فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال چهارم شماره 2 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید ولی الله موسوی، زهرا پسندیده، شیما پورابوالقاسم حسینی* صفحات 1-8
    مقدمه
    رفتارهای پرخطر در نوجوانان، پیامدهای منفی روان شناختی و اجتماعی را افزایش می دهد. از آن جا که هوش هیجانی به عنوان مجموعه ای از مهارت ها می تواند به سازگاری فرد کمک کند بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر خطرپذیری در دختران نوجوان شهرستان رشت بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری پژوهش دختران نوجوان شهرستان رشت در سال 93-94 بودند که 54 نفر از دانش آموزان یک مدرسه دخترانه نواحی رشت به عنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شده و سپس از کلاسهای آن مدرسه، برای تامین فرض همگن بودن، دو کلاس به تصادف انتخاب شدند. سپس یک گروه به عنوان گروه کنترل و گروه دیگر به عنوان گروه آزمایش در نظر گرفته شد. در گروه آزمایش کارگاه آموزش مهارت های هوش هیجانی طی 12 جلسه برگزار شد و گروه کنترل، هیچگونه مداخله ای دریافت نکردند. شرکت کنندگان قبل و بعد از آموزش به مقیاس خطرپذیری که از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است، پاسخ دادند. سپس برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که خطرپذیری گروه آزمایش در دو مرحله پیش و پس از آموزش هوش هیجانی تفاوت معناداری داشته است. به این صورت که خطرپذیری گروه آزمایش در مرحله پس آزمون نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است (0/01P<).
    نتیجه گیری
    بنابراین آموزش هوش هیجانی توانسته است در کاهش رفتارهای پرخطر موثر باشد.
    کلیدواژگان: خطرپذیری، هوش هیجانی، دختران نوجوان
  • زهرا عبادی نژاد، علی دشتگرد*، مصطفی محسنی زاده صفحات 9-16
    مقدمه
    تب مهم ترین علت مراجعه کودکان به مراکز بهداشتی و درمانی محسوب می شود. کنترل تب در کودکان به منظور پیشگیری از تشنج حائز اهمیت است. برای کنترل تب راه های دارویی و غیردارویی وجود دارد. از جمله راه های غیر دارویی می توان به تن شویه با آب ولرم و گل ختمی اشاره کرد. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر تن شویه با آب ولرم و گل ختمی بر کاهش درجه حرارت بدن کودکان 6 ماهه تا 12 ساله انجام شده است.
    روش
    این پژوهش، یک مطالعه تجربی است که در سال 1395 انجام شد. جامعه مورد مطالعه کودکان 6 ماهه تا 12 ساله تب دار بستری در مرکز آموزشی- درمانی شهدا واقع در شهر قائن بود. 46 کودک به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. نتایج مداخلات در پرسش نامه پژوهشگر ساخته ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و کای اسکوئر با سطح معنی داری (P<0/05) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تن شویه با گل ختمی، دمای بدن را با سرعت بیشتری نسبت به تن شویه با آب ولرم کاهش داد. به گونه ای که در گروه آزمون، پس از 30 دقیقه از انجام مداخله دمای بدن بیش از 52 درصد کودکان به دمای مد نظر پژوهشگر (37/5 درجه سانتی گراد) رسید. این در حالی است که در گروه کنترل، طی همین مدت، تنها دمای بدن 21.73 درصد از کودکان به دمای (37/5 درجه سانتی گراد) رسید. هم چنین نتایج نشان داد که تب در مدت 45 دقیقه، در تمامی کودکان گروه آزمون کاهش یافته بود ولی در گروه کنترل، پس از این زمان، تب هنوز در (34.79 درصد) از کودکان وجود داشت .
    نتیجه گیری
    اگر چه تن شویه کردن کودک با گل ختمی و آب معمولی ولرم، در کاهش دمای بدن کودک موثر است، ولی استفاده از گل ختمی، دمای بدن کودکان را با سرعت بیشتر و نوسانات زمانی کمتری به حد طبیعی رساند.
