فهرست مطالب

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • عباس پورسلیم*، محبوبه عارفی، کورش فتحی واجارگاه صفحات 7-36
    هدف اصلی این پژوهش طراحی الگوی برنامه درسی تربیت شهروند جهانی در دوره ابتدایی نظام آموزشی ایران است. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شده است. جامعه آماری شامل معلمان و افراد متخصص و صاحب نظر در زمینه شهروندی جهانی است که شیوه انتخاب آن ها هدفمند از نوع گلوله برفی بود. در مجموع با 34 نفر که شامل 18 معلم و 16 متخصص و عضو هیات علمی دانشگاه بود، مصاحبه به عمل آمد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد که در قالب مدل پارادایمی و مدل مفهومی بدین صورت شکل گرفت: ضرورت و نیاز (نیازهای اجتماع)، اهداف (هدف کلی و اهداف جزئی)، محتوا (اصول سازماندهی محتوا، اصول انتخاب محتوا)، روش های یاددهی-یادگیری (اصول انتخاب روش های یاددهی-یادگیری، انواع رویکردها و روش های یاددهی-یادگیری)، نقش معلم (ویژگی های معلم، مسئولیت اجرایی معلم)، ارزشیابی (اصول ارزشیابی، روش های ارزشیابی)، زمان (تخصیص زمان به آموزش های مستقیم، تخصیص زمان به آموزش های غیر مستقیم)، فضا (فضا به عنوان منبع یادگیری، فضا به عنوان محل اجرا)، مواد و منابع (منابع فیزیکی یا غیر مجازی، منابع مجازی)، عوامل سازمانی (برنامه های توانمندسازی، پشتیبانی سازمانی)، یادگیری ضمنی (خارج از جو مدرسه، جو مدرسه) و نتایج برنامه (پرورش مولفه های دانشی، مهارتی و نگرشی). برای تامین روایی و پایایی نیز از روش لینکلن و گوبا شامل: قابل قبول بودن، انتقال پذیری، اطمینان پذیری و تاییدپذیری استفاده شد. در پایان نیز بر مبنای یافته ها و نتایج به دست آمده، رهنمودهایی برای عملی شدن برنامه ارائه شده است.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، الگوی برنامه درسی، تربیت شهروند جهانی، نظریه داده بنیاد
  • محسن ایمانی *، علی قاسمی، علیرضا صادق زاده، محمد سعیدی مهر صفحات 37-58
    تربیت اخلاقی یکی از مهم ترین وجوه تربیت به شمار می آید. دیدگاه های بسیاری در این زمینه عمدتا بر پرورش جنبه عقلانی توجه کرده اند و کمتر به جنبه های دیگر پرداخته اند. دیویی در قرن بیستم با نگاهی متفاوت - زیبایی شناسانه - به امر تربیت اخلاقی پرداخت. بعد از او نیز مباحث فراوانی درباره این دیدگاه مطرح شد و پیروان عمل گرایی به بسط این دیدگاه مبادرت ورزیدند. در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی به واکاوی این دیدگاه می پردازیم. نتایج نشان می دهد که جنبه زیبایی شناسی رفتار اخلاقی کودکان از دو جهت قابل بررسی است: 1- تولید و خلق رفتار (اجرای هنرمندانه) 2- فعالیت زیباشناسانه که به عمل فهم و لذت مربوط است. بر این اساس «دیویی» معتقد است که تجربه اخلاقی شامل این دو بخش به طور همزمان است و در واقع، تجربه اخلاقی یک تجربه هنری- زیبایی شناختی است و نتیجه کاربرد آن در تعلیم و تربیت و به ویژه تربیت اخلاقی رشد و شکوفایی حساسیت، همدلی، ادراک و عمل اخلاقی در دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، زیبایی شناسی، عمل گرایی
