فهرست مطالب

پژوهش های اخلاقی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، زمستان 1396)

مجله پژوهش های اخلاقی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/16
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محسن امامی فر، ناصر میر سپاسی *، سید جمال الدین طبیبی صفحات 5-14
    هدف این پژوهش طراحی الگویی مناسب جهت تعالی منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش با رویکرد رفتاری- اخلاقی است.
    این پژوهش برحسب هدف یک پژوهش بنیادی می باشد همچنین بر اساس طرح پژوهش و از حیث نحوه گردآوری داده ها، پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی (غیرآزمایشی)، پیمایشی و اکتشافی است. جهت معتبرسازی الگوی پیشنهادی، براساس تکنیک دلفی به چند نوبت به نظرخواهی اساتید، اندیشمندان، صاحبنظران و کارشناسان قرار داده شد. نظرسنجی بعمل آمده در چهار مرحله انجام گرفت و نهایتا الگو برلیان تعالی منابع انسانی در پنج فرآیند اصلی، 22 مولفه و 10 معیار جامع طراحی گردید و بعنوان الگوی پیشنهادی جهت آسیب شناسی رفتاری-اخلاقی منابع انسانی و جایزه تعالی منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش ارائه شد.
    کلیدواژگان: الگو، برلیان، تعالی منابع انسانی، وزارت آموزش و پرورش، رفتاری، اخلاقی
  • محمدحسن جوادی، سیدمهدی قریشی، بهزاد بالازاده* صفحات 15-30
    در جوامع امروزی به جهت پیچیدگی جرایم وتنوع جرم اشتباهات دادگاه ها در مراحل گوناگون زیاد بوده وغیر قابل انکار می باشد و ابرو و حیثیت شهروندان در این ماجرا زیر سوال رفته و نیاز به قانونی وجود دارد تا این حیثیت برباد رفته به نوعی جبران گردد. اعاده حیثیت عبارت است از باز گردانیدن حیثیتی که تحت تاثیر عوامل مختلف از اشخاص سلب شده یا مورد هتاکی واقع گردیده است که گاه ممکن است در مورد فرد بی گناهی که در مظان ارتکاب جرم قرار گرفته یا به حیثیت او لطمه وارد شده است به کار رود که در این صورت با اعاده حیثیت کلیه خسارات معنوی خود را جبران می کند چرا که بدون تردید در جوامعی که قانون حاکم است حرمت و حیثیت اشخاص که جزو سرمایه های معنوی آنان است مورد توجه و احترام قانون گذار می باشد تا آنجا که این امر مورد توجه متون قانون اساسی اکثر کشورها مورد تصریح و حمایت مقنن قرار گرفته است بنابراین هتک حرمت و حیثیت اشخاص به هر شکلی که باشدممنوع بوده، حسب مورد مستوجب مجازات خواهد بود و گاهی امکان دارد اعاده حیثیت درمورد محکوم علیهی به کار رود که از این طریق بعض یا تمام حقوق محکوم علیه را به وی بازگرداند.ودر دین مبین اسلام آیات متعددهمچون سوره توبه،سوره یوسف، سوره نور و... و در روایات متعددازجمله روایاتی ازامام محمدباقردرباب لزوم جبران حق الناس وحضرت علی درباب تکریم شخصیت انسانها وتکیه برنکات مثبت افراد مجرم و...ودر قواعدفقهی لاضرروجب و...اعاده حیثیت مورد توجه قرارگرفته است. در مقاله حاضر ابتدا از تعریف اعاده حیثیت و انواع آن بحث خواهد رفت سپس نواقص مربوط به قانون مجازات اسلامی مصوب1392پرداخته خواهد شدو با ادله فقهی نیز درپی احیای نهاداعاده حیثیت بطورکامل درحقوق موضوعه یکی از اهداف این مقاله میباشد.
