فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 15 (تابستان 1396)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 15 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • فائقه سادات موسوی، شهربانو کیهانیان*، مریم ذاکری حمیدی صفحات 1-8
    مقدمه سرطان پستان از شایع ترین سرطان های زنان با شیوع رو به افزایش در کشورهای در حال توسعه می باشد. دی دایمر یک مارکر مولکولی از رشد تومور و متاستاز در بیماران مبتلا به سرطان پستان است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تغییرات سطح سرمی دی دایمر در بیماران مبتلا به سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها این مطالعه مقطعی روی 100 بیمار زن با تشخیص سرطان پستان که به کلینیک فوق تخصصی انکولوژی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر مراجعه کرده بودند، با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد.
    نتایج میانگین دی دایمر سرم در مرحله IV بیماری به میزان 304±627، در مرحله III، μg/mL 101±229 و در مرحله II به میزان μg/mL 29±180 بوده است. همچنین فراوانی دی دایمر غیرنرمال در بیماران مرحله IV بیشتر بوده است. سطح دی دایمر و فراوانی افراد با دی دایمر بالاتر از حد طبیعی، در بیمارانی که درگیری غدد لنفاوی داشتند بیشتر بوده است. در بیمارانی که تومورمارکر CEA ،CA15-3 غیر نرمال داشتند، سطح دی دایمر بالاتری گزارش شد. سطح دی دایمر سرم در مبتلایان گروه سنی 50-41 سال بیشتر از سایر گروه ها بوده است.
    نتیجه گیری افزایش سطح دی دایمر سرم با افزایش مرحله بیماری، درگیری غدد لنفاوی و پیش آگهی نامطلوب بیماری همراه است و از آنجاکه دی دایمر مارکری ایمن، ارزان و در دسترس می باشد می توان از آن در جهت ارزیابی پروگنوز و بقاء بیمار استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، دی دایمر، پیش آگهی، رامسر
  • کتایون پاسدار، جعفر حسنی، ربابه نوری صفحات 9-21
    مقدمه هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر خود شفقتی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب افسردگی مختلط بود.
    مواد و روش ها 3 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب افسردگی مختلط به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. در این پژوهش طرح تک آزمودنی با خط پایه چندگانه استفاده شد. اضطراب و افسردگی و خودشفقتی بیماران نه بار بوسیله پرسشنامه اضطراب بک، پرسشنامه افسردگی بک ویرایش دوم و مقیاس خود شفقتی ارزیابی شد. .برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های تغییرات روند، شیب، میزان تغییرپذیری کوهن و تفسیر فراز و فرود متغیرها در نمودارها و برای تعیین معنی داری بالینی از درصد بهبودی و اندازه اثر استفاده شد.
    یافته ها تمامی بیماران تغییرات چشمگیری در متغیرهای افسردگی و اضطراب و خود شفقتی نشان دادند و همگی توانستند این پیشرفت را تا مرحله پیگیری 60 روزه حفظ کنند.
    نتیجه گیری شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند باعث افزایش خود شفقتی و نیز بهبود علائم اضطرابی و افسردگی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب افسردگی مختلط گردد.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی، ذهن آگاهی، خود شفقتی، اختلال اضطراب افسردگی مختلط
  • حسین وزینی * صفحات 22-31
    مقدمهژیاردیا لامبلیا یکی از شایع ترین تک یاخته های دستگاه گوارش انسان می باشد. در حال حاضر داروهای ضد ژیاردیایی دارای اثرات جانبی مختلفی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه اسطوخودوس بر روی ژیاردیا لامبلیا می باشد.