    کلیدواژگان: تن شویه، گل ختمی، دمای بدن، کودکان بستری
  • سکینه نظری *، پروین سالاری، سید رضا مظلوم، محبوبه قربانی، مریم باقری صفحات 17-24
    مقدمه
    والد شدن همیشه یک چالش بزرگ است بخصوص برای مادران نخست زا که برای اولین بار با نوزاد مواجه می شوند ، اما مادران چند زا نیز با چالش های متقاوتی روبرو می شوند بر این اساس برآن شدیم تا پژوهشی با عنوان بررسی مقایسه ای میزان استرس و استرسورهای ناشی از ظاهر، مراقبت و رفتار کودک در مادران نخست زا و چند زا در ماه اول و دوم پس از زایمان انجام دهیم.
    روش
    پژوهش از نوع توصیفی مقایسه ای بر روی 200 مادر نخست زا و 200 مادر چند زا با نمونه گیری چند مرحله ای طبقه ای، خوشه ای، سهمیه ای و در دسترس از بین مراجعه کنندگان به مراکز بهداشت شهر مشهد که برای انجام مراقبت بهداشتی نوبت دوم وسوم پس از زایمان درروزهای8 تا 28و 29 تا 60 مراجعه کرده بودند انجام شده است.. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه مشخصات واحد پژوهش مشتمل بر مشخصات فردی ، بارداری و زایمان ، نوزاد ، پرسشنامه استرس ناشی از ظاهر، رفتار و مراقبت از کودک می باشد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، توسط نرم افزارspss در سطح اطمینان 95%آنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مادران نخست زا در هر سه حوزه ظاهر، مراقبت و رفتار کودک استرس بیشتری از مادران چند زا داشتند که تفاوت معنی دار بود و از نظر استرسورها در ماه اول در گروه مادران نخست زا و چند زا به ترتیب در ظاهر، مراقبت و رفتار کودک ، بیماری کودک، حرکات کودک در هنگام خواب و حمام کردن کودک و در ماه دوم در مادران نخست زا بیماری کودک، حرکات کودک در هنگام خواب و حمام کردن کودک و در مادران چند زا، بیماری کودک، خواب کودک و تربیت و رشد کودک در آینده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به استرس بیشتر مادران نخست زا در مواجه با کودک به نظر می رسد که آموزش به انها با نتایج مفیدی همراه باشد و همچنین با توجه به اینکه استرسورهای دو گروه با هم متقاوت می باشد باید به دو گروه با دو نگاه متفاوت آموزش و اطلاع رسانی شود.
    کلیدواژگان: رفتار، ظاهر، مراقبت، مادران نخست زا، مادران چند زا، دوره پس از زایمان، کودک
  • مرادعلی زارعی پور، حمیدرضا فرخ اسلاملو، موسی قلیجی قوجق* صفحات 25-31
    مقدمه
    ارزیابی تکاملی کودک یکساله میتواند نمایانگر وضعیت بعدی و نشان دهنده بسیاری از مشکلاتی باشد که با مداخله قابل درمان است؛ هدف این مطالعه بررسی رشد تکاملی کودکان در سال اول زندگی بر اساس پرسشنامه ASQ در سال 94 در شهر ارومیه می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی که 422 کودک 6- 12 ماهه، وارد پژوهش شدند نمونه گیری به صورت چند مرحله ای انجام شد. با استفاده از روش احتمالی خوشه ای، 10 مرکز