    کلیدواژگان: اعاده حیثیت، محکومیت کیفری، محرومیت ازحقوق اجتماعی، توبه، اخلاق
  • حامد حیاتی*، احمد امین پور، رامین مدنی صفحات 31-48
    چیستی و چگونگی شهر و مسکن اسلامی در آموزه های اسلامی نیازمند تعمق و تتبع وسیع و استنباط صحیح در منابع ارائه کننده این آموزه هاست. از آن جایی که آموزه های اسلامی بر فضاهای زیستی از جمله مسکن تاثیر بسیار مفید و مثبتی دارد لذا مطالعه و تحقیق در این رابطه حائز اهمیت است. با اینکه اصول اسلام، حقایقی است ثابت و تغییرناپذیر که برای همه زمانها وضع شده، ولی فروع زیاد بوده و اجتهاد ضرورت دارد. یعنی در هر عصر و زمانی به افراد متخصص نیاز است تا اصول اسلامی را با مسائل متغیری که در زمان پیش می آید تطبیق داده و معین نمایند که این مسائل وارد بر چه اصولی است، بدیهی است اصولی که در مورد مسکن وضع شده از این قاعده مستثنی نبوده و باید بازشناسی و با شرع و شرایط زمان انطباق داده شود. آموزه های اسلامی ارائه شده در قرآن مجید و کلام معصومین راهبردهای مفهومی و عملی مشخصی را به صورت اصولی فرا زمانی و فرا مکانی ارائه داده، که به شرط رعایت اصول خاص و استنباط صحیح، قابل بهره برداری هستند،. این پژوهش بر آن است که روش شناسی استخراج و استنباط صحیح از آموزه های اسلامی را برای دریافت راهبردهای طراحی مسکن تبیین نماید. روش تحقیق این پژوهش، روشی ترکیبی (مرکب از تحلیل محتوای کیفی و استدلال منطقی) است که با استفاده از این روش و با استناد به آموزه های نقلی مکتب اسلام، نکات نغزی برای استنباط صحیح از آموزه های اسلامی برای کاربست آنها در طراحی معماری مسکن بیان شده است، که این خود قدمی رو به جلو در راستای تحقق معماری اصیل اسلامی باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که اصلی ترین عوامل شکل دهنده ی «مسکن اسلامی» در سه گروه اصلی قابل طبقه بندی هستند که ملوحظ داشتن توامان و منطقی آنها منجر به ظهور «مسکن اسلامی» خواهد شد. اولین عامل «ایمان اهل شهر» یا اصول ایمانی آنهاست که از آن به «فضای فکری» تعبیر می کنیم. عامل دوم «اصول عملی و اخلاقی» اسلام است که از آن به فضای رفتاری تعبیر می کنیم و سومین عامل کالبد مسکن است که از آن به «فضای عینی» تعبیر می کنیم. این کالبد توسط انسان (فضای فکری) و با رفتار اسلامی (عمل و اخلاق اسلامی)، که تبیین کننده ی ارتباط انسان با جهان خارج (اعم از جامعه و محیط مصنوع و طبیعت) است، منجر به ایجاد فضا و محیطی می شود که در عین حالی که از اصول اسلامی نشات گرفته اند، به این اصول اشاره دارند و انسان را در مسلمان زیستن کمک می کنند..
    کلیدواژگان: استنباط، معماری اسلامی، آموزه های اسلامی، مسکن
  • شهربانو چتری* صفحات 49-66
    زنان، در طول تاریخ از موقعیت مطلوب و شان بالایی برخوردار نبوده و غالبا مورد بی مهری و ظلم و ستم واقع می شدند، اما با رشد روز افزون آگاهی های بشر و پیشرفت سریع علوم انسانی و اجتماعی، این پرسش مطرح شد که جایگاه واقعی زنان در جامعه و خانواده کدام است. در عصر حاضر شناخت شخصیت زن از دیدگاه اسلام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زن در جامعه ی اسلامی و در نتیجه ی تربیت مکتب والای اسلام، ضمن بازیافتن مقام والای خویش در کانون گرم خانواده به تربیت و پرورش انسان های متدین و تلاشگر می پردازد. در این راستا تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش فرهنگ اسلامی بر توسعه یافتگی شخصیت زن و خانواده انجام شده است. تحقیق حاضر در شمار مطالعات کاربردی قرار دارد. روش مطالعه حاضر توصیفی از نوع پیمایشی است. زنان در طول تاریخ در عرصه های مختلف با شایستگی ، ارزش خویش را به اثبات رسانده و ثابت کرده است. معارف و الگوهای حیات بخش اسلام اگر چه در مسیر احیای شخصیت و جایگاه زنان تاثیرات زیادی داشته و دارد، ولی بسیاری از حقایق در پس ابرهای جهل و خرافه پنهان مانده و جامعه زنان هنوز نتوانسته اند آن چنان که باید از فرهنگ اسلامی بهره مند گردند. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که فرهنگ اسلامی تا حدود زیادی برتوسعه یافتگی شخصیت زن و خانواده تاثیر داشته است.