    مواد و روش ها در مطالعه حاضر تعداد 25 سر موش سوری بطور تصادفی به 5 گروه که عبارتند از: کنترل سالم، کنترل دارو (مترونیدازول) و 3 گروه آلوده به انگل تحت درمان با دوزهای 200،100 و mg/ml 400 عصاره اسطوخودوس تقسیم شدند. عصاره اسطوخودوس به حیوانات تاثیر داده شد و پس از گذشت 10 روز، درصد کیست های زنده محاسبه گردید. روش های آماری بکار رفته بر مبنی تحلیل واریانس یک طرفه و مقایسه t زوجی بوده که به روش معمول برای مقادیر نرمال و به روش بوت استرپ برای مقادیری که توزیع شان نرمال نبود با توجه به حجم پایین نمونه استفاده گردید.
    یافته ها میانگین وزن موش ها در گروه آلوده به انگل و درمان شده با دوز mg/ml 100 اسطوخودوس در مقایسه با دو گروه آلوده به انگل و درمان شده با دوز 200 و mg/ml 400 اسطوخودوس دارای وزن بیشتری بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده است که کاهش تعداد کیست در گروه های 100، 200 و mg/ml 400 به ترتیب برابر با 77/7، 84/3 و 95/1 درصد بوده است.
    نتیجه گیری نتایج حاصل از این مطالعه نشان داده است که گیاه اسطوخودوس در شرایط درون تنی اثرات بسیار خوبی از خود نشان داده است و می تواند پتانسیل درمانی برای عفونت ناشی از ژیاردیا را داشته باشد.
    کلیدواژگان: ژیاردیا لامبلیا، اسطوخودوس، موش کوچک آزمایشگاهی، عفونت
  • موسی الرضا قدسی، علی مهری *، حمید جوینی، محمدحسن رخشانی صفحات 32-46
    مقدمه مطالعه حاضر با هدف طراحی و روان سنجی ابزار بومی برای سنجش رفتارهای پیشگیری کننده از لیشمانیوز و شناخت عوامل مرتبط با آن بر اساس مدل بزنف در دانش آموزان شهر نیشابور انجام شد.
    مواد و روش ها در مطالعه مقطعی حاضر، برای 25 نفر از جامعه مورد بررسی، ابزار اولیه طراحی شد. اعتبار صوری با مشارکت 20 نفر از دانش آموزان و اعتبار محتوا از طریق پانل خبرگان با مشارکت 10 نفر متخصص آموزش بهداشت و متخصص طراحی ابزار انجام شد. اعتبار سازه در نرم افزار LISREL با انتخاب 226 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه به روش تصادفی چند مرحله ای انجام شد. برای تعیین پایایی ابزار از همسانی درونی و روش آزمون مجدد استفاده گردید.
    یافته ها
    نسخه اولیه پرسشنامه با 46 آیتم طراحی شد که با انجام روائی صوری و محتوا به صورت کیفی بعضی آیتم ها اصلاح گردید. در روایی صوری کمی 2 آیتم به دلیل کسب نمره تاثیر کمتر از 5/1 حذف شدند و در روایی محتوا با در نظر گرفتن نقطه برش 0/79 برای سنجش شاخص اعتبار محتوا و نقطه برش 0/62 برای نسبت اعتبار محتوا، تعداد 8 آیتم حذف شدند. در روایی سازه مقدار 0/9=AGFI و 0/04= RMSEA بدست آمد. پایایی ابزار هم با استفاده از همسانی درونی (0/864=α) و ثبات آن از طریق آزمون مجدد (0/993=ICC) تایید گردید.
    نتیجه گیرینتایج نشان داد که پرسشنامه رفتارهای پیشگیری کننده از سالک جلدی بر اساس مدل بزنف با 36 آیتم معتبر و پایا می باشد و به دلیل استحکام ساختار عاملی و ویژگی های روان سنجی مناسب، قابلیت بکارگیری آن توسط پژوهشگران در مطالعات مرتبط وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدل بزنف، لیشمانیوز جلدی، طراحی و روان سنجی، روایی، پایایی
  • محمد شبانی*، سمانه محمدی محمدیه صفحات 47-56
    مقدمه اسکولیوز از ناهنجاری های با شیوع نسبتا بالا می باشد که کاهش در کیفیت زندگی، ناتوانی، درد، بدشکلی های ظاهری، در بعضی موارد مشکلات تنفسی و حتی افزایش زاویه اسکولیوز در بزرگسالی را به دنبال دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات کششی، قدرتی و ثبات مرکزی بر اسکولیوز دانش آموزان دختر 9-13 سال بود.
