فهرست مطالب

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه حسینی * صفحه 1
    مقدمه
    سرطان دومین عامل مرگ و میر در دنیا است و التهاب مرتبط با سرطان نقش مهمی را در پیشرفت بسیاری از بدخیمی ها بازی می کند. درمان های فعلی برای سرطان معمولا کارآمد نبوده و با عوارض جانبی بالایی همراه هستند. از آنجایی که عوارض جانبی استفاده از داروهای گیاهی بسیار کمتر از داروهای شیمیایی است، در سالهای اخیر توجه زیادی به استفاده از داروهای گیاهی در درمان سرطان شده است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ضد توموری و ضد التهابی گیاه سیاه دانه در شرایط برون تنی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه رده های توموری 4T1 و CT26 با غلظت های مختلف (μg/ml 1000، 500، 250 و 50) عصاره هیدروالکلی گیاه سیاه دانه تیمارشدند. پس از 48 ساعت میزان مهار رشد تومور و بیان ژن COX-2 به ترتیب با روش های XTT و Real time PCR بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره سیاه دانه می تواند در یک رفتار وابسته به غلظت باعث کاهش معنی دار در رشد رده های توموری 4T1 و CT26 در مقایسه با گروه کنترل شود. همچنین مقایسه نتایج حاصل از Real time PCR نشان داد بیان ژنی COX-2 حتی در غلظت های پایین عصاره نیز بصورت معنی داری، در مقایسه با گروه کنترل در رده های توموری کاهش پیدا می کند (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده در این مطالعه می توان گفت که عصاره سیاه دانه نه تنها می تواند باعث کاهش رشد رده های توموری شود بلکه می تواند بصورت معنی داری التهاب مرتبط با سرطان را کاهش دهد. بنابراین ممکن است بتوان از آن بعنوان یک ترکیب درمانی برای بسیاری از سرطان ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سیاه دانه، سرطان، التهاب، COX-2
  • مریم سجادیان * صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    از آنجایی که اختلال بیش فعالی-کم توجهی بزرگسالی باعث مشکلات زیادی از جمله تصادفات رانندگی، افت تحصیلی، تغیر مداوم شغل، طلاق، سوء مصرف مواد، و شکست در تعاملات بین فردی میشود، و به عملکرد اجتماعی، تحصیلی و خانوادگی فرد آسیب می زند با توجه به این که خرده مقیاس های پرسشنامه سرشت و منش ( TCI ) در افراد اختلال بیش فعالی-کم توجهی مطرح شده است در همین راستا تحقیق حاضر با هدف مقایسه ویژگی های سرشتی - منشی افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی-کم توجهی با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی بود که در بیمارستان روانپزشکی روزبه تهران در سال 1396 و 1395 انجام پذیرفت. نمونه ها شامل 100 فرد بزرگسال مبتلا به اختلال بیش فعالی-کم توجهی و 100 فرد بزرگسال سالم بودند. نمونه گیری به روش هدفمند انجام گرفت. پرسشنامه های سرشت و منش ( TCI )، چک لیست نشانه های اختلالات روانی (SCL-90-R) و مصاحبه تشخیصی برای اختلال بیش فعالی- کم توجهی در بزرگسالان ( DIVA )، به آنان داده شد. داده ها از طریق تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شدند.
    یافته ها
    هر 7 بعد پرسشنامه سرشت و منش ( TCI ) (نوجویی، آسیب پرهیزی، پاداش وابستگی، پشتکار، همکاری، خودراهبری، خودفراروی) در افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی-کم توجهی در مقایسه با افراد سالم تفاوت معنی داری وجود داشت (01.P<0)
    نتیجه گیری
    ویژگی های سرشتی-منشی افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی-کم توجهی متفاوت از گروه سالم بود. هم چنین افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی-کم توجهی، مشکلات نوع مرکب ( 42 %)، نوع کم توجهی ( 37 %) و نوع بیش فعال-تکانشگر ( %21 ) داشتند.
