فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال ششم شماره 5 (پیاپی 25، آذر و دی 1396)

مجله آموزش پرستاری
سال ششم شماره 5 (پیاپی 25، آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین یکتای کوشالی، ابوذر رمضانی، ساناز پورنجفی، محمد اسماعیل پور بندبنی* صفحات 1-8
    مقدمه
    وجود تفکر انتقادی در سواد اطلاعاتی دانشجویان علوم پزشکی به دلیل یادگیری مادام العمر و به روز بودن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه بین سواد اطلاعاتی با تفکر انتقادی در دانشجویان دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی 165 نفر از دانشجویان کارشناسی پیوسته رشته های رادیولوژی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، مامایی، هوشبری و اتاق عمل دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان در سال تحصیلی 96-1395 به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای-نسبتی انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های جمعیت شناختی، استاندارد سنجش سواد اطلاعاتی مطابق با استانداردهای انجمن کتابخانه های دانشکده ای و پژوهشی ایالات متحده(ACRL) و پرسشنامه استاندارد تفکر انتقادی کالیفرنیا (CCTST-B) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها در محیط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری Sample T-Test، One Way ANOVA و Pearson انجام و سطح معنی داری 05/0 p<درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین کلی تفکر انتقادی و سواد اطلاعاتی به ترتیب 5/9±78/22 و 054/7±53/24 بود که به ترتیب در گروه اتاق عمل و مامایی بیشتر از سایرین مشاهده شد. میانگین نمره سواد اطلاعاتی نمونه های مورد پژوهش از رشته های مختلف کارشناسی پرستاری، مامایی و پیراپزشکی اختلاف معنی داری داشت(P=0/001). اگرچه بین میانگین کلی سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی رابطه ای یافت نشد(P=0/093) اما سواد اطلاعاتی در حیطه های دسترسی موثر و کارآمدتر، توانایی نقد ارزیابانه اطلاعات و مآخذ و تلفیق با مبنای دانش و نظام ارزشی خود و توانایی درک، دسترسی و استفاده بر اساس اصول اخلاقی و قانونی با حیطه های تفکر انتقادی رابطه ی معنی داری داشتند.(P<0.05).
    نتیجه گیری
    نمره سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی در واحدهای تحت پژوهش ضعیف ارزیابی می شود. لذا با توجه به اهمیت دو مقوله تفکر انتقادی و سواد اطلاعاتی در پیشرفت تحصیلی و موفقیت حرفه ای ضرورت دارد متصدیان و سیاست گذاران حوزه آموزشی به نحوی بر آموزش آن تاکید ورزند.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، تفکر انتقادی، دانشجویان
  • امیر جمشیدی *، لیلا جمشیدی صفحات 9-18
    مقدمه
    امروزه حوزه درمان به عنوان سازمانی یادگیرنده یکی از مهم ترین حوزه ها در بهره مندی از دانش به شمار می رود. به همین دلیل یکی از کارکردهای مهم مدیریت دانش در این بخش، با بهبود در نوآوری و کیفیت بخشی به خدمات درمانی حاصل می شود. ازاین رو این پژوهش باهدف تدوین مدل پیاده سازی مدیریت دانش در حوزه درمان با استفاده از روش مدل سازی ساختاری تفسیری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه با استفاده از روش دلفی و مصاحبه با کارشناسان و نخبگان عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش شناسایی شد، جامعه آماری کارشناسان و نخبگان حوزه پرستاری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند و با توجه به ویژگی های موردنظر انتخاب شدند. درنهایت عوامل شناسایی شده توسط مدل سازی ساختاری تفسیری بررسی، سطح بندی و درنهایت مدل پیاده سازی ترسیم شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه هفده عامل در پیاده سازی مدیریت دانش باید موردتوجه قرار گیرد و دراین بین متغیرهای تعهد مدیریت ارشد، اهداف سازمانی و فرهنگ بیشترین اهمیت رادارند. همچنین این سه متغیر قدرت وابستگی کمتری دارند. از سویی دیگر فرهنگ حاکم بر سازمان نقش بسیار مهمی در تلاش و همکاری اعضای آن برای استقرار مدیریت دانش دارد و نیز نقش نیروی انسانی در بیشتر مراحل پیاده سازی حائز اهمیت بود.
