فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:15 Issue: 11, Nov 2017

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 11, Nov 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی رنجبران، رضا عمانی سامانی*، امیر الماسی حشیانی، پگاه مطوری پور، اشرف معینی صفحات 679-686
    مقدمه

     سندرم پیش از قاعدگی یک اختلال شایع در بین زنان است که با تغییرات جسمی، خلقی و رفتاری در فاز لوتیال چرخه قاعدگی زنان در سنین باروری (بین منارک تا یایسگی) مشخص می شود.

    هدف

     هدف این مطالعه تعیین شیوع سندرم پیش از قاعدگی در ایران بر اساس یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز می باشد.

    مواد و روش ها

     در این مرور ساختار یافته و متاآنالیز، بانک های اطلاعاتی ISI Web of Knowledge، PubMed، Scopus، Google Scholar، و پایگاه های داخلی شاملIranMedex ، SID و Magiran برای مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی تا شهریور 1395 مورد بازبینی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Stata نسخه 11 انجام گرفت. از آزمون Q و شاخص2I جهت بررسی عدم تجانس استفاده شد. برای بررسی عوامل موثر بر ناهمگونی نتایج مطالعات در شیوع سندرم پیش از قاعدگی از متارگرسیون استفاده شد.

    نتایج

     تعداد 9147 نمونه از زنان سنین باروری طبق نتایج 24 مطالعه وارد متاآنالیز شده و مورد بررسی قرار گرفت. شیوع کلی سندرم پیش از قاعدگی در ایران بر مبنای مدل تصادفی 8/70% با فاصله اطمینان 95% (7/77-8/63) برآورد گردید. نتایج آنالیز زیر گروه ها نشان داد که شیوع سندرم پیش از قاعدگی در  بین دانش آموزان دبیرستان 4/80% با فاصله اطمینان 95% (9/93-9/66)، در بین دانشجویان 9/68% با فاصله اطمینان 95% (6/78-2/59) و در جمعیت عمومی 9/54% با فاصله اطمینان 95% (2/58-6/51) می باشد. مدل تک متغیر متارگرسیون نشان داد با افزایش سن، شیوع سندرم پیش از قاعدگی کاهش می یابد ولی از نظر آماری معنادار نبود (155/0 =p)

    نتیجه گیری

     یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای سندرم پیش از قاعدگی در بین زنان ایرانی به خصوص دختران دانش آموز دبیرستانی بود. مطالعات اپیدمیولوژیکی بیشتر جهت شناسایی عوامل تاثیر گذار ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، ایران، مرور ساختاریافته، متاآنالیز
  • مرضیه قاسمی، معصومه کردی*، نگار اصغری پور، حبیب الله اسماعیلی، ملیحه امیریان صفحات 687-696
    مقدمه

    دوره انتظار نتیجه درمان های کمک باروری استرس زاست و استفاده از راهبردهای مقابله ای موثر برای مقابله با احساسات منفی طی دوره انتظار نتیجه درمان لازم است.

    هدف

    این پژوهش باهدف مقایسه تاثیر مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت با آموزش مهارت حل مساله بر راهبردهای مقابله ای دوره انتظار نتیجه درمان با IUI در زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری میلاد شهر مشهد در سال 1394-1395 انجام شد. 

    موارد و روش ها:

