فهرست مطالب

مطالعات اخلاق کاربردی - سال هفتم شماره 26 (تابستان 1396)

نشریه مطالعات اخلاق کاربردی
سال هفتم شماره 26 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحه 9
  • طاهره رجبی، حسنعلی بختیار نصرآبادی صفحه 11
    انسان موجودی اجتماعی است. بر همین اساس، بسیاری از اهداف جامعه اسلامی در بستر جامعه و بر پایه تعامل و ارتباط شایسته انسان ها محقق می شود. افراط و تفریط همواره معضلی در برقراری روابط اجتماعی بوده است.
    این مقاله می کوشد با توجه به سیره عملی پیامبردر روابط با زنان، به یک الگو دست یابد. روش تحقیق در این مقاله، مطالعات تاریخی است و شواهد از کتب تاریخی جمع آوری شده است. بررسی شواهد تاریخی نشان داد رفتار پیامبربیانگر کوشش ایشان برای اصلاح تفکر جامعه درباره زنان و برگرداندن منزلت واقعی آنهاست. در روابط اجتماعی با زنان، توجه به انسانیت زن مهم است. رعایت کرامت، استقلال، عدالت و معرفت در رفتار پیامبربا زنان مشهود بود. همچنین، در حوزه تفاوت های زن و مرد، ارتباط پیامبربا زنان از یک سو عاطفی و منطبق با احساسات آنان و از سوی دیگر، بر پایه عفت استوار بود. پیامبر اکرمبه منزله انسان کامل، در روابط با زنان به هر دو بعد انسانی و احساسی آنها توجه می کرد و در حوزه رفتار با زنان بهترین تعامل را داشت.
    کلیدواژگان: زن، بعد انسانی، بعد اجتماعی، سیره عملی پیامبر اکرمدر ارتباط با زنان
  • محمدعلی مبینی صفحه 29
    آیه‏ الله مصباح یزدی حقیقت جمله های اخلاقی را حقیقت اخباری محض می‏داند که از روابط علی و معلولی میان فعل و نتیجه حکایت دارند. از نظر ایشان، مطلوبیت و انگیزش موجود در اخلاق، در مفاد حقیقی جملات اخلاقی راهی ندارد و فقط به دلالت التزامی، ضمیمه اخلاق گردیده است. ریشه این انگیزش ضمیمه‏ای نیز میل و علاقه هر فرد به ذات و کمال خود است. این منسلخ شدن اخلاق از بعد انگیزشی و توصی های و سوق دادن آن به رابطه فعل و نتیجه، یکی از محورهای انتقاد به این نظریه بوده است. برخی از طرفداران نظریه استاد مصباح در مقام دفاع از آن، کوشیده اند بعد انگیزشی را در ماهیت اخلاق داخل کنند و اخلاق را در حالی که در رابطه فعل و نتیجه ریشه دارد، ناظر به رابطه میان فاعل و فعل هم بدانند و بر این اساس، حیثیتی انگیزشی و انشائی نیز به اخلاق بدهند؛ اما این دفاعیه اولا بدان دلیل که محدوده خود را باید و نباید اخلاقی قرار می‏دهد و پیشنهادی برای خوب و بد اخلاقی ارائه نمی‏دهد، دفاعی های کامل نیست و ثانیا بدان دلیل که برای اخلاق بعد انگیزشی و ارزشی مستقل از میل و خواسته نفس را می‏پذیرد، نمی‏تواند به منزله دفاعیه تلقی شود و با نظریه استاد مصباح، تمایزی اساسی پیدا می‏کند.
