فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال نهم شماره 42 (پاییز 1396)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال نهم شماره 42 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • خدابخش داودی نصر *، حسین آگهی، امیر حسین علی بیگی صفحات 3-11
    شناخت مخاطبان و انتظارهای آنان از جمله متغیرهای لازم برای طراحی و ارایه ی موثرتر و مطلوب تر برنامه های آموزشی رادیویی ترویج است. در این تحقیق علی - ارتباطی که میزان استفاده ی روستاییان از برنامه های آموزشی رادیویی محلی ترویج کشاورزی (سلام هام ولاتی و صدای عشایر) در شهرستان ایلام را از زمستان سال 1393 تا تابستان سال بعد بررسی کرده، متغیر های موثر بر رضامندی روستاییان از این برنامه ها نیز مورد مطالعه قرار گرفته اند. جامعه آماری تحقیق 3546 تن سرپرست خانوار روستایی شهرستان ایلام بود که بر پایه جدول کرجسی _مورگان 346 تن از آنان با روش نمونه گیری خوشه ایگزینش شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با نظر سنجی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام و پایایی آن نیز با استفاده از روش آلفای ترتیبی، مورد تایید قرار گرفت. نتایج به دست آمده از رگرسیون ترتیبی نشان داد که چهار متغیر هم آهنگی و هم سویی برنامه های رادیویی با نیاز مخاطبان، ارتباط روستاییان با مرکز جهاد کشاورزی، وضعیت تاهل و کیفیت برنامه ها، اصلی ترین متغیر های موثر بر متغیر وابسته (میزان استفاده از رادیو) بوده و توانستند 2/50 درصد از احتمال تغییرات متغیر وابسته را پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: نیاز آموزشی روستاییان، برنامه ی رادیویی ترویج، ترویج کشاورزی
  • طاهره زبیدی، هاجر زائری، مسعود یزدان پناه* صفحات 12-26
    دانش به عنوان عاملی ضروری برای رفتار موفقیت آمیز گروه های مختلف از جمله کارشناسان و محققان کشاورزی به شمار می آید. با توجه به نقش ویژه کارشناسان و محققان کشاورزی در آموزش رویارویی با تغییرات اقلیم به کشاورزان، تحلیل دانش آنان در مورد وجود تغییرات آب و هوا، علل، پیامدها و راه-کار های سازگاری با آن، در مرکز مداخله های در راستای حمایت از سازگاری با این پدیده قرار دارد. بنابراین، هدف این پژوهش، بررسی عامل های تاثیرگذار و تاثیرپذیر از دانش در میان کارشناسان و محققان کشاورزی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 520 نفر از کارشناسان و محققان کشاورزی استان خوزستان بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 320 نفر تعیین و نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه بود که روایی آن با استفاده از نظرسنجی اعضای هیئت علمی دانشگاه کشاورزی رامین و پایایی متغیرها با استفاده از پیش آزمون و محاسبه ضریب تتا (87/0- 71/0) تائید شد. نتایج تحلیل ها نشان داد شمار شایان توجهی از متخصصان کشاورزی (6/66 درصد) براین باورند، در حال حاضر اثرات تغییرات اقلیمی قابل مشاهده است. بیشترین نگرانی های زیست محیطی متخصصان به ترتیب در مورد مسئله های آلودگی هوا، آلودگی آب و استفاده از کودها و سموم شیمیایی در کشاورزی بوده است. برخی از مهم ترین نتایج مدل معادله های ساختاری نشان داد، اعتماد به دولت، اثر مستقیم و مثبت بر فاصله روانی و خودکارآمدی درک شده و اثر غیرمستقیم بر دانش عمومی، دانش اثرات و دانش سازگاری دارد. فاصله روانی، اثر منفی و مستقیم بر دانش عمومی دارد. متغیر برجستگی خطر پیش بینی کننده قوی متغیر باور به وجود تغییرات آب و هوایی بوده است و باور به وجود تغییرات آب و هوایی به نوبه خود تاثیر مستقیم و مثبتی بر درک خطر و نیت کاهش خطر دارد. در نتیجه برجستگی خطر به طور غیرمستقیم ادراک خطر و نیت کاهش را تحت تاثیر قرار داد.
