فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 55، بهار 1397)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 55، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود عاقل*، سارا عاقل صفحات 1-4
    بین پزشک و بیمار ، محور اصلی ایجاد ارتباط، درمانی است که هنر و علم پزشکی است. این مسئله در ارائه مراقبت سلامت با کیفیت بالا حائز اهمیت است.. بسیاری از پزشکان تمایل دارند تا توانایی شان را در ارتباط مبالغه کنند (بیش از حد بها دهند). در طی سالها ، در مورد این موضوع مهم مقالات بسیاری چاپ شده است اما تناقضات همچنان ادامه دارد
  • مهندس حمیده برغمدی*، محمد عطایی، محمد ایمانی، مسعود اسفنده صفحات 5-12
    سابقه و هدف
    به دلیل اهمیت ویژه کامپوزیت های دندانی در دندانپزشکی ترمیمی و ضعف این مواد در خواصی نظیر چقرمگی و سرعت سایش بالا، مطالعه خواص مکانیکی کامپوزیت های دندانی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق ارزیابی اثر مقدار و اندازه نانوذرات بر چقرمگی شکست کامپوزیت های دندانی با ماتریس رزین بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه بصورت تجربی و آزمایشگاهی انجام شد. ذرات سیلیکا در دو متوسط اندازه ذره ای (mean particle size)12 نانومتر و 40 نانومتر انتخاب شدند. نانوذرات سیلیکا با استفاده از عامل جفت کننده سیلانی Ɣ- methacryloxypropyltrimethoxysolane γ-MPS اصلاح سطح شدند. اصلاح سطح پرکننده ها با استفاده از سیلان توسط آزمون های FTIR و TGA مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. کامپوزیت ها با درصدهای وزنی مختلف از پرکننده، در ده گروه مجزا آماده شدند. کامپوزیت های حاوی نانوذرات 12 نانومتری (0، 15، 20، 25 و 30% وزنی/وزنی) و 40 نانومتری (0، 25، 35، 45، 50 و %53 وزنی/وزنی) به لحاظ چقرمگی شکست بررسی شدند. چگونگی شکست و نیز توزیع ذرات پرکننده درون ماتریس پلیمری نیز به ترتیب توسط SEM و TEM مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون ها به روش ANOVA مورد ارزیابی و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون ها نشان دهنده افزایش قابل توجه چقرمگی شکست به دنبال افزایش مقدار پرکننده بود. این افزایش دارای یک حد بهینه است و پس از آن چقرمگی شکست مجددا کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که چقرمگی شکست در کامپوزیت های حاوی نانوذرات 12 نانومتری بصورت معنی داری بالاتر از چقرمگی شکست در کامپوزیت های حاوی نانوذرات 40 نانومتری است (0/03=p).
    نتیجه گیری
    اندازه ذرات فاز پراکنده بر چقرمگی شکست نانوکامپوزیت تاثیرگذار است و با کاهش اندازه ذرات فاز پراکنده چقرمگی شکست کامپوزیت افزایش می یابد. چقرمگی شکست با افزایش مقدار پرکننده، افزایش یافته است، اما این افزایش دارای یک حد بهینه است.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، نانوذرات، سیلیکا، چقرمگی شکست
  • فرناز مهدی سیر، مهرناز خیام شهربابکی، مریم رضایی، هاله کاظمی یزدی، منصوره امامی ارجمند*، مهندس ناصر ولایی صفحات 13-17
    سابقه و هدف
    کنترل عفونت در محیط کار دندانپزشکی به دلیل تماس مداوم با ترشحات آلوده دهانی و آغشته به خون بیماران، جزء اولویت های ویژه می باشد. با توجه به اهمیت تاثیر زمان و خلا اطلاعاتی در مورد تاثیر زمان بر قدرت ضد عفونی کردن، هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر زمان های مختلف بر خواص فانگوسایدی و فانگواستاتیکی محلول سورفانیوس (ترکیب آمونیوم کواترنر و الکیل آمین) بر قارچ کاندیدا آلبیکنس می باشد