    دراین کارآزمایی بالینی 108 زن تحت درمان با IUI بطور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه کنترل مراقبت معمول را دریافت می کردند، اما درگروه مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد مثبت، دو جلسه آموزش فردی جهت آشنایی با کارت افکار مقابله ای برگزار گردید و خواسته می شد طی دوره انتظار دوبار در روز کارت افکار مقابله ای مرور و فرم پایش روزانه را تکمیل کنند و ‌در گروه آموزش مهارت حل مساله، مهارت ‌حل‌ مساله طی 3 جلسه آموزش داده شد و راهبردهای مقابله ای بین سه گروه در روز دهم دوره انتظار نتیجه درمان مقایسه شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که میانگین راهبرد مقابله مساله مدار در گروه کنترل (70/9±54/28)، آموزش مهارت حل مساله (31/9±71/33) و ارزیابی مجدد مثبت (96/10±74/30) اختلاف معنی دار داشت (025/0=p) که این اختلاف بین گروه آموزش مهارت حل مساله با دو گروه دیگر بود، همچنین که میانگین راهبرد مقابله هیجان مدار در گروه کنترل (60/11±09/32)، آموزش مهارت حل مساله (88/9±20/29) و ارزیابی مجدد مثبت (96/7±74/28) اختلاف معنی دار داشت (036/0=p) که این اختلاف بین گروه ارزیابی مجدد مثبت با گروه کنترل بود (047/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر بیشتر آموزش مهارت حل مساله بر راهبرد های مقابله ای مساله مدار، نسبت به مداخله مبتنی بر ارزیابی مجدد توصیه می شود در مراکز ناباروری از این مداخله استفاده شود.

    کلیدواژگان: مهارت حل مساله، سازگاری، روانشناسی، تلقیح، مصنوعی
  • حمیرا وفایی*، ندا رحیمی راد، سیده مرجان حسینی، مریم کسرائیان، نسرین اسدی، هادی ریسی شهرکی، خدیجه بذرافشان صفحات 697-702
    مقدمه

     زایمان پره ترم، عوارض نوزادی متعددی از جمله سندرم دیسترس تنفسی نوزاد، خونریزی داخل بطن های مغزی نوزاد همراه می باشد. تمایز زایمان پره ترم واقعی از دردهای کاذب زایمانی از موارد قابل بحث مهم در علم مامایی می باشد.

    هدف

     این مطالعه به منظور روشن ساختن نقش اندازه گیری طول دهانه رحم به وسیله سونوگرافی در پیش بینی زایمان زودرس در بیماران با درد زودرس زایمان می باشد.
    موارد و

    روش ها

     این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی با توزیع تصادفی نمونه ها در بیمارستان های آموزشی درمانی حافظ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. در این مطالعه 120 زن مراجعه کننده با انقباضات دردناک رحمی و سن حاملگی کمتر از 34 هفته به صورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور تعیین دریافت توکولیکتیک سونوگرافی طول دهانه رحم در 65 نفر انجام شد. در بیمارانی که طول دهانه رحم آنها بیش از 15 میلیمتر بود به صورت انتظاری درمان شدند. زایمان در طی 7 روز بعد از بروز آن ها به عنوان هدف نهایی مطالعه در نظر گرفته شد.

    نتایج

     اختلاف معنی داری بین دو گروه در اطلاعات پایه مثل سن وجود نداشت. از بین 19 بیمار (3/29%)، که طول دهانه رحم کمتر از 15 میلی متر داشتند (9/78%) یعنی 15 نفر در طی 7 روز زایمان کردند و فقط (1/21%) یعنی 4 نفر زایمان نکردند و در بیمارانی که طول دهانه رحم بیشتر از 15 میلی متر داشتند فقط (2/15%) یعنی 7 نفر در طی 7 روز زایمان کردند و بقیه آنها زایمان نکردند (8/84%) (001/0>p).

    نتیجه گیری

     اندازه گیری طول دهانه رحم در بیماران دردهای زودرس زایمانی باعث کاهش درمان غیر ضروری توکولیکتیک خواهد شد. بیماران با طول دهانه رحم بیش از 15 میلی متر نباید توکلیتیک دریافت کنند. اگر چه ندادن کورتیکوسترویید در این بیماران به شواهد بیشتری احتیاج دارد.

    کلیدواژگان: طول دهانه رحم، تهدید به زایمان زودرس، توکولیکتیک، سونوگرافی واژینال
  • دلنیا غلامی، حمیده جعفری قهفرخی، مریم نعمتی دهکردی، حسین تیموری* صفحات 703-712
    مقدمه

     عوامل ژنتیکی، نامزد حدود 30% از ناباروری مردان با اختلال در تولید اسپرم هستند. ریز حذف های کروموزوم Y مسیول حدود 10% از ناباروری مردان است. این ریز حذف ها عموما در فاکتور آزواسپرمی (AZF) بر روی Yq رخ می دهند که اغلب با کاهش کمی در تولید اسپرم ارتباط دارد.

