فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:10 Issue: 1, 2018

Journal of Information Technology Management
Volume:10 Issue: 1, 2018

  • تاریخ انتشار: 1396/12/27
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله علمی پژوهشی
  • علی حمیدی زاده *، رضا طهماسبی، عاطفه زارعان شیروان ده صفحات 1-22
    امروزه تشکیل انجمن های خبرگی از طریق نرم افزارهای ارتباطی موبایلی بیشتر شده، از این رو به مطالعه در این زمینه و کارکردهای آن توجه می شود. این پژوهش ضمن شناسایی کارکردهای مثبت انجمن های خبرگی از طریق تکنیک تحلیل تم، با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی به دسته بندی آنها پرداخته است. پژوهش به روش آمیخته از نوع متوالی کیفی، کمی انجام شده است. در بخش کیفی از منابع کتابخانه ای و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. در بخش کیفی، کارکردها از طریق مرور مبانی نظری، احصا شده اند. جامعه آماری بخش کمی را افراد شاغل در سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی تشکیل می دهد که از طریق نرم افزارهای ارتباطی نظیر وایبر، واتس آپ و تلگرام در گروه های ایجادشده در گوشی های همراه خود با همکاران عضو هستند. همچنین روش نمونه گیری این بخش، در دو مرحله انتخاب گروه ها و انتخاب افراد، هدفمند است. 446 نفر در قالب 19 گروه نمونه، به پرسشنامه پاسخ داده اند. 38 تم اصلی شناسایی شد که در شش دسته نوآوری و حل مسئله، مبادله دانش و اطلاعات، هویت جمعی، دانشگری، توسعه مستمر، کسب و خلق ارزش جا گرفته اند.
    کلیدواژگان: انجمن خبرگی، تحلیل تم، تحلیل عاملی اکتشافی، مدیریت دانش، نرم افزار ارتباطی
  • علی رجب زاده قطری، احمدرضا قاسمی*، عادل آذر، روح الله حسینی صفحات 23-46
    هدف این مقاله، طراحی یک سیستم خبره فازی برای اولویت گذاری و انتخاب پروژه های صنعتی مناسب بر مبنای معیارهای معتبر و بین المللی در محیط فازی است تا ریسک ناشی از انتخاب نادرست تا حد امکان کاهش یابد. هدف از طرح مسئله پژوهش، بهینه سازی تصمیم، افزایش بازدهی تولید و کاهش ریسک سرمایه گذاری و در نهایت توسعه است. در این مقاله به چگونگی طراحی و استفاده از سیستم خبره فازی و همچنین نقش عوامل فنی و اقتصادی در طراحی مدل برای انتخاب پروژه های صنعتی پرداخته شده است. برای تحلیل داده ها، ورودی ها و خروجی های فازی، تشکیل پایگاه قواعد، ایجاد خروجی سیستم خبره و فازی زدایی کردن آنها و واسط گرافیکی، از ابزار ماژول سیستم استنتاج فازی نرم افزار متلب استفاده شده است. به منظور اعتبارسنجی پژوهش، مطالعه موردی انجام گرفت و بین خروجی های سیستم پیشنهادشده با نظر خبرگان مقایسه ای به عمل آمد و به تایید رسید. این سیستم، به اولویت گذاری و انتخاب پروژه های صنعتی و ارائه توصیه های دقیق تر، کمک می کند.
