فهرست مطالب

Veterinary Science and Technology - Volume:9 Issue: 2, Summer and Autumn 2017

Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
Volume:9 Issue: 2, Summer and Autumn 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسام الدین سیفی *، ساموئل کیا صفحات 1-15

    تب شیر و هیپوکلسمی تحت بالینی اختلال بسیار مهم مواد معدنی در دوره انتقال گاو شیری است .مطالعات متعددی نشان داده است که گاوهای مبتلا به هیپوکلسمی نسبت به اختلالات و بیماریهای زیادی مستعد هستند. در اوایل دوره شیردهی خروج قابل توجه کلسیم از بدن از طریق شیرسبب افزایش چشمگیر احتیاجات بدن به کلسیم میگردد، که نسبت به اواخر دوره آبستنی و نیازهای معمول بدن به کلسیم خیلی بیشتر است .نیاز غدد پستانی به کلسیم از توان دام برای جایگزینی کلسیم از ساعت اول پس از زایمان به 24 تا12 دست رفته پلاسما فراتر میرود .کلسیم خون در حول و حوش زایش کاهش یافته و در کمترین مقدار خود میرسد .برای حفظ هموستاز کلسیم، مکانیسمهای جبرانی در اوایل زایش فعال میگردد .این مکانیسمها هورمون پاراتیرویید و کلسیتونین است. هیپوکلسمی ، D3 دیهیدروکسی ویتامین 25 و1 شامل فعالیت هماهنگ هورمونهای با افزایش خطر بروز چندین اختلال مهم سلامتی مثل ورم پستان، جفت ماندگی، متریت، جابجایی شیردان و کاهش ایمنی % در دوره پس 50 تا40 در دوره انتقال همراه است .رخداد هیپوکلسمی تحت بالینی در گاوهای با تعداد زایش بالا به خصوصا از زایش میرسد .علیرغم پیشرفتهای بدست آمده درروش های پیشگیری، اثر اقتصادی بارز هیپوکلسمی بر سلامت، تولید و باروری گاوهای شیری نگرانی عمده گله های صنعتی بزرگ گاو شیری است .تغییر پارادایم درمان بیماریهای بالینی به پیشگیری از بیماریها و تعریف مجدد بیماری که شامل شرایط تحت بالینی نیز میگردد جهشهای قابل توجهای را در بهداشت گاو شیری سبب شده است .امروزه آزمونهای گلهای برای استفاده متداول پایش سلامتی گله های گاو شیری و برای بررسی مشکلات تحت بالینی متابولیکی در سطح گله، قابل دسترس است .در مقاله مروری حاضر، شرایط پایش هیپوکلسمی در سطح گله های شیری و تفسیر نتایج آن نیز ارایه میگردد.

    کلیدواژگان: تب شیر، هیپوکلسمی، تحت بالینی، گاو شیری، پایش
  • موسی توسلی*، علی اصغر تهرانی، جواد مهدوی قاجاری صفحات 16-20
    جنس پیادروس حدود 621 گونه را شامل می‌شود که با همه‌گیری‌های درماتیت پوستی همراه است. هدف از این مطالعه مشخص نمودن تغییرات ماکروسکوپی و میکروسکوپی تولید شده بوسیله پیادروس فاسیپس بود. سوسک‌های بالغ پیادروس فاسیپس از خانه‌های آلوده جمع‌آوری و به آزمایشگاه فرستاده شد. سوسک‌ها در ناحیه تراشیده بالای شانه‌های رت داخل یک حلقه پلاستیکی که بوسیله گاز استریل پوشانده شده بود، قرارداده شدند. در گروه دوم حشرات له شده به ناحیه اوریکل گوش خارجی رتها مالیده شد. تغییرات ماکروسکوپی بعد از 12 ساعت مورد بررسی قرار گرفت که شامل پاپول‌های اریتماتو بود. پس از 72 ساعت نواحی مذکور بزرگ‌تر و متورم‌تر شد. آزمایشات میکروسکوپی نشان دهنده ادم و ارتشاح خفیف سلول-های التهابی پس از 12 ساعت، ادم و تغییرات هیدروپیک در سلول‌های بازال و اسکوآموس پس از 24 ساعت و تخریب اپیدرم همراه با تجمع شدید مایع همراه با تشکیل وزیکول پس از 72 ساعت بود. در این مطالعه تغییرات میکروسکوپی و ماکروسکوپی عمدتا در رت‌هایی مشاهده گردید که با مواد حاصل از له‌شدگی سوسک‌ها مواجهه داشتند (در مقایسه با رت-هایی که با سوسک زنده در تماس بودند). تغییرات اصلی ماکروسکوپی شامل ایجاد ضایعات ماکولوپاپول بر روی پوست بود که بررسی میکروسکوپی نشان دهنده ادم ناحیه درم همراه با ارتشاح سلول‌های التهابی لنفوسیت و ائوزینوفیل بود.
     