    کلیدواژگان: اخلاق، جملات اخلاقی، معرفت اخلاقی، الزام اخلاقی، آیه الله مصباح یزدی
  • محمد مهدی بابایی، علی خالق خواه، خدایار ابیلی صفحه 47
    هدف این مطالعه، بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و سلامت روان دانشجویان با «بخشایش» است. با توجه به ماهیت موضوع و اهداف آن، تحقیق حاضر به شیوه تحقیقات توصیفی از نوع توصیفی همبستگی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی را دربر می گیرد. نمونه آماری پژوهش شامل 161دانشجوی این دانشگاه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ (1972)، پرسشنامه ویژگی های شخصیتی NEO و پرسشنامه بخشایش در خانواده استفاده شد. پس از ثبت داده ها در نرم افزار19 SPSS.، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش هم زمان استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد میان ویژگی های شخصیتی (برون گرایی، توافق، گشودگی و باوجدان بودن) و بخشایش.با 99درصد اطمینان.رابطه مثبت و موثری شکل می گیرد؛ اما ویژگی های شخصیتی (روان رنجوری) با بخشایش پیوندی ندارند. همچنین، نتایج نشان داد سلامت روان با بخشایش رابطه مثبتی دارد. تحلیل رگرسیون بیانگر آن است که ویژگی های شخصیتی و سلامت روان، بخشایش دانشجویان را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: بخشایش، ویژگی های شخصیتی، سلامت روان، دانشجویان، اخلاق
  • سیدعلی اصغری صفحه 63
    تفکر رواقی، از گذشته تا کنون بر فلسفه غرب تاثیر به سزایی داشته است. تاثیر این تفکر در دوره جدید،یعنی قرون 16 تا 18، بسیار تعیین کننده بوده است. اخلاق در اندیشه ارسطو و ارسطوییان با اصول نظری پیوند نزدیکی دارد؛ اما این اصول مبنای اخلاق نیستند. در تفکر رواقیان، اخلاق قویا بر منطق و فیزیک مبتنی بود. اخلاق در نگاه آنان مهم ترین بخش فلسفه بود و دیگر بخش های فلسفه، مبانی یا مقدمات آن به شمار می آمدند. در اندیشه اسپینزا نیز چنان که از چینش و نام کتاب او آشکار است، متافیزیک بنیاد اخلاق و برای اخلاق است. کاوش در اخلاق رواقی اسپینزایینشان می دهدشرط بنیادین فضیلت یا کمال اخلاقی، دستیابی به شناخت عمیق از انسان و جهان است. انسان بافضیلت، انسانی عقلانی است و به همین دلیل در مقایسه با دیگران توانایی های ذهنی بیشتری دارد. درنتیجه، انسان فضیلت مند بسیار فعال است. از دیگر سو، برخی انفعالات همچون اندوه، ترس، افسردگی، خودباختگی و... بر ضعف و ناتوانی دلالت دارند. انسان بافضیلت دچار این انفعالات نیست؛ پس، فضیلت عین نیرومندی است. این نیرومندی درونی بر نیرومندی بیرونی تاثیر می گذارد. این مقاله می کوشد با تحلیل و بررسی اخلاق از دیدگاه رواقیان و اسپینزا، رابطه اخلاق رواقی را با اخلاق اسپینزا تبیین کند.
    کلیدواژگان: اخلاق رواقی، اخلاق اسپینزا، فضیلت اخلاقی، فعالیت، انفعال، نیرومندی
  • مهسا مسلمان، احمد سهرابی صفحه 87
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی هوش اخلاقی در افراد با تیپ شبانه روزی صبحگاهی و میانه و شامگاهی انجام گرفت. این تحقیق با رویکرد روش شناسی کمی در قالب طرح علی مقایسهای در سه گروه، افراد با الگوهای صبحگاهی و میانه و شامگاهی بررسی شدند. نمونه پژوهش در مرحله اول، شامل 230 دانشجوی کارشناسی یا کارشناسی ارشد دختر و پسر 18 تا 32 ساله بود. 178 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و آزمون غربالگری صبحگاهی شامگاهی و باتوجه به نمره آن ها در