بهداشتی درمانی شهری ارومیه انتخاب شده و سپس بر اساس تعداد مراجعین، به هر خوشه سهمیه ای تعلق گرفت. وضعیت تکامل کودکان توسط آزمون تکاملی «پرسشنامه سنین و مراحل» ASQ))سنجیده شد. اعتبار و پایایی به ترتیب 0/84 و 0/94 و توانایی تست در تعیین اختلال تکاملی بیش از 96 درصد می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16، و آزمون های همبستگی پیرسون، تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    50.5 درصد از کودکان دختر بودند شیوع تاخیر تکاملی در کودکان 18.8 درصد و بیشترین شیوع مربوط به حیطه برقراری ارتباط( 7.1 درصد) و کمترین شیوع مربوط به حیطه حرکات درشت (0.9 درصد) بود و تاخیر رشد تکاملی در کودکان پسر بیشتر از دختران بود همچنین بین حیطه برقراری ارتباط و حرکات درشت (R=0.209، P=0.001)، برقراری ارتباط و شخصی-اجتماعی (R=0.122، P=0.012) همبستگی مثبت معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تعداد قابل توجهی تاخیر تکاملی کودکان توصیه می شود برنامه های بیماریابی و پیگیری مداوم از نظر رشد تکاملی کودکان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: رشد تکاملی، کودکان، پرسشنامه ASQ
  • زکیه نیکزاد، ماهرخ کشوری *، زیبا فرج زاده گان صفحات 32-38
    مقدمه
    خانواده یکی از مهمترین عناصری است که در شکل گیری شخصیت انسان نقش دارد. منبع یا مکان کنترل یکی از ویژگی های شخصیتی که تاثیر مهمی بر رفتار افراد، شکل گیری و توانایی انسان در کنترل شرایط و رویدادهای محیطی می گذارد. این مطالعه با هدف « بررسی نقش عملکردخانواده در منبع کنترل دختران نوجوان شهر اصفهان » انجام شد.
    روش
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی و نمونه ی پژوهش شامل 355 نفر از دانش آموزان دبیرستانی دختر مقاطع اول و دوم که درسال تحصیلی 1393-1394در شهر اصفهان مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند.ابزارهای پژوهش شامل مشخصات جمعیت شناختی، ابزارهای سنجش خانواده مک مستر(FAD) ومنبع کنترل چند وجهی لونسون بود، پایایی سنجش خانواده با ضریب آلفای 0/93 و منبع کنترل چندوجهی با کودریچاردسون برای هر یک از مقیاس های درونی، افراد قدرتمند و شانس به طور جداگانه بین 52/.،71/. و 68/. در مطالعات مشابه مورد تایید قرار گفت.
    یافته ها
    آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد در بین حیطه های عملکرد خانواده، حیطه های نقش(B=2/49،p=0/03) و واکنش عاطفی(B=-2/44،p=0/03) نقش پیش گویی کننده درنمره کنترل درونی دارد،ابعادعملکردخانواده نقش پیش بینی کننده در نمره کنترل بیرونی ندارند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر آن است عملکرد خانواده اکثریت واحدهای مورد مطالعه در حد متوسط بوده و در میان ابعاد بررسی شده، ابعاد کنترل رفتار ،واکنش عاطفی و ایفای نقش عملکرد بهتری داشتند.