    کلیدواژگان: سوسک، پیادروس فاسیپس، درماتیت، هیستوپاتولوژی، رت
  • فائزه زرمهی شهربابک . مهدی پورمهدی بروجنی *، بهمن مصلی نژاد، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری صفحات 21-27

    هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین میزان شیوع سرمی ویروس لوسمی گربه‌سانان در گربه‌های شهرستان اهواز، واقع در جنوب غرب ایران بود، همچنین فاکتورهای خطر نظیر سن، جنس، نژاد، نوع زندگی و یافته‌های بالینی ارزیابی شدند. نمونه خون از 60 قلاده گربه خانگی و 124 قلاده گربه ولگرد، اخذ شد و با استفاده از کیت الایزا، عیار آنتی‌بادی ضد ویروس لوسمی گربه‌سانان سنجیده شد. شیوع سرمی، در جمعیت گربه‌ها، 89/79 درصد (با فاصله اطمینان 95 درصد، 68/85-1/74 درصد) تعیین گردید. آزمون مربع کای نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین رده‌های سنی و آلودگی وجود دارد (01/0>P). فراوانی آلودگی در رده سنی 2 سال و پایین‌تر، به‌طور معنی‌داری کم‌تر از رده سنی 4-3 سال (05/0>P) و بالای 4 سال (01/0>P) بود. همچنین شیوع سرمی، در نژاد مو کوتاه اهلی (DSH) به‌شکل معنی‌داری بیش‌تر از پرشین بود (01/0>P). شیوع آلودگی، در گربه‌‌های ولگرد بیش‌تر از خانگی بود، با این وجود، تفاوت از نظر آماری معنی‌دار نبود (05/0

    کلیدواژگان: سرولوژی، شیوع، ویروس لوسمی، گربه سانان، گربه، اهواز
  • حمید رضا ورشوی، رضا نوریان *، عباس آزادمهر صفحات 33-40

    در این تحقیق خصوصیات پاسخ‌های ایمنی دو واکسن هترولوگ موجود شامل واکسن‌های آبله بزی و آبله گوسفندی علیه ویروس بیماری لمپی اسکین، با بررسی پاسخ‌های ایمنی همورال و سلولی در گوساله‌های واکسینه شده مورد آزمایش قرار گرفت. ارزیابی پاسخ‌های ایمنی همورال نشان‌داد که تیتر آنتی‌بادی خنثی‌کننده در هر دو گروه واکسینه شده از روز 7 بعد از واکسیناسیون شروع به افزایش نموده و در روز 21 به سطح ایمنی محافظت کنندگی خود رسیده و تا روز 35 بعد از واکسیناسیون نیز ادامه داشته است. به طوری که در گوساله‌های واکسینه شده با واکسن آبله بزی این نسبت به مراتب بیشتر از گوساله‌های واکسینه شده با واکسن آبله گوسفندی بود و این اختلاف در روز 21 و 35 بعد از واکسیناسیون نیز معنی دار بود (P

    کلیدواژگان: آبله بزی، آبله گوسفندی، لمپی اسکین، IFN- IL-4
  • پریسا سادات طبیب غفاری، زهرا برومند، آناهیتا رضایی *، سارا افتخاریان صفحات 41-45