    کلیدواژگان: دانش تغییرات آب و هوایی، نیت کاهش، درک خطر
  • هادی مومنی هلالی*، عنایت عباسی، جمیله علیلو صفحات 27-41
    هدف از این تحقیق، بررسی و ارزیابی نقش آموزش شالیکاران زیرپوشش طرح همگام با کشاورز مبتنی بر مدل کرک پاتریک در شهرستان آمل بود. این تحقیق از نوع پیمایشی و علی-مقایسه ای می باشد. جامعه آماری آن ‏2500 نفر از شالیکاران مشارکت کننده در این طرح بودند. با فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده 244 نفر تعیین شدند. برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه بهره برده شد. برای تعیین روایی ابزار تحقیق از نظرخواهی متخصصان و برای تعیین پایایی ابزار تحقیق از ضریب آلفای کرونباخ و تتای ترتیبی استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ و تتای ترتیبی گویای قابل اعتماد بودن ابزار تحقیق در بخش های مختلف (84/0≤) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS‏ انجام شد. نتایج آمار توصیفی نشان می دهد که طرح همگام با کشاورز تا حد زیادی بر ویژگی های یادگیری و رفتاری شالیکاران تاثیر گذار بوده است. همچنین اغلب شالیکاران واکنش مناسبی نسبت به این طرح داشتند. در بحث تاثیر آموزشی طرح همگام با کشاورز با استفاده از آزمون دوجمله ای، نتایج نشان داد، میانگین تجربی ویژگی های واکنشی و رفتاری شالیکاران به طور معنی داری بالاتر از میانگین نظری بوده است. همچنین نتایج آزمون t زوجی نشان داد، طرح آموزشی همگام با کشاورز در بهبود دانش کشاورزان و ارتقاء تولید محصول تا حد زیادی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی آموزشی، طرح همگام با کشاورز، مدل کرک پاتریک، شالیکاران
  • مجتبی سوختانلو *، ابوالمحمد بندری صفحات 42-58
    ارزیابی مطلوب دانشجویان کشاورزی از رشته تحصیلی خود می تواند موجب بالا رفتن میزان انگیزه تحصیلی شود که این مساله به نوبه خودمنجر به رضایت تحصیلی بیشتر آنان می‏شود. لذا، هدف تحقیق بررسی تاثیر ارزیابی از رشته تحصیلی بر رضایت‏ تحصیلی و نقش میانجی انگیزش تحصیلی در میان دانشجویان کشاورزی بود. جامعه آماری شامل همه‏ی دانشجویان کارشناسی کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 95-94، تبود (740N=). در این پژوهش علی-ارتباطی حجم نمونه با کمک فرمول کوکران 275 نفر به‏دست آمد (275n=) و پاسخ گویان از طریق نمونه‏گیری طبقه‏ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه‏ای در سه بخش رضایت تحصیلی، ارزیابی از رشته تحصیلی به همراه بخش مقیاس استاندارد انگیزش تحصیلی والراند (1992) بود. روایی محتوایی پرسشنامه با نظرسنجی کارشناسان و چندتن از اعضای هیات علمی مورد تایید قرار گرفت. روایی تشخیصی (AVE) و پایایی ترکیبی (CR) ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازه گیری و پس از اعمال نظرهای فنی لازم تامین شد. داده های گردآوری‏شده با استفاده SPSSWin20 و LISREL پردازش و از مدل‏سازی معادله های ساختاری برای تحلیل آن‏ها استفاده شد. یافته ها نشان دادند که بین میزان پیشرفت تحصیلی با میزان رضایت تحصیلی، انگیزش تحصیلی و ارزیابی از رشته، همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. بنابر نتایج مدل معادله های ساختاری، سهم تاثیرگذاری ارزیابی رشته تحصیلی بر میزان رضایت تحصیلی دانشجویان از رشته به‏طور مستقیم 64 درصد و با کمک متغیر میانجی انگیزش تحصیلی، 25 درصد تایید شد. از میان شاخص‏های ارزیابی از رشته و شاخص‏های سنجش رضایت از رشته تحصیلی، به ترتیب شاخص میزان اهمیت قایل شدن به رشته در جامعه (ضریب تبیین 3041/0) و تمایل به شاغل شدن (به عنوان شغلی اصلی) در رشته تحصیلی خود (ضریب تبیین 2601/0)، سهم بیشتری را در مدل تحقیق به خود اختصاص دادند.