    کلیدواژگان: نوجوان، خانواده، منبع کنترل، عملکرد خانواده
  • سید عبدالمطلب حسنی، سید جلیل سیدیاندی *، محمود حاجی احمدی، افسانه بختیاری، ندا احمدزاده صفحات 39-43
    مقدمه
    سازمان جهانی بهداشت دو مجموعه از استانداردهای رشد کودکان را به عنوان یک ابزار بین المللی برای ارزیابی رشد ارائه کرده است. براساس تحقیقات موجود، حدود 43٪ کودکان کمتر از 5 سال دچار بازماندگی از رشد هستند. بنابراین مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تطابق منحنی رشد و نمو (وزن، قد و دور سر) کودکان صفر تا دو ساله شهر آمل با استانداردهای جهانی رشد انجام گردید.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع مطالعه توصیفی – تحلیلی بود که از طریق سرشماری تعداد 280 کودک سالم از بین کودکان مراجعه کننده به 14 مرکز بهداشتی – درمانی شهری انتخاب گردیدند، به طوری که این کودکان حداقل 6 بار مراجعه برای پایش رشد در کل دو سال داشته اند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته که قبلا«روایی و پایایی آن تایید گردیده بود، از روی پرونده های خانوار گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین 280 نمونه، 133 نفر (47/5%) پسر و 147 نفر (52/5%) دختر در مطالعه حاضر شرکت داشتند. نتایج نشان داد که در 73/9% کودکان، رشد در ابعاد مختلف وزن، قد و دور سر، طبیعی بوده است. همچنین در ماه های مراجعه، هر سه بعد رشد کودکان شامل وزن، قد و دور سر با جنسیت کودکان اختلاف معنی دار آماری داشتند ولی با سن مادران، نوع زایمان، مرتبه تولد و نیز مصرف شیر مادر تفاوت معنی دار آماری نداشتند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر می توان گفت رشد کودکان تحت مطالعه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی– درمانی شهر آمل منطبق بر استانداردهای دو گانه رشد و نمودارهای رشد می باشد و اکثریت کودکان مورد پژوهش (73/9 %) در ابعاد مختلف رشد ( وزن، قد و یا دور سر ) در محدوده طبیعی قرار داشتند.
    کلیدواژگان: منحنی رشد، کودکان کمتر از دو سال، مرکز بهداشتی درمانی
  • اصغر دالوندی، ملیحه اعظم حاج هاشم خانی *، فاطمه حسن دوست، مریم جوادی صفحات 44-50
    مقدمه
    سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، عاملی ارزشمند برای کاهش شیوع و تاثیر مشکلات سلامت و بهبود کیفیت زندگی است چاقی را امروزه میتوان به عنوان یک بیماری مزمن دانست. در واقع غفلت از حفظ وزن مناسب باعث بروز طیف وسیعی از مشکلات مرتبط با سلامت می شود به نظر می رسد روند رو به تزاید شیوع چاقی در کودکان ارتباط تنگاتنگی با شیوه زندگی خانواده آنان دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت مادران با نمایه توده بدنی و برخی متغیر های جمعیت شناختی در کودکان دبستانی شهر قزوین در سال 1393 انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود.جامعه پژوهش در این مطالعه 278خانواده وکودکان 11-6 ساله (کلاس اول تا ششم ابتدایی) مشغول به تحصیل در مدارس شهر قزوین (دولتی و غیر دولتی) به روش نمونه گیری بصورت تصادفی از نوع خوشه ایانجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت پروفایل2 جمع آوری شد.
    یا فته ها: نمره کل سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت مادران (17/81±125/48) و در حد متوسط بود. ارتباط معنی دار بین سبک زندگی ارتقای سلامت خانواده، جنسیت، نوع مدرسه کودک، شغل و تحصیلات والدین وجود نداشت. مقایسه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در دو گروه با وضعیت اقتصادی متوسط و خوب تفاوت معنی داری را نشان داد (P<0.01).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت نقش مادران در خانواده و جامعه، لذا توجه به سلامت آنان به ویژه در زمینه فعالیت فیزیکی و مدیریت استرس لزوم اجرای برنامه های آموزش سلامت برای آنان را می طلبد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت، نمایه توده بدن، کودکان
  • منصور بیرامی، عاطفه زارعی *، مجید محمودعلیلو، شیرین زینالی صفحات 51-56
    مقدمه
    زایمان، یکی از تجارب زندگی مادران می باشد که برخی از آن ها توام با مشکل و مخاطرات می باشد. هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه تنیدگی مادران در زایمان های آسان، دشوار و زودرس بود.
