فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال هفتم شماره 26 (پاییز 1396)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال هفتم شماره 26 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • معصومه مقدمی، ذوالفقار رشیدی صفحه 1
    زمینه
    هدف هر گونه فعالیت آموزشی ایجاد یادگیری است. یادگیری فعالیتی است که از سوی یادگیرنده ایجاد می شود تا به تغییر در او منتهی شود.
    هدف
    بررسی رابطه سبک های یادگیری با خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان انجام شده است مقطع کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی، روان شناسی و علوم اجتماعی واحد رودهن.
    روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری آن کلیه دانشجویان مقطع ارشد گروه علوم تربیتی، روان شناسی و علوم اجتماعی واحد روهن شامل 1200 نفر که در سال تحصیلی 95-96 مشغول به تحصیل می باشند. از این تعداد 291 نفر به روش طبقه ای و تصادفی ساده انتخاب شدند در بخش آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی ، فراوانی درصدی، میانه، میانگین، مد، انحراف معیار، ضریب کجی و کشیدگی و در بخش آمار استنباطی از طریق آزمون اسمیرنوف –کولموگروف، از آزمون های پارامتریک شامل آزمون رگرسیون خطی چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون از طریق نرم افزار SPSS داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به داده ها می توان قضاوت کرد که بین سبک های یادگیری با خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان مقطع ارشد دانشگاه آزاد واحد رودهن رابطه معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتیجه تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد؛ از دیدگاه دانشجویان با افزایش بکارگیری سبک های یادگیری، خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان نیز افزایش می یابد. بعلاوه با افزایش کاربرد سبک یادگیری واگرا، همگرا، جذب کننده و انطباق دهنده خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان نیزافزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، خلاقیت، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان
  • سوزان عارضی، بهمن سعیدی پور، محمدرضا سرمدی، بهمن زندی صفحه 39
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش تعیین اثربخشی بازی با حروف الفبای انگلیسی بر خلاقیت مشارکتی دانشجویان است.
    روش
    پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نورکرمانشاه بود که درس زبان تخصصی داشتند. ازجامعه مذکور با استفاده از نمونه گیری در دسترس60 نفر انتخاب و به طور تصادفی درگروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند و با استفاده از بازی های آموزشی و روش معمول به مدت یک ترم تحت آموزش قرارگرفتند. ابزار پژوهش پرسش نامه خلاقیت عابدی بودکه روایی و پایایی آن تایید شده است. برای انجام محاسبات آماری از نرم افزار spss و برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میانگین نمرات گروه آزمایش و کنترل، درمولفه های سیالی(16.015=F)، بسط (4.576=F)، ابتکار(5.265=F) و انعطاف پذیری(6.155=F) تفاوت معنی داری وجود دارد که این حاکی از آن است که بازی آموزشی به طور معنی داری بر روی این مولفه ها تاثیر گذار بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد، بازی با حروف الفبای انگیسی برخلاقیت و عملکرد یادگیری دانشجویان موثر است. به عبارت دیگر، مشخص شدکه با این روش می توان انتظار داشت رفتارهای خلاقانه از دانشجویان سر بزند.
    کلیدواژگان: بازی، حروف الفبای انگلیسی، خلاقیت مشارکتی، دانشجویان
  • سید اسماعیل هاشمی، سمیرا شایان امین، علیرضا حاجی یخچالی، عبدالزهرا نعامی صفحه 59
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی فرایند حل مساله خلاق (CPS) به عنوان یک راهبرد آموزشی بر افزایش خلاقیت و نوآوری کارکنان منطقه چهار عملیات انتقال گاز بود. آموزش فرایند CPS (با استفاده از دوازده تکنیک خلاقیت در دو دوره تفکر خلاق و انتقادی) به عنوان متغیر مستقل و خلاقیت و مولفه های آن (سیالی، ابتکار، انعطاف پذیری و بسط) و نوآوری و مولفه های آن (سبک های دانستن، طرح ریزی و آفرینش) به عنوان متغیرهای وابسته بودند.