    مواد و روش ها مطالعه انجام شده از نوع پژوهش های مداخله ای نیمه تجربی بوده و جامعه آماری از دانش آموزان دختر 9-13سال دارای ناهنجاری اسکولیوز تشکیل شد. 60 دانش آموز دختر دارای ناهنجاری اسکولیوز پشتی به صورت هدفمند انتخاب و بطورتصادفی ساده در 3 گروه 20 نفری (دو گروه تجربی، گروه اول شامل تمرینات کششی، قدرتی و گروه دوم شامل تمرینات کششی و قدرتی و ثبات مرکزی و یک گروه کنترل) قرار گرفتند. برنامه تمرینی 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 25-40 دقیقه بود. اندازه گیری اسکولیوز پشتی با صفحه شطرنجی و روش فتوگرامتری انجام گردید.
    یافته ها نتایج نمرات پس آزمون زاویه اسکولیوز نشان داد که برنامه تمرینات اصلاحی تفاوت معنی داری در بین سه گروه ایجاد نموده است، بطوریکه باعث کاهش معنی داری در میزان زاویه اسکولیوز آزمودنی های هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد. این مقدار در آزمودنی های گروه تجربی دوم (تمرینات کششی، قدرتی و ثبات مرکزی) نسبت به آزمودنی های گروه تجربی اول (تمرینات کششی و قدرتی) کاهش بیشتری (غیر معنی دار) نشان داد.
    نتیجه گیری به نظر می رسد که 8 هفته برنامه تمرینات اصلاحی با تاکید بر تمرینات ترکیبی (ثبات مرکزی) می تواند به عنوان یک روش غیر تهاجمی اثر مطلوبی در درمان اسکولیوز دانش آموزان داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات کششی، تمرینات قدرتی، تمرینات ثبات مرکزی، اسکولیوز پشتی
  • بهرام شهره*، محمدرضا حاجی نژاد، سهیل یوسفی صفحات 57-64
    مقدمه نقش گلیسین به عنوان یک نوروترانسمیتر و تعدیل کننده عصبی در تنظیم اشتهای پستانداران ثابت شده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر گلیسین بر دریافت غذا و تداخل آن با گیرنده های بتا آدرنرژیک بود.
    مواد و روش ها در این بررسی از 40 سر موش صحرایی نر بالغ (250-300 گرم) استفاده شد. بررسی حاضر در 4 مرحله متوالی با فاصله 3 روز انجام شد. در مرحله اول گلیسین با دوز 100، 200 و mg/kg 400 تزریق شد. در مرحله دوم اثر تزریق استریکنین هیدروکلرید (آنتاگونیست رقابتی گیرنده های پس سیناپسی گلیسین) با دوز 2/0، 4/0و mg/kg 8/0 بررسی شد. در مرحله سوم اثر پیش تزریق ایزوپروترنول (آگونیست گیرنده های بتا آدرنرژیک) بر رفتار تغذیه ای ناشی از گلیسین بررسی شد. در مرحله چهارم آزمایش، تداخل ایزوپوترنول و استریکنین بر رفتار تغذیه ای بررسی شد. در هر مرحله، مصرف غذای تجمعی در فواصل 60 120٬ و 180دقیقه بعد از تزریق اندازه گیری شد.
