فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1396)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/22
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله پژوهشی
  • صمد فدایی، کیومرث نیاز اذری*، مریم تقوایی یزدی صفحات 1-18
    این پژوهش با هدف ارائه مدلی برای ایجاد دانشگاه کارآفرین مبتنی بر تکنیک های آینده نگاری و تولید علم در نظام آموزشی ایران انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی با رویکرد کمی بود. جامعه آماری این پژوهش را همه اساتید هیات علمی (تمام وقت) دانشگاه آزاد اسلامی تهران تشکیل می دهد، که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی برحسب جدول مورگان ابتدا از هر دانشگاه 4 دانشکده و سپس از هر دانشکده به نسبت طبقه های جنس، سن و تحصیلات تعداد 800 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های محقق ساخته کارآفرینی، تولید علم و آینده نگاری می باشد. به منظور روایی صوری پرسشنامه از نظرات خبرگان و صاحبنظران استفاده گردید و نیز پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ سنجیده شد و عدد 8/0 بدست آمد که نشاه دهنده پایایی بالای75/0 و مورد قبول می باشد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و بسته نرم افزاری LISREL با روش تحلیل عاملی، معادله های ساختاری و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و بسته نرم افزاری LISREL با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، معادله های ساختاری و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ابعاد و مولفه های دانشگاه کارآفرین در نظام آموزشی ایران به ترتیب افعال سازمانی، نگرش فردی، انعطاف پذیری، پاداش، رهبری کارآفرین، فرهنگ کارآفرین است. ابعاد و مولفه های آینده نگری در نظام آموزشی ایران به ترتیب شامل صورت بندی، پویش، پیش بینی، اجرا است. ابعاد و مولفه های تولید علم در نظام آموزشی ایران به ترتیب انگیزشی، ساختار، حمایت دانشگاه، آموزش محور بودن دانشگاه ها، سیستم مدیریت دانش یک پارچه، روحیه همکاری پژوهشی، محدودیت در تامین منابع مالی است. دانشگاه کارآفرین بر تکنیک های آینده نگاری و تولید علم در نظام آموزشی تاثیر معناداری دارد و در نهایت با استفاده از نرم افزار لیزرل، 97 گویه پرسشنامه (هر سه پرسشنامه) ، وارد تحلیل عاملی تاییدی شدند. مدل نهایی پژوهش برای ایجاد دانشگاه کارآفرین مبتنی بر تکنیک های آینده نگاری و تولید علم در نظام آموزشی ایران با شاخص های برازش و ضرایب استاندارد تایید شد. و مقدار این شاخص در این مدل (063/0) است که برای مدل طراحی شده در این پژوهش، نشان از برازش مناسب ساختار عاملی و زیربنای نظری پژوهش دارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، تولید علم، آینده نگاری
  • ژاله سلطانی سروستانی، مسلم صالحی*، عباس قلتاش، محمدعلی نادی صفحات 19-42
    هدف از این مطالعه، تحلیل عاملی تاییدی مدل رهبری معنوی درآموزش عالی، ازدیدگاه روسا ومعاونان دانشگاه های جامع آزاد اسلامی ایران وروسا ومعاون دانشکده های آن می باشد.به روش ترکیبی ،باتلفیق پژوهش کیفی و کمی در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، رهبری معنوی در آموزش عالی مورد بررسی قرار گرفت.روش تحلیل کیفی، تحلیل تماتیک یا مضمون وروش تحلیل کمی، تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. این بررسی با بهره گیری از نظرات 40 نفراز پنل خبرگان برای بررسی روایی صوری و محتوایی پرسشنامه و همچنین دریافت وبررسی 530 پرسشنامه تکمیل شده توسط روسا ومعاونان با سابقه و صاحب نظردر واحد های جامع دانشگاه های آزاد اسلامی ایران ودانشکده های آن جهت روایی سازه و تحلیل عاملی تاییدی انجام شد.داده ها توسط نرم افزاراس پی اس اس و اسمارت پی ال اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ضریب پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ مقدار قابل قبول(92/0 )نشان داد.مدل مفهومی و پرسشنامه محقق ساخته رهبری معنوی درآموزش عالی ، واجد پایایی و روایی بالایی بود. در پژوهش حاضر، مدل رهبری معنوی در آموزش عالی، درپنج حیطه وبیست ودو شاخص تدوین واعتبارسنجی شد. بر اساس نتایج تحلیل عاملی تاییدی ، ابزار مذکور از شاخص های برازش مطلوبی برخوردار است. پیشنهاد می شود دیدگاه نوین تدوین شده مدل رهبری معنوی در آموزش عالی، به همه ی اعضای دانشگاه آموزش داده شود وپرسشنامه محقق ساخته مذکوردر نمونه های آماری بزرگ تر، اجرا گردد.