  • بیژن عبدالهی *، کبری خباره، مریم شیرزادگان صفحات 59-88
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل اکتشافی نقش مدیران مدارس در تشکیل گروه های رشد حرفه ای مبتنی بر همکاری معلمان ابتدایی در استان مازندران انجام شده است. در این مطالعه از رویکرد آمیخته ی اکتشافی استفاده شده است. در این رویکرد، از ابزار مصاحبه در روش کیفی و ابزار پرسشنامه محقق ساخته درروش کمی استفاده شده است. جامعه ی آماری پژوهش، معلمان، مدیران مدارس و سرگروه های آموزشی کلیه ی مدارس ابتدایی مازندران نفر بودند که 44 نفر از آنان نمونه ی آماری بخش کیفی بودند و 400 نفر معلم نیز نمونه ی آماری بخش کمی را تشکیل می دادند که با استفاده از فرمول کوکران تعیین شد. در بخش کیفی، از روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای استفاده شده است. یافته ها، 72 نشانگر رفتاری را برای مدیران نشان داد که با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی 57 نشانگر تایید و در قالب 8 بعد رفتاری دسته بندی شدند. از اینرو، نقش مدیران مدارس در تشکیل گروه های رشد حرفه ای مبتنی بر همکاری معلمان شامل: 1) آماده سازی، 2) سازماندهی، 3) تامین منابع و پشتیبانی، 4) بهبود مستمر، 5) ارزیابی، 6)یادگیری مشارکتی، 7) ایجاد حس همکاری و تشریک مساعی و 8) توانایی، دانش و مهارت های مدیر می باشند.
    کلیدواژگان: رشد حرفه ای معلمان، گروه های رشد حرفه ای مبتنی بر همکاری، مدیران، معلمان
  • مریم بناهان *، عباس فرازی صفحات 89-122
    با ظهور مکاتب فلسفی و رویکردهای فکری نوین در عرصه تعلیم و تربیت همچون نگرش های پست مدرنیستی و پساساختارگرایانه، چالش هایی پیش روی تربیت به خصوص تربیت معنوی انسان رخ نموده است. این مقاله بر آن است تا با استفاده از رویکرد توصیفی – تحلیلی، جایگاه، مولفه ها و شاخص های معنویت و تربیت معنوی را از منظر پست مدرنیسم، مورد تبیین قرار دهد. لذا نخست، رسیدن به یک مفهوم نسبتا جامع از معنویت و تربیت معنوی مدنظر قرار گرفته و همزمان، گستره معنایی و تمایز مفهومی تربیت معنوی با عرصه های نزدیک مثل تربیت دینی و تربیت اخلاقی، بررسی و نهایتا نشان داده شده است که بر مبنای نگاه اومانیستی مکاتب پست مدرن راه حل همه امور حتی نیاز به معنویت در چارچوب انسان محوری، دنیاگرایی و بهره مندی های مادی جستجو می شود و معنویت، ابزاری برای دستیابی به آرامش (کاذب) در موقعیت اکنون و موقتی است. در حالی که تربیت معنوی حقیقی انسان را از خودمحوری دور کرده نسبت به دیگر دوستی و توجه به رنج دیگران حساس می کند. علاوه بر این، بر پایه جهان بینی سکولاریستی پست مدرن، معنویت گرایی و تربیت معنوی بیشتر بر اهداف مادی متمرکز بوده، دین و فرامین الهی جایگاه خاصی در این نوع نگرش نداشته و بعضا به عنوان ابزارهایی در خدمت منافع مادی است.