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش تجربی ودر شرایط آزمایشگاهی با اختصاص 7 گروه انجام شد. شامل یک گروه کنترل مثبت (سوسپانسیون نیم مک فارند بدون محلول ضد عفونی کننده) و یک گروه کنترل منفی (ضد عفونی کننده بدون سوسپانسیون) و بقیه به گروه های تجربی اختصاص داده شدند. 1سی سی از محلول ضد عفونی کننده سورفانیس به رقت 5/0 درصد در لوله آزمایش ریخته و روی آن 1 سی سی از سوسپانسیون کاندیدا آلبیکنس قرار گرفت. نمونه ها در 5 گروه تقسیم شدند با احتساب زمان 1و5 و10 و15 و20 دقیقه که از مجاورت محتویات لوله گذشت ( G1 : 1 دقیقه ، G2 :5 دقیقه ، G3 :10دقیقه ، G4 : 15 دقیقه ، G5 :20 دقیقه) از لوله برداشته ودر داخل محیط سابورو به صورت خطی کشت داده شد .این کار در 7روز متوالی تکرار گردید .داده ها با آزمون دقیق فیشر و کروس کال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق در 7 گروه و 5 زمان انجام گرفت و با 1 دقیقه مواجهه با ضد عفونی کننده از 108×1/2 در روز اول به 102×1/2 کاهش یافت. (0/00>P)
    نتیجه گیری
    محلول سورفانیوس بر کاهش و نابودی قارچ کاندیدا آلبیکنس موثر است و پس از یک دقیقه از خواص فانگو استاتیک و پس از 5 دقیقه از خواص فانگو سیدال بر خوردار می باشد
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، کنترل عفونت، ماده ضد عفونی کننده
  • سلما حبیب آگهی، محمدرضا مالکی پور*، لیلا پیشه ور صفحات 18-27
    سابقه و هدف
    علی رغم مزایای متعدد گلاس فایبرپست های پیش ساخته، بخش کرونال این پست ها باید جهت امکان استفاده از آنها در وضعیت های کلینیکی مختلف بریده شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر زمان های مختلف برش فایبرپست بر استحکام باند دو نوع فایبرپست شفاف و اپک در مقاطع مختلف کانال ریشه است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی بر روی 60 دندان پره مولر سالم فک پایین انسانی که به صورت تصادفی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شده بودند صورت گرفت. تاج دندان ها قطع شدند، درمان ریشه بر روی دندانها انجام گرفت و فضای پست در آنها ایجاد شد. 30 عدد از ریشه ها (گروه 1و2و3) با فایبرپست شفاف و نیم دیگر (گروه 4و5و6) با فایبرپست اپک با استفاده از سمان رزینی سلف ادهزیو سمان شدند. پست ها در سه زمان مختلف قبل از سمان کردن ( گروه 1و4)، بلافاصله پس از سمان کردن (گروه 2و5) و یا بعد از کور بیلدآپ (گروه 3و6) قطع شدند. از هر نمونه سه مقطع کرونال، میانی و اپیکال به ضخامت 1 میلیمتر تهیه شد که در معرض تست push-out قرار گرفتند. نهایتا تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون Three-way ANOVAو Tukeys post hoc test انجام شد.
    یافته ها
    استحکام باند پوش اوت زمانی که پست ها قبل از سمان کردن برش خورده بودند بالاتر از استحکام باند بدست آمده در زمانی بود که پست ها بلافاصله پس از سمان کردن برش خورده بودند (004/ 0p=) همچنین متوسط مقادیر استحکام باند برای پست های شفاف بالاتر از پست های اپک بدست آمد (0/025p=) اما مقطع برش خورده ی ریشه اثری بر مقادیر استحکام باند نداشت (0/62p=)
    نتیجه گیری
    زمانیکه برش قسمت کرونال پست ها بلافاصله پس از سمان کردن آنها انجام شود، اثر منفی بر استحکام باند ریشه خواهد داشت. همچنین ترانسلوسنسی فایبرپست منجر به افزایش میانگین استحکام باند ریشه می گردد.