    کلیدواژگان: ارزیابی رشته تحصیلی، رضایت تحصیلی، انگیزش تحصیلی، دانشجویان کشاورزی
  • جمشید اقبالی*، علی اسدی، مریم روستایی صفحات 59-73
    تعامل مناسب استاد راهنما و دانشجو تاثیر بسیار زیادی در کیفیت نگارش پایان نامه و رضایت دانشجو دارد؛ از این رو در نظر گرفتن معیارهای مناسب برای انتخاب استاد راهنما ضروری است. هدف از این پژوهش بررسی عامل های موثر بر انتخاب استاد راهنما توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. روش این پژوهشگراندد تئوری است و راهکارهای های مورد استفاده برای گرد آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار مند و مشاهده بود. جامعه آماری شامل همه ی دانشجویان و دانش آموختگان دانشکده اقتصاد و توسعه ی کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی داشگاه تهران(N=280) در سال 1395 بود که 7 نفر از دانشجویان و دانش آموختگان ارشد و دکتری20 نفر(در جمع 27 نفر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری متوالی بود و انتخاب نمونه ها تا رسیدن به مفهوم مورد نظر انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نظریه پایه ور و نرم افزار NVivo10 برای کدگذاری مصاحبه ها استفاده شد. برای رسیدن به نظریه ی زمینه ای با مطالعه مصاحبه ها و یادداشت ها بر طبق مدل دیدمانی (پارادایمی) اشتراس و کوربین (1999) کدگذاری در سه مرحله به شیوه ی کدگذاری آزاد، انتخابی و محوری انجام شد. نتایج نشان داد؛ قدرت و نفوذ استاد راهنما در سازمان ها از شرایط علی انتخاب استاد راهنما و توصیه ی دوستان و دانشجویان سال بالایی و دانش استاد راهنما پدیده محوری، شهرت و اعتبار استاد راهنما نیز از شرایط مداخله گر، شرایط زمینه نیز ویژگی های رفتاری و شخصیتی و فعالیت های سیاسی و فوق برنامه استادان بود. راهبردها نیز دسترسی به استاد راهنما و ارتباط مجازی، در نهایت پیامدها دفاع به هنگام، رضایت کمیته پایان نامه، دانشجو از پایان نامه و استفاده سازمان ها از پایان نامه خواهدبود.
    کلیدواژگان: انتخاب استاد راهنما، دانشجویان کشاورزی، ویژگی استاد راهنما
  • مرتضی خیرخواهان، مهدی چرمچیان لنگرودی * صفحات 74-87
    آموزشگران باید مهارت ها و صلاحیت های حرفه ای لازم را برای انجام شغل و حرفه شان داشته باشند. این تحقیق که به منظور بررسی عامل های موثر بر صلاحیت حرفه ای آموزشگران شرکت های خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی کشاورزی شرق استان گلستان انجام گرفته است، از نوع علی-ارتباطی و به لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه ی آماری، 180 مشاور کشاورزی بود که بر پایه ی فرمول کوکران 110 تن از آنان به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی شکلی آن، بنابر نظر متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری تایید و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب تتای ترتیبی برابر با 0/94 θ=محاسبه شد. به منظور پردازش داده ها از نرم افزار SPSSWin16 استفاده شد. نتیجه ی تجزیه و تحلیل داده های تحقیق گویای آن بود که 33/6درصد از آموزشگران میزان صلاحیت حرفه ای خود را در حد متوسط و 16/4درصد در حد ضعیف گزارش کردند. با توجه به دست آوردهای تحقیق، بین عامل های مدیریتی، آموزشی، ارتباطی و محیطی با میزان صلاحیت حرفه ای آموزشگران همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. تحلیل رگرسیون ترتیبی نشان داد که دو عامل؛ مدیریتی و آموزشی احتمال تغییر سطح صلاحیت حرفه ای آموزشگران را تحت تاثیر قرار می دهند.
