فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 452 (هفته چهارم آذر 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 452 (هفته چهارم آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمود عمرانی فرد، نوشین افشار مقدم، شهرام شیرانی صفحات 1462-1467
    مقدمه
    از روش های مختلفی برای تامین بافت های از دست رفته در بیماران دچار تروما و سوختگی استفاده می شود که از جمله این روش ها می توان به اتساع بافت اشاره نمود که مطالعات کمی در این زمینه صورت گرفته است. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی دانسیته ی عروقی در بافت های اتساع یافته در روش اتساع دهنده ی بافتی در مقایسه با بافت طبیعی در بیماران دچار بافت از دست رفته انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش کارآزمایی بالینی در سال 1395 بر روی 25 بیمار کاندید جبران پوست از دست رفته به روش اتساع بافت انجام گردید. نمونه ها تحت تعبیه ی بافت اتساع یافته در زیر جلد قرار گرفتند و پس از اتمام مراحل درمانی، هنگام خروج اتساع دهنده از بدن، از 5 محل کپسول، بافت زیر جلد اتساع یافته، بافت زیر جلد اتساع نیافته، پوست اتساع یافته و پوست اتساع نیافته، نمونه تهیه شد. سپس دانسیته ی عروقی نمونه ها توسط متخصص پاتولوژی تعیین گردید و با بافت سالم ناحیه ی مجاور مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین دانسیته ی عروقی داخل کپسول اتساع یافته، نسج زیر جلد ناحیه ی اتساع یافته و نسج زیر جلد ناحیه ی اتساع نیافته به ترتیب 73/4 ± 96/8، 29/3 ± 36/7 و 40/2 ± 08/5 بر میلی متر مربع به دست آمد. اختلاف معنی داری بین دانسیته ی عروقی نسج زیر جلد ناحیه ی اتساع یافته و اتساع نیافته وجود داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    میانگین دانسیته ی عروقی نسج زیر جلد ناحیه ی اتساع یافته و نسج زیر جلد ناحیه ی اتساع نیافته اختلاف معنی داری نشان داد.
    کلیدواژگان: اتساع دهنده ی بافتی، پوست، پیوند بافت
  • مسعود صادقی، سید سینا صفری موسوی، معرفت فرهادی، میثم امیری صفحات 1468-1475
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای اختلالات روان پزشکی در بیماران مبتلا به دیابت و ارتباط بین مولفه های انعطاف پذیری روان شناختی و خودشفقتی با افسردگی، اضطراب و استرس، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش پیش بینی کنندگی انعطاف پذیری روان شناختی و خودشفقتی بر افسردگی، اضطراب و استرس بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در شهر خرم آباد بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر مقطعی و از نوع همبستگی بود. شرکت کنندگان در پژوهش، 102 نفر زن و مرد مبتلا به دیابت نوع 2 بودند که با استفاده از نمونه گیری در دسترس از مراکز درمانی سطح شهر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ی خودشفقتی، پرسش نامه ی پذیرش و عمل و پرسش نامه ی افسردگی، اضطراب و استرس بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از ضریب همبستگی Pearson و Regression گام به گام و همچنین، نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    بین انعطاف پذیری روان شناختی و خودشفقتی با متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس، رابطه ی منفی معنی داری وجود داشت (050/0 > P). همچنین، خودشفقتی متغیرهای اضطراب و استرس را بهتر تببین کرد و انعطاف پذیری روان شناختی، تنها متغیر افسردگی را بهتر تبیین کرد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، افرادی با خودشفقتی و انعطاف پذیری روان شناختی بالاتر، افسردگی، اضطراب و استرس کمتری دارند. از این رو، انجام اقدامات مناسب برای افزایش شفقت نسبت به خود و انعطاف پذیری روان شناختی در بیماران مبتلا به دیابت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، شفقت، استرس روان شناختی
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند، مینا برزگر صفحات 1476-1482
    مقدمه