    روش
    روش پژوهش توصیفی – تحلیلی مقطعی و از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش کلیه مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهر تبریز بود . از مادران مراجعه کننده 180 مادر انتخاب شده و پرسشنامه ی تنیدگی والدینی را تکمیل نمودند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل واریانس چندراهه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سه گروه زایمان آسان، دشوار و زودرس در تنیدگی والدینی(60/3=F، 001/0>P)، تنیدگی کودک (140/83=F، 001/0>P) و تنیدگی مادر-کودک (131/2=F، 0/001>P) تفاوت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر و نیز در نظر گرفتن پژوهش های قبلی می توان چنین نتیجه گرفت که تجربه ی زایمان زودرس و دشوار بر رابطه ی بین مادر-کودک تاثیر منفی می کذارد و تجربه فیزیولوژیکی زایمان بر فرایندهای شناختی مادر تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: تنیدگی، زایمان آسان، زودرس و دشوار
|
  • Seyed Valiollah Mousavi, Zahra Pasandideh, Shima Poorabolghasem Hosseini* Pages 1-8
    Introduction
    Dngerous behaviors in adolscents, increase the negative consequence of psychological and social. Since emotional intelligence as a set of skills can help to individual adaptability so the aim of this study was to investigate the effect of emotional intelligence training on risk taking in the rasht city adolscent girls.
    Methods
    This study was quasi experimental design with experimental and control group. The statistical population of this research include adolscent girls of rasht city during the year of 2015-2016 which 54 of students from one school through rasht areas schools where selected randomly. Then, into classes of that school two class selected randomly, for providing of homogenize hypothesis. Then a group as the control group and the other group were considered as experimental. In the experimental group, the emotional intelligence training workshop was held for 12 sessions and control group did not receive any intervention. Participants before and after training responded to risk taking scale that has agreeble validity and reliability. Then, analysis of covariance was used to analyze the data.
    Results
    The results of covariance analysis showed that the risk-taking score of experimental group in two stages, before and after emotional intelligence training, were significant differences. The risk taking of experimental group decreased in posttest stage compared with control group (P
    Conclusion
    So, emotional intelligence training can be effective in reduction of dngerous behaviors.
    Keywords: Risk-taking, Emotional intelligence, Adolescent girls
  • Zahra Ebadinejad, Ali Dashtgard*, Mostafa Mohseni Zade Pages 9-16
    Introduction
    Fever is the most important reason for referring children to health centers.Control of fever in children is important to prevent seizures. There are ways to control fever. pharmacological and non-pharmacological ways are important to control and reduce fever. Non-medicinal ways to control body temperature of children can be used by Wet spong with Luke water and marshmallow. This study aimed to compare the effect of Wet spong with Luke water and marshmallow on reducing body temperature in children 6 months to 12 years
    Method
    This study is an experimental study. The study population was children 6 months to 12 years admitted to hospital with symptoms of fever in 1395. 46 children randomly into two groups intervation and control. Results interventions made were recorded in a questionnaire. Data analyzed using SPSS V.18 by independent t-test and chi-square at the significant level (P
    Results
    The results showed that Washing with marshmallow more quickly reduces body temperature than Washing with Luke water . So that in the first 30 minutes after intervention in the intervention group (52.17%) of the children, their body temperature reached to (37/5 ° C) However, in the control group during the same period, only (21.73%) of children in temperature achieved to (37/5° C) . The results showed that within 45 minutes of fever was reduced in all children in intervation group but still in control group (34.79%) of the children had fever.
    Conclusion
    Use of rinse with lukewarm water and marshmallow are affect in lowering body temperature children. But using the marshmallow in the body temperature of children is more effective.
