فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:21 Issue: 5, 2018

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:21 Issue: 5, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • طاهره نصرت زهی، ابراهیم علیجانی، احسان وثوقی رهبری *، مهدی اتابکی صفحات 4-10
    زمینه
    سرطان سلول سنگفرشی دهان شایع ترین سرطان حفره دهان است، بنابراین شناخت نشان گرهای سرطان سلول سنگفرشی دهان جهت تشخیص زودهنگام ضروری است. ممکن است آنالیز تغییرات در سرم پروتئین تام و آلبومین در سرطان سلول سنگفرشی دهان راهی جهت کنترل مرگ و میر بیماران باشد.
    هدف
    در این مطالعه سطح پروتئین تام و آلبومین بزاقی در بیماران مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی دهان بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1393 الی 95 انجام شد.30 بیمار مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی دهان مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی زاهدان براساس معاینات بالینی و آسیب شناسی به عنوان گروه مورد و 30 فرد سالم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. بزاق غیرتحریکی هر دو گروه جمع آوری گردید. سطح پروتئین تام و آلبومین بزاقی دو گروه با آزمایش الایزا اندازه گیری و با آزمون تی غیروابسته و آزمون کای دو تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان آلبومین بزاق در گروه مورد به طور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بود (0/05>P). میزان پروتئین تام بزاق در گروه مورد مشابه گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سطح آلبومین بزاق می تواند به عنوان یک نشان گر در شناسایی سرطان سلول سنگفرشی دهان استفاده شود و جهت تعیین پروتئین تام به عنوان یک نشان گر در شناسایی زودهنگام ضایعات بدخیم بررسی های بیش تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سرطان دهان، آلبومین، پروتئین تام، بزاق
  • مائده صالحی، عذرا اخی، جابر موسوی، مریم ضیایی، طاهره ملانیا * صفحات 11-18
    زمینه
    دیابت ملیتوس یک بیماری مزمن متابولیکی شایع است که اثرات جسمانی متعددی برای بیمار دارد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین فراوانی سوزش و خشکی دهان علامتی در بیماران دیابتیک نوع 2 شهر ساری و قائم شهر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 1455 بیمار مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 با شکایت از سوزش و خشکی دهان مراجعه کننده به درمانگاه دیابت شهر ساری و قائم شهر در سال 1394 بررسی شدند. از هر بیمار در مورد خشکی و سوزش دهان به صورت مزمن سوال پرسیده و در صورت پاسخ مثبت، معاینه دهانی به منظور حصول اطمینان از عدم وجود ضایعات مخاطی و جستجوی نشانه های خشکی دهان انجام شد. سپس پرسش نامه خشکی دهان توسط بیماران مبتلا به آن تکمیل گردید. در نهایت اطلاعات با استفاده از آزمون های تی مستقل و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع سوزش دهان در 111(%7/6) بیمار دیابتی بدست آمد که در خانم ها به طور معنی داری بیش تر از آقایان بود (0/0001>P). شیوع خشکی دهان در 239 (%16/4) بیمار مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین زنان و مردان وجود نداشت. سوزش و خشکی دهان با میزان قند خون ناشتا و HbA1c بیماران دیابتی رابطه معناداری داشت (0/0001>P).
    نتیجه گیری
    احتمال خشکی و سوزش دهان در بیماران دیابتی با کنترل متابولیک ضعیف بالاتر می رود که می تواند عوارض جدی تری در ارتباط با سلامت دهان در آنان ایجاد کند.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، خشکی دهان، سندرم سوزش دهان
  • حمیده پاک نیت، سپیده جهانیان، فاطمه رنجکش * صفحات 19-25
    زمینه
    دیسمنوره اولیه به قاعدگی دردناک بدون علت عضوی گفته می شود که شایع ترین نوع درد دوره ای در زنان در دوره باروری می باشد. شدت دیسمنوره اولیه تحت تاثیر عوامل متعددی می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی شیوع دیسمنوره اولیه و عوامل موثر بر آن در دختران 14 تا 18 ساله شهر قزوین انجام شد.