    کلیدواژگان: اختلال ADHD، سرشت، منش، پرسشنامه TCI
  • ناهید جلا ل لو *_احمدرضا معمار صفحات 17-22
    مقدمه
    بلاستوسیستیس یکی از تک یاخته های انگلی شایع دستگاه گوارش انسان و بسیاری از حیوانات بوده و انتشار جهانی دارد.در افراد دارای نقص سیستم ایمنی مانند بیماران تحت درمان با داروهای شیمی درمانی یا بیماران مبتلا به انواع بدخیمی ها احتمال بروز علائم بالینی در بلاستوسیستوزیس بیشتر بوده اما در افراد سالم بیماری اغلب خود محدود شونده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی بلاستوسیستیس در مبتلایان به انواع بدخیم ی ها در مقایسه با گروه کنترل بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی که از خرداد 1392 آغاز شد و تا پایان تیر ماه 1393 ادامه یافت در مجموع 116 نمونه مدفوع از بیماران مبتلا به انواع بدخیمی های بستری در بیمارستان امام رضا (ع) جمع آوری شد. همچنین تعداد 83 نمونه مدفوع نیز از مراجعین سرپایی آزمایشگاه بیمارستان مذکور که دارای هیچ گونه نقص سیستم ایمنی نبودند، برای گروه کنترل دریافت شد. مشخصات ظاهری مدفوع شامل رنگ و قوام آن ثبت شد و یک لام مستقیم با سرم فیزیولوژی و لوگول از هر نمونه تهیه و زیر میکروسکوپ بررسی شدند. همچنین با استفاده از روش تغلیظی فرمالین - اتر نمونه ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری χ2 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    در این مطالعه مجموعا از 199 نفر در دو گروه مورد و شاهد، نمونه های مدفوع جمع آوری شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی بلاستوسیستیس در گروه مورد 17 نمونه ( 73 / 14 %) بود که از این تعداد 14 نمونه ( 2/ 19 %) در بیماران مبتلا به سرطان و 3 نمونه ( 5/ 12 %) در افراد دارای لوسمی مشاهده شد. علی رغم فراوانی پایین بلاستوسیستیس در گروه مورد، شیوع آن در گروه شاهد 28 نمونه ( 7/ 33 %) بود، که از نظر آماری بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده شد (001/P= 0).
    بحث و نتیجه گیری
    در نتیجه گیری کلی می توان اظهار داشت که بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی هستند باید برای عفونت هایی که می توانند به صورت فرصت طلب عمل کنند مانند بلاستوسیستیس، غربال گری شوند. با توجه به زئونوز بودن انگل انجام مطالعات تکمیلی برای شناسایی ساب تایپ های انگل ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بلاستوسیستیس، بدخیمی، فراوانی، کنترل
  • مریم دادمنش، فرشاد نجومی، خدایار قربان، علی علامه *، حسین رزاقی صفحات 23-28
    زمینه و هدف
    امروزه برخی از مداخلات پزشکی مکرر از جمله مصرف وسیع داروهای مهار کننده سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک ها موجب گسترش مقاومت های داروئی و عفونت های بیمارستانی مقاوم به درمان شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی وضعیت عفونت های بیمارستانی با منشا باکتریائی در دو بیمارستان منتخب شهر تهران می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی بر روی بیماران بستری در دو بیمارستان امام رضا(ع) و بعثت شهر تهران از ابتدای سال 92 تا پایان شهریور 93 انجام گرفت. ابتدا افراد مشکوک به عفونت بیمارستانی تحت بررسی قرار گرفتند. از این بیماران نمونه بالینی مناسب تهیه گردید. سپس آزمایش مستقیم، کشت و آزمون های باکتریولوژیک اختصاصی بر روی نمونه ها صورت گرفت و در نهایت، اطلاعات مزبور تجزیه و تحلیل آماری شد.