    کلیدواژگان: معنویت، دین، تربیت معنوی، پست مدرنیسم
  • نگین همتی، ناصر نوشادی*، فریبرز نیکدل صفحات 123-144
    در پژوهش حاضر رابطه انگیزش تحصیلی و مشغولیت عاطفی با میانجی گری هیجان های پیشرفت مورد بررسی قرار گرفت. شرکت کنندگان پژوهش، 315 دانشجو (173 نفر زن و 142 نفر مرد) رشته ها و مقاطع مختلف دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از مقیاس مشغولیت تحصیلی (ریو و تسنگ، 2011)، مقیاس انگیزش تحصیلی (والرند، 1989) و پرسشنامه ی هیجان های پیشرفت (پکران، 2005) استفاده شد. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزار AMOS ویراست 24 انجام گرفت. روابط واسطه ای در الگوی پیشنهادی با استفاده از روش بوت استراپ آزموده شدند. یافته ها نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. برازش بهتر از طریق حذف یک مسیر غیر معنی دار حاصل شد. نتایج نشان دادند که انگیزش درونی اثر مثبت و معنی دار و انگیزش بیرونی اثر منفی و معنی داری بر مشغولیت عاطفی دارند، در حالی که اثر بی انگیزگی بر مشغولیت عاطفی معنی دار نبود. نتایج مربوط به روابط غیر مستقیم نیز نشان دادند، ابعاد انگیزش تحصیلی از طریق هیجان های مثبت و انگیزش درونی و بی انگیزگی از طریق هیجان های منفی اثرات غیر مستقیم معنی داری بر مشغولیت عاطفی دارند.
    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، مشغولیت عاطفی، هیجان های پیشرفت
  • علی رضایی شریف *، ملیحه فتحی جناقرد، فاطمه رضایی شریف، سید جواد سیفی صفحات 145-162
    هدف پژوهش حاضر بررسی مقدماتی ویژگی های روانسنجی مقیاس چند بعدی رفتار بی توجهی در کودکان بود. جامعه آماری این مطالعه کلیه دانش آموزان دوره اول مقطع متوسطه شهر اردبیل (سال تحصیلی 94-93) بودند. نمونه مورد مطالعه با استفاده از نمونه گیری در دسترس (203 دختر و 197 پسر) انتخاب شدند و به پرسش نامه پاسخ دادند. اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ضریب همسانی درونی مقیاس 74/0 و اعتبار خرده مقیاس ها قابل قبول بودند. ضریب روایی مقیاس نیز مطلوب بود. همچنین تفاوت آماری معناداری بین دختران و پسران براساس خود گزارشی آنها از رفتار بی توجهی والدین وجود داشت. دختران بیشتر مورد رفتار بی توجهی والدین قرار گرفته بودند. براساس مدل تحلیل عاملی تاییدی سه عامل به دست آمد: نیازهای جسمانی، حمایت عاطفی و نظارت والدین. براساس نتایج به دست آمده می توان گفت که مقیاس بی توجهی به کودکان (MNBS-CR)، ابزاری روا و معتبر برای سنجش رفتار بی توجهی والدین است و می تواند در پژوهش های داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روایی، اعتبار، بی توجهی، مقیاس MNBS- A
  • زهرا رمضانی خمسی*، ملوک خادمی اشکذری، زهرا نقش صفحات 163-186
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هوش هیجانی بر پیشرفت تحصیلی به واسطه تعلل ورزی، خودتنظیمی وخودکارآمدی است. به این منظور 300 نفر از دانشجویان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه الزهرا (س از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. سپس از آزمودنی ها خواسته شد مقیاس سنجش یادگیری خودنظم بخش میلر و همکاران (1996)، خودکارآمدی عمومی دانشجویان شرر و همکاران(1982)، پرسشنامه33 سوالی سیبریا شرینگ برای سنجش هوش هیجانی و تعلل ورزی که از طریق پرسشنامه سولومون و روثبلوم (1984) اندازه گیری می شود، را تکمیل کنند. یافته های حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که مدل مورد نظر، برازش مناسبی دارد و تعلل ورزی، خود کار آمدی و خود تنظیمی نقش واسطه ای بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی ایفا می کنند و همچنین یافته ها نشان داد که رابطه غیرمعنا داری بین هوش هیجانی و تعلل ورزی وجود دارد و این دو متغیر بصورت غیر مستقیم با هم رابطه دارند. 