    مطالعات پیشین نشان داده است که فنتانیل، دگزامتازون و اندانسترون در پیش گیری از لرز حین عمل به دنبال بی حسی نخاعی موثرند، اما ترکیب این داروها مورد مطالعه قرار نگرفته بود. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی تاثیر تزریق پیش داروی فنتانیل اینتراتکال با اندانسترون، دگزامتازون و ترکیب دگزامتازون- اندانسترون وریدی بر لرز حین عمل به دنبال بی حسی نخاعی با بوپیواکائین انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 185 بیمار تحت اعمال جراحی با بی حسی نخاعی در 5 گروه توزیع شدند. گروه اول 25 میکروگرم فنتانیل اینتراتکال، گروه دوم 4 میلی گرم اندانسترون وریدی، گروه سوم 1/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم دگزامتازون، گروه چهارم 1/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم دگزامتازون هم زمان با 4 میلی گرم اندانسترون وریدی و گروه پنجم 4 میلی لیتر نرمال سالین به صورت بلوس داخل وریدی قبل از بیهوشی نخاعی دریافت کردند و بروز لرز حین عمل در 5 گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کلی لرز در مدت عمل و ریکاوری در گروه شاهد 33/0 ± 30/1، دگزامتازون و اندانسترون 04/0 ± 01/1، اندانسترون 20/0 ± 15/1، دگزامتازون 07/0 ± 04/1 و در گروه فنتانیل 15/0 ± 12/1 بود و بیماران گروه شاهد از شدت لرز بالاتری برخوردار بودند و دریافت کنندگان دگزامتازون و اندانسترون شدت لرز کمتری داشتند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    استفاده از دگزامتازون به همراه اندانسترون با کاهش بیشتر لرز بعد از عمل همراه بود و با عارضه ی همودینامیک قابل توجهی نداشت.
    کلیدواژگان: لرز، اندانسترون، دگزامتازون، بوپیواکائین، بی حسی نخاعی
  • شیوا علمازاده، خسرو ابراهیم، فرشاد غزالیان، مجید برکتین صفحات 1483-1489
    مقدمه
    اختلال هول (Panic)، جزء اختلالات روانی شایع می باشد و با وقوع غیر منتظره و خود به خودی حملات Panic مشخص می گردد که با علایم شناختی و جسمی همراه است و می تواند باعث عوارض قلبی- عروقی، تنفسی، عصبی و روده ای، تعریق، لرز، تب و عوارض روان شناختی گردد. با توجه به این که تمرینات در آب، در کاهش علایم قلبی- عروقی موثر است، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، تعیین تاثیر تمرینات در آب بر QT قلبی در بیماران مبتلا به اختلال Panic بود.
    روش ها
    جهت انجام این تحقیق، 36 زن مبتلا به اختلال Panic با میانگین سن 45/6 ± 6/38 سال و وزن 04/11 ± 64/70 کیلوگرم پس از طی غربالگری پزشکی به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مورد و شاهد (18 = n) قرار گرفتند. QT با استفاده از الکتروکاردیوگرافی (Electrocardiography یا ECG) قبل و بعد از 12هفته اندازه گیری شد. گروه مورد در یک برنامه ی 12 هفته ای تمرینات در آب (هر هفته 3 جلسه ی یک ساعته با شدت 85-50 درصد بیشترین ضربان قلب) شرکت کردند. گروه شاهد به زندگی معمول خود ادامه دادند. پس از 12 هفته، کلیه ی متغیرها دوباره اندازه گیری شد. به منظور مقایسه ی درون گروهی، از آزمون Paired t و مقایسه ی بین گروهی از آزمون ANCOVA استفاده شد.
    یافته ها
    مقایسه ی میانگین دو گروه برای شاخص های مورد مطالعه نشان داد که پس از 12 هفته تمرینات در آب، QT، QTC، QRS و میزان ضربان قلب (Heart rate یا HR) در بیماران مبتلا به اختلال Panic در گروه مورد، نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    می توا ن از تمرینات در آب به عنوان یک روش درمانی برای بهبود شاخص های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به اختلال Panic استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرین درمانی، الکتروکاردیوگرافی، اختلال هول (Panic)
  • حسین ابدالی، میثم آبدار اصفهانی صفحات 1490-1495
    مقدمه
    مدیریت شکاف کام در دو دهه ی اخیر، پیشرفت چشم گیری کرده است. هدف از این تلاش ها، دست یابی به کاهش عوارض آن از جمله فیستول کامی است. بازه ی گزارش شده در مقالات از نظر بروز فیستول بین 76-0 درصد است. یکی از روش های مورد استفاده در ترمیم فیستول راجعه، استفاده از گرافت ماتریکس پوستی بدون سلول می باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان بروز فیستول کامی بعد از جراحی به روش استفاده از گرافت ماتریکس پوستی بدون سلول (AlloDerm) بود.