    کلیدواژگان: پایگاه دانش، سیستم های خبره فازی، عوامل اقتصادی، عوامل فنی، منطق فازی
  • علی رضاییان، سجاد شکوهیار، سید جعفر مرتضویان فارسانی* صفحات 47-68
    با گذشت بیش از دو دهه از عمر سامانه های بانکداری متمرکز بانک های کشور، اکنون ناکارآمدی و پاسخگو نبودن آنها نسبت به رفع نیازهای صنعت بانکداری روشن شده و نوسازی آنها به یکی از دغدغه های جدی مدیران بانک ها مبدل شده است. مشتریان بانک به صورت برخط، در تمام ساعات روز و تمام روزهای هفته از کانال هایی مانند خودپردازها، پایانه های فروش و اینترنت، از خدمات این سامانه ها استفاده می کنند. اندک وقفه ای در ارائه این خدمات، بانک ها را با بحران های جدی مواجه می کند؛ از این رو انتخاب استراتژی مناسب برای نو سازی آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. پژوهشگر با توزیع پرسشنامه ای بین مدیران ارشد و متخصصان بانک، عوامل داخلی و خارجی موثر بر نوسازی را شناسایی کرد؛ سپس با توزیع پرسشنامه دیگری، به مطالعه و شناسایی عوامل یاد شده در بانک پرداخت. پس از تشکیل ماتریس های IFE و EFE و تکمیل پرسشنامه توزیع شده، قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها شناخته شدند. پس از تبیین استراتژی ها با روش SWOT و وزن دهی به شاخص ها با استفاده از روش AHP، استراتژی های منتخب به کمک روش QSPM رتبه بندی شدند و استراتژی با بالاترین رتبه به عنوان مناسب ترین استراتژی نوسازی مشخص شد.
    کلیدواژگان: بانکداری متمرکز، تدوین استراتژی، روش AHP، روش SWOT، روش QSPM
  • راحیل حسینی *، نیره زاغری صفحات 69-92
    به دلیل پیچیدگی تصمیمات پزشکی، کاربرد سیستم های هوشمند برای پشتیبانی از این تصمیمات افزایش یافته است. در این پژوهش از قابلیت پنج الگوریتم مختلف ماشین بردار پشتیبان، درخت تصمیم گیری، نایو بیزین، نزدیک ترین همسایه و جنگل تصادفی، یک دسته بند ترکیبی ساخته شده که برای به دست آوردن نتیجه آرای این دسته بند، از رویکرد رای گیری با توافق سطح بالا به منظور ارزیابی و پیش بینی استفاده می شود. با توجه به اهمیت درگیری اعضای بدن نسبت به بیماری التهاب روده، در ارزیابی و مقایسه نتایج به دست آمده، دسته بند ترکیبی پیشنهاد شده برای تفکیک دو نوع بیماری التهاب روده (کرون و کولیت) به درصد صحت بالاتری دست یافته است. نتیجه پژوهش و مقایسه روش ها با توجه به آزمایش های انجام شده نشان داد، بالاترین صحت پیش بینی (98 درصد) در دسته بندی ترکیبی پیشنهادشده (رای گیری با توافق سطح بالا) به دست آمده است. در گام آخر، مدل ساخته شده با استفاده از نمودار مشخصه های عامل گیرنده ROC ارزیابی شد و مساحت زیر نمودار AUC به دست آمد.
    کلیدواژگان: الگوریتم رای گیری با توافق سطح بالا، الگوریتم های ترکیبی دسته بندی، بیماری التهاب روده، تشخیص نویز، نمودار مشخصه های عامل گیرنده
  • سید محمد زرگر *، زهرا شهریاری صفحات 93-116
    رایانش ابری روش نوینی برای ارائه منابع محاسباتی و افزایش توان محاسباتی در سازمان هاست و با وجود مزایای فراوانی که دارد، به دلیل موانعی از جمله مسائل امنیتی فراگیر نشده و به دغدغه ای برای مدیران فناوری اطلاعات سازمان ها تبدیل شده است. در این مقاله پس از بررسی مبانی نظری موضوع و مرور تحقیقات پیشین، متغیرهای موثر بر پذیرش فناوری و به طور خاص فناوری رایانش ابری استخراج شد؛ سپس با استفاده از تکنیک دیماتل میزان نفوذپذیری و نحوه تاثیرگذاری متغیرها مشخص گردید. با استفاده از روش پویایی سیستم، مدلی برای نشان دادن پویایی های موجود در پذیرش فناوری رایانش ابری در سازمان ها طراحی شد و اعتبار مدل با روش های ارزیابی مدل های پویا و با استفاده از نرم افزار ونسیم بررسی شد و به تایید خبرگان رسید. در انتها سناریوهای مختلفی برای حالات مختلف متغیرهای مدل پیشنهاد شده مطرح گردید و اجرای این سناریوها در مدل پیشنهادی شبیه سازی شد. نتایج نشان داد افزایش امنیت اطلاعات، پشتیبانی دولت و آموزش کاربران سبب افزایش پذیرش و استفاده از فناوری رایانش ابری می شود.