    هدف

     هدف از این مطالعه تعیین فراوانی ریز حذف های Yq در بین مردان نابارور ایدیوپاتیک در مرکز ناباروری شهدا در استان چهارمحال و بختیاری بود.
    موارد و

    روش ها

     در مجموع 81 مرد نابارور ایدیوپاتیک آزواسپرم، الیگواستنواسپرم و اولیگواسپرم به عنوان گروه بیمار و 81 مرد بارور به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. برای انجام ازمایشات مولکولی، 13 مارکر STS از منطقه AZF برای تشخیص ریز حذف های کروموزوم Y انتخاب شدند و با دو واکنش جداگانه PCR به روش Multiplex-PCR تکثیر شدند. همچنین ارتباط بین ریز حذف های AZF و وجود مرد نابارور دیگر در خانواده، خویشاوندی والدین، مصرف سیگار و تغییرات سطح هورمون های جنسی در مردان نابارور بررسی شد.

    نتایج

     فراوانی کلی ریز حذف ها 17/6% بود (2 مورد در افراد آزواسپرم، 3 مورد در افراد الیگواستنواسپرم مشاهده شد و هیچ حذفی در افراد الیگواسپرم و گروه شاهد مشاهده نشد). بیشترین حذف ها در (7/3%)AZFb  و پس از آن در (46/2%)AZFc  شناسایی شد و هیچ حذفی در AZFa مشاهده نشد. ارتباط آماری معنی داری بین ریز حذف های کروموزوم Y و ویژگی های بالینی دیده نشد.

    نتیجه گیری

     هر چند فراوانی ریز حذف های کروموزوم Yq در استان چهار محال بختیاری از فراوانی میانگین آن در جمعیت ایران کمتر است ولی با برخی مطالعات دیگر در ایران تطابق دارد.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، ریز حذف های کروموزوم Y، عامل آزواسپرمی
  • فاطمه جولایی، طاهره نویدی فر، راضیه محمد جعفری، منصور امین* صفحات 713-718
    مقدمه

     کلامدیا تراکوماتیس یکی از علل اصلی بیماری های منتقله می باشد. این عفونت در زنان می تواند منجر به نازایی لوله های رحم گردد.

    هدف

     در این مطالعه عفونت کلامدیا تراکوماتیس در میان زنان بارور و نابارور با استفاده از تکنیک های واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و الایزا بررسی گردید.

    موارد و روش ها

     این مطالعه مورد شاهدی در کلینیک ناباروری جهاد دانشگاهی اهواز ایران از دی ماه 1395 تا مرداد 1396 انجام گرفت. 225 نمونه سواپ واژینال و خون (100 مورد زن نابارور و 125 زن بارور) جمع آوری گردید. شناسایی ژنوم کلامدیا تراکوماتیس با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز ژن MOMP انجام گرفت. آنتی بادی های ایمونوگلوبین M و ایمونو گلوبین G ضد کلامدیا تراکوماتیس نیز از نمونه های سرم با استفاده از الایزا اندازه گیری شدند.

    نتایج

     نتایج نشان داد که 6 مورد از زنان نابارور (6%) و 2 مورد از زنان بارور (6/1%) دارای آنتی بادی ایمونوگلوبین M بودند (21/0p=). واکنش زنجیره ای پلیمراز در 5 مورد از زنان نابارور (5%) و 2 مورد از زنان بارور (6/1%) مثبت تشخیص داده شد (35/0p=). هیچ موردی در دو گروه دارای نتایج مثبت برای ایمونو گلوبین G نبودند.

