فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:9 Issue: 4, 2017

Journal of Information Technology Management
Volume:9 Issue: 4, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منوچهر انصاری، ایوب محمدیان، احسان نویسنده* صفحات 659-678
    در ایران سالانه انرژی زیادی در بخش خانگی، عمومی و تجاری مصرف می شود. علاوه بر این، شاخص نسبت سالخوردگی جمعیت در سال های اخیر روند رو به رشدی را نشان می دهد. این در حالی است که خانه های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا با مدیریت بهینه مصرف انرژی و بهبود سلامت خانواده، به رفع این چالش ها کمک می کنند. در این پژوهش قصد داریم کاربردهای اینترنت اشیا در ساختمان را شناسایی کنیم. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های کیفی به شمار می رود. برای شناسایی کاربردهای اینترنت اشیا در ساختمان، به کمک روش فراترکیب ابتدا 371 مقاله بررسی شد که از میان آنها 85 مقاله برای تجزیه و تحلیل نهایی استفاده شدند. از این مقالات 122 کد به دست آمد که با ترکیب آنها هفت کاربرد مدیریت مصرف برق (27 ارجاع)، سیستم گرمایش، تهویه و گردش هوا (15 ارجاع)، کاهش مصرف آب (4 ارجاع)، تامین امنیت ساختمان و محله (12 ارجاع)، نظارت بر سلامت (24 ارجاع)، مدیریت وقایع بحرانی در ساختمان (10 ارجاع) و اتوماسیون لوازم خانگی (29 ارجاع) استخراج شدند.
    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، خانه های هوشمند، ساختمان هوشمند، فراترکیب، کاربردهای اینترنت اشیا
  • سید حسین ایرانمنش، مجید شخصی نیایی*، محمد امین دوراندیش یزدی صفحات 679-700
    اشتباه رایج در مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات، تمرکز بر مسائل فنی و غافل شدن از سایر حوزه ها نظیر مدیریت ذی نفعان است که دانش مدیریت پروژه در سال های اخیر روی آن متمرکز شده است. در این مقاله، یک سیستم پشتیبان تصمیم توسعه داده شده که در قالب ده گام اجرایی به برنامه عملیاتی مدیریت انتظارات ذی نفعان منتج می شود. در این سیستم با بهره گیری از یک مدل بهینه سازی، منابع سازمان با درنظرگیری ویژگی های شخصیتی و اهمیت نسبی ذی نفعان به صورت بهینه برای تامین کل یا بخشی از خواسته های آنها در فازهای مختلف پروژه تخصیص داده می شوند. مهم ترین نوآوری های ارائه شده در توسعه این سیستم، طراحی چارچوبی یکپارچه با درنظرگیری فازهای مختلف پروژه شامل فاز مطالعه، اجرا و اختتام و همچنین درنظرگیری ویژگی های شخصیتی افراد مسئول در هر گروه از ذی نفعان پروژه بوده که در تحقیقات پیشین به آن توجه نشده است. سیستم پیشنهادی در یک پروژه ملی فناوری اطلاعات پیاده سازی شد و دستاوردهای این مطالعه موردی در سه محور معیارها و ذی نفعان، هزینه و زمان اقدام ها و نتایج مدل، ارائه شده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، سیستم پشتیبان تصمیم، فناوری اطلاعات، مدیریت پروژه، مدیریت ذی نفعان
  • حمیدرضا بزی، علی معینی*، علیرضا حسن زاده صفحات 701-728
    فناوری رایانش ابری بر مبنای ویژگی های ذاتی خود، مانند مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و...، می تواند در افزایش بهره وری مراکز آموزش عالی، به عنوان موتور محرک توسعه، نقش زیربنایی ایفا کند. علی رغم پتانسیل زیاد فناوری یاد شده در ارائه بهتر خدمات و ایجاد ثروت، استفاده از آن در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، در وضعیت مناسبی قرار ندارد. از دلایل متعدد موثر بر این وضعیت، می توان به عدم ارائه معماری کل نگر و پشتیبان اشاره کرد. این پژوهش با استفاده از روش فرا ترکیب به تجزیه و تحلیل پژوهش های گذشته در زمینه مدل ها و معماری های پشتیبان پیاده سازی رایانش ابری در مراکز آموزش عالی پرداخته و پس از شناسایی 30 مفهوم در قالب پنج مقوله اصلی، معماری ابری ترکیبی به نام IUHEC را برای پشتیبانی پیاده سازی رایانش ابری در مراکز مذکور ارائه کرده است. اعتبارسنجی معماری به کمک خبرگان این حوزه و با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا انجام شده است. نوآوری این معماری، جامعیت، امنیت زیاد و در عین حال سادگی آن است و به مراکز کمک می کند تا مهاجرت ایمن و موثری به فضای رایانش ابری داشته باشند.