    کلیدواژگان: فرهنگ اسلامی، شخصیت زن، خانواده، اخلاق اسلامی
  • مسیب داوری، محمد رسول آهنگران*، کاظم رحمان ستایش صفحات 67-88
    عدالت با امتیاز استخراج معانی فقهی متنوع از آن، یکی از پر اهمیت ترین و کاربردی ترین مفاهیم در فقه امامیه است. مهم ترین دیدگاه های فقهی مبین ساختار عدالت مشتمل بر: حسن رفتار ظاهری، ملکه راسخ در نفس انسانی، ترک ارتکاب حرام، عدم ظهور فسق در اعمال و پایبندی عملی به پایه های دین است که با چالش ها و ثمرات فقهی معتنابهی مواجه است که تحلیل هر یک از آنهابه سه عنصر اساسی حسن ظاهر، نحوه عملکرد یا رسوخ ملکه عدالت بر می گردد. برآیند معانی مذکور و استقراء تام در متون فقه امامیه معنایی نوین از عدالت موسوم به «قدر متیقن» عدالت را به ذهن متبادر می سازد که پاسخگوی چالش های درونی و بیرونی اقوال فقهاء خواهد بود. تحلیل و پاسخ هر یک در مقاله حاضر به تفصیل تبیین شده است.
    کلیدواژگان: ارزش اخلاقی، انتخاب آگاهانه، عواطف و احساسات، نهج البلاغه، انتخاب عاقلانه
  • رستم درخشان، رضا نجف بیگی *، کرم الله دانش فرد، نازنین پیله وری صفحات 89-104
    هدف اصلی این پژوهش «آسیب شناسی مولفه های حکمرانی خوب (پاسخگویی و عدالت و انصاف)، به منظور عرضه راهکارهایی برای سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی» است. این پژوهش از نوع توصیفی و کاربردی است و از روش های پیمایشی و آمیخته در آن استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش 408 نفرند و براساس جدول مورگان، 200 نفر به منزله نمونه آماری در نظر گرفته شده اند. نمونه گیری به روش طبقه ای و در داخل طبقات به روش تصادفی ساده بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای پژوهشگرساخته است که روایی آن از طریق خبرگان و تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ (89/0) تایید شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در مولفه های پاسخگویی، عدالت و انصاف بین وضع موجود و وضع مطلوب فاصله وجود دارد. بنابراین برای کاهش فاصله بین وضع موجود و وضع مطلوب هریک از مولفه ها، آسیب ها شناسایی و راهکارهایی بیان شده است.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، پاسخگویی، عدالت و انصاف
  • ماریه سید قریشی، سید عبدالرحیم موسوی، حسن سیفی صفحات 105-134
    آیا رویا دلالتی بر میزان پایبندی حقیقی رویابین به اخلاق دارد؟ سه دیدگاه در پاسخ به این پرسش دیده می شود: الف) رویا هیچ دلالت اخلاقی ندارد؛ ب) انسانها را در رویا بی اخلاق اند؛ ج) رویاها نشان دهنده میزان پایبندی واقعی رویابین به اخلاق هستند. فرضیه مورد تایید در این نوشته دیدگاه سوم است اما با یک تفصیل، به این توضیح که انواعی از رویاها وجود دارد. یک نوع آن دلالت بر میزان پایبندی واقعی رویابین به اخلاق دارد. رویا معدن ذخاری است که بهره ها از آن می توان برد و یکی از آن بهره ها کشف التزام/عدم التزام واقعی به اخلاق است. روش ما در این نوشته در نقد اطلاق دو دیدگاه اول و دوم تکیه بر شواهد تجربی و استناد به سخنان بعضی صاحب نظران است که دال بر وجود تنوع رویاهاست، اما با مروری بر مکتوبات موجود اشاره کردیم که از آن روی که تحقیقات لازم برای تشخیص و تفکیک انواع رویا صورت نگرفته است، بهره بردن از رویا برای کشف میزان پای بندی به اخلاق نیازمند بررسی بعضی از مبانی است که هنوز در دستور کار مراکز تحقیقاتی قرار نگرفته است. مقصود از این نوشته نقد فرضیات رقیب و اشاره به نیازمندی به تحقیق در بعضی از مبانی است.
