فهرست مطالب

روان پرستاری - سال پنجم شماره 6 (پیاپی 24، بهمن و اسفند 1396)

نشریه روان پرستاری
سال پنجم شماره 6 (پیاپی 24، بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا مرادزاده، علیرضا پیرخوائفی * صفحات 1-7
    مقدمه
    بهبود ویژگی های روانشناختی کارکنان متاهل اداره بهزیستی با توجه به استرس هایی که تجربه می کنند اهمیت زیادی دارد که از مهمترین ویژگی ها می توان به رضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی اشاره کرد. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر رضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی کارکنان متاهل اداره بهزیستی بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر نیمه-آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل همه کارکنان متاهل اداره بهزیستی شهر ورامین در سال 1395 بودند. از میان آنان 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد باخ و موران آموزش دید. هر دو گروه پرسشنامه های رضایت زناشویی اولسون و فاورز و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندر وال را در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با روش های تحلیل کوواریانس چندمتغیری و کوواریانس تک متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین گروه های آزمایش و کنترل در هر دو متغیر رضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری باعث افزایش رضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی کارکنان متاهل شد (05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش مشاوران و درمانگران می توانند برای بهبود رضایت زناشویی و انعطاف پذیری شناختی از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد استفاده کنند.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، رضایت زناشویی، انعطاف پذیری شناختی
  • سیده ماهرخ ایران پور، نصرالله عرفانی *، محمداسماعیل ابراهیمی صفحات 8-15
    مقدمه
    زندگی در عصر فناوری و اطلاعات، علی رغم مزایای فراوان و ارتباطات گسترده، با افزایش فاصله و تنهایی بیشتر انسان ها و رشد مسائل و مشکلات روانی- اجتماعی مانند افسردگی، خودکشی، طلاق و انواع بزهکاری همراه بوده است. به گونه ای که کیفیت زندگی و شادکامی بشر را تحت تاثیر قرار داده و توجه اندیشمندان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است، لذا، این پژوهش با هدف تبیین و پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری پژوهش شامل کل دانشجویان واحد همدان در سال تحصیلی 96-1395 بودند که تعداد آنان 4000 نفر بود. حجم نمونه براساس حداقل 50 نفر به علاوه به ازای هر متغیر پیش بین 10 نفر، جمعا 120 نفر برآورد شد که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش چشم انداز زمانی از پرسشنامه 66 سوالی زیمباردو (1999)، کیفیت زندگی از پرسشنامه 26 سوالی سازمان جهانی بهداشت (2006) و شادکامی از پرسشنامه 29 سوالی آکسفورد که توسط آرجیل (1996) طراحی شده است، استفاده شد. تحلیل داده ها با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان به شیوه بارون و کنی توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد چشم انداز زمانی دانشجویان در سطح بالایی نبود، در حالی که کیفیت زندگی و شادکامی آنان در سطح بالایی گزارش شد. هم چنین بین چشم انداز زمانی، کیفیت زندگی و شادکامی در بین دانشجویان رابطه مستقیم معنی داری وجود داشت. در ضمن چشم انداز زمانی و کیفیت زندگی توان تبیین و پیش بینی شادکامی دانشجویان را داشتند و در این بین کیفیت زندگی نقش واسطه ای معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    برای افزایش شادکامی در دانشجویان پیشنهاد می شود چشم اندازهای زمانی گذشته مثبت گرا و آینده متعالی تقویت شود و با بهبود کیفیت زندگی، شادکامی دانشجویان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: شادکامی، چشم انداز زمانی، کیفیت زندگی، داشنجویان
  • بهمن کرد، پروانه رهبری * صفحات 16-23
    مقدمه
    بهزیستی ذهنی بیماران قلبی عروقی یکی از مهمترین مسائل در زمینه سلامت روان است. ضروری است عواملی از قبیل ذهن آگاهی و معنای زندگی که می توانند نقش مهمی در افزایش بهزیستی داشته باشند، مورد نظر بگیرند. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی ذهنی براساس معنای زندگی و ذهن آگاهی در بین بیماران قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    این مطالعه همبستگی بر روی 152 بیمار (69 زن و 83 مرد) از بیماری های قلبی عروقی در سال 2016 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزارهای جمع آوری شامل سه ابزار روا و پایا بودند که عبارتند از: پرسشنامه بهزیستی ذهنی مولوی، پرسشنامه معنا در زندگی استگر و پرسشنامه ذهن آگاهی شش وجهی بائر بود. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در سطح معناداری (05/0 > P) انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد: بین مولفه «جستجوی معنا» با بهزیستی ذهنی رابطه معناداری وجود دارد (001/0 > P). به همین ترتیب، از میان مولفه های «تمرکز و توجه آگاهانه» با بهزیستی ذهنی (001/0 > P، 02/0 = r) و «عدم ارزیابی و قضاوت در تجارب درونی» با بهزیستی ذهنی رابطه مثبت و معناداری وجود دارند (001/0 > P، 18/0 = r). سرانجام نتایج رگرسیون نشان داد مولفه جستجوی معنا 17/0، تمرکز و توجه آگاهانه 19/0 و عدم ارزیابی و قضاوت در تجارب درونی 21/0 از عوامل پیشگوی کننده بهزیستی ذهنی بیماران بودند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، بیماران قلبی عروقی که در جستجوی معنای زندگی هستند؛ تمرکز و توجه آگاهانه دارند و به عدم ارزیابی و قضاوت تجربه های درونی خویش می پردازند، از بهزیستی ذهنی افزون تری برخوردارند. بنابراین، آموزش و به کارگیری این رویکردهای خودمراقبه ای مثبت برای بیماران قلبی عروقی پیشنهاد می شود که می تواند در ارتقای بهزیستی ذهنی بیماران قلبی عروقی موثر باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، معنای زندگی، ذهن آگاهی، بیماران قلبی عروقی
  • وجیهه باغی، الناز باغبان کریمی، حسین جعفری، رضا قانعی قشلاق صفحات 24-30
    مقدمه
    تغییر در سبک زندگی، عوارض دارویی و بیماری روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به فشار خون بالا تاثیر سوئی می گذارد. پژوهش کنونی با هدف پیش بینی نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به فشار خون بر اساس تاب آوری و حمایت اجتماعی انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی همبستگی 120 بیمار مبتلا به فشار خون بالا در سال 1395 به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از برگه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه های کیفیت زندگی SF-12، حمایت اجتماعی زیمت و تاب آوری بیماران قلبی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار PASW و به کمک آزمون های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره گام به گام استفاده شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    120 بیمار مبتلا به فشار خون (47 مرد و 73 زن) با میانگین سنی 11/14 ± 6/51 سال در این مطالعه شرکت داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد که بین کیفیت زندگی با توان افزایی معقولانه (506/0 = r)، خودمدیریتی (471/0 = r) و تبعیت از درمان (194/0 = r) همبستگی معنی داری وجود داشت. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که توان افزایی معقولانه، خودمدیریتی و تبعیت از درمان روی هم رفته قادر به تبیین 5/33 درصد از تغییرات کیفیت زندگی این بیماران بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که توان افزایی معقولانه، خودمدیریتی و تبعیت از درمان (سه بعد تاب آوری) پیش بینی کننده های کیفیت زندگی بیماران مبتلا به فشار خون بالا بودند. در مجموع بر اساس یافته های این مطالعه با آموزش و ارتقای تاب آوری می توان کیفیت زندگی بیماران مبتلا به فشار خون بالا را غنی تر نمود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، تاب آوری، حمایت اجتماعی، فشار خون بالا
  • پیمان حاتمیان *، آسیه مرادی صفحات 31-36
    مقدمه
    با توجه به نقش موثر پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی و نیز اهمیت توجه به سلامت روانی و رفتاری آنها، پژوهش حاضر با هدف مقایسه رفتارها و نگرش های خوردن ناسالم و افکار تکرار شونده منفی در پرستاران شیفت شب و شیفت روزانجام شد.
    روش کار
    این پژوهش توصیفی- مقایسه ای بود که در سال 1396 در بین پرستاران شهر کرمانشاه انجام گرفت. روش نمونه گیری پژوهش، خوشه ایچند مرحله ای بود که 60 نفر به عنوان پرستار شیفت شب و 60 نفر نیز به عنوان پرستار شیفت روز در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامهبازخورد خوردن ویلیامسون (1990) و پرسشنامه افکار تکرار شونده منفی مک اوی و همکاران (2010) بود. برای تحلیل داده های پژوهش از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری و نرم افزاز SPSS_22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که بین پرستاران شیفت شب و شیفت روز در میزان رفتارها و نگرش های خوردن ناسالم و افکار تکرار شونده منفی تفاوت معناداری وجود دارد، که این تفاوت در سطح (001/0 > P) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که رفتارها و نگرش های خوردن ناسالم و افکار تکرار شونده منفی در پرستاران به گونه ای تحت تاثیر نوع شیفت کاری (روز و شب) آن ها قرار دارد.