    نتایج
    میان عفونت های بیمارستانی ناشی از اشریشیاکلی با عفونت های ناشی از سایر باکتری ها، بجز آسینتوباکتر بومانی، اختلاف آماری معنی داری مشاهده گردید و بین عفونت های ادراری بیمارستانی با سایرعفونت ها و نیز میان مبتلایان بستری در بخش مراقبت های ویژه این دو بیمارستان با افراد بستری در سایر بخش ها، اختلاف معنی داری وجود داشت ( 05/0> P ).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که طولانی شدن مدت اقامت بیمار در بیمارستان خصوصا در بخش مراقبت های ویژه و نیز استفاده مکرر از ابزارهای تهاجمی نظیر کاتترهای عروقی و دستگاه ادراری از مهم ترین علل ابتلای بیماران به عفونت های بیمارستانی بوده اند.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، عفونت ادراری، اشریشیاکلی
  • فریبا نصیری زیبا، سجاد فتح الهی *، صدیقه حنانی صفحات 29-34
    مقدمه
    با توجه به اینکه محیط آموزشی تاثیر زیادی بر موفقیت یادگیرندگان، رضایت، احساس خشنودی رفاه شخصی، پیشرفت و انتخاب شغل دانشجویان دارد. شایان به ذکراست که محیط های نامناسب هزینه بر بوده و ازنظر مالی بازخورد منفی دارند مطالعه حاضر باهدف بررسی تفاوت کیفیت محیط آموزشی ازدیدگاه دانشجویان مرد و زن کارشناسی اتاق عمل انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه توصیفی است که در سال 95-96 صورت گرفته است وتعداد 143 (50 نفر مرد و 93 نفر زن) دانشجوی کارشناسی اتاق عمل به پرسشنامه سنجش کیفیت محیط آموزشی DREEM ( Dundee Ready Education Environment Measure) پاسخ دادند.. این پرسشنامه دارای 50 گویه که دامنه نمره آن بین (0-200) است. هرچه نمره حاصله بیشتر باشد نشان دهنده محیط آموزشی بهتر و هرچه قدر کمتر باشد نشان دهنده وضعیت محیط آموزشی نامطلوب تر است.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که ارتباط معناداری بین نمره دانشجویان مرد و زن وجود دارد (P=0.02)، به طوری که دانشجویان مرد دیدگاه مثبت تری نسبت به دانشجویان زن داشتند. همچنین بین گروه های سنی مختلف مشغول به تحصیل در مطالعه حاضر مشاهده شد که با افزایش سن درک از کیفیت محیط آموزشی بهبود یافته است .
    بحث و نتیجه گیری
    دانشجویان مرد دیدگاه مثبت تری نسبت به دانشجویان زن از محیط آموزشی شان داشتند. گروه سنی (30-33) سال بیشترین نمره را نسبت به دیگر گروه های سنی مورد مطالعه داشتند.
    کلیدواژگان: محیط آموزشی، پرسشنامه DREEM، دانشجویان اتاق عمل، محیط آموزشی دانشجویان علوم پزشکی
  • مسعود محمدی *، مسعود میرزایی، حدیث براتی صفحات 35-41
    مقدمه
    جمعیت سالمندان و بیماری های قلبی و عروقی آنان در ایران در حال افزایش است. کسر متنسب به جمعیت در سیاستگذاری سلامت به منظور پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارای کاربرد است. این مطالعه با هدف محاسبه کسر منتسب به جمعیت فشار خون وابسته به چاقی در جمعیت سالمند شمال غرب ایران انجام می شود.
    مواد و رو شها: در این مطالعه اپیدمیولوژیک، شیوع فشار خون از اطلاعات مربوط به داده های نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر منتشره در سال 1388 و نسبت شانس فشار خون وابسته به چاقی نیز از داده های حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران به دست آمده و پس از استانداردسازی داده های شیوع، کسر منتسب به جمعیت برای استانهای شمال غرب کشور بر اساس فرمول مربوطه محاسبه شد.