    یافته ها تزریق گلیسین با دوز 100، 200 و mg/kg 400 در تمام دقایق پس از تزریق٬ اخذ غذا را افزایش داد (0/05>P). تزریق استریکنین با دوز mg/kg 0/8 اخذ غذا را در دقایق 120 و 180 بطور معنی دار کاهش داد. پیش تزریق ایزوپروترنول نتوانست اثر افزاینده اشتهای گلیسین را مهار کند. در مرحله چهارم آزمایش، پیش تزریق ایزوپرترنول تاثیر معنی داری بر اخذ غذای ناشی از استریکنین نداشت.
    نتیجه گیری اثر افزاینده اشتهای گلیسین در موش صحرایی احتمالا بصورت مستقل از گیرنده های محیطی بتا آدرنرژیک انجام می شود.
    کلیدواژگان: گلیسین، گیرنده های آدرنرژیک، اخذ غذا، موش صحرایی
  • افشین ساکت*، فاطمه ایزددوست، رامین شعبانی صفحات 65-76
    مقدمه پلی فنول ها و فعالیت بدنی به عنوان دو فاکتور اثر گذار بر میزان هورمون های تستوسترون، فاکتور رشد شبه انسولین-1 (IGF-1) و کورتیزول شناخته می شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین ترکیبی به همراه مصرف قهوه سبز بر میزان سرمی هورمون های تستوسترون، IGF-1 و کورتیزول در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    مواد و روش ها30 زن جوان چاق و دارای اضافه وزن داوطلب به صورت تصادفی به سه گروه تمرین ترکیبی، قهوه سبز و تمرین ترکیبی- قهوه سبز تقسیم شدند. تمرینات چهار جلسه در هفته و به مدت شش هفته انجام شد. مقدار قهوه سبز مصرفی mg 250 در روز به مدت 6 هفته بود. میزان سرمی هورمون های تستوسترون، IGF-1 و کورتیزول 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از مداخلات اندازه گیری شدند.
    یافته ها نتایج نشان داد میزان سرمی تستوسترون و کورتیزول در هر سه گروه تمرین ترکیبی، قهوه سبز و تمرین ترکیبی- قهوه سبز بود تغییر معنی داری نداشت (0/05IGF-1 در گروه تمرین ترکیبی افزایش معنی دار (0/01=P) و در گروه قهوه سبز کاهش معنی داری داشت (0/03=P). تغییرات در گروه تمرین ترکیبی- قهوه سبز معنی دار نبود (0/05
    نتیجه گیری نتایج نشان داد تمرین ترکیبی توانست در بهبود میزان IGF-1 موثر باشد. با این حال، تمرین ترکیبی و قهوه سبز بر مقادیر هورمون های تستوسترون و کورتیزول موثر نبودند. پژوهش های بیشتری برای تایید یافته ها لازم است.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، پلی فنول، قهوه سبز، تستوسترون، کورتیزول، IGF-1
  • نگین کردی *، نیکو خسروی صفحات 77-88
    مقدمه تغییرات و عدم تعادل در سیستم هموستاز، یکی از علل اصلی حملات قلبی است. اطلاعات ناهمسویی درباره تاثیر انواع تمرین ورزشی به ویژه تمرینات مقاومتی بر فاکتورهای انعقادی وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین مقاومتی چند مفصله و تک مفصله بر برخی فاکتورهای انعقادی و خونی مردان جوان فعال بود.
    مواد و روش ها30 آزمودنی (20-26 سال) با آرایش تصادفی در گروه های کنترل (10n=)، تمرین مقاومتی تک مفصله (10n=) و تمرین مقاومتی چند مفصله (10n=) توزیع شدند. گروه های تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه پروتکل های تمرینی مخصوص را انجام دادند. برای تعیین طبیعی بودن داده ها از آزمون شاپیروویلک و جهت محاسبه مقادیر تغییرات در دو پروتکل از آزمون تحلیل کوواریانس و در صورت معنی دار بودن از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
    یافته ها تمرین مقاومتی تک مفصله و چند مفصله تاثیر معنی داری بر تعداد پلاکت ها داشته است (0/001>p). نوع پروتکل و تمرین مقاومتی تاثیر معنی داری بر پهنای توزیع پلاکتی نداشته است (0/34=P). براساس یافته ها می توان گفت هر دو نوع تمرین، تاثیر معنی داری بر هماتوکریت و سدیمانتاسیون گلبول قرمز داشته است (=0/001P) و بطور کلی تاثیر فعالیت مقاومتی صرف نظر از نوع آن بر هماتوکریت و سدیمانتاسیون گلبول قرمز موثر بود (0/003=P و 0/001>p).