    روش
    پژوهش حاضر یک طرح آزمایشی میدانی پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه های خلاقیت عابدی (1372) و نوآوری کولز و واندن بروک (2007) بودند. نمونه پژوهش شامل 40 نفر از کارکنان منطقه چهار عملیات انتقال گاز بود که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و گواه گمارده شدند. قبل از آموزش فرایند CPS از هر دو گروه آزمایشی و گواه سنجش های پیش آزمون خلاقیت و نوآوری به عمل آمد. سپس، به گروه آزمایشی فرایند CPS آموزش داده شد و به گروه گواه هیچ آموزشی ارائه نشد. پس از اتمام دوره آموزشی بلافاصله از هر دو گروه سنجش پس آزمون گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) و تحلیل های یک متغیری کوواریانس نشان دادند که آموزش فرایند CPS باعث افزایش معنی دار خلاقیت و نوآوری و مولفه هایشان در کارکنان منطقه چهار عملیات انتقال گاز شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    برای افزایش خلاقیت و نوآوری کارکنان، فرایند حل مساله خلاق به آنها آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: حل مسئله خلاق (CPS)، خلاقیت، نوآوری
  • نجمه احمدآبادی آرانی، مهران فرج الهی، علی عبدالله یار صفحه 83
    زمینه
    خلاقیت نیروی پیش برنده تمدن به جلو و پاسخی مدرن به مسائل و مشکلاتی است که با تغییرات سریع تکنولوژیکی و اجتماعی همراه می باشند لذا پرورش آن یکی از اولویت های نظام های آموزشی جهان است.
    هدف
    این پژوهش در صدد تبیین دلالتهای اندیشه ریزوماتیک ژیل دلوز با نظر به کاربرد آن در بهبود خلاقیت نظام آموزشی ایران است.
    روش
    روش های پژوهش تحلیل مفهومی و روش استنتاجی متناسب با دو پرسش پژوهشی انتخاب شده است.
    یافته ها
    در اندیشه ژیل دلوز، تعلیم و تربیت باید همواره فعال ، شدنی ، متکثر باشد. بر مبنای چنین اندیشه ای مولفه های تربیتی چون روش های تدریس ، نقش معلم و دانش آموز ، برنامه درسی و... با تعلیم و تربیت سنتی تغییراتی چشمگیر خواهد داشت. از مهمترین دلالتهای اندیشه ریزوماتیک ژیل دلوز در بهبود خلاقیت در نظام آموزشی ایران میتوان به پرورش تفکر افقی و خلاق در مدارس ، پرورش دانش آموز مسئله محور ، ارائه مدلهای یادگیری خلاقانه در فرایندهای یاددهی- یادگیری ، برنامه درسی فلات گونه و غیر خطی و معلم خلاق را اشاره نمود.
    نتیجه گیری
    مدل ریزومی دلوز می تواند به عنوان یک مدل پربارور و مثمر ثمر برای نوآوری و خلاقیت در نظام آموزشی ایران استفاده شود زیرا این مدل بر تمامی فعالیت های خلاقانه و نواندیشانه که همیشه حالت انعطاف پذیرو سیال دارند و ضرورتا از کنترل های هدفمند ، متمرکز ، برنامه ریزی شده و ساختارگرا گریزان می باشند تاکید دارد.
    کلیدواژگان: ژیل دلوز، ریزوم، خلاقیت، نظام آموزشی
  • علیرضا غفاری، مصطفی ازکیا صفحه 111
    هدف
    هدف اصلی این مقاله، مطالعه دیدگاه دانشگاهیان از منظری جامعه شناختی نسبت به پژوهش خلاقانه است.
    روش
    در این مطالعه با استفاده از روش نظریه بنیانی تلاش داریم با رویکردی بینارشته ای یعنی روانشناسی، مدیریت و جامعه شناسی، تحلیلی جامعه شناختی از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران درباره خلاقیت در بخش پژوهش ارائه دهیم و در یابیم که چگونه خلاقیت در چارچوبهای اجتماعی برساخته شده و فهمیده می شود.