    آدنوویروس‌‌های پرندگان به عنوان گروه متنوعی از پاتوژن‌ ها شناخته می‌شوند. این ویروس‌‌ها معمولا طیف وسیعی از علایم بالینی را ایجاد کرده یا می‌توانند کاملا بدون علامت باشند. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی مولکولی آدنوویروس‌‌های پرندگان در گله‌ های ماکیان گوشتی مشکوک به گنجیدگی درون هسته‌ای (IBH) و سندروم‌های تنفسی در جنوب غربی ایران بود. برای این منظور، نمونه‌‌های کبد و ریه‌ که دارای ضایعات ماکروسکوپیک بودند از 30 گله مختلف (از پرندگان کشتارگاهی و همچنین تلفات گله‌ای) جمع‌آوری شدند، DNA نمونه‌ها استخراج شد و سپس تحت آزمایش PCR قرار گرفت و طی آن ناحیه متغیر لوپ یک ژن هگزون تکثیر شد. محصولات PCR به منظور تعیین هویت آدنوویروس پرندگان توالی یابی شدند. اطلاعات به دست آمده از توالی نوکلیوتیدی با استفاده از امکانات ارایه شده در وب سایت مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی (NCBI) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آزمایش PCR نشان دهنده حضور ویروس در نمونه‌‌های کبد ترکیب شده از یک گله 25 روزه بود. بر اساس اطلاعات به دست آمده از توالی نوکلیوتیدی، این توالی متعلق به ژنوتیپ D آدنوویروس‌‌ها بود. در مقایسه این توالی با جدایه‌های ثبت شده در بانک ژنی، این ویروس‌ با سروتیپ 11 آدنوویروس‌های جدا شده در کشورهای ایران، چین، کانادا و استرالیا تا 99 درصد تطابق داشت. تحقیق حاضر اولین مطالعه در زمینه ردیابی مولکولی و بررسی نوکلیوتیدی توالی قطعه‌ی ژن هگزون آدنوویروس پرندگان در گله‌ های ماکیان گوشتی جنوب غربی ایران می‌باشد.

    کلیدواژگان: آدنوویروس پرندگان، ماکیان گوشتی، IBH، سروتیپ 11، جنوب غربی ایران
  • فرشید شیخ ویسی، امید صفری *، رضا وکیلی صفحات 46-56

    آزمایش 63 روزه‌ای تحت شرایط کنترل شده جهت مقایسه اثرات فروکتواولیگوساکارید در چهار سطح (5، 10، 20 و 30 گرم بر کیلوگرم) بر عملکرد رشد، شاخص‌های کارایی تغذیه، پارامترهای هماتو ایمنولوژیکی، مقاومت به استرس، آنزیم‌های گوارشی و فلور میکروبی قابل کشت روده بچه ماهیان (52/1±52/68 گرم) خواجو Schizothorsx zarudnyi انجام شد. ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 20 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنی‌داری بیشترین وزن نهایی را داشتند (05/0>p). استفاده از فروکتواولیگوساکارید (20-5 گرم بر کیلوگرم) اثرات معنی‌داری (05/0>p) بر میزان رشد ویژه در مقایسه با تیمار شاهد را نشان داد. میزان هموگلوبولین، هماتوکریت، MCV، MCH و لنفوسیت‌ها در ماهیان تغذیه شده با جیره‌های غذایی حاوی 30-20 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنی‌داری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با تیمار شاهد بود. بعد از 63 روز غذا‌دهی و همچنین چالش قرار گیری در معرض 5 دقیقه هوای آزاد، میزان فعالیت‌های ایمنوگلوبولین کل، لیزوزیم و کمپلمان در سرم ماهیان تغذیه شده از جیره‌های غذایی حاوی 30-10 گرم بر کیلو گرم فروکتواولیگوساکارید روند افزایشی معنی‌داری را نسبت به تیمارهای غذایی دیگر نشان داد. نسبت تعداد باکتری‌های لاکتوباسیل به تعداد کل باکتری‌های قابل کشت هوازی روده در ماهیان تغذیه شده با 30-10 گرم بر کیلوگرم فروکتواولیگوساکارید به طور معنی‌داری بیشتر از بقیه تیمارها بود. به علاوه، استفاده از مکمل غذایی فروکتواولیگوساکارید به طور معنی‌داری میزان بقاء را افزایش داد. معادله رگرسیون چند جمله‌ای میزان رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، ارزش تولیدی پروتئین و نسبت کارایی پروتئین پیشنهاد نمود که میزان مطلوب فروکتواولیگوساکارید در جیره غذایی باید بیش از 2/18 و کمتر از 8/23 گرم بر کیلوگرم باشد. نتایج حاضر نیاز به مطالعات بیشتر تحقیقاتی در استفاده از فروکتواولیگوساکارید و پروبیوتیک‌های دیگر در مطالعات تغذیه‌ای بر ماهی خواجو را نشان می‌دهد.