    نتیجه گیری
    نتیجه نهایی مطالعه، تبیین ارتباطات و اولویت های عوامل شناسایی شده موثر در پیاده سازی مدیریت دانش همراه با ارائه مدل با کمک مدل سازی ساختاری تفسیری است. در این مدل عواملی که توانمندی بالایی در بهره گیری از دانش دارند، به عنوان مبنایی در ترسیم مدل شناسایی شدند و به منظور پیاده سازی موثر مدیریت دانش روی آن ها تاکید می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • آرش نجیمی، پرستو گلشیری *، سهیلا امینی صفحات 19-24
    مقدمه
    زنان در سنین باوری از اولین گروه های هدف در ارتقاء سلامت جامعه محسوب می شوند با توجه به اهمیت سواد سلامت در این امر، مطالعه حاضر با هدف تعیین سواد سلامت در زنان سنین باروری و ارتباط آن با خود مراقبتی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 330 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر لنجان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه خود مراقبتی و پرسش نامه سواد سلامت عملکردی بزرگسالان (TOFHLA) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آنالیز واریانس و رگرسیون چند متغیره استفاده شد سطح معناداری کلیه آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سواد سلامت و نمره خود مراقبتی به ترتیب 23/9±50/41 و 55/23±91/67 بود. به ترتیب 28، 23 و 49 درصد افراد مورد مطالعه دارای سطح سواد ناکافی، مرزی و کافی بودند. نتایج آزمون آنالیز واریانس نشان می دهد که نمره خود مراقبتی، مراقبت از اعضای بدن، واکسیناسیون و مدیریت استرس در سطوح مختلف سواد سلامت دارای تفاوت معنادار می باشند. بر اساس رگرسیون چند متغیره 13 درصد واریانس خود مراقبتی توسط متغیر های سواد سلامت تبیین می شود. از میان متغیر های پیشبین تنها سواد سلامت خواندن دارای ضریب معناداری می باشد.
    نتیجه گیری
    افراد دارای سطح سواد سلامت ناکافی در مقایسه با افراد دارای سطح سواد سلامت کافی از میانگین نمره پایین تری در خود مراقبتی و حیطه های مراقبت از اعضای بدن و مدیریت استرس برخوردار بودند. به نظر می رسد توجه بیشتر به ارتقاء سطح سواد سلامت بخصوص سواد سلامت خواندن به عنوان عوامل تاثیر گذار بر خود مراقبتی ضروری است.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، سواد سلامت، زنان
  • مرجان رسولی *، علی رسولی، ناصر کلهر صفحات 25-31
    مقدمه
    آموزش با رویکردهای یادگیری فعال و دانشجو - محور در بهبود مهارت حل مساله موثر است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش به شیوه مبتنی بر حل مسئله و سخنرانی بر آگاهی و عملکرد دانشجویان پرستاری اجرا شد.
    روش کار
    این مطالعه ی نیمه تجربی دو گروهه با طراحی پیش و پس آزمون در سال 1394 بر روی 64 دانشجوی نیم سال سوم رشته پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی قم که درس بررسی وضعیت سلامت را انتخاب نموده بودند، صورت گرفت. دانشجویان بصورت تصادفی به دو گروه (32 نفره) تقسیم شدند. پس از آموزش به دو شیوه حل مسئله و سخنرانی، میزان آگاهی و عملکرد در هر دو گروه، به ترتیب با استفاده از پرسشنامه و چک لیست دو ماه پس از آموزش اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون میانگین، انحراف معیار، فیشر، تی مستقل و زوجی تجزیه و تحلیل با سطح معنی داری (0/05=p) انجام شد.