    کلیدواژگان: معنویت، رهبری معنوی، آموزش عالی، مدل رهبری معنوی در آموزش عالی
  • مرضیه حیدری*، مسعود قربانی دولت آبادی، صدیقه محمدجانی صفحات 43-64
    هدف این پژوهش بررسی روابط چندگانه میان راهبردهای رهبری مثبت گرا، اشتیاق شغلی و نشاط اجتماعی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان فارس بود. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر ماهوی توصیفی از نوع همبستگی و از نظر روش جمع آوری داده ها کمی بوده است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به تعداد 2003 نفر بودند که از این جامعه تعداد 385 نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب گردیده و مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های رهبری مثبت گرا آقابابایی (1392) با 17 سوال، اشتیاق به کار (شوفلی و همکارانش 2006) با 17 سوال و پرسش نامه شادکامی آکسفورد (OHI) آرگایل (1990) با 29 سوال استفاده گردید. پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ برای پرسش نامه رهبری مثبت گرا (83/0)، پرسش نامه اشتیاق به کار (88/0) و پرسش نامه شادکامی (89/0) برآورد و تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار PLS Smart استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد بین راهبردهای رهبری مثبت گرا با اشتیاق به کار و ابعاد آن، رابطه معنی داری مشاهده نشد، ولی رابطه معنی دار بین راهبردهای رهبری مثبت گرا با نشاط اجتماعی و ابعاد آن تایید شد
    کلیدواژگان: راهبردهای رهبری مثبت گرا، اشتیاق به کار، نشاط اجتماعی، دانشگاه آزاد، استان فارس
  • اسماعیل کاظم پور*، مریم باباپور واجاری صفحات 65-82
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر آموزش صلح بر مسئولیت پذیری دانش آموزان اجرا شد. روش پژوهش، شبه آزمایشی با طرح آزمون مقدماتی و نهایی با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل دانش آموزان دختر پایه ی سوم متوسطه ی دوره اول شهرستان رودسر (223 نفر) بوده است که 38 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی 19 نفر، اعضای گروه آزمایش را تشکیل دادند و به همین تعداد، از طریق همتاسازی (از لحاظ سطح تحصیلات اولیا، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده) در گروه کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش حاضر، پرسشنامه ی مسئولیت پذیری (مولفه ی مسئولیت پذیری مقیاس شخصیتی کالیفرنیا) بود. یافته های حاصل از اجرای آزمون آنکوا نشان داد که بین دو گروه از لحاظ متغیر وابسته تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارتی برنامه های آموزش صلح باعث افزایش مسئولیت پذیری دانش آموزان می شود.
    کلیدواژگان: آموزش صلح، مسئولیت پذیری، اخلاق زیستی
  • حسین محمدی، محمد مزیدی*، سعید بهشتی صفحات 83-106
    مفهوم شهروندی و نقش آموزش و پرورش در توسعه آن در دوران جهانی شدن توجه اندیشمندان بسیاری در کشورهای مختلف و همچنین مکاتب گوناگون را به خود جلب کرده است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این پژوهش سعی شده است تا به تجزیه و تحلیل این مفهوم و مراحل و ابعاد آن از منظر اسلام بپردازیم. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کیفی است که با رعایت اصول موضوعه ی پارادایم کیفی به انجام رسیده است. داده های مورد نیاز به روش اسنادی، و با رعایت قاعده ی حداکثر تنوع و اصل اشباع شدگی در انتخاب اسناد مرتبط با موضوع پژوهش، گردآوری شدند. داده های گردآوری شده، پس از اجرای قاعده ی سازواری داده های کیفی با استفاده از رویکرد توصیفی- تفسیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که تربیت شهروندی از منظر اسلام دارای مبانی و جهان بینی خاص خود می باشد و دارای ابعادی تعریف شده در حوزه های شناختی- نگرشی، انگیزشی-عاطفی و رفتاری- عملی می باشد. در نهایت، چارچوبی مفهومی برای تربیت شهروندی از منظر اسلام ارائه گردیده است که مبتنی بر جهان بینی و ابعاد فوق الذکر می باشد.
    کلیدواژگان: تربیت شهروندی، هستی شناسی، معرفت شناسی، ارزش شناسی، چارچوب مفهومی تربیت شهروندی
  • محمدرضا بهرنگی*، امیر مرادی صفحات 107-128
    هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان خودراهبری دانشجویان متاثر از کاربرد الگوی مدیریت آموزش با تاکید بر الگوی تدریس مشارکتی جیگ ساو در تدریس اصول و فلسفه تعلیم و تربیت است. روش تحقیق از نوع شبه آزمایشی بوده و با استفاده از طرح دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی 41 گویه ای سنجش خودراهبری فیشر و همکاران (2001) بود. در این پژوهش دو کلاس از دانشجویان کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان روانسر به عنوان نمونه ی در دسترس مشارکت داشتند. از این دو کلاس، به طور تصادفی یک کلاس 25 نفری، به عنوان گروه آزمایش و یک کلاس 25 نفری دیگر به عنوان گروه گواه انتخاب شدند. ابتدا پرسشنامه ی سنجش خودراهبری، به عنوان پیش آزمون به دانش آموزان هر دو کلاس ارائه شد. گروه آزمایش با استفاده از الگوی مدیریت آموزش و گروه گواه از طریق روش سنتی آموزش دیدند. پس از اتمام دوره ی پنج هفته ای، پرسشنامه ی سنجش خودراهبری به عنوان پس آزمون به هر دو گروه ارائه شد. جهت تحلیل داده های آماری از آزمون های T مستقل، فرمول اندازه ی اثر و تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد، تدریس اصول و فلسفه ی تعلیم و تربیت با الگوی مدیریت آموزش بر یادگیری خودراهبر دانشجویان دانشگاه آزاد تاثیر معنی دار مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: الگوی مدیریت آموزش، الگوی جیگ ساو، یادگیری خودراهبر، الگوی تدریس، اصول، فلسفه ی تعلیم و تربیت
