healthy nutritional eating behavior in primary school students of district 5 in Tehran.
    Materials And Methods
    For this a cross- sectional study, samples were selected by the cluster sampling approach. In total, 200 students were selected from non-government schools in district 5 of Tehran. Data were collected using standardized questionnaires, including the Youth/Adolescent Questionnaire (YAQ), the food frequency questionnaire, the socio-demographic questionnaire, and the Health Action Process Approach questionnaire. Data was analyzed using LISREL 8.8.
    Results
    In the motivational phase, risk perception (P
    Conclusion
    A strong correlation between psychological - social behavior variables in healthy nutritional behaviors of mothers and students’ showed that mothers play a vital role in promoting children's nutritional behaviors. Students training programs should involve mothers in all educational nutrition interventions.
    Keywords: Student, Healthy diet, Behavior, Mothers
  • Soghra Hejazi, Nooshin Peyman Dr *, Habibollah Esmaily Dr Pages 261-269
    Introduction
    Overweight and obesity are risk factors for development of chronic diseases. Self-efficacy beliefs are direct predictors of a wide range of health behaviors. This study aimed to determine the effects of an educational intervention based on self-efficacy on the preventive behaviors of overweight and obesity among secondary-school female students in Mashhad, Iran.
    Materials And Methods
    For this research, a quasi-experimental study, with a before and after design was used for which 70 secondary school female students were selected by the step sampling method and randomly assigned to two groups (35 cases and 35 controls).The data was collected using the weight efficacy lifestyle questionnaire (WEL). Educational programs were implemented for the experiment group and results were evaluated after the intervention by SPSS software.
    Results
    Before the intervention, the two groups did not differ significantly in terms of average scores of self-efficacy structures for control of eating behaviors in situations, associated with positive or negative emotions, availability of food, social pressure and physical discomfort (P>0.05). After the intervention, however average scores in all situations were significantly increased in the experimental group (P0.05).
    Conclusion
    An educational intervention training based on lifestyle self-efficacy models could efficiently improve adolescents’ self-efficacy in situations related to positive or negative emotions, availability of food, social pressure and physical pain, emphasizing the benefitial effects of implementing a self-efficacy strategy in an educational intervention program to promote nutritional behavior in adolescents.
    Keywords: Overweight, obesity, self-efficacy, students
  • P. Morovati, V. Mansouri, A. Mohammadi, M. Rezaei Tavirani *, A. Safaei, S. Hesami Takalou, M. Zamanian Azodi Pages 270-278
    Introduction
    With increasing weight, the risk of developing various heart diseases increases. Although exercise is effective in controlling obesity, and the molecular mechanism of this effect is not well known. This study aims to identify, rank and analyse changes in the expression of key proteins in overweight individuals after aerobic exercise training.
    Materials And Methods
    Transformed proteins expressed in skeletal muscle of overweight adolescents were analyzed in a protein-protein interaction network, using Cytoscape software. Key elements of the interactome and the biological processes associated with protein clusters were identified and analyzed.
    Results
    Seven key genes and two important gene clusters related to the network were introduced. The elements of the first cluster were related to 30 important biological processes that control sugar and nucleotide metabolism. The NAD metabolic process was introduced as the most important biological process.
    Conclusion
    Expression of seven key genes with various impacts is altered in overweight adolescents. The PKM gene, as the key gene, plays an important role in the activation of pyruvate. PGK1 was identified and introduced via the network analysis. Considering the importance of each of the seven genes identified and the related processes, the feasibility and ground work for possible drug treatment can be facilitated.
    Keywords: Overweight, Exercises, Protein- protein interaction
  • Tarlan Varzandi, Sajad Jeddi Dr, Seyyed Ali Haeri Rohani Dr, Asghar Ghasemi Dr * Pages 290-304
    Introduction
    Adipose tissue, both white and brown, play an important role in energy homoeostasis. These tissues contain three types of adipocytes, white, brown, and beige (brown-in-white) adipocytes. The beige adipocytes of white adipose tissue, have a white fat-like phenotype and upon stimulation change to a brown fat-like phenotype, leading to increased thermogenesis, a phenomenon called browning. Obesity, a risk factor for the development of diabetes, with an increasing prevalence worldwide, depends not only on the intake-consumption ratio of calories, but also on the ratio of white-to-brown adipose tissue. Browning of white adipose tissue in humans is associated with beneficial metabolic effects. Nitric oxide deficiency contributes to the pathogenesis of obesity and diabetes. Nitric oxide is synthesized from L-arginine by nitric oxide synthase enzymes (classic pathway) and also independently from nitric oxide synthase- (nitrate-nitrite pathway). Nitric oxide production from the nitrate-nitrite pathway could potentially be used as a nutrition-based therapy in obesity and diabetes. The aims of this review is to summarize the properties of adipose tissue browning, and also, the browning effects of the nitrate-nitrite-nitric oxide. Based on literature available, administration of nitrate and nitrite can be considered to be a new treatment for obesity and diabetes. Nitrate and nitrite increase browning of white adipocytes by increasing nitric oxide and can improve metabolism.
    Keywords: Nitric oxide, Obesity, Diabetes, White adipose tissues, Brown adipose tissues, Beige Adipocyte