    نتایج
    بیشترین کسر منتسب به جمعیت فشارخون در اثر چاقی در سالمندان و در جنس مذکر در استان آذربایجان شرقی با 3/ 8درصد ( 95 % 1/ 6- 8/ CI=9 ) با شیوع فشارخون 9/ 12 درصد و در جنس مونث نیز بیشترین کسر منتسب به جمعیت فشارخون در اثر چاقی در سالمندان در استان اردبیل با 8/ 7 درصد ( 95 % 8/ 5- 2/ CI=9 ) و شیوع فشارخون 1/ 13 درصد به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نمایانگر شیوع بالای فشارخون و سهم چاقی در سالمندان می باشد، لذا می توان با سیاست گذاری مناسب در جهت کاهش وزن، خطر فشار خون منتسب به چاقی را در سالمندان کاهش داد.
    کلیدواژگان: فشارخون، چاقی، سالمندان، کسر منتسب به جمعیت
  • مجتبی صادقی، سعید شهرکی، حسین محمدابراهیمی *، محمد جواد حیدری صفحات 42-46
    مقدمه
    فرآیند ترخیص بیمار از مهمترین مراحل تاثیرگذار در کارایی بیمارستان و جزو چالش های مدیریتی در بسیاری از بیمارستان ها می باشد. پژوهش حاضر با هدف اندازه گیری مدت زمان فرآیند ترخیص در بخش های مختلف بستری بیمارستان امام رضا(ع) (501 ارتش) انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی زمان فرآیند ترخیص بیماران از بخش های بستری بیمارستان امام رضا (ع) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 122 بیمار طی زمان 2 هفته از بیمارستان ترخیص گردیدند که به روش سرشماری آنها وارد مطالعه گردیدند. سپس با حضور در بخش ها و واحد ترخیص با مشاهده پرونده بیماران و ثبت زمان های دستور ترخیص پزشک و دریافت برگه خروج، این اطلاعات وارد نرم افزار Excel شدند و شاخص های توصیفی ( میانگین ، فراوانی ) آنها محاسبه گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج بدست آمده میانگین کلی فرآیند ترخیص در بیمارستان فوق تخصصی امام رضا (ع) 130 دقیقه با انحراف معیار 72.4 دقیقه بود. کوتاه ترین زمان فرآیند ترخیص مربوط به بخش جراحی مردان، با مدت زمان 20 دقیقه و بیشترین زمان فرآیند ترخیص مربوط به بخش جراحی بانوان با مدت زمان 375 دقیقه بود.
    بحث و نتیجه گیری
    میانگین زمان ترخیص در بیمارستان امام رضا(ع) در مقایسه با بیمارستان های دیگر تفاوت محسوسی ندارد، ولی تاثیر آموزشی بودن این بیمارستان بر این فرآیند را نمی توان نادیده گرفت. لذا پیشنهاد می شود که برای انترن ها برنامه مشخصی تدوین گردد تا به موقع در بخش ها حضور یابند و همچنین از سیستم های کامپیوتری جهت تسریع در انجام فرآیند ترخیص استفاده شود.
