فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:9 Issue: 37, 2017

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:9 Issue: 37, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/10/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه شفیعی، مسعود صادقی، شکوفه رمضانی صفحات 169-175
    اهداف
    نقص در کارکردهای اجرایی موجب اختلال در رفتار خودتنظیمی و پایین بودن سطح مهارت های اجتماعی می شود و اجتناب تجربی پیش بینی کننده قوی علایم روانی و نشانه های آن است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی درمان شناختی- رفتاری بر کارکرد اجرایی و اجتناب تجربی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش شبه آزمایشی به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در سال 1395 در بیمارستان قدس شهر سنندج انجام شد. جامعه آماری شامل 40 نفر از جانبازان مرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بودند که با روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. برای جمع‏ آوری داده ها از آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین و پرسش نامه پذیرش و عمل استفاده شد. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره در نرم افزار آماری SPSS 20 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها: پس از کنترل نمرات پیش آزمون، میزان میانگین نمرات گروه آزمایش در تعداد طبقات، خطای درجاماندگی از زیرمولفه های کارکرد اجرایی و اجتناب تجربی به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود (0.01>p).
    نتیجه گیری: درمان شناختی- رفتاری، بر افزایش کارکرد اجرایی و کاهش اجتناب تجربی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه موثر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری، کارکرد اجرایی، اجتناب تجربی، جانبازان، اختلال استرس پس از سانحه
  • محمود قاسمی، آسیه غلامی، ایران مهدیزادگان صفحات 177-183
    اهداف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش بخشش بر تاب آوری و استرس ادراک شده همسران جانبازان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع کاربردی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. بدین منظور نمونه ای به حجم 40 نفر، به روش نمونه گیری در دسترس از جامعه آماری مورد پژوهش انتخاب گردید و در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 20 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن بودند. جلسه آموزش بخشش به روش گروهی در هشت جلسه یک ساعته و به صورت یک بار در هر هفته برگزار شد ولی گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.22 و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات تاب آوری در پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش تفاوت معنادار وجود دارد (01/0p<). بین میانگین نمرات استرس ادراک شده در پیش آزمون و پس آزمون در گروه آزمایش تفاوت معنادار وجود دارد (01/0p<). بین میانگین نمرات تاب آوری در گروه کنترل و آزمایش در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (01/0p<). بین میانگین نمرات استرس ادراک شده در گروه کنترل و آزمایش در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (01/0p<).
    نتیجه گیری
    آموزش بخشش به روش گروهی توانست استرس ادراک شده گروه آزمایش را کاهش و تاب آوری آنان را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: آموزش بخشش به روش گروهی، استرس ادراک شده، تاب آوری، همسران جانبازان
  • الهه فرجی، امیرحسین براتی، حیدر صادقی، حمیدرضا فاتح، مصطفی علامی صفحات 185-190
    اهداف
    کمردرد به عنوان یک مشکل شایع، بیش از سایر عوارض قطع عضو مشکل ساز است. با توجه به علت قطع عضو در جانبازان، عوامل مختلفی می توانند با شدت کمردرد مرتبط باشند. هدف این مطالعه، بررسی عوامل مرتبط با شدت درد کمر در جانبازان قطع عضو یک طرفه زیر زانو بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1395 تعداد 62 جانباز مرد قطع عضو یک طرفه زیر زانو که به کمردرد مزمن مبتلا بودند، در مرکز ارتز و پروتز کوثر تهران به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. شدت درد کمر و ناتوانی ناشی از درد کمر به ترتیب با مقیاس درجه بندی عددی درد )NPRS( و شاخص ناتوانی اوسوستری ODI) (ارزیابی شد. ارزیابی های بیومکانیکی با روش الکترومایوگرافی سطحی انجام گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون های همبستگی پیرسون، اسپیرمن، تحلیل رگرسیون خطی ساده و آزمون مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    ضریب عدم تقارن عضله مولتی فیدوس سطحی با شدت کمردرد رابطه معنی دار نشان داد (0.31=r؛ 0.01=p) و با ضریب تعیین 0.09 توانست شدت درد را تبیین نماید (0.05p<). سابقه مصرف سیگار (0.21=r؛ 0.04=p)، اختلالات اعصاب و روان (0.25-=r؛ 0.02=p)، ارتفاع پروتز (0.21=r؛ 0.04=p)و استفاده از وسیله کمکی (0.27=r؛ 0.03=p) با شدت کمردرد همبستگی معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    عدم تقارن عضلانی بر اثر استفاده از پروتز، ارتفاع پروتز، آسیب همراه اعصاب و روان و استعمال دخانیات عوامل مرتبط با شدت درد کمر در جانبازان قطع عضو یک طرفه زیر زانو هستند.