پرسش نامه صبحگاهی شامگاهی انتخاب و در سه گروه، تیپ صبحگاهی (66 نفر) و تیپ میانه (70) و تیپ شامگاهی ( 42 نفر) بررسی شدند. از دو پرسش نامه صبحگاهی شامگاهی و پرسش نامه هوش اخلاقی، به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین سه گروه، از نظر بخشش و هوش اخلاقی (نمره کل) تفاوت معنادار وجود دارد. نتایج نشان داد که افراد صبحگاهی ازلحاظ بخشش و هوش اخلاقی بالاتر از افراد با تیپ میانه و شامگاهی بودند. یافته های پژوهش وجود تفاوت بخشش و هوش اخلاقی بین سه گروه را تایید کرد. به سه دلیل انتقال و ترویج ارزشهای اخلاقی و فرهنگی، شکوفاکردن توانایی های فردی و اجتماعی و کمک به رشد شخصیتی، عاطفی، رفتاری و فکری دانشجویان دارای اهمیت است: 1. هوش اخلاقی یکی از ابعاد هوش است که چارچوبی برای عملکرد صحیح انسانها فراهم می آورد و به عنوان عامل پیشبینی کننده رفتار محسوب می شود؛ 2. اخلاقمندی به عنوان سرمایه راهبردی برای مجموعه های انسانی مطرح است و پیششرط زندگی اجتماعی کارآمد را تشکیل میدهد؛ 3. دانشگاه از مجموعه های بسیار مهم انسانی در هر جامعه است. بنابراین لازم است، پژوهش های بیشتری در این زمینه انجام بگیرد و متغیرهای بیشتری که با این مولفه مرتبط هستند، از زوایای متفاوت بررسی شوند.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، تیپ شبانهروزی خواب، صبحگاهی، میانه، شامگاهی
  • سیف الله فضل الهی قمشی، حسین کریمیان صفحه 111
    هدف این تحقیق بررسی رابطه هوش اخلاقی با ابعاد اعتمادآفرینی مدیران و روش آن ازنظر هدف های کاربردی و به لحاظ شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش مدیران دانشگاه آزاد اسلامی قم و نمونه آماری 84 نفر بودند که بر اساس جدول مورگان، به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها دو پرسش نامه استاندارد هوش اخلاقی لینک و کیل با چهار مولفه درستکاری، مسئولیت پذیری ،گذشت و دلسوزی، با پایایی 86/0 و پرسش نامه اعتمادآفرینی (اسماعیلی و همکاران) با ابعاد اعتماد راسخ، اعتماد مبتنی بر صداقت، اعتماد فراگیر، اعتماد پایدار و اعتماد متقابل با پایایی 82/ 0 بر اساس آلفای کرانباخ بود. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس روش های آمار توصیفی و استنباطی در حد آزمون همبستگی گشتاوری پیرسون وT برای معنی داری رابطه دو متغیر نشان داد: 1. بین هوش اخلاقی و اعتمادآفرینی مدیران دانشگاه در سطح 0.99 رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد؛ 2. بین هوش اخلاقی و اعتماد راسخ، اعتماد مبتنی بر صداقت، اعتماد فراگیر، اعتماد پایدار و اعتماد متقابل رابطه مثبت و معنی داری در سطح اطمینان 99/0 وجود دارد. برخورداری مدیران دانشگاه ها از هوش اخلاقی، زمینه ساز اعتمادآفرینی و موجب بهبود مزیت رقابتی و اطمینان خاطر در افزایش رضایت و درنتیجه ماندگاری بیشتر و افزایش کارایی می شود.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، اعتمادآفرینی، مدیران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
  • کاظم برزگر بفرویی، مهدی برزگر بفروی، منصور دهقان منشادی، مریم کیان صفحه 135