    موارد و
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1395 به روش خوشه ایتصادفی بر روی 400 نفر از دانش آموزان مدارس متوسطه قزوین انجام شد. شرایط ورود به مطالعه؛ سن 14 تا 18 سال، داشتن قاعدگی منظم و شرایط خروج از مطالعه؛ استفاده از هر نوع دارو، ابتلا به بیماری های مزمن و چرخه های قاعدگی نامنظم بود. داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته شامل؛ اطلاعات فردی- اجتماعی، قاعدگی و زمینه های ارثی گردآوری و با آزمون های مجذور کای و همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر میانگین سنی افراد مورد مطالعه و سن منارک به ترتیب 0/59±16/16 و 1/15±13/06 بود. میانگین طول چرخه قاعدگی و طول مدت قاعدگی به ترتیب 9/6±31/02 و 1/26±6/33 روز بود. براساس نتایج، 330 نفر (%82/5) از افراد مطالعه دیسمنوره اولیه داشتند. بین شدت دیسمنوره با مدت قاعدگی (0/007=P)، وزن (0/04=P) و سابقه خانوادگی وجود دیسمنوره (0/001>P) ارتباط آماری معنی داری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه شیوع دیسمنوره اولیه در دختران نوجوان بالااست و شدت درد با طول مدت قاعدگی، وزن و سابقه خانوادگی وجود دیسمنوره ارتباط داشت.
    کلیدواژگان: شیوع، دیسمنوره اولیه، شدت، دختران نوجوان
  • حمیده خوش ترکیب، جهان آرا ممی خانی، سعید آصف زاده * صفحات 26-35
    زمینه
    تحقق دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی- درمانی یکی از هدف های اصلی سیستم های بهداشتی- درمانی می باشد. پایش دسترسی، یکی از مولفه های ضعیف در بسیاری از کشورهای دنیا به شمار می آید.
    هدف
    این پژوهش با هدف مقایسه فراهمی خدمات بهداشتی- درمانی در استان های؛ زنجان، قزوین و البرز با استفاده از مدل ارزیابی فراهمی و آمادگی خدمات (SARA) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در استان های؛ قزوین، زنجان و البرز با استفاده از اطلاعات سال 1391 انجام شده است. در این مطالعه چک لیستی با استفاده از مولفه هایی که در کتاب راهنمای مرجع ارزیابی فراهمی و آمادگی خدمات وجود داشت تهیه و پس از بومی سازی در کشور مورد استفاده قرار گرفت. این چک لیست شامل 3 قسمت اصلی (زیرساخت ها، نیروی کار و بهره برداری از خدمات) است. داده ها از طریق وزارت بهداشت و مرکز آمار ایران به دست آمد.
    یافته ها
    فراهمی خدمات بهداشتی- درمانی در استان های؛ قزوین، زنجان و البرز وضعیت مطلوبی داشت (به ترتیب 115، 167 و %59). زیرساخت ها به ترتیب %383، 264 و 163، نیروی کار بهداشتی- درمانی (به ترتیب 307، 223 و %96) و شاخص بهره برداری سرپایی (به ترتیب 24، 18 و %14) و بستری به ترتیب 108، 44 و %72 را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد، فراهمی خدمات بهداشتی- درمانی در استان زنجان نسبت به قزوین و البرز وضعیت مطلوب تری دارد و نیاز است استان های قزوین و البرز هزینه بیش تری به تهیه و تدارک خدمات بهداشتی- درمانی در این استان ها اختصاص دهند.
    کلیدواژگان: دسترسی به خدمات بهداشتی، درمانی، عرضه و توزیع، کارکنان بخش سلامت
  • سمیرا انصاری، تینا بختیاری، سکینه ورمزیار *، زهرا نوروزپور، فاطمه هادی پور صفحات 36-46
    زمینه
    آرایشگران به دلیل انجام حرکات تکراری و وضعیت های بدنی نامناسب در معرض ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی می باشند.
    هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر بر ناراحتی اسکلتی- عضلانی و پیامد آن در آرایشگران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1395 صورت گرفت. 153 نفر از آرایشگران رسمی زن شهر قزوین به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت ارزیابی خطر ارگونومیکی از روش ارزیابی سریع کل بدن (REBA) (با کمک نرم افزار Nexgenergo) و جهت بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و توانایی انجام کار از دو پرسش نامه نوردیک و شاخص توانایی کار (WAI) استفاده گردید. جهت آنالیز داده ها از آزمون های رگرسیون لجستیک تک و چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    میزان شیوع ناراحتی اسکلتی- عضلانی کل بدن در بین افراد مورد مطالعه 116 نفر (%75/8) گزارش شد. وزن از جمله عوامل فردی است که به تنهایی 17 برابر میزان شیوع ناراحتی را افزایش و در تعامل با سایر عوامل خطرزا میزان غیبت از کار و مراجعات به پزشک را به ترتیب 3/6 و 36 برابر افزایش می دهد. افراد با سطح توانایی خوب نسبت به افراد با سطح توانایی عالی 4 برابر بیش تر در معرض ناراحتی های اسکلتی- عضلانی بودند. افراد با سطح توانایی ضعیف نسبت به افراد با سطح توانایی عالی به ترتیب 18 و 8 برابر بیش تر غیبت از کار و مراجعه به پزشک داشتند.
    نتیجه گیری
    کاهش وزن، کاهش ساعات کاری و بهبود توانایی انجام کار می تواند منجر به کاهش ناراحتی های اسکلتی- عضلانی، غیبت از کار و مراجعه به پزشک در بین آرایشگران زن شود.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، شاخص توانایی انجام کار، آرایشگران
  • لیلی یکه فلاح، طاهره اشک تراب *، هومان منوچهری، حمید علوی مجد صفحات 47-54
    زمینه
    در ایران انجام مراقبت های بیهوده، پرستاران بخش های ویژه را با چالش های پیچیده ای مواجه نموده است
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی فراوانی مراقبت بیهوده در بخش های آی سی یو از دیدگاه پرستاران صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش سرشماری در کلیه بخش های آی سی یو خصوصی، دولتی و دانشگاهی استان قزوین از دیدگاه 210 پرستار شاغل در آی سی یوهای مختلف در سال 1393 انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری؛ کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و فریدمن انجام شد.
    یافته ها
    بیش ترین شیوع میانگین انجام مراقبت بیهوده از دیدگاه پرستاران در بیمارستان های دانشگاهی 23/2 ± 51/98 بود در حالی که این میزان در بیمارستان خیریه به کم ترین میزان رسیده بود (12/77 ± 37/3). بین میانگین انجام مراقبت های بیهوده در بیمارستان های مختلف تفاوت معنی داری وجود داشت (0/007< P).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که پرستاران می توانند نقش کلیدی در اداره مراقبت های بیهوده داشته باشند، بنابراین با آگاهی از فراوانی مراقبت های بیهوده می توان گام مهمی در جهت تدوین برنامه های مفید مراقبتی در بخش های آی سی یو برداشت.