    کلیدواژگان: پویایی شناسی سیستم، تکنیک دیماتل، رایانش ابری، فناوری اطلاعات، مدل پذیرش فناوری
  • شهریار عزیزی*، سید میلاد حسینی صفحات 117-134
    در مطالعه حاضر تلاش می شود با استخراج نقشه سلسله مراتبی ارزش و به کمک نظریه ابزار هدف، چرایی رفتار خریداران لپ تاپ از فروشگاه های مجازی و سنتی شناسایی شود. داده های لازم برای اجرای پژوهش از 40 دانشجو جمع آوری شده است که 20 نفر از آنان ضمن اعتماد بیشتر به فروشگاه مجازی، تجربه جست وجوی لپ تاپ، کسب اطلاعات و خرید آن را از این نوع فروشگاه داشتند و 20 نفر دیگر به فروشگاه سنتی اعتماد بیشتری داشته و خرید لپ تاپ را از این نوع فروشگاه انجام دادند. با استفاده از تحلیل محتوای مصاحبه ها، 6 ویژگی، 13 پیامد و 5 ارزش برای فروشگاه مجازی و 7 ویژگی، 16 پیامد و 5 ارزش برای فروشگاه سنتی شناسایی شد و بر اساس آن، نقشه تجمیعی سلسله مراتبی ارزش برای هر فروشگاه ترسیم گردید. در نقشه مربوط به فروشگاه های مجازی زنجیره «امکان ایجاد پروفایل شخصی، سفارشی سازی، پیشنهاد های منحصربه فرد، تخفیف و ارزشمند بودن» و برای فروشگاه سنتی زنجیره «چانه زنی، تاثیرگذاری بر قیمت، صرفه جویی، استفاده از منابع در مصارف دیگر و رفاه بیشتر» بیشترین تداعی را داشتند.
    کلیدواژگان: درگیری بالا، فروشگاه مجازی و سنتی، فن نردبانی، نظریه ابزار - هدف، نقشه سلسله مراتبی ارزش
  • نرگس فرزانه، مهدی شامی زنجانی*، امیر مانیان، علیرضا حسن زاده صفحات 135-158
    طراحی ساختار موثر برای مدیریت دانش، از عوامل حیاتی موفقیت آن در سازمان است. لازمه دستیابی به منافع پایدار و مستمر از مدیریت دانش نیز، ساختاردهی به آن و هویت بخشی به خبرگان این حوزه در ساختار سازمان است. این مقاله به مفهوم سازی دفتر مدیریت دانش به عنوان ساختار سازمانی مناسب برای مدیریت موثر دانش پرداخته و برای این منظور، از روش تحقیق فراترکیب استفاده کرده است. از 198 منبع یافت شده، طی مراحل اجرای فراترکیب 12 مقاله منطبق بر معیارهای پذیرفته شده بود. در نتیجه ترکیب یافته ها، مفهوم دفتر مدیریت دانش با 54 کد و 12 مفهوم در چهار مقوله هدف (راهبردی و عملیاتی)، ساختار (متمرکز، نامتمرکز و ترکیبی)، کارکرد (استراتژی ها، فرایندها و سازوکارها) و نقش (کمیته مدیریت دانش، مدیر ارشد دانش، مدیر دانش و متخصصان دانش) شکل گرفت. سازمان ها می توانند از نتیجه این پژوهش برای ایجاد ساختار مدیریت دانش مناسب برای خود بهره مند شوند. طبق بررسی های انجام شده محققان، هیچ مقاله ای که با این جامعیت و روش به مفهوم سازی دفتر مدیریت دانش پرداخته باشد، یافت نشد و از این لحاظ مقاله دارای نوآوری است.