37% از پیشرفت تحصیلی توسط متغیرهای پژوهش تبیین شد. با توجه به نتایج پژوهش به دست آمده، دست اندر کاران امور آموزشی می توانند با آموزش هوش هیجانی، خودکارآمدی و خودتنظیمی دانشجویان را افزایش داده و با کاهش تعلل ورزی باعث پیشرفت تحصیلی در دانشجویان شوند.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، تعلل ورزی، خودتنظیمی، خودکارآمدی، هوش هیجانی
  • فاطمه دشتی *، جواد مصرآبادی، تقی زوار صفحات 187-210
    پژوهش حاضر با هدف خوشه بندی دانش آموزان براساس مشکلات خواندن و نوشتن کودکان تک زبانه و دوزبانه پایه دوم ابتدایی شهر آبادان انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان دوزبانه و تک زبانه پایه دوم ابتدایی شهر آبادان تشکیل می داد که با استفاده از دو شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و قضاوتی تعداد 111 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در این پژوهش آزمون هوشی ریون(1938)، آزمون خواندن کرمی نوری و مرادی(1387) و هم چنین یک آزمون محقق ساخته نوشتن بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل خوشه ایو آزمون مجذور کای استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل خوشه ایدر هر دو گروه تک و دوزبانه نشانگر دو نیمرخ دانش آموزان با مشکل خواندن و بدون مشکل خواندن و دو نیمرخ دانش آموزان با مشکل نوشتن و بدون مشگل نوشتن بود. نتایج نشان داد که فراوانی دانش آموزان دوزبانه نسبت به تک زبانه در خوشه دارای مشکلات خواندن بیشتر است. هم چنین نتایج بخش نوشتن نیز نشان داد که بیشترین فراوانی دانش آموزان خوشه یک بامشکل نوشتن به کودکان دوزبانه تعلق دارد. این یافته نشان دهنده نقش زبان فراگیر در پایه های آغازین تحصیلی بر عملکرد تحصیلی به ویژه در دروس مرتبط به زبان است.
    کلیدواژگان: دوزبانگی، ناتوانی یادگیری، مشکلات خواندن، مشکلات نوشتن، تحلیل خوشه ای
  • لیلا طالب زاده شوشتری *، احمد خامسان، هادی پورشافعی صفحات 211-228
    هدف پژوهش حاضر شناسایی اسنادهای اساتید موفق در تدریس اثربخش بر مبنای روش بنیاد بخشی نظریه است. بدین منظور پانزده نفر از اساتید برجسته دانشگاه های سراسری، آزاد و پیام نور بیرجند که طی یک دوره پنج ساله در ارزیابی های دانشجویان از کیفیت تدریس بالاترین نمره را کسب کرده بودند، به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه و پیشینه موضوع جمع آوری شدند و با روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. براساس نتایج اساتید معتقدند تدریس اثربخش دو دسته نیازهای علمی و پرورشی دانشجویان را برطرف می نماید. در این پژوهش، بر مبنای روش بنیاد بخشی نظریه الگویی برای تدریس اثربخش ارائه شده است. بر پایه نتایج، توانایی استاد در انتقال توان مندی ها و ویژگی های خود به دانشجویان در اثربخشی تدریس نقش اساسی دارد لذا لازم است اساتید به توانایی انتقال توجه ویژه ای داشته باشند. همچنین تدریس اثربخش، بر حسب ماهیت رشته های تحصیلی متفاوت است، و نیز دانشجویان اساتیدشان را بر اساس توان مندی آن ها (نه نگرش شخصی) ارزیابی می نمایند.
