فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1396)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ماندانا ابراهیمی، شهپر حقیقت*، نسیم خسروی صفحات 7-20
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک برنامه هشت جلسه‏ ای یوگا در کاهش ورم لنفاوی، بهبود دامنه حرکت مفاصل و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ورم لنفاوی پس از درمان سرطان پستان می‏باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی نیمه تجربی است که بر روی 36 نفر از بیماران مبتلا به ادم لنفاوی پس از سرطان پستان مراجعه‏ کننده به کلینیک لنف ادم پژوهشکده سرطان پستان انجام شد. تمامی بیماران تحت درمان احتقان‏ زدایی کامل به مدت 3 تا 4 هفته قرار گرفتند. گروه کنترل (18 نفر) تحت درمان(Complete Decongestive Therapy) CDT تنها قرار گرفتند و گروه مداخله (18 نفر) تحت درمان‏ های CDT همراه با انجام هشت جلسه یوگا قرار گرفتند. به بیماران نحوه انجام یوگا در منزل آموزش داده شد و یک ماه بعد از خاتمه درمان، تغییرات پیامدها در دو گروه بررسی و مقایسه شدند.
    یافته ها: یافته های پژوهش در 36 بیمار مذکور نشان دادکه اگرچه کیفیت زندگی و حجم ورم لنفاوی در هر گروه نسبت به قبل از درمان بهبود داشت ولی تغییرات نمره کیفیت زندگی (536/0=p-value)، حجم ادم (846/0=p-value) و دامنه حرکت شانه (209/0=p-value) در سه بازه زمانی اندازه‏ گیری تفاوت معنی‏ داری را نشان نداد.
    نتیجه‏ گیری: یافته ها نشان داد که علی‏رغم تاثیر نسبی یوگا در کاهش حجم ورم و بهبود کیفیت زندگی، برتری چندانی نسبت به انجام CDT به تنهایی در درمان لنف ادم ندارد. با توجه به گسترش مراکز انجام یوگا و استقبال بیماران از این تکنیک و عدم مشاهده عوارض ناخواسته در گروه مداخله، انجام مطالعات بیشتری برای بررسی تاثیر و هزینه اثربخشی آن ضروری به نظر می‏رسد.
    کلیدواژگان: ورم لنفاوی، سرطان پستان، یوگا، کیفیت زندگی
  • سیدعلی حسینی، نسیبه کاظمی*، سعیده شادمهری، امیدرضا صالحی صفحات 21-30
    مقدمه
    پرداختن به فعالیت‏ های ورزشی یکی از ارکان مهم مدیریت سلامت بیماران مبتلا به سرطان پستان است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات کاهنده چربی تمرینات پیلاتس در زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    24 زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک‏ های خصوصی شهرستان شیراز انتخاب و در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین به مدت 10 هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه تمرینات منتخب پیلاتس را انجام دادند. گروه کنترل در این مدت فقط فعالیت‏ های روزمره خود را انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرینی از آزمودنی‏ های نمونه‏ گیری خونی به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون‏ های آماری کالموگروف- اسمیرنوف، t مستقل و وابسته استفاده شد (05/0≥p).
    یافته ها: 10 هفته تمرینات منتخب پیلاتس اثر معنی‏ داری بر کاهش TG از mg/dl 35/48±91/125 به mg/dl 07/39±91/103 (001/0=p) و TC از mg/dl 79/17±83/191به mg/dl 18/14±08/176 (005/0=p) زنان مبتلا به سرطان پستان دارد با این وجود اثر معنی‏ داری بر کاهش LDL (42/0=p) و افزایش HDL (26/0=p) زنان مبتلا به سرطان پستان ندارد.
    نتیجه‏ گیری: به نظر می‏ رسد 10 هفته تمرینات منتخب پیلاتس در زنان مبتلا به سرطان پستان دارای اثرات کاهنده چربی می‏ باشد.
    کلیدواژگان: چربی، تمرین پیلاتس، سرطان پستان
  • علیرضا براری، سارا هادیان، شیرین امینی * صفحات 31-40
    مقدمه
    گیاه آلوئه‏ ورا از خانواده Liliaceae، یکی از گیاهان دارویی شناخته شده است و حاوی ترکیباتی است که در بهبود بیماری‏ های التهابی نقش موثری دارند. از طرفی ورزش نقش مهمی در توانبخشی افراد مبتلا به سرطان دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آلوئه ورا و تمرین شنا برسطح سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال در موش‏ های مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.