    نتیجه گیری8 هفته تمرین مقاومتی باعث کاهش سطح تعداد پلاکت ها و همچنین کاهش هماتوکریت و کاهش سدیمانتاسیون گلبول قرمز می شود که نشان دهنده کاهش احتمال خطرات قلبی - عروقی حین اجرای فعالیت های ورزشی است.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، شاخص های انعقادی، هماتوکریت، سدیمانتاسیون گلبول قرمز، مردان جوان
|
  • Faegheh Sadat Mousavi Khorshidi, Shahrbanoo Keihanian *, Maryam Zakerihamidi Pages 1-8
    Introduction Breast cancer is one of the most common cancers among women and is spreading with the highest rate in developing countries. The aim of this study was to evaluate serum levels of D-dimer in patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 100 the patients with the diagnosis of breast cancer who have been admitted at Imam Sajjad Hospital for further treatment were enrolled.
    Results The average serum D-dimer in stage IV was 628±304, in stage III was 229±101 and in stage II was 180±29. In addition, the frequency of abnormal D-dimer was higher in patients at stage IV. The D-dimer level and the frequency of abnormal D-dimer level were higher in patients with lymph node involvement. Moreover, patients who had abnormal CEA and CA15-3 tumor markers had higher D-dimer level. We have also found serum D-dimer levels in patients 41-50 years old group was higher than other groups.
    Conclusion In general, increase in serum D-dimer levels are associated with advanced disease stage, lymph node involvement, and worse prognosis and since the D-dimer is a safe, inexpensive, and available marker can be used to assess prognosis of disease and survival of the patients
    Keywords: breast cancer, D-dimer, prognosis of disease, Ramsar
  • Katayoun Pasdar, Jafar Hasani, Robabeh Noury Pages 9-21
    Introduction and Aims The aim of the present study was the evaluation of mindfulness-based cognitive therapy efficacy on self-compassion of patients with mixed anxiety-depression disorder.
    Materials and Methods Three participants with mixed anxiety-depression disorder were selected by available sampling. Participants evaluated 9 times by Beck Anxiety Inventory (BAI), Beck Depression Inventory (BDI-II) and Neff self-compassion Scale (SCS). For data analysis, we employed procedure index, Cohen’ rate of variability, interpretation of ups and downs in the graphs. In the hand to determine the clinical significant percent recovery and effect sizes were recruited.
    Results
    MBCT significantly increased self-compassion in patients who received MBCT and also controlled their anxiety, depressive signs and symptoms in their follow-up (60 days).
    Conclusion
    MBCT can imply high efficacy in terms of self-compassion and it can decrease depression and anxiety of participants.
    Keywords: Mindfulness, Cognitive Therapy, Self-Compassion, Mixed Anxiety- Depression Disorder
  • Hossein Vazini Dr * Pages 22-31
    IntroductionGiardia lamblia is one of the most prevalent flagellate protozoa in human with the world-wide distribution. Millions of people are affected by Giardiasis annually. Today, many treatments are available for giardiasis that associated with some side effects. This study is aimed to evaluate the antigiardial activity of Lavandula angustifolia in vivo.
    Materials and Methods In this study 25 mice are categorized in 5 groups include; Control group (without any treatment), Positive control (treatment by Metronidazole) and other three groups (treatment by 100, 200 and 400 mg/ml of Plant extracts). Then, after 10 days, the effects of each group are evaluated on the Giardia lamblia. The statistical methods used were based on one-way variance analysis and paired t-comparison that were used in the usual way for normal values in the Bootstrap method for values that were not distributed normalized according to the low sample size.