    یافته ها
    آموزش سبب افزایش معناداری در میانگین نمرات آگاهی (92/1±66/9) و عملکرد (41/1±16/4) در گروه یادگیری بر اساس حل مسئله نسبت به گروه سخنرانی با میانگین (9/1 ± 28/6) برای آگاهی و (71/1 ± 81/2) برای عملکرد شد. تفاوت معنی داری بین گروه سخنرانی و حل مسئله قبل از مداخله به لحاظ میزان آگاهی وجود نداشت (574/0 p=).
    نتیجه گیری
    اگرچه هر دو شیوه ی آموزشی موثر بودند اما روش حل مسئله در ارتقاء آگاهی و عملکرد، موثرتر از روش سخنرانی نشان داده شد؛ از آن جایی که، مدرس در این روش روند بحث را مدیریت کرده، بازخورد مثبت می دهد و در نهایت خلاصه سازی می کند، به نظر موثرتر است
    کلیدواژگان: یادگیری مسئله محور، سخنرانی، دانشجوی پرستاری
  • نبی امیدی * صفحات 32-39
    مقدمه
    یادگیری سازمانی نقش مهمی در موفقیت یک سازمان دارند، هدف از این تحقیق بررسی سطح یادگیری سازمانی پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران و تاثیر پذیری آن از مولفه فرهنگ سازمانی بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی_مقطعی است. جامعه آماری این تحقیق، پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 است که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 242 نفر به دست آمد، نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بود. ابزار اصلی برای کسب داده های این تحقیق پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون، پرسشنامه یادگیری سازمانی نیف و برگه اطلاعات فردی و اجتماعی بود. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ برای پرسش نامه فرهنگ سازمانی 81/0 و برای یادگیری سازمانی 84/0 بدست آمد. برای تعیین میزان همبستگی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره فرهنگ سازمانی پرستاران 72/0 ±44/3 از 5 و میانگین نمره یادگیری سازمانی82/0 ±02/3 از 5 به دست آمد. در بین مولفه های فرهنگ سازمانی، فرهنگ مشارکتی با میانگین نمره74/0±81/3 از 5 بیشتر از سایر مولفه ها در محیط کار پرستاران شاغل در بیمارستان های علوم پزشکی تهران وجود دارد. ضریب همبستگی پیرسون بین فرهنگ سازمانی و یادگیری سازمانی در بین پرستاران برابر (001/0>P ، 84/0r=) به دست آمده است. همچنین بین مولفه های فرهنگ سازمانی، فرهنگ تداوم بیشترین رابطه معنادار را با یادگیری سازمانی دارد.
    نتیجه گیری
    فرهنگ سازمانی رابطه مثبت و معناداری با یادگیری سازمانی دارد، و مدیران بیمارستان های تحت نظر علوم پزشکی تهران می توانند با آموزش و بهبود ساختار فرهنگ سازمانی در بیمارستان ها خود یادگیری سازمانی پرستاران را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، فرهنگ سازمانی، پرستاران
  • سحر محرابی پری، گلین مهدی نژاد گرجی *، مسعود خاکپور، پریسا سنجری باجگیران، زهره آقابابایی، غلامحسین صابری صفحات 40-46
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های نظم دهی هیجانی بر بهزیستی روان شناختی دانشجویان پرستاری دختر دارای نشانگان افسردگی، اضطراب و استرس می باشد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعه نیمه تجربی است و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. برای دستیابی به هدف مذکور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 3 گروه به طور تصادفی انتخاب و پرسشنامه نشانگان افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) بر روی تمامی آنان اجرا گردید. سپس از بین دانشجویان دارای نمره بالا در افسردگی، اضطراب و استرس، تعداد 24 نفر به طور تصادفی در دو گروه مداخله (12 نفر) و کنترل (12 نفر) جایگزین شدند. آموزش تنظیم هیجان برای گروه مداخله با کسب رضایت از آن ها به مدت 8 جلسه 60 دقیقه ای اعمال گردید. ابزار مورد استفاده در این پژوهش نیز پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (SPWB) و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که آموزش مهارت های نظم دهی هیجانی در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری در افزایش بهزیستی روان شناختی دانشجویان پرستاری دارای نشانگان افسردگی، اضطراب و استرس موثر بوده است (0.001p<).