    کلیدواژگان: رایانش ابری، روش آمیخته، فراترکیب، مراکز آموزش عالی، معماری رایانش ابری
  • حسین تهرانی*، اسدالله کردناییج، سید حمید خداداد حسینی، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 729-758
    با توجه به نیاز کشور به توسعه توان رقابتی شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، محققان با بررسی مطالعات صورت گرفته و پژوهش های پیشین، ابتدا دو مدل اولیه زیرساخت ها و الزامات را استخراج کردند، اما با توجه به بومی نبودن و مرتبط نبودن عوامل استخراج شده به بازار فناوری ارتباطات و اطلاعات، به کمک دو روش مصاحبه و دلفی از نظر خبرگان بهره برده شد. روش پژوهش، آمیخته کیفی و کمی است و از لحاظ هدف، توسعه ای و کاربردی به شمار می رود. ابتدا از طریق مصاحبه با 10 تن از خبرگان، 60 عامل شناسایی شد و با احتساب 45 عامل شناسایی شده از ادبیات پژوهش، در مجموع 105 عامل در پرسشنامه دلفی درج شد. 15 خبره در سه مرحله روی 44 عامل به توافق نهایی رسیدند؛ سپس با بهره مندی از نظرهای تخصصی 110 تن از کارشناسان در شرکت های فعال حوزه ICT، 44 عامل شناسایی شده با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی دسته بندی شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، عوامل در چهار گروه طبقه بندی شدند و شاکله مدل نهایی را ساختند. این چهار گروه عبارت اند از: زیرساخت های حاکمیتی و شرکتی و الزامات حاکمیتی و شرکتی.
    کلیدواژگان: توسعه بازارهای بین المللی، روش آمیخته کیفی و کمی، زیرساخت ها و الزامات توسعه بازار، صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات، عوامل بنگاهی و فرابنگاهی
  • جلیل حیدری دهویی*، نوید محمدی، امیرسالار ونکی، محسن جمالی صفحات 759-786
    با توجه به اینکه نیازهای ارتباطی و همچنین فناوری های تحت شبکه افزایش یافته، رایانش ابری راهکاری برای دستیابی پاسخ به این نیازها، معرفی شده است. با افزایش تعداد نرم افزارها و تعدد گزینه ها، انتخاب نرم افزار مناسب برای پیاده سازی سیستم رایانش ابری در فضای سازمان ها، کار دشواری است. بدین منظور، این مقاله با هدف ارائه چارچوب علمی برای انتخاب نرم افزار مناسب پیاده سازی راهکار رایانش ابری در سطح زیرساخت، تدوین شده است. برای این کار، نخست با بررسی مقالات و مصاحبه با خبرگان آشنا به موضوع، معیارهای انتخاب نرم افزار مناسب پیاده سازی این راهکار احصا شد؛ سپس بر اساس چارچوب ایجاد شده و با استفاده از رویکرد آراس فازی با مقادیر بازه ای، به وزن دهی و اولویت بندی گزینه ها اقدام گردید. چارچوب توسعه یافته به منظور انتخاب نرم افزار مناسب در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران از میان پنج گزینه پیشنهاد شده به کار گرفته شد. نتایج حاکی از آن بود که سیستم رایانش ابری Open Stack برترین گزینه است. انتخاب این گزینه را می توان به دلیل تمایز شایان توجه آن در معیارهایی همچون عملکرد، قابلیت اطمینان و امنیت سیستم، پایداری و ثبات سیستم و قابل استفاده بودن دانست.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چندشاخصه، روش آراس فازی با مقادیر بازه ای، سیستم رایانش ابری، متغیرهای زبانی