    کلیدواژگان: Schizothorax zarudnyi، فروکتوالیگوساکارید، رشد، پارامترهای هماتوایمنولوژیکی، فلور میکروبی روده
  • سمانه طبیبیان، محمد محسن زاده *، حمیدرضا پوررضا، محمودرضا گلزاریان صفحات 57-63

    ارزیابی حسی رنگ گوشت بااستفاده از سیستم بینایی کامپیوتر به عنوان روشی مطمین برای غلبه بر مشکلات پیش‌رو، در هنگام ارزیابی گوشت به صورت مستقیم خواهد بود. در این مطالعه، 60 نمونه عضله لانگیسیموس دورسی از لاشه‌های مختلف در کشتارگاه تهیه و به قطعات با ضخامت 5 میلی‌متر برش داده شدند. بلافاصله با استفاده از سیستم بینایی کامپیوتر در شرایط تصویربرداری استاندارد از برش‌ها عکس‌برداری انجام گرفت. همچنین هم‌زمان، رنگ هرنمونه گوشت به وسیله رنگ سنج هانترلب (Hunterlab) تعیین گردید. اولین عکس از نمونه بلافاصله بعد از برش سطح نمونه در آزمایشگاه و مابقی عکس‌ها از سطح نمونه در روزهای سوم، پنجم، هفتم، نهم، یازدهم و سیزدهم پس از کشتار و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌گراد تهیه گردیدند. سپس از هفت ارزیاب حرفه‌ای خواسته شد تا رنگ گوشت را با استفاده از عکس‌های گرفته شده در طی 13 روز ارزیابی کنند و به آن‌ها به ترتیب اولویت امتیاز دهند. جمع امتیازات با استفاده از آزمون فریدمن مورد ارزیابی قرار گرفت. به طور کلی، افراد ارزیاب مقدار روشنایی بالا (L*)، قرمزی (a*) و زردی (b*) نسبتا بالا را در نمونه‌های گوشت تا 7 روز پس از کشتار ترجیح دادند.

    کلیدواژگان: سیستم بینایی کامپیوتر، رنگ گوشت، ارزیابی حسی، گوشت گوسفند
  • جمشید رزمیار *، مسعود رضایی، احمدرضا موثقی، بهرام شجاع دوست صفحات 64-69

    در این مطالعه کلستریدیوم پرفرینجنس تیپ A فاقد ژن انتروتوکسین از موارد آنتریت نکروتیک در یک مینا ، یک کبک خاکستری و یک بوقلمون با علایم درمانگاهی مشخصه بیماری آنتریت از شهریور 1390 تا آبان 1392 مورد بررسی و تعیین هویت قرار گرفت. پرندگان مبتلا دارای علایمی چون بی اشتهایی و اسهال بودند. ضایعات ماکروسکپی و میکروسکپی نشان دهنده آنتریت نکروتیک حاد بود. کلستریدیوم پرفرینجنس بصورت خالص از ضایعات روده جداسازی شد و بر اساس تست PCR چندگانه مشخص گردید جدایه ها همگی تیپ A و دارای ژن های حدت cpb2 و cpa و فاقد ژن حدت net B بودند.