    کلیدواژگان: حکمرانی دانش، دفتر مدیریت دانش، ساختار مدیریت دانش، مدیر ارشد دانش، مفهوم سازی
  • کامران فیضی*، مهدی محمودصالحی، محمدتقی تقوی فرد، ایمان رئیسی وانانی صفحات 159-184
    این پژوهش با هدف تدوین مدل ارزش کسب وکار فناوری اطلاعات به منظور تبیین ارزش فناوری اطلاعات در کسب وکار و اندازه گیری سهم فناوری اطلاعات در عملکرد سازمان اجرا شده است. برای بررسی همه جانبه موضوع با استفاده از داده های کیفی، از روش تحقیق آمیخته با طرح ترکیبی متوالی کیفی استفاده شد. استراتژی تحقیق در مرحله نخست مطالعه موردی با ماهیت اکتشافی و در مرحله دوم گروه های کانونی است. شرکت سایپا به عنوان یکی از شرکت های فعال در زمینه تولید خودرو در ایران به عنوان مورد/نمونه انتخاب شده است. داده های مختلف کیفی با رویکرد مصاحبه، بررسی اسنادی و مشاهده گردآوری و تحلیل شدند. یافته های تحقیق، مولفه ها و ابعاد مدل ارزش کسب وکار فناوری اطلاعات در تولید خودرو را شناسایی کرد که شامل روابط بین ابعاد مختلف مدل و قضایای نظری در خصوص سهم فناوری اطلاعات در ایجاد ارزش کسب وکار است. به منظور اطمینان از تعمیم پذیری نتایج، ضمن مقایسه یافته ها با پیشینه تحقیق، از کفایت نظری مدل اکتشافی اطمینان حاصل شد.
    کلیدواژگان: ارزش فناوری اطلاعات، ارزش کسب وکار فناوری اطلاعات، بهره وری فناوری اطلاعات، سهم فناوری اطلاعات در کسب وکار، سهم فناوری اطلاعات در تولید خودرو
  • عبدالحسین کرم پور، نازنین مسعودی *، ابوالقاسم ابراهیمی صفحات 185-208
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه فکری و تسهیم دانش بر نوآوری سازمانی در چارچوب مدل معادلات ساختاری است. داده های لازم با استفاده از پرسشنامه و از بین 30 شرکت نرم افزاری فعال در شهر تهران که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شده بودند، گردآوری شده است. پس از تایید پایایی و روایی ابزارها با استفاده از آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی، داده های به دست آمده با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان می دهد سرمایه فکری بر تسهیم دانش (27/0= β) و نوآوری سازمانی (48/0= β) تاثیر مثبت و معناداری می گذارد. همچنین بر اساس یافته ها، تسهیم دانش با ضریبی برابر با 30/0 تاثیر مثبتی بر نوآوری دارد. از طرفی دیگر، تسهیم دانش بین سرمایه فکری و نوآوری سازمانی نقش میانجی داشته و سرمایه فکری علاوه بر تاثیر مستقیم بر نوآوری از طریق تسهیم دانش تاثیر غیرمستقیمی نیز بر نوآوری سازمانی دارد.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، سرمایه رابطه ای، سرمایه ساختاری، سرمایه فکری، نوآوری سازمانی