  • محمد رحمانی منش*، محسن شفیعی نیک آبادی، فاطمه پورکریم، گل افروز داودی فر صفحات 787-808
    در دنیای پیچیده امروز، شرط بقای سازمان ها نزدیکی بیشتر به مشتریان و ارائه خدمات یا کالاهای با ارزش افزوده در کمترین زمان است. این مسئله به یکپارچگی فرایندهای تجاری سازمان نیاز دارد و یکی از راهکارهای آن، سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) است، اما بسیاری از پروژه های ERP با شکست مواجه می شوند. هدف این پژوهش، بررسی علل شکست پروژه های ERP در سازمان های ایرانی است. بدین منظور پس از بررسی پژوهش های پیشین و استخراج عوامل مرتبط با شکست این پروژه ها، از خبرگان این حوزه درباره عوامل نظرخواهی به عمل آمد، عوامل مترادف و همگون ادغام شدند و در نهایت 58 عامل باقی ماند که در هفت دسته عوامل سازمانی، مدیریت پروژه، منابع انسانی، مدیریتی، فروشندگان و مشاوران، فرایندها و تکنیکی طبقه بندی شدند. برای تعیین میزان اهمیت و تاثیر هر یک از این عوامل در شکست پروژه های ERP، بار دیگر از خبرگان نظرخواهی به عمل آمد. برای جمع بندی نظرهای متفاوت خبرگان و رتبه بندی عوامل، از سیستم استنتاج فلوسورت فازی استفاده شد. در نهایت 10 معیار به عنوان مهم ترین علل شکست پروژه های ERP در سازمان های ایرانی تعیین شدند.
    کلیدواژگان: اجرای ERP، پروژه های برنامه ریزی منابع سازمانی، فلوسورت فازی، مدیریت تغییر
  • علی جبار رشیدی، محمد شکیبازاد * صفحات 809-828
    به منظور حفاظت از فضای سایبری و مقابله با حملات آن، به چارچوب آگاهی وضعیتی سایبری برای اجرای مانورهای آن نیاز داریم. پژوهش پیش رو چالش های اجرای این مانورها را با شبیه سازی پویای صحنه نبرد سایبری رفع می کند. صحنه نبرد ارائه شده حاوی اطلاعات ضروری برای تشخیص رخدادهای سایبری است، از این رو می توان آن را به عنوان مهم ترین و پیچیده ترین عامل در ادغام سطح بالا در نظر گرفت. صحنه نبرد سایبری حاوی اطلاعات دقیقی از عناصر محیط سایبری، شامل مخزن دانش آسیب پذیری، اجزای ملموس و ناملموس محیط سایبری و روابط بین آنهاست که امکان اجرای مانور، آزمون نفوذ، تزریق حملات سایبری، ردیابی حملات، مصورسازی، ارزیابی اثر حملات سایبری و ارزیابی ریسک را فراهم می کند. موتور پویا ساز شبیه ساز، به منظور به روزرسانی خودکار پایگاه دانش آسیب پذیری، تغییر توپولوژی و ویژگی های عناصر، دسترسی ها، سرویس ها، میزبان ها و کاربران طراحی شده است. به کمک روش تحقیق کیفی و همچنین با ایجاد گروه کانونی، مدل سازی و شبیه سازی ارزیابی شده است.