    هدف اصلی پژوهش حاضر پیش بینی سلامت روان دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان بر اساس هوش معنوی و عمل به اعتقادات مذهبی است. روش در این پژوهش، همبستگی بوده است. بدین منظور، 324دانشجومعلم (147دختر و 177پسر) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه ای متشکل از مقیاس های هوش معنوی، عمل به اعتقادات مذهبی و سلامت روان پاسخ دادند. داده ها با روش «رگرسیون چندگانه» تحلیل شد. نتایج حاصل از آزمون معناداری ضرایب همبستگی نشان داد بین هوش معنوی و سلامت روان (43/0 r=، 01/0>p) و عمل به اعتقادات مذهبی با سلامت روان (28/0 r=، 01/0 کلیدواژگان: هوش معنوی، عمل به اعتقادات مذهبی، سلامت روان، دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
  • سحر سپاسی، مرتضی کاظم پور، مصطفی قناد صفحه 157
    یکی از اهداف هر حرفه، خدمت به جامعه است. حرفه حسابداری نیز از این قاعده مستثنا نیست. به وجود آمدن موازین اخلاقی، مانند آیین رفتار حرفه ای، برای اطمینان از دست یابی به این هدف است. از این رو، هدف پژوهش حاضر، تحلیل عاملی پرسشنامه گراهام و همکاران درباره نظریه بنیادهای اخلاقی هایت و همکاران او در میان شاغلان حرفه حسابرسی است. نظریه بنیادهای اخلاقی هایت از جمله نظریات اخیر درباره قضاوت اخلاقی در حوزه شناخت اجتماعی است. در این نظریه، پنج عامل مراقبت، انصاف، وفاداری، اطاعت از مرجع قدرت و تقدس، به منزله زیربنای دغدغه های اخلاقی معرفی شده است. گراهام و همکارانش در سال 2011 برای بررسی این پنج بنیاد، پرسشنامه ای تنظیم کردند که در آن برای هر یک از بنیادها 6سوال (در مجموع 30سوال) طرح شده بود. این پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی است و می کوشد با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بین 120نفر از شاغلان حرفه حسابرسی به این پرسش پاسخ دهد که آیا پرسش های موجود در پرسشنامه می توانند هر یک از مولفه های یادشده را به درستی توضیح دهند یا خیر. برای این امر از تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و سیستم معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل (نسخه 5/8) استفاده شده است.
    نتایج پژوهش با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی نشان می دهد که می توان فرض کرد هر یک از پرسش های مطرح شده در پرسشنامه گراهام و همکارانش در سال 2011 می توانند بنیادهای اخلاقی هایت و همکاران را به خوبی توضیح دهند. تحلیل عاملی تاییدی نیز درستی این ادعاها را اثبات کرد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، معادلات ساختاری، نظریه بنیادهای اخلاقی
  • حسین صیادی تورانلو، پدرام عزیزی صفحه 179
    اخلاق حسابرسی از مهم ترین عواملی است که موجب حفظ کیان و کرامت حرفه حسابرسی می شود. امروزه انتظارات جامعه از حرفه حسابداری و حسابرسی افزایش یافته است. افزایش این انتظارات، حسابداران رسمی را ملزم می کند خدمات حرفه ای خود را در قالب حسابرسی اخلاقی ارائه دهند. در این راستا، این پژوهش با مرور ادبیات و نظرخواهی از هفت حسابرس خبره و استفاده از رویکرد TOPSIS فازی، پانزده ارزش اخلاقی را در حسابرسی از دیدگاه اسلام شناسایی و رتبه بندی کرده است. نتایج نشان داد از دیدگاه خبرگان حسابرسی، استقلال مهم ترین ارزش در حرفه حسابرسی است. با مرور ادبیات معلوم شد در صورت نادیده گرفتن استقلال، دیگر ارزش ها هم بی معنا می شوند. همچنین، بعد از استقلال، بی طرفی، صداقت، عینیت گرایی و حقیقت طلبی نیز اهمیت دارند؛ درحالی که احترام به اشخاص، خیرخواهی و اعتماد در حسابرسی از اهمیت چندانی برخوردار نیستند. در نهایت، این نتیجه به دست آمد که رعایت ارزش های اخلاقی اسلام در حسابرسی، موجب موفقیت در این حرفه می شود.