    کلیدواژگان: رفتارها و نگرش های خوردن، افکار تکرار شونده منفی، پرستاران
  • حسین شیبانی، نیلوفر میکائیلی *، محمد نریمانی صفحات 37-44
    مقدمه
    اختلال بد تنظیمی خلق مخرب، تشخیصی جدید در پنجمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی محسوب می شود که با تحریک پذیری مزمن، مداوم و شدید در کودکان و نوجوانان مشخص می شود. بر اساس گزارش انجمن روانشناسی آمریکا، این کودکان در معرض خطر ابتلا به افسردگی یک قطبی و یا اختلالات اضطرابی در بزرگسالی هستند. از آنجا که هیجان در این اختلال نقش کلیدی ایفا می کند، این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر استرس، اضطراب، افسردگی و تحریک پذیری دانش آموزان مبتلا به اختلال بد تنظیمی خلق مخرب انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون به همراه گروه کنترل بود. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 30 دانش آموز مقطع راهنمایی شهر شاهرود در سال تحصیلی 96-95 که با استفاده از مصاحبه تشخیصی به اختلال بد تنظیمی خلق مخرب مبتلا بودند، به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (هرگروه 15 نفر). آن ها به شاخص واکنش پذیری عاطفی استرینگرز (Stringaris) و مقیاس استرس، افسردگی و اضطراب لویندا (Levinda) پاسخ دادند. قبل از اعمال متغیرهای مستقل ابتدا پیش آزمون های مورد نظر از هر دو گروه گرفته و سپس برای گروه اول آموزش تنظیم هیجان گراتز (Gratz) و گاندرسون (Gunderson) در 8 جلسه 90 دقیقه ای انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از روش تحلیل کواریانس چند متغیری (Mancova) و به کمک نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش تنظیم هیجانی باعث کاهش افسردگی، استرس و اضطراب گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شد. همچنین تحریک پذیری دانش آموزان دارای اختلال نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل به طور معنی داری پایین آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که آموزش تنظیم هیجان درمان قابل قبولی برای کاهش آشفتگی هیجانی و تحریک پذیری دانش اموزان مبتلا به اختلال بد تنظیمی خلق مخرب است. بنابراین می توان از این درمان در این اختلال جدید بهره برد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، بد تنظیمی خلق مخرب، تحریک پذیری، آشفتگی هیجانی
  • طیبه پوست چیان، آمنه سادات کاظمی *، امید رضایی، مریم سادات کاظمی صفحات 45-52
    مقدمه
    طلاق از جمله عوامل گسیختگی و از هم پاشیدگی کانون خانواده است که عواقب بسیاری را برای افراد جامعه داشته و می تواند منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر افزایش امید به زندگی و تاب آوری زنان دارای مطلقه شهر قم انجام پذیرفت.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مطلقه شهر قم بوده و نمونه پژوهش نیز در برگیرنده 30 نفر از زنان مطلقه در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) بود. روش انجام کار بدین صورت بود که پس از انتخاب آزمودنی ها به روش هدفمند، 30 نفر از زنان مطلقه دارای معیارهای ورود، به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه قرار گرفتند. سپس گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر روی گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای و دو بار در هفته اجرا گردیده و داده ها در دو بازه زمانی پیش و پس از اجرای مداخله گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش آماری توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر افزایش امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه تاثیر گذار بوده و به لحاظ آماری معنی دار است (05/0 > P). بدین معنی که نمرات امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه به دنبال ارائه گروه درمانی افزایش داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر آن است که معنادرمانی گروهی می تواند در کاهش مشکلات و فشارهای روانی زنان مطلقه و به دنبال آن سبب افزایش امید به زندگی و تاب آوری آنان مورد استفاده قرار گیرد؛ لذا متخصصین حوزه سلامت می توانند با استفاده از معنادرمانی، تاب آوری و امید به زندگی افراد مطلقه را ارتقاء بخشند.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، معنادرمانی، امید به زندگی، تاب آوری، زنان مطلقه
  • سید مصطفی سید عسکری، میترا کامیابی، امین بیگ زاده، فرحناز نریمیسا* صفحات 53-60
    مقدمه
