فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 1, Jan 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 1, Jan 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/10/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نفیسه ثقفی، لیلا پورعلی*، وحید قوامی قنبرآبادی، فاطمه میرزا مرجانی، معصومه میرتیموری صفحات 1-8
    مقدمه

    پره اکلامپسی یک عارضه جدی در بارداری است و یکی از دلایل مهم مورتالیته و موربیدیته مادر، جنین و نوزاد با پاتوژنز نامشخص به حساب می آید. پروتئین شوک حرارتی 70 یکی از فاکتورهایی است که می تواند اثرات سیتوریداکتیو، ضد اپوپتوز و تنظیم سیستم ایمنی داشته باشد.

    هدف

    این مطالعه متاآنالیز با هدف بررسی سطح سرمی پروتئین شوک حرارتی 70 در پره اکلامپسی و حاملگی نرمال انجام شد.

    موارد و روش ها

    مقالات مرتبط در ارتباط با سطح سرمی HSP70 در پره اکلامپسی و بارداری نرمال که قبل از سال 2015 چاپ شده اند از پایگاه های PubMed Central ،Scopus، ISI و Web of Knowledgeتوسط دو پژوهشگر بطور جداگانه استخراج شدند. کلمات کلیدی شامل پره اکلامپسی، HSP70 و پروتئین شوک حرارتی 70 بود. آنالیز آماری اطلاعات استخراج شده با استفاده از نرم افزار STATA (نسخه 11) انجام شد.

    نتایج

    از میان 127 مقاله، 7 مقاله واجد شرایط باقی ماند که شامل 350 حاملگی پره اکلامپسی و 429 مورد بارداری سالم بود. نتایج آنالیز آماری از 7 مقاله که واجد معیارهای ورود به مطالعه بود حاکی از ارتباط معنادار بین HSP70 و پره اکلامپسی بود. نتایج آزمون Cochran نشان دهنده همگونی مطالعات بود (0/001>p) و شاخص 12 هم 91% بود. مقدار شاخص تفاوت میانگین های غلظت سرمی HSP70 دو گروه بر اساس مدل تاثیر راندوم با روش trim and fill برابر 0/92 بود (1/51-CI:0/33,95%) بود.همچنین ارتباط معناداری بین HSP70 و پره اکلامپسی مشاهده شد (z=3/07, p=0/002)

    نتیجه گیری

    غلظت HSP70 به طور معناداری در بیماران پره اکلامپسی بیشتر از گروه کنترل بود. لذا، پروتئین شوک حرارتی 70 ممکن است به عنوان یک فاکتور تشخیصی شناخته شود.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، پروتئین شوک حرارتی 70 (HSP70)، بارداری، متاآنالیز
  • عباس افلاطونیان، مهناز منصوری ترشیزی، مریم فرید مجتهدی، بهروز افلاطونیان، محمد علی خلیلی، محمد حسین امیرارجمند، مهرداد سلیمانی، نسترن افلاطونیان، هما اسکوئیان، نسیم طبیب نژاد، پیتر هومیدان* صفحات 9-18
    مقدمه

    به کارگیری تکنیک انجماد جنین با کاهش اثرات منفی پروتکل های تحریک تخمک گذاری بر اندومتر و افزایش میزان باروری همراه است. به علاوه استفاده از آگونیست در سیکل های آنتاگونیست به عنوان جانشین hCG برای تحریک نهایی تخمک گذاری (trigger)، خطر بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان را در هر دو روش انتقال جنین تازه و فریز شده به حداقل می رساند.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه نتایج کلینیکی و خطر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در سیکل های انتقال جنین تازه و منجمد در بیماران با پاسخ زیاد به تحریک تخمدان است که بوسیله آگونیست GnRHتریگر شده اند.