    کلیدواژگان: آموزشگر کشاورزی، صلاحیت حرفه ای، عامل آموزشی، عامل مدیریتی
  • سید داود حاجی میررحیمی*، عبدالله مخبر، محمدرضا نوتاش صفحات 88-104
    فلسفه نظام آموزش عالی علمی-کاربردی کشاورزی ایران، توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی از طریق تربیت دانش-آموختگان کارآفرین است. در این راستا، مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) با انجام اقداماتی از جمله برنامه ریزی و اجرای، مزرعه کارآفرینی، پروژه های کارحین تحصیل و کارآفرینی، برگزاری تورهای آموزشی، ترویجی و پژوهشی در سطح ملی و ایجاد پارک علم و فناوری دانشجو ، تلاش کرده است در جهت تبدیل شدن به یک مرکز آموزش کارآفرین در کشاورزی حرکت نماید. در همین رابطه این تحقیق با هدف شناخت مولفه های تاثیرگذار در توسعه کارآفرینی در مراکز علمی کاربردی جهادکشاورزی انجام گردید. جامعه آماری این تحقیق شامل اعضای هیات علمی، مدرسان و مدیران مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) بود(72N=) که به شیوه تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط هفت نفر از متخصصین آموزشی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (=
    کلیدواژگان: مراکز آموزش علمی-کاربردی، کارآفرینی آموزشی، آموزش کشاورزی و توسعه کارآفرینی
  • شهرام مقدس فریمانی* صفحات 105-119
    انگیزه اساس رفتار آگاهانه افراد بوده و برای انتخاب رشته تحصیلی، نوع دوره آموزشی و دانشگاه محل تحصیل انگیزه های گوناگونی وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی انگیزه دانشجویان در ورود به دوره ی کاردانی علمی کاربری کشاورزی انجام شد. جامعه آماری 1020 نفر از دانشجویان مقطع کاردانی علمی کاربردی مراکز آموزش جهادکشاورزی ورودی سال تحصیلی 95-94 بودند که 346 نفر از آنان با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن به وسیله گروهی از متخصصان مربوطه بررسی و تایید شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از پیش آزمون و ضریب تتای ترتیبی (0.94=Ө) تایید شد. تحلیل عاملی نشان داد که انگیزه های دانشجویان در شش عامل شغلی و فردی، آموزشی – موسسه ای، جبر محیط و تبلیغات رسانه ای، اصرار و توصیه دوستان و والدین، ورود به دانشگاه و کسب مدرک تحصیلی و محدودیت مالی و شهریه مناسب تحصیلی دسته بندی شدند و عامل شغلی و فردی به عنوان مهمترین عامل تعیین گردید. مقایسه میانگین بین انگیزه های دانشجویان و جنسیت نشان داد که دانشجویان دختر و پسر در عامل اول با هم تفاوت معنی داری دارد. مقایسه میانگین بین عوامل انگیزنده و وضعیت شغلی دانشجویان در زمان تحصیل نشان داد که دانشجویان شاغل و دانشجویان فاقد شغل از نظر انگیزه های شغلی و فردی و آموزشی موسسه ای با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند. بین سن دانشجویان و عوامل فردی و شغلی و جبر محیط و تبلیغات رسانه ای رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. از این رو توجه به ارتقای دانش و مهارتهای شغلی و رفع نیازهای فردی دانشجویان در اصلاح و بازبینی برنامه درسی این دوره پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: انگیزه، دانشجویان، رشته کشاورزی، دوره کاردانی، آموزش عالی علمی کاربردی
  • علیرضا نعمتی*، مهران فرج اللهی، نازیلا خطیب زنجانی، طلعت دیبا واجاری صفحات 120-135
    هدف اصلی این تحقیق، تعیین مولفه های بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک می باشد. جامعه آماری تحقیق کشاورزان با سواد استان آذربایجان شرقی (149192 N =) می باشد. بر اساس فرمول کوکران، تعداد 382 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان مورد تایید قرار گرفت. پایایی اولیه پرسشنامه با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ برای هر یک از قسمت های پرسشنامه به دست آمد( 8/0 تا 947/0). روایی سازه و پایایی ترکیبی (CR )ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازه گیری و پس از اعمال اصلاح های لازم به دست آمد. داده ها با استفاده از SPSSWin20 و AMOS20 در قالب مدل سازی معادله های ساختاری تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد؛ 5/50 درصد از کشاورزان از نظر میزان مهارت کار با ابزارهای یادگیری سیار در سطح پایین قرار دارند. 