فهرست مطالب

طب و تزکیه - سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 103، تابستان 1396)

فصلنامه طب و تزکیه
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 103، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فتح الله قربانی *، ابراهیم ابراهیمی صفحات 71-86
    از جمله مسائل نوظهور فقهی، بحث تعیین جنسیت جنین توسط تکنیک (PGD)است، در تکنیک مزبور که تحت نظارت متخصصین انجام می پذیرد، برای زوجین این امکان فراهم گردیده است تا صاحب فرزندی با جنسیت و ویژگی خاص شوند، گرچه استفاده از تکنیک مذکور محدود به تعیین جنسیت نمی شود، لکن بهره گیری از آن چه با دلایل پزشکی و چه با دلایل غیر پزشکی به علت بروز محذوریت های متعددی چون اتلاف رویانها و وقوع پیامدهای منفی چون تبعیض جنسیت، سوالات عدیده ای را فرا روی فقه نهاده است از جمله: آیا تکنیک مذکور مطلقا حرام است؟ آیا هر شخصی می تواند از این تکنیک بهره ببرد؟ آیا امثال این تکنیک ها با علم خداوند و مشیتش سازگار است؟ آیا استفاده از این تکنیک، یک شیوه درمانی است و به دلیل نابودی رویانها مخالف با کرامت انسان نیست؟...؛ لذا در این مقاله ضمن واکاوی سوالات فوق، با اتکا به ادله اثبات نموده ایم که تعیین جنسیت مطلقا محکوم به حرمت نیست که انجام آن با دلایل پزشکی و در شرایط ضروری مجاز است.
    کلیدواژگان: جواز مشروط، تکنیک(PGD)، تبعیض جنسیت، انتخاب جنسیت، دلایل پزشکی
  • مریم گوهری، سید محمد اکرمی، حمیدرضا بصیری * صفحات 87-96
    زمینه و هدف
    قرآن، کتاب هدایت بشر است؛ حتی گزاره های علمی آن نیز در راستای تامین همین هدف میباشد. از جمله نکات علمی قرآن، که در این نوشتار به آن پرداخته شده، مسئله جنسیت جنین است که گرچه در قرآن تصریحی بدان نشده ولی از فحوای آیات به دست می آید.
    روش بررسی
    در این تحقیق که از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و با روش مطالعه کتابخانه ای سامان یافته، آیات و روایاتی که متضمن تعیین جنسیت جنین استخراج و بررسی گردید.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده نشان داد که قرآن کریم اشاراتی به تعیین جنسیت جنین به لحاظ کروموزومی دارد و البته زن نیز در تعیین جنسیت به طور غیر مستقیم نقش دارد که در روایاتی به آن اشاره شده است؛ با در نظر گرفتن این نکته که اولا تعیین جنسیت جنین به دلخواه والدین به معنای نفی قدرت خدا نیست و ثانیا تشخیص جنسیت جنین با بهر هگیری از دستاوردهای علمی مغایرتی با آیاتی که مبین علم خداوند به جنسیت جنین در رحم مادر می باشند، ندارد زیرا اولا بر اساس روایاتی، مراد، علم به تمام خصوصیات و سرنوشت نهایی انسان می باشد که در این صورت علم به جنسیت جنین در هر مرحله ای حتی قبل از بسته شدن نطفه منافاتی با انحصار علم خدا به آن ندارد؛ احتمال دوم آن که آیاتی که مبین علم خداوند به آن چه در ارحام است، درصدد انحصار اطلاع از ارحام به خدا نیست بلکه اصل علم خداوند به ارحام را متذکر می شود.
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های این پژوهشمی توان نتیجه گرفت که قرآن و معصومین (ع) در بیش از 1400 سال پیش بدون داشتن امکانات و تجهیزات پزشکی و دانشگاهی به طور ضمنی به مسئله تعیین جنسیت جنین، اشاره فرموده اند.