  • علی مرتضایی، محمد صادق سنگری*، سلمان نظری شیرکوهی، جعفر رزمی صفحات 209-234
    امروزه، ایجاد روابط بلندمدت و موثر با مشتریان یکی از مولفه های کلیدی درک اولویت ها و نیازهای آنها و کسب مزیت رقابتی است. همچنین، سازمان ها با نیاز فزاینده به اطلاعات و دانش تحلیلی درباره مشتریان، بازار، رقبا، محیط سازمانی و سایر عوامل موثر بر کسب و کار مواجه اند که باعث توجه به هوش تجاری به عنوان راه حلی برای پاسخ به این نیاز شده است. هدف این پژوهش، مطالعه نقش شایستگی هوش تجاری در بهبود فرایند مدیریت ارتباط با مشتری است. به این منظور بر اساس مرور ادبیات و تئوری رابطه شایستگی قابلیت، یک مدل مفهومی دربرگیرنده ابعاد شایستگی هوش تجاری و فرایندهای مدیریت ارتباط با مشتری ارائه شده است. داده های پژوهش از حوزه بانکداری جمع آوری شده و با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر حداقل مربعات جزئی تجزیه و تحلیل شده است. یافته های تجربی نشان داد شایستگی هوش تجاری سازمان از نظر برخورداری از شایستگی های مدیریتی، فنی و فرهنگی، بر ارتقای قابلیت های فرایند مدیریت ارتباط با مشتری شامل فرایندهای آغاز، حفظ و خاتمه ارتباط با مشتری، تاثیر مثبت و شایان توجهی دارد.
    کلیدواژگان: رابطه شایستگی - قابلیت، شایستگی هوش تجاری، مدل سازی معادلات ساختاری، مدیریت ارتباط با مشتری
  • مرتضی نبی میبدی، سیروس علیدوستی*، مریم نظری صفحات 235-258
    شبکه های اجتماعی حرفه ای تخصصی گونه ای از جوامع برخط نوپدید به شمار می روند که پذیرای کاربران دانشگاهی و محتوای علمی در بستر اینترنت هستند. بی شک موفقیت این گونه شبکه ها در گرو دستیابی مدیران و سیاست گذاران آنها به دانش منسجم و کاربردی از عوامل موفقیت است. با وجود اهمیت این موضوع، در بررسی پیشینه پژوهش مشخص شد که به عوامل موثر بر موفقیت این شبکه ها پرداخته نشده است. از این رو، پژوهش حاضر در پی شناسایی و استخراج عوامل موثر بر موفقیت شبکه اجتماعی حرفه ای تخصصی با رویکرد کیفی و روش مطالعه موردی و با تمرکز بر تجربه های سیاست گذاران و کاربران شبکه اجتماعی «انجمن» است. بر پایه یافته های این پژوهش، عوامل موفقیت از دید سیاست گذار در شش طبقه اصلی آمادگی جامعه برای پذیرش، اعتبار نهاد دارنده، پشتیبانی گروه مدیریت، انگیزش کاربران، کارایی وبگاه و اثربخشی سامانه مدیریت و کنترل دسته بندی شد؛ اما این عوامل از دید کاربران در چهار دسته اصلی انگیزه فردی، برقراری ارتباطات موثر، پویایی محتوا و جذابیت وبگاه قرار گرفت. روی آوری به این عوامل می تواند به کاربست سیاست ها و تصمیم های فراگیرتر برای افزایش انگیزه حضور و مشارکت کاربران بینجامد.