    کلیدواژگان: مدل، اخلاق اسلامی، فرماندهی، نیروهای مسلح
  • جعفر صدری، بیژن کرمی* صفحات 135-160
    شعر از جمله اثرهنری ماندگار ی است، که با عواطف،احساسات وتخیلات آدمی رابطه ی مستقیم و نا گسستنی دارد. این اثر ماندگار اگر درخدمت بیان مکارم اخلاقی،حفظ ارزشهای دینی، و پاسداری از آموزه های اسلامی قرارگیرد؛ بسیاری ازخواسته های معنوی انسان را به کمال میرساند و جامعه را به مسیر هدایت سوق می دهد؛ چراکه، شعر با این اوصاف بر گرفته از زبان پاک است ونشانی از طهارت سیرت وصورت،صفای درون،کمال عقل وسرشت سلیم سراینده دارد. نگارندگان در این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی تدوین شده به واکاوی اندیشه های ناب اسلامی و حقایق و تجربیات دینی در آثار الطیب السمانی، شاعر مسلمان سودانی پرداخته اند. از یافته های تحقیق برمی آید که شاعر با بهره گیری از تصاویر و مفاهیم قرآنی و تکنیکهای مختلف ادبی چون عنصر تکرار، به ماندگاری اندیشه های دینی در ذهن مخاطب کمک شایانی کرده است.
    کلیدواژگان: قرآن، الطیب السمانی، اسلام، شعر معاصر، تکرار
  • ایلناز علی نژاد *، سید مهدی صالحی، رضا نیکخواه سرنقی صفحات 161-174
    نهاد خانواده بیش از آن که در مقدمه کنوانسیون حقوق کودک برجسته شده باشد در اسلام مورد توجه قرار گرفته و به عنوان مهم ترین بستر رشد کودک معرفی شده است. زمان جدایی والدین از یکدیگر مساله حضانت و اولویت طرفین جهت سرپرستی کودک ظهور می یابد که این امر با شرایطی قرین است در صورت فقدان شرایط لازم این حضانت به طرف مقابل انتقال می یابد. در عین حال امروزه یکی از شاخصه های توسعه انسانی، میزان حضور زنان و نحوه ایفای نقش آنان در عرصه های گوناگون فعالیت است که تاثیری جدی بر دیگر اقدامات دارد. مساله حفظ حقوق زنان و عدم تبعیض بر اساس جنسیت در این میان نمود خاصی دارد.موفقیت در این امر نیازمند تامین هزینه های است که برای رفع آنها اشتغال مطرح می شود. به همین دلیل حضانت و اشتغال دو مفهوم مرتبط با هم بوده به این ترتیب که نگهداری و تربیت کودک نیازمند وجود درآمد است که با هدف بهبود تربیت مستمر فرزندان بر اساس مشارکت فعال زنان در اشتغال مزایای ناشی از آن تحقق می یابد. تجلی و نمود بارز آن در حقوق اسلام نمایان تر است که تطبیق آن با حقوق بشر موضوع پژوهش حاضر است.
    کلیدواژگان: خانواده، زن، حق، حضانت، اشتغال، حقوق اسلامی، حقوق بشر
  • سیدهاشم گلستانی، نرگس کشتی ارای، سمیه کاظمی* صفحات 175-188
    غرض از تعلیم و تربیت تکامل شخصیت آدمی و اصلاح رفتار اوست، فلسفه تعلیم و تربیت مبتنی بر ارزش ها است. در دین مبین اسلام، توجه به ارزشها در زندگی دنیوی و اخروی انسان هر دو با هم مد نظر بوده و از هیچ یک غفلت نگردیده، تا بدینوسیله سعادت زندگی وی را در هر دو زمینه جسمانی و روحانی را تضمین کند.این مقاله با روش توصیفی به تبیین و نقد تطبیقی قرابتها و پارادکسهای بین آموزه های تربیتی امانوئل کانت و اسلام می پردازد. یافته ها نشان می دهد نظام تربیتی کانت از فلسفه اخلاق وی سرچشمه گرفته است. کانت مهمترین بخش تعلیم و تربیت را تربیت اخلاقی می داند، کودک باید عادت کند تا طبق اصول کلی که منطقی بودن آن را در خود دریافته است عمل نماید. این مطلب بیانگر اهمیتی است که کانت برای انسان، عقل و اراده ی او قائل است. توجه به تربیت اسلامی نیز منجر به شکل گیری انسانی می شود که همه ی ابعاد وجودی او، مورد توجه بوده و نه تنها به بعد شناختی، فطری و یا اجتماعی توجه شده، بلکه همه ساحتهای انسانی مورد توجه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: قرابتهای، پارادکسها، آموزه های تربیتی کانت، آموزه های تربیتی اسلام
  • سهیلا لویمی * صفحات 189-208
    بی تردید منظومه خسرو و شیرین یکی از غنی ترین منظومه های برجسته زبان و ادبیات فارسی است. نظامی این داستان را به سفارش شاه سلجوقی، سلطان ارسلان سروده است. نظامی داستان خسرو و شیرین را که در همان ناحیه محل زندگی او رخ داده بود، و تا حدودی بر طبق رویدادهای تاریخی واقعی بود برگزید. نظامی گنجوی در داستان خسرو و شیرین، و ارزش والای زن و ازدواج در ایران باستان را بیان می کند. در این داستان، اصلالت های اخلاقی و انسانی ایران باستان و نقش والای فکر و کرامت های انسانی در آن زمان نشان داده شده است، مثلا شیرین ضمن داشتن عشقی شدید و سوزناک به خسرو، در برابر تمایلات و خواسته های هوس انگیز خسرو از خود استقامت نشان می دهد و گوهر خویش را حفظ می کند. هدف از این مقاله، بررسی بعد اخلاق مداری شخصیت های منظومه به ویژه خسرو و شیرین است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحلیلی و توصیفی است و روش گردآوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد تاریخی است.