    کلیدواژگان: قرآن، روایات، جنین، جنسیت جنین، گامت
  • حسین فخرزاده *، حوریه سلطانی مهاجر صفحات 97-104
    پیری دوره سوم و دوره پیش از مرگ زندگی انسان است. بنا به تعریف سازمان بهداشت جهانی فرد مسن کسی است که سن 65 سال و بالاتر داشته باشد. در جامعه شناسی سن پیری زمانی فرا می رسد که نقش اجتماعی یک فرد و مشارکت او در امور جامعه کاهش می یابد. از نظر زیست شناسی ، کهنسالی زمانی آغاز می شود که میزان فروساخت در بدن انسان بر میزان ساخت و ساز پیشی می گیرد. روانشناسان بر این باورند که سن پیری زمانی فرا می رسد که توانایی یک فرد برای مقابله با چالش های زندگی و مقابله با شرایط استرس زا کاهش می یابد. در فقه اسلامی پیری با ناتوانی و عدم انجام وظایف مذهبی به عنوان مثال روزه برابر است. در اسلام توجه زیادی به حرمت افراد مسن شده است. قرآن کریم میفرماید: «و خداوند مقرر کرده است که شما کسی را جز او پرستش نکنید و نسبت به پدر و مادر خود احسان کنید. اگر یک یا هر دو آنها به سن کهنسالی رسیدند، میادا به آنها کلمه ای با بی احترامی یا فریاد بزبان برانید و با آنها با احترام و اکرام رفتار کنید. و پایین به بالا و با تسلیم و فروتنی از طریق رحمت، به آنها نگاه کنید و افراد با ایمان می گویند: پروردگارا بر آنها رحمت خود را جاری کن همانگونه که آنها رحمتشان را به من میذول داشتند وفتی که من کوچک بودم. (سوره اسراء، آیه 23 و 24 ) پیامبر عزیز ما می فرماید: « از ما نیست (مسلمان نیست) کسی که به کودکان رحمت نمی کند و به افراد مسن احترام نمی گذارد. در اسلام به رعایت حقوق سالمندان در جامعه ضروری است. و یکی از وظایف عمده دولت فراهم نمودن شرایط زندگی شرافتمندانه برای افراد مسن و از کار افتاده در جامعه است.
    کلیدواژگان: سالمندی، مراقبت از سالمندان، اسلام
  • ریحانه بنازادگان *، آبتین حیدرزاده، سلیمان احمدی، علی صفوی نایینی، مهرداد حق ازلی، مریم سادات مصطفوی، نیره اسلامی، نوشین آگاهی صفحات 105-114
    زمینه تحقیق :باپیشرفت علم پزشکی نیاز به روش های تشخیصی روزبروز بیشتر احساس می شود، سونوگرافی نیز به عنوان یکی از این روش ها کاربرد وسیعی در امور تشخیصی ودرمانی دارد، باتوجه به اهمیت سونوگرافی دقیق در تشخیص به موقع بیماری های مادر وجنین ودردسترس نبودن متخصصین رادیولوژی درتمامی نقاط کشوردر حال حاضر،آموزش سونوگرافی به متخصصین زنان وزایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ازآنجائیکه مطابق با برنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان ،آموزش سونوگرافی یکی ازمهارتهای ضروری دردوره دستیاری می باشد وبیش از 5 سال از تصویب برنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان گذشته است ،این پ‍ژوهش به منظور تعیین وضعیت آموزش سونوگرافی در برنامه های آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان در دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از دیدگاه دستیاران این رشته واساتید انجام گردید تا نتایج آن دراختیار دبیر خانه شورای آموزش پزشکی وتخصصی قرارگرفته ودربازنگری برنامه آموزشی فوق الذکر لحاظ گردد .
    هدف
    تعیین وضعیت آموزش سونوگرافی در برنامه های آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان در دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از دیدگاه دستیاران این رشته و اساتید
    روش مطالعه
    مطالعه ترکیبی شامل بخش کمی(مطالعه مقطعی توصیفی)وبخش کیفی به روش تحلیل محتوی(content analysis (می باشد. 310 نفرازدستیاران سالهای آخررشته زنان وزایمان در سال 1394 مورد مطالعه قرارگرفتند. جمع آوری اطلاعات درنرم افزاروسپس تحلیل توصیفی داده ها انجام گردیدوبراساس نتایج مطالعه توصیفی ،سوالات مصاحبه کیفی دستیاران در رشته زنان وزایمان واساتید در رشته زنان وزایمان ورادیولوژی تدوین شد ومصاحبه ها پیاده سازی ،طبقه بندی وتحلیل دیتای کیفی انجام گردید.