    کلیدواژگان: سیاست گذار، شبکه اجتماعی حرفه ای - تخصصی، عوامل موفقیت، کاربر، مطالعه کیفی
|
  • Ali Hamidizadeh *, Reza Tahmasebi, Atefeh Zarean Shirvan Deh Pages 1-22
    Nowadays, there is a growing trend in the constitution of community of practice (COP) through cell phone communication software. So, studies about COP and its functions seem necessary. In this research, the positive functions of COP have been identified through theme analysis, and then the identified functions have been categorized using exploratory factor analysis. This research has been done in two phases using mixed-method approach. In the qualitative phase, library resources and in the quantitative phase, researcher-made questionnaire were used. In addition, in the qualitative phase, the functions were identified through literature review. The statistical population of the quantitative phase includes employees of public organizations and private firms who are a member of any groups, consisting of their colleagues, on their cell phones using social communication software such as: Telegram, WhatsApp, and Viber. Purposive sampling was used to select the groups and the individuals. 446 individuals, within 19 groups, filled out the questionnaire. 38 main themes have been identified and divided into 6 categories of innovation and problem solving, information and knowledge exchange, collective identity, knowledge ability, continual development, gain and create value.
    Keywords: Communication Software, Community of Practice, Exploratory factor analysis, Knowledge Management, Theme Analysis
  • Ali Rajabzadeh Ghatari, Ahmadreza Ghasemi *, Adel Azar, Rohollah Hosseini Pages 23-46
    This article aims at designing a Fuzzy Expert System that helps select the appropriate industrial investment and prioritize the projects based on credible criteria and international standards in fuzzy environment to reduce the risk of adverse selection where possible. The main objectives of the research issue are optimizing decisions, increasing productivity and reducing investment risk that can ultimately lead to development.This article describes how to design and use fuzzy expert system and indicated the role of technical and economic criteria in selection of industrial projects. In this study, MATLAB (fuzzy inference module system) software was used to analyze the data, fuzzy inputs and outputs, establishment of rules and, ultimately, expert system output and their defuzzification, and the graphical interface. The existence of such a model in addition to helping to improve decision-making will help the development of industry and IndustrialadvancementIn order to validate this study, a case study was done and the comparison of the output of the proposed system with the experts’ opinions approved the validity of our system. The system helps to prioritize and select industrial projects and provides recommendations in more detailed.
    Keywords: Economic Factors, Fuzzy Expert System, Fuzzy logic, Knowledge base, Technical Factors
  • Ali Rezaeian, Sajad Shokuhyar, Seyed Jafar Mortazavian Farsani * Pages 47-68
    After more than two decades of the emergence of CORE banking systems in Iran, their inefficiency and lack of accountability to the needs of the banks have become evident. Hence, modernization of CORE banking systems is one of the most serious concerns of the bank's managers. All the customers of the banks can access the services of these systems through online and 7*24 channels such as ATMs, PoS and / or Internet. Even the slightest interruption in the provision of these services can because banks face serious crises; therefore, choosing the right strategy for modernization is of utmost importance. The researcher could identify internal and external factors affecting modernization by distributing a questionnaire among bank's senior managers and experts. Afterwards, we used another questionnaire to identify internal and external factors affecting the target bank. Having formed the matrixes of IFE and EFE and completed the questionnaire, the related strengths, weaknesses, opportunities and threats were identified. Strategies were explained based on SWOT method, then the selected strategies were ranked by weighting of the indices with the help of AHP method using QSPM method. Finally, the strategy with the highest rank was determined as the most appropriate strategy for modernization in the target bank.
    Keywords: AHP method, CORE banking, QSPM method, Strategy planning, SWOT method
  • Rahil Hosseini *, Nayere Zaghari Pages 69-92
    Due to the complexity of medical decisions, there is a growing interest in the application of intelligence systems to support these decisions. In this paper, accordingly, the potential of several algorithms such as K Nearest Neighbor, Support Vector Machine, Random Forest, Naive Bayes, and Decision Tree was used to create an ensemble classification. Then, to obtain the voting result, high level agreement voting was used to evaluate the performance and make prediction. According to the involvement of body organs with this disease, the problem of diagnosing and differentiating various types of bowl inflammation was investigated. We should mention that higher prediction accuracy was obtained using the proposed model. The results and the comparisons of these methods showed that the proposed model indicates the highest prediction accuracy which is 98%. In the final step, the proposed model was evaluated applying the receiver operating characteristic curve model (ROC), and the area under the curve (AUC) was calculated.