    کلیدواژگان: آگاهی وضعیتی سایبری، دفاع سایبری، شبیه ساز فضای سایبری، صحنه نبرد سایبری، مدل سازی
  • پروانه زراعتی فوکلایی*، مهرداد مدهوشی، حسنعلی اقاجانی، محمود یحیی زاده فر صفحات 829-850
    در صنایع فناوری محور از جمله صنعت دارویی، موفقیت شرکت ها به توانایی آنها در ارائه نوآوری های مستمر به بازار وابسته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر قابلیت های فناوری اطلاعات بر عملکرد سازمان های صنعت دارویی کشور صورت گرفته است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع پیمایشی است و از شیوه نمونه گیری تصادفی استفاده شده است. در این تحقیق برای به دست آوردن نمونه آماری از روش فرمول آماری در جامعه محدود استفاده کردیم. با توجه به بررسی آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت کشور، افزون بر 170 شرکت دارویی بهداشتی (شیمیایی و گیاهی) در سطح کشور فعالیت می کنند. جامعه آماری تحقیق، تمام مدیران بخش داخلی، تولید، منابع انسانی، بازاریابی و فروش در این 170 شرکت در نظر گرفته شده است که تعداد آنها 746 نفر بود و از بین آنها 254 نفر برای نمونه انتخاب شدند. مهم ترین نتایج این پژوهش عبارت اند از: 1. قابلیت های فناوری بر سه رویکرد زنجیره تامین یعنی ناب بودن، تاب آوری و چابک بودن تاثیر مثبت دارد و 2. سه رویکرد زنجیره تامین (ناب بودن، تاب آوری و چابک بودن) بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: چابکی زنجیره تامین، سبز بودن، قابلیت فناوری اطلاعات، قابلیت ارتجاعی، عملکرد سازمان
  • یاسر سیف، ناهید نادری بنی* صفحات 851-870
    مشکلات و موانع امنیتی یکی از اساسی ترین موضوعات مطرح در زمینه سیستم های اطلاعاتی است. از دیرباز، امنیت یکی از اجزای اصلی زیرساخت های فناوری اطلاعات شمرده می شد. در این رابطه، پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های موثر بر مدیریت امنیت اطلاعات در فناوری اطلاعات شرکت نفت فلات قاره ایران انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارشناسان واحد فناوری اطلاعات شرکت نفت فلات قاره ایران هستند. پژوهش به صورت روش آمیخته کیفی کمی انجام شده است. در بخش کیفی با مصاحبه نیمه ساختاریافته، مولفه های موثر شناسایی شدند و در بخش کمی، مولفه های موثر شناسایی شده در قالب پرسشنامه دومی تدوین شد و در اختیار جامعه آماری قرار گرفت و داده های لازم برای بررسی سوالات پژوهش به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای Lisrel و نسخه 20 SPSS انجام گرفت. بر اساس نتایج پژوهش، مولفه های مرتبط با مسائل فنی، انسانی، مدیریت و رهبری و نیز، مالی و اقتصادی موثر بر مدیریت امنیت اطلاعات واحد فناوری اطلاعات شرکت نفت فلات قاره ایران مشخص شدند.