4/52 درصد از کشاورزان از نظر میزان نگرش نسبت به کاربرد یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک در سطح متوسط و 8/28 درصد دارای سطح نگرش بالاتر هستند. هرچه میزان متغیرهای سطح سواد و درآمد در کشاورزان افزایش یابد میزان تمایل آنها به بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک افزایش می یابد. در نهایت تحلیل مدل ساختاری نشان داد؛ مولفه های محتوا، مهارت، سودمندی، مالی، روانشناختی و نگرش با بکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک رابطه مثبت و معنی داری دارند و در مجموع86 درصد از واریانس آن را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: یادگیری سیار، آموزش کشاورزی، کشاورزی ارگانیک
  • سعید کریمی*، بهنوش ستوده صفحات 136-151
    هدف این پژوهش، تبیین و ارزیابی رابطه ی بین ارضای نیازهای بنیادین روانشناختی (خودپیروی، شایستگی و ارتباط) ، خودکارآمدی تحصیلی و درگیری تحصیلی دانشجویان کشاورزی دانشگاه های غرب کشور بود که در این زمینه نقش میانجی خودکارآمدی تحصیلی در رابطه ی بین ارضای نیازهای بنادین روانشناختی و درگیری تحصیلی بررسی و ارزیابی شد. جامعه آماری این پژوهش 6598 تن دانشجوی کارشناسی کشاورزی در پنج دانشگاه دولتی غرب کشور (همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام و لرستان) بود که از میان آنان، بر پایه جدول بارتلت،365 تن با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های استاندارد گردآوری و با استفاده از روش مدل سازی معادله های ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و با کمک نرم افزار SmartPLS 3 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادندکه ارضای هر سه نوع نیاز بنیادین روانشناختی و خودکارآمدی تحصیلی با درگیری تحصیلی رابطه مستقیم مثبت و معناداری دارند. همچنین، خودکارآمدی تحصیلی رابطه ی بین ارضای نیازهای بنیادین روانشناختی و درگیری تحصیلی را میانجی گری می کند. این نتایج اهمیت ارضای نیازهای بنیادین را بیان کرده و نشان می دهند که برای بهبود درگیری تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی به تنهایی کفایت نمی کند، بلکه دانشجویان باید احساس خودپیروی و شایستگی کنند و پیوند و ارتباط واقعی با دانشگاه، استادان و همکلاسی ها را تجربه کنند.
    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی، ارضای نیازهای بنیادین روانشناختی، خودکارآمدی تحصیلی، دانشجویان کشاورزی
|
  • Khodabakhsh Davodi Nasr *, Hossein Agahi, Amirhossein Alibaygi Pages 3-11
    Know audiences and their expectations, including necessory variables to design and delivery of more effective and better Extension education Radio programs.
    In this causal-relationship study, villagers use of local Radio Agricultural Extension programs (Hello fellow citizens and nomadic voice) from winter of 2015 until summer of next year, has been reviewd in Ilam township and variables affecting rural satisfaction of these programs, also been studied.
    the research population included 3546 rural household head of Ilam township. Based on kerejcie and Morgan table, 346 people of them were selected by cluster sampling.
    to gather the data a questionnaire was designed and its validity, was done by a panel of expert of professors of Agricultural Extension and education department of Ilam Islamic Azad university and its reliability by using alpha order, was approved.