    کلیدواژگان: مینا، کبک خاکستری بوقلمون، کلستریدیوم پرفرینجنس، cpb2، cpa
  • علی سلیمان زاده*، روزعلی باتوانی، علیرضا نوریان، بلال پاشایی صفحات 70-74

    یک گاو 5 ساله هولشتاین با سیکل فحلی غیر‌طبیعی به درمانگاه دانشگاه ارومیه ارجاع شد. در معاینه رکتال تخمدان بصورت یکطرفه مورد توجه قرار گرفت. در بررسی اولتراسونوگرافی رکتال، تخمدان سمت چپ دارای مناطق اکوژن بود. تخمدان با عمل جراحی برداشته و برای ارزیابی پاتولوژی فرستاده شد. ارزیابی پاتولوژی نشان داد که ساختار فیبرهای کلاژن سلول فیبروبلاستیک و سلول‌های تکا حاوی چربی بود. بر اساس یافته‌های بافت‌شناسی فیبروتکوما تایید شد. در این کیس یک فیبرتکوما بسیار نادر در گاو گزارش شده است.

    کلیدواژگان: فیبروتکوما، تومور، تخمدان، گاو، هیستوپاتولوژی
|
  • Hesam Seifi A*, Kia Samuel Pages 1-15

    Milk fever and subclinical hypocalcemia are the most important macro-mineral metabolic disorders that affect transition dairy cows. Many studies have shown that cows with subclinical hypocalcemia are also prone to many diseases and disorders. The drain of Calcium (Ca) during early lactation represents a significant increase in Ca demand over that for late fetal growth and physiological maintenance. The requirements of the mammary gland for Ca often exceeds the ability of the cow to replenish the plasma Ca pools. Blood Ca concentrations remarkably decline in dairy cows around calving, with the lowest concentrations occurring about 12 to 24 hours after calving. To maintain Ca homeostasis after calving, at the start of lactation, Ca compensating mechanisms are activated.
    These mechanisms involve a coordinated effort among the hormones 1,25-dihydroxyvitamin D3, parathyroid hormone (PTH), and calcitonin. Hypocalcemia is associated with an increased risk of several important health conditions such as mastitis, retained placenta, metritis, abomasum displacement and immune insufficiency, particularly in transition period. The incidence of subclinical hypocalcemia approaches 40-50% in multiparous cows after calving in dairy herds. In spite of developments in preventive approaches, tremendous economical impact of hypocalcemia on health, production and fertility of dairy cows is a major concern for dairy herd owners. The paramount advances in dairy health have been the paradigm shift from treatment of clinical illness to disease prevention and redefining disease more broadly, to include subclinical conditions. Herd-based tests are now available for use in routine herd monitoring and for investigating dairy herds with metabolic subclinical problems. This review provides the criteria for hypocalcemia monitoring and interpretation of the results in dairy herds.

    Keywords: milk fever, hypocalcemia, subclinical, dairy cow, monitoring
  • Mousa Tavassoli *, Aliasghar Tehrani, Javad Mahdavi Ghajari Pages 16-20

    The genus Paederus consists of approximately 621 species associated with outbreaks of dermatitis. Our aim was to determine gross and microscopic changes induced by Paederus fuscipes. Adult P. fuscipes beetles were collected from infested house and then sent to laboratory. In the first group beetles were placed on the shaved parts over the shoulders of each rat. In the second group smashed insect materials were rubbed over the ear of examined animals. Gross changes after 12 hr were noticed as erythematous papules and in 72 hr the red elevated area became bigger and swollen. Microscopic examination revealed edema and mild infiltration of inflammatory cells (lymphocytes and eosinophils) after 12 hr, cell swelling and vacuolar degeneration in basal and squamous cells after 24 hr, but by 72 hr the epidermal cells were necrotic with intense accumulation of fluid and vesicles formation. Gross and microscopic changes were compared between rats exposed with squeezed beetle materials and rats exposed to live beetles. The typical gross changes were maculopapuls on the skin that histologically showed dermal edema and infiltration of lymphocytes and eosinophils.