    نتیجه گیری

     در این مطالعه تفاوت چشمگیری برای عفونت با کلامیدیا تراکوماتیس بین گروه ها وجود نداشت. همچنین یک ارتباط نسبتا قوی بین نتایج ایمونوگلوبین M و واکنش زنجیره ای پلیمراز مشاهده شد و بنظر می رسد که سنجش ایمونوگلوبین M و واکنش زنجیره ای پلیمراز دو روش مناسب برای تشخیص دقیق عفونت های کلامیدیا تراکوماتیس هستند.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، ناباروری، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ایمونوگلوبین M، ایمونو گلوبین G
  • فاطمه مکی زاده*، فرزانه سعادت صفحات 719-728
    مقدمه

    ناباروری از بیماری هایی است که منجر به عملکرد غیر طبیعی سیستم تولید مثل می شود. برنامه ریزی تحقیقاتی منظم در هر موضوع، از جمله ناباروری، نیازمند اطلاعات جامعی در مورد تلاش های قبلی در این حوزه و شناسایی شکاف در پژوهش است.

    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی ساختار موضوعی مقالات مرتبط با حوزه ناباروری است.

    موارد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی با رویکرد علم سنجی، با جستجوی عبارت «Infertility»، تمام مقالات حوزه ناباروری طی سال‌ های 2015-2011 از وبگاه PubMed استخراج شدند. پارامترهای خاص از PubMed بازیابی شد. تجزیه و تحلیل مقالات مربوط به ناباروری با توجه به نام مجله، موضوعات، کشورها و با استفاده از نرم افزار Net draw، Ucinet،Ravar PreMap مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. همچنین مهمترین موضوعات با استفاده از شاخص‌ها‌ی تحلیل شبکه، مرکزیت نزدیکی، مرکزیت بینابینی تحلیل شد.

    نتایج

    رشد تولیدات علمی در حوزه ناباروری در بازه زمانی پژوهش سیر صعودی دارد بیشترین تولیدات علمی به ترتیب کشورهای ایالت متحده آمریکا، انگلیس، هلند، چین، آلمان تعلق داشت. که با توجه به شاخص های مرکزیت، مفاهیمی از قبیل: adverse effects, fertilization in vitro, spermatozoa, pregnancy rate و treatment outcome از پرکاربردترین موضوعات این حوزه به شمار می‌روند.

    نتیجه گیری

    تحلیل محتوا می تواند از موضوعات پژوهشی، اصطلاحات مهم و رابطه بین آنها، تحلیل قابل قبولی ارایه دهد. همچنین کاربران و سیاستگذاران بهتر می توانند از وضعیت پژوهشی این رشته آگاهی یابند و برنامه ریزی مناسب به منظور افزایش کمی و کیفی تولیدات علمی داشته باشند.

    کلیدواژگان: کتابسنجی، ساختار موضوعی، ناباروری، وبگاه پاب مد
  • وجیهه مرصوصی، ریحانه پیرجانی*، محمد اصغری جعفر آبادی، مینا مشهدیان، سعیده ضیایی، اشرف معینی صفحات 729-734
    مقدمه

     زایمان پیش از موعد یکی از دلایل عمده مرگ و میر و ناخوشی در پره ناتال به شمار می‌رود و ممکن است از طریق تغییرات سرویکس قابل پیش‌گویی باشد.

    هدف

     هدف از انجام مطالعه بررسی ارتباط بین منطقه غده‌ای سرویکس و زایمان پیش از موعد خود به ‌خودی در زنان بود.

    موارد و روش ها

     این مطالعه‌ی همگروهی آینده نگر بر روی زنان باردار تک قلو که دارای سابقه زایمان پیش از موعد خود به خودی بودند و یا سقط در سه ماهه دوم را در بارداری‌های قبلی داشتند و یا درد زیر شکمی در حاملگی فعلی را داشتند انجام گرفت. از میان 251 زن که در مطالعه وارد شدند، 51 زن بر اساس معیار‌های خروج از مطالعه و یا به دلیل عدم پیگیری از مطالعه حذف شدند. هر بیمار بین هفته‌های 28-14 بارداری تحت یک معاینه اولتراسونوگرافی ترانس‌واژینال قرار گرفت. طول سرویکس اندازه‌گیری و منطقه غده‌ای سرویکس (CGA) نیز مشخص شد و ارتباط آنها با زایمان پیش از موعد خود به ‌خودی پیش از هفته‌های 37 و 35 توسط نرم افزار STATA ورژن 10 مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