    روش بررسی
    روش تحقیق از نوع تجربی و مدت زمان آن 6 هفته بود. 35 سر موش، به صورت تصادفی به 5 گروه 1-کنترل سالم 2- کنترل سرطانی 3- تمرین (سرطانی) 4- آلوئه‏ورا (سرطانی) و 5- تمرین+عصاره (سرطانی) تقسیم شدند. عصاره آلوئه‏ورا به میزان mg/kgBW/day 300، به موش ‏ها خورانده شد. زمان تمرین شنا در روز اول 10 دقیقه بود که با افزایش روزانه پنج دقیقه به 60 دقیقه رسید. در پایان مقادیر سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال با روش الایزا اندازه ‏گیری شد.
    یافته ها
    مصرف عصاره آلوئه ورا بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (017/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (576/0P=). تمرین استقامتی شنا، بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (002/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (769/0P=). همچنین مصرف عصاره آلوئه ورا به همراه تمرین استقامتی بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (002/0P=) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت (558/0P=).
    نتیجه‏ گیری: این احتمال وجود دارد که عصاره آلوئه‏ورا و فعالیت ورزشی شنا، از طریق کاهش بیان بیش از حد HER2 و سایتوکاین‏های پیش‏التهابی، اثرات مفیدی در بهبود سرطان پستان داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، آلوئه ورا، ورزش شنا، گیرنده 2 فاکتورهای رشد اپیدرمال انسانی، رسپتور فاکتور رشد اپیدرمال
  • عذرا سلیمان نژاد، ابراهیم مسعودنیا*، آبتین حیدری صفحات 41-54
    مقدمه
    یکی از عوامل مهم در درمان موفق و کاهش مرگ در زنان با علایم سرطان پستان، زمان و چگونگی تصمیم گیری بیماران می باشد. زمانی که بیمار اقدام به جستجوی درمان های پزشکی می نماید، بر درمان و پیامدهای آن تاثیر بسزایی دارد. یکی از مدل‏های تبیین کننده تاخیر در جستجوی درمان در زنان با علایم سرطان پستان، مدل باور سلامتی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه میان سازه های مدل باور سلامتی و تاخیر در جستجوی درمان در زنان با علایم سرطان پستان انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. داده های این مطالعه از 70 زن با علایم تایید شده سرطان پستان که جهت مداوا به دو مرکز بیمارستان رازی و کلینیک بعثت رشت مراجعه کرده بودند جمع‏ آوری شدند. این زنان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار اندازه گیری عبارت بودند از: پرسشنامه تاخیر در جستجوی درمان، مقیاس مدل باور سلامت (HBMS) و مقیاس آگاهی درباره سرطان پستان (KBS).
    یافته ها
    تفاوت معناداری میان زنان کمتر و بیشتر از 3ماه تاخیر در درمان جویی از نظر مولفه های سرمشق های کنش (030/0=p) و آگاهی از علایم سرطان پستان (041/0=p) در فاز تاخیر در ارزیابی؛ مولفه های آسیب پذیری ادراک شده (007/0=p) و موانع ادراک شده درمان (048/0=p) در فاز تاخیر بیماری؛ مولفه های موانع ادراک شده درمان (045/0=p)، فواید ادراک شده درمان (049/0=p) و خودکارآمدی ادراک شده (002/0=p) در فاز تاخیر رفتاری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مولفه های مدل باور سلامتی از اعتبار مناسبی برای پیش بینی رفتار کمک جویی و تاخیر در درمان جویی زنان با علایم سرطان پستان برخوردار است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تاخیر در درمان جویی، مدل باور سلامت
  • آسیه خسروانیان، محمد رحمانی منش*، پرویز کشاورزی صفحات 55-66
    مقدمه
    در تحقیقات سرطان، تشخیص زودهنگام سرطان پستان بر پیش آگهی و طول عمر بیمار تاثیرگذار است. روش های هوش مصنوعی و داده کاوی ازجمله روش های پیش بینی هستند که در این مورد می توانند کمک کننده باشد. هدف از این مقاله طراحی و ارزیابی یک سیستم جدید تشخیص خودکار کامپیوتری جهت پیش بینی نوع توده پستان با استفاده از ترکیب فازی روش های رگرسیون است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی یک سیستم تصمیم گیری گروهی با ترکیب روش های رگرسیون PCA، RSM و SVR-Firefly به منظور پیش بینی نوع توده پستان اعم از تومور خوش خیم یا بدخیم طراحی شده است. به منظور ارزیابی سیستم طراحی شده از مجموعه داده مربوط به بیماران مبتلا به سرطان پستان بیمارستان ویسکانسین موجود در انبار داده یادگیری ماشین استفاده شده است. داده های ورودی پس از پیش پردازش به صورت تصادفی به دو دسته داده آموزش و آزمون تقسیم شد. سپس با هر یک از روش های رگرسیون ذکرشده مورد آموزش و آزمون قرار گرفت. درنهایت خروجی این روش ها با رویکردهای رای گیری فازی و میانگین گیری فازی ترکیب شد. سیستم تصمیم گیری گروهی پیشنهادی با نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است.