    Keywords: Beetle, Paederus fuscipes, Dermatitis, Histopathologic, rat
  • Faezeh Zarmehi Shahrebabak, Mahdi Pourmahdi Borujeni *, Bahman Mosallanejad, Masoud Reza Seyfi Abad Shapouri Pages 21-27

    The purpose of the present survey was to determine the seroprevalence rate of FeLV in cats in Ahvaz district, South-West of Iran, as well as, risk factors such as age, gender, breed, life style and clinical findings were evaluated. Blood samples were collected from 60 companion and 124 stray cats and antibody titers were measured against FeLV with ELISA kits. The seroprevalence was obtained 79.89% (95% CI: 74.1-85.68 percent). Chi-square test showed a significant relationship between age groups and infection (p 0.05). In conclusion, the seroprevalence was very high in cat’s population of Ahvaz district and there was a significant difference between clinical findings and serological results.

    Keywords: Serology, Prevalence, Feline Leukemia Virus (FeLV), Cat
  • Mehran Dabiri, Pezhman Mirshokraei, Mehrnaz Rad, Babak Khoramian Pages 28-32
    Mycoplasma bovis is a highly contagious major mastitis pathogen with multiple clinical presentations in dairy cows. This kind of mastitis does not respond to available antibiotics and actually there is no effective therapy for this infection, thus the best way of prevention and control is to diagnose and cull the affected cows in the herd. The objective of this study was to detect Mycoplasma bovis in bulk tank milk samples by nested PCR in Mashhad, Iran. One hundred and four fresh bulk tank milk samples from 52 dairy herds were collected four weeks apart. Mycoplasma bovis was not detected from any of them by either direct PCR on milk or after enrichment in modified Hayflick’s broth. Two other mycoplasma species were detected after enrichment and one other mycoplasma species without enrichment by mycoplasma spp. primer. Sequencing of the PCR products from two positive samples confirmed the presence of mycoplasma that were Mycoplasma canadense and Mycoplasma yeatsii.
    Keywords: Mycoplasma bovis, milk tank, Mashhad, nested PCR
  • Hamid Reza Varshovi, Reza Norian *, Abbas Azadmehr, Nahideh Afzal Ahangaran Pages 33-40

    In this research immune response characteristics of two available heterologous vaccines including Gorgan goat pox virus (GPV) and Romanian sheep pox virus (SPV) vaccines against lumpy skin disease have been examined, by using the monitoring of humoral and cell-mediated immune responses in vaccinated calves in the field. The evaluation of humoral immune response showed that the neutralizing antibody titers in both vaccinated groups started at day 7 post-vaccination, then reached to the protective level at day 21 post-vaccination and persisted till 35 day post-vaccination. The neutralizing antibody titers in GPV-vaccinated calves (GVC) the ratio was higher than SPV-vaccinated calves (RVC), and on days 21 and 35 post-vaccination were significantly different (p

    Keywords: Goat Pox Virus, Sheep Pox Virus, Lumpy skin disease, IL-4, IFN-γ
  • Parisasadat Tabib Ghafari, Zahra Boroomand, Anahita Rezaie*, Mansoor Mayahi, Sara Eftekharian Pages 41-45

    Avian adenoviruses (AAV) are known as a very diverse group of pathogens causing a variety of clinical symptoms or being totally asymptomatic in poultry flocks. The aim of this study was the molecular detection of avian adenoviruses in broiler flocks suspected of the IBH and respiratory syndrome in the southwest of Iran. For this intent, the liver and lung samples with macroscopic lesions were collected from 30 different poultry flocks (poultry of slaughterhouse and flock mortalities). Subsequently, DNA was extracted from samples and examined using PCR. The L1 (Loop1) region of the hexon gene was amplified. PCR products were sequenced to reveal the identity of the avian adenoviruses. The data resulted from the nucleo tide sequencing were analyzed using programs and services provided by National Center for Biotechnology Information (NCBI). The results showed that the pools of liver samples from a 25 days old flock were positive in the PCR test. Based on the sequence data, adenoviruses belonged to the D genotype of avian adenoviruses. In phylogenetic analysis, FADV isolates were closely related to the FADV-11 isolates of Iran, China, Canada and Australia with nucleotide homology up to 99%. This is the first study on molecular detection and analyzing the nucleotide sequence of hexon gene fragment of FADV in broiler farms in Southwest Iran.