    نتایج
    تقریبا حدود 75 درصددستیاران پاسخ دهنده بیان داشتند که در طول دوره دستیاری به طور مستقل سونوگرافی انجام داده اند وهمچنین 75% دستیاران مذکور ،آموزش سونوگرافی را از اساتید زنان فرا گرفته اند. صاحب نظران رشته زنان وزایمان معتقدند عدم آموزش سونوگرافی در برخی دانشگاه ها به علت عدم آموزش اساتید در آن دانشگاه هاست وصاحب نظران رشته رادیولوژی نیزاظهار داشتند که در آموزش دستیاران زنان و زایمان دخیل نیستند.
    بحث و نتیجه گیری
    باتوجه به جمع بندی مطالعه کمی انجام شده،آموزش سونوگرافی در برنامه آموزشی رشته تخصصی زنان وزایمان دراکثر دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار از نظر دستیاران این رشته مطابق با برنامه آموزشی مصوب اجرا می گرددو نتایج مطالعه کیفی انجام شده نیزاین مسئله راتاییدمی نماید.بدین لحاظ به نظراکثریت دستیاران واساتیدآموزش سونوگرافی درطول دوره دستیاری مطلوب می باشدوگروه آموزشی مربوطه می بایست برای انجام ارائه خدمت سونوگرافی با کیفیت مطلوب تر،با اهمیت دادن به آموزش این مهارت،ارتقای توانمندی اساتید و برگزاری دوره های کوتاه مدت برای متخصصین فعلی مشغول به کار را،در دستور کار خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: سونوگرافی، دستیاران زنان وزایمان، آموزش، توانمندی، تربیت دستیار
  • زهره سهرابی، حمیدرضا برادران، عباس درزی * صفحات 115-128
    زمینه و هدف
    مدیریت عملکرد گروه های آموزشی منجر به شناخت بهتر نقاط ضعف و قوت عملکرد آنان شده که ریشه یابی آن می تواند منجر به بهبود و ارتقاء نظام آموزشی گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در سال 1395 در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت. افراد شرکت کننده در این مطالعه 270 عضو هیات علمی بودند که در روند ارزیابی مدیران گرو ه های آموزشی خود با استفاده پرسشنامه کینگ شامل تعیین تعیین اهداف، ارتباط، بازخورد، مربی گری، تدارک نتایج و ایجاد یا پایش انتظارات عملکرد، شرکت نمودند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگانو تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران 270 نفر ( 117 مرد و 153 زن) تعیین گردید.داده های این مطالعه با استفاده از آزمون های آماری تی تت، کای دو ، آنالوا و انالیزر/ریون مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آنالیز واریانس نشان داد که بین مدیران گروه های آموزشی دانشکده های مختلف تفاوت معنی داری در ارزیابی رفتارهای مدیریت عملکرد وجود دارد( 0/001 >P)در مولفه تعیین اهداف دانشکده بهداشت (0/21 ±4/52 ) و مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی( 33 / 0± 05 / 4)، در مولفه ارتباط دانشکده علوم رفتاری و سالمت روان(33 / 0 ± 67 / 4) و دانشکده علوم توانبخشی (43 / 0± 32 / 4)، در مولفه مربیگری دانشکده پرستاری و مامائی (28 / 0± 20 / 4 )، در مولفه تدارک نتایج دانشکده پیراپزشکی( 23 / 0± 43 / 4)، در مولفه پایش انتظارات دانشکده پزشکی (4/ 0± 17 / 4) از سایر مدیران گروه های آموزشی دانشکده ها بالاتر است و در مولفه بازخورد دانشکد ه های مختلف از سطح یکسان برخوردار بوده و در حد متوسط است.
    نتیجه گیری
    اختلاف اماری معنی دار بین مدیران گروه های آموزشی از نظر رفتار مدیریت عمکلرد موجود داشت . نتایج این مطالعه شاهد تجربی جهت انجام مدخلات بهبود مدیریت عملکرد در میان مدیران گروه های آموزشی است.
    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، مدیران آموزشی، پرسشنامه رفتار مدیریت عمکلرد
  • اصغر زمانی *، مهتاب پورآتشی، فاطمه جهانسیر کاجانی صفحات 129-144
    زمینه تحقیق: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سبک های مدیریت و اثربخشی سازمانی در دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود.