    یافته ها
    مقولات اصلی ساخته شده در این پژوهش عبارتند از: نوبودگی، پذیرش اجتماع علمی/محلی، تعدد شاخصها، ویژگی های فردی، اکوسیستم، خروجی خلاق، تاثیرگذاری، رسانه ای کردن، مقایسه کردن با آثار موجود، بازشناسی، کاربردی بودن، ایجاد مالکیت فکری، معناداری، ارتباط گیری/شبکه سازی، امیدواری/ناامیدی، خروجی خلاق، مهاجرت.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعات و مصاحبه های انجام شده و برقراری ارتباطی مشخص بین نظریه های جامعه شناسی، روان شناسی و مدیریت در مورد خلاقیت، مدلی پارادایمی ارائه شد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، برساخت اجتماعی، جامعه شناسی خلاقیت، پژوهش خلاق، نظریه بنیانی
  • ناهید کریمی، داریوش مهرافزون، علیرضا جعفری صفحه 149
    زمینه
    خلاقیت پتانسیل و توانایی است که در فکر، اندیشه، قلم، رفتار و عمل انسان جلوه پیدا می کند و یکی از الزامات اساسی زندگی پیچیده، مدرن و شتابان جوامع و انسان های امروزی است؛ خصیصه ای که در اولین سال های زندگی می توان به بهترین شکل ممکن آن را پرورش داد و بارور کرد. بدون شک بخشی از ناکارآمدی نظام آموزشی مربوط به کوتاهی و بی توجهی به این امر است، و نظام های آموزشی باید جهت پرورش خلاقیت، فرصت های مختلفی را برای کودکان فراهم آورند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش مهارتهای زندگی به روش قصه گویی بر مولفه های خلاقیت دانش آموزان ابتدایی صورت گرفت.
    روش
    پژوهش از نوع تجربی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. به همین منظور از بین کلیه دانش آموزان دختر پایه سوم ابتدایی شهر قزوین تعداد 40 دانش آموز که در سال تحصیلی 92-91 در مدارس این شهر مشغول به تحصیل بودند با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای بعنوان نمونه پژوهش انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش طی 6 جلسه 45-30 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفت. قبل و بعد از اجرای متغیر مستقل، آزمون تفکر خلاق تورنس(فرم ب) بعنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. سپس داده های بدست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یکراهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده نشان داد بین آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل در مولفه های(سیالی، انعطاف پذیری و ابتکار) تفاوت معناداری وجود دارد.(05/0 > P)
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر نشان داد آموزش مهارتهای زندگی به روش قصه گویی موجب افزایش خلاقیت دانش آموزان ابتدایی می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، قصه گویی، خلاقیت
  • جواد خلعتبری، فاطمه زهرا سهیلی پور صفحه 167
    زمینه
    امروزه خلاقیت جایگاه خاصی را در روانشناسی به خود اختصاص داده است. توجه به پرورش خلاقیت کودکان یکی ازمهمترین برنامه ها برای توسعه کشور در زمینه های مختلف می باشد.
    هدف
    با توجه به اهمیت بعد تربیتی خلاقیت و نقش خانواده در بالفعل کردن جنبه های گوناگون رشد، هدف کلی تحقیق بررسی ارتباط بین جو عاطفی خانواده با خلاقیت دانش آموزان دختر پایه پنجم ابتدائی می باشد.
    روش
    جامعه آماری دانش آموزان دختر پایه پنجم مقطع ابتدائی ناحیه 1 شهر اصفهان و والدین آنها می باشند. نمونه آماری 220 نفر از دانش آموزان دختر پایه پنجم ابتدائی و والدین آنها می باشند که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه شیوه فرزندپروری و آزمون خلاقیت تورنس می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام گرفته است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان می دهد بین جو عاطفی خانواده و خلاقیت در سطح رابطه وجود ندارد. بین سبک مقتدرانه و خلاقیت در سطح رابطه وجود ندارد. بین سبک سهل گیر و مستبد با خلاقیت در سطح رابطه معکوس وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بهترین سبک فرزندپروری، سبک مقتدرانه میباشد. والدین در این سبک در تربیت سخت و در امر کنترل میانه رو هستند. انتظارات آنها قاطعانه با رفتاری سنجیده و معقول میباشد و محدودیتهای متناسب و منطقی برای کودکان اعمال میکنند. کودکان این والدین پرانرژی، شایسته، قابل اعتماد و مستقل و... میباشند.