    موارد و روش ها

    در یک مطالعه تصادفی چند مرکزی 119 بیمار کاندید انتقال جنین تازه با 121 بیمار در سیکل انتقال جنین مجمد از نظر حاملگی کلینیکی به عنوان پیامد اولیه و پیام های ثانویه مقایسه شدند. پیامدهای ثانویه شامل حاملگی شیمیایی، تولد زنده، میزان بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان و همچنین فاکتورهای پریناتال مانند سن حاملگی، وزن هنگام تولد، جنس نوزاد، حاملگی چندقلویی، مرده زایی و سقط بود.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان حاملگی کلینیکی (به ترتیب 35/8% در مقابل 38/3%) و حاملگی شیمیایی (به ترتیب 46/4% در مقابل 40/2%) و حاملگی رو به رشد (به ترتیب 30/3% در مقابل 32/7%) در انتقال جنین های منجمد در مقایسه با انتقال جنین های تازه تفاوت معنی دار آماری ندارد. همچنین تفاوت میزان تولد زنده نیز در دو گروه مشابه بود (30/3% در انتقال جنین منجمد و 29/9% در انتقال جنین تازه) (0/953=p). در نهایت فاکتورهای پریناتال مانند پره ماچوریتی، نقایص هنگام تولد و جنس نوزاد و همچنین میزان بروز سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (35/6% در انتقال جنین منجمد و 42/9% در انتقال جنین تازه) (0/337=p) بین سیکل های انتقال جنین تازه و منجمد تفاوت معنی دار آماری نداشت. در این مطاله هیچ موردی از سندرم تحریک بیش از حد تخمدان شدید مشاهده نشد و هیچ یک از بیماران نیاز به بستری در بیمارستان پیدا نکردند.

    نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق نشان داد که تحریک نهایی تخمک گذاری بوسیله آگونیست GnRH همراه با حمایت فاز لوتیال با دوز کم hCG، راهکاری مناسب برای حفظ میزان تولد زنده در سطح نرمال همراه با کاهش خطر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در بیماران در معرض خطر می باشد.

    کلیدواژگان: انتقال جنین تازه، انتقال جنین منجمد-ذوب شده، آنتاگونیست GnRH، تریگر با آگونیست GnRH، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان، پیامد باروری
  • صفحات 19-30
    مقدمه

    سیس پلاتین یک عامل مهم ضد سرطان برای بسیاری از سرطان ها است اما باعث ایجاد انواعی از آسیب های گنادی می شود. سمیت تخمدان، نگرانی عمده در مورد بیماران سرطانی جوان تحت شیمی درمانی است.

    هدف

    در این مطالعه اثر سیس پلاتین و مکمل آن با رسوراترول بر عملکرد تخمدان در موش های صحرایی Sprague-Dawley مورد بررسی قرار گرفت.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 45 سر موش صحرایی ماده Sprague-Dawley با وزن متوسط 160 گرم به 9 گروه (5 مورد) تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان کنترل و آب مقطر دریافت کرد. گروه 2 و 9 فقط سیس پلاتین دریافت کردند. گروه های 3، 4 و 5 پس از یک دوز سیس پلاتین دوزهای مختلف رسوراترول دریافت کردند. گروه های 6، 7 و 8، رسوراترول را قبل از سیس پلاتین دریافت کردند. بعد از کشتن موش ها، تخمدان برای هیستوپاتولوژی، شاخص های بیوشیمیایی اکسیداسیون و بررسی هورمونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    وزن اعضای بدن به طور معنی داری (0/001=p و0/01=p) در گروه های پیشگیرانه نسبت به گروه هایی که رسوراترول پس از سیس پلاتین را دریافت کردند افزایش یافت. همچنین، گلوتاتیون، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز به طور معنی داری نسبت به گروه سیس پلاتین (0/047=p=0/023 ،p=0/01،p) افزایش یافت. مالون دی آلدیید به طور معنی داری (0/001=p) در گروه هایی که دوز بالای رسوراترول را در مقایسه با گروه کنترل و سیس پلاتین به تنهایی دریافت کرد، کاهش یافت. با این که استروژن در گروه ها تفاوت معنی داری را نشان نداد (0/48=p) اما رسوراترول در مقایسه با گروه سیس پلاتین به طور معنی داری باعث افزایش پروژسترون، هورمون تحریک فولیکول و هورمون لوتیینیزه (0/006=p =0/007،p =0/001،p) شد. ساختار بافتی تخمدان ها در گروه های پیشگیری کننده به صورت وابسته به دوز حفظ شده بود.