    نتیجه گیری
    از آنجا که آموزش مهارت های نظم دهی هیجانی بر افزایش بهزیستی روان شناختی دانشجویان پرستاری دارای نشانگان افسردگی، اضطراب و استرس موثر بوده است، می تواند در ارتقای سلامت روان دانشجویان مورد استفاده واقع گردد.
    کلیدواژگان: نظم دهی هیجانی، بهزیستی روان شناختی، افسردگی، اضطراب، استرس
  • محمد جواد حسین آبادی فراهانی *، لیلا کثیرلو، فرهاد اینانلو صفحات 47-53
    مقدمه
    انگیزه پیشرفت نقش قابل توجهی در سازگاری دانشجویان با شرایط تحصیلی در دانشگاه دارند،یکی از این شرایط که عمدتا توسط دانشجویان تجربه می شود فرسودگی تحصیلی است که حائز اهمیت می باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط انگیزه پیشرفت با فرسودگی تحصیلی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال1395 انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی– همبستگی، 180 دانشجوی پرستاری در حال تحصیل در ترم های سوم تا هشتم مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی قزوین به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از فرم مشخصات فردی، پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس(Hermanse) و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی ماسلاخ( Maslach) استفاده گردید. داده ها در نهایت با استفاده از آزمون های آمار توصیفی شامل میانگین،درصد و انحراف معیار وآزمون های تحلیلی شامل آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار Spss16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ارتباط معکوس و معناداری بین انگیزه پیشرفت و فرسودگی تحصیلی وجود دارد(P<0.001،r=-0.54). معدل تحصیلی دارای ارتباط مثبت و معناداری با انگیزه پیشرفت (P<0.05،r=0.47) و همچنین ارتباط منفی و معناداری با فرسودگی تحصیلی بود(P<0.001،r=-0.3).دانشجویان علاقه مند به حرفه پرستاری دارای سطح بالاتری از انگیزه پیشرفت بودند(P<0.05).
    نتیجه گیری
    ورود افراد علاقه مند به رشته پرستاری و برنامه ریزی مناسب آموزشی می تواند میزان فرسودگی تحصیلی دانشجویان را کمتر کرده و انگیزه پیشرفت آنان را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، فرسودگی تحصیلی، دانشجویان پرستاری، آموزش پرستاری
  • الهام رضایی *، کبری حاجی علیزاده صفحات 54-61
    مقدمه
    فرزندانی که در محیط خانواده پرورش می یابند، در آینده افراد مقاومی در برابر مشکلات زندگی هستند. از این رو این پژوهش باهدف مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی و از نوع علی_مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان 12 تا 18 سال ساکن در پرورشگاه، خانواده های جایگزین و خانواده های عادی بندرعباس در سال 1394 بودند. نمونه این پژوهش متشکل از 150 نوجوان بود که 50 نوجوان پرورشگاهی و 50 نوجوان خانواده های جایگزین به روش نمونه گیری هدفمند و 50 نوجوان خانواده های عادی به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای به کار گرفته شده، مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی، مقیاس خودکارآمدی عمومی و آزمون مهارت های ارتباطی کوئین دام بود. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و SPSS22 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار رفتارهای پرخطر در نوجوانان پرورشگاهی 85/5±04/118، خانواده های جایگزین 21/5±14/110 و خانواده های عادی 06/6±82/109، مهارت های ارتباطی در نوجوانان پرورشگاهی 19/6±17/111، خانواده های جایگزین 62/7±11/122 و خانواده های عادی 42/6±03/121 و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی 84/3±33/53، خانواده های جایگزین 01/4±39/61 و خانواده های عادی 26/3±20/63 است. بین نوجوانان خانواده های عادی و خانواده های جایگزین در رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0p>)؛ اما بین نوجوانان خانواده های عادی و خانواده های جایگزین با نوجوانان پرورشگاهی در رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    وقوع رفتارهای پرخطر در نوجوانان پرورشگاهی بالاست. مهارت های ارتباطی آنان ضعیف و ادراکشان از خودکارآمدی پایین است. بنابراین، تدوین برنامه ها و انجام آموزش هایی در جهت پیش گیری از رفتارهای پرخطر و افزایش مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی نوجوانان پرورشگاهی حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: رفتار پرخطر، ارتباط، خودکارآمدی، پرورشگاه، نوجوانان
|
  • Mohammad Hossein Yektakooshali, Abouzar Ramezani, Sanaz Pournajafi, Mohammad Esmaeilpour-Bandboni * Pages 1-8
    Introduction
    Information literacy and critical thinking are very important for medical students because of the importance of lifelong learning and being up-to-date. This study aimed to determine information literacy and critical thinking in students of School of Nursing, Midwifery, and Paramedicine College of Guilan University of Medical Sciences.