  • محمد خادمی کله لو *، محبوبه عارفی، علی رضاییان، اباصلت خراسانی صفحات 129-156
    این پژوهش باهدف شناسایی و رتبه بندی وظایف کلیدی رهبران فناوری اطلاعات در مراکز آموزش عالی و به روش آمیخته اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی شرح شغل مدیران ارشد فناوری اطلاعات 50 دانشگاه برتر آمریکایی در سال 2015- 2014 و در بخش کمی نیز مدیران و معاونین مراکز فناوری اطلاعات دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیرکبیر جامعه پژوهش حاضر را تشکیل داده اند. در هر دو بخش کیفی و کمی نمونه گیری به صورت هدفمند صورت گرفت. داده های کیفی به روش تحلیل محتوا و با اتکا به الگوی چهار قاب رهبری بولمن و دیل (1991) حاصل شد و تحلیل اسناد با رسیدن به مقصود (اشباع نظری) پایان یافت. در بخش کمی نیز نمونه گیری به شیوه سرشماری انجام شد. بر مبنای یافته های کیفی پرسشنامه ای 46 سوالی ساخته شد، روایی پرسشنامه از سوی صاحب نظران تائید و پایایی آن نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ 88/0 برآورد شد و سپس میان 53 نفر از مدیران و معاونین مراکز فناوری اطلاعات دانشگاه های منتخب بخش کمی توزیع گردید. همچنین داده های حاصل از بخش کمی با استفاده از آمار توصیفی (درصد و میانگین) و استنباطی (آزمون T تک گروهی و آزمون فریدمن) تجزیه وتحلیل شد. بر اساس یافته های پژوهش درمجموع 13 وظیفه کلیدی و 46 خرده وظیفه مربوط به رهبران فناوری اطلاعات در مراکز آموزش عالی شناسایی شد که در این میان بعد نمادین با دو وظیفه کلیدی الهام بخشی و فرهنگ سازی؛ بعد سیاسی با سه وظیفه کلیدی شبکه سازی، رقابت و مذاکره؛ بعد ساختاری با چهار وظیفه کلیدی برنامه ریزی استراتژیست، نظارت و ارزیابی و سیاست گذاری و بعد منابع انسانی با چهار وظیفه کلیدی برنامه ریزی منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، انگیزش منابع انسانی و ارزیابی عملکرد به ترتیب در اولویت های اول تا چهارم مهم ترین وظایف کلیدی رهبران فناوری اطلاعات در مراکز آموزش عالی قرار گرفتند، همچنین اهمیت تمامی وظایف کلیدی بالاتر از متوسط ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: رهبری فناوری اطلاعات، آموزش عالی، دانشگاه، CIO
  • مهدی کشاورزی*، محمدحسین یارمحمدیان، محمد علی نادی صفحات 157-174
    یکی از وظایف مهم آموزش عالی ، توانمندسازی دانشجویان در برابر چالش ها، تقاضاها و نیازهای آینده است. توسعه آینده پژوهی دانشجویان می تواند از طریق آموزش بهبود یابد، بنابراین می توان ادعا نمود که یکی از متغیرهای مهم، کیفیت روش های تدریس و یادگیری است که می تواند بر توسعه توانایی آینده پژوهی دانشجویان تاثیرگذار باشد. هدف این پژوهش طراحی روش های تدریس مبتنی بر توسعه آینده پژوهی در آموزش عالی می باشد که به شیوه کیفی و با استفاده از راهبرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شد. در این راستا با استفاده از رویکرد هدفمند و بکارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 14نفر از متخصصان برنامه درسی و آینده پژوهی انجام شد، برای بدست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها با کمک نرم افزار MAXQDA 12 در طی سه مرحله، کدگذاری باز، کدگذاری نظری و کدگذاری انتخابی حاکی از 15مقوله کلی است که این مقاله یافته های مطالعه را در چارچوب مدل پارادایمی شامل: موانع، استراتژی ها و پیامدها تحلیل کرده است
    کلیدواژگان: برنامه درسی، آینده پژوهی، روش تدریس، آموزش عالی
  • سید احمد هاشمی*، ابوالفضل عباسی، زینب هاشمی صفحات 175-196
    هدف از انجام این طرح، مقایسه ی میزان انطباق دانشگاه های آزاد اسلامی و دولتی استان فارس با ویژگی های دانشگاه های هزاره سوم از دیدگاه متخصصان و صاحب نظران بود. روش تحقیق مورد استفاده در این طرح، توصیفی– پیمایشی بود. جامعه آماری، شامل کلیه اعضاء هیات علمی و دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه های آزاد اسلامی (تعداد 44 نفر) و دولتی استان فارس (تعداد 53 نفر) در رشته های مدیریت آموزشی و برنامه ریزی درسی در سال تحصیلی 1395-1394 بود. در این پژوهش با توجه به محدود بودن جامعه ی آماری با استفاده از روش سرشماری کلیه ی اعضای جامعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها، از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد روایی پرسشنامه علاوه بر اینکه مورد تایید متخصصان قرار گرفت؛ با استفاده از تحلیل گویه نیز محاسبه گردید که تمامی و ابعاد و مولفه ها در بازه ی 68/0 تا 76/0محاسبه گردید که نشان از روایی بالای ابزار داشت. همچنین پایایی ابزار پژوهش نیز با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ برابر 88/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از هر دو روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس چندراهه) استفاده گردیده است. نتایج پژوهش نشان داد؛ وضعیت دانشگاه های دولتی و آزاد اسلامی استان فارس در تمامی ابعاد و شاخص ها بالاتر از حد متوسط می باشد. همچنین نتایج نشان داد؛ میانگین نمره حوزه های رسالت، ستادی و دانشگاهی در دانشگاه دولتی به صورت معنی داری از میانگین این عامل ها در دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر است؛ با این حال، میانگین عامل حوزه محیطی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت معنی داری از دانشگاه دولتی بیشتر است. بنابراین، تفاوت معناداری بین میزان انطباق دانشگاه های آزاد اسلامی و دولتی استان فارس با ویژگی های دانشگاه های هزاره سوم از دیدگاه متخصصان و صاحب نظران دانشگاه ها وجود دارد.