    کلیدواژگان: ترخیص، بیمارستان، مدت زمان، میانگین
  • صدیقه حنانی، مصطفی صادقی *، زهرا کاشانی نیا، آغا فاطمه حسینی صفحات 47-54
    مقدمه
    آگاهی تکنولوژیست اتاق عمل از قوانین و استانداردهای تدوین شده مرتبط با حقوق بیماران نقش موثری در حمایت از این حقوق و پیشبرد اهداف درمانی ، حقوقی و انسانی دارد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی با مشارکت 143 نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل شامل در 9 مرکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران براساس نمونه گیری بصورت سرشماری انجام گردید.ابزار پژوهش پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و پایایی به روش آلفای کرونباخ و روایی صوری و محتوایی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارspss نسخه 19و شاخص های آماری توصیفی ،آزمون کای دو، همبستگی پیرسون انجام گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که 19.6 درصد تکنولوژیست های از سطح آگاهی ضعیف ،39.2 درصد از سطح آگاهی متوسط و 41.3 درصد از سطح آگاهی خوب برخوردار بودند.بیشترین مبزان آگاهی در گویه«حق انتخاب پزشک مشاور» و کمترین میزان آگاهی مربوط به گویه«حق انتخاب وتصمیم گیری درخواست عدم احیا و درمان های اضافی»بود.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان داد اکثریت تکنولوژیست های شرکت کننده در مطالعه از سطح آگاهی خوبی در خصوص منشور حقوق بیمار برخوردار بودند. پیشنهاد می شود با عنایت به اینکه بیشترین و کمترین میزان آگاهی مربوط به «حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه» بود، با آموزش کادر درمانی و بالا بردن آگاهی آن ها در جنبه های مختلف حقوق بیمار کارایی و کیفیت مراقبت های بهداشتی را به حداکثر رسانده و طرح دعوی و شکایت از تکنولوژیست ها را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: آگاهی، تکنولوژیست اتاق عمل، حقوق بیمار
|
  • Fatemeh Hosseini * Page 1
    Introduction
    Globally, cancer is the second leading cause of death. Cancer-related inflammation plays an important role in malignant progression of several cancer types. Current therapeutic approaches are not completely effective for cancer therapy. In addition, they are associated with high side effects. Since medical herbs have fewer side effects than chemical drugs. Lots of attention has been paid to the use of herbal extracts in cancer treatment. Therefore, the present study aimed to investigate the effects of anti-tumor and anti-inflammatory of Nigella sativa in in vitro conditions.
    Methods and Materials: In this study, 4T1 and CT26 cell lines were treated with different concentrations of hydro alcoholic extracts of Nigella sativa (50, 250, 500, 1000 μg/mL). After 48hours, the effects of the extract on tumor growth and COX-2 gene expression were analyzed by XTT and Real time PCR, respectively.
    Results
    The results revealed that the 4T1 and CT26 cell lines growth significantly decreased in a dose dependent manner comparing to the control group (PDiscussion and
    Conclusion
    Based on the results, Nigella sativa extract not only suppressed growth of cancer cell lines, but also significantly reduced cancer-related inflammation. Therefore, it may be utilized as a new therapy against several types of cancer.
    Keywords: Nigella sativa, Cancer, Inflammation, COX, 2
  • Maryam Sajadian * Pages 9-16
    Introduction
    In two-thirds of cases, Attention Deficient Hyperactivity Disorder (ADHD) Continuing ADHD to adulthood causes many problems and disturbs the persons social, educational, and family performance. This study aimed to compare the personality traits of patients with ADHD with healthy individuals.
    Methods and Materials: This cross-sectional descriptive-analytic study was conducted in Roozbeh Psychiatric Hospital in Tehran during the years of 2016-2017. 100 adults with ADHD and 100 healthy adults were participated in the present study. Data were collected through The TCI, SCL-90 and DIVA questionnaires. Data were analyzed by one way analysis of variance.
    Results
    There were statistically significant differences in the 7 dimensions of TCI (Novelty seeking, Harm Avoidance, Reward Dependence, Persistence, Co-operativeness, Selfdirectiveness, Self-Transcedenc) between ADHD patients and healthy subjects (p Discussion and
    Conclusion
    The personality traits of patients with ADHD were significantly different from healthy ones.
    Keywords: ADHD disorder, Nature, Character, TCI questionnaire
  • Nahid Jalallou *, Ahmad Reza Meamar Pages 17-22
    Introduction
    Blastocystis is one of the most common intestinal parasites of humans and many animals. It has a worldwide distribution. The probability of clinical manifestation has been increased among Immunocompromised patients such as those receiving chemotherapy or patients with malignancy. However, infection is often asymptomatic or self-limited in healthy individuals. The present study aimed to investigate the frequency of Blastocystis among patients with different kinds of malignancy compared to the control group in Eman Reza hospital.
