فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال هفتم شماره 27 (زمستان 1396)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال هفتم شماره 27 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علمی - پژوهشی
  • سعید محمودی بردزردی*، اسکندر فتحی آذر، فیروز محمودی، رحیم بدری گرگری صفحات 1-34
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش، طراحی الگوی آموزشی مبتنی بر پرسش و پاسخ برای درس مطالعات اجتماعی و بررسی اثربخشی آن بر درک مفاهیم و تفکر انتقادی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی 96-95 بود.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش آمیخته بوده که از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول طراحی الگوی آموزشی مبتنی بر پرسش و پاسخ برای درس مطالعات اجتماعی بوده و بخش دوم، اعتباریابی الگو با اثربخشی بر درک مفاهیم و تفکر انتقادی است. در بخش کیفی از روش سنتزپژوهی (پژوهش تلفیقی) استفاده شد. در بخش کمی که هدف آن آزمایش تاثیر الگوی طراحی شده بر درک مفاهیم علمی و تفکر انتقادی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی بود؛ با استفاد از یک طرح آزمایشی از بین دانش آموزان پایه ششم شهرستان ایذه (50 نفر پسر) شامل 2 کلاس به عنوان نمونه آماری به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل، قرارگرفتند. درک مفاهیم علمی و تفکر انتقادی در هردو گروه و در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با ابزار آزمون تفکر انتقادی کرنل برای سنجش تفکر انتقادی و آزمون سنجش درک مفاهیم علمی برای درس مطالعات اجتماعی مورد مقایسه قرار گرفتند. با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس داده های جمع آوری شده تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در بخش کیفی نتایج تحقیق منجر به طراحی الگویی شد که شامل هفت بعد (مبانی، اصول، فنون و راهبردها، مراحل، انواع پرسش، اهداف و ارزشیابی) است، نتایج در بخش کمی تحقیق نشان داد که الگوی طراحی شده موجب افزایش تفکر انتقادی و درک مفاهیم در گروه آزمایش شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش با الگوی پرسش و پاسخ باعث افرایش درک مفاهیم و تفکر انتقادی در درس مطالعات اجتماعی در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی می شود، لذا به معلمان این درس توصیه می شود که به کاریرد این الگو در درس مطالعات اجتماعی جهت تقویت تفکر انتقادی و افزایش درک مفاهیم توجه کنند.
    کلیدواژگان: کلید واژه ها: الگوی آموزشی، پرسش و پاسخ، درک مفاهیم، تفکر انتقادی
  • زهره علاءالدینی*، مهرداد کلانتری، محمدباقر کجباف، حسین مولوی صفحات 35-62
    زمینه
    صدها روش برای ایجاد خلاقیت در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد، اما ایده ها و روش های جدید خلاقیت بهتر است با علایق و سرگرمی های جوانان هماهنگ باشد.
    هدف
    این مقاله به بررسی تاثیر نوروفیدبک آلفا/تتا بر خلاقیت هیجانی و شناختی می پردازد.
    روش
    به این منظور 75 دانش آموز دبستانی (7 تا 12 ساله) به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت نمودند. آموزش نوروفیدبک آلفا/تتا در 15 جلسه 45 دقیقه ای و 3 بار در هفته به صورت انفرادی اجرا شد. اثربخشی آموزش با استفاده از آزمون خلاقیت تورنس و آزمون خلاقیت هیجانی آوریل ارزیابی شد.
    یافته ها
    تحلیل مانکوا نشان داد که آموزش نوروفیدبک آلفا/تتا در مکان Pz می تواند باعث افزایش نمرات خلاقیت شناختی و هیجانی شود(05/0p< ).
    نتیجه گیری
    نوروفیدبک آلفا/تتادر مکان های مختلف بر مولفه های مختلف خلاقیت هیجانی و شناختی کودکان موثر است.