    کلیدواژگان: دانشگاه، هزاره سوم، رسالت، ستاد، دانشگاهی، محیطی
  • فتاح محسن زاده*، وحید فلاح، محمد صالحی صفحات 197-226
    هدف اصلی از این پژوهش شناسایی ابعاد مدیریت هوش فرهنگی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است که با رویکرد آمیخته با طرح اکتشافی انجام شد. در بخش کیفی از روش دلفی و در بخش کمی از روش توصیفی از نوع زمینه یابی استفاده شد. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع، تعداد 10 نفر و در بخش کمی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و بر اساس فرمول کوکران تعداد 248 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ی محقق ساخته با 63 سوال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی از فراوانی، درصد فراوانی، جداول، میانگین، انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی، از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف جهت نرمال بودن توزیع داده ها و برای بررسی سوال های پژوهش از آزمون های پارامتریک t تک نمونه ای، تحلیل عاملی اکتشافی و معادلات ساختاری استفاده شده است. در این پژوهش بر اساس اطلاعات مستخرج شده از طریق ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان، چهار بعد «هوش فرهنگی انگیزشی، هوش فرهنگی فراشناختی، هوش فرهنگی شناختی و هوش فرهنگی رفتاری» در قالب 9 مولفه اساسی «علاقه درونی، علاقه بیرونی، برنامه ریزی، آگاهی، ارزیابی و چک کردن، دانش فرهنگ عمومی، دانش فرهنگ خاص، رفتار کلامی و رفتار عملی» برای مدیریت هوش فرهنگی شناسایی و دسته بندی شدند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان می دهد که، همه ابعاد و مولفه های مدیریت هوش فرهنگی دارای بار عاملی بالای 5/0 می باشند، لذا تاثیر همه ابعاد و مولفه ها بر مدیریت هوش فرهنگی تایید می گردد. در بین ابعاد مدیریت هوش فرهنگی، بعد هوش فرهنگی انگیزشی دارای بیش ترین تاثیر و بعد هوش فرهنگی فراشناختی دارای کم ترین تاثیر است. همچنین در بعد هوش فرهنگی انگیزشی، مولفه ی علاقه ی بیرونی دارای تاثیر بیش تر و مولفه ی علاقه ی درونی دارای تاثیر کم تری است. در بعد هوش فرهنگی فراشناختی، مولفه ی آگاهی دارای بیش ترین تاثیر و مولفه ی ارزیابی و چک کردن دارای کم ترین تاثیر است. در بعد هوش فرهنگی شناختی، مولفه ی دانش فرهنگ خاص تاثیر بیش تر و مولفه ی دانش فرهنگ عمومی تاثیر کم تری دارد.همچنین در بعد هوش فرهنگی رفتاری، مولفه ی رفتار عملی تاثیر بیش تر و مولفه ی رفتار کلامی تاثیر کم تری دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت هوش فرهنگی، دانشگاه آزاد، استان مازندران
  • حسن جعفری*، حسین مهرداد صفحات 227-238
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی ساختار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد و رابطه آن با میزان رضایت شغلی و توانمند سازی کارکنان دانشگاه صورت گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد در سال 1392 به تعداد 120 نفر (34 زن و 86 مرد ) بود. بر اساس فرمول کوکران تعداد 92 نفر (26 زن و 66 مرد) به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی نسبی استفاده شد. داده های مورد نیاز، با استفاده از پرسشنامه های ساختار سازمانی رابینز، رضایت شغلی مینه سوتا و توانمندسازی اسپریتزر گردآوری شد که با استفاده از نظر صاحب نظران روایی محتوایی این ابزار تعیین و با استفاده از روش آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه های ساختار سازمانی 88/0، رضایت شغلی 90/0 و توانمندسازی 86/0 محاسبه گردید. در تجزیه و تحلیل داده های آماری علاوه بر شاخص های آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار، از آزمون های استنباطی t تک گروهی، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که در ساختار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، تمرکز و رسمیت پایین تر از حد متوسط و پیچیدگی در حد متوسط است. بین بعد تمرکز با رضایت شغلی و توانمندسازی کارکنان همبستگی مثبت وجود دارد. بین بعد پیچیدگی ساختار سازمانی با رضایت شغلی و توانمند سازی کارکنان همبستگی منفی وجود دارد ولی همبستگی معنی داری بین بعد رسمیت ساختار سازمانی با رضایت شغلی و توانمندسازی کارکنان مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، رضایت شغلی، توانمندسازی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • سمیرا تیغ بخش*، زهره سعادتمند، نرگس کشتی آرای صفحات 239-270
    پژوهش حاضر با هدف طراحی برنامه درسی مبتنی بر آموزش صلح در دوره ابتدایی، یک مطالعه کیفی انجام گرفت. این پژوهش با به کارگیری روش تحلیل محتوای کیفی به واکاوی متون و پژوهش های بین المللی درارتباط با آموزش صلح پرداخته است. از منابع چاپی والکترونیکی دردسترس مبتنی بر اهداف و سوالات پژوهش برای جمع آوری اطلاعات نیز استفاده شده است و تجزیه و تحلیل اطلاعات با به کارگیری نظام مقوله ای قیاسی انجام گرفت. نتایج در چهار عنصر اصلی اهداف، محتوا، راهبردهای یاددهی – یادگیری، تکنیک های ارزشیابی و مولفه های آموزش صلح شامل دانش صلح، نگرش صلح و توانش صلح به دست آمد. سپس پایایی این طراحی برای دوره ابتدایی توسط متخصصین مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر به عنوان یک مدل طراحی برنامه درسی مبتنی بر آموزش صلح برای کلیه برنامه ریزان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت کشور این امکان را فراهم می نماید که با یک زاویه دید جدید به بازنگری جدی در عناصر برنامه های درسی کشور در دوره ابتدایی بپردازند و مدارس نیز می توانند با استفاده از آن برنامه ای مبتنی بر انتقال ارزش های جهانی، رفتارهای پایدار و ایجاد مهارت ها بسازند که دانش آموزان ما، را قادر خواهد ساخت به شهروندان فعال جهانی تبدیل شوند و این درک و فهم می تواند راهنمای آن ها برای تحقق انسانیت، صلح و آرامش در جهان باشد.