    Keywords: wet spong, marshmallow, temperature, children admitted
  • Sakineh Nazari*, Parvin Salari, Seyed Reza Mazloom, Mahboobeh Ghorbani, Maryam Bagheri Pages 17-24
    Introduction
    Parenthood is always a big challenge, especially primiparous who first encountered the baby, but the multiparouse encounter with new challenge, the study. "A comparative postpartum of stress and stressors of Appearance, care and behavior of neonate in the primiparity and multiparity in first and second month after delivery"was performed
    Methods
    This was conducted on 400 primiparous and multiparous no problem with medical and psychological term healthy child qualifies, referring to health centers of Mashhad days 28-8 after giving birth in 1390, based on sampling multistep cluster quit was available. The instruments used in this research unit questionnaire consisted of demographic characteristics, pregnancy and childbirth, baby, Stress Questionnaire of appearance, behavior and care of neonate. Data questionnaire reliability and validity have been verified in the first two months postpartum were collected. The data were analyzed using descriptive analytic statistics by SPSS.
    Results
    The results showed that primiparous women appeared in all these aspects appearance, behavior and care of neonate causing more stress than multiparouse. The difference was significant were(p
    Conclusion
    . According to encounter more stress primiparous women with children teaching them seem to be associated with beneficial results and Alsoconsidering that the the two groups will vary stressors should teach and inform the two groups look different
    Keywords: primiparity, multiparity, postpartum, Appearance, care, behavior, neonate
  • Moradali Zareipour, Hamidreza Farrokh-Eslamlou, Mousa Ghelichi Ghojogh* Pages 25-31
    Introduction
    The evaluation of the developmental growth of children in one year can be an indicator of the future status and many problems that are treatable by intervention. The aim of this study was to investigate the developmental growth of the children in the first year of life using ASQ questionnaires in 2015 in Urmia city, Iran.
    Methods
    This was a descriptive cross sectional study that conducted on 422 children who had 6- 12 months old that were selected by the cluster random sampling method. At first 10 urban health centers of Urmia selected, and then based on the number of clients, each cluster was awarded quota. The developmental status of children was measured using "Ages and Stages Questionnaires" (ASQ). The validity and reliability were 0.84 and 0.94, respectively and the ability of test in determining the developmental delays was more than 96%. The data were analyzed using SPSS software version 16, and Pearson correlation, independent t-test were used.
    Results
    The results showed that 50.5% of children were female. The prevalence of developmental delays of children was obtained 18.8%. The highest and the lowest prevalence were related to the area of communication (7.1 %) and the area of gross motor (0.9 %), respectively. The developmental delays of children in males was higher than females. There were a positive significant correlation between the area of communication and gross motor(R=0.209¡ P=0.001) as well as between problem solving and personal-social (R=0.122¡ P=0.012).
    Conclusion
    Considering the noticeable number of developmental delay of the children, it is recommended that screening programs and continues follow-up should be considered in terms of development growth of the children.
    Keywords: ASQ, Children, Development growth, Questionnaire
  • Zakieh Nikzad, Mahrokh Keshvari *, Ziba Farajzadegan Pages 32-38
    Introduction
    Family is one of the most important elements to form human's personality. Source or locus of control is a of personality characteristics that important influence have on the individuals behavior, the formation and the human capacity to condition control and environmental events. Purpose of this study is to investigate the role of family function in locus of control of adolescent girls in Isfahan city.
    Methods
    This was a descriptive- correlational study. For this purpose, 355 of high school girl students were studying in first and second grades during 2014-2015 in Isfahan city that were selected by by multi-step cluster random Sampling. Data were collected by demographic characteristics questionnaire ,family assessment devices (FAD) and Levenson multi-dimensional locus of control .The reliability approved base on similar studies for family assessment devices by (Cronbach's alpha = 0.93) and multi-dimensional locus of control by Kuder–Richardson Formula 20 (KR-20) for dimention Internal (I), Powerful Others (P) and Chance were (C) o.52, 071 and 0.68, respectively.
    Results
    Multiple regression analysis showed that between of family function dimentional were predictive role for emotional responses (B=-2.44, P=0.03) and role (B=2.49, P=0.03) of internal control. Family function dimentional have nt, predictive role for external control score.
    Conclusion
    The results indicate that family function had an average in majority of subjects and between dimensions were better performance in control of behavior, emotional responses and role.