    کلیدواژگان: درد کمر، جانبازان، قطع عضو، الکترومایوگرافی
  • محمد نریمانی، ساناز عینی، رامین تقوی صفحات 191-197
    اهداف
    بهزیستی ذهنی یکی از سازه های مهم سلامت روان است که شناسایی عوامل تاثیرگذار بر آن از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین هوش معنوی، تنش ادراک شده و حمایت اجتماعی ادراک شده با بهزیستی ذهنی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، 120 جانباز مبتلا به PTSD که در سال 1396 در بیمارستان ایثار اردبیل بستری و تحت درمان بودند، به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل چک لیست اختلال استرس پس از سانحه- نسخه نظامی (PCL-M)، مقیاس بهزیستی ذهنی، مقیاس خودگزارشی هوش معنوی کینگ، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده چندبعدی (MSPSS) و پرسش نامه تنش ادراک شده (PSS) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در نرم افزار آماری SPSS 21 انجام شد.
    یافته ها
    بهزیستی ذهنی جانبازان مبتلا به PTSD با هوش معنوی (0.91=r؛ 0.01p<) و حمایت اجتماعی ادراک شده (0.01p<؛ 0.82=r) رابطه مثبت و معنی دار و با تنش ادراک شده (0.05p<؛ 0.63-=r) رابطه منفی و معنی دار داشت. هوش معنوی، حمایت اجتماعی ادراک شده و تنش ادراک شده 76% واریانس نمرات بهزیستی ذهنی جانبازان مبتلا به PTSD را پیش بینی کردند (0.01p<).
    نتیجه گیری
    هوش معنوی و حمایت اجتماعی ادراک شده بالا و تنش ادراک شده پایین باعث افزایش بهزیستی ذهنی در جانبازان مبتلا به PTSD می شود.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، تنش ادراک شده، حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی ذهنی، اختلال استرس پس از سانحه، جانبازان
  • بهمن اکبری، رضا قاسمی جوبنه، مصومه اسدی پرور صفحات 199-203
    اهداف
    جانبازان ممکن است در معرض آشفتگی های هیجانی باشند که می تواند بهزیستی اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار دهد. برخورداری نوجوانان از راهبردهای مقابله ای می تواند در وضعیت روان شناختی و کیفیت زندگی نقش موثری داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی نقش راهبردهای مقابله با استرس در تاب آوری و کیفیت زندگی دختران نوجوان دارای پدر جانباز بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی در سال 1394، تعداد 170 نفر از دختران نوجوان دارای پدر جانباز شهر رشت که در مدارس شاهد مقطع متوسطه دوم این شهر مشغول به تحصیل بودند، مطالعه شدند. نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام شد. از مقیاس تاب آوری، پرسش نامه مقابله با استرس و پرسش نامه کیفیت زندگی برای جمع آوری اطلاعات نمونه ها استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و توسط آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    راهبردهای مساله محور (0.54=β)، هیجان محور (0.28-=β) و اجتناب محور (0.14=β) توانستند 48% واریانس تاب آوری را پیش بینی کنند. همچنین راهبردهای مساله محور (0.49=β)، هیجان محور (0.21-=β) و اجتناب محور (0.14-=β) 30% واریانس کیفیت زندگی را پیش بینی کردند (0.01p<).