    کلیدواژگان: آموزش جهانی، آموزش صلح، تحلیل محتوای قیاسی، دوره ابتدایی، طراحی برنامه درسی
  • صدیقه مسعودی، حمید شفیع زاده* صفحات 271-286
    این تحقیق با هدف بررسی اثربخشی نرم افزارهای درسی دانش آموزان در میزان یادگیری انجام شد. روش تحقیق، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری، شامل کلیه دانش آموزان مقطع ششم ابتدایی شهر پاکدشت می باشد که تعداد 100 دانش آموز مقطع ششم ابتدایی در 5 مدرسه ابتدایی و نمونه پژوهش با توجه به جدول مورگان تعداد 80 نفر (40 نفر در گروه آزمایش و 40 نفر در گروه گواه) که از این تعداد 35 نفر پسر و 45 دختر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده نرم افزار آموزشی درسی و آزمون کتبی دروس مربوطه بود. برای بررسی فرضیه پژوهشی و تجزیه و تحلیل نتایج حاصل، داده ها به روش آزمون تحلیل کوواریانس (ancova) شدند. یافته های پژوهش نشان داد که نرم افزارهای درسی در یادگیری دروس ریاضی، فارسی و قرآن موثر است.
    کلیدواژگان: اثربخشی، نرم افزار درسی، یادگیری
  • آناهیتا یزدانی، نادر شهامت *، مسلم صالحی صفحات 287-304
    دبیران، کارگزاران اصلی ورود و تعامل موفقیت آمیز فناوری اطلاعات در نظام آموزشی هستند. چنانچه مدیران سازمان های آموزشی با پرورش خلاقیت ها دبیران و ایجاد انگیزه های شغلی، آن ها را در جریان اهمیت استفاده از فناوری قرار دهند، دانش آموزان نیز در آینده نسبت به استفاده از فناوری آگاه و در کاربرد آن انعطاف بیشتری نشان خواهند داد. هدف پژوهش حاضر رابطه بین فناوری اطلاعات با انگیزش شغلی و خلاقیت دبیران مقطع متوسط شهرستان بیضا بود. جامعه مورد مطالعه، شامل تمامی دبیران مقطع متوسط شهرستان بیضا در سال 1392 بودند. با توجه به اینکه تعداد کل معلمان 170 نفر می شدند، حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 108 نفرانتخاب گردید. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل سه پرسشنامه بوده که در ذیل جزییات هریک آمده است. پرسشنامه خلاقیت تورنس (1978) که توسط مقیمی در سال (1380) به فارسی ترجمه شده است، استفاده گردیده است و یوسفی میانده ( 1389) پایایی را با استفاده از روش آلفای کرونباخ 80/0 بدست آورده است. ضریب پایایی بدست آمده پژوهش حاضر 95/ 0 بوده است و روایی مورد تایید اساتید و متخصصان قرار گرفته است. پرسشنامه انگیزش حبیبی (1377) با ضریب پایایی به دست آمده توسط ستوده (1387) با استفاده از روش باز آزمایی به ترتیب 69% و 72%، اعتبار آن 77% به دست آمده است. در نهایت پرسشنامه فناوری اطلاعات محقق ساخته آزادمهر (1389) بوده است. تهیه و تنظیم آن با نظر اساتید محترم کامپیوتر بوده است، روایی صوری آن توسط اساتید محترم راهنما تایید شده است. جهت پایایی نیز 30 نفر از دبیران انتخاب شده از روش همسانی درونی به میزان 91% تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و در سطح آمار استنباطی از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شده است که نتایج تحقیق نشان داد که بین فناوری اطلاعات و تمامی ابعاد آن با انگیزش شغلی و خلاقیت با ضرایب همبستگی برابر با (424/0 و 364/0) رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. مولفه میزان آشنایی با نرم افزارهای رایانه و میزان آشنایی با رایانه، به ترتیب مولفه های پیش بینی کننده قوی تری برای خلاقیت و انگیزش شغلی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، انگیزش شغلی، خلاقیت، دبیران
  • مریم شهپر، مجید برزگر*، عبادالله احمدی صفحات 307-322
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه ی مهارت های ارتباطی و احساس اثربخشی معلمان مدارس کم توان ذهنی و عادی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه ی معلمان شاغل در مقطع ابتدائی، متوسطه اول و دوم مدارس کم توان ذهنی شهر شیراز در سال تحصیلی 93-1392تشکیل می دهد. جهت انتخاب حجم نمونه از روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای استفاده شد. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق، مهارت های ارتباطی واحساس اثربخشی معلمان به ترتیب، پرسش نامه ی مهارت های ارتباطی کویین دام (2004)، پرسش نامه احساس اثربخشی معلمان (TSES) اسچانن- موران و وولفوک هوی (2001) مورد استفاده قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t مستقل و تحلیل واریانس عاملی استفاده شد. نتایج بیانگر این بود که، بین معلمان مدارس کم توان ذهنی و عادی در احساس اثربخشی و مولفه های آن (به جز مدیریت کلاس) و مهارت های ارتباطی کل تفاوت معناداری وجود دارد که در معلمان مدارس عادی بیشتر از معلمان مدارس کم توان ذهنی است. همچنین بین مهارت های ارتباطی و احساس اثربخشی معلمان مدارس کم توان ذهنی و عادی بر اساس جنس، تحصیلات، سابقه و مقطع تحصیلی رابطه ی معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، احساس اثربخشی معلم، مدارس کم توان ذهنی
|
  • S. Fadayi, K. Niazazari *, M. Taghvayi Yazdi Pages 1-18
    The aim of this study is to provide a Presentation a model for creating an entrepreneurial University based on Futures study technique and since in the education system in Iran. This study is a qualitative methodology. The research method was descriptive-Field Study measurement. The statistic sample was chosen from Islamic Azad university faculties (800 individuals). The research sample was chosen by Random Stratified sampling. The techniques used to collect the data were based on three questionnaires: (entrepreneurial, Futures study technique and since Questionnaires). By using data analysis through SPSS and Lisrel software showed, (descriptive and inferential, regression and factor analysis methods) The results showed that 6 dimensions creating entrepreneurial University in Iran’s Educational system Including Organizational acting, Attitude, Flexibility, Compensation, Entrepreneurial Leadership, entrepreneurial culture. There are 4 dimensions creating university based on Futures study technique in Iran’s Educational system including Model philosophy, Theatrical foundation, Administrative level, evaluated system. There is 7 dimensions creating since University in Iran’s Educational system Including Motivation, Structure, University supporting, University based on education, Knowledge Management System, Co working research, Limiting in Financing. entrepreneurial University effected on Futures study technique in the education system in Iran. Entrepreneurial University effected on since in the education system in Iran. Benefiting from confirmatory factor analysis using LISREL software, 97 questions (all three questionnaires), were subjected to confirmatory factor analysis. The final model of the study was confirmed with the indices of fit and the standardized coefficients.