    روش ها
    معیار ورود به این مطالعه ی مقطعی شامل بیمارانی بود که در گذشته جراحی ترمیمی فیستول کامی شده و فیسستول ثانویه پیدا کرده بودند. تعداد 30 نفر از مراجعه کنندگان به کلینیک شکاف کام بیمارستان الزهرای (س) اصفهان از فرودین ماه 1395 تا فرودین ماه 1396 جراحی ترمیم فیستول ثانویه ی کامی شدند و از نظر بروز فیستول پس از 6 ماه مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین 30 بیمار (12 مرد و 18 زن) که به این روش جراحی شدند، بروز فیستول در 4 نفر از بیماران بعد از 6 ماه پی گیری، مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ترمیم فیستول شکاف کام با استفاده از ماتریکس پوستی بدون سلول به عنوان یک روش کارآمد همراه با کاهش درصد بروز فیستول راجعه، می تواند روش خوبی جهت جراحی ترمیمی شکاف کام باشد.
    کلیدواژگان: شکاف کام، ماتریکس پوستی بدون سلول، فیستول
  • کاوه خزاییل، جواد جمشیدیان، محمود خاکساری مهابادی، نرگس ذوالفقاری صفحات 1496-1503
    مقدمه
    مواجهه قبل از تولد با بیس فنول آ، با پیش آمدهای مضر هنگام تولد در ارتباط است. بروملین، متعلق به گروهی از آنزیم های هضم کننده است که به طور تجاری از میوه یا ساقه ی آناناس به دست می آید. بروملین، دارای اثرات آنتی اکسیدانی و تقویت کننده ی سیستم ایمنی است و در مدل های تجربی ایجاد کننده ی استرس اکسیداتیو، اثر حفاظتی داشته است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، ارزیابی اثر بروملین و ویتامین E (به عنوان آنتی اکسیدان شاخص) بر ناهنجاری های ظاهری ناشی از بیس فنول آبوده است.
    روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، 34 سر موش آبستن به 6 گروه تقسیم شدند. گروه شاهد، روغن زیتون را به صورت خوراکی (گاواژ) دریافت کرد و گروه های آزمایش به ترتیب بیس فنول آ(300 میلی گرم/کیلوگرم؛ گاواژ)، بروملین (40 میلی گرم/کیلوگرم؛ داخل صفاقی)، بیس فنول آهمراه با بروملین (10 و 40 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی) و بیس فنول آهمراه با ویتامین E (100 میلی گرم/کیلوگرم؛ داخل صفاقی) در روزهای 15-6 آبستنی دریافت کردند. جنین ها در روز 20 آبستنی جمع آوری و بعد از اندازه گیری وزن و طول، از نظر ناهنجاری های ظاهری ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن و طول در گروه بیس فنول آ49/0 ± 20/1 گرم و 33/3 ± 76/21 میلی متر تعیین شد که به طور معنی داری کمتر از دیگر گروه ها بود؛ در حالی که بروملین همانند ویتامین E باعث بهبود این پارامترها شد. در بررسی ظاهری جنین ها، اگزنسفالی مشاهده شد که در 42/21 درصد جنین های گروه بیس فنول آو 40/5 درصد جنین های گروه بیس فنول آهمراه با بروملین با دز 10 میلی گرم/کیلوگرم وجود داشت، اما در سایر گروه ها مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    تجویز بیس فنول آدر موش های صحرایی آبستن، به صورت معنی داری سبب کاهش وزن و طول جنین ها و ناهنجاری های ظاهری آن ها گردید. صرف نظر از مکانیسم حفاظتی، بروملین و ویتامین E می توانند ناهنجاری های ظاهری ناشی از بیس فنول آرا به صورت معنی داری کاهش دهند.