    نتیجه گیری

    مکمل رسوراترول از فولیکول های تخمدان در برابر سمیت سیس پلاتین در موش های Sprague-Dawley محافظت می کند.

    کلیدواژگان: سیس پلاتین، تخمدان، رزوراترول، موش Sprague-Dawley
  • آزاده یوسف نژاد، آذر پیردهقان، محبوبه روشندل راد، آئمه اسکندری، شهناز احمدی* صفحات 31-34
    مقدمه

    برای حاملگی خارج رحمی لوله ای درمان های مختلفی ارایه شده اند که نتایج تاثیرگزاری آنها بر بارداری بعدی همچنان موضوع بحث برانگیز بین مطالعات مختلف می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی میزان باروری و عاقبت حاملگی در بیماران با حاملگی خارج رحمی لوله ایی درمان شده به روش طبی در مقایسه با درمان جراحی می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی 370 بیمار با حاملگی خارج رحمی لوله ای درمان شده با روش تک دوز متوترکسات و یا عمل جراحی (سالپنژکتومی با لاپاروتومی) طی سال های 1393-1389 در بیمارستان الزهرای رشت–گیلان وارد مطالعه شدند. 147 نفر از این تعداد به تماس تلفنی پاسخ دادند. سن بیماران، تعداد افراد نیازمند به دارو برای بارداری، میزان باروری و نتیجه آن در این زنان مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    از 147 فردی که به تماس تلفنی پاسخ دادند 114 نفر آنها اقدام به بارداری کرده بودند و مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان باروری در گروه درمان شده به روش طبی و گروه درمان شده به روش جراحی 56/6% و 47/61% بود (0/141=p) که این اختلاف معنی دار نبود. همچنین اختلاف معنی داری بین نتایج نامناسب حاملگی نیز در بین دو گروه وجود نداشت. حاملگی خارج رحم (0/605=p)، سقط (0/605=p)، و زایمان زودرس (0/648=p 15/1% افراد گروه درمان شده طبی و 12/5% درمان شده گروه جراحی برای حاملگی مجدد نیاز به دارو داشتند که این اختلاف معنی دار نبود (0/135=p).

    نتیجه گیری

    روش های جراحی همانند روش طبی می تواند بسته به متغیرهای زمینه ای هر فرد بدون نگرانی بر اثرگذاری آن بر باروری فرد، برای درمان حاملگی خارج رحمی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: حاملگی خارج رحمی لوله ایی، درمان طبی، درمان جراحی، باروری، نازایی
  • محبوبه نصیری*، کبری جهانگیری زاده صفحات 35-40
    مقدمه

    ژن فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی (G-CSF) می تواند یک ژن کاندید بالقوه در سقط مکرر جنین باشد، که یک مشکل شایع بارداری با شیوع 5-1% در زنان سنین باروری محسوب می شود.

    هدف

    ارزیابی ارتباط پلی مورفیسم rs1042658 در ناحیه 3 ترجمه نشونده ژن G-CSF با خطر بروز سقط جنین مکرر با منشا ناشناخته در زنان ایرانی.

    موارد و روش ها

    به طور کلی، 122 خانم مبتلا به سقط مکرر جنین با منشا ناشناخته و 140 خانم یایسه به عنوان گروه کنترل در این مطالعه مورد-شاهدی شرکت داده شدند. روش T-ARMS PCR برای تعیین ژنوتیپ rs1042658 در تمام نمونه ها انجام گرفت.