    The results of regression showed that four variables of ordination and alignment of Radio programs with audiences Educational need , marital status , rural people linkages with Jihad agricultural centers and quality of programs, were the main variables influencing the dependent variable (the use of the Radio) and could predict, 50. 2 percent of likely changes of dependent variable.
    Keywords: Keywords: villagers Educational Needs, Extension radio program, Agricultural Extension
  • Tahereh Zobeidi, Hajar Zaery, Masoud Yazdanpanah * Pages 12-26
    Knowledge is regarded as essential factor for successful action of different group including agricultural experts and scholars. According to agricultural experts and scholars have special roles in educating farmers in order to coping with climate change and study about agricultural issues, Analysis of their knowledge about the existence of climate change and its causes, consequences and adaptation ways is central to developing interventions in support of adaptation and mitigation. this paper investigates the factors influencing knowledge and influenced knowledge among agricultural experts. The statistical population of this research consisted of 520 agricultural experts and researchers of Khuzestan Province. A sample of 320 persons was selected through Random Stratified Sampling method. The survey instrument was a questionnaire. The reliability of it using θ coefficient(0/68-0/87) has been approved. The results showed a significant part of agricultural specialists(66.6%) believe that climate change impacts are already visible. In addition, most environmental concerns were respectively about three the issue of air pollution, water pollution and the use of fertilizers and pesticides in agriculture. SEM, also showed trust in government have direct and positive effect on psychology distance and self-efficacy and also have indirect effect on general knowledge, consequence knowledge and adaptation knowledge. Psychology distance has negative and direct effect on general knowledge. Also risk salience is a strong predictor of belief to existence of climate change and belief to existence of climate change have direct and positive effect on risk perception and mitigation intention, there for risk salience indirectly influences risk perception and mitigation intention.
    Keywords: knowledge of climate change, mitigation Intention, risk perception
  • Hadi Moumenihelali *, Enayay Abbasi, Jamileh Aliloo Pages 27-41
    Goal of this study was aimed to examine and evaluate the role of paddy rice farmer's education under the project of Hamagam Ba Keshavarz based on Kirkpatrick's model in the Amol Township. The study was carried out by using a survey and causal-comparative method. The targeted population of this study consisted of 2,500 farmers who were participating in the project in 2016. Using Cochran's formula and simple random sampling method; 240 paddy rice farmers were selected as sample. A questionnaire was used to collect data. To determine the validity and reliability of the data collection instrument; the opinions of experts and calculating Cronbach's alpha coefficient and ordinal theta were used, respectively. Cronbach's alpha coefficient and ordinal theta indicated that research instrument was reliable in various sectors (≥0/84). The analysis of data carried out using SPSS software. Results of descriptive statistics showed that HBK project had influenced in level on learning and behavioral characteristics of the farmers. In addition, most of paddy rice farmers had good reaction toward the project. Educational effect of HBK project, using binomial test showed that practical means of the reactional and behavioral characteristics in the project were significantly higher of the theoretical means. Furthermore, the paired t- test results showed that HBK educational project were largely effective in improving knowledge of paddy rice farmers and rice production.
    Keywords: Educational evaluation, Hamgam Ba Keshavarz (HBK) Project, Kirkpatrick's Model, Paddy Rice Farmers
  • Mojtaba Sookhtanlou*, Abolmohammad Bondori Pages 42-58
    the main purpose of this study was to investigate the effect of evaluation of major on academic satisfaction and mediating role of academic motivation, among agricultural students. The statistical population of study consisted of all undergraduate students in 2016-2017 academic years, in the University of Mohaghegh Ardabili (N=740). In This causal-correlation study according to Cochran formula, sample size obtained 275 people (n= 275) which were accessed through random stratified sampling method. The research instrument was a questionnaire consisted of 3 sections of evaluation of major, academic satisfaction and Academic Motivation Scale (Vallerand, 1992). Construct validity and composite reliability of the research instrument were tested by estimating the measurement model and sustained after making necessary corrections. The data were processed using SPSSwin20 and LISREL, then analyzed through Structural Equation Modeling (SEM). The findings revealed that among the academic achievement (GPA) with academic satisfaction, academic motivation and field of study evaluation, there was a significant positive correlation among students. Structural equation modeling results showed the effect of evaluation of major on students’ academic satisfaction, 64% (directly); and by effectiveness of academic motivation (mediator variable) in the model (25%) was confirmed. Among the indicators of student's evaluation about field and academic satisfaction of field, respectively, the amount of importance to field in society (coefficient of determination: 0.3041) and tend to be employed (as main job) in field of study (coefficient of determination: 0.2601), accounted the major parts in study model.