    کلیدواژگان: جو عاطفی، خانواده، خلاقیت، کودکان، مشاوره
  • ناهید شیرانی بیدآبادی، احمد رضا نصر اصفهانی، سید ابراهیم میر شاه جعفری، احمد عابدی صفحه 189
    هدف
    این پژوهش با هدف تشخیص مفاهیم ریاضی مورد تدریس در مراکز پیش از دبستان اصفهان و بررسی میزان خلاقانه بودن نحوه تدریس و ارزشیابی آن مفاهیم، انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است، ابتدا با بررسی کتب، مقالات، تستهای شایستگی ریاضی در بدو ورود به دبستان و مفاهیم مورد تدریس در کشورهای دیگر، سه پرسشنامه در رابطه با مفاهیم ریاضی مورد نیاز در دوران قبل از دبستان و انواع روش های تدریس و ارزشیابی خلاقیت محور آن مفاهیم تهیه شد و روایی و پایایی آنها بررسی شد. سپس به روش تصادفی خوشه ای70 پیش دبستانی از بین دو ناحیه انتخاب شدند و به مربیان آنها پرسشنامه های طراحی شده داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای t-تک نمونه ای، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون خی دو استفاده گردید.
    نتیجه
    نتایج نشان داد مفاهیم ضروری مانند ردیف کردن اعداد بهم ریخته تا ده، تناظر یک به یک مفهوم نمادها تا ده و شمارش اشکال پنهان مفاهیمی هستند که به ندرت آموزش داده می شوند. همچنین برای آموزش، به جای استفاده از روش هایی که خلاقیت را در کودکان بالا می برد، بطور معنی داری اکثرا از روش پرسش و پاسخ استفاده می شود و برای ارزیابی یادگیری نوآموزان، اکثرا نظر والدین بررسی می شود. بررسی رابطه سطح تحصیلات و نیز سابقه کار مربیان با میزان مفاهیم مورد تدریس، تفاوت معناداری را نشان نداد. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده، برای اصلاح وضعیت کنونی راهکارهای عملی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: آموزش، خلاقیت، پیش دبستانی، ریاضی
  • محمدرضا رسولی، محمدرضا هدایتی صفحه 217
    زمینه
    افزایش خلاقیت در سازمان ها می تواند به ارتقای کمیت و کیفیت خدمات، کاهش هزینه ها، جلوگیری از اتلاف منابع، کاهش بروکراسی و بالتبع افزایش کارآیی و بهره وری و ایجاد انگیزش در رضایت شغلی در کارکنان منجر شود. از آنجایی که عمده کار و فعالیت انسان در سازمان ها انجام گرفته و عامل ایجاد پرورش خلاقیت، در محدوده علم و هنر مدیریت است.
    هدف
    این پژوهش برای یافتن عوامل موثری همچون تخصیص بودجه مورد نیاز، دیدگاه مدیران به جایگاه روابط عمومی، داشتن برنامه راهبردی ارتباطی، عملکرد ارتباطات درون و برون سازمانی و میزان بهره مندی از تکنولوژی های نوین ارتباطی در روابط عمومی از دیدگاه مسئولین روابط عمومی ادارات کل و مدیریت درمان در سراسر کشور پژوهش انجام شده است، در واقع هدف اصلی این پژوهش بررسی خلاقیت روابط عمومی و عوامل موثر بر آن در سازمان تامین اجتماعی است.
    روش
    در این پژوهش با استفاده از روش پژوهش پیمایشی به روش تمام شمار (بدون نمونه گیری) انجام شده است. که برای توصیف و تجزیه و تحلیل نتایج از روش های آماری توصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است.