    Methods and Materials: This cross-sectional study has been performed from June 2012 to July 2013. A total 116 stool samples were obtained from hospitalized malignant patients. Moreover, 83 stool samples were collected from patients of hospital laboratory as a control group. The characteristics of stool samples including color and appearances were recorded. Stool samples were examined directly by wet mount preparation using the saline and iodine method. Moreover, samples were examined by formalin-ether concentration. Data were analyzed using Chi-squared test by SPSS version 17.
    Results
    A total 199 stool samples were collected and examined in both case and control groups. The frequency of Blastocystis spp was 17 (14.7%) in the case group that 14 of these samples (19.2%) were related to cancerous patients and 3 samples of them were those having leukemia. There were statistically significant differences between the frequency of Blastocystis in both groups (p=0.100).
    Discussion and
    Conclusion
    Those patients receiving chemotherapy must be screened for infections such as Blastocystis to prevent possible life threatening outcome. Further studies are necessary to distinguish the subtypes of Blastocystis.
    Keywords: Blastocystis, Malignancy, Frequency, Control
  • Maryam Dadmanesh, Farshad Nojoomi, Khodayar Ghorban, Ali Allame *, Hossein Razzaghi Pages 23-28
    Introduction
    Nowadays, Some frequent medical interventions including the widespread use of immunosuppressive drugs and antibiotics lead to the spread of drug resistance and drug resistant nosocomial infections. This study aimed to evaluate the status of nosocomial infections in two selected hospitals in Tehran.
    Methods and Materials: This cross-sectional study was performed on hospitalized patients in two hospitals since March 2013 to September 2014. First of all, suspected cases of nosocomial infections were investigated and clinical specimens were obtained from these patients. Then, direct examination, culture, and specific bacteriological tests were conducted on samples. Finally, data were statistically analyzed by SPSS version 20.
    Results
    The prevalence of infections caused by Escherichia coli were significantly different from those caused by Acinetobacter baumannii. Urinary tract infections were significantly different from the other nosocomial infections. Moreover, there were statistically significant differences between the hospitalized patients in the intensive unit than those hospitalized in other wards (PDiscussion and
    Conclusion
    The results indicated that long stay of patients in hospital, particularly in the intensive care unit as well as the frequent use of invasive tools such as urinary and vascular catheters are the most significant reasons of nosocomial infections.
    Keywords: Intensive care unit, Urinary tract infection, Escherichia coli
  • Sajad Fatolahi * Pages 29-34
    Introduction
    Educational environment has a great impact on student’s success, satisfaction, happiness, improvement, and job selection. In fact, inappropriate educational environments cost lots of finance. The present study aimed to compare the male and female undergraduate surgical technologists toward a quality of educational environment in Iran University of medical sciences in 2016-2017.
    Methods and Materials: This cross-sectional study has been performed in 2016-2017. 143 undergraduate surgical technologists filled the (DREEM) questioner. This questionnaire contain 50 questions with the score range of (0-200). Higher scores indicate a better educational environment; on the other hand, lower scores indicate a worse educational environment. DREEM questionnaire divided to 5 aspects including: Student perception of learning, Student perception of teachers, Student perception of their abilities, Student perception of academic atmosphere, and Student social self-perception. Data were analyzed by SPSS version 22.
    Results
    The current study demonstrated that there is a significant relationship between views of male and female about their educational environment (P=0.02). Male undergraduate surgical technologist had more positive views than female. Furthermore, getting older has been affected on the understanding of the quality of educational environment.
    Discussion and
    Conclusion
    Male students had more positive view than female student. Moreover, the age group of 30-33 had the highest score among the others.
    Keywords: Educational environment, DREEM questioner, Operating room student, Educational environment of medical students
  • Masoud Mohammadi *, Masoud Mirzaei, Hadis Barati Pages 35-41
    Introduction
    Cardiovascular diseases are growing fast in different part of Iran. The present study aimed to investigate the population attributable fraction of hypertension associated with obesity in elderly population of Northwest Iran.