    Methods
    This analytic cross-sectional was conducted on 165 undergraduate students including: Radio-technology, Nursing, Medical laboratory, Midwifery, Anesthesiology and Operation Technology with Random sampling of comparative classification were studying in School of Nursing, Midwifery and Paramedicine College affiliated in GUMS during 2016-7. Data was gathered by using a demographic, standard questionnaire to assess information literacy based on Association of College and Research Libraries (ACRL) and the California Critical Thinking Inventory (CCTST-B). Data analyzed by using sample T-Test, ANOVA and Pearson Tests and SPSS software ver.16 and P- value was considered lower than 0.05.
    Results
    Overall mean score of critical thinking and information literacy were calculated 22.78±9.5 and 24.53±7.054, respectively. The score of operating Technologists and Midwifery were more than others, Respectively. Total score of information literacy and the various disciplines involved were a significant relationship (P=0.001). Although the relationship between the overall mean of information literacy and critical thinking was not found (P=0.093), but effective and efficient access, the ability to critically evaluative information and resources and integrated knowledge base and value system and the ability to understand, access and use based on ethical and legal principles as information literacy areas had a significant relationship with the areas of critical thinking (P
    Conclusion
    Information literacy and critical thinking estimated low in the sub-units. According to the importance of two issues of critical thinking and information literacy in academic developing and professional achievements, experts and policy makers related to education should emphasize on its teaching more.
    Keywords: Information Literacy, Critical Thinking, Students
  • Amir Jamshidi *, Leila Jamshidi Pages 9-18
    Introduction
    Nowadays, the field of treatment as a learning organization is one of the most important areas in the use of knowledge. For this reason, one of the most important functions of knowledge management in this sector is the improvement in innovation and quality in health care. Therefore, this research was conducted with the aim of developing a model for implementing knowledge management in the field of treatment using interpretive structural modeling method.
    Methods
    This study was conducted using Delphi method and interviewing experts. Factors influencing KM implementation were identified. The statistical population of nursing experts were in the hospitals affiliated to Hamedan University of Medical Sciences. Using non-randomized sampling method and selected according to the features. Finally, the identified factors were interpreted by structural modeling of the survey, leveling and, finally, the implementation model.
    Results
    The results showed that seventeen factors in implementation of KM should be considered and the most important factors in this regard are senior management commitment, organizational goals and culture. Also, these three variables are less dependent on power. On the other hand, the culture of the organization plays a very important role in the efforts and cooperation of its members to establish knowledge management, and the role of human resources in most of the implementation stages was important.
    Conclusion
    The final result of the study is the explanation of the relationships and priorities of the identified effective factors in the implementation of KM along with the presentation of the model with the help of interpretive structural modeling. In this model, factors that have a high potential for knowledge utilization are identified as the basis for modeling the model and are emphasized for effective implementation of knowledge management.
    Keywords: Knowledge Management, Interpretative Structural Modeling
  • Arash Najimi, Parastoo Golshiri *, Soheila Amini Pages 19-24
    Introduction
    Women in the reproductive age are the first target group in the public health promotion plans, with regards to the importance of health literacy in this matter the present study aimed to determine the relationship between health literacy in women of reproductive age and its relationship with self-care.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 330 women who visited health centers in Lenjan (Isfahan) were examined. Data collection tools included a self care questionnaire and the Test of Functional Health Literacy in Adults (TOFHLA). The reliability and validity of both tools have been examined and confirmed in previous studies. ANOVA and multivariate regression were used for data analysis. The significance level of all tests was 0.05.