    Keywords: Avian adenovirus, broiler, FADV-11, IBH, Southwest Iran
  • Farshid Sheikhvaisy, Omid Safari *, Reza Vakili Pages 46-56

    A 63-day experiment was carried out under controlled conditions to compare the effects of fructo-oligosaccharide (FOS) at four levels (5, 10, 20 and 30 g/kg) on growth performance, nutritional efficiency indices, haemato-immunological parameters, stress resistance, digestive enzymes and cultivable autochthonous intestinal microbiota of juvenile (68.52 ± 1.52 g) Khaju fish Schizothorax zarudnyi. Fish fed the diet containing 20 g/ kg FOS had significantly (p

    Keywords: Khaju fish, Fructo-oligosaccharide, Growth, Haemato-immunological parameters, Gut microbiota
  • Samaneh Tabibian, Mohammad Mohsenzadeh*, Hamidreza Pourreza, Mahmoodreza Golzarian Pages 57-63

    Evaluation of meat color by a computer vision system (CVS) is a promising implement to dominate the difficulties when the meat is directly evaluated. In this study, 60 Longissimus dorsi from different carcasses of sheep were provided and cut into samples in 5 mm thickness. Immediately under standard shooting conditions, photographing was carried out by CVS. At the same time, the color of meat was measured with Hunterlab colorimeter. The first photo was taken on samples on a freshly cut surface just arrived at the laboratory and the others on 3rd, 5th,7th, 9th, 11th, and 13th days after slaughtering. Then, seven trained sensory panels were asked to evaluate the color of the photos that were taken during 13 days and graded them in order of preference. In general sensory panel preferred samples with high lightness, a relatively high redness, and yellowness until 7 days after slaughtering.

    Keywords: Sheep, Meat color, Sensory evaluation, Mutton
  • Jamshid Razmyar*, Massoud Rezaee, Ahmad Reza Movassaghi, Bahram Shojadust Pages 64-69

    A non–enterotoxin (CPE)–producing Clostridium perfringens type A, associated with enteritis in a mynah (Acridotheres tristis), a grey partridge (Perdix perdix) and a turkey (Meleagris gallopavo) was characterized from cases with clinical symptoms from September 2010 until October 2012. Affected birds exhibited anorexia and diarrhea. Gross and histological findings were indicative of acute necrotic enteritis. Clostridium perfringens was isolated in bacterial cultures. Multiplex PCR for toxin profiling of the isolates revealed that the all three isolates were Clostridium perfringens type A, positive for cpb2 and cpa.

    Keywords: Mynah (Acridotheres tristis), Grey Partridge (Perdix perdix), Turkey (Meleagris gallopavo), Clostridium perfringens, cpb2, cpa
  • Ali Soleimanzadeh*, Roozali Batavani, Alireza Nourian, Belal Pashaie Pages 70-74

    A 5-year-old Holstein cow was referred to the Veterinary Medicine Hospital, Urmia University, Urmia, Iran, with abnormal estrous cycle. At rectal palpation, the unilateral ovary enlargement was detected. On transrectal ultrasonography view, the left ovary had uniformly hyperechogenic areas. The affected ovary was removed by ovariectomy and sent for histopathological examination. Histopathological evaluation revealed fibroblastic cells producing collagen fibers and theca cells containing lipids. Based on histopathological features, diagnosis of fibrothecoma was confirmed. This case reports an extremely rare fibrothecoma in cow.

    Keywords: bovine, Fibrothecoma, histopathology, Ovary, tumor