    نتایج

    تفاوت های آماری معنی داری بین توزیع فراوانی ژنوتیپ هتروزیگوت CT و ژنوتیپ های حامل آلل T (TT+CT) پلی مورفیسم rs1042658 بین گروه های بیمار و کنترل مشاهده شد. ارتباط آللی با سقط مکرر جنین دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، پلی مورفیسم rs1042658 ژن G-CSF می تواند به عنوان یک فاکتور خطر برای سقط مکرر جنین با منشا ناشناخته در زنان ایرانی درنظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی، سقط جنین مکرر، پلی مورفیسم
  • زهره سادت، فضل الله غفرانی پور*، سید علی آذین، علی منتظری، آزیتا گشتاسبی، اعظم باقری، الهام براتی صفحات 41-50
    مقدمه

    سلامت جنسی یکی از جنبه های مهم سلامت است که همه سنین را شامل می شود. طراحی یک ابزار روا و پایا که بتواند در تهیه برنامه های آموزشی مناسب جهت ارتقاء دانش و نگرش جنسی گروه هدف مورد استفاده قرار گیرد ضروری می باشد.

    هدف

    هدف از این تحقیق طراحی و روانسنجی ابزار دانش و نگرش جنسی برای زوجین در آستانه ی ازدواج می باشد.

    موارد و روش ها

    یک مطالعه به روش ترکیبی در دو فاز انجام شد. در فاز اول به منظور تهیه سوالات پرسشنامه دانش و نگرش جنسی از طریق مصاحبه های گروهی متمرکز و مصاحبه های انفرادی صورت گرفت. در فاز دوم روانسنجی ابزار روایی محتوا، روایی صوری و روایی سازه انجام شد. پایایی با استفاده از روش همسانی درونی و آزمون مجدد بررسی شد.

    نتایج

    در فاز اول 88 سوال از مصاحبه ها استخراج شد (45 سوال برای بخش دانش جنسی و 43 سوال برای بخش نگرش جنسی). در فاز دوم تعداد آیتم ها به ترتیب برای بخش دانش و نگرش جنسی به 33 و 34 عدد کاهش یافت. تحلیل عاملی اکتشافی 5 عامل برای دانش جنسی و برای نگرش جنسی شش عامل بدست آورد. ضریب آلفای کرونباخ برای دو بخش دانش و نگرش جنسی به ترتیب 0/84 و 0/81 بود. نتایج همبستگی آزمون مجدد برای دو بخش دانش و نگرش جنسی به ترتیب0/74 و 0/82 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد ابزار دانش و نگرش جنسی برای زوجین در حال ازدواج یک ابزار روا و پایا می باشد. تحقیقات بعدی برای روانسنجی قوی تر ابزار لازم است.

    کلیدواژگان: سلامت جنسی، دانش، نگرش، روانسنجی، زوجین
  • انسیه شاهرخ تهرانی نژاد، رویا کبودمهری*، بتول حسین رشیدی، مینا جعفرآبادی، فاطمه کیخوا، معصومه معصومی، فدیه حق الهی صفحات 51-56
    مقدمه

    استروژن و پروژسترون به عنوان دو فاکتور حیاتی در سیکل های انتقال جنین فریز می باشند. مطالعات زیادی در مورد فرم های مختلف مصرف استروژن صورت گرفته است ولی مقالات در مورد نوع ترانس درمال استروژن محدود است.

    هدف

    بررسی تاثیر ژل ترانس درمال استروژن (استراژل) برای آمادگی اندومتر در بیماران کاندید سیکل انتقال جنین فریز.

    موارد و روش ها

    در بیمارستان مرکز دانشگاهی صد بیمار کاندید سیکل انتقال جنین فریز بعد از ساپرس با آگونیست GnRH به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده 8 میلی گرم استرادیول و 6 میلی گرم استراژل قرار گرفتند. در هر دو گروه دارو در روز اول سیکل شروع شد و تا زمانی که اندومتر به 8 میلی متر برسد ادامه یافت. در هر دو گروه میزان حاملگی بالینی و بیوشیمیایی و ongoing و میزان سقط و تولد زنده و میزان عوارض بررسی و مقایسه شد.