    کلیدواژگان: ارزش های اخلاقی، حسابرسی، دین اسلام، منطق فازی، TOPSIS
  • زهره حاجی ها، حسین رجب دری صفحه 209
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای بر فرهنگ سازمانی مدرسان حسابداری است. اخلاق موضوع مهمی است که وجود آن در تمام حرفه ها و مشاغل ضروری است. فرهنگ سازمانی نیز یکی از عوامل مهم در پیشرفت یا شکست سازمان هاست. از آن جا که اخلاق حرفه ای نتیجه فرهنگ سازمانی اعضای سازمان است، در این پژوهش تاثیر اخلاق حرفه ای بر فرهنگ سازمانی بررسی شد. مطالعه پیش رو از نوع پیمایشی-کاربردی است. داده های پژوهش با توزیع پرسشنامه و نمونه گیری تصادفی، به شیوه مجازی و حضوری، از 99مدرس دانشگاهی در رشته حسابداری گردآوری شد. برای تحلیل نتایج در قالب یک فرضیه اصلی و شش فرضیه فرعی، آزمون رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) انجام شد. یافته ها نشان داد اخلاق حرفه ای بر فرهنگ سازمانی اثرگذار است. همچنین آشکار ساخت، عوامل نتیجه گرایی، مردم گرایی و گروه گرایی از اخلاق حرفه ای تاثیر می گیرند؛ اما عوامل نوآوری، خطر پذیری و ثبات، از اخلاق حرفه ای تاثیر نمی پذیرند. درنتیجه، برای افزایش سطح فرهنگ و کارایی سازمانی، توجه به اخلاق حرفه ای ضروری است.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، فرهنگ سازمانی، مدرسان، حسابداری
  • |
    • Tahere Rajabi*, Hasan Ali Bakhtyar Nasr Abadi Page 11
      Man is a social creature. Therefore, many goals of Islamic community would be pursued on the basis of congruous interactions and communications of people within the society. Extremism has always been a significant challenge to the establishment of social relations.
      Based on the Prophet's practical tradition in regards to his interactions with women, this article aims at achieving a model for it. The main method of research in this article follows a historical analysis derived from historical books. There are some historical evidences in
      prophet’s behavior that express his tireless effort to reform the public opinion about women, restoring their real position in the society. It is important to draw the attentions toward the human nature of women. Prophet Muhammad would persistently observe the dignity, autonomy, justice and recognition in his interactions with women. Since women are emotional, he was lenient and at the same time modest to them. Representing Perfect Man, Prophet Muhammad have been taking care of both humanistic and emotional aspects of women. Finally, he promoted the level of women in social communications.
      Keywords: Woman, Humanistic aspect, social aspect, practical tradition of prophet
    • Mohammad Ali Mobini Page 29
      Ayatullah Mesbah Yazdi considers the truth of moral sentences as the mere indicative facts which show the causal relations between the action and the consequence. From his point of view, the utility and motivation of ethics do not exist in the true meaning of moral statements and only attached to morality through indicative implicity. The root of this attached motive is also the desire of each individual to his ego and perfection. This evolution of ethics from the motivational dimension and considering it as the relation of action and the consequence is one of the critiques of this theory. Some of the
      advocates of Professor Misbah's theory in defense of his theory, have attempted to integrate motivational dimension into the nature of ethics and stated that morality, while rooted in the relation between the action and the effect, indicates relation between the doer and the act, and accordingly,added motivational aspect to morality. but this defense due to the fact that its boundaries are should and should not be ethical commands and offers no good and bad morals, can not be a complete defense, and secondly because this defense accepts for ethics motivational and valued dimension which is independent of desire of the self , can not be considered as a defense, and as a result, it is basically different from theory of professor Mesbah.
      Keywords: Ethics, Moral sentences, Moral knowledge, Moral obligation, Ayatollah Misbah Yazdi
    • Mohammad Mahdi Babaee, Ali Khaliqkhah, Khodayar Abili Page 47
      The main aim of this article is the relation between personality traits and mental health with forgiveness. According to the nature of the subject and its aims, the research is implemented with the survey method of correlation. The statistical population includes the students of Mohaghegh Ardebili University. The data sample encompasses 161 students of the university which have been selected by means of Convenient Sampling. To gather data, we have utilized “Goldberg's General Health” Questionnaire (1972), NEO and “Forgiveness in the Family” questionnaire. To analyze data, after recording them by SPSS 19, we used Pearson Correlation Coefficient and Multiple Linear Regression at the same time. The findings show that there is a meaningful and effective relation between Personality traits, e.g. Extroversion, Agreement, Openness and conscientious, and
      Forgiveness. On the contrary, other characters, e.g. psychoneurosis, don’t have any correlation with Forgiveness. There is a deep concord between Mental Health and Forgiveness as the research expresses. Regression analysis showed that Mental Health and personality traits predict student's forgiveness.