    نتیجه گیری
    راهبردهای مقابله با استرس می توانند تاب آوری و کیفیت زندگی دختران نوجوان دارای پدر جانباز را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله، تاب آوری روانی، کیفیت زندگی، نوجوان
  • ابوطالب سعادتی شامیر، رقیه صانعی حمزانلویی صفحات 205-210
    اهداف
    دانش آموزانی که فرزند جانباز هستند با مسایلی روبه رو می شوند که آنها را از دانش آموزان عادی متمایز می کند. به کارگیری راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بر عملکرد دانش آموزان تاثیر می گذارد. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین باورهای هوشی و انگیزش پیشرفت با یادگیری خودتنظیمی در دانش آموزان دارای والدین جانباز بالای 40% بود.
    ابزار و
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال تحصیلی 94-1393 در بین دانش آموزان سال سوم دوره دوم متوسطه شهرستان بجنورد که دارای والدین جانباز بالای 40% بودند انجام شد. تعداد 230 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسش نامه یادگیری خودتنظیمی، مقیاس ارزیابی باورهای هوشی و مقیاس انگیزش پیشرفت هرمنس استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندمتغیره و تحلیل رگرسیون گام به گام در نرم افزار SPSS 23 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین باورهای هوشی و خرده مولفه های آن با یادگیری خودتنظیمی دانش آموزان و همچنین بین انگیزش پیشرفت با یادگیری خودتنظیمی همبستگی مثبت و معنی دار مشاهده شد (0.05p<). باورهای هوشی، 24% واریانس یادگیری خودتنظیمی را تبیین کرد. اضافه شدن عامل ذاتی، عامل افزایشی، عامل تربیت پذیری، عامل بافتی و انگیزش پیشرفت به ترتیب باعث افزوده شدن 2%، 2%، 1%،2% و 10% به واریانس قبلی شد. 6 مدل روی هم 41% واریانس یادگیری خودتنظیمی را تبیین کردند (0.01p<).
    نتیجه گیری
    باورهای هوشی و انگیزش پیشرفت، یادگیری خودتنظیمی را در دانش آموزان دارای والدین جانباز بالای 40% پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: باورهای هوشی، انگیزش پیشرفت، یادگیری خودتنظیمی، دانش آموزان دارای والدین جانباز بالای 40%
  • فرزانه مفتون، بتول موسوی، محمدرضا سروش، کاظم محمد، داوود رحیم پور، علی خوبیاریان صفحات 211-216
    اهداف
    کیفیت خدمات درمانی و سطح رضایت مندی جانبازان و خانواده آنان از نحوه دریافت خدمات بهداشتی و درمانی در سیستم بهداشت عمومی اهمیت ویژه ای دارد. هدف این پژوهش، بررسی میزان رضایت مندی جانبازان تحت پوشش بیمه تکمیلی و خانواده های آنان از خدمات بستری بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1394، سطح رضایت مندی 210 نفر از جانبازان تحت پوشش بیمه تکمیلی و خانواده آنان در بنیاد شهید و امور ایثارگران از خدمات بستری توسط پرسش نامه محقق ساخته ارزیابی شد. این افراد به روش تصادفی نمونه گیری شدند. داده ها توسط آزمون رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح رضایت مندی از فرآیند ارایه خدمت بستری 91.4%، رضایت از فاصله مکانی محل دریافت خدمت بستری 79.5% و رضایت از فرآیند بازپرداخت هزینه بستری 38.0% بود. هیچ یک از عوامل سن، جنس، سطح سواد، اشتغال، محل سکونت و وضعیت ایثارگری با میزان رضایت مندی از فاصله مکانی محل دریافت خدمت بستری ارتباط معنی داری نداشتند (0.05p>).