    نتایج

    میران حاملگی بیوشیمیایی و بالینی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (p=0/384) میزان سقط به طور چشمگیر در گروه ژل کمتر بود (p=0/035) و میزان حاملگی ongoing و تولد زنده به طور چشمگیر در گروه ژل بیشتر بود (p=0/035). عوارض دارو در دو گروه تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

    استراژل در مقایسه با قرص استرادیول والرات باعث بهبود نتایج حاملگی ongoing و تولد زنده شد.

    کلیدواژگان: سیکل انتقال جنین فریز، ترانس درمال استروژن، قرص استرادیول والرات، آگونیست gnrh
  • صفحات 57-60
    مقدمه

    سل یک بیماری عفونی ناشی از مایکوباکتریم توبرکلوزیس است. سل تناسلی یک نوع سل خارج ریوی است که بیشتر در زنان دیده می شود که به طور کلاسیک همراه با بی نظمی قاعدگی، از دست رفتن بارداری و عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت، به ویژه ناباروری در زنان آلوده است. بیماران مبتلا به سل تناسلی اغلب زنان جوان تشخیص داده شده در طول تشخیص ناباروری هستند. سل تناسلی در زنان بعد از یایسگی نادر است و تنها حدود 1% خونریزی پس از یایسگی را شامل می شود. در این مطالعه هدف ما بررسی خصوصیات آزمایشگاهی، بالینی و جمعیت شناختی زنان مبتلا به سل تناسلی بود.

    مورد:

     ما چهار خانم مبتلا به سل تناسلی با نشانه های بالینی مشخص ارایه دادیم. هیچ کدام از بیماران سابقه سل نداشتند، و هیچ باسیل اسید سریع در اسمیر های تهیه شده از بیماران دیده نشد. در بررسی های هیستوپاتولوژیک، التهاب گرانولوماتوز در همه بیماران دیده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به ویژگی های بالینی این موارد، سل تناسلی باید در زنان مبتلا به علایم بالینی مختلف مانند خونریزی پس از یایسگی، منومتروراژی، ناباروری و بی نظمی های قاعدگی در نظر گرفته شود. ما بر این باوریم که این علایم برای تشخیص و درمان زنان مبتلا به سل تناسلی مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: سل دستگاه تناسلی زنان، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، ناباروری
|
  • Nafiseh Saghafi, Leila Pourali *, Vahid Ghavami Ghanbarabadi, Fatemeh Mirzamarjani, Masoumeh Mirteimouri Pages 1-8
    Background

    Preeclampsia, a severe complication of human pregnancy is one of the main causes of maternal, fetal, and neonatal morbidity and mortality with unclear pathogenesis. Heat shock protein 70 (HSP70) is one of the factors that can mediate cytoprotective, antiapoptotic, and immune regulatory effects.

    Objective

    This meta-analysis was performed with aim to evaluate HSP70 in preeclampsia and normal pregnancy.

    Materials And Methods

    The original publications reporting the serum HSP70 levels in preeclampsia and normal pregnancies published before November 2015 were identified by searching PubMed Central, Scopus, and ISI Web of Knowledge databases by two researchers, separately. The keywords were” preeclampsia” and “HSP70” or “Heat shock protein 70” Statistical analyses were performed using STATA software (version 11).

    Results

    Out of 127 studies, seven eligible case-control studies were identified which consists of 350 preeclampsia and 429 normal pregnancies. Our pooled analysis of data from 7 studies which met the inclusion criteria, provides evidence that there is a significant association between HSP70 and preeclampsia. Cochran's test results showed the heterogeneity of the studies (p

    Conclusion

    The results showed that serum HSP70 concentration was significantly higher in preeclamptic patients than the control group. Therefore HSP70 may be identified as a diagnostic factor.