    یافته ها
    این مطالعه بر 683 مورد زن مبتلا به سرطان پستان انجام شد که از این تعداد 444 نمونه دارای تومور خوش خیم و 239 نمونه دارای تومور بدخیم می باشد. برای هر مورد از 9 متغیر بالینی به عنوان ورودی استفاده شد. عملکرد سیستم تصمیم گیری گروهی طراحی شده بر اساس شاخص های صحت، دقت، حساسیت و اختصاصیت در مرحله آزمون در حالت متوسط با روش رای گیری فازی معادل اعداد 9832/0، 9588/0، 9900/0 و 9832/0 و در روش میانگین گیری فازی معادل اعداد 9820/0، 9524/0، 9929/0 و 9804/0 به دست آمد. درحالی که این شاخص ها در بهترین حالت با هر دو روش معادل عدد یک به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بالا بودن شاخص های عملکردی سیستم تصمیم گیری گروهی در این مقاله نشان داد که سیستم پیشنهادی عملکرد مناسبی در پیش بینی خوش خیم یا بدخیم بودن توده های پستان دارد. تعیین دقیق نوع توده می تواند در انتخاب روش درمانی مناسب به پزشک کمک کند و از پیشروی این سرطان جلوگیری کند. همچنین نرم افزار طراحی شده بر اساس شبیه سازی این مقاله می تواند در آموزش پزشکان به کار رود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، رای گیری فازی، میانگین گیری فازی، PCA، RSM، SVR-Firefly، مجموعه داده ویسکانسین
  • اطلس کشن دهقان، مسعود قانع * صفحات 67-75
    مقدمه
    مطالعات متعدد ثابت نموده‏اند که سلول‏ های سرطانی انسان می‏ توانند در نتیجه آلودگی به ویروس هرپس سیمپلکس به وجود آیند. با توجه به مشاهده حضور DNA این ویروس در بافت پارافینه سرطان پستان در برخی از نمونه های توموری این احتمال وجود دارد که ویروس هرپس سیمپلکس می ‏تواند یک فاکتور خطر برای شکل‏ گیری کارسینومای پستان باشد.
    هدف از اجرای این تحقیق بررسی میزان فراوانی RNA وDNA ویروس هرپس سیمپلکس انسانی در نمونه های تومورتازه و پارافینه شده پستان می ‏باشد.
    روش بررسی
    در این بررسی 70 نمونه تازه و پارافینه شده تومور پستان از بیماران مبتلا به سرطان پستان که در بیمارستان‏ های گلسار، آریا و رسول اکرم(ص) رشت در سال 1395 جراحی شده، بودند جمع‏ آوری گردید. پس از انتقال سریع نمونه ها به آزمایشگاه، استخراج RNA و DNA با استفاده از کیت (Genall Korea) انجام گردید. سپس با استفاده از کیت یک مرحله‏ ای (GenallKorea)، RNA استخراجی به cDNA تبدیل گردید. در ادامه به منظور تکثیر ژن UL30 ویروس هرپس سیمپلکس از پرایمر اختصاصی، استفاده شد.
    یافته ها: در مجموع از 70 نمونه سرطان پستان هیچ نمونه مثبتی در بررسی بافت تازه و پارافینه مشاهده نشد که این مسئله نشان ‏دهنده عدم حضور ژنوم ویروس هرپس سیمپلکس در تومور پستان در این تحقیق می‏ باشد.
    نتیجه گیری: در حدود یک دهه است که نقش هرپس ویروس‏ ها در شکل‏گیری سرطان‏ های سرویکس، هودچکین، لنفوم بورکیت و سرطان عروق خونی ثابت شده است. با این حال شواهدی نیز وجود دارد که موفق به شناسایی ژنوم ویروس HSV در تومورها نشده ‏اند از این‏رو مطالعات بیشتر برای درک ارتباط این ویروس‏ ها با شکل‏ گیری تومورهای سینه نیاز می‏ باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تومور، ويروس هرپس سيمپلکس، PCR
|
  • Mandana Ebrahimi, Shahpar Haghighat *, Nasim Khosravi Pages 7-20
    Introduction
    This study aimed to evaluate the effects of yoga on lymphedema volume, range of motion and quality of life (QOL) in women with Breast Cancer Related Lymphedema (BCRL).