    کلیدواژگان: تدریس اثربخش، اساتید موفق، بنیاد بخشی نظریه
  • رحیم شیرازی *، بهناز مهاجران، علیرضا قلعه ای صفحات 229-249

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی انتظارات والدین و مشارکت والدین در رابطه بین انتظارات معلمان با انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است. به منظور انتخاب نمونه آماری پژوهش ، 8 دبیرستان پسرانه و 8 دبیرستان دخترانه از بین 34 دبیرستان ناحیه یک ارومیه به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس، از هر دبیرستان دو کلاس، در مجموع 16 کلاس به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. بدین ترتیب مجموع دانش آموزان شانزده کلاس 355 نفر ( 200 پسر و 155 دختر) حجم نمونه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. روایی پرشنامه با استفاده از قضاوت متخصصان و پایایی ابزار مورد استفاده در تحقیقات قبلی تاییدشده و در این تحقیق نیز آلفای کرونباخ پرسشنامه های انتظارات والدین،مشارکت والدین،انگیزه پیشرفت تحصیلی تایید شدند. برای آزمون فرضیه ها و مدل از روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد و این آزمون با استفاده از spss نسخه 21 و لیزرل8/8 تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان می دهند که مشارکت والدین در رابطه بین انتظارات معلمان و انگیزه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، نقش میانجی دارد ولی انتظارات والدین در این رابطه نقش میانجی ندارد.

    کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، انتظارات والدین، مشارکت والدین
|
  • Abbas Poursalim *, Mahboobeh Arefi Pages 7-36
    The main purpose of this inquiry is designing a model for the curriculum of global citizenship education in elementary schools of Iran's educational system. This inquiry is a qualitative research based on grounded theory. The statistical population consists of teachers and specialists in the field of global citizenship which their approach are based on purposeful sampling method with a snowball technique. In total, 34 persons including 18 teachers and 16 specialists and faculty members was interviewed. The data was analyzed through semi-structured interviews during the three phases of open coding, axial and selective which was formed in the framework of the paradigm and conceptual model as follows: necessity (social needs), goals (aims and objectives), content (content organizing principles, principles of content selection), teaching-learning methods (selective principles of teaching-learning methods, approaches and methods of teaching-learning), the role of the teacher (teacher characteristics, the executive responsibility of teachers), evaluation (assessment principles, methods of evaluation), time (allocated time for direct trains, allocated time for non-direct trains), location (location as a source of learning, location as a place of execution), materials and resources (physical or non-virtual resources, virtual resources), organizational factors (empowerment programs, organizational support), implicit learning (outside the school environment, school environment) and outcomes of the program (educational components of the knowledge, skill and attitude). To ensure the reliability and validity, the Lincoln and Guba's approach, including credibility, transferability, dependability and conformability were employed. Finally, according to the findings and the results, some guidelines have been provided for the Implementation of the program.
    Keywords: Globalization, Model of Curriculum, Global Citizenship Education, Grounded Theory
  • Mohsen Imani *, Ali Ghasemi, Alireza Sadeghzadeh, Mohammad Saeedimehr Pages 37-58
    Moral education is one of the most important aspects of education. The primary focus has been on the rational aspects of moral education and less attention is given to other aspects. In the 20th century, Dewey has analyzed moral education in terms of aesthetic approach. Later, many discussions raised and his approach was expanded by pragmatic proponents of the approach. In this article, using a descriptive-analytical approach we intend to analyze the aesthetic viewpoint. The results indicate that the aesthetic aspects of child’s moral behavior can be described in two ways: (1) behavior generation (artistic performance), and (2) aesthetic behavior related to the act of understanding and desire. Similarly, Dewey believes that the moral experience includes both aspects simultaneously and a moral experience is an art-aesthetic experience. The consequences of the application of this theory in education and especially in moral education will be the development of sensitivity, empathy, perception and moral practice students.
    Keywords: moral education, aesthetics, pragmatism
  • Bijan Abdillahi *, Kobra Khabareh, Maryam Shirzadegan Pages 59-88
    This study aimed to investigate the role of school principals in the exploratory analysis based groups, professional development co-primary teachers in the province of Mazandaran. In this exploratory study used a mixed approach. In this approach, the interviews in qualitative and quantitative questionnaire procedure is used. The population of the study, teachers, school administrators and training of all primary schools in Mazandaran. The population of the study, teachers, school principals and heads of training of all primary schools, 44 of them were Mazandaran sample qualitative and quantitative statistical sample comprised 400 teachers are also using Cochran formula was determined. In the qualitative part, purposive sampling and In the quantitative multistage cluster sampling method is used. The findings, 72 markers showed that the behavior for managers using exploratory factor analysis confirmed 57 markers were classified into 8 dimensions behavioral. Thus Behavioral dimensions of school principals, including: 1)Preparing, 2)organizing, 3)funding and support, 4)continuous improvement, 5)assessment, 6)collaborative learning, 7)create a sense of cooperation and collaboration capabilities,8) knowledge and skills are manager.