    نتیجه گیری
    سطح رضایت مندی جانبازان تحت پوشش بیمه تکمیلی و خانواده های آنان از خدمات بستری در زمینه فرآیند ارایه خدمت بستری مطلوب است و از لحاظ رضایت از فاصله مکانی محل دریافت خدمت بستری میزان آن قابل قبول است، در حالی که رضایت از فرآیند بازپرداخت هزینه بستری مطلوب نیست.
    کلیدواژگان: رضایت بیمار، بستری، جانبازان، بیمارستان، هزینه های مراقبت های بهداشتی
  • امید عیسی نژاد، فرناز ازادبخت صفحات 217-223
    اهداف
    با وجود گذشت سال ها از اتمام جنگ، جانبازان هنوز با مشکلات جسمی و روانی زیادی روبه رو هستند که این امر می تواند به طور جدی بر بهزیستی همسران و به تبع آن دیگر اعضای خانواده تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی دو رویکرد پذیرش و تعهد (ACT) و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) بر بهزیستی روان شناختی همسران جانبازان دارای اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و مرحله پیگیری یک ماهه در سال 1395 در بین 43 نفر از همسران جانبازان دارای PTSD در شهرستان کوهدشت انجام شد. این افراد به طور تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های پذیرش و تعهد (13 نفر)، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (13 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. گروه های آزمایشی در هشت جلسه 90 دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند، در حالی که گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. ابزار پژوهش، پرسش نامه بهزیستی روان شناختی ریف- فرم کوتاه (RSPWB-SF) بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 18 و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس چندگانه و آزمون تعقیبی شفه انجام شد.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون و همچنین در مرحله پیگیری، تفاضل میانگین گروه ACT با کنترل و گروه MBCT با گروه کنترل دارای تفاوت معنی دار بود (0.01p<)، اما گروه MBCT و ACT باهم تفاوت معنی داری نداشتند (0.05p>).
    نتیجه گیری
    آموزش رویکرد پذیرش و تعهد و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر افزایش بهزیستی روان شناختی همسران جانبازان دارای PTSD موثر است.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، سلامت روانی، ذهن آگاهی، رویکرد پذیرش و تعهد
|
  • M. Shafiei, M. Sadeghi, S. Ramezani Pages 169-175
    Aims: Impairment in executive functions can result in impaired self-regulatory behavior and social skills deficiency, and experiential avoidance is a strong predictor of psychological signs and symptoms. This study was aimed to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on executive function and experiential avoidance among veterans with post-traumatic stress disorder (PTSD).
    Materials and Methods
    This study was conducted in a quasi-experimental, pretest-posttest design with control group in 2017. The studied population was included all male veterans with post-traumatic stress disorder referred to Quds hospital in Sanandaj. 40 veterans were selected using available sampling method and were divided randomly in two experimental and control groups. The Wisconsin card sorting test (WCST) and acceptance and action questionnaire (AAQ) were used to collect information. The data were analyzed using SPSS 20 software by multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Findings: After controlling the pre-test scores, the results showed that the mean scores of experimental group in number of categories and preservative error as the sub-components of executive function, and experiential avoidance were significantly lower than the control group (p
    Conclusion
    Cognitive-behavioral therapy is efficient to increase executive function and to reduce experiential avoidance among veterans with PTSD.
    Keywords: Cognitive-Behavioral Therapy, Executive Function, Experiential Avoidance, Veterans
  • M. Ghasemi, A. Gholami, I. Mehdizadeghan Pages 177-183
    Aims: This study investigated the effect of training forgiveness training on resilience and perceived stress in veterans’ wives. The study took place in 2016. The research was conducted among veteran's wives who have been used from services of Martyr foundation and Veteran's affairs, in Isfahan city.
    Method & material: Research is an applied research that used experimental plan with pre-test, post-test and control group. Sample volume was 40 veterans’ wives that selected from available sampling method. To gathering data, we used Connor-Davidson resilience questionnaire and Cohens perceived stress questionnaire.