      Keywords: Forgiveness, Personality traits, Mental Health, students, Moral
    • Sayyed Ali Asghari Page 63
      The Stoic thought has been very influential on Western philosophy. The influence has been very decisive on the modern era, i.e. 16th to 18th centuries. In the following essay I analyzed and compared the ethical system of the Stoics and that of Spinoza seeking to explain the relationship between them. The pattern of Stoic-Spinozan ethical thought is importantly different from the pattern of Aristotelian ethical thought (which had a great impact on the Ethics of the Islamic era). There is a close bond between Aristotelians ethics and theoretical principles but such principles are not ultimately the foundations of
      morality. But ethics from the Stoics viewpoint is vehemently grounded on logic and physics. Ethics, in their view, was the most important part of philosophy, and other philosophical discussions are bases or mere preliminaries of Ethics. In the same vein, Spinoza, as it is obvious from the title and structure of his book, Ethics,.has discussed Metaphysics as the basis of Ethics. Delving into Stoic- Spinozan Ethics brings us to the conclusion that moral virtue and perfection necessitates deep knowledge of Man and Universe. Virtuous man is wise and therefore has stronger mental capabilities comparing to other individuals. On one hand, Virtuous man is positively active and some submissive feelings such as sorrow, fear, depression, disillusionment, on the other hand, are signs of weakness and inability. Virtuous man is not beset by these feelings. Therefore virtue is power. This inner power affects outer power.
      Keywords: Stoic ethics, ethics of Spinoza, ethical virtue, deep knowledge of the Man, universe, rational man, activity, submissiveness, power
    • Mahsa Mosalman, Ahmad Sohrabi Page 87
      This study was conducted in order to evaluate the moral intelligence in people with circadian type of morning, mid-day and evening. This study following a quantitative methodological approach in the form of a causalcomparative design investigated three groups of individuals with morning¡ mid-day and evening patterns. The study sample in the first phase included 230 male and female students, 18 to 32-year-old, who were studying in undergraduate or graduate courses. Using available sampling method and
      screening test morning and evening types who 178 people were selected, according to their scores on the morning-evening questionnaire and were placed in the three groups of morning type (66), mid-day type (70) and evening type (42). Two questionnaires of morning- evening and moral intelligence questionnaire were used to gather data. Statistical analysis using multivariate analysis of variance showed that between the three groups in terms of forgiveness and moral intelligence (total score) there is a significant difference. The results showed that morning people are in a higher level in terms of forgiveness and moral intelligence than individuals with mid-day and evening people. According to the results, difference in forgiveness and moral intelligence between the three groups, is proved. since moral intelligence is another dimension of intelligence that can provide a framework for the proper functioning of humans and to be considered as a
      factor to predict the behavior. Given that morality is as a strategy capital for human set and forms efficient social life prerequisite. given that University is one of the most important collections humans in any community, transfer and promotion of ethical and cultural values, blossoming of social and personal abilities and contribute to personal growth, emotional, behavioral and intellectual students is also important. so be sure to done more research in this area and more variables that are associated with these components are examined from different angles.
      Keywords: Moral Intelligence, Sleep Circadian Types, Morning, Mid-day, Evening
    • Seifollah Fazlollahi Ghomeshi, Hossein Karimian Page 111
      AIM: The aim is to indicate the relationship between moral intelligence with confidence building of managers.
      Method
      The method in terms of purposes is applied one and the method of data collection is descriptive – correlation. The population includes the Qom Islamic Azad University administrators and the sample of 84 people who were selected randomly based on Morgan & Krejce table. Instruments for gathering data, include two standard questionnaires of moral intelligence links& Kill with the four components, integrity,
      responsibility, forgiveness and compassion and reliability 86/0,& dimensions restore confidence Ismaili and colleagues with, confidence in the firm, based Honesty, inclusive, sustainable, and Interaction with reliability 82/0 by Cronbach's alpha To analyze the data, used descriptive and inferential statistics for the PEIRSON correlation and T test for two significant extent variable.
      Results
      The results showed: 1. there is a significant positive relationship between Moral Intelligence and administrators restore confidence at the level of 0.99.
      2. there is positive and significant relationship between moral intelligence and unwavering confidence, trust-based Honesty, Comprehensive Reliance, Sustainable Reliance and moral intelligence of trust in the level of confidence 99/0.