    کلیدواژگان: اخلاق مداری، منظومه خسرو و شیرین، شخصیت شناسی
  • ناهید مصفا، رضا حیدری نوری* صفحات 209-230
    تعلیم و تربیت یکی از اهداف تصوف است و مذمت دنیا و خواهش های نفسانی از تعالیم اولیه متصوفه به شمار می آید بحث و تکرار این مسئله چه در حوزه نثر و چه در حوزه نظم، نشان دهنده اهمیت موضوع است هدف از این پژوهش، معرفت نفس و معرفی راه های مبارزه با آن در اشعار آثار منثور عرفانی است. در این تحقیق با فرض بر این است که نفس بزرگترین دشمن انسان است و اشعار متصوفه در جهت تعلیم راه های مبارزه با نفس در آثار منثور عرفانی بکار رفته است وبا به روش توصیفی تحلیلی و شیوه کتابخانه ای به بررسی مضامین نفس ستیزی در اشعار سده پنجم تا هشتم هجری می پردازد بررسی مضامین اشعار موجود در آثار منثور عرفانی نشان می دهد که متصوفه در میان اقسام گوناگون نفس بیشتر به نفس اماره پرداخته اند و با معرفی صفات نفس همچون خودبینی، وابستگی، حرص و شره، کسالت و تنبلی و... سعی در شناساندن نفس کرده اند و ریاضت و مخالفت با هواجس نفسانی را بهترین راه مقابله با آن دانسته اند رعایت اصول اخلاقی و مکارم و فضایل اخلاقی چون تواضع، صدق و اخلاص و وارستگی را از بهترین راه های تهذیب نفس عنوان نموده اند.
    کلیدواژگان: نفس، شعر، نثر، تعلیم، مکارم اخلاقی
  • رضا نیکخواه سرنقی، مهدی شیدایی گورچین قلعه* صفحات 231-244
    قرارداد ساخت، بهره برداری و واگذاری یا بی. او. تی (B.O.T) بدین معنا است که طرف قرارداد (دولت سرمایه پذیر) امتیاز ساخت و بهره برداری پروژه زیربنایی را در مدت زمان معین به یک کنسرسیوم متشکل از شرکت های خصوصی اعطاء می نماید. در این نوع قراردادها کنسرسیوم مکلف است پس از ساخت و بهره برداری از پروژه در مدت معین آن را به صورت سالم به دولت پذیرنده سرمایه مجانا واگذار نماید، دولت های مختلف به ویژه کشور های در حال توسعه این قرارداد را ابزاری مهم و کارآمد برای جذب سرمایه های خارجی و استفاده از یک مدیریت کارآمد برای اداره و بهره برداری از پروژه های زیربنایی می دانند برای موفقیت این روش دولت سرمایه پذیر باید بستر حقوقی، سیاسی و اقتصادی را برای سرمایه گذار خصوصی فراهم نماید، این نوع قراردادها به لحاظ موقعیت خاص مناطق آزاد تجاری و صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ایران می تواند به عنوان یک روش مهم جهت جذب سرمایه های خارجی و دسترسی به تکنولوژی پیشرفته و اشتغال زایی و غیره در آن مناطق مورد استفاده قرار بگیرد. این مقاله تلاش دارد ضمن بیان مفهوم قراردادهای بی. او. تی نقش این قرارداد ها را در جذب سرمایه های خارجی و سلب مالکیت و طرق حل و فصل اختلافات در آن قرارداد ها را مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: قرارداد بی او تی، سرمایه گذاری خارجی، مناطق آزاد تجاری و صنعتی، تامین مالی پروژه، سلب مالکیت
|
  • Mohsen Emamifar, Naser Mirsepasi *, Seyed Jamaledin Tabibi Pages 5-14
    The purpose of this study is to design an appropriate model for human resources excellence in the Ministry of Education with a behavioral-ethical approach. This research is based on the goal of a fundamental research. Based on the research design and the method of data collection, the present study is a descriptive (non-experimental), exploratory and exploratory research. In order to validate the proposed model, Delphi technique was used by several faculty members, thinkers, talents and experts. The research was carried out in four stages and Finally, the Brilliant Temple of Human Resource Excellence was designed in five main processes, 22 components and 10 comprehensive criteria and presented as a model for human-behavioral ethics pathology and Human Resources Excellence Award at the Ministry of Education.