     میانگین طول سرویکس 5/36 میلی‌متر (4/8=SD) بود. کمترین اندازه 9 میلی‌متر و بیشترین اندازه 61 میلی‌متر بود. طول سرویکس کوتاه (18≤) به شکل معناداری با زایمان پیش از موعد خود به ‌خودی پیش از هفته‌های 35 و 37 مرتبط بود.
    CGA نیز در 189 بیمار (5/94%) وجود داشت. عدم وجود منطقه غده‌ای سرویکس ارتباط معناداری با زایمان پیش از موعد خود به ‌خودی پیش از هفته‌های 37 و 35 داشت (001/0 <pو 01/0=p). طول سرویکس در زنانی که CGA نداشتند در مقایسه با زنان باCGA  داشتند کوتاهتر بود: 10±37 میلی متر به عنوان گروه CGA و 9±23 میلی متر به عنوان گروه بدون CGA در نظر گرفته شدند (001/0<p).

    نتیجه گیری

     مطالعه ما نشان داد که منطقه غده‌ای سرویکس ممکن است یک پیش‌گویی کننده زایمان زودرس باشد و می‌تواند با مطالعات بیشتر تایید شود.

    کلیدواژگان: زایمان، زایمان زودرس، سونوگرافی، اندازه گیری طول گردن، نتایج بارداری
  • مرضیه آقا حسینی، اشرف آل یاسین، ونوس چگینی*، ویکتوریا چگینی صفحات 735-740
    مقدمه

    سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) یک عارضه ایاتروژنیک در سیکل های کمک باروری است که می تواند باعث مرگ و میر بالا شود. استفاده از GnRH آگونیست به جای hCG در سیکل های GnRH آنتاگونیست با تحریک رسپتور GnRH باعث LH surge می شود و با کاهش میزان کلی گنادوتروپین می تواند ریسک سندرم تحریک بیش از حد تخمدان را کاهش دهد ولی امکان انتقال جنین تازه وجود ندارد.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی اثر hCG به دنبال تجویز GnRH آگونیست در کاهش میزان تحریک بیش از حد تخمدان و بررسی میزان حاملگی در سیکل های کمک باروری می باشد.

    موارد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 80 خانم در دو گروه انجام گردید. Gonal-F از روز دوم پریود جهت تحریک تخمک گذاری استفاده شد. زمانی که اندازه تخمک ها 14-12 میلیمتر بود،GnRH انتاگونیست اضافه شد تا زمانی که بیش از دو فولیکول با سایز بیش از 18 میلی متر مشاهده شود. سپس GnRH agonist به عنوان trigger اضافه شد. در گروه A، 35 ساعت بعد از تجویز GnRH agonist 1500 واحد hCGاضافه شد. در گروه B همزمان با تجویزGnRH agonist ، از 1500 واحد hCGاستفاده شد. میزان حاملگی، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان و شدت آن دو هفته بعد در دو گروه با هم مقایسه شد.

    نتایج

    میزان حاملگی بالینی و شیمیایی بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. سندرم تحریک بیش از حد تخمدان شدید در گروه B به طور معنی داری بیشتر بود (03/0=p).

    نتیجه گیری

    افزودن hCG، 35 ساعت پس از استفاده از GnRH agonist می تواند در کاهش سندرم تحریک بیش از حد تخمدان شدید موثر باشد.

    کلیدواژگان: سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، ناباروری، روش های کمک باروری، لقاح آزمایشگاهی، گنادوتروپین جفتی انسان
|
  • Mehdi Ranjbaran, Reza Omani Samani, Amir Almasi-Hashiani, Pegah Matourypourm.Sc., Ashraf Moini Pages 679-686
    Background

    Premenstrual syndrome (PMS) is a common disorder characterized by physical, mental and behavioral changes in the luteal phase of the menstrual cycle in the reproductive age women.

    Objective

    The present study aimed to determine the overall prevalence of PMS in Iran by a systematic review and meta-analysis study.