    روش مطالعه
    مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه مدیران و کارکنان دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به تعداد 250 نفر که طبق فرمول کوکران تعداد 150 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به همین منظور برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سبک های مدیریت لیکرت و اثربخشی سازمانی پارسونز استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و تحلیل رگرسیون و نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که فرضیه اصلی تحقیق: رابطه سبک های مدیریت با اثربخشی در دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه های علوم پزشکی کشور معنادار م یباشد ( 000 / r=0/47 ، P=0 ). طبق نتایج دیگر پژوهش بیشترین نمره همبستگی مربوط به سبک مدیریت مشارکتی بود و مشخص شد که بین سبک مدیریت مشارکتی و اثربخشی سازمانی، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد( 47 / r=0 )، همچنین بین سبک خیرخواهانه( 41 / r=0 ) و مشورتی( 44 / r=0 ) با اثربخشی سازمانی رابطه معنادار وجود داشت، ولی بین سبک مدیریت استبدادی و اثربخشی سازمانی رابطه معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که به کارگیری سبک مشارکتی در سازمان های آموزشی مانند دانشگاه ها ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: سبک های مدیریت، اثربخشی سازمانی، دفاتر استعدادهای درخشان
  • طیبه میرزایی *، علی راوی، طیبه میرزایی، سکینه میرزایی، مجید کاظمی، فاطمه حسینی صفحات 145-158
    زمینه و هدف
    نماز قدرت سازگاری با بیماری را به فرد می دهد لذا این مطالعه به منظور بررسی موانع اقامه نماز بیمار از دیدگاه بیماران بستری در بخش های بستری بیمارستان حضرت علی بن ابیطالب رفسنجان صورت گرفت.
    روش مطالعه
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی بود که برروی 284 نفر از بیماران بستری در بخش های داخلی و جراحی و سی سی یو انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه پژوهشگر ساخته سه قسمتی شامل شرایط موجود جهت اقامه نماز، موانع اقامه نماز و مشکلات اقامه نماز استفاده شد. اطلاعات حاصل از پژوهش با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 18 و آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتابج با 50.0

    یافته ها
    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه از بین موانع مربوط به اقامه نماز بیشترین همبستگی بین موانع حرکتی و عدم اقامه نماز وجود داشت ( 385 / r=0). کمترین همبستگی نیز بین موانع امکانات و مرتبط با بیماری( 442 / r=0) مشاهده شد. آزمون همبستگی پیرسون همبستگی بالایی بین موانع با یکدیگر و با نمره کل موانع نشان داد.
    نتیجه گیری
    علاوه بر آموزش به بیماران در رابطه با نحوه اقامه نماز در هنگام بیماری، توجه به رفع موانع اقامه فریضه نماز در ساخت بیمارستانهای جدید می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: موانع اقامه نماز، بیمار، بیمارستان
|
  • Fathollah Ghorbani *, Ebrahim Ebrahimi Pages 71-86
    Emerging issues, including juridical, determine its embryos by technique (PGD), a technique that is under the supervision of specialists shall perform, allowing couples to provide has been fitted with its specific features and the owner of the child, Although the use of the aforementioned techniques will not be limited to its determination, But taking advantage of it, what with the reasons for non-medical reasons with a medical and to cause numerous ban because a waste of Embryos and the occurrence of negative consequences such as discrimination, its a several questions on the jurisprudence is established, including:is(PGD)absolutely forbiddentechnique? Doesanyone canusethis technique? Is this technique on sistentwith God’s desireandprovidence? Thistechnique, as amethod oftreatmentand the destruction ofembryosisn’tcontrary tohuman dignity? And so on. Thus,inthisarticle weexplorethese questions, we havetorely onevidencewe show that Sexisnot absolutely bound to forbidden manners and permitted withrespectto medical reasonsandin the circumstances necessary.
    Keywords: Conditional license, technique (PGD), sexism, sex selection, medical reasons
  • Maryam Gohari, Seyed Mohammad Akrami, Hamid Reza Basiri * Pages 87-96
    Backgrounds
    The Quran is the human guidance book, even it’s scientific propositions provide this target. From the scientific points of the Koran, which have been addressed in this paper, is the sexuality of the fetus although the Quran has not stipulated it but it can be comprehended from the context of some verses.
    analysis
    Method
    In this paper which is organized by analytic and descriptive approach, verses and narrations extracted that involved determining the sex of the fetus.