    کلیدواژگان: باندینگ دندانی، سمان رزینی، تکنیک پست و کور، دندان های درمان ریشه شده
  • جمشید پورصمیمی، مهرنوش رضوان بهبهانی*، هاوش غارتی، مریم تفنگچیها صفحات 28-36
    سابقه و هدف
    توانایی تخمین ثبات اولیه ایمپلنت و کیفیت استخوان قبل از جراحی در ناحیه قراردادن ایمپلنت، امکان انتخاب پروتکل درمانی مناسب را فراهم می کند. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت استخوانی در ناحیه جایگذاری ایمپلنت با استفاده از CBCT gray values(bone density values) و بررسی ارتباط ان باثبات اندازه گیری شده بلافاصله بعد از جایگذاری ایمپلنت می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 24 بیمار که کاندید درمان ایمپلنت بودند،وارد مطالعه شدند. بعد از تشخیص و قبل از جراحی ایمپلنت، از هر بیمار CBCT تهیه شد. دانسیته استخوان در ناحیه قرار گیری ایمپلنت ها از روی CBCT، توسط نرم افزار Planmeca Romexis محاسبه شد. سپس جایگذاری ایمپلنت ها انجام شد و ثبات آن ها با استفاده از Osstell ISQ اندازه گیری شد. به منظور بررسی ارتباط بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده از آنالیز Linear Regression استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر ارتباط خطی بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده از CBCT قابل تصور می باشد. به کمک این مدل، ضریب همبستگی بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده از CBCT،751/ 0= r بود که با 001/ 0.> P معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    کیفیت استخوان ارزیابی شده توسط CBCT، ارتباط قوی را با ثبات اولیه ایمپلنتها نشان داد. بنابراین ارزیابی gray values ، CBCT امکان پیش بینی ثبات اولیه ایمپلنت را قبل از جایگذاری فراهم می کند.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، ثبات، تراکم اولیه، CBCT
  • الهه حبیبی، امیر حسین غریبی، سیدفاطمه نامدار* صفحات 37-41
    سابقه و هدف
    محبوبیت نوشیدنی های لبنی مانند دوغ و کفیر در دنیا و خصوصا در ایران سبب مصرف روزانه آنها شده است . از آنجاییکه نوع غذاهای مصرفی می توانند در ایجاد اروژن موثر باشند، این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 30 دندان دایمی کشیده شده بدون سایش و پوسیدگی انتخاب و بلوک های مینایی تهیه شده و در آکریل مانت شدند. بلوک ها به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. ریزسختی هر گروه قبل از غوطه ورسازی در نوشیدنی ها به روش سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه جهت ارزیابی ریزسختی پس از تماس دندان با نوشیدنی ها ، نمونه های هر گروه به مدت 5 دقیقه در 40 سی سی از نوشیدنی های مورد آزمایش (دوغ ، کفیر ، شیرسویا) قرار داده شدند و سپس مجددا ریزسختی آنها محاسبه شد. برای مقایسه گروه ها از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد .
    یافته ها
    تحقیق در تعداد 30 نمونه در سه گروه 10 تایی انجام گرفت. میزان تغییر ریزسختی در گروه شیر سویا 8/31±4/98- و در گروه دوغ 13/38±19/35- و در گروه دوغ کفیر برابر 19/51±33/54- بود. (001/>P)
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بیشترین کاهش ریزسختی مربوط به کفیر و کمترین مربوط به شیر سویا بود.
    کلیدواژگان: سایش دندان، سختی، کفیر، شیرسویا، پروبیوتیک
  • ایمان شیرین بک، سمیرا بصیرشبستری*، فاطمه سفیدی صفحات 42-48
    سابقه و هدف
    شیوع دردهای عضلانی اسکلتی در بین دندانپزشکان به واسطه وضعیت های ناصحیح طولانی مدت بدنی بیشتر از عموم افراد اجتماع می باشد. ارگونومی و استرس از جمله علل این دردها مطرح شده اند. باتوجه به عدم گزارش مبنی بر وضعیت در زنجان، هدف این مطالعه تعیین شیوع دردهای عضلانی اسکلتی در دندانپزشکان زنجان و عوامل ارگونومی و استرس شغلی و سایر عوامل مرتبط با آن بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی روی 131 نفر از دندانپزشکان زنجان انجام شد. بدین نحو که پرسشنامه ای براساس پرسشنامه های استاندارد نوردیک و استرس شغلی و نیز نظرخواهی از روانشناس و فیزیوتراپیست گردآوری شد. سپس پرسشنامه ها بین دندانپزشکان توزیع شد. از 131 دندانپزشک مورد بررسی، 11 نفر که فاقد شرایط این تحقیق بودند . از مطالعه خارج شدند شیوع دردهای عضلانی اسکلتی ناحیه درگیر، تعیین و نقش استرس و سایر عوامل مرتبط با آزمون «کای دو» و «من یو ویتنی» مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 120 نفر واجد شرایط مورد بررسی با میانگین سنی 37/1سال ،60/8 درصد مرد و 30/2 درصد زن بودند. شیوع حداقل یکی از دردهای عضلانی اسکلتی در 67/5 درصد دندانپزشکان وجود داشت که شایعترین ناحیه، شانه به میزان 30/8 درصد، کمر به میزان 24/2 و گردن 20/8 درصد بود. استرس در افرادی که اعلام کردند 90/7 درصد به میزان کم و در 9/3 درصد متوسط بود. سن، جنس، سابقه کار، ساعات کار در هفته ، میزان استرس ، فاصله گرفتن بازو و نیز استفاده از آینه نقشی با شیوع درد نداشته است. 0/2>P)
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد که دردهای عضلانی – اسکلتی در دندانپزشکان زنجانی زیاد و بالا می باشد و این درد ارتباط با خصوصیات فردی و شرایط دندانپزشکان ندارد.