    Materials And Methods

    In this systematic review and meta-analysis, we searched international databases included ISI Web of Knowledge, PubMed/Medline, Scopus, Google Scholar, and also local databases including Iranmedex, Scientific Information Database, and Magiran for articles in English and Persian language published up to September 2016. We carried out data analysis with Stata version 11. We examined heterogeneity in the results of studies through I2 statistics and Chi-square based Q test. Also, we investigated the effects of potential heterogeneity factors in the prevalence of PMS by meta-regression.

    Results

    We studied a total of 9147 reproductive-age women from 24 articles which entered to meta-analysis. Based on the result of random effect model, we estimated the overall prevalence of PMS 70.8% [95% CI: 63.8-77.7]. The results of subgroup analysis revealed that prevalence of PMS was 80.4% (95% CI; 66.9-93.9) among high school students, 68.9% (95% CI; 59.2-78.6) among university students, and 54.9% (95% CI; 51.6-58.2) in general population. Univariate meta-regression model showed that prevalence of PMS was decreased by increasing the age of subjects but this was not statistically significant (p=0.155).

    Conclusion

    Our finding showed that PMS was prevalent in Iranian reproductive age women especially among high school students. More epidemiological research for determining factors that affect PMS prevalence seems essential.

    Keywords: Premenstrual syndrome, Iran, Systematic review, Meta, analysis
  • Marzieh Ghasemi, Masoumeh Kordi, Negar Asgharipour, Habibollah Esmaeili, Maliheh Amirian Pages 687-696
    Background

    Waiting period of fertility treatment is stressful, therefore it is necessary to use effective coping strategies to cope with waiting period of intrauterine insemination (IUI) treatment.

    Objective

    The aim of this study was comparing the effect of the positive reappraisal coping intervention (PRCI) with the problem-solving skills training (PSS) on the coping strategies of IUI waiting period, in infertile women referred to Milad Infertility Center in Mashhad.

    Materials And Methods

    In this randomized clinical trial, 108 women were evaluated into three groups. The control group received the routine care, but in PRCI group, two training sessions were held and they were asked to review the coping thoughts cards and fill out the daily monitoring forms during the waiting period, and in PSS group problem-solving skill were taught during 3 sessions. The coping strategies were compared between three groups on the 10th day of IUI waiting period.

    Results

    Results showed that the mean score for problem-focused were significantly different between the control (28.54±9.70), PSS (33.71±9.31), and PRCI (30.74±10.96) (p=0.025) groups. There were significant differences between the PSS group and others groups, and mean emotion-focused were significantly different between the control (32.09±11.65), PSS (29.20±9.88), and PRCI (28.74±7.96) (p=0.036) groups. There were significant differences between the PRCI and the control group (p=0.047).

    Conclusion

    PSS was more effective to increase problem-focused coping strategies than PRCI, therefore it is recommended that this intervention should be used in infertility treatment centers.

    Keywords: Problem, solving, Adaptation, Psychological, Insemination, Artificial
  • Homeira Vafaei, Neda Rahimirad, Seyedeh Marjan Hosseini, Maryam Kasraeian, Nasrin Asadi, Hadi Raeisi Shahraki, Khadijeh Bazrafshan Pages 697-702
    Background

    Preterm labor and birth are associated with several neonatal complications including respiratory distress syndrome and intraventricular hemorrhage. Differentiating true and false labor pain is a dilemma to obstetricians.

    Objective

    To elucidate the role of cervical length measurement in prediction of birth in pregnant women with threatened preterm labor.

    Materials And Methods

    In this double blind randomized clinical trial, 120 women with gestational age

    Results

    This RCT showed in case group, 78.9% of patient with cervical length

    Conclusion

    “Our results indicate that in women who presented preterm labor symptoms, cervical length measurement will result in decreased unnecessary tocolytic treatment. Women with cervical length ≥15mm should not receive tocolysis, however, withholding corticosteroid therapy in these patients needs further evidence.