    کلیدواژگان: مراقبت بیهوده، دیدگاه پرستاران، آی سی یو، شیوع
  • رضا قنبری، علی شهریاری، اسرافیل عسگری، سعید حسین پور، جابر یگانه، نیلوفر سلیقه دار ایران، رحیم عالی * صفحات 55-71
    باکتری ها و ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک از طرق مختلف به محیط زیست وارد می شوند. انتشار این عوامل به محیط زیست باعث افزایش نگرانی های مرتبط با سلامت عمومی شده است. در مقاله حاضر ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی در منابع محیطی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مرور سیستماتیک داده ها از 1294 مقاله، 39 مقاله از منابع اطلاعاتی معتبر شامل؛ Science Direct، PubMed،Google Scholar و SID استخراج و انتخاب مقالات براساس چک لیست پریزما انجام شد. معیار ورود به مطالعه شناسایی ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به هشت گروه مهم آنتی بیوتیکی با استفاده از تکنیک PCR در منابع محیطی اعم از تصفیه خانه های فاضلاب شهری و بیمارستانی، زایدات حیوانی، کشاورزی، پساب خروجی تصفیه خانه ها، آب های طبیعی، رسوبات و آب های آشامیدنی بود. در این بررسی 113 ژن کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به هشت گروه آنتی بیوتیکی (بتالاکتام، آمینوگلیکوزید ها، تتراسایکلین ها، ماکرولیدها، سولفونامیدها، کلرامفنیکل، گلیکوپپتید و کینولون ها در محیط های مختلف شناسایی گردید. در همه محیط های مورد بررسی ژن های کدکننده یافت شد. بررسی میکروارگانیسم های حامل این ژن ها نشان داد بسیاری از باکتری ها به ویژه باکتری های گرم منفی در اکتساب و انتشار این آلاینده ها در محیط موثر می باشند. تخلیه فاضلاب خام یا پساب تصفیه خانه های فاضلاب از زمینه های اصلی انتشار ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک (ARGs ؛ Antibiotic Resistance Genes) به منابع محیطی بوده و می تواند برای سلامت عمومی ایجاد خطر نماید.
    کلیدواژگان: ژن های کدکننده مقاومت آنتی بیوتیکی، منابع آب و فاضلاب، آلاینده های زیستی
  • نفیسه انصاری نژاد، بهاره عباسی، فرشید فرداد، پیمان نامدار، طیب رمیم * صفحات 72-77
    زمینه
    تجویز بی رویه فرآورده های خونی سبب کاهش ذخایر بانک خون و توزیع نامناسب فرآورده های خونی می گردد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص های ترانسفیوژن پلاسمای تازه منجمد در بخش اورژانس بیمارستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در مدت زمان یک سال ( از مهرماه 1395 الی 96) در بیماران بستری در بخش اورژانس بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران انجام شد.
    یافته ها
    درخواست پلاسمای تازه منجمد در 70 بیمار (47 مرد و 23 زن) انجام شد (میانگین سنی 18/22±57/96 سال). از 294 واحد پلاسمای تازه منجمد درخواست شده تعداد 93 واحد (%31/64) مصرف شده بود. بیش ترین درخواست پلاسمای تازه منجمد مربوط به کم خونی مزمن و حاد بود.
    نتیجه گیری
    نسبت ترانسفیوژن و شاخص ترانسفیوژن در حد قابل قبول قرار داشت در حالی که در مورد نسبت آزمایش کراس مچ به خون تزریق شده از وضعیت نامطلوبی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: فرآورده های خونی، پلاسمای تازه منجمد، نسبت ترانسفیوژن، شاخص ترانسفیوژن
  • علی محمد مصدق راد، مریم سعادتی * صفحات 78-83
    مقدمه
    فرهنگ سازمانی می تواند بر رضایت شغلی، تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان و بهره وری سازمان تاثیرگذار باشد. فرهنگ سازمانی مناسب نقش به سزایی در موفقیت سازمان ها دارد.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین نوع فرهنگ سازمانی بیمارستان های شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی با استفاده از پرسش نامه در شهر قزوین در سال 1392 انجام شد که پس از تایید روایی و پایایی، بین 800 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان های شهر قزوین براساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای سهمیه ای توزیع شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز فرهنگ سازمانی بیمارستان های شهر قزوین برابر با 2/95 از پنج امتیاز بود. فرهنگ سازمانی بیمارستان ها در ابعاد توجه به جزئیات و ثبات قوی و در ابعاد خلاقیت، خطرپذیری، کار گروهی و فاصله قدرت در حد متوسط ارزشیابی شد. توجه به جزئیات در بیمارستان های دولتی بیش تر از بیمارستان های خصوصی و تامین اجتماعی بوده است.