    Keywords: Ensemble classification algorithms, High-level agreement voting algorithm, Inflammatory bowel disease, Noise detection, Roc curve
  • Seyyed Mohammad Zargar *, Zahra Shahriari Pages 93-116
    Cloud computing is a new method to provide computing resources and increase computing power in organizations. Despite the many benefits this method shares, it has not been universally used because of some obstacles including security issues and has become a concern for IT managers in organization. In this paper, the general definition of cloud computing is presented. In addition, having reviewed previous studies, the researchers identified effective variables on technology acceptance and, especially, cloud computing technology. Then, using DEMATEL technique, the effectiveness and permeability of the variable were determined. The researchers also designed a model to show the existing dynamics in cloud computing technology using system dynamics approach. The validity of the model was confirmed through evaluation methods in dynamics model by using VENSIM software. Finally, based on different conditions of the proposed model, a variety of scenarios were designed. Then, the implementation of these scenarios was simulated within the proposed model. The results showed that any increase in data security, government support and user training can lead to the increase in the adoption and use of cloud computing technology.
    Keywords: Cloud computing, DEMATEL technique, Information technology, System dynamics, Technology acceptance model
  • Shahriar Azizi *, Seyed Milad Hosseini Pages 117-134
    This study aims to outline the reasons behind the behavior of those customers buying laptop from virtual and traditional market, through deriving hierarchical value map (HVM) using means-end theory. Data was gathered from 40 students using laddering interview. Twenty students had online shopping experiences and had more trust to E-stores and twenty others had more trust and experience buying from traditional stores. Using content analysis, 6 attributes, 13 consequences, and 5 values for the online stores, and 7 attributes, 16 consequences and 5 values for the traditional store were derived. At the next step aggregated Hierarchical Value Map (HVM) was depicted for each market. Regarding the virtual store map, the following linkage “possibility of creating a personal profile- customization- unique offers- discount-being valuable” and regarding the traditional value map the following links “bargaining- influencing the price- economization- putting resources to other use- more comfort” have shown to have the most associations among the interviewees.
    Keywords: Hierarchical value map, High-involvement, laddering technique, Means- end theory, Virtual, traditional store
  • Narges Farzaneh, Mehdi Shamizanjani *, Amir Manian, Alireza Hasanzadeh Pages 135-158
    Designing an effective structure for knowledge management is one of the critical factors for its success in the organization. Structuring to KM and identifying the experts of this field in the structure of the organization is necessary to achieve the sustained and continuous benefits of knowledge management. This paper deals with the conceptualizing of knowledge management office as the organizational structure for effective management of knowledge. For this purpose, Meta-synthesize methodology was adopted. From 198 sources founded, 12 articles were consistent with accepted standards. As a result of combining the findings, concept of knowledge management office was figured with 54 codes, 12 concepts in the four themes including purpose (Strategic and Functional), structure (Centralized and Decentralized and Mixed), function (Strategies, Processes and Mechanisms) and role (KM Committee, CKO, knowledge manager, Knowledge Representative). Organizations can use the results of this study to establish an appropriate structure of knowledge management. According to research, any article was not found by the researchers that have has this integrity and methodology. So, this paper has innovation.
    Keywords: Chief Knowledge Officer, Conceptualization, Knowledge Governance, Knowledge Management Office, Knowledge Management Structure
  • Kamran Feizi *, Mahdi Mahmoudsalehi, Mohammad Taghi Taghavi Fard, Iman Raeesi Vanani Pages 159-184
    This study aimed at designing information technology business value model in order to explain the value of information technology in business and evaluate information technology contribution in organization function. For the purpose of a comprehensive analysis of the subject using qualitative data, the research method was set to be mixed method focusing on qualitative sequential design. The first stage of the research strategy was an exploratory single case study and for the second phase, the researchers used focus groups design. Saipa Corporation, one of the most famous firms in Iranian automotive industry, was selected as the case. The varied qualitative date were gathered through interview, document review and observation methods and were analyzed afterwards. Ultimately, the findings of the study highlighted the items and dimensions of information technology business value. This model is composed of the relationship between different dimensions of the theoretical models regarding and the share of information technology in building a business. In order to ensure research generalizability, the results of the research were compared with those in the literature review and the theoretic adequacy of the proposed framework was confirmed.