    Keywords: Entrepreneurial University, Futures study technique, since
  • J. Soltani, M. Salehi *, A. Gholtash, M.A. Nadi Pages 19-42
    The purpose of this study was to Confirmatory Factor Analysis of the Spiritual Leadership Model in Higher Education from the perspective of Chancellors &Rice-chancellors and Deans&Sub-deans of their Faculties of Iran Islamic Azad Comprehensive universitis.In a descriptive cross-sectional study with Qualitative research& Quantitative research metods. This Qualitative research is a thematic analysis, This Quantitative research is the construct validity of the factor analysis, spiritual leadership pattern in higher education was examined using the opinions& perspective from forty of them as a panel of experts in order to examine the content and face validity of the scale. Moreover, a number of 530 questionnaires receipt from Chancellors &Rice-chancellors and Deans&Sub-deans of their Faculties of Iran Islamic Azad Comprehensive universitis in order to examine the construct validity of the scale. Confirmatory factor analysis was used to examine the construct validity of the questionnaire. Data analysis was conducted using SPSS22 and PLS software. The results of factor analysis and expert opinion helped develop collecting & Accreditation of a spiritual leadership pattern in higher education.the reseatcher-made questionnaire had 88 items across five subscales. The reliability coefficient of the questionnaire was acceptable (0.92). Confirmatory factor analysis showed that the Model had appropriate goodness of fit.The spiritual leadership pattern &88-item, Multifactor spiritual Leadership Questionnaire in higher Education (MSLQ) was found to have acceptable validity and reliability. therefore introducing and teach this modern approach spiritual leadership pattern in higher education is recommended for all members of Universities and the questionnaire be administered to larger samples.
    Keywords: Spirituality, Spiritual leadership, higher education, The Spiritual Leadership Model in Higher Education
  • M. Heydari *, M. Ghorbanidulatabadi, S. Mohammadjani Pages 43-64
    The aim of this study was to investigate the relationship between the strategies of positive leadership, work engagement and social vitality of Islamic Azad University, Fars province. The purpose of applied research and data collection research method was descriptive and correlational. The population consisted of all faculty members of Islamic Azad University, Fars Province (2003) were that the sample of 385 subjects selected by random cluster sampling method and were studied. In order to collect information from questionnaires positive leadership Aghababaei (1392) with 17 questions, work engagement Schaufeli et al. (2006) with 17 questions and Oxford Happiness Inventory (OHI) Argyle and Lu (1990) with 29 questions was used. Reliability using Cronbach alpha for positive leadership questionnaire (0/83), the question of work engagement (0/88) and Happiness Inventory (0/89) estimate and approved. For data analysis software Smart PLS is used. The results showed a positive relationship between leadership strategies with work engagement and its dimensions rejected but positive relationship between leadership strategies with social vitality and its dimensions approved.
    Keywords: positive leadership strategies, work engagement, social vitality, Azad University, Fars province
  • E. Kazempour *, M. Babapour Vajary Pages 65-82
    The purpose of present research is to impact of peace education on student's responsibility. The research method was experimental with preliminary and final test with a control group. The study population consisted of female students in Grade Rudsar city of the first period (223 Persons) in the academic was 93. 38 patients were selected with purposive sampling; and randomly assigned 19 Patients, the experimental group formed; and the same number of matched (in terms of parent education level, economic status, social and family) in the control group. Research instrument was a questionnaire responsibility (accountability component of the California Personality Inventory), respectively. The results of ANCOVA test showed that there is a significant difference between the two groups in terms of the dependent variable. In other words, peace education programs to increase the accountability of students.
    Keywords: Peace Education, Accountability, Bioethics
  • H. Mohammadi, M. Mazidi *, S. Beheshti Pages 83-106
    The concept of citizenship fostering and the role of education in developing it in the era of globalization has become one the most focus of interests among the educators in different countries as well as in various schools. Considering the importance of this issue, this paper attempts to analyze this concept and its stages and dimensions from the point of view of Islam. This research is developed in a qualitative paradigm using a documentary method of data gathering and a descriptive- interpretive approach to analyze the data. Results of the study reviled that, in the Islamic school of thought, there has been a profound view of citizenship fostering in regard to Islamic philosophic components such as ontology, epistemology and axiology, as well as, the citizenship dimensions such as cognitive-attitude, motivational-emotional and behavioral-practical. Finally, a conceptual framework for the development of citizenship from the perspective of Islam is presented, which is based on the worldview and the above-mentioned dimensions.
    Keywords: Citizenship Education, Ontology, Epistemology, Valorisation, Conceptual Framework of Citizenship Education
  • M.R. Behrangi *, A. Moradi Pages 107-128
    The purpose of this study, was to survey the effect of teaching academic subject of the Principles and Philosophy of Education(PPE) through Behrangi’s Education Management Model (MEM) on students’ self-directed learning. Research method is Quasi-experimental using a two-group design with pre-test and post-test. The tool for collecting data was Fisher & et al (2001) self-direction questionnaire consisted of 41 items. Two classes in access of undergraduate students majoring in Elementary Education from Islamic Azad University Rawansar city were sampled. One with 25 students was selected randomly as an experimental group, and the other 25 student’s class as control group. Experimental group was taught through using MEM and the other with traditional method. After completing the five-week period of teaching, Fisher’s self-directed questionnaire, conducted in both classes. For analyzing the data from Independent variables, T-test, Effect Size formula and Analysis of Covariance were used. The results indicated; teaching academic subject of PPE through MEM has a positive significant effect on Azad University students’ self-directed learning.