    نتیجه گیری
    فرهنگ بیمارستان های شهر قزوین از نوع فرهنگ میانه (متوسط) ارزشیابی شد. مدیران به منظور ارتقای عملکرد بیمارستان ها و افزایش رضایت کارکنان و بیماران باید فرهنگی را ایجاد کنند که در آن خلاقیت و نوآوری، کارگروهی و خطرپذیری بیش تر و فاصله قدرت کم تر باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، رفتار سازمانی، بیمارستان، کارکنان
|
  • T. Nosratzehi, E. Alijani, E. Vosoughi Rahbari *, M. Atabaki Pages 4-10
    Background
    Oral squamous cell carcinoma (OSCC) is the most common oral cavity neoplasia. Therefore, recognition of OSCC markers are essential for early diagnosis. The analysis of changes in serum total protein and albumin in OSCC may be a way for controlling the mortality of patients.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the total protein level and salivary albumin in patients with OSCC.
    Methods
    This case-control study was conducted in 2015-2017. Thirty patients with OSCC were selected based on clinical and pathological examinations as a case group that referring to oral diseases department of Zahedan School of Dentistry and 30 individuals healthy subjects were selected as a control group. Unstimulated saliva was collected from both groups. Total protein level and salivary albumin of the two groups were measured by ELISA. The independent T-test and Chi-square test were used to compare total protein level and salivary albumin between the two groups.
    Findings: The results showed that salivary albumin level in the case group was significantly higher than the control group (P
    Conclusion
    It seems that salivary albumin levels could be used as a biomarker for the detection of OSCC and further studies are recommended to determine the total protein as a biomarker in early detection of malignant lesions.
    Keywords: Oral Squamous cell carcinoma, Albumin, Total proteins, Saliva
  • M. Salehi, O. Akha, J. Mousavi, M. Ziaee, T. Molania * Pages 11-18
    Background
    Diabetes mellitus is a common chronic metabolic disease which have numerous physical effects for patients.
    Objective
    The aim of this study was to determine the prevalence of subjective xerostomia and burning mouth of patients with type 2 diabetes mellitus in cities of Sari and Qaemshahr.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, totally 1455 patients with type 2 diabetes mellitus with complain of xerostomia and/or burning mouth which had referred to diabetes clinic in Sari and Qaemshahr were examined in 2016. For every patient asked about chronic xerostomia and burning mouth and if the answer was positive, the oral examination was done to ensure the absence of mucosal lesions and find signs of xerostomia. Then, xerostomia questionnaire was completed by patients suffering from dry mouth. Finally, the information was statistically analyzed by T test and chi square test.
    Findings: Prevalence of burning mouth was found 111 (7.6%) in diabetic patients that in the women were significantly higher than in men (P
    Conclusion
    Possibility of burning mouth, and xerostomia will increase in the diabetic patients with low metabolic control which can cause more severe side effects related to oral health.
    Keywords: Diabetes mellitus, Xerostomia, Burning mouth syndrome
  • H. Pakniat, S. Jahanian, F. Ranjkesh * Pages 19-25
    Background
    Primary dysmenorrhea (PD) refers to menstrual pain without any organic cases which is the most common cyclic pain in woman of reproductive age. Dysmenorrhea’s severity is influenced by several factors.
    Objective
    The aim of this study was to examine the prevalence of primary dysmenorrhea and its related factors in girls 14-18 years in Qazvin.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted on 400 students of Qazvin secondary high schools by using random cluster sampling in 2016. The inclusion criteria were as follows: age range between 14-18 years, regular menstrual pattern and the exclusion criteria were as follows: use of any medication, chronic disease, and irregular menstrual cycles. Data collection was performed through checklists prepared by the researchers, which consisted of two parts: demographic features, menstruation and heritable backgrounds. For data analysis, Chi-square and Pearson, Spearman correlation tests were performed.