    Keywords: Cervical length, Preterm labor, Tocolysis, Ultrasonography
  • Delnya Gholami, Hamideh Jafari-Ghahfarokhi, Maryam Nemati-Dehkordi, Hossien Teimori Pages 703-712
    Background

    Genetic factors are candidates for about 30% of male infertility with sperm production-related abnormalities. Y chromosome microdeletions are responsible for around 10% of male infertility. These microdeletions generally occur in azoospermia factor on the Yq. That is often associated with the quantitative reduction of sperm.

    Objective

    The aim of this cross-sectional study was to determine the frequency of Yq microdeletions among idiopathic azoospermic, oligoasthenozoospermic, and oligospermic men in Shohada infertility center, Chaharmahal va Bakhtiari province.

    Materials And Methods

    A total of 81 idiopathic azoospermic, oligoasthenozoospermic, and oligospermic infertile men were selected as cases and 81 fertile men assigned to control group. For molecular investigations, 13 sequence-tagged site markers were chosen from azoospermia factor (AZF) region for detection of Y chromosome microdeletions and amplified by two separate multiplex-polymerase chain reaction. The relationship between the AZF microdeletions and incidence of male infertility in the family, consanguineous parents, smoking, and the levels of reproductive hormones among infertile men were investigated.

    Results

    The total frequency of the microdeletions was 6.17% (2 cases in azoospermic, 3 cases in oligoasthenozoospermic subgroups, and none in the oligospermic participants and the control group). Most deletions (3.7%) were seen in the AZFb followed by the AZFc (2.46%) and none in AZFa. No significant association was seen between the microdeletions and clinical characteristics.

    Conclusion

    Although the frequency of Yq chromosome microdeletions in Chaharmahal va Bakhtiari province is lower than the mean frequency of Iran, the frequency is comparable to those reported by some studies in Iran.

    Keywords: Male infertility, Y, chromosome microdeletions, Azoospermia factors
  • Fatemeh Joolayi, Tahereh Navidifar, Razieh Mohammad Jaafari, Mansour Amin Pages 713-718
    Background

    Chlamydia trachomatis (C. trachomatis) is the main cause of bacterial sexually transmitted infections. In women, this infection can lead to tubal infertility.

    Objective

    In this study we investigated C. trachomatis among infertile and fertile women with both polymerase chain reaction (PCR) and ELISA methods in Ahvaz, Iran.

    Materials And Methods

    This case-control study was conducted at the Infertility Clinic of University Jahad, Ahvaz, Iran from January to August 2017. A total of 225 vaginal swabs and blood samples (100 infertile and 125 fertile women) were collected. Detection of C. trachomatis DNA was performed from vaginal swabs by amplification of MOMP gene. Also, anti C. trachomatis immunoglobulin M (IgM) and immunoglobulin G antibodies in the serum samples were recognized by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).

    Results

    Results showed that, 6 (6%) infertile and 2 (1.6%) fertile women were positive for IgM (p=0.21). Also, PCR was positive for C. trachomatis infection in 5 infertile (5%) and 2 fertile women (1.6%) (p=0.35). We did not find any seropositive immunoglobulin G in both groups.

    Conclusion

    In this study, no significant difference was found between fertile and infertile groups for C. trachomatis infection. Also, the correlation between IgM and PCR results revealed a relatively strong agreement and seems both PCR and IgM assays are appropriate for the accurate diagnosis of C. trachomatis infections.

    Keywords: C. Trachomatis, Infertility, PCR, IgM, IgG
  • Fatemeh Makkizadeh, Farzaneh Saadat M.A Pages 719-728
    Background

    Infertility is a disease that results in the abnormal functioning of the male or female reproductive system. Systematic research planning on any subject, including infertility is in need of solid data regarding previous efforts in this field and to identify the gaps in the research.

    Objective

    The aim of this research is to study the thematic structure of articles related to infertility.