    Methods
    This is a non-randomized semi-experimental clinical trial. Women with BCRL were allocated to receive either Complete Decongestive Therapy (CDT), n = 18) or CDT with an 8-week yoga intervention (n = 18). Outcomes were the volume of arm lymphedema, range of motion (ROM) and QOL. A measurement was conducted at baseline, post-intervention and 4 weeks after the end of intervention.
    Results
    It was shown that the edema volume decreased and QOL and ROM increased compared to baseline measurements. However the inter-group changes were not significant regarding the scores of QOL (p = 0.536), edema volume (p = 0.846) and ROM (p = 0.209) during the study.
    Conclusion
    It appears that the yoga intervention with CDT is not superior to CDT alone in lymphedema treatment. Regarding patients’ access to yoga classes and absence of side effects, further studies about its effects and cost-effectiveness are recommended.
    Keywords: Lymphedema, Breast Cancer, Yoga, Quality of Life
  • Ali Hosseini, Nasibe Kazemi *, Saeedeh Shadmehri, Omid Reza Salehi Pages 21-30
    Introduction
    Exercise is one of the most important elements of health management in breast cancer patients. The aim of present study was to review the lipid-lowering effects of Pilates training in women with breast cancer.
    Methods
    Twenty-four women with breast cancer who were treated in the health centers and private clinics of Shiraz city, Iran were selected and divided into training and control groups. Training group was trained using selected Pilates training sessions for 10 weeks, three sessions per week and 60 minutes per session. During this period, the control group did only their routine daily activities. Before and after training period, blood samples were taken from the subjects. Data were analyzed using K-S, and dependent and independent t-tests (p ≤ 0.05).
    Results
    Ten week pilates training had a significant effect on reduction of TG from 125.91 ± 48.35 mg/dl to 103.91 ± 39.07 mg/dl (p = 0.001) and TC from 191.83 ± 17.79 to 176.08 ± 14.18 mg/ dl (p = 0.005) in women with breast cancer, but it had no significant effect on reduction of LDL (p = 0.42) or an increase of HDL (p = 0.26).
    Conclusion
    It appears that 10-week Pilates training have lipid-lowering effects in women with breast cancer.
    Keywords: Lipid, Pilates Training, Breast Cancer
  • Ali Reza Barari, Sara Hadian, Shirin Amini * Pages 31-40
    Introduction
    The Aloe vera plant of the Liliaceae family is a known medicinal plant and contains compounds that play an important role in the improvement of inflammatory diseases. On the other hand, exercise plays an important role in the rehabilitation of cancer patients. The aim of this study was to investigate the effect of Aloe vera extract and swimming exercise on serum levels of epidermal growth receptors in mice with breast cancer.
    Methods
    The experiment was implemented for six weeks. Thirty-five mice were randomly divided into five groups: 1- healthy control, 2 - control (cancerous), 3 - exercise (cancerous), 4 - aloe vera (cancerous) and 5-practice extract (cancerous) groups. Aloe vera extract at 300 mg/kgBW/day, was given to the mice. The workout time for the first day was 10 minutes, increasing by five minutes to 60 minutes daily. At the end, serum levels of epidermal growth receptors were measured by the ELISA method.
    Results
    Consumption of Aloe vera extract had a significant effect on levels of HER2 (P=0.017) but did not have a significant effect on EGFR (P=0.576). Endurance swimming training had a significant effect on levels of HER2 (P=0.002), but had no significant effect on EGFR (P=0.769). Also, the use of Aloe vera extract with endurance training had a significant effect on HER-2 level (P=0.002), but there was no significant effect on the EGFR (P=0.558).
    Conclusion
    It is possible that Aloe Vera extract and swimming exercise has beneficial effect on the improvement of breast cancer by reducing the excessive expression of HER2 and pro-inflammatory cytokines.
    Keywords: Breast Cancer, Aloe?? Vera, Swimming, Epidermal Growth Factor Receptor 2, Human Epidermal Growth Factor Receptor
  • Ozra Soleiman Nejad, Ebrahim Masoudnia *, Abtin Heydari Pages 41-54
    Introduction
    One of the most important factors for the successful treatment and reduction of death in women with breast cancer symptoms is time for treatment and decision making by patients. One of the exploratory models in search of a cure for women with breast cancer symptoms is the health belief model (HBM). The aim of this study was to determine the relationship between components of the HBM and delays in seeking treatment in women with breast cancer symptoms.