    Results
    The mean scores of health literacy and self-care were 41.05±9.23 and 67.91±23.55, respectively. In total, 28, 23 and 49% of the subjects had inadequate, borderline, and adequate literacy levels, respectively. ANOVA results showed that the scores of self-care, body care, vaccinations, and stress management are significantly different at different levels of health literacy. Regression model showed that linear combination of independent variables explains 13% of variance in self-care. ANOVA results also showed that the regression model is significant (P
    Conclusion
    Findings showed that women with inadequate health literacy have lower mean self-care, body care, and stress management scores, as compared to those with adequate health literacy. It seems that more attention to improving the level of health literacy, especially reading literacy, is necessary as factors affecting self-care in reproductive age.
    Keywords: Self-care, Health literacy, Women
  • Marjan Rasouli *, Ali Rasouli, Nasser Kalhor Pages 25-31
    Introduction
    Training with active learning approaches and student - centered are more effective to strengthen problem-solving skills in nurses. The aim of this study was to determine the effect of PBL method and lecture on nursing student's knowledge and performance in Qom Islamic Azad University.
    Methods
    This quasi-experimental study with two groups of pre-post test method was conducted during 2015 on 64 nursing students (in their third semester) who had chosen evaluation of health status course in Qom Islamic Azad University. The students were randomly divided into two groups of cases (32 persons). Having applied PBL and lecture during 2 week, knowledge and performance were evaluated via one questioner and checklist at the end of two months after the course. Data was analyzed using mean, standard deviation, Fisher, dependent and independent t-Test. The level of significance was 0.05.
    Results
    Learning significantly increased the mean scores of knowledge (9.66 ± 1.92) and performance (4.16 ± 1.41) in the learning group based on problem solving in relation to the lecture group with (6/28± 1/9) for knowledge and (2/81 ± 1/71) for performance
    There was no significant difference between the lecture group and the problem solving before the intervention in terms of level of knowledge (P = 0.574).
    Conclusions
    our results suggest that although both forms of teaching were effective, PBL seemed to be more effective than Lecture in improving knowledge and performance; because the instructor manage the process of discussion, give positive feedback, and conduct a summary.
    Keywords: Problem-Based Learning (PBL), Lecture, Nursing students
  • Nabi Omidi * Pages 32-39
    Background
    Organizational culture and learning play an important role in the success of an organization. The purpose of this study was to examine the level of organizational learning of nurses in hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences and its impact on organizational culture component.
    Methods
    The present study is a cross-sectional descriptive study. The statistical population of this study was nurses of hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2016. The sample size was 260 using Cochran formula. Sampling was simple random. The main tool for this study was demographic information questionnaire, Denison organizational culture questionnaire, Nif organizational learning questionnaire .The reliability of the questionnaires was 0.81 for organizational culture questionnaire and 0.84 for organizational learning. Pearson coefficient was used to determine the correlation coefficient.
    Results
    The mean score of organizational culture of nurses was 3.44 ± 0.75 out of 5 and the mean of organizational learning score was 3.23 ± 0.82 out of 5. Among organizational culture components, participatory culture with a mean score of 3.81 ± 0.74 is more than other components in the work environment of nurses working in Tehran medical sciences hospitals. Pearson correlation coefficient between organizational culture and organizational learning among nurses was equal to 0.84 and significant level of P
    Conclusion
    Organizational culture has a positive and significant relationship with organizational learning, and managers of Tehran medical sciences hospitals can improve organizational learning by training and improving the organizational culture structure in hospitals.
    Keywords: Organizational learning, organizational culture, Nurses
  • Sahar Mehrabi Pari, Galin Mahdinejad Gorji *, Masoud Khakpour, Parisa Sanjari Bajgiran, Zohreh Aghababaee, Gholamhosein Saberi Pages 40-46
    Introduction
    This study examined the effectiveness of emotion regulation skills training on psychological well-being of female nursing students with symptoms of depression, anxiety and stress.