    Keywords: Education Management Model, Jygsav Model, Self-directed learning, Teaching method, Principles, Philosophy of Education
  • M. Khademi Kolahlo *, M. Arefi, A. Rezayan, A. Khorasani Pages 129-156
    the present study aimed to identify and rank the key tasks of IT leaders in higher education institutions .The research methodology was exploratory mixed method. The study population comprised job descriptions of the CIO from fifty top universities in the US (2014-2015), in the qualitative part and IT managers from public universities in Tehran (Shahid Behshti University, University of Tehran, Sharif University of Technology & Amirkabir University of Technology), in the quantitative part. In both qualitative and quantitative parts sampling was purposeful. The qualitative data was obtained based on Bolman and Deal Four-Frame Model using content analysis method. Data analyze completed with the theoretical saturation. The census sampling method was used in quantitative part. A questionnaire was developed based on qualitative results and the validity of the questionnaire was verified by experts and also the reliability of it, was estimated at 0/88. Then it distributed among 53 IT managers in the selected institutes. The quantitative data were analyzed with descriptive statistics (percentage & mean) and inferential statistics (one sample t test & Friedman test).The results indicated that 13 key tasks and 46 sub-tasks related to IT leaders in higher education institutions were identified; the symbolic dimension with two key roles (inspiration & culture making), political dimension with three key roles(networking, competing & negotiation) , structural dimension with four key roles (strategist planning, monitoring , evaluation and policy making) and human resources dimension with four key roles(HR planning, HR development, performance evaluation & HR motivation) frame respectively were in the first to the fourth of the most important priorities of IT leaders key tasks; it should also be mentioned that the importance of all key tasks were evaluated higher than average.
    Keywords: IT Leadership, higher education, CIO
  • M. Keshavarzi *, M.H. Yarmohammadian, M.A. Nadi Pages 157-174
    One of the most important tasks of higher education is to empower students against the challenges and demands of the future. Student's future studies development can be improved through education; therefore, it can be claimed that one of the important variables is the quality of teaching and learning methods that can influence the development of student future studies ability. The aim of this study was to design teaching methods based on development of futures studies in higher education was that conducted by using grounded theory by qualitative study. In this regard, using a targeted approach and applying theoretical saturation standard, semi-structured interviews with 14 curriculum and futurist professionals were conducted to obtain the validity and validity of the data through two methods of reviewing the participants and reviewing non-collaborative experts the research was used. The results of the data analysis with the help of MAXQDA 12 software in three stages, open source coding, theoretical coding and selective coding represent 15 general categories. This paper presents the findings of the study in the framework of the paradigmatic model including: Obstacles, Strategies, Consequences Analyzed.
    Keywords: curriculum, futures studies, teaching methods, higher education
  • S.A. Hashemi *, A. Abbasi, Z. Hashemi Pages 175-196
    The aim of this study was to compare the rate of compliance Islamic Azad University, Fars public universities of the third millennium with features experts are of the view. The method used in this project, descriptive - comparative survey. The study population included all faculty members and PhD students of Islamic Azad University (No. 44) and the government of Fars province (53 cases) in the field of educational management and curriculum in the academic year 1395 -1394 is. In this study due to the limited population census by all members of the community were evaluated. To collect data, a questionnaire was used in addition to being accredited by the experts validity, item analysis was calculated using all the dimensions in the range of 68 /. 76 /. Was calculated to show the validity of the tool. The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha coefficient equal to 88 /. Was calculated. To analyze the data collected from both descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate variance) is used. The results showed that the government and the Islamic Azad University, Fars Province, in all dimensions and indicators are above average. Is. Therefore, significant differences between Islam and the state universities adapt to the characteristics of the University of the Third Millennium province from the specialists and experts in universities there.
    Keywords: University, Millennium, mission, staff, academic environment
  • F. Mohsen Zadeh *, V. Falah, M. Salehi Pages 197-226
    The main goal of this research was identifying aspects of management cultural intelligence at Islamic Azad Universities of MazandaranProvince. In qualitative part, 10 people selected based on the purposive sampling and in quantitative part, 248 people selected as statistical sample based on the stratified random sampling and Cochran formula. The data collection tool was a questionnaire contains 63 questions in 4 aspects which are as follow; cultural-motivational intelligence, cultural-metacognitive intelligence, cognitive cultural intelligence and cognitive behavioral intelligence’’ and 9 components that are internal interest, external interest, planning, awareness, assessment and checking, general cultural knowledge, specific cultural knowledge, verbal behavior, and practical behavior. In order to analyzing data we used Kolmogorov, Asmynernov, one sample T test, operative-exploratory analysis and structural equation. The result of Kaiser-Mayer and Bartlet scale reveal their adequacy and interdependence. According to operative-exploratory analysis results and evaluated operative, management of cultural intelligence in Mazandaran’s Azad Universities have 4 aspects that are; cultural-motivational intelligence, cultural-metacognitive intelligence, cognitive cultural intelligence and cognitive behavioral intelligence’’ and 9 components that are internal interest, external interest, planning, awareness, assessment and checking, general cultural knowledge, specific cultural knowledge, verbal behavior, and practical behavior. Cultural-motivational intelligence aspect have two components that are internal and external interest. Cultural-metacognitive intelligence aspect havethree components that are planning, awareness, assessment and checking. Cognitive-cultural intelligence aspect havetwo components that are general cultural knowledge and specific cultural knowledge. Cultural-behavioral intelligence aspect havetwo components that are verbal behavior and practical behavior.