    کلیدواژگان: بیس فنول آ، بروملین، ناهنجاری، جنین، موش صحرایی
  • شبنم وردینی، بهزاد برادران، بهرام گلستانی ایمانی صفحات 1504-1508
    مقدمه
    میکروRNA ها (Micro RNA یا miRNA)، RNA های غیر کد کننده به طول تقریبی 22 نوکلئوتید می باشند که با اتصال به mRNA ژن هدف، بیان آن را تنظیم و نقش برجسته ی خود را به عنوان oncomiRs یا miRNA سرکوبگر تومور، اعمال می نمایند. تغییرات بیان miRNA ها، نقش اساسی در پاتوبیولوژی سرطان های متعدد دارد. این تحقیق، با هدف بررسی بیان miR-143 و miR-145 در بافت تومور و حاشیه ی تومور بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال انجام شد.
    روش ها
    بافت تومور و حاشیه ی تومور 30 بیمار مبتلا به سرطان کلورکتال بعد از نمونه برداری مورد بررسی قرار گرفت. محتوای کل RNA از هر دو نوع بافت به وسیله ی TRIzol استخراج شد و سپس، complementary DNA (cDNA) miRNAها سنتز گردید. ارزیابی میزان بیان miRNAها به روش Reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR) با استفاده از رنگ آمیزی SYBR Green انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری، از نرم افزار GraphPad Prism برای مقایسه ی سطح بیان miRNA های تومور و حاشیه ی تومور استفاده شد.
    یافته ها
    سطح بیان miR-143 و miR-145 در بافت تومور در مقایسه با حاشیه ی تومور کاهش پیدا کرد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    سطح بیان miR-145 و miR-143 در بافت های تومور کمتر از حاشیه ی تومور بود. کاهش میزان بیان آن ها نشان می دهد که miR-145 و miR-143 می توانند به عنوان نشانگرهای زیستی در تشخیص سرطان کولورکتال استفاده شوند. همچنین، ممکن است این miRNA ها به عنوان اهداف درمانی در سرطان کلورکتال معرفی گردند.
    کلیدواژگان: miR-143، miR-145، سرطان کلورکتال
|
  • Mahmoud Omranifard, Noushin Afsharmoghadam, Shahram Shirani Pages 1462-1467
    Background
    For replacement of the lost tissue due to trauma and burns, several methods were used; tissue expander in one of them, but few studies has been done about it. This study aimed to compare vascular density in the expanded tissue versus normal tissue in patients with missing tissue.
    Methods
    In a clinical trial study in 2015-2016, 25 candidates for tissue expander were enrolled. Subcutaneous tissue expander was placed and after completion of treatment, at the time getting expanders out of the body, 5 samples were given from expanded capsule, subcutaneous of expanded tissue, subcutaneous of not-expanded tissue, expanded skin, and not-expanded skin. Vascular density of the samples were determined by a pathologist and were compared with healthy tissue of adjacent area.
    Findings: The mean vascular density in expanded capsule, subcutaneous of expanded tissue, and subcutaneous of not-expanded tissue were 8.96 ± 4.73, 7.36 ± 3.29, and 5.08 ± 2.40 per mm2, respectively; vascular density of subcutaneous of expanded and not-expanded tissue was statistically different (P
    Conclusion
    Using expanded tissue for destroyed tissue replacement is an efficient method in patients who need it; developing tissue with this method leads to development of vascularity in expanded tissue.
    Keywords: Tissue expanders, Skin, Tissue transplantation
  • Masoud Sadeghi, Sayed Sina Safari-Mousavi, Marefat Farhadi, Meysam Amiri Pages 1468-1475
    Background
    Considering high prevalence of psychiatric disorders in patients with type 2 diabetes, this study aimed to investigate the predicting role of psychological flexibility and self-compassion against depression, anxiety, and stress in patients with type 2 diabetes in Khorramabad City, Iran.