    Results
    The result showed that there is a significant difference between the mean score of resiliency in the pre-test and post-test in experimental group (p
    Conclusion
    The results showed that forgiveness teaching caused decreasing perceived stress and increasing resilience of sample group.
    Keywords: forgiveness training, perceived stress, resilience, veteran's wives
  • E. Faraji, A.H. Barati, H. Sadeghi, H.R. Fateh, M. Allami Pages 185-190
    Aims: Low back pain as a common health issue is more problematic than other complications of amputation. Due to the etiology of amputation in veterans, different factors may be related to the severity of back pain. The aim of this study was to evaluate the factors related to the severity of low back pain in veterans with unilateral below-knee amputation.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive correlational study, 62 male veterans with unilateral below-knee amputation in 2016 were selected using available sampling method from Center of Orthosis and Prosthetics Kowsar in Tehran. The severity of back pain and disability caused by low back pain were evaluated by Numeric Pain Rating Scale (NPRS) and Oswestry Disability Index (ODI), respectively. Biomechanical evaluations were carried out using surface electromyography. Data was analyzed by SPSS 20 software using Pearson correlation coefficient, Spearman's rank correlation coefficient, simple linear regression and Chi square test.
    Findings: There was a significant correlation between pain severity and asymmetry index of superficial lumbar multifidus muscle (r=0.31; p=0.01). Asymmetry index of superficial lumbar multifidus muscle could predict 0.09 of pain severity (p
    Conclusion
    Muscle asymmetry due to the use of the prosthesis, prosthesis height, amputation-associated psychological disorders and smoking are the factors related to the severity of low back pain in veterans with unilateral below-knee amputation.
    Keywords: Low Back Pain, Veterans, Amputees, Electromyography
  • M. Narimani, S. Einy, R. Tagavy Pages 191-197
    Aims: Subjective well-being is a key constructs of mental health and it is very important to identify the factors that influence it. Therefore, the purpose of this study was to predict the subjective well-being of post-traumatic stress disorder in veterans based on spiritual intelligence, perceived stress and perceived social support.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 120 veterans with post-traumatic stress disorders (PTSD), hospitalized in Isar psychiatric hospital of Ardabil, were studied in 2017. The convenience sampling method was employed to select the veterans. The instruments, including posttraumatic stress disorder checklist military version (PCL-M), subjective well-being scale, spiritual intelligence scale of king, the multidimensional scale of perceived social support (MSPSS) and perceived stress scale were used to collect the required information. The data were analyzed by SPSS 21 software using Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis.
    Findings: The subjective well-being in the veterans with PTSD showed positive correlations with spiritual intelligence (r=0.91; p
    Conclusions
    High levels of spiritual intelligence and perceived social support, as well as low level of perceived stress, improve the subjective well-being in the veterans with PTSD.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Perceived Stress, Perceived Social, Subjective Well-Being, Stress Disorders, Post-Traumatic, Veterans
  • B. Akbari, R. Ghasemi Jobaneh, M. Asadiparvar Pages 199-203
    Aim: Veterans are more susceptible to emotional distress which may affect the well-being of their family members. Coping strategies adopted by adolescents can play an efficient role in their quality of life and psychological state. Therefore, the aim of this study was to investigate the role of coping strategies with stress in psychological resilience and quality of life of female adolescents with veteran father.
    Instruments &
    Methods
    This descriptive correlational study was conducted on female students whose father was a veteran in 2015. A population of 170 students was selected using convenience sampling method from Shahed secondary high-schools of Rasht City. Connor-Davidson resilience scale, Endler and Parker coping questionnaire and quality of life questionnaire were used to collect information from the participants. The data were analyzed by SPSS 18 software using Pearson correlation test and multiple regression analysis.
    Findings: The problem-focused (beta=0.54), emotion-focused (beta=-0.28) and avoidance-focused (beta=0.14) coping strategies could significantly predict 48% of variance in resilience. Also, the problem-focused (beta=0.49), emotion-focused (beta=-0.21) and avoidance-focused (beta=-0.14) coping strategies could significantly predict 30% of variance in quality of life (p
    Conclusion
    Stress coping strategies predict the psychological resilience and quality of life of female adolescents with veteran father.