    Results
    Findings showed that the Quran has pointed to determine the sexality of the fetus in a chromosomal; Of course, women also have a role in the sex determination indirectly referred to in some verses. Considering the fact that, firstly the sex determination of the fetus to the desired parents does not deny the power of God. Secondly, the detection of the sexuality of the fetus and the use of scientific achievements does not conflict with verses that express God’s knowledge of the sex of the fetus in the womb; Because, firstly, according to some traditions, God’s knowledge of the sex of the fetus means knowledge of characteristics and ultimate destiny of man; so knowledge of the sex of the fetus does not contradict God’s exclusive knowledge in any stage even before conception. The second possibility is the verses that express God’s knowledge of what is in the wombs, are not planning to restrict the knowledge of the wombs to God, but mention the principle of God’s knowledge of the wombs.
    Conclusion
    According to the findings, we can conclude that the Quran and the innocent ones (pbuh) have pointed to determine the sexality of the fetus implicitly Without medical and academic facilities more than 1400 years ago.
    Keywords: The Quran, Traditions, Fetus, Fetus sexuality, Gamete
  • Hossain Fakhrzadeh, Hourieh Soltani Mohajer * Pages 97-104
    Old age is the third period in human life; the period before death. According to the World Health Organization (WHO) the elderly are defined as those aged 65 years and older. In sociology the old age is when the social role of a person and his participation in community affairs declines. Biologically, old age begins when human catabolic rate surpasses his anabolic rate. Psychologists believe that the old age is when the ability of a person to deal with life challenges and coping with stressful situations decreases. In Islamic jurisprudence old age is equal to disability and failure to perform such religious duties as fasting. In Islam there has been a lot of attention to the reverence of old people. According to the holy Quran: “And the Lord has decreed that you worship none but him. And that you be dutiful to your parents. If one or both of them attain old age in your life, say not to them a word of disrespect, nor shout at them; but address them in terms of honor. And lower unto them the wing of submission and humility through mercy, and say: My Lord bestow on them your mercy as they bring me up when I was small. (Sura Isra, Verse 23).
    Keywords: Aging, Elderly Care, Islam
  • A.Heydarzade, S.Ahmadi, A.Safavi, R.Banazadegan, M.Haghazali, M.Mostafavi, N.Eslami, N.Agahi Pages 105-114
    Background And Objective
    Progress in medical science demands a lot of diagnostic methods; ultrasound as one of these methods is widely used in the diagnosis and treatment & is a critical diagnosis imaging tool in Obstetrics & gynecology .On the other hand, radiologists already are not available in all parts of the country .Therefore, ultrasonography training in Obstetrics & gynecology is of particular importance. In the Ob/Gyn curriculum , ultrasound training is one of skills taught during the period of residency and more than 5 years ago Ob/Gyn curriculum was approved. The objective of this study is to determine the current status of ultrasound education in Gynecology and Obstetrics curriculum according to the view of residents & faculty so that the Ministry of Health & Medical Education use this data to review Gynecology and Obstetrics curriculum .
    Methods
    The combination of Quantitative Study (cross-sectional study) & Qualitative Study (content analysis) . 310 Ob/Gyn Residents who were near the end of their training were eligible to participate during the years 2015 to 2016. A letter of request and questionnaire was sent and data were collected . Interview questions was determined and Interview with Ob/Gyn Residents , Ob/Gyn, radiologist faculty were performed.
    Result
    310 Ob/Gyn Residents completed the questionnaire . About %75 of them stated that during the period of residency they performed independent ultrasound and training was conducted by Ob/Gyn faculty . Ob/Gyn faculty believe the lack of Ultrasound education in some universities is due to the lack of skilled teacher to train residents .On the other hand radiologist faculty stated that they are not involved in the Gynecology and Obstetric teaching Discussion and
    Conclusion
    Ultrasonography training is performed in most universities for Ob/Gyn Residents & according to their view and the faculty view it is needed. Department of Ob/Gyn should provide better quality ultrasound training since ultrasound learning is essential for this speciality, Improving the ability of faculty and short-term courses for current specialists who are not skilled enough is rather important.