    Keywords: Pattern, Brilliant, Human Resources Excellence, Ministry of Education, Ethical Behavior
  • Mohammad Hasan Javadi, Seyed Mahdi Ghireyshi, Behzad Balazadeh * Pages 15-30
    Social justice is rooted in spatial and environmental justice. And the lack of access of parts of the city to public spaces will deprive residents In today's societies, due to the complexity of crimes and the variety of crimes, the errors of courts in many stages are high and can not be ruled out, and the eyebrows and dignity of citizens are questioned in this matter, and there is a need for law to overcome this dignity. Restoration of dignity is the reinstatement of the dignity that has been influenced by various factors of the deprived or subverted individuals, which may sometimes be applied to an innocent person who has been found guilty of a crime or has been harmed by his dignity. In this case, it will compensate for all its spiritual damages by restoring the dignity, because without doubt in the societies governed by the law the respect and dignity of the individuals who are among their spiritual assets is considered and respected by the legislator, as far as this is the case The attention of the texts of the constitution to most countries has been clarified and supported by the legislature. Therefore, the desecration of people's honor and dignity in any form is unlikely to be punishable as the case may be, and it may sometimes be possible to restore the dignity of the offender, in which he or she would return some or all of the sentenced to justice. In the religion of Islam, several verses such as Sura Toubah, Surah Yusuf, Surah al-Nuru… in various narratives, including the traditions of Mohammad Baqir about the necessity of compensation for the right of Allah and Imam Ali regarding the reverence of the personality of humans and the positive attitude of the offenders and ... The rules of wisdom and the restoration of dignity have been considered. In the present article, the definitions of restorative dignity and its types will be discussed first, then the defects of the Islamic Penal Code, adopted in 1392, will be considered. However, the jurisprudential justification for the complete restoration of the non-existence of dignity in the context of the law is one of the goals of this article.
    Keywords: Restoration of dignity, Criminal conviction, Deprivation of social rights, Repent, Morality
  • Hamed Hayati *, Ahmad Amin Pour, Ramin Madani Pages 31-48
    What and how the city and Islamic housing in Islamic teachings require extensive reflection and correct inference in the sources of these teachings. Since Islamic teachings have beneficial effects on biological spaces, including housing, it is important to study and research in this regard. Although the principles of Islam are fixed and irreversible truths that have been laid down for all time, but the farewell is high and ijtihad is necessary. That is, at any time and time, it is necessary for specialist experts to adapt the principles of Islam to the changing issues that occur in time, and to determine what these issues are based on. It is evident that the principles laid down for the housing laid down from this The rule is not an exception and should be recognized and adapted to the rules and conditions of the time. The Islamic teachings presented in the Holy Quran and the Word of the Imams (PBUH) provide conceptual and practical strategies in the form of metaphysical and metaphysical principles, which can be utilized on the condition of observing certain principles and inferences. This research seeks to explain the methodology of extracting and correctly deducing Islamic teachings for designing housing design strategies. The research method of this research is a hybrid method (consisting of qualitative content analysis and rational reasoning) which, using this method and based on the narrative teachings of the school of Islam, hints for the inference of the Islamic teachings for their application in architectural design Housing is said to be a step forward in the pursuit of genuine Islamic architecture. The results of the research show that the main factors shaping the "Islamic Housing" are categorized into three main groups that their coherent and rational content will lead to the emergence of "Islamic Housing". The first factor is the "faith of the city" or the principles of their faith, from which we refer to the "intellectual space". The second factor is the "practical and moral principles" of Islam, from which we interpret the notion of behavior and the third factor in the housing structure, from which we refer to "objective space". This body is created by humans (the intellectual space) and with Islamic behavior (Islamic action and ethics), which explains the relationship between man and the outside world (including society, artistic environment and nature), which leads to the creation of space and environment. Which, while emanating from Islamic principles, refer to these principles and help human beings in the Muslim world.