    Keywords: Cultural Intelligence Management, Islamic Azad Universities, Mazandaran province
  • H. Jafari *, H. Mehrdad Pages 227-238
    The purpose of the present research was to investigate the relationship between organizational structure dimensions (formalization, complexity and centralization) with rate of job satisfaction and enabling of Islamic Azad University at Khorramabad branch employees. statistical population of research included 120 employees (34 women and 86 men). The sample included 92 employees (26 women and 66 man) that were determined by Krejcie and Morgan's table sample size and were selected by stratified proportionate method. Data were gathered by three questionnaires: 1) Robbin's organizational structure questionnaire 2) Minnesota job satisfaction questionnaire and 3) spritzer enabling questionnaire. The reliability of every three mentioned questionnaires in order 0.88, 0.90 and 0.86 were computed by Cronbach Alpha. One sample t test, independent samples t test, Pearson correlation and regression analysis were used for data analysis. The results were showed that in Khorramabad Brach's organizational structure, Centralization and formalization were under middle rate (3), and complexity was at middle (3). There was positive correlation between dimensions of centralization and job satisfaction and enabling of employees. There was positive correlation between centralization and job satisfaction. There was negative correlation between complexity dimension and job satisfaction and enabling of employees. There weren’t sufficient correlation between formalization dimension with job satisfaction and enabling of employees.
    Keywords: organizational structure, job satisfaction, empowerment
  • S. Tighbakhsh *, Z. Saadatmand, N. Keshti Arai Pages 239-270
    This Study Was Mainly Designing Curriculum Based to Peace Education for Elementary System,a Qualitative Study.The Present Study Aimed at Investigating the International Studies Conducted on Peace Education by Employing a Qualitative Approach.In Order to Collect the Data ,The Related Literature Was Reviewed Based on The Questions and Objectives of The Study .The Data Analysis Was Based on Deduction.The Results of The Study Depicted Four Main Categories.Including Objective, Content,Learning / Teaching Strategies,Assessment Technicals and The Peace Education Components to Include of Peace Knowledge,Peace Attitude and Peace Ability and The Validity of Designing for Elementary System Was Approved by Experts. The Present Study,As a Model for Designing Curriculum Based to Peace Education Could Have Implications and Applications for Language Planners and Syllabus Designers in The Country and It Might Shed Light on Curriculum Planning for Elementary System and Schools May Devise a Program Comprising The Transmission of Universal Values and Enduring Attitudes,and The Development of Skills Which Will Enable Our Students to Become Active Global Citizens and It Is Hoped That This Understanding, They Could Lead for Being to The Realization of Humanity,Peace and Tranquility in The World.
    Keywords: Global Education, Peace Education, Deductive Content analysis, Elementary System, Designing Curriculum
  • S. Masoudi, H. Shafe Zadeh * Pages 271-286
    This research has been performed to study the effectiveness of educational software on the rate of learning of the students.Method of Research: semi-experimental with pretest– posttest plan with test and witness groups. The statistical society included all the students in the 6th grade of elementary school in Pakdasht i.e. 100 sixth grade students in five elementary schools and the sample of the research according to Morgan Table included 80 students (40 in the test group and 40 in the witness group); 35 of them were male students and 45 of them were female students chosen randomly.The instrument used was the educational software and written exam of the relevant courses. In order to study the hypothesis of research and analysis of the gained results, the data were analyzed by the Covariance Method (ancova) and the findings showed that the educational software was effective in learning Mathematics, Persian Language and Koran.
    Keywords: Educational Software, Learning
  • A. Yazdani, N. Shahamat *, M. Salehi Pages 287-304
    The purpose of this study is the relationship between information technology and job motivation and creativity is Byza city middle school teachers. The research is descriptive. The study population included all middle school teachers Byza city was in 1392. Given that the total number of teachers was 170, with a sample size of 108 subjects was selected using stratified random sampling. The study consisted of three questionnaires measuring instruments Torrance creativity, Habibi motivation, self-made information technology azadmehr. The research instrument was a questionnaire that details each come. Questionnaire of Creative Torrance (1978) by Moqimi year (1380) was translated into Farsi, is applied and Yousefi Miandeh, Rasht (1389) reliability Motivation is . Questionnaire of Habibi (1377), the coefficient obtained by the commendable (1387) using the test-retest method, respectively, 69% and 72% achieved 77% of its credibility. It is ultimately self-made IT Inventory Zadmehr (1389) respectively. They were done and the internal consistency through Cronbach alpha of 91% was confirmed. (424/0 and 364/0) and a significant direct relationship information technology with computer software and familiarity with computers, they were stronger predictors for motivation and creativity.Statistical analysis Descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics, correlation and regression results showed that: Information Technology and Creativity significant positive correlation with job motivation there. Between all aspects of information technology, there is significant positive correlation with job motivation. Direct relationship between all aspects of information technology and creativity, and there are significant. Proficiency in computer software component relative to other components of creativity is a stronger predictor. Familiarity with computer components to the other components of job motivation is a stronger predictor.
    Keywords: information technology, job motivation, creativity, teachers
  • M. Shahpar, M. Barzegar *, E. Ahmadi Pages 307-322
    Aim of this research is to compare teacher's communicative skills and sense of efficacy Among Mentally Retarded And Regular Schools . Statistical population of the research includes all teachers working in primary, first and second grades of high schools for mental retardation in Shiraz City in education year 2013- 14. Two-stage cluster sampling was used to choose population. Then numbers of teachers in usual schools were matched with main sample. This research was casual- comparative type and Queendom communicative skills questionnaires (2004), Schanen- Mooran and Volfook Hoy's (2001) teacher's sense of efficacy (TSES)questionnaires were used respectively for measuring research variables. Independent t-test and factorial ANOVAwere used for analyzing data. The results shows there is meaningful difference between teachers in regular and mentally retarded schools in teachers sense of efficacy and its subscales (except class management) and general communicative skills, that teachers in regular schools there is more than teachers mental retardation. Also there is no meaningful relation between communicative skills and teachers sense of efficacy in mentally retarded and regular schools based on sex , education, education experience and grade .
    Keywords: communicative skills, teacher's sense of efficacy, mentally retarded schools