    آشفتگی روان شناختی عوارض متعددی در خانواده، زندگی اجتماعی، فردی، سازمانی و تاثیر به سزایی روی مشاغل مختلف می گذارد که می توان شغل پرستاری را یکی از تاثیر پذیرترین مشاغل در این مورد به حساب آورد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ابعاد شخصیتی با آشفتگی روان شناختی در پرستاران بیمارستان شفاء کرمان در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان شفا (324 نفر) در سال 1394 بودند که تعداد 177 نفر به عنوان حجم نمونه و به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS 20 و از طریق آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در سطع معنی داری (05/0 > P) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر طبق یافته ها، بین ابعاد شخصیتی با آشفتگی روان شناختی در پرستاران بیمارستان شفاء کرمان رابطه وجود دارد و نقش ابعاد شخصیتی در این آشفتگی با یکدیگر متفاوت است. به این صورت که افزایش روان رنجورخویی و گشودگی به تجربه با افزایش آشفتگی روان شناختی پرستاران همراه است. عامل روان رنجورخویی با ضریب 38/0 کمترین تاثیر و عامل وظیفه شناسی با (ضریب 89%) بیشترین تاثیر را در آشفتگی روان شناختی پرستاران داشتند.
    نتیجه گیری
    از آنجا که کارکنان اهداف و ارزش های سازمانی را بخش مهم از زندگی خود می دانند، با توجه به ساختار شخصیتی خود می توانند در شغلشان موفق تر باشند. بنابراین، هماهنگی شخصیت و سازگاری شغلی سبب جلوگیری از آشفتگی روان شناختی پرستاران و افزایش بهره وری می شود.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیتی، آشفتگی، روان شناختی، پرستار
|
  • Fariba Moradzadeh, Alireza Pirkhaefi * Pages 1-7
    Introduction
    Improving psychological characteristics, among the most important being marital satisfaction and cognitive flexibility, in married employees of the welfare office is of great importance due to their stresses. The aim of this research was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on marital satisfaction and cognitive flexibility among married employees of the welfare office.
    Methods
    The present research was semi-experimental with a pre-test and post-test with control groups. The statistical population included all married employees of the welfare office of Varamin city, during year 2016. A total of 30 individuals were selected by the available sampling method and randomly assigned to two equal groups. The experimental group underwent 8 sessions of 90 minutes educated by Bach and Moran’s acceptance and commitment therapy. Both groups completed the questionnaires of Olson and Flowers’s marital satisfaction and Dennis and Vander Wal’s cognitive flexibility as a pre-test and post-test. The data were analyzed by multivariate analysis of covariance and univariate analysis of covariance methods.
    Results
    The findings showed that there was a significant difference between experimental and control groups in two variables of marital satisfaction and cognitive flexibility. In the other words, acceptance and commitment therapy significantly led to an increase in marital satisfaction and cognitive flexibility of married employees (p≤0/05).
    Conclusions
    Regarding the findings of this research, counselors and therapists could use acceptance and commitment therapy to improve marital satisfaction and cognitive flexibility.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Marital Satisfaction, Cognitive Flexibility
  • Seyedeh Mahrokh Iranpour, Nasrolah Erfani *, Mohammad Ismaeel Ebrahimi Pages 8-15
    Introduction
    Living in the era of technology and information, despite the many benefits and widespread communication, has been accompanied by an increase in distance and loneliness of most people and the development of psychosocial problems, such as depression, suicide, divorce, and various types of delinquency. This affects the quality of life and happiness and has thus attracted the attention of scholars. The purpose of this study was to explain and predict quality of life and happiness based on the time horizons of students.
    Methods
    The statistical population of the study consisted of all graduate students of the Islamic Azad University of Hamedan during the academic year of 2011 to 2012. Their number was 4000. Sample size was based on at least 50 people while 10 predictors for each variable was estimated, thus 120 people were selected by stratified random sampling. For measuring the time perspective, the Zimbardo (66) questionnaire (1999) was used, for quality of life, 26 questions prepared by the World Health Organization (2006), and for happiness, the Oxford questionnaire 29, designed by Arjil (1996), was used. Data analysis was performed by Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis using Barney and Kenny method with the SPSS software.