    Methods
    In this periodical quantitative study, participants consisted of 102 men and women with type 2 diabetes selected from clinics using convenient sampling method. To collect the data, Neff Self-Compassion Scale-Short Form, Acceptance and Action Questionnaire-II, and Depression, Anxiety and Stress Scale-21 (DASS-21) were used. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression tests via SPSS software.
    Findings: There was a significant negative correlation between psychological flexibility and self-compassion with variables such as depression, anxiety, and stress (P
    Conclusion
    In general, individuals with high self-compassion and psychological flexibility have less stress, anxiety, and depression. So, it is recommended to exercise suitable practices to increase self-compassion and flexibility in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Anxiety, Depression, Compassion, Psychological stress
  • Mohammadreza Safavi, Azim Honarmand, Mina Barzegar Pages 1476-1482
    Background
    Previous studies showed that dexamethasone and ondansetron had effect on preventing shivering in surgeries under spinal anesthesia but comparison of the two drugs was not studied. This study aimed to compare preemptive effect of intratechal fentanyl with intravenous ondansetron, dexamethasone, and dexamethasone plus ondansetron on shivering during surgeries under spinal anesthesia with bupivacaine.
    Methods
    In a clinical trial study, 185 patients under surgeries with spinal anesthesia were randomly divided in 5 groups of receiving 25 µg intratechal fentanyl, 4 mg intravenous ondansetron, 0.1 mg/kg intravenous dexamethasone, 0.1 mg/kg intravenous dexamethasone plus 4 mg intravenous ondansetron, and 4 ml intravenous normal saline in a bolus dose. The incidence of shivering during surgery was compared between the 5 groups.
    Findings: Mean shivering scale during surgery and recovery time in control, dexamethasone plus ondansetron, ondansetron alone, dexamethasone alone, and fentanyl groups were 1.30 ± 0.33, 1.01 ± 0.04, 1.15 ± 0.20, 1.04 ± 0.07 and 1.12 ± 0.15, respectively. Shivering intensity in control group was higher and in dexamethasone plus ondansetron was lower than others significantly (P
    Conclusion
    Using dexamethasone plus ondansetron have more effect on decreasing shivering during and after the surgery. In addition, this compound has not adverse effect on hemodynamic parameters.
    Keywords: Shivering, Bupivacaine, Dexamethasone, Ondansetron, Anesthesia, Spinal
  • Shiva Olamazadeh, Khosro Ebrahim, Farshad Ghazalian, Majid Barekatain Pages 1483-1489
    Background
    Panic disorder is among the prevalent mental disorders. By unexpected and spontaneous occurrence of panic attacks, it can be found that this disorder is accompanied by cognitive and physical symptoms, which can cause cardiovascular, respiratory, neural, and intestinal disorders, perspiration, shivering, fever, and psychological problems. Since aquatic exercises are effective in reducing cardiovascular symptoms, this study aimed to determine the effect of aquatic exercises on QT interval in patients with panic disorder.
    Methods
    36 women with panic disorder, mean age of 38.60 ± 6.45 years, and mean weight of 70.64 ± 11.04 kg were selected purposively after medical screening and placed randomly in two groups experimental and control (n = 18). QT intervals were measured by electrocardiography (ECG), before the intervention and 12 weeks after it. Experimental group participated in a 12-week program for aquatic exercises (three weekly sessions in 1.5-hour basis for each session, with the intensity of 50-80% of maximum heart rate). Patients in control group continued their normal life. All the variables were remeasured after 12 weeks. Paired t-test was used to compare within the groups and ANOVA test was used for the intergroup comparison.
    Findings: Comparison of the means between the two groups showed that after 12 weeks of aquatic exercises, significant reductions were observed for QT interval, corrected QT interval (QTc), QRS interval, and heart rate (HR) in patients with panic disorder in experimental group compared to the controls (P
    Conclusion
    Hence, aquatic exercises can be used as a method for improving cardiovascular factors in patients with panic disorder.
    Keywords: Exercise therapy, Electrocardiography, Panic disorders
  • Hossein Abdali, Meisam Abdar-Esfahani Pages 1490-1495
    Background
    Management of cleft palate problems have been improved during last 2 decades. The purpose of palatoplasty is decrease in complications such as palatal fistula. The incidence of cleft palate fistula after palatoplasty reported widely between 0 to more than 76%. This study aimed to evaluate the efficacy of closure of hard palatal fistula using acellular dermal matrix (AlloDerm) graft.