    کلیدواژگان: عضلانی اسکلتی، آسیب، دندانپزشکان، سلامت شغلی، ارگونومیک
  • مریم جولهر، ساره فرهادی*، آرش رحیمی کیان صفحات 49-55
    سابقه و هدف
    عوامل پیچیده و گاه ناشناخته ای کیفیت و کمیت یادگیری دانشجویان و پیشرفت تحصیلی آنان را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از عواملی که به جهت شدت تاثیرات خود در پیشرفت تحصیلی مورد توجه بیشتر متخصصان بوده و گاه خود به عنوان یک عامل مستقل مورد بررسی قرار گرفته است، انگیزه تحصیلی است. این مطالعه با هدف بررسی انگیزه تحصیلی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان سال اول تا سوم دندانپزشکی آزاد اسلامی در سال 95 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی برای اندازه گیری انگیزه تحصیلی از مقیاس انگیزش تحصیلی (Academic motivation scale) که یک مقیاس استاندارد و خوداجراست و سه بعد انگیزه بیرونی، درونی و بی انگیزگی را می سنجد، استفاده شد. پس از بیان طرح، پرسش نامه ها بین دانشجویان توزیع گردید و با توجه به رتبه کسب شده در محدوده (28-196)، انگیزه افراد در سه گروه بالا (130 و بیشتر)، متوسط (129-65) و انگیزه پایین (کمتر از 65) تقسیم و نقش عوامل مرتبط با آنالیز رگرسیون تعیین شد.
    یافته ها
    جامعه مورد مطالعه 217 نفر بود که از این تعداد، 31/3 درصد مذکر و 68/7 درصد مونث بودند. سن دانشجویان 3/6 ±21/1 سال بود. 64/5% دارای انگیزه بالا بودند. بین جنسیت و سطح انگیزه تحصیلی ارتباط معنی داری مشاهده شد(0/001>P) و دانشجویانی که وضعیت اقتصادی خوبی داشتند، 2/7 برابر دانشجویانی که وضعیت اقتصادی متوسطی داشتند، از انگیزه تحصیلی بالاتری برخوردار بودند(0/96=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان انگیزه تحصیلی در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی نسبتا بالا است که این میزان با جنسیت و شرایط اقتصادی فرد ارتباط مثبتی داشت.
    کلیدواژگان: انگیزه تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، مقیاس انگیزش تحصیلی
|
  • Mahmood Aghel Dr *, Sara Aghel Dr Pages 1-4
  • H. Barghamadi *, M. Atai Dr, M. Imani, M. Esfandeh Dr Pages 5-12
    Background And Aim
    Dental composites are of a crucial importance in restorative dentistry; however, these materials present poor mechanical properties such as low resistance against fracture and high wear rate. As a result, further studies on mechanical properties of dental composites, such as research presented this paper, is essential. The reported research was aimed to evaluate the effect of particulate filler content and size on fracture toughness of experimental dental composites.
    Materials And Methods
    The study was done experimentally and laboratory. Initially, amorphous silica nanoparticles (ASN) with the mean particle sizes of 12 nm (ASN12) and 40 nm (ASN40) were selected. Then, silica nanoparticles were modified using silane coupling agent γ-MPS. The surface modification was also examined by FTIR and TGA tests. For this purpose, composites with different weight percentages of the filler were prepared in ten groups.
    Composites containing nanoparticles were evaluated in term of fracture toughness. Moreover, the distribution of the filler particles within the polymer matrix was studied using SEM and TEM respectively. The collected data were analyzed and compared by ANOVA and Tukey’s HSD tests at a significance level higher than 0.05.