    کلیدواژگان: شرکت نفت فلات قاره ایران، عوامل انسانی، عوامل مدیریتی، فناوری اطلاعات، مدیریت امنیت اطلاعات
  • جواد نحریری، ساسان حسینعلی زاده* صفحات 871-892
    در شبکه های اجتماعی و فروشگاه های اینترنتی، برای مواجهه با مشکلات برآمده از حجم فراوان اطلاعات، به طور گسترده ای از سیستم های توصیه گر استفاده می شود. پالایش مشارکتی روشی است که اغلب این سیستم ها برای تولید توصیه به کاربر استفاده می کنند. از آنجا که این روش، برای توصیه، رای کاربران را در نظر می گیرد، رای افراد مخرب می تواند آسیب های شایان توجهی به آن وارد کند. به بیان دیگر، ممکن است کاربرانی وجود داشته باشند که با ایجاد پروفایل های جعلی، آرای خود را به صورت مغرضانه، وارد سیستم کنند و باعث اختلال در تولید توصیه ای مناسب به سایر کاربران شوند. به این نوع آسیب، حملات شیلینگ گفته می شود. اگر مهاجمان در این امر موفق شوند، اعتماد کاربران به سیستم های توصیه گر کاهش خواهد یافت. در سال های اخیر، الگوریتم های تشخیص حمله خوبی ارائه شده است، اما هر یک محدودیت هایی دارند. در این مقاله با استفاده از الگوریتم های مبتنی بر پروفایل و آیتم، سازوکاری ارائه شده است که خطای تشخیص حملات شیلینگ را به صورت چشمگیری کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پالایش مشارکتی، حملات شیلینگ، سیستم های توصیه گر، الگوریتم SDF، الگوریتم HHT
|
  • Manochehr Ansari, Ayoub Mohammadian, Ehsan Nevisande * Pages 659-678
    There is quite huge annual energy consumption in Iran in household, commercial, and public sectors. In addition, the index of population aging manifests a great increase in recent years. Concurrent to all these, smart houses which are equipped with Internet of Things (IoT) can help us maintain sustainable developments with functionalities such as improvements in energy consumption and health, to name but a few. Accordingly, in this thesis, we aimed to identify the usage and functions of IoT in smart houses. This research is an applied research in nature and it would be classified as qualitative regarding data collection. In order to identify the usages of IoT in smart houses with the help of meta-synthesis approach, we have examined 371 researches among which only 85 have been selected for the final analysis. 122 factors have been extracted based on these 85 researches which have been combined into 7 main usages of “electricity consumption management”, “Heating, ventilation and air conditioning System”, “water consumption control”, “security empowerment for the buildings and the neighborhood”, “health monitoring”, “crisis management”, and home appliance automation.
    Keywords: Internet of things application, Internet of things, Metasynthesis, Smart building, Smart houses
  • Seyed Hossein Iranmanesh, Majid Shakhsi-Niaei *, Mohammad Amin Durandish Yazdi Pages 679-700
    A common mistake in the management of information technology projects is paying attention only to the technical issues and neglecting other areas of the project management. A critical area in information technology projects is the stakeholder management, which has been the focal point of many recent researches in the project management field. Thus, a decision support system (DSS) has been developed in this paper, consisting of a 10-stage operational process that leads to an executive plan for responding to the stakeholders’ expectations. The proposed DSS benefits from an optimization model that considers not only cost and time constraints, but also the possibility of partly fulfilling the stakeholders’ needs and expectations. The most important innovations in the development of this DSS are: considering the different phases of the project (planning, implementation and closing); and also, considering the personality types of contact persons in each stakeholder group. The proposed system has been implanted in a national IT project and the results have been presented in three categories, i.e. criteria and stakeholders, cost and time, and the results of the proposed model.
    Keywords: Decision support system, Information Technology, Optimization, Project management, Stakeholder management
  • Hamid Reza Bazi, Ali Moeini *, Alireza Hasanzadeh Pages 701-728
    Cloud computing is a new technology that considerably helps Higher Education Institutions (HEIs) to develop and create competitive advantage with inherent characteristics such as flexibility, scalability, accessibility, reliability, fault tolerant and economic efficiency. Due to the numerous advantages of cloud computing, and in order to take advantage of cloud computing infrastructure, services of universities and HEIs need to migrate to the cloud. However, this transition involves many challenges, one of which is lack or shortage of appropriate architecture for migration to the technology. Using a reliable architecture for migration ensures managers to mitigate risks in the cloud computing technology. Therefore, organizations always search for suitable cloud computing architecture. In previous studies, these important features have received less attention and have not been achieved in a comprehensive way. The aim of this study is to use a meta-synthesis method for the first time to analyze the previously published studies and to suggest appropriate hybrid cloud migration architecture (IUHEC). We reviewed many papers from relevant journals and conference proceedings. The concepts extracted from these papers are classified to related categories and sub-categories. Then, we developed our proposed hybrid architecture based on these concepts and categories. The proposed architecture was validated by a panel of experts and Lawshe’s model was used to determine the content validity. Due to its innovative yet user-friendly nature, comprehensiveness, and high security, this architecture can help HEIs have an effective migration to cloud computing environment.