    Keywords: Heat shock protein 70 (HSP70), Preeclampsia, Pregnancy, Meta-analysis
  • Abbas Aflatoonian, Mahnaz Mansoori-Torshizi, Maryam Farid Mojtahedi, Behrouz Aflatoonian, Mohammaad Ali Khalili, Mohammad Hossein Amir-Arjmand, Mehrdad Soleimani, Nastaran Aflatoonian, Homa Oskouian, Nasim Tabibnejad, Peter Humaidan * Pages 9-18
    Background

    The use of embryo cryopreservation excludes the possible detrimental effects of ovarian stimulation on the endometrium, and higher reproductive outcomes following this policy have been reported. Moreover, gonadotropin-releasing hormone agonist trigger in gonadotropin-releasing hormone (GnRH) antagonist cycles as a substitute for standard human chorionic gonadotropin trigger, minimizes the risk of ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) in fresh as well as frozen embryo transfer cycles (FET).

    Objective

    To compare the reproductive outcomes and risk of OHSS in fresh vs frozen embryo transfer in high responder patients, undergoing in vitro fertilization triggered with a bolus of GnRH agonist.

    Materials And Methods

    In this randomized, multi-centre study, 121 women undergoing FET and 119 women undergoing fresh ET were investigated as regards clinical pregnancy as the primary outcome and the chemical pregnancy, live birth, OHSS development, and perinatal data as secondary outcomes.

    Results

    There were no significant differences between FET and fresh groups regarding chemical (46.4% vs. 40.2%, p=0.352), clinical (35.8% vs. 38.3%, p=0.699), and ongoing (30.3% vs. 32.7%, p=0.700) pregnancy rates, also live birth (30.3% vs. 29.9%, p=0.953), perinatal outcomes, and OHSS development (35.6% vs. 42.9%, p=0.337). No woman developed severe OHSS and no one required admission to hospital.

    Conclusion

    Our findings suggest that GnRHa trigger followed by fresh transfer with modified luteal phase support in terms of a small human chorionic gonadotropin bolus is a good strategy to secure good live birth rates and a low risk of clinically relevant OHSS development in in vitro fertilization patients at risk of OHSS.

    Keywords: Fresh embryo transfer, Fresh, Frozen-thawed embryo transfer, GnRH antagonist, GnRHa trigger, OHSS, Reproductive Outcome
  • Gbotolorun Stella Chinwe *, Okafor Izuchukwu Azuka, Ndoeche Chidinma Adaeze Pages 19-30
    Background

    Cisplatin is a potent antineoplastic agent for many cancers but causes several levels of gonadal damage. Ovarian toxicity is a major concern of young cancer patients undergoing chemotherapy.

    Objective

    This study sought to examine the effect of Cisplatin and Resveratrol supplementation on ovarian function in Sprague-Dawley rats.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 45 cyclic Sprague-Dawley rats with an average weight of 160 gr were divided into 9 groups (n=5/group). Group 1 was used as control and received distilled water. Groups 2 and 9 received Cisplatin only. Groups 3, 4, and 5 received different doses of Resveratrol after a single dose of Cisplatin. Groups 6, 7, and 8 received Resveratrol before Cisplatin. At sacrifice, the ovary was analyzed for histopathology, biochemical indices of oxidation and hormonal assay.

    Results

    Relative and absolute organ weights were notably increased (p=0.001, 0.01) in the prophylactic groups relative to the groups that received Resveratrol after Cisplatin. Also, glutathione, superoxide dismutase and catalase were significantly increased (p=0.047, 0.01, 0.023) in a dose-dependent manner when compared to Cisplatin group only. Malondialdehyde decreased significantly (p=0.001) in the groups that received high dose Resveratrol compared with the control and Cisplatin alone groups. Although oestrogen showed no significant difference within the groups (p=0.48), Resveratrol significantly increased progesterone, follicle stimulating hormone and luteinizing hormone levels (p=0.007, 0.001, 0.006) at high doses when compared with Cisplatin alone groups. Ovarian histoarchitecture was best preserved in the prophylactic groups in a dose-dependent manner.

    Conclusion

    Resveratrol supplementation confers protection and preserves ovarian follicles from Cisplatin toxicity in Sprague-Dawley rats.