    کلیدواژگان: خلاقیت شناختی، خلاقیت هیجانی، نوروفیدبک آلفا-تتا
  • راحله قاضی اردکانی، حسن ملکی*، علیرضا صادقی، فریبرز درتاج صفحات 63-106
    زمینه
    امروزه دانش آموزان برای ورود به عصر دانایی و روبه رو شدن با تحولات شگفت انگیز قرن بیست و یکم باید به طور فزاینده ای مهارت های پژوهش و حل مساله، روحیه ی جست و جوگری و مهارت های تفکر انتقادی و خلاق را برای تصمیم گیری مناسب و حل مسائل پیچیده در خود تقویت کنند، آموزش مهارت های تفکر و یادگیری از طریق روش های یاددهی – یادگیری فرایند مدار و مبتنی بر پژوهش یا حل مساله ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی مطلوب برنامه درسی مطالعات اجتماعی بر اساس رویکرد پژوهش محوری انجام شد.
    روش
    پژوهش به روش کیفی- کمی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق در فاز کیفی تفکرات و اندیشه های صاحبنظران درباره پژوهش محوری است که در قالب کتب، اسناد، مقالات، مجلات، متون و سایت های اینترنی مطرح شده است و در فاز کمی تمامی صاحبنظران تعلیم و تربیت در رشته برنامه ریزی درسی و حوزه مطالعاتی پژوهش محوری بود که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد 15 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات در فاز کیفی تکنیک تحلیل محتوای گلیزر و استراوس و کاربرگ های تحلیل محتوا و در فاز کمی نیز پرسشنامه محقق ساخته متشکل از گویه های اهداف و محتوا در حوزه شناختی، ارزشی نگرشی و مهارتی بود. پس از برازش اهداف و محتوای مطالعات اجتماعی با توجه به مولفه های پژوهش محوری با تکنیک تحلیلی-استنتاجی اقدام به پیشنهاد روش های تدریس و ارزشیابی شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که بر اساس مولفه های استخراجی اکثر قریب به اتفاق صاحبنظران اذعان داشتند که اهداف و محتوای برنامه درسی مطالعات اجتماعی بر اساس رویکرد پژوهش محوری باید ویژگی هایی همچون حل مساله، تفکر انتقادی، کنجکاوی، فعالیت محور بودن، خود رهبری و خلاقیت داشته باشند.همچنین با اتکا به مبانی نظری و تجربیات کشورهای پیشرو روش های تدریس(روش مساله محوری، کاوشگری، اکتشافی، بحث گروهی، ایفای نقش بدیعه پردازی، بارش مغزی و روش مشارکتی.) و روش های ارزشیابی:( ارزشیابی مداوم، خود ارزیابی، بحث آزاد، هدف آزاد، پوشه کار، ارزشیابی گروهی و فردی، بازخورد دوره ای، ارائه گزارش و همتایان سنجی)پیشنهاد شدند.
    کلیدواژگان: پژوهش محوری، مطالعات اجتماعی، برنامه درسی
  • امیر هژبری *، حمید شفیع زاده صفحات 107-132
    زمینه
    مدیریت کلاس یکی از مهمترین چالش های آموزشی در مدارس است. اگر مدیریت کلاس به خوبی انجام نگیرد، حتی اگر معلمان به خوبی از مهارت های تدریس برخوردار باشند باز هم برقراری ارتباط در جریان تدریس مختل می شود.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک مدیریت کلاس مبتنی بر خلاقیت با کیفیت زندگی در مدرسه و اضطراب دانش آموزان انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق پژوهش حاضر یک طرح توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانش آموزان دوره اول متوسطه شهرستان ورامین در سال تحصیلی 96-95 است که این تعداد برابر 7100 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 364 نفر تعیین شد. جهت گردآوری داده های لازم از سه پرسشنامه مدیریت کلاس ولفگانگ و گلیکمن (1986)، پرسشنامه اضطراب (BAI) از آیرون برگ و همکارانش (1990) و پرسشنامه کیفیت زندگی در مدرسه اندرسون و بروک (2000) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها محتوایی و پایایی آنها توسط آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شده است. داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین سبک مدیریت کلاس تعاملگرا و اضطراب دانش آموزان برابر با 410/0- می باشد که در سطح 99 درصد معنادار است (01/0P< ) . علاوه براین ضریب همبستگی بین سبک مدیریت کلاس تعاملگرا و کیفیت زندگی در مدرسه دانش آموزان برابر با 529/0 می باشد که در سطح 99 درصد معنادار است (01/0P< ).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد از بین سبک های مدیریت کلاس تنها بین سبک مدیریت کلاس تعاملگرا که ارتباط نزدیکی با خلاقیت دارد با میزان اضطراب دانش آموزان رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین، از بین سبک های مدیریت کلاس تنها بین سبک مدیریت کلاس تعاملگرا با کیفیت زندگی در مدرسه دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت کلاس مبتنی بر خلاقیت، کیفیت زندگی در مدرسه، اضطراب دانش آموزان