    Keywords: Cloud computing implementation, Cloud computing, Higher education centers, Hybrid architecture, Mixed Method
  • Hossein Tehrani *, asadollah Kord Naeij, Hamid Khodadad, Asghar Moshabbaki Esfahani Pages 729-758
    With regard to the needs of Iran for expansion of foreign markets, in this research, developing a model concerning fundamentals and prerequisites for developing international markets in ICT industry was sought. For this purpose, related literature was reviews and two primary models for fundamentals and prerequisites have been designed. Then, for customization of the model according to Iranian market, experts opinions were collected through interviews and Delphi method. The nature of this research is developmental and applicable and the research method is a combination of qualitative and quantitative methods. For data gathering, at first we interviewed 10 knowledgeable experts. Then, 60 factors were extracted from interviews through theme analysis. The extracted factors were added to the already 45 factors that were identified from the literature review and totally 105 factors were sent to 15 experts to examine the importance and adaptability of those factors in Iran market. After a three-step Delphi method evaluation, 44 factors became finalized. Then a survey was done on 110 experts that work in ICT industry. The result of the exploratory factor analysis has shown that the factors were divided into 4 dimensions, namely, governmental, organizational, governmental prerequisite, abd organizational prerequisite.
    Keywords: Developing International Markets, Enterprise, Government Factors, Fundamentals, Prerequisites of Market Development, Information, Communication Technology Industry, Mixed Method
  • Jalil Heidaryd Dahooie *, Navid Mohammadi, Amirsalar Vanaki, Mohsen Jamali Pages 759-786
    Given the increasing requirements of communication and the need for advanced network-based technologies, cloud computing has been suggested as a perfect strategy to achieve these objectives. Yet, despite the development of computing applications and the increased number of alternatives, it is quite a difficult task to select the exact software platform for the implementation of cloud computing arrangements. In this line, the present paper aimed to develop a scientific framework as how to select the proper software for successful cloud computing implantation at the infrastructure level. First through a review on the related literature and using experts’ opinions, the software selection criteria were extracted. Based on the framework proposed here, the interval-valued fuzzy ARAS method was then employed for weighting and prioritizing specified alternatives. This model was applied by the Faculty of New Sciences and Technologies of Tehran University in order to select proper software platforms from among five alternatives. The results revealed that the OpenStack cloud operating system has been selected as the best alternative, most probably because this platform demonstrates significant achievement for its merits such as high level of performance, reliability and security, stability, and usability.
    Keywords: Cloud computing system, Interval-valued fuzzy ARAS, Linguistic variables, MADM
  • Mohammad Rahmanimanesh*, Mohsen Shafiei Nikabadi, Fatemeh Pourkarim, Golafrooz Davoodifar Pages 787-808
    The survival guide to competitiveness for organizations is to become closer to the customers and deliver value-added products and services in the shortest time. This, in turn, requires integration of the business processes of the enterprise, which is the stronghold of Enterprise Resource Planning (ERP). On the other hand, most ERP projects are believed to be doomed to failures. In this research, the factors leading to failure of ERP projects implementation in Iranian enterprises were identified and surveyed. Subsequently, the factors have been classified and ranked consulting the experts and using fuzzy flowsort inference system. For this purpose, the failure factors were extracted reviewing the previous related researches. After that, the experts merged the synonymous and homogeneous factors. The remaining 58 factors were classified in seven categories including: organizational, project management, human resources, managerial, vendors and consultants, processes-related, and technical factors. The factors were prioritized using the experts’ opinions and were ranked utilizing fuzzy flowsort inference system. Finally, ten criteria were determined as the most critical failure factors of ERP projects implementation in Iranian enterprises.