    Keywords: ultrasonographyGynecology, Obstetrics resident, education competency, Residency
  • Sohrabi Z., Baradaran H.R., Darzi A. * Pages 115-128
    Background
    Behavior management of training managers leading to better understanding of strength and limitation of behavior among them. This process can improve educational system.
    Method
    This cross sectional study was conducted to compare behavior management among training managers of IRAN University of Medical Sciences. The subjects were 270 faculty members (117 male, 153 female) recruited with using Kinic questionnaire compromised goal setting, communication ,feedback, coaching, providing consequences, monitoring performance expectation. Sample size was determined by using Morgan schedule.
    Results
    Based on analysis regression results , there was significant statistical difference among training managers regarding performance management .The public health school and school of health management and information science had higher score in goal setting ,higher level of scores in communication was showed in the training managers of school of behavioral science and mental health and rehabilitation school, coaching was higher in nursing and midwifery school, regarding providing consequences , it was higher in allied medical sciences and medicine school had better performance in performance monitoring. All the manger training had equally scores in feedback section at middle level.
    Conclusion
    there are significant statistical differences among training managers in performance Behavior management in Iran University of medical sciences. This study provides empirical to intervention to improve performance management in training managers.
    Keywords: Performance management, training manager, Performance management behavior questionnaire
  • Asghar Zamani *, Mahtab Pouratashi, Fatemeh Jahanseirkajani Pages 129-144
    Background And Objective
    The present paper aims to study the relationship between management styles and organizational effectiveness in exceptional talents office of the universities of medical sciences all over the country.
    Methods
    The present study is a descriptive correlational study .The statistical population includes all managers and personnel of the exceptional talents office of the universities of medical sciences all over the country for 250 among whom the number of 150 ones has been selected as sample base on Cochran’s formula. Accordingly for data collection, Likert leadership style questionnaire and Parsons organizational effectiveness model are applied. After data gathered, they are analyzed by Pearson Correlation Coefficient, Independent t test, Regression analysis and SPSS software.
    Results
    The results show that the research main hypothesis, the management styles and organizational effectiveness in exceptional talents office of the universities of medical sciences all over the country have a significant relationship (r=0.47, P=0.000). Based on other research results, the highest correlation grade is for participatory management and it is determined that there is a significant and direct relationship between participatory management style and organizational effectiveness, (r=0.47), moreover, there is a significanr relationshipbetween charity style (r=0.41) and consultative style (r=0.44) with organizational effectiveness. However, there was no significant relationship between despotic management style and organizational effectiveness. .Also, the findings show that 68 people used participatory management style, 47 ones used autocratic management style and the rest used advisory and benevolent styles.
    Conclusion
    Based on the findings of study,it can be concluded that the use of participatory style in educational organizations such as universities is necessary.
    Keywords: Management Styles, Organizational Effectiveness, Exceptional Talents Offices
  • Ali Ravari, Tayebeh Mirzaei *, Sakineh Mirzaei, Majid Kazemi, Fattemeh Hosieni Pages 145-158
    Background And Objective
    prayer gives equip people with a power for dealing with diseases.Thus, the goal of this research is to investigate barriers existing in prayer performance for patients in the view of inpatients of “Hazrate Ali ibn AbiTalib” Hospital of Rafsanjan.
    Method
    This work is a qualitative cross sectional research conducted on 284 inpatients interior, surgical, and CCU sections. To gather required information, a three part (present conditions for prayer performance, barriers for prayer performance, and obstacles of prayer performance) questionnaire designed by the researcher was used. The obtained data were analyzed using the SPSS18 software via the statistical tests of correlation coefficients including Pearson and T, where the results were found to be significant (p
    Results
    Based on the findings of this study, among the barriers of prayer performance the maximum correlation is between the movement barriers and lack of prayer performance (R = 0.583). Here, the minimum correlation is between facility barriers and barriers related to illness (r = 0.244). Moreover, the results of Pearson correlation test revealed a high correlation among the barriers with each other and with the total score of the barriers.
    Conclusion
    training the patients about the prayer performance during the illness and paying attention to resolving the prayer performance barriers during the new hospital establishment would be useful herein.
    Keywords: Prayer (Salat) Performance for Patient, patients, Hospital