    یافته ها
    در این پژوهش پاسخگویان، دیدگاه مدیران به جایگاه روابط عمومی، داشتن برنامه راهبردی ارتباطی، تخصیص بودجه مورد نیاز، فعالیت درون و برون سازمانی، استفاده از تکنولوژی های ارتباطی نوین را در خلاقیت و کارایی روابط عمومی موثر دانستند و اظهار داشتند با توجه به این عوامل، روابط عمومی می تواند سازمان را در رسیدن به یک الگوی ارتباطی دوسویه هم سنگ بین سازمان و جامعه یاری کند.
    نتیجه گیری
    روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی در زمینه استفاده از خلاقیت در بکارگیری تکنولوژی های ارتباطی از ظرفیت شبکه-های اجتماعی، تلویزیون، تبلیغات اینترنتی و محیطی بهره مناسبی نمی برد. و در تدوین برنامه راهبردی ارتباطی برای دریافت بازخورد از طریق افکار سنجی و نظر سنجی نیازمند باز تعریف و تدوین نظام نامه جامع ارتباطی است.
    کلیدواژگان: خلاقیت، کارایی، ارتباطات، روابط عمومی، تامین اجتماعی
|
  • Zolfaghar Rashidi, Masoumeh Moghadami Page 1
    Background
    The goal of any learning activity is to create learning. Learning is an activity that is created by the learner to lead to a change in her.
    Objective
    To investigate the relationship between learning styles and creativity and academic achievement of students. Master degree in Department of Education, Psychology and Social sciences, Rooden Department.
    Methodology
    This is a descriptive-correlational study in terms of purpose, applied and descriptive. The statistical population includes all the students of the Department of Educational Sciences, Psychology and Social Sciences of the Department of Education, including 1,200 students studying in the academic year 1995-96. 291 subjects were selected by stratified random sampling method. In descriptive statistics section, frequency distribution, percentage, average, mean, fashion, standard deviation, coefficient of inclination and elongation were used in the descriptive statistics and in the inferential statistics section by Smirnov test-Kulkomogrov , Parametric tests including multiple linear regression test and Pearson correlation coefficient were analyzed by SPSS software.
    Results
    According to the data, it can be concluded that there is a significant relationship between the learning styles and the creativity and academic achievement of senior students of the Islamic Azad University of Roodehen Branch.
    Conclusion
    The result of data analysis showed that student's viewpoints increase the use of learning styles, creativity and academic achievement of students. In addition, by increasing the use of divergent learning style, convergent, absorbing and adapting to the creativity and academic achievement of students, it also increases.
    Keywords: Learning Styles, Creativity, Academic Achievement, students
  • Suzan Arezi, Bahman Saeidipour, Mohammad Reza Sarmadi, Bahman Zandi Page 39
    Objective
    the main objective of the present study was to investigate the impact of playing with English alphabet on students’ participatory creativity.
    Methodology
    this research was a semi-experimental study with a pretest-posttest design and a control group. The population consisted of all students of Kermanshah Payam-e-Noor University who were passing their specialized English course. Using convenience sampling method, 60 students were selected out of the whole population. Then, the selected students were randomly divided into two groups of experimental and control. Using educational games and routine procedures, students in the experimental group were trained for one semester. The data were collected by the Abedi Test of Creativity (ATC), whose validity and reliability had already been confirmed. The SPSS software was used to statistically analyze the collected data and multivariate analysis of variance (MANOVA) was conductedto test the study’s hypotheses.
    Results
    the results showed statistically significant differences between average scores obtained by the two groups in subskills of Fluency (F=16.015), Elaboration (F=4.576), Originality (F=5.265) and Flexibility (F=6.155), indicating that the used educational games had significant impacts on the mentioned subskills of creativity.
    Conclusion
    according to the results of this study,playing with English alphabet positively affects creativity and learning of university students. In other words, students can be expected to be more creative when playing such educational games.
    Keywords: Playing, English Alphabet, Participatory Creativity, students
  • Seyed Esmaeil Hashemi, Samira Shayan Amin, Alireza Hajiyakhchali, Abdulzahra Naami Page 59
    Purpose
    The purpose of the present study was to investigate the effects of creative problem solving (CPS) process training on creativity and innovation of employees of Iranian Gas Transition Company –District 4. The instruction of CPS process (using 12 creativity techniques in two phases of creative and critical thinking) as the independent variable and creativity and its components (fluency, originality, flexibility, elaboration) and innovation and its components (knowing, planning and creating styles) as dependent variables.