    Keywords: Cisplatin, Ovary, Resveratrol, Sprague-Dawley rat
  • Azadeh Yousefnezhad, Azar Pirdehghan, Mahboubeh Roshandel Rad, Aemeh Eskandari, Shahnaz Ahmadi * Pages 31-34
    Background

    Various treatments have been proposed to treat ectopic pregnancy, but their impact on future pregnancies is still the subject of controversy.

    Objective

    The aim of this study is to compare the medical and surgical treatment methods and their impact on the subsequent fertility results and complications in women with a history of ectopic pregnancy.

    Materials And Methods

    In this analytical, cross-sectional study, 370 women with the history of ectopic pregnancy, (treared with single dose of methotrexate or salpingectomy by laparotomy), that referred to Al-Zahra Hospital, Rasht, Guilan between 2009 to 2013 were enrolled. 147 women responded to the phone call. The age, the number of women that needed to drug for pregnancy, fertility rate and the fertility outcomes were studied.

    Result

    147 women responded to the call and between them, 114 women tried to get pregnant again after the ectopic pregnancy treatment. They were agreed to the participate in the study. The mean age of the patients was 28.56±5.63 yr. The fertility rates in the medical and the surgical groups were 56.6% and 47.61%, respectively (p=0.141). There were no significant differences in the poor consequences of pregnancy among the two groups; ectopic pregnancy (p=0.605), miscarriage (p=0.605), and prematuredelivery (p=0.648). 15.1% in the medicinal group and two patients 12.5% in the surgical group had received fertility treatment in order to get pregnant (p=0.135). There was no significant difference in two groups.

    Conclusion

    It seems that surgical treatment depending on the underlying variables of each patient, can be used such as medical treatment, without worrying about its effect on fertility.

    Keywords: Ectopic pregnancy, Medical treatment, Surgical treatment, Fertility, Infertility
  • Mahboobeh Nasiri *, Kobra Jahangirizadeh Pages 35-40
    Background

    Granulocyte colony-in stimulating factor (G-CSF) gene can be a potential candidate gene implicated recurrent pregnancy loss (RPL), a common complication of pregnancy with the prevalence of 1-5% among women of reproductive age.

    Objective

    To investigate the association between rs1042658 polymorphism in the 3' untranslated region (3'UTR) of G-CSF gene and the risk of unexplained RPL among Iranian women.

    Materials And Methods

    In total, 122 women with unexplained RPL and 140 healthy postmenopausal women as a control group were enrolled in this case-control study. Tetra-primer amplification refractory mutation system-polymerase chain reaction was performed to determine the rs1042658 genotypes in all subjects.

    Results

    Statistically significant differences were detected between the distribution frequencies of both heterozygote CT, and carriage of T allele (TT) genotypes of the rs1042658 between case and control groups. Allelic association was not observed with RPL.

    Conclusion

    Regarding the results of the present study, G-CSF rs1042658 gene polymorphism could be considered as a probable risk factor for unexplained RPL among Iranian women.

    Keywords: Granulocyte colony-stimulating factor, Recurrent pregnancy loss, Polymorphism
  • Zohreh Sadat, Fazlollah Ghofranipour *, Seyed Ali Azin, Ali Montazeri, Azita Goshtasebi, Azam Bagheri, Elham Barati Pages 41-50
    Background

    Designing a valid and reliable questionnaire that allows a fair evaluation of sexual knowledge and attitudes and develop a proper sexual educational program is necessary.

    Objective

    The present study was designed to develop and psychometric evaluation of the sexual knowledge and attitudes scale for premarital couples.

    Materials And Methods

    An exploratory mixed method study was conducted in two phases; in the first, in order to develop a questionnaire an item pool was generated on sexual knowledge and attitudes through focus group discussions and individual interviews. In the second phase, the psychometric properties of the questionnaire were examined. For this purpose, face validity, content validity as well as construct validity were conducted. Reliability was assessed by the Cronbach’s alpha coefficient to assess internal consistency and test-retest reliability.