    Method and Materials: In the present study, data on prevalence of hypertension was extracted from the surveillance system of non-commutable diseases in 2009. Measure of association between hypertension and obesity was extracted from Tehran Lipid and Glucose Study. After age standardizing the prevalence data, the population attributable fraction of hypertension associated with obesity was calculated for the Northwest of Iran.
    Results
    The highest population attributable fraction of hypertension associated with population in elderly people observed in in East Azarbayjan men which was 8.3% (95% CI=6.1-9.8) with the prevalence of hypertension of 12.9%. In addition, in female population, the highest population attributable fraction observed in Ardabil province 7.8% (95% CI=5.8-9.2) with the prevalence of hypertension of 13.1%.
    Discussion and
    Conclusion
    More weight loss and weight control programs are needed for elderly in Northwest Iran. If a fraction of obesity can be reduced a sizable fraction of hypertension will be reduced consequentially.
    Keywords: Blood pressure, Obesity, Elderly, Population attributable fraction
  • Mojtaba Sadeghi, Saeid Shahraki, Hossein Mohammadebrahimi *, Mohammadjavad Heidari Pages 42-46
    Introduction
    The discharge process is the most effective steps in the hospital efficiency; moreover, it is one of the management challenges in many hospitals. This study aimed to determine the duration of discharge process in different inpatient parts of Imam Reza hospital.
    Methods and Materials: This cross-sectional study investigated the time of discharge process in different inpatient parts of Imam Reza hospital. By census, 122 patients who were discharged during the two weeks were participated in the present study. Data were collected by attending in discharge unit, observing the patients case, recording the time of physician discharge order, and receiving the exit card. Data were analyzed through descriptive statistics such as mean and frequency using Excel software.
    Results
    The results indicated that the mean discharge process was 129.6 minutes with a standard deviation of 72.4 minutes at Emam Reza hospital. The minimum time of discharge process was related to male surgery with duration of 20 minutes. In addition, the maximum time of discharge process was related to female surgery with duration of 375 minutes.
    Discussion and
    Conclusion
    Although there were no statistically significant differences in the mean score of the time of discharge in Emam Reza hospital, the impact of being educational hospital cannot be ignored in this process. Therefore, it is recommended to develop the certain programs for interns to attend punctually in the sections. Furthermore, computer systems can be used to expedite the discharge process.
    Keywords: Discharge, Hospital, Waiting time, Average
  • Sedigheh Hanani, Mostafa Sadeghi *, Zahra Kashaninia, Agha Fateme Hosseini Pages 47-54
    Introduction
    The surgical technologist’s knowledge of the rules and developed standards related to patients rights has an effective role in protecting these rights and advancing therapeutic, legal and human goals.
    Methods and Materials: This cross-sectional study was conducted among 143 surgical technologist in 9 hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. Data were collected through a research made questionnaire tested by applying Cranach’s alpha for measuring reliability. In addition, both face and content validity of the questionnaire have been checked by faculty members. Data were analyzed through descriptive statistics such as chi-square test and Pearson correlation using SPSS version 19.
    Results
    The results indicated that 19.6% of surgical technologists had a low level of knowledge, 39.2% of them had an average level of knowledge and 41.3% had a good level of knowledge. The highest level of knowledge was in the item of “Choosing a counselor” and the lowest level of knowledge was in the item of “Choosing and decision making” for requesting non-rehabilitation and additional treatment”.
    Discussion and
    Conclusion
    The findings revealed that the majority of participated surgical technologists had a good level of knowledge about the patient rights charter. Regarding the fact that the highest and lowest level of knowledge were related to “the right to choose and decide freely”, it is suggested to maximize the quality and efficacy by training medical staffs and enhancing their awareness of various aspects and minimize the complaints from them.
    Keywords: Awareness, Surgical Technologist, Patients rights