    Keywords: Groups, professional development based on cooperation, Professional development of teachers, managers, teachers
  • Maryam Banahan *, Abas Farazi Pages 89-122
    Through emersion of philosophical schools and new thinking approaches in education arena like postmodernism and post structuralism, some challenges emerge in front of human education specially his/her spiritual education. We intend to explain postmodern spirituality and spiritual education’s place, components and indicators by descriptive – analytic approach. First we try to access a partly comprehensive concept for spirituality and spiritual education, then to clarify its semantic scope and conceptual differentiation with some near arenas like religious and moral education, finally to specify postmodern special attitude toward spiritual education. Findings showed according to postmodern humanistic regard, everything solution even spiritual need refers to humanism, secularism and material benefits. spirituality is a means to the human temporary and present peacefulness (false comfort). But real spiritual education should release human beings from ego-centrism and makes them humane and sympathetic about each other. In addition based on postmodern secular worldview, rather worldly goals are important, from postmodern viewpoint religion and commandments have no special place just as means for material and worldly interests.
    Keywords: Spirituality, Religion, spiritual education, Postmodernism
  • Negin Hemati, Fariborz Nikdel, Naser Noshadi * Pages 123-144
    In this study, the relationship between academic motivation and emotional engagement with mediator role of achievement emotions is surveyed. Participants were 315 college students (173 female and 142 male) in different fields and sections in faculty of psychology and education at Shiraz University that were chosen by stratified random sampling. For measuring the variables, Academic Engagement Scale (Reeve and Tseng, 2011), Motivation Scale (Vallerand ,1989) and Achievement Emotions Questionnaire (Pekrun, 2005), were used. Fitness of the proposed model was examined through structural equation modeling (SEM), using AMOS-21 software package. The indirect effects were tested using the bootstrap procedure. Findings indicated that the proposed model fit the data properly. Better fit and more meaningful results obtained by eliminating one insignificant path. The results indicated that intrinsic motivation has significant positive effect and extrinsic motivation has significant negative effect on emotional engagement, but amotivation has no significant effect. The result of indirect relationship showed that dimensions of academic motivation through positive emotions and intrinsic motivation and amotivation through negative emotions have significant indirect effect on emotional engagement.
    Keywords: Academic motivation, Emotional engagement, Achievement emotions
  • Ali Rezaeisharif *, Maliheh Fathijenaghard, Seid Javad Seifi Pages 145-162
    The purpose of present study is investigating psychometric properties of a multidimensional children self-report measure of neglectful behavior by parents. The statistical population of this study was all students of the first grade of high school in Ardabil (Academic year, 2013-2014). The sample was selected using a convenience sampling method (consists of 203 girl, 197 boys) and answered the questionnaire. The data were analyzed. The scale internal consistency coefficients was 0/74.The subscale reliabilities were acceptable and validity coefficients were appropriate. Also there was significant statistically difference among boys and girls participants according to their self-report of neglectful behavior by parents. The girls were more neglectful behavior by parents. According the model Confirmatory Factor analysis revealed three factors: Physical Needs, Emotional Support, and Parental Monitoring. Based on results can be said, the MNBS-CR scale is valid and reliable instrument for assessment the neglectful behavior by parents and can be used in internal research.