    Keywords: Field of study evaluation, Academic satisfaction, Academic motivation, agricultural students
  • Jamshid Eghbali *, Ali Asadi, Maryam Roustaee Pages 59-73
    Interaction between Supervisor and student have a huge impact on the quality of thesis and student’s satisfaction; therefore, it is necessary to consider the appropriate criteria for selecting a supervisor. The aim of this study was to investigate the influenced Factors on selection of supervisors by high education students. Research method in this study was grounded theory and systematically interviewing and observation were techniques that were used to collect data. The statistical population includes all students and graduates of the Department of Agricultural Economics and Development, University of Tehran in 2016. 7 master, 20 PhD students and graduates were selected as sample. Sampling method was quota and sample selection was confirmatory. NVivo10 software was used for data analysis. Interviews and Notes were studied to achieve the grounded theory according to Strauss and Corbin paradigmatic model (1999) and coded in three steps. The results showed that personal characteristics and behavior of supervisors, access and accountability verbal and non-verbal, Professor influence and power in organizations, up to date and Specialized knowledge and skills required. Reputation Master, Advise and offer students and teachers an important factor in the selection of supervisors by students.
    Keywords: selection of supervisor, agricultural students, Supervisor characteristics
  • Morteza Kheirkhahan, Mehdi Charmchian Langerodi * Pages 74-87
    Consulting educators must have professional skills and competencies required to do their job properly. The purpose of this research was to investigate factors affecting professional competencies of agricultural engineering consultants in the East Golestan Province. Methodologically, this research is a causal-relation and applied study. The statistical population consisted of 180 agricultural consultants. According to the Cochran formula, a sample size of 110 was selected using stratified random sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, with content validity approved by agricultural extension experts at Sari Islamic Azad University and reliability estimated to be 0.94, using ordinal theta coefficient. Data processing was conducted using SPSSWin16. The analysed results showed that, 33.6% of respondents ranked their professional competencies at intermediate level, while 16.4% considered it at the weak level. The results also indicated that variables management, educational, communication and environmental factors had a significant positive correlation with professional competencies. Based on the ordinal regression findings, two factors namely management and education influenced the probability of estimating the level of professional competence of the consulting educators.
    Keywords: Agricultural educator, professional competency, educational factor, management factor
  • Abdollah Mokhber, Mohammadreza Notash, Dawod Hajimir Rahimi * Pages 88-104
    The philosophy of applied-science higher education of Iran is development of entrepreneurship in agriculture sector thought training of entrepreneurs graduated student. In this regard, Imam Khomeini Higher Education Center (IHEC) has tried to become an entrepreneurial center in agriculture by design and implementing programs such as; entrepreneurship farm, learn and earn project, entrepreneurship plan, farm field school, education, extension and research tour, science and technology park and workshops on entrepreneurship education. So this study aimed to identify the effective factors and its relationship with the development of entrepreneurship in Applied Scientific Centers of Jihad-e-Agriculture. The statistical population of this study consisted of all faculty members, instructors and managers of Imam Khomeini Higher Education Center (IHEC) equal to 72 people which by the census method data gathered. The main instrument of the research was a questionnaire which its validity was confirmed a panel of educational specialists and its reliability was approved by calculating the Cronbach's alpha coefficient over 0.7. Based on result of factor analysis of factors effecting on entrepreneurship development, 7 extracted factors explained about 70% of total variance. Finding of Friedman test showed that there were significance difference between factors and education of entrepreneurship factor was the most important factor of entrepreneurship development. Also based on pathway analysis three factors including “education of entrepreneurship”, “entrepreneurship policies and missions” and “innovative practices” had significant direct and indirect effect and 4 other factors had significant direct effect on dependent variables of level of entrepreneurship development.