    Keywords: Inference, Islamic Architecture, Islamic teachings, Housing
  • Shahrbanoo Chatri Pages 49-66
    Throughout history, women had not had a high rank and would often face cruelty. However, by daily increasing awareness of man and rapid social and human advances, the question aroused as to what is the real rank of women in society and family. In the present era, recognizing woman’s character is important from the standpoint of Islam. In Islamic community and as a consequence of the subtle school of Islam, woman educates and raises religious and hard- working people in addition to recovering her subtle statue in family. In this regard, the present research aims at investigating the role of Islamic culture in developing family and woman’s character. The present research is of the practical ones. The method of the present study is surveying. Throughout history, women have proven their value with deserve. Although the life teachings of Islam has had much influence in the way of making the personality of women alive, many facts have been concealed behind ignorance and superstition and women’s society has not yet been able to benefit Islamic culture as it should. The findings of the present research displayed that the Islamic culture has affected the progress and advance of woman’ character and family to a great extent.
    Keywords: Islamic Culture, Woman's Character, Family
  • Mohamadrasuol Ahangaran * Pages 67-88
    jurisprudential views showing the structure of justice include the apparent behavioral goodness,pertinacious queen in human soul,shunning the forbidden deeds, lack of debauchery in behavior, and loyalty to the basis of religion which face with jurisprudential uses and challenges and the analysis of each of them returns to the three basic elements of goodness in appearance, how to act or the influence of the queen of justice. The mentioned concepts and the absolute induction in imams jurisprudenc texts bring new meanings of the justice related to the ‘certain quantity’to the mind which will respond to the internal and external challenges of the quotations of the jurists . The analysis and answerTo each of them have been presented and described in this paper in detail.
    Keywords: Justice-jurisprudential justice-Goodness of behavior-pertinacious queen-Debauchery
  • Reza Najafbagy *, Nazanin Pilevary Pages 89-104
    The main goal of this study is "Pathology of Good Governance Elements (Responsiveness and Justice and Justice), to provide a solution to the Marine Enterprise Jihad." This research is descriptive, survey and survey and has been used by the most common methods. The statistical population of the study is 408, and according to the Morgan table, 200 people are considered as a statistical sample. Sampling was done in a clustered way and within the classes by simple random method. The data gathering tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by experts and factor analysis and validated by Cronbach's alpha (0.89). The findings of this research show that there are differences in the components of accountability, justice and fair between the status quo and the desired situation. Therefore, in order to reduce the gap between the current situation and the optimum condition of each component, the damage is identified and the solution is expressed.
    Keywords: Pathology, Accountability, Justice, Exhibition
  • Seyyed Abdul Rahim Mousavi, Hassan Seifi, Mariye Seyed Ghoreyshi * Pages 105-134
    The present study aims to present the model of the application of Islamic ethics in command of the armed forces of the Islamic Republic of Iran. The research method was qualitative - content analysis which used a coding method to classify information obtained through in-depth interviews. The sample consisted of 208 senior military commanders and managers and cadre personnel of the armed forces of the Islamic Republic of Iran, who were chosen with snowball sampling. Accordingly, the model of the application of Islamic ethics in the armed forces of the Islamic Republic of Iran was designed and presented. This model consists of three main categories (the basis of ethical leadership, the pillars of ethical leadership and the performance of ethical leadership). If the armed forces can implement the model with appropriate planning, the armed forces witnessed significant progress in the various ethical areas.
    Keywords: Model, Islamic Ethics, Command, Armed forces
  • Bijan Karami *, Jafar Sadri Pages 135-160
    Poetry is one of the lasting effects of life, which has direct and inseparable emotions, emotions and human beings. This lasting work, if it serves the expression of the moral wisdom, the preservation of religious values, and the safeguarding of Islamic teachings, will bring many spiritual demands to mankind and lead the society to the path of guidance because the poem with this The language is pure and there is a sense of purity and sincerity, inner sense, perfection, and beauty. The authors of this research, which are descriptive-analytic, have been devoted to the study of pure Islamic thoughts and religious truths and experiences in Sudanese Muslim poet al-Tayib al-Samsani's works. The findings of the research show that the poet, through the use of Quranic images and concepts and various literary techniques, such as the element of repetition, has contributed to the survival of religious thoughts in the mind of the audience.
    Keywords: Quran, al-taeb al-sanay, Islam, contemporary poem, repeat
  • Ilnaz Ali Nejad *, Seyed Mahdi Salehi, Reza Nik Khah Sarnaghi Pages 161-174
    The family institution has been mainstreamed in Islam in its introduction to the Convention on the Rights of the Child and has been introduced as the most important framework for the development of the child. When parental separation occurs, the issue of custody and priority of the parties arises for the care of the child, which is similar to the circumstances, in the absence of the necessary conditions for the custody to be transferred to the opposite party. At the same time, today one of the indicators of human development is the extent to which women are present and how they play their roles in various fields of activity, which has a serious impact on other actions. The issue of protecting women's rights and non-discrimination on the basis of gender is a special issue. Success in this case needs to be paid for employment that is being tackled. For this reason, custody and employment are two related concepts, in which the maintenance and upbringing of the child requires income, which is realized with the aim of improving the continuous education of children based on the active participation of women in employment. Its apparent manifestation and manifestation in Islamic law is more evident than its application to human rights.