    Results
    The results of the tests indicated an increase in fracture toughness due to increased filler content. This increase has an optimum, and then the fracture toughness decreases. The results also showed that fracture toughness in composites containing 12 nm nanoparticles is better than fracture toughness in composites containing 40 nm nanoparticles.(p-0.03)
    Conclusion
    The results showed an increase in the fracture toughness with increasing the filler content up to an optimum loading. The filler size seemed to affect fracture toughness of the composites and smaller filler sizes tend to render the material tougher.
    Keywords: composite resins, nanoparticle, silica, fracture toughness
  • F. Mahdisear Dr, Mehrnaz Khayyam Dr, M. Rezaie, H. Kazemi Dr, Mansoureh Emami Arjomand Dr *, Naser Valaei Eng Pages 13-17
    Background And Aim
    Infection control is important in dentistry. Due to importance of time efficacy and gap of information related to effect of time on disinfectant powerfulness, the aim of this study is evaluation of the effect of time on fungicidal & fungi static properties of Surfanios solution on Candida Albicans.
    Materials And Methods
    in this experimental study ,7 Groups included positive control group (suspension without antiseptic solution) & negative control group (disinfectant without suspension) & five experimental groups were prepared. . 1 cc of Surfanios antiseptic solution was diluted 0.5% in the test tube and 1 cc was placed on the Candida albicans suspension. Samples were divided into 5 groups: 1, 5, 10, 15, and 20 minutes, passing through the contents of the tube (G1: 1 min, G2: 5 minutes, G3: 10 minutes, G4: 15 minutes, G5: 20 minutes) The intra-Sabooro medium was cultured linearly. This work was repeated for 7 consecutive days. The data were analyzed with Fisher’s test and Kruskal Wallis .
    Results
    The results showed that with 1 minute exposure to disinfectants ,the number of colonies decreased from 1.2 × 108 in the first day to 1.2 × 102 (p
    Conclusions
    Surfanios solution is effective on the reduction and elimination of Candida albicans. Time affects the properties of this material. So that after 1 minute Showed of fungistatic properties and after 5 minutes showed fungicidal
    Keywords: Candida albicans, infection control, Disinfectants
  • Salma Habibagahi Dr, Mohammadreza Malekipour Dr *, Leila Pishevar Dr Pages 18-27
    Background and Aim
    Despite several advantages associated with prefabricated translucent glass-fiber posts, the coronal portion of these posts must be cut to allow their use in various clinical situations. The aim of this study was to investigate the effect of fiber post cutting on the bond strength of translucent and opaque fiber posts in different root sections.
    Materials And Methods
    In this study 60 sound mandibular premolar teeth were randomly devided in to 6 groups (n=10). Teeth were decoronated and endodontically treated. Post spaces were prepared. In 30 roots (groups 1,2,3) translucent posts while in another 30 roots (groups 4,5,6) opaque posts were cemented using self-adhesive resin cement. The posts were cut prior to cementation (groups 1,4), immediately after luting (groups 2,5) or after building up the core (groups 3,6). Using low speed saw, 1mm-thickness coronal, middle and apical sections were obtained from each sample. Then they were subjected to push-out test. Data were collected and statistically analyzed using three-way ANOVA and Tukey post hoc test (α=0.05).
    Results
    The push-out bond strength when fiberpost cutting was done befor cementation was significantly higher than bond strength for post cutting immediately after cementation (p=0.004). Also the mean bond strength of translucent posts was higher than opaque posts (p=0.025). But root section did not show any effect on bond strength(p=0.621).
    Conclusion
    Post translucency increased the push-out bond strength of dual-polymerized self adhesive resin luting agents, however the bond strength was reduced when cutting was done “immediately after cementation” of posts.
    Keywords: dental bonding, resin cement, post, core technique, endodontically treated teeth
  • Jamshid Poursamimi Dr, Mehrnoosh Rezvan Behbahani Dr *, Havash Gharati Dr, Maryam Tofangchiha Dr Pages 28-36
    Background And Aim
    CBCT is the method for evaluation of cross-sectional scans from jaws prior to implant placement and also it can be used for evaluation of bone density. The purpose of this study was to assess bone density values obtained by CBCT and to determine the correlation between bone density and primary stability of implants.
    Material and
    Methods
    24 patient participated in this study. Before implant placement CBCT was obtained from each patient. The bone densities of implant recipient sites were determined by CBCT with Planmeca Romexis software. Then implant placement were performed and primary stability of them were measured by Osstell ISQ. In order to assess the correlation between primary stability and CBCT gray values a linear regression analysis was used.