    Keywords: Business IT contribution, IT business value, IT contribution in automotive production, IT productivity, IT Value
  • Abdolhossein Karampoor, Abolghasem Ebrahimi, Nazanin Masoudi * Pages 185-208
    This study is to evaluate the effect of intellectual capital and knowledge sharing on organizational innovation, based on structural equation modeling.30 software companies located in Tehran were selected by cluster sampling and the questionnaires were distributed among them. The reliability and validity of the questionnaire were confirmed using Cronbach's alpha and confirmatory factor analysis. Then, data analysis was conducted based on structural equation modeling using LISREL software. The findings suggested that intellectual capital has a positive and significant effect on knowledge sharing (0.27= β) and on organizational innovation (0.48 = β). In addition, the findings indicated that knowledge sharing has a positive impact on organizational innovation (p = 0.30). On the other hand, the findings suggested that knowledge sharing plays a mediating role in the relationship between intellectual capital and organizational innovation. Besides, intellectual capital not only has a direct impact on innovation through knowledge sharing, it also has an indirect influence on organizational innovation.
    Keywords: Intellectual capital, Knowledge sharing, Organizational innovation, Relational capital, Structural capital
  • Ali Mortezaei, Mohammad Sadegh Sangari *, Salman Nazari-Shirkouhi, Jafar Razmi Pages 209-234
    Nowadays, establishing long-term and effective relationships with customers is a key factor in understanding customers’ needs and preferences and achieving competitive advantage. In addition, companies are facing with a growing need for information and analytical knowledge about their customers, market, competitors, organizational environment, and other factors affecting their business. Business intelligence has been considered as a response to this need. The purpose of this study is to investigate the role of business intelligence competence in improving customer relationship management process. Based on the literature review and the competence – capability relationship paradigm, a conceptual model was developed comprising of different dimensions of business intelligence competence and customer relationship management processes. The data were collected from the banking sector and partial least squares structural equation modelling was employed for data analysis. Empirical results showed that organizational business intelligence competence, comprising of managerial, technical, and cultural competence, has a significantly positive impact on enhancing capabilities of customer relationship management process including initiation, maintenance, and termination of the relationship.
    Keywords: Business Intelligence Competence_Competence – Capability Relationship_Customer Relationship Management_Structural Equation Modeling
  • Morteza Nabi-Meybodi, Sirous Alidousti *, Maryam Nazari Pages 235-258
    Professional-specialized social network sites are a form of emerging online communities hosting academic users and scientific contents. Indeed, the success of these social networks requires studies that would provide the stakeholders with constructive and practical knowledge on the factors that may affect the success of these social networks. Despite the importance of the issue, literature review shows that the factors affecting the success of these networks have not been studied much. Therefore, this case study aimed to identify and extract the main factors affecting the success of a professional-specialized social network site using a qualitative approach with a focus on the experience of ANJOMAN, a social network in Iran, policy makers and users. According to the findings, the policy makers classified the main factors affecting the success of a social network into the following six categories: the society readiness to accept this idea, owner's credit, management support, user's motivation, website effectiveness, and management and control system efficiency. Moreover, the users believed that these effective factors can be placed into four categories: individual motivation, the establishment of efficient communication, content dynamism, and website attractiveness. These factors can lead to the implementation of more comprehensive policies and decisions. Accordingly, users will be more motivated to attend and participate in such social networks.
    Keywords: Policy maker, Professional-specialized social network site, Qualitative study, Success factors, User