    Keywords: family, woman, right, custody, employment, Islamic law, human rights
  • Seyed Hashem Golestani, Narges Keshti Arai, Somaye Kazemi * Pages 175-188
    In order to educate the development of human personality and modify his behavior, philosophy of education is value-based education. In the religion of Islam, attention to values in the worldly and human wisdom has been considered both together and neglected from any one, in order to guarantee the happiness of his life in both physical and spiritual fields. This article is a descriptive method Provides an explanatory and comparative critique of the affinities and paradoxes between the teachings of Immanuel Kant and Islam. Findings show that Kant's education system originates from his moral philosophy. Kant considers the most important part of education as ethical education, the child should be accustomed to act in accordance with the general principles that it has found to be logical. This reflects the importance that Kant holds for man, his wisdom, and his will. Attention to Islamic education also leads to the formation of a human being that all of his existential dimensions are considered and not only considered cognitive, material or social, but all human areas have been considered.
    Keywords: affiliations, paradoxes, Kant's teachings, educational teachings of Islam
  • Soheila Lavimi * Pages 189-208
    Certainly, Khosrow va Shirin epopee, is one of the richest poem of Persian Language and Literature outstanding. this story commissioned by Shah Seljuk Sultan Arslan. Nezami chose the story of Khosrow and Shirin, which occurred in the same area where he lives, and partly based on real historical events. Nezami's story of Khosrow and Shirin, says the value of women and marriage in ancient Persia. Nezami's story of Khosrow and Shirin, value of women and marriage in ancient Persia says. In this story, the authenticity of ancient Persia and the role of the supreme creative human thought and human dignity at the time shown. For example, Shirin, in addition to having a strong and plaintive love to Khosrow, but she was against Khosrow's lustful desires and demands. The purpose of this article is to explore the psychological character poem is especially Khosrow and Shirin. The method in this research is an applied research and the quiddity is analytical, and data collection for studies is Libraries and historical documents.
    Keywords: Ordinary ethics, Khosrow va Shirin, Personality
  • Nahid Mosaffa, Reza Heydari Noori * Pages 209-230
    One of the aims of Sufism is educate and instruct and the first of the educate of sufismis is disapproval of the univers and passions.repetition of this discussion In prose and pomes works shows this discussion is important . The purpose of these research is conucupiscence congnition and introduce how to smite conucupiscenc in the research purported that conucupiscence is the most enemy for human thus with the meth of the analytical and descriptive investigate Contents battle of passion in poems of mystical prose works from 5th to 8th Century of Hegira.Rsesult : the mystics have insisted Conucupiscence more than another of the passions with introducing characteristic of Conucupiscence like selfabsorption ,indolence,greed, … they have introduced the passion . they have showed ascesis is the best way to smite the conucupiscence and also ethic like humility , thruth, deliverance is the best way to edification of conucupiscence.
    Keywords: conucupiscence, ethic, prose, pomes
  • Reza Nik Khah Sarnaghi, Mehdi Sheidaei Gourchin Qaleh * Pages 231-244
    Build – operate – Transfers (B.O.T.) contract is a contract in which one part of the contract (Investee government) gives the right of construction and operation of an infrastructural project to a consortium including several private entities. In this contract, after constructing and operating the project, the consortium is obliged to transfer the project to the investee government after a specific time. Different governments especially in the underdeveloped countries consider this contract as an effective tool in attracting foreign investment in order to get an effective management to run infrastructural projects. In order to succeed in this method, the investee government should provide legal, economical and political sect for the private investors. In the Iranian legal system, the only existing rule is the rule of encouraging and supporting foreign investors legislated in 2002 in the Expediency Discernment Council in which this contract is briefly briefed. Due to the particular position of the free industrial and commercial zones, this kind of contract can be advantageous for the government in Iran in order to attract foreign investment and have access to the modern technologies. This study attempts to determine the motivations in using B.O.T. contract and the role of such a contract in attracting foreign investment. Besides, in this article attempts have been made in order to investigate the dispossessions of the international investors as well as the ways of solving their problems..
    Keywords: contract of (BOT), free trade zones, dispossession, problem solving