    Results
    Regarding to the present study results, linear correlation is notable between implants stability and CBCT gray values resulted from CBCT. The correlation coefficient between CBCT gray values and stability was r=0.751 which was significant. (p
    Conclusion
    The bone quality evaluated by CBCT had a very strong correlation with primary stability of the implants. Therefore, the pre-operative evaluation of CBCT gray scales can allow clinicians to predict implant stability before placement.
    Keywords: dental implant, stability, bone density, CBCT
  • Elahe Habibi Dr, Ah Gharibi Dr, F. Namdar Dr * Pages 37-41
    Introduction
    The popularity of dairy drinks such as Yoghurt and kefir in world and especially in Iran has led to their daily consumption. Since the type of consumable foods could effect on erosion, this research was done to compare the effect of Kefir, Yoghurt and Soy milk on permanent enamel microhardness.
    Materials And Methods
    In this in-vitro study 30 extracted permanent teeth with no erosion and caries was chosen. Enamel blocks were made and then divided into three groups of ten. Then Vickers microhardness of each group measured before soaking the samples in the drinks. After samples soaking in its proper drinks (Kefir, Yoghurt and Soy milk) the microhardness of each group measured again. Analysis of variance used for comparing the microhardness of each group and after analysis of variance, tukey HSD was used and significant level was considered as 0.05.
    Results
    Evaluation was made on 30 samples on 3 groups of 10 members. Difference of microhardness was -4.98±8.31 for soy milk and -19.35±13.38 for yoghurt drink and -33.54±19.54 for kefir. (p
    Conclusion
    Based of the findings of this study, the maximum decrease of microhardness was related to kefir and the minimum was related to soy milk.
    Keywords: Tooth Erosion, hardness, Kefir, Soy Milk, probiotic
  • Iman Shirinbak Dr, Samira Basir Shabestari Dr *, Dr Fatemeh Sefidi Pages 42-48
    Background And Objectives
    Prevalence of musculoskeletal pain among dentists due to incorrect long-term physical conditions is more than public community. Ergonomics and stress are among the causes of these pain. Due to lack of any report in Zanjan city this study aimed to determine prevalence of musculoskeletal pain among zanjan dentists, ergonomic factors, job related stress and other related factors.
    Methods and Materials: This descriptive study, was done on 131 dentists of Zanjan. A questionnaire was designed based on standard Nordic and Job Stress Dimension questionnaire with the aid of a psychologist and physiotherapist. The questionnaire was distributed among dentists. From 131 dentists ,11 were excluded because they didn’t meet the criteria. Prevalence of musculoskeletal pain, affected area, stress and other factor was statistically analyzed with the aid of chi-square test.
    Results
    Among 120 dentists who met the criteria, 60.8 % was men and 30.2% was women with mean age of 37.1. Prevalence of the pain in at least one site was 67.5%with most prevalent site was shoulder 30.8%, lumbar region 24.2% and neck 20.8 %. Reported stress was moderate in 90.7% cases and 9.3 percent of dentists reported mild stress. There is no significant relationship between age, sex, work period, work hours during week, stress, arm position, application of mirror and prevalence of pain. (p
    Keywords: Musculoskeletal, injury, Dentists, occupational health, Ergonomics
  • Maryam Jolehar Dr, Sareh Farhadi Dr *, Arash Rahimi Kian Dr Pages 49-55
    Background And Aim
    Complex and sometimes unknown factors affect the quality and quantity of learning students and their academic achievement. One of the factors that due to the severity of their impact on academic achievement were considered by most experts is motivation which sometimes is studied as an independent agent. Therefore, because of importance of the issue, this paper try to assess first to third year students motivation in dental school, Islamic Azad University of Tehran and its relationship with the relevant factors in the year 1395.
    Materials and Methods
    This descriptive study was used to measure academic motivation from the academic motivation scale, which is a standardized, and self-assessment scale and measures three dimensions of exterior, internal, and impersonal motivation. After the presentation, the questionnaires were distributed among the students. According to the rank obtained in the range (196-28), the students motivation divided in the three groups, (high motivation=130 and more), moderate (65-130) and low motivation (
    Results
    The study population was 217 of which 31.3% were males and 68.7% females. The age of the students was 21.1 ± 3.6 years. 64.5% had high motivation. There was a significant relationship between gender and education motivation level (P
    Conclusion
    It seems that the degree of motivation in dentistry students is relatively high, which has a positive relationship with gender and economic conditions.
    Keywords: Academic motivation, Academic achievement, Academic motivation scale