    Methods
    This cross-sectional study was done during 2015 to 2016 in referral Alzahra hospital in Isfahan, Iran. Patients who had a secondary fistula in any ages referred to cleft palate clinic and signed a consent form to be operated with this method were included. Postoperative recurrence in closed fistula was checked with follow-up appointments at 6 months for all cases.
    Findings: Of 30 patients (12 men and 18 women) participated in this study, recurrence of hard palatal fistula was seen in 4 patients.
    Conclusion
    Closure of cleft palate fistula using acellular dermal matrix is a useful method with high success rate.
    Keywords: Cleft palate, Acellular dermis, Fistula
  • Kaveh Khazaeil, Javad Jamshidian, Mahmood Khaksary-Mahabady, Narges Zolfaghari Pages 1496-1503
    Background
    Prenatal exposure to bisphenol A (BPA) has been associated with adverse birth outcomes. Bromelain belongs to a group of protein digesting enzymes obtained commercially from the fruit or stem of pineapple. It is known to possess antioxidant and immunomodulatory effects and to protect against oxidative stress in experimental models. The aim of the present study was to evaluate the effectiveness of bromelain and vitamin E (a well-known antioxidant) on apparent abnormalities of bisphenol A in rat model.
    Methods
    In this experimental study, 34 pregnant rats were divided into 6 groups. Control group received olive oil gavage and test groups received bisphenol A (300 mg/kg, gavage), bromelain (40 mg/kg, intraperitoneal), bisphenol A plus bromelain (10 mg/kg, intraperitoneal), bisphenol A plus bromelain (40 mg/kg, intraperitoneal), and bisphenol A (300 mg/kg, intraperitoneal) plus vitamin E (100 mg/kg, intraperitoneal) at 6th-15th days of gestation. Fetuses were collected at 20th day of gestation and after determination of weight and length, they were evaluated for apparent abnormalities.
    Findings: The mean weight and length of fetuses received bisphenol A were 1.20 ± 0.49 g and 21.76± 3.33 mm, respectively, that significantly were less than other groups; but bromelain improved them, as same as vitamin E. In apparent evaluation of fetuses, only exencephaly was seen in 21.42 percent of fetuses in bisphenol A group and 5.4 percent of fetuses in bisphenol A plus bromelain (10 mg/kg) group, while it was not seen in the other groups.
    Conclusion
    Regardless of protective mechanism of bromelain, results of this study showed that bromelain can decrease apparent abnormalities of bisphenol A.
    Keywords: Bisphenol A, Bromelain, Abnormalities, Fetus, Rat
  • Shabnam Vardini, Behzad Baradaran, Bahram Golestani-Eimani Pages 1504-1508
    Background
    microRNAs are non-coding RNAs with about 22 nucleotides in length which modulate gene expression by binding to the gene target mRNA; they have eminent role as oncomiRs or microRNAs tumor suppressors. Changes in microRNAs expression have a radical role in pathobiology of different cancers. In this research, miR-143 and miR-145 expression in the tumor cells and tumor margins of patients with colorectal cancer were evaluated.
    Methods
    Tumor cells and tumor margins were examined after being biopsied from 30 patients with colorectal cancer. Total RNA content was extracted from both tissue types with TRIzol reagent and then, complementary DNA (cDNA) of miRNAs were synthesized. microRNAs expression level was assessed through reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR) method using the SYBR Green. For statistical analysis, GraphPad Prism software was applied to compare the expression level of the microRNAs between tumor cells and tumor margins.
    Findings: The expression level of miR-143 and miR-145 were significantly lower in tumors compared to the margins (P
    Conclusion
    Expression level of miR-143 and miR-145 were down-regulated in tumors compared to the margins. Lower expression level revealed that miR-143 and miR-145 can be utilized as diagnostic biomarkers in colorectal cancer. This may also introduce these microRNAs as colorectal cancer therapeutic targets.
    Keywords: miR-143, miR-145, Colorectal cancer