    Results In this study, the body weights of treated mice with different extracts were more than the positive control and less than the negative control. Also, the live cysts were decreased 77.7, 83.4 and 95.1% by the use of 100, 200 and 400 mg/ml of plant extracts.
    Conclusion The results of the current study indicated that Lavandula angustifolia has conceivable effects in vivo and it will be a suitable alternative for treatment of Giardiasis.
    Keywords: Giardia lamblia, Lavandula angustifolia, Souri mice, Infection
  • Musalreza Ghodsi, Ali Mehri Dr *, Hamid Joveyni Dr, Mohammad Hasan Rakhshani Dr Pages 32-46
    Introduction and Aims: One of the important strategies to control cutaneous leishmaniasis is preventive behaviors and evaluation of preventive behaviors from leishmaniasis and detecting factors associated with the disorder is the first step in planning for training intervention. Since there is no standard questionnaire in this regard, this study aimed to design and psychometric native tools to evaluate the preventive behaviors of cutaneous leishmaniasis based on BASNEF Model in students of Neyshabur.
    Materials And Methods
    In this sectional study, we designed a primary tool after investigated the scientific sources and Needs assessment beliefs Based on BASNEF Model on 25 people from the study population. For psychometric tools, we used artificial validity with the participation of 20 students and content validity (By measuring the ratio of the content validity and content validity index) through an expert panel with the participation of 10 health education experts and tool designed experts. Construct validity (using confirmatory factor analysis) was performed in LISREL software by selecting 226 high school students by using a multistage random sampling method. To determine the reliability of the tool, we used internal consistency and test-retest method.
    Results
    The basic questionnaire version was designed with 46 items then some items were modified by artificial and content validity.in artificial validity, 2 items were excluded because of having an impact score less than 1.5 and content validity by taking a cut-off point./79 to measure content validity index and cut-off point./62 for the credit test, the number of 8 items to be removed and items Number declined to 36 in artificial and content validity rate. In constructing validity, AGFI = 0.90, RMSEA = 0.040 were obtained by Confirmatory Factor Analysis, Respectively. The reliability of the tool was approved through internal consistency (0/864 = α) and retest test (0/993 =ICC)
    Conclusions
    The results showed that prevention behavior questionnaire of skin, cutaneous Based on BASNEF Model is valid and reliable with 36 items, and because of the strength of suitable factor structure and psychometric properties, researchers can use it in the related studies.
    Keywords: BASNEF Model, Cutaneous Leishmaniosis, Development, Psychometric, Validity, Reliability
  • Mohammad Shabani Dr *, Samaneh Mohammadi Mohammadieh Pages 47-56
    Objective
    One of these anomalies that have a high prevalence is higher scoliosis. Higher scoliosis causes problems such as reduction in quality of life, disability, pain, appearance deformities, and in cases, respiratory problems, and increase in scoliosis angle in adulthood. The objective of the study was to examine the effects of 8 weeks of stretching, strength and central stability exercises of female students aged 9 to 13 years.
    Methodology
    this study was among the intervention and quasi-experimental studies and population of study included female students aged 9 to 13 years with scoliosis deformity, in which 60 female students who had dorsal scoliosis deformity were selected purposefully and they were randomly assigned to 3 groups (each group containing 20 students) (two experimental groups, the first group includes stretching exercises, second group includes strength and stretching and central stability exercises and one control group).
    Exercises program included 8 weeks, 3 sessions per week, and each session lasted 25 to 40 minutes. The measurement of dorsal scoliosis was conducted using plaid plate and photogrammetry.
    Results
    the results of post-test scores of scoliosis angle showed that corrective exercises program created significant difference among three groups so that, it caused significant reduction in scoliosis angle of subjects of both experimental groups compared to control group. It reduced more in the subjects of the second experimental group (stretching, strength and central stability exercises) compared to subjects of the first experimental group (stretching and strength exercises), while this difference was not significant.