    Keywords: Adolescents, family, Locus of Control, family function
  • Seyed Abdolmotalleb Hasani, Seyed Jalil Seyed Andi*, Mahmoud Haji Ahmadi, Afsaneh Bakhtiari, Neda Ahmadzadeh Pages 39-43
    Introduction
    The World Health Organization (WHO) released two sets of child growth standards as an international tools for growth assessment. According to studies, about 43% of children less than 5 years with the growth and survival of about 9% of children are underweight. This study is designed to evaluate different growth (weight, length and head circumference) children were aged zero to two.
    Methods
    The present descriptive-analytic study has been performed in longitudinal approach. Among children referred to 14 urban health- therapeutic centers, 280 healthy children were selected using census method, so as to have at least six times referral during a total of two years. Data were collected from household records using a researcher-made questionnaire, in which validity and reliability had been previously proven. Data were analyzed.
    Results
    From a total of 280 participants, 133 cases (47.5%) were male and 147 (52.5%) female. Generally, during the referral months, all the three growth parameters including weight, height and head circumference had statistically meaningful difference with children's gender. But, growth rate did not show meaningful difference with mother's age, type of delivery, birth order and breast feeding. The results also revealed that growth different aspects such as weight, height and head circumference were normal in 73.9% of children.
    Conclusions
    Based on findings of the present study, it seems that a constant reference growth curve is not optimum for the whole country. Hence, more specific growth curves can be designed, based on different geographic areas and diverse ethnicity, and as a guideline impart to health-therapeutic centers for being revised and inserted necessary changes every few years.
    Keywords: Growth curve, less than two years old the Children, Health- therapeutic centers
  • Asghar Dalvandi, Maliha Azam Haj Hashim Khani*, Fateme Hasandoost, Maryam Javadi Pages 44-50
    Introduction
    health promoting lifestyle, a valuable factor for reducing and impact of health problems and improve quality of life. Today obesity as a chronic disease can be seen. In fact, the neglect of maintaining a healthy weight can cause a range of problems associated with the health. a rising trend in the prevalence of overweight in children has a close relationship with their family lifestyle. This study aimed to investigate maternal health-promotion lifestyle, body mass index and some demographic among schoolchildren in Qazvin, 2014.
    Methods
    This study was a cross-sectional. 287 families and their 6-11 years old children (first to sixth grade) studying in Qazvin (public and private school) selected by random cluster sampling. Data collected using a standard questionnaire for health promoting lifestyle(HPL), profile 2.
    Results
    The total score of maternal health promotion was in moderate level (125.48±17.81). There was not significant relation between HPL, gender, type of school, parent 's job and education .Comparing between HPL & economic situation showed significant differences (P
    Conclusions
    Regarding the importance of mother role in family and society, so pay attention to their health, especially in the field of physical activity and stress management requires implementation of health education programs for them.
    Keywords: health-promoting lifestyle, body mass index, children
  • Mansour Bayrami, Atefeh Zarei*, Majid Mahmud Alilu, Shirin Zeinali Pages 51-56
    Introduction
    Delivery or childbirth is one of mother’s life experiences, sometimes associated with problems. The present study aimed to compare maternal tension in mothers who have had easy , difficult , and preterm labbors .
    Methods
    This study was conducted with a comparative cross-sectional descriptive method. The study population was all mothers, who had been referred to medical centers in Tabriz city during 2013. Accordingly , 180 mothers were selected with convenience sampling and completed parenting stress index. Cronbach's alpha reliability was 0/93. Data were analyzed using the SPSS software and one way ANOVAs analysis of Variance.
    Results
    Finding showed that there was a significant difference between three groups with easy, difficult, and preterm deliveries in parenting stress (F= 3/60, pCoclusions : Given the results of the present study as well as previous studies , it could be concluded that having preterm and difficult deliveries hase a negative effect on mother-child relationship and the experince of psychical labbor effect mother,s cognition.
    Keywords: Maternal Tenasion, Easy, Preterm, Difficult labbor