    Keywords: Coping behavior, Resilience, Psychological, Quality of Life, Adolescent
  • A. Seadatee Shamir, R. Saneei Hamzanlouyi Pages 205-210
    Aims: Students with veteran parents are encountered with issues that are differed from those for normal students. The use of self-regulated learning strategies affects student's performance. The present study was aimed to investigate the relationship between intelligence beliefs and achievement motivation with self-regulated learning of students with veteran parents injured more than 40%.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 230 students with veteran parents injured more than 40% were selected from secondary high-schools of Bojnord city in academic year of 2014-15. A multistage-cluster sampling method was employed to select the students. This research was done utilizing three instruments including: self-regulated learning questionnaire, intelligence beliefs scale and Herman's achievement motivation scale. The data were analyzed by SPSS 23 software using Pearson correlation coefficient, multivariate and stepwise regression analyses.
    Finding: There were significant positive correlations between intelligence beliefs and achievement motivation with self-regulated learning (p
    Conclusion
    Intelligence beliefs and achievement motivation predict self-regulation learning in students with veteran parents injured more than 40%.
    Keywords: Intelligence Belief, Achievement Motivation, Self-Regulation Learning, Student with 40% Veteran Parents
  • F. Maftoon, B. Mousavi, M.R. Soroush, K. Mohammad, D. Rahimpoor, A. Khobyaryan Pages 211-216
    Methods
    The study is a cross-sectional one and after random sampling 210 was studied. The trained interviewers collected the data through telephone interviews. After entering the data through SPSS software, descriptive and analytical statistics were performed using chi-square test and logistic regression analysis.
    Results
    Overall 1800 cases including veterans and their families were studied and between them 210 cases had used inpatient services. These cases were selected randomly. The overall mean age was 46.1 ± 13.7 years old, 61.9% was male and 90.5% were living in urban areas. About the inpatient services, the satisfaction with the services was 91.4%, satisfaction with the distant of hospital location was 79.5 % and satisfaction with the process of refunding the costs was 38%. Logistic regression analysis was used for assessing the relation of demographic factors, veteran groups and residency place from one side and the rate of satisfaction with the distant of hospital location on the other hand. But there was no meaningful statistical relationship between them.
    Conclusion
    The results of this study indicated that care receivers are satisfied with the inpatient services. Comparing to the desirable satisfaction with the inpatient services, satisfaction with the distant of hospital location and the process of refunding the costs were lower and should be improve for care receivers.
    Keywords: Satisfaction, Inpatient, Veteran, Hospital location, Cost
  • O. Isanejad, F. Azadbakht Pages 217-223
    Aims: Although war finished years ago, disabled veterans are still experiencing a lot of physical and psychological problems, which can seriously affect well-being of their wives and other members of their families. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of two approaches: Acceptance and Commitment Therapy (ACT) and Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) on psychological well-being of veterans’ wives with posttraumatic stress disorder (PTSD).
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study with pretest-posttest design with control group and follow-up phase after one month was conducted in 2016 among 43 veterans’ wives with PTSD in Kuhdasht city. The subjects were randomly selected and randomly assigned into ACT group (13 people), MBCT group (13 people) and control group (15 people). Experimental groups were treated in 8 sessions of 90 minutes, while the control group received no cure. Ryff Scale of Psychological Well-Being (RSPB) was employed as the data collection instrument. Data were analyzed by SPSS 18 using repeated measures analysis of variance, multiple analysis of variance and Shafa's post hoc test.
    Results
    In posttest and follow-up phase, there was a significant difference between ACT and MBCT groups with control group (p0.05).
    Conclusion
    Two approaches of ACT and MBCT are effective on increasing the psychological well-being of veteran's wives with PTSD.
    Keywords: Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD), Mental Health, Mindfulness, Acceptance, Commitment Therapy