    Findings: The mean age of participants and menarche was 16.16±0.59 and 13.06±1.15 years respectively. The mean length of the menstrual cycle and duration was 31.02±9.60 and 6.33±1.26 days respectively. According to the results, 330 cases (82.5%) of participants had primary dysmenorrhea. A significant correlation was found between severity of dysmenorrhea with duration of menstrual (P=0.007), weight (P=0.04) and family history of dysmenorrhea (P
    Conclusion
    High prevalence of dysmenorrhea among teenage girls and the severity of PD is related to the duration of menstrual, weight, and family history of dysmenorrhea.
    Keywords: Prevalence, Primary dysmenorrhea, Severity, Teenage girls
  • H. Khoshtarkib, J. Mamikhani, S. Asefzadeh * Pages 26-35
    Background
    The realization of fair access to health services is one of the essential goals of health systems. The regular monitoring of access is often consider as a weak component in many countries around the world.
    Objective
    This study aimed to compare the availability of health services in Qazvin, Zanjan and Alborz provinces using service availability and readiness assessment model (SARA).
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Qazvin, Zanjan and Alborz provinces in 2012. The questionnaire using components available in the SARA reference book has been prepared and further localized for our country. This questionnaire contains three main components including infrastructure, core health personnel and service utilization. The data is obtained from the ministry of health and statistics center of Iran.
    Findings: Availability of health service in Qazvin, Zanjan and Alborz province showed favorable situation (115, 167 and 59% respectively), infrastructure (383, 264 and 163% respectively), core health personnel (307, 223 and 96% respectively) and the outpatient utilization (24, 18 and 14% respectively) and inpatient utilization (108, 44 and 72% respectively) in compare to SARA model.
    Conclusion
    The results showed that the availability of health services in Zanjan is more qualificated than Qazvin and Alborz, so that Qazvin and Alborz should allocate more costs to provision of health services in both provinces.
    Keywords: Health services accessibility, Supply, distribution, Health manpower
  • S. Ansari, T. Bakhtiari, S. Varmazyar *, Z. Norozpoor, F. Hadipoor Pages 36-46
    Background
    The hairdressers are exposed to musculoskeletal disorders (MSDs) due to repetitive movements in awkward postures.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effective factors on MSDS prevalence and its consequents in hairdressers.
    Methods
    This cross-sectional descriptive and analytical study has done in 2016. One hundred fifty three subjects of female hairdressers were recruited for the census in Qazvin. Rapid entire body assessment (REBA) method used to ergonomics risk assessment (by Nexgenergo software) and two questionnaires Nordic and work ability index (WAI) were used to investigate MSDS prevalence and work ability respectively. Data were analyzed using single and multivariate logistic regression.
    Findings: The prevalence of MSDs was reported 116 (75.8%) among the study subjects. Weight is an individual factor that increases the prevalence of MSDs to 17 times alone and in combination with other risk factors, increases the absence from the work and refer to doctors to 3.6 and to 36 times respectively. Individuals with good ability have 4 times more exposed to MSDs compared to individuals with excellent ability. Individuals with weak ability have more absence from the work and refer to the doctor compared to people with excellent ability (18 and 8 times respectively).
    Conclusion
    Weight loss, reducing work times, improve the work ability can cause decrease the MSDs, absence from the work and refer to doctor in female hairdressers.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Work ability index, Hairdressers
  • L. Yekefallah, T. Ashktorab *, H. Manoochehri, H. Alavi Majd Pages 47-54
    Background
    Futile care is provided many complicated challenges for nursing in intensive care units in Iran.
    Objective
    This study aimed to study prevalence of futile care from the viewpoints of nurses that working ICU.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on totally 210 nurses working in all ICU of academic, public, and private hospitals of Qazvin city in 2014. Data were analyzed using Chi-square, independent t-test, one-way ANOVA and Friedman tests.