    Keywords: Applied-Scientific Educational centers, Educational Entrepreneurship, Agricultural Education, Entrepreneurship Development
  • Shahram Moghaddas Farimani * Pages 105-119
    Motivation is the basis of the conscious behavior of individuals and there are various motivations for choosing a field of study, type of study course, and university. The purpose of this study was to investigate the motivation of students to enter the technical and vocational higher education course. The statistical population of the study was composed of 1020 student of technical and vocational higher education course in the educational centers in the academic year of 1994-95 and from that 346 students were selected using the Kerjesie and Morgan tables and through stratified random sampling technique.The research instrument was a questionnaire that its validity was reviewed and confirmed by a group of relevant experts. The reliability of the questionnaire was confirmed by pretest and Teta coefficient (Ө = 0.94). Factor analysis showed that student motivations are detected in six dimensions including: Occupational and Individual, Educational – Institutional, Compulsory environment and media Advertising, Insist and recommend friends and parents, Entering to university and earning a degree of education and Financial constraints and appropriate tuition. Occupational and individual factor was identified as the most important factor. The average comparison between student's motivation and gender was shown that girl and boy students had significant different in the first factor. Comparison of the average of the motivating factors and the student's job status at the time of study as shown that there were significant differences between employed and unemployed students in terms of occupational and individual, educational – institutional factors.
    Keywords: Motivation, Students, Agricultural Cources, Associate's degree, Technical, Vocational Higher Education
  • Alireza Nemati *, Mehran Farajollahi, Nazila Khatibzanjani, Talatdiba Vajari Pages 120-135
    The main objective of this research is to determine the related factors of using mobile learning in organic agriculture education. The statistical population of the study was literate farmers in East Azerbaijan province (N = 149192). Based on the Cochran Formula, a sample size of 382 was estimated by cluster sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which its content validity was confirmed by experts. Initial reliability of the questionnaire was calculated using by Cronbach's alpha for each part of the questionnaire (0.8-0.497). Structural validity and composite reliability (CR) of the research tool were also obtained by estimating the measurement model after applying the necessary corrections. Data was analyzed using by SPSS Win20 and AMOS 20 softwares in the form of structural equation modeling. The results of the research displayed that 50.5% of the farmers were in low level in terms of skills of working with mobile learning tools. 52.4% of the farmers were in the moderate level in terms of attitudes toward the use of mobile learning in organic agriculture education and 28.8% have a higher attitude level. By increasing the levels of variables literacy and income of farmers, their tendency to use mobile learning in organic farming education increases. Finally, structural model analysis revealed a positive and significant relationship between content, skill, utility, financial, psychological and attitude components with using mobile learning in organic farming education and explained 86 percent of its variances.
    Index Terms: Mobile Learning, Agricultural Education, Organic Agriculture
    Keywords: Mobile Learning, Organic Agricultural, Agricultural Education
  • Behnoosh Sotoodeh, Saeed Karimi * Pages 136-151
    The purpose of this study was to investigate the relationships between basic psychological needs satisfaction (autonomy, competence and relatedness), academic self-efficacy and academic engagement among agricultural students in the West Iran Universities. Moreover, the mediating role of academic self-efficacy in the relationship between basic psychological needs satisfaction and academic engagement was examined. The statistical population of this research consisted of 6598 undergraduate agricultural students at five public universities in the west of Iran (N=6598). According to Bartlett’s table, a sample of 365 students was chosen through random stratified sampling method. Data were collected using standardized questionnaires. Data were then analyzed using partial least squares structural equation modelling by the help of SmartPLS 3 software. Results indicated that academic self-efficacy and the three kinds of needs satisfaction were positively and significantly related to academic engagement. Furthermore, the results showed that academic self-efficacy mediated the relationship between the three kinds of needs satisfaction and academic engagement. These results show the importance of basic psychological needs satisfaction and suggest targeting student self-efficacy is not sufficient when attempting to improve academic engagement; rather, students must also feel autonomous, competent, and experience a genuine connection with their college, lecturers and fellow students.
    Keywords: Academic engagement, basic psychological needs satisfaction, academic self-efficacy, agricultural students