    Methods
    The current study was a descriptive and cross-sectional study. Data were collected from 70 female patients with verified symptoms of breast cancer presenting to two different medical centers (Razi Hospital and Besat Medical Clinic) in Rasht, Iran. They were selected using convenience sampling method. The measuring tool for data were questionnaire for delays in seeking treatment, health belief model scale (HBMS), and knowledge of breast cancer (KBC).
    Results
    Significant differences was observed between women with less or more than 3 months delay in seeking treatment in late phase of the evaluation of symptoms, particularly in terms of components of the cues to action (p = 0.030) and knowledge of breast cancer (p = 0.041); perceived vulnerability (p = 0.007) and perceived barriers (p = 0.048) for treatment in illness delay phase, and perceived barriers for treatment components (p = 0.045), perceived benefits for treatment (p = 0.049), and perceived self–efficacy (p = 0.002) in behavior delay phase.
    Conclusion
    Components of the HBM had a relatively good predictability in elucidating the etiology of treatment seeking delay in women with symptoms of breast cancer.
    Keywords: Breast Cancer, Help-Seeking Delay, Health Belief Model
  • Asieh Khosravanian, Mohammad Rahmanimanesh *, Parviz Keshavarzi Pages 55-66
    Introduction
    In cancer research, early detection of breast cancer is effective in prognosis and increasing the survival of patients. Artificial intelligence and data mining methods are predictive methods that can be useful in this case. The purpose of this paper is to design and evaluate an automatic computer-aided diagnosis system to predict the type of breast tumor by using a fuzzy combination of regression methods.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, a group decision-making system was designed by using the combination of PCA (Principal Components Analysis), RSM (Response Surface Methodology) and SVR-Firefly (Support Vector Regression- Firefly) methods to predict the type of breast tumor (benign or malignant). To evaluate the designed system, we used the Wisconsin Breast Cancer Dataset stored in the UCI (University of California, Irvine) Machine Learning Repository. After pre-processing, the data was split into training and testing datasets, which were evaluated by each of mentioned regression methods. Finally the results of the regression methods were combined by fuzzy voting and fuzzy averaging approaches. The proposed group decision-making system was simulated by MATLAB software.
    Results
    This study was conducted on 683 women with breast cancer, including 444 cases with benign tumors, as well as 239 cases with malignant tumors. For each case, nine clinical variables were used as inputs. The performance of the proposed group decision-making system in test phase is based on accuracy, precision, sensitivity and specificity. The values of these indicators were obtained, on average, 0.9832, 0.9588, 0.9900, 0.9832 in fuzzy voting method and 0.9820, 0.9524, 0.9929, 0.9804 in fuzzy averaging method while the performance indicators were obtained 1 by both methods in the best case.
    Conclusion
    The results of experiments show the effectiveness of the proposed group decision-making system in predicting the type of breast tumors (benign or malignant). It can help the physicians to choose the best treatment method and prevent the cancer progression. The developed software can also be used for training physicians.
    Keywords: Breast Cancer, Fuzzy Voting, Fuzzy Averaging, PCA, RSM, SVR-Firefly, Wisconsin Breast Cancer Dataset
  • Atlas Keshan Dehghan, Masood Ghane * Pages 67-75
    Introduction
    Several studies have proven that human cancer cells can develop as a result of infection with the herpes simplex virus. Regarding this observation, the presence of this virus’ DNA in the paraffin tissue of breast cancer in some tumor samples can be a risk factor for the formation of breast carcinoma. The aim of this study was to investigate the frequency rate of RNA and DNA of human herpes simplex virus in fresh and paraffined breast tumor samples.
    Methods
    In this study, 70 fresh and paraffined breast tumor samples were collected from patients with breast cancer that were surgically treated in Golsar, Aria, and Rasoul-e-Akram hospitals on Rasht, Iran, in 2016. After rapid transfer of samples to the laboratory, RNA and DNA extraction was performed using one-stage kit (Genall, Korea), and the extracted RNA was converted to cDNA. Next, the UL30 gene of herpes simplex virus from exclusive primer was used for proliferation.
    Results
    Out of 70 samples of breast cancer, none was positive in the fresh and paraffined tissues. This issue indicates the absence of the genome of herpes simplex virus in the breast tumor in this study.
    Conclusions
    The role of herpes viruses has been proven in the formation of cervical cancers, Hodgkins, Burkitt Burkitts lymphoma, and blood vessels cancer in the past decade. However, there is also evidence that HSV genome was not identified in tumors. Therefore, further studies are needed to understand the association of these viruses with the formation of breast tumors.
    Keywords: Breast Cancer, Tumors, Herpes Simplex Virus