    Method
    The present study was a field experimental design with pretest and posttest. The instruments of this study include Abedi's Creativity and Cools and Van Den Brook's Cognitive Style questionnaires. The sample consisted of 40 employees of Iranian Gas Transition Company –District 4 which were randomly assigned in two experimental and control groups by simple sampling method. Both participants answered the creativity and innovation questionnaires. Afterwards, the experimental group was treated with CPS process, but the control group didnt receive any training. After the intervention, posttests were taken immediately from both experimental and control groups.
    Findings: The results of MANCOVA analyses showed that CPS process training caused significant improvement in employees’ creativity as well as innovation and their components.
    Conclusion
    It is concluded that training of creative problem solving is useful to increase creativity and innovation of employees.
    Keywords: Creative problem solving, Creativity, Innovation
  • Najmeh Ahmad Abadi Arani, Mehran Farajo Allahi, Ali Abdolahyar Page 83
    Background
    Creativity is the driving force of modern civilization and the respond to the issues and problems that are associated with rapid technological change and social education. Therefore, developing creativity is a top priority for the world's educational systems.
    Objective
    This paper is an attempt to implicate Gilles Deleuze’s idea of the rhizome with a view to using it in improving the educational system in Iran.
    Method
    To answer the first question of research (the main concepts of Deleuze’s rhizomatic thought), the method of conceptual analysis (conceptualization) and to answer the second question (the implications of Gilles Deleuze's rhizomatic thought, to improve the creativity of the educational system of Iran), the method of deducing research have been used.
    Findings: In Gilles Deleuze's thought, education must always be active, achievable, and multiplied. Based on such an idea, educational components such as teaching methods, teacher and student roles, curriculum, etc. will have Impressive changes with traditional education. One of the most important implications of Gilles Deleuze's rhizomatic thought in improving the creativity of Iran's educational system can be the development of horizontal and creative thinking in schools, training problem-centered student education, the provision of innovative learning models in learning-learning processes, planetary and nonlinear curriculum, and creative teacher have been discussed.
    Conclusion
    Deleuze’s model of the rhizome can be used as a fruitful and fruitful model for innovation and creativity in Iran's educational system, since this model focuses on all creative and innovative activities that are always flexible and fluid, and necessarily focused on purposeful, Planned and structurally elusive.
    Keywords: Gilles Deleuze, the rhizome, creativity, education system
  • Alireza Ghaffari, Mostafa Azkia Page 111
    The aim of this paper is a study of academics's standpoint from the sociological perspective on the creative research. The main categories that I find in this research are: novelty, scientificlocalized community, eco-system, recognition, number of indices, personal characteristics, creative output, compare with existing works, applicability, meaningful, communication / networking, hope / despair, immigration, effectiveness, media-up, intellectual property.
    Keywords: Creativity, Social Construction, Sociology of creativity, Creative Research, Grounded Theory
  • Nahid Karimi, Dariush Mehrafzoon, Alireza Jafari Page 149
    Background
    An individual’s creativity, potentials, and abilities are manifested in his thoughts, ideas, writings, behaviors, and actions and are among the fundamental requirements for today’s complicated, swift modern life. Creativity is one of the characteristics that can ideally be developed and nurtured during an individual’s early years of life. Undoubtedly, part of the educational system’s inefficiency is due to its failure to pay adequate attention to creativity. All educational systems should provide children with considerable opportunities to develop their creativity.
    Objective
    The present study aimed at investigating the effects of life skills education through storytelling on creativity among primary schoolchildren.
    Methodology
    The study was based on the pre-test post-test experimental design with a control group. The research population consisted of all third-grade female students attending primary schools in the City of Qazvin in 2012-2013 school year. Multi-stage sampling was used to select the sample. The sample was subsequently divided into two groups, i.e., control group and experimental group. Next, the experimental group received training in six 30-45-minute sessions. The Torrance Test of Creative Thinking (TTCT) (Form B) was used as the data collection tool both before and after introducing the independent variable into the experimental group. The collected data were analyzed through ANCOVA (analysis of covariance) test.