    Conclusion
    It seems that corrective eight-week exercise program with the emphasis on compound exercises (central stability) as a non-invasive method can have the desired effect in the treatment of scoliosis in students.
    Keywords: stretching exercises, strength exercises, central stability exercises, dorsal scoliosis
  • Bahram Shohreh Dr *, Mohammad Reza Hajinezhad Dr, Soheil Yousefi Pages 57-64
    Introduction The appetite regulatory role of glycine as a neurotransmitter and neuromodulator has been demonstrated. The present study was aimed to investigate the interaction between glycine and beta-adrenergic receptors in regulating food intake in rats.
    Materials and Methods Forty male Wistar rats that weighed 250-300 g were used in this study. The present study was carried out in four periods. The interval between each period was three days. Rats received i.p. injections of various combinations of isoproterenol, glycine, and postsynaptic glycine receptor antagonist (strychnine hydrochloride). Food consumption was recorded 60,120 and 180 min after injection.
    Results Intraperitoneal injection of glycine 100,200 and 400 mg/kg BW significantly increased food consumption in all injection times (PConclusion The appetizing effect glycine in the rats is possibly independent from the peripheral beta-adrenergic receptors.
    Keywords: Adrenergic receptors, glycine, food intake, Rat
  • Afshin Saket *, Fatemeh Izaddoust, Ramin Shabani Dr Pages 65-76
    Introduction Polyphenols and physical activity are known as two effective factors on testosterone, Insulin-like growth factor-1(IGF-1) and cortisol hormones level. The aim of the present study was to evaluate the effect of combined training and green coffee consumption on the serum level of testosterone, IGF-1 and cortisol hormone in overweight and obese women.
    Materials and Methods 30 volunteer overweight and obese women were randomly divided into three combine training, green coffee and combine training- green coffee groups. Training was conducted four times per week for six weeks. The amount of green coffee consumption was 250 mg per day for 6-weeks. The serum levels of testosterone, IGF-1 and cortisol were measured 24 h before and 48 h after the interventions.
    Results The results showed no significant improvement in testosterone and cortisol serum levels in all three combine training, green coffee and the combined training-green coffee groups (p> 0.05). The IGF-1 concentrations significantly increased in the combined training group (p=0.01) and significantly decreased in the green coffee group (p=0.03) but did not change significantly in the combine training- green coffee group (p> 0.05).
    Conclusion In consolation, results showed that combine training could be effective in improving IGF-1. However, green coffee and the combined training have not been effective for improving testosterone and cortisol levels. More studies are needed to confirm the findings of this study.
    Keywords: Combine training, polyphenol, green coffee, testosterone, cortisol, IGF-1
  • Negin Kordi *, Niku Khosravi Dr Pages 77-88
    Introduction The alterations and imbalances in homeostasis are one of the main causes of heart attack. Th8ere is a discrepancy about the effects of various types of exercise, exercises, especially resistance exercises on coagulation factors. The objective of this study was to examine the effect of 8 weeks single joint and multiple joint resistance training on some coagulation and blood factors of active young men.
    Materials and Methods 30 subjects (20-26 years) were selected with randomly distributed in control group (n=10), single joint resistance training (n=10), and multi-joint resistance training (n=10). The experimental groups performed protocols for 8 weeks, three sessions each week. The Shapiro-Wilk test was used to determine the normality of the data and the differences were compared using the Ancova test and if significant results were reached, Bonferroni test was used.
    Results The single joint and multi-joint resistance training group had a significant effect on platelet (PConclusion The 8 weeks of resistance training reduces the number of platelets and also decreases hematocrit and reduces the blood sedimentation, which indicates a reduction in the risk of cardiovascular attacks while exercising.
    Keywords: Resistance training, Coagulation factors, Hematocrit, Erythrocyte Sedimentation