    Materials And Methods

    In this descriptive-analytical study with a scientometric approach, the PubMed database was searched for research publications indexed under "Infertility" over the period 2011-2015. Specific parameters were retrieved from the PubMed. Articles about infertility were analyzed regarding the journal of publication, topics, and countries using Net draw, Ucinet and RavarPreMap software. Also, the most influential topics were analyzed by indicators in the analysis of the network: closeness centrality, and between centrality

    Results

    The growth in scientific productions the area of infertility over the mentioned period shows an upward trend with the highest growths seen in countries like the United States, the UK, Netherlands, China, and Germany. Moreover, the contents such as fertilization in vitro, adverse effects, spermatozoa, pregnancy rate, and treatment outcome were among the most frequently-used topics in the sphere.

    Conclusion

    Thematic analysis can provide us the research topics, important expressions, and the relationships between them. Users and policymakers can also have a better understanding of the research status in the sphere and consequently, they can plan to increase the quantity and quality of scientific productions in a more efficient way.

    Keywords: Bibliometric, Thematic structure, Infertility, PubMed database
  • Vajiheh Marsoosi, Reihaneh Pirjanim.D., Mohammad Asghari Jafarabadi, Mina Mashhadian, Saeedeh Ziaee, Ashraf Moini Pages 729-734
    Background

    Preterm labor is a major cause of perinatal morbidity and mortality and it might be predicted by assessing the cervical change.

    Objective

    To assess the association between absence of cervical gland area (CGA) and spontaneous preterm labor (SPTL).

    Materials And Methods

    This prospective cohort study was performed on 200 singleton pregnant women with a history of SPTL, second-trimester abortion in the previous pregnancy or lower abdominal pain in current pregnancy. Each patient underwent one transvaginal ultrasound examination between 14-28 wk of gestation. Cervical length was measured and CGA was identified and their relationship with SPTL before 35 and 37 wk gestation was evaluated using STATA software version 10.

    Results

    The mean of cervical length was 36.5 mm (SD=8.4), the shortest measurement was 9 mm, and the longest one was 61 mm. Short cervical length (≤18mm) was significantly associated with SPTL before 35 and 37 wk gestation.
    Cervical gland area (the hypoechogenic or echogenic area around the cervical canal) was present in 189 (94.5%) patients. Absent of CGA had a significant relationship with SPTL before 35 and 37 wk gestation (p=0.01 and p

    Conclusion

    Our study showed that cervical gland area might be an important predictor of SPTL which should be confirmed with further researches.

    Keywords: Labor, Preterm, Ultrasonography, Cervical length measurement, Pregnancy outcome
  • Marzieh Aghahosseini, Ashraf Aleyasin, Venus Chegini, Victoria Chegini Pages 735-740
    Background

    Ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) is an iatrogenic complication, which can cause high morbidity and mortality. Use of gonadotropin releasing hormone (GnRH) agonist instead of human chorionic gonadotropin (hCG) in GnRH antagonist cycles causes luteinizing hormone surge by GnRH stimulation which reduces the risk of OHSS by reducing the total amount of gonadotropin; however, there is no possibility of transferring fresh embryos.

    Objective

    The current study aimed to evaluate the effect of hCG along with GnRH agonist administration in the occurrence of OHSS and pregnancy rate in females undergoing in vitro fertilization.

    Materials And Methods

    The current randomized clinical trial was conducted on 80 cases in 2 groups. Gonal-F was used to stimulate the oocyte from the second day of menstruation. When follicle size was 12-14 mm, GnRH antagonist was added to the protocol till the detection of more than two follicles greater than 18 mm. Then, GnRH agonist was added to the protocol as a trigger. In group A, 35 hr after the administration of GnRH agonist, the low-dose human hCG, 1500 IU, was used. In group B, low-dose hCG, 1500 IU, was used at the same time by GnRH agonist administration. The rate of pregnancy, OHSS, and its severity were compared between 2 groups within 2 wk.

    Results

    There was no significant difference regarding chemical and clinical pregnancies between the 2 groups. Severe OHSS was significantly higher in group B (p= 0.03).

    Conclusion

    Administration of hCG 35 hr after GnRH agonist administration results in lower rate of severe OHSS.

    Keywords: Ovarian hyperstimulation syndrome, Infertility, Assisted reproductive technology, In vitro fertilization, Human chorionic gonadotropin