    Results
    The results showed that the time horizons of students were not high, while their quality of life and their happiness were reported as high. Also, there was a significant relationship between the time perspective, quality of life and happiness among students. In addition, the time perspective and quality of life were able to explain and predict happiness of undergraduate students at the Islamic Azad University of Hamedan. Meanwhile, quality of life had a significant mediator role.
    Conclusions
    In order to increase the happiness of students, it is suggested to encourage past positive perspectives and transcendental future, while improving quality of life.
    Keywords: Happiness, Time Perspective, Quality of Life, Dustening
  • Bahman Kord, Parvaneh Rahbari * Pages 16-23
    Introduction
    The subjective well-being of cardiovascular patients is one of the most important issues in mental health. It is necessary to consider factors, such as mindfulness and meaning of life that could play an important role in increasing well-being. The present study aimed at predicting subjective well-being based on meaning of life and mindfulness among cardiovascular patients.
    Methods
    This correlational study was conducted on 152 patients (69 females and 83 males) with cardiovascular diseases during year 2016, using available sampling methods. The data collection tools included three valid and reliable scales: Molavi’s subjective well-being, Stager’s meaning in life, and Baer’s mindfulness. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and regression analysis with significance level of P
    Results
    The results showed that there was a significant positive correlation between “search of meaning” and subjective well-being (P
    Conclusions
    According to the findings of this study, cardiovascular patients, who seek a meaning of life, have focus and attention of awareness, and show non-judgement of internal experiences, experience more subjective well-being. Therefore, training and application of positive self-care approaches for these people are recommended.
    Keywords: Subjective Well-Being, Meaning of Life, Mindfulness, Cardiovascular Disease
  • Vajiheh Baghi, Elnaz Baghban Karimi Pages 24-30
    Introduction
    Change in lifestyle, and side effects of drug and disease affect the quality of life of patients with hypertension. This study aimed at predicting the quality of life of patients with hypertension based on resilience and social support.
    Methods
    In this cross-sectional study, 120 hypertensive patients were recruited by the convenience sampling during year 2016. Data were collected by a demographic form, quality of life (SF-12), Zimet social support, and resilience in cardiovascular patients. The data were analyzed by descriptive statistics, Pearson correlation, and multivariate stepwise regression using PASW (Predictive Analytics Software). P values of less than 0.05 were considered significant.
    Results
    Overall, 120 patients with hypertension (47 males and 7 females) with a mean age of 51.6 ± 14.11 years participated in this study. The results of this study showed that there was a significant correlation between quality of life and rational empowerment (r = 0.506), self-management (r = 0.471), and medication adherence (r = 0.194). Stepwise regression results showed that pain was able to explain 33.5% of changes in quality of life.
    Conclusions
    The results showed that rational empowerment, self-management, and medication adherence were predictors of quality of life in patients with high blood pressure. Overall, based on the findings of this study, education and promotion of resiliency could increase quality of life.
    Keywords: Quality of Life, Resilience, Social Support, Hypertension
  • Peiman Hatamian *, Aasieh Moradi Pages 31-36
    Introduction
    Considering the effective role of nurses in hospitals and treatment centers, as well as the importance of their mental and behavioral health, the present study aimed at comparing unhealthy eating behaviors and attitudes and negative repeating thoughts in night shift and day nurses.
    Methods
    This was a descriptive-comparative study, conducted during year 2017 on nurses of Kermanshah. The sampling method was a multi-stage cluster sampling, including 60 night and 60 day shift nurses. The data collection tool was an Includes Eating Feedback Questionnaire Williamson (1990) and Negative Repetitive Thought Questionnaire by McCawley et al. (2010). To analyze the data, multivariate analysis of variance was used with the SPSS-22 software.
    Results
    The results of the analysis showed that there was a significant difference between night shift and day shift nurses regarding unhealthy eating behaviors and attitudes and negative repeating thoughts, with the difference being significant (P
    Conclusions
    According to the results of this study, it could be said that unhealthy eating behaviors and attitudes and negative repeating thoughts in nurses are influenced by the type of work shift (day and night).
    Keywords: Eating Behaviors, Attitudes, Negative Repeating Thoughts, Nurses
  • Hosein Sheybani, Niloofar Mikaeili *, Mohammad Narimani Pages 37-44
    Introduction
    Disruptive mood dysregulation disorder is a new diagnosis in the fifth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) that is characterized by chronic, persistent and severe irritability in children and adolescents. According to the American Psychological Association, these children are at risk of polar depression or anxiety disorders in adulthood. Since emotions play a key role in this disorder, the current research aimed at studying the efficacy of teaching emotion regulation on stress, anxiety, depression and irritability of students with disruptive mood dysregulation disorder.