    Results

    In the first phase an item pool with 88 questions was generated (sexual knowledge 45 items and sexual attitudes 43 items). In the second phase, the number of final items reduced to 33 and 34 items of sexual knowledge and sexual attitudes respectively, through exploratory factor analysis (EFA). Five factors for sexual knowledge and six factors for sexual attitudes identified by EFA. The Cronbach’s alpha coefficient for two sections was 0.84 and 0.81 respectively. The test- retest correlations for sexual knowledge and sexual attitude was 0.74 and 0.82 respectively.

    Conclusion

    The findings suggest that the Sexual Knowledge and Attitudes Scale for Premarital Couples is a valid and reliable instrument. Further studies are needed to establish stronger psychometric properties for the questionnaire.

    Keywords: Sexual health, Knowledge, Attitudes, Psychometrics
  • Ensieh Shahrokh Tehraninejad, Roya Kabodmehri *, Batol Hosein Rashidi, Mina Jafarabadi, Fateme Keikha, Masomeh Masomi, Fedieh Hagholahi Pages 51-56
    Background

    Estrogen and progesterone are two crucial factors for endometrial preparation in frozen embryo transfer (FET) cycles. Studies assessing different forms of estradiol in FET have published already but literature lacks enough surveys on transdermal estrogen application in reproductive medicine.

    Objective

    To investigate the effects of trans dermal estrogen (Oestrogel) on pregnancy rates in patients that candidate for FET cycle.

    Materials And Methods

    In this randomized clinical trial, 100 women undergoing FET cycles referred to Imam Khomeeini Hospital were enrolled in two groups, randomly. Group I received 8 mg/day estradiol valerate (E2 tablet) orally and group II were treated with 6 mg/day transdermal oestrogel gel after suppression with gonadotropin releasing hormone agonist. In both groups medication were started in the first day of menstruation cycle and continued until endometrial thickness reached 8 mm. Pregnancy rates (chemical, clinical, and ongoing), abortion rate, live birth rate, and frequency of complications were compared between two groups.

    Results

    Chemical and clinical pregnancy rates were not significantly different between two groups (p=0.384). The abortion rate was significantly lower in group II than group I (p=0.035). Ongoing pregnancy and the live birth rates were significantly higher in group II (p=0.035). The rate of complication was not different in two groups.

    Conclusion

    Oestrogel seems to enhance ongoing pregnancy and live birth rates in comparison to estradiol valerate tablet.

    Keywords: FET cycle, Transdermal estrogen, Estradiol valerate GnRH analogue
  • Gonul Aslan *, Mahmut Ulger, Seda Tezcan Ulger, Huseyin Durukan, Faik Gurkan Yazici, Gurol Emekdas Pages 57-60
    Background

    Tuberculosis (TB) is an infectious disease caused by Mycobacterium tuberculosis. Genital TB (GTB) is a form of extrapulmonary TB that occurs more frequently in women, in whom it classically presents in association with menstrual irregularity, pregnancy loss and short and long-term sequelae especially infertility in infected women. Patients with GTB are usually young women diagnosed during workup for infertility. GTB is rare in postmenopausal women and responsible for only approximately 1% of postmenopausal bleeding. In this study, we aimed to evaluate the laboratory, clinical and demographic characteristics of female GTB cases.

    Case: 

    We presented four female GTB cases with distinct clinical symptoms. All patients have no history of TB, and no acid-fast bacilli were seen in smears prepared from the clinical materials of the patients. Histopathological examinations revealed granulomatous inflammation in all patients.

    Conclusion

    In the light of the clinical features of these cases we aimed to emphasize that, female GTB must be taken into account in the patients with different clinical symptoms like postmenopausal bleeding, menometrorrhagia, infertility, and menstrual irregularities. We believe that these symptoms will be helpful for the diagnosis and treatment of female GTB.

    Keywords: Female genital tuberculosis, Mycobacterium tuberculosis, Infertility