    Keywords: Validity, reliability, childeren, self, report measure of neglectful behavior, MNBS, A
  • Zahra Ramezani Khmsi *, Maluk Khademi Ashkezari, Zahra Naghsh Pages 163-186
    The purpose of this study was to investigate the impact of emotional intelligence on academic achievement through the mediation of of procrastination, self-regulated and self-efficacy. For this reason, A sample of 300 Students from the Faculty of Education and Psychology, University of Al-Zahra were selected using stratified random sampling method. Then participants were asked to measure learning self-regulation of Miller et al (1996), general self-efficacy students of sherer et al. (1982) , a questionnaire of 33 questions Siberia Shrink to measure emotional intelligence and procrastination that through questionnaires Solomon and Ratblvm (1984) Measurement is complete. The findings of the path analysis showed that the model desired , is a good fit, And procrastination, self-efficacy, self-regulatory have mediating role between emotional intelligence and academic achievement Perform . As well as non-significant findings showed that the relationship between emotional intelligence and there procrastination and the two variables indirectly related to each other. Achievement explained37% by research variables. According to the results of research, education practitioners can training emotional intelligence , increasing self-efficacy and self-regulation, and by reducing procrastination increase their academic achievement
    Keywords: academic achievement, procrastination, self, regulation, self, efficacy, emotional intelligence
  • Fatemeh Dashti *, Javad Mesrabadi, Taghi Zavvar Pages 187-210
    The study was done for cluster of students based reading and writing problems of bilingual and monolingual children of second elementary school in Abadan. population of this study included all the boy and girl students of second elementary school at 90-91 academic year in Abadan, Khuzestan that 119 students were chosen by multistage cluster random sampling. Measuring tools used in this study were Raven intelligence quiz(1938), Korominouri and Moradi reading quiz (2008), and also researchist made writing quiz.The Statistically methods of raceme analaysis and chi-squared analaysis were used for analaysis of data.The results of raceme analysis showed that students have two profiles, first students who have reading problems and second those who doesn’t have reading problems. The first cluster included students with low scores in minor scales that were called students with reading problems. And the second cluster, were called students with high scores in minor scales of reading test. The results indicated that frequency of monolinguals than bilingual students, is more in two cluster. Also, the results of cluster analysis about spelling mistakes, divide students to two groups of students with writing problems and students with no writing problems. The first cluster included students with high number of different spelling mistakes that were called cluster of students with writing problems and the second cluster, were called students with no spelling mistakes that included students with low spelling mistakes. The results showed that the maximum frequency of students in first cluster belongs to bilingual children
    Keywords: Bilingualism, Learning Disability, Reading problem, Writing problem, Raceme analaysis
  • Leila Talebzade Shoshtari * Pages 211-228
    The purpose of this research is to identify Attributions of successful professors in effective teaching based on “Grounded Theory” method. For this purpose, 15 dominant professors from Birjand, Azad and Payame Noor universities that had obtained the higher grades in student assessment for quality of teaching, for five past year period, were selected by targeted sampling. The data has been collected from interview and the research background. Data were analyzed by open coding, axial coding and selective coding. In this research based on grounded theory a model for effective teaching is exhibited. Results showed that the core concept is the professor’s ability to transfer his/her capabilities and characteristics to students, and professors must pay special attention to ability to transfer capabilities. Professor’s definitions for effective teaching were different according to different nature of courses. Results also showed that students evaluate their professors based on his/her Capabilities not their personal attitudes.
    Keywords: Effective Teaching, Successful Professors, Grounded Theory
  • Rahm Shirazi * Pages 229-249

    The aim of this study was to explore the mediating role of parent exceptions and parent involvement in the relation of teacher exceptions and academic motivation of students in third grade students in West Azerbaijan Province 94-95. This study is a surveying-describing study regarding its nature and methods of data gathering. To data gathering and to select research sample 8 of 8 High School girl's high school among 34 school districts were randomly classification selected Uremia in West Azerbaijan Province. To test the hypothesis and model correlation and multiple regression methods were used and the test using spss version 21 and LISREL 8/8 were analyzed. The findings show that parental involvement in the relationship between teacher expectations and student academic achievement, parental expectations in this respect the role of mediator, but no mediator.

    Keywords: Academic motivation, Parent expectations, Parent involvement