    Keywords: Change management, Enterprise Resource Planning Projects (ERP), ERP implementation, Fuzzy flowsort
  • Alijabar Rashidi, Mohammad Shakibazad * Pages 809-828
    In order to protect cyberspace against cyber-attacks we need cyber situation awareness framework for the implementation of our cyber maneuvers. This article allows execution cyber maneuvers with dynamic cyber battlefield simulator. Cyber battlefield contains essential information for the detection of cyber events, therefore, it can be considered most important and complicated factor in the high-level fusion. Cyber battlefield by gather detail data of cyberspace elements, including knowledge repository of vulnerability, tangible and intangible elements of cyberspace and the relationships between them, can provide and execute cyber maneuvers, penetration testing, cyber-attacks injection, attack tracking, visualization, cyber-attacks impact assessment and risk assessment. The dynamic maker Engine in simulator is designed to update the knowledge base of vulnerabilities, change the topology elements, and change the access list, services, hosts and users. Evaluation of simulator do with qualitative method of research and with create a focus group.
    Keywords: Cyber battlefield, Cyber defense, Cyber situation awareness, Cyber space simulator, Modeling
  • Parvaneh Zeraati Foulolaei *, Mehrdad Madhoshi, Hasanali Aghajani, Mahmod Yahyazadeh Far Pages 829-850
    In the technology-based industries, such as pharmaceutical industry, the success of the companies depends on their ability to provide new and continuous innovations to the market. The purpose of this study is to investigate the effect of information technology capabilities on the performance of organizations in the pharmaceutical industry in Iran. The research method in this study is survey type and a random sampling method has been used. According to the statistics provided by the Ministry of Health of Iran, there are over 170 active pharmaceutical and chemical companies (chemical and plant) in the country. The population of the study includes all the internal, production, human resources, marketing and sales managers in these 170 companies. They were estimated to be around 746, from which 254 were selected as the sample. The main findings of this research are: 1- The technological capabilities are proved effective on three supply chain approaches of purity, resilience, and agility. 2- Those three supply chain approaches (purity, resilience, and agility) have a positive effect on organizational performance.
    Keywords: Firm performance, Green, Information technology capability, Resilient, Supply chain agility
  • Yaser Seif, Nahid Naderi Beni * Pages 851-870
    Security problems and barriers are one of the most fundamental issues in information systems. Security has long been regarded as an integral part of IT infrastructure. In this regard, the present research aimed to identify the effective components of information security management in Iran's Offshore Oil Company Information Technology. The population of this research includes Iran's Offshore Oil Company IT managers and experts. The research is considered as mixed method in nature. In the qualitative section, the effectiveness components were identified using semi-structured interviews. Then these identified components were developed in the form of a secondary questionnaire and proposed to the population so the necessary data were collected. Data analysis was performed using SPSS20 and Lisrel software. The results of the research showed the components related to technical human, managerial, leadership, financial and economic issues, components related to management and leadership issues affecting information security management of information technology department of Iran's offshore oil company.
    Keywords: Human Factors, Information Security Management, Information Technology, Iranian Offshore Oil Company, Management Factors
  • Javad Nehriri, Sasan Hosseinali Zadeh * Pages 871-892
    Recommender systems are widely used, in social networks and online stores, to overcome the problems caused by the large amount of information. Most of these systems use a collaborative filtering method to generate recommendations to the users. But, as in this method users’ feedback is considered for recommendations, it can be significantly erroneous by the malicious people. In other words, there may be some users who open fake profiles and vote one-sided or biased in the system that may cause disturbance in providing proper recommendations to other users. This kind of damage is said to be shiling attacks. If the attackers succeed, the user's trust in the recommender systems will reduce. In recent years, efficient attack detection algorithms have been proposed, but each has its own limitations. In this paper, we use profile-based and item-based algorithms to provide a new mechanism to significantly reduce the detection error for shilling attacks.
    Keywords: Collaborative filtering, HHT algorithm, Recommender systems, SDF algorithm, Shilling attacks