    Findings: The findings showed that there was a significant different between the samples belonging to control and experimental groups (p
    Conclusion
    The results indicated that life skills education through storytelling promotes creativity among primary schoolchildren.
    Keywords: life skills, Storytelling, Creativity
  • Javad Khalatbari, Fatemeh Zahra Soheylipour Page 167
    Background
    Nowadays, the creativity has been dedicated special place in psychology. One of the most important programs in developing the country in terms of various aspects is further developing and growing the creativity in children.
    Objective
    Regarding the importance of the educative dimension of creativity and the family role in actualizing the various aspects of development, the major objective of this study is to investigate the relationship between the emotional environment of family and the creativity among elementary schoolgirls in grade 5.
    Method
    The statistical universe is comprised of schoolgirls in grade 5 in elementary schools of district 1 and their parents in Isfahan city. The statistical sample consists of 220 elementary schoolgirls in grade 5 and their parents, selected by multistage cluster sampling method. The measure tool is the questionnaire of upbringing style and Torrance creativity test. The data was analyzed at both descriptive and deductive levels.
    Results
    The results showed that there is no relationship between the emotional environment of family and the creativity at p≤0.05. There is no relationship between the imperial upbringing method and the creativity at p≤0.05. There is a reverse relationship between the lenient and dictatorial methods of upbringing and the creativity at p≤0.05.
    Conclusions
    The best parenting style is authoritative style is. Parents in this style are hard in training and moderate in control. Their expectations are assertive and their behavior is deliberate, reasoned which proportionate and reasonable limits for their children's are implemented. Children of these parents are energetic, competent, reliable and independent, etc.
    Keywords: Emotional Environment, Family, Creativity, Children, Counseling
  • Nahid Shirani Bidabadi, Ahmad Reza Nasr Isfahani, Ebrahim Mirshah Jafari, Ahmad Abedi Page 189
    Objective
    In this study, mathematical concepts taught in pre-school centers in Isfahan And the innovative teaching and evaluating methods was conducted .
    Methods
    This is a descriptive-analytic study. In this work, after studing preschool math books, entrance mathematical exam papers, relevant articles and the mathematical concepts taught in the leading countries, three questionnaires related to mathematical concepts required in pre-school, various teaching and evaluation methods were developed and their reliability and validity were assessed. Then using the random cluster sampling method, 70 preschool were selected in two different educational regions and the three questionnaires were distributed among thair teachers. To analyze the data, one sample t- test, ANOVA and chi-square test were used.
    Results
    The results showed that the essential concepts such as rowing troubled numbers from one to ten, one to one correspondence of symbols from one to ten and counting hidden bugs, are rarely taught. It was also found that for training chidren, instead of using creative ways, the question and answer method is often used, and assesment of children's learning is significantly based on viewpoint of parents. Investigation of the relationship between education level and work experiences of teachers with teaching concepts, showed no significant effect. Finally, with regards to the findings, practical solutions were presented to improve the current situation.
    Keywords: Education, Creativity, preschool, mathematics
  • Mohammad Reza Rasoli, Mohammad Reza Hedayati Page 217
    This research aims to investigate the performance of public relations and factors influencing it in social security organization. This research is carried out to fined effective factors such as allocating needed budget, the view of managers to the public relations position, having the strategically communicative program, the performance of Intra and extra -organizational communications and amount of using modern communicative technologies in efficiency of public relation from the view point of officials of public relations of offices and cure management around the country. In this research, 65 questionnaires with 31 questions with 5-point continuum about efficiency, one open question and 6 questions about characteristics and the features of respondents are sent by using the survey method without sampling, and data is gathered and analyzed by providing the descriptive tables and T-test (single sample). In this research, respondents knew the view of managers to the public relations position, having the strategically communicative program, allocating needed budget, the performance of Intra and extra –organizational activities, using modern communicative technologies as effective factors in efficiency of public relations.
    Keywords: Creativity, Efficiency, communications, Public relations, social security