    Findings: The most prevalence of providing futile care was in teaching hospital (51.98±23.2), and the least prevalence was in charity hospital (37.3±12.77). There was significant difference between mean of futile care in different hospitals (P
    Conclusion
    As the key role of nurses in the managing futile care, awareness about prevalence of this kind of care, could be initial step for providing benefit care plans in ICU.
    Keywords: Futile care, Nurse's attitude, Intensive care unit, Prevalence
  • R. Ghanbari, A. Shahryari, E. Asgari, S. Hosseinpoor, J. Yeganeh, N. Salighehdar Iran, R. Aali * Pages 55-71
    Antibiotic-resistant bacteria and genes enter the environment in different ways. The release of these factors into the environment has increased concerns related to public health. The aim of the study was to evaluate the antibiotic resistance genes (ARGs) in the environmental resources. In this systematic review, the data were extracted from valid sources of information including ScienceDirect, PubMed, Google Scholar and SID. Evaluation and selection of articles were conducted on the basis of the PRISMA checklist. A total of 39 articles were included in the study, which were chosen from a total of 1249 papers. The inclusion criterion was the identification of genes encoding antibiotic resistance against the eight important groups of antibiotics determined by using the PCR technique in the environmental sources including municipal and hospital wastewater treatment plants, animal and agricultural wastes, effluents from treatment plants, natural waters, sediments, and drinking waters. In this study, 113 genes encoding antibiotic resistance to eight groups of antibiotics (beta-lactams, aminoglycosides, tetracyclines, macrolides, sulfonamides, chloramphenicol, glycopeptides and quinolones) were identified in various environments. Antibiotic resistance genes were found in all the investigated environments. The investigation of microorganisms carrying these genes shows that most of the bacteria especially gram-negative bacteria are effective in the acquisition and the dissemination of these pollutants in the environment. Discharging the raw wastewaters and effluents from wastewater treatments acts as major routes in the dissemination of ARGs into environment sources and can pose hazards to public health.
    Keywords: Antibiotic resistance genes, Water, wastewater resources, Environmental pollution
  • N. Ansarinejad, B. Abbasi, F. Fardad, P. Namdar, T. Ramim * Pages 72-77
    Background
    Uncontrolled prescribing of blood products can cause reduce blood bank reserves and inappropriate distribution of blood products.
    Objective
    The goal of this study was to determine of fresh frozen plasma (FFP) transfusion indicators in emergency department.
    Methods
    A cross-sectional study was done in patients admitted to the emergency department of Rasoul Akram, Tehran, Iran for one year (September 2016 to 2017).
    Findings: Seventy patients (47M/23F) were assessed with the mean age 57.96±18.22 years. Totally 294 units of fresh frozen plasma (FFP) were requested for patients and 93 units (31.64%) were used. The most indication for FFP unit request was acute and chronic anemia.
    Conclusion
    Transfusion rate and index were within acceptable limits, while the crossmatch to transfusion ratio (C/T) was undesirable.
    Keywords: Products blood, Fresh frozen plasma, Transfusion ratio, Transfusion index
  • Am. Mosadeghrad, M. Saadati * Pages 78-83
    Background
    Organizational culture influences employees’ job satisfaction, commitment and performance. A strong corporate culture enhances organizational performance.
    Objective
    The aim of this study was to determine the type of organizational culture in Qazvin hospitals
    Methods
    A descriptive and cross-sectional study was conducted by a survey questionnaire in Qazvin (2013) that was distributed among 800 hospital employees and managers based on stratified random sampling.
    Findings: The mean of hospitals’ organizational culture was 2.95 out of 5 score. Hospital's organizational cultures were evaluated as strong in attention to details and stability dimensions and moderate in creativity, risk taking, team working and power distance dimensions. Attention to details in public hospitals was higher than private and social security hospitals.
    Conclusion
    Organizational culture of Qazvin hospitals was evaluated as moderate. Managers for improving hospital's performance and enhancing employee's and patient's satisfaction should create a culture of higher creativity, innovation, team working and risk taking and lower power distance.
    Keywords: Organizational culture, Organizational behavior, Hospital, Employees