      Conclusion
      Having university administrators of moral intelligence pave the way for building trust and assured improves competitive advantage and satisfaction improvement and consequently "more the survival and improved performance.
      Keywords: moral intelligence, restore confidence, administrators, Islamic Azad University of Qom Branch
    • Kazem Barzegar Bafrooei, Mehdi Barzegar Bafrooei, Mansoor Dehgan Manshadi, Maryam Kian Page 135
      The study aims at predicting mental health of pre-service teachers in Farhangian University based on spiritual intelligence and the practice of religious beliefs. The research method is correlation. For this purpose, 326 Pre-service teachers (147 female and 177 male) were selected by convenience sampling method. The participants responded
      to spiritual intelligence questionnaires, the practice of religious beliefs and mental health. Data was analyzed using "Multiple Regression". The findings indicate that there is a significant positive correlation between mental health and spiritual intelligence (r=0.43, p
      Keywords: spiritual intelligence, the practice of religious beliefs, mental health, pre-service teachers, Farhangian University
    • Sahar Sepasi, Mortaza Kazempour, Mostafa Ghannad Page 157
      One of the main purposes of each profession is to serve the society and accounting is no exception to it. The emergence of moral standards like “Professional Conduct Creed” ensures the achievement of such goals. Hence, the present research examines Graham et al’s factor analysis about moral foundations theory with regard to auditors. Moral foundations theory of Haidt and Graham is one of the recent theories about moral judgment in the domain of social understanding. Accordingly, care, fairness, loyalty, obedience to the authority and sanctity have been introduced as the five most fundamental moral concerns. Graham and his colleagues in 2011 formulated a questionnaire which includes six questions for each of these concerns (overall 30 questions). Again, this research is a descriptive survey from 120 auditors that attempts to find out whether the questions included in the questionnaire are able to truly explain the five main concerns or not by virtue of factor analysis. To do this, we used exploratory factor analysis, structural equation modeling and verification and LISREL software version 5.8. We concluded that the questions suggested by Graham and his colleagues’ questionnaire in 2011 can explain Haidt’s moral foundations perfectly.
      Keywords: Factor Analysis, Structural Equation, Moral Foundations
    • Hossein Sayyadi Tooranloo, Pedram Azizi Page 179
      Morality is one of the main factors that preserves the nature and due respect of auditing. Today, the expectations of the community from accounting and auditing has been overwhelmingly heightened. The increase of such expectations, requires the formal accountants to serve people within moral frame of auditing. This research, therefore,
      determines and prioritizes fifteen moral values in auditing from Islamic viewpoint by means of reviewing the existing literature and interviewing seven professional auditors through TOPSIS method. The results derived from professional auditors expresses that autonomy is the most important value in auditing. Reviewing the existing literature tells us that ignoring autonomy would disqualify other values as well. After autonomy, neutrality, honesty, objectivism and truth-seeking are crucially important too. Yet showing respect for individuals, philanthropy and trust in auditing are not posited in the list. Ultimately, the research resulted in success of the profession by virtue of following Islamic morals in auditing.
      Keywords: Moral values, Auditing, Islam, Fuzzy logic, TOSIS
    • Zorhre Hajiha, Hussain Rajabdorri Page 209
      The purpose of this study is to investigate the effect of professional ethics on the organizational culture of accounting instructors. Ethics is an important issue that is essential for all professions and businesses. Organizational culture is also recognized as one of the important factors for the development or failure of organizations. Since there is a
      positive professional ethics due to the organizational culture of the members of the organization, this study examined the impact of professional ethics on organizational culture. The study is a appliedtype survey. A questionnaire was used to survey 99 academic accountants by random examples, virtually and in person. To analyze the results in the form of one main hypothesis and six sub-hypotheses, linear regression test was used by SPSS software version 22. Findings of the research show that professional ethics have an impact on organizational culture. Also, the causes of pragmatism, peoplehood
      and team building are influenced by professional ethics, but the factors of innovation, risk taking and stability of professional ethics are not affected. As a result, it is necessary to pay attention to ethical professionalism in order to increase the level of culture and organizational efficiency.
      Keywords: professional ethics, organizational culture, instructors, professors, accounting