    Methods
    This is a quasi-experimental study with pretest-posttest control group design. The sample were selected randomly and performed depression, anxiety and stress (DASS-21) on all of them. The students with high scores on depression, anxiety and stress, were randomly divided into two Experimental (12 students) and Control groups (12 students. Emotion regulation training was applied in 8 sessions of 60 minutes for the experimental group Emotion. Data collecting instrument was Psychological well-being questionnaire (SPWB) and depression, anxiety and stress (DASS-21).
    Results
    The results showed that emotion regulation skills training have been significantly effective on experimental group compared with the control group and increased psychological well-being of nursing students with symptoms of depression, anxiety and stress (p
    Conclusion
    Because of emotion regulation skills have been more effective to enhance the psychological well-being of nursing students with symptoms of depression, anxiety and stress, this intervention can be used to enhance student's mental health.
    Keywords: Emotion regulation, Psychological Well-being, Depression, Anxiety, Stress
  • Mohammadjavad Hosseinabadi-Farahani *, Leila Kasirlou, Farhad Inanlou Pages 47-53
    Introduction
    Achievement motivation and related factors have an important role in adaptation of students in university. Other hand, academic burnout is important because of having negative effects on learning and functions of students. So, aim of this study was determine of relationships between achievement motivation and academic burnout in 2016.
    Methods
    The present descriptive-correlational study was conducted on 180 undergraduate nursing students selected through the census method. Data were collected using a personal demographic information form, Hermans Achievement Motivation Questionnaire and the Maslach Burnout Inventory-Student Survey (MBI-SS), and the content validity and internal consistency of the tools were confirmed. Data were analyzed using descriptive and analytical statistics in SPSS-16. The level of statistical significance was set at P
    Results
    Achievement motivation and academic burnout had a invert and significant correlation (r=-0.54,P
    Conclusion
    Entrance of interested people to nursing and suitable educational planning can promote functions of students, reduce amount of academic burnout and promote level of achievement motivation.
    Keywords: Achievement motivation, Academic burnout, Nursing students, Nursing education
  • Elham Rezaie *, Kobra Haji Alizadeh Pages 54-61
    Introduction
    Children who are rising up in family environment are resilience to facing life problems. Therefore this study was done aimed to compare risky behavior, communication skills and self-efficacy between adolescences of orphanage, replacement families and normal families.
    Methods
    Descriptive and causal-comparative analysis has been used as research method. The statistical population included all adolescents 12 to 18 years living in the orphanage, replacement families and normal families of Bandar Abbas in 2015. The sample of this study was 150 adolescent that were selected 50 orphanage adolescent and 50 adolescent of replacement families by purposive sampling and 50 adolescent of normal families by random sampling. Iranian Adolescents Risk Scale, General Self-Efficacy Scale and Queendom Communication Skills Test were used for gathering data. Multiple-way analysis of variance and SPSS software were used for analyzing the data.
    Results
    Mean and standard deviation of risky behavior in adolescences of orphanage were 118/04±5/85, replacement families 110/14±5/21 and normal families 109/82±6/06, communication skills in adolescences of orphanage were 111/17±6/19, replacement families 122/11±7/62 and normal families 121/03±6/42 and self-efficacy in adolescences of orphanage were 53/33±3/84, replacement families 61/39±4/01 and normal families 63/20±3/26. There wasnt a significant difference between adolescents of normal families and replacement families in risky behaviors, communication skills and self-efficacy (p> 0/05), but there was a significant difference between adolescences of normal families and replacement families with orphanage adolescences in risky behaviors, communication skills and self-efficacy (p
    Conclusion
    The occurrence of risky behaviors is high in orphan adolescents. Also, orphan adolescents have weak communication skills and their perception of self-efficacy is low. Therefore, it is important to develop programs and conduct trainings to prevent risky behaviors as well as increase communication skills and self-efficacy in adolescences of orphanage.
    Keywords: risky behavior, communication, self-efficacy, orphanage, adolescences