    Methods
    The present research was experimental with a pre-test and post-test design with a control group. Using purposive sampling, 30 junior high school students with disruptive mood dysregulation disorder were selected through a diagnostic interview, and were then randomly assigned to an experimental and a control group (each group consisted of 15 people). They answered the Stringaris emotional reactivity index and Levinda stress, depression and anxiety scale. Before applying independent variables, the pretests were taken from both groups and then the first group took part in eight 90-minute sessions of group therapy based on Gratz and Gunderson's emotion regulation training. Data were analyzed by Multivariate Analysis of Covariance (MONCOVA) method using the SPSS-21 software.
    Results
    The Findings revealed that such an education decreases depression, stress, and anxiety of the experimental group. The irritability of the students with disruptive mood decreased considerably compared with the pretest and the control group.
    Conclusions
    Finally, it was concluded that the education of emotion regulation is an acceptable treatment for decreasing emotive derangement and irritability of the students with disruptive mood dysregulation disorder. As a result, this treatment could be used in curing this new disorder.
    Keywords: Emotion Regulation, Disruptive Mood Dysregulation Disorder, Irritability, Depression, Stress, Anxiety
  • Tayebe Pustchian, Amane Sadat Kazemi *, Omid Rezaee Pages 45-52
    Introduction
    Divorce is among the important factors, which can cause the family circle to disintegrate. It has many consequences on the society and can be the origin of numerous social harms. The aim of the present paper was to evaluate the effectiveness of group logo therapy on life expectancy and resilience among divorced women.
    Methods
    In this study, a semi-experimental pre-test post-test design with control group was conducted. The statistical population was all the divorced women in Qom City, Iran, and the statistical sample consisted of 30 divorced women who were randomly assigned into experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. The experimental group received group logo therapy in eight sessions (each session lasted 90 minutes) twice a week. The data were collected before and after the intervention. The collected data were analyzed using descriptive statistics (average and standard deviation) and inferential statistics (analysis of covariance) methods.
    Results
    The results showed that group logo therapy was effective on increasing life expectancy and resilience of the divorced women, and the outcome of the data set was statistically significant (P
    Conclusions
    The results of this study indicate that group logo therapy can be effective in reducing psychological stress and problems of divorced women. Accordingly, group logo therapy is an appropriate way to increase life expectancy and resilience of divorced women. Using this method, mental health professionals can improve the status of divorced women.
    Keywords: Group Therapy, Logo Therapy, Life Expectancy, Resilience, Divorced Women
  • Seyed Mostafa Seyed Askari, Mitra Kamyabi, Amin Beigzadeh, Farahnaaz Narimisa * Pages 53-60
    Introduction
    Cognitive impairment is caused by major problems in the ability of human cognition. Common cognitive problems or psychological distress have an effect on family, social life, personal life or career of a person. In addition, it has an indispensable impact on different jobs. Nursing is one of the most affected jobs in this regard. This study aimed to investigate the relationship between personality features and psychological distress in nurses working in Shafa Hospital in Kerman.
    Methods
    In this descriptive-correlational research, the study population consisted of all nurses of Shafa hospital (n = 324). We used Morgan table and based on simple random method, 177 nurses entered the study. In order to gather data, we used Oxford-Liverpool inventory of feelings and experiences (O-LIFE) as well as Goldberg big five personality inventory. Data were analyzed using SPSS software version 16.
    Results
    Findings showed that there was a relationship in neuroticism, extroversion, openness to experience, and conscientiousness with psychological distress in nurses of Shafa Hospital in Kerman. Findings highlighted that the role of personality features in psychological distress are different. In this regard, an increase in neuroticism and openness to experiences was accompanied by an increase in psychological distress. By the same token, neuroticism (0.38) and openness (0.42) had the least and conscientious (0.89) had the most impacts, respectively.
    Conclusions
    As personnel of an organization need to follow their desires and become part of the norms and objectives of an organization, their personality structure can help them to stay and succeed in a job. Thus, personality coordination and job compatibility can prevent psychological distress in nurses and increase their dignity and satisfaction in the organization. This augments the productivity of an organization.
    Keywords: Personality Traits, Psychological Distress, Nurses