  • علی حسین زاده*، زینب مستقیمی صفحات 133-162
    زمینه
    خلاقیت و نوآوری مفهومی است جامع و کلی که افزایش آن به عنوان یک ضرورت، جهت ارتقای سطح زندگی، رفاه بیشتر، آرامش و آسایش انسان ها، همواره مدنظر دست اندرکاران اقتصاد و دولتمردان بوده است. خلاقیت برای بقاء هر سازمانی لازم است. در طی زمان سازمان های غیر خلاق از صحنه محو می شوند و اگرچه چنین سازمانی ممکن است در عملیاتی یا در مقطعی از عمر خود موفق باشد ولی سرانجام مجبور به تعطیل یا تغییر سیستم می شود.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر خلاقیت سازمان با نقش میانجی اعتماد سازمانی دبیران متوسطه تربت حیدریه انجام شد.
    روش
    این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش، جزء تحقیقات توصیفی- همبستگی به شمار می رود. جامعه آماری کلیه دبیران مقطع متوسطه شهرستان تربت حیدریه، به تعداد 700 نفر بوده اند که از میان آنها 200 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردید. برای سنجش روایی، از روایی محتوا و تحلیل عامل تاییدی و سنجش پایایی از ضریب آلفای کرنباخ استفاده شد. برای داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد روش حداقل مربعات جزئی با استفاده از نرم افزار smart pls تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان می دهد تاثیر مدیریت استعداد بر خلاقیت سازمان به میزان48/0، مدیریت استعداد بر اعتماد سازمانی به میزان 50/0 و اعتماد بر خلاقیت به میزان 45/0 تاثیر مثبت و معناداری داشته اند. در نهایت اعتماد سازمانی نقش میانجی گری در تاثیر مدیریت استعداد بر خلاقیت به میزان 38/0 دارد.
    نتیجه گیری
    به کارگیری مدیریت استعداد به افزایش خلاقیت کارکنان در سازمان منجر می‏شود و اگر زمینه بروز خلاقیت فراهم آید فرایند عملکرد سازمانی بهبود می یابد و هر چه در این سازمان، اعتماد سازمانی بیشتر باشد، میزان خلاقیت در سازمان را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، خلاقیت سازمان، اعتماد سازمانی
  • سجاد الوندی فر*، پروین کدیور، مهدی عرب زاده صفحات 163-194
    زمینه
    پژوهشگران و محققان، مشتاق به یادگیری بیشتر در مورد ظرفیت مشخصه انسان برای تولید ایده های جدید، رویکردهای جدید و راه حل های جدید هستند اما برخی از افراد غیرمتخصص همچنان خلاقیت را صرفا به عنوان یک محصول استعداد و ویژگی های فردی می بینند. هر چند گیلفورد در خطابه برجسته خود به انجمن روانشناسی امریکا (گیلفورد،1950) محققان را بطور جدی ترغیب کرد که به خلاقیت به عنوان یک فرایند شناختی و اجتماعی و نیز یک ویژگی شخصیت بپردازند، اما این زمینه برای سالهای زیادی باقی نماند.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش واسطه ای خودتفسیری(مستقل / وابسته) در رابطه بین عزت نفس و خلاقیت بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر سال سوم شهر کرج بود که در سال تحصیلی 96-95 مشغول به تحصیل بودند که تعداد 300 دانش آموز دبیرستانی براساس روش نمونه برداری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه عزت نفس (روزنبرگ،1965) مقیاس تجدیدنظرشده خودتفسیری(سینگلیس، 1994) و پرسشنامه سنجش خلاقیت (تورنس، 1965) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون نشان دادند که: الف) عزت نفس پیش بینی کننده مثبت معنادار خلاقیت بود، ب) خودتفسیری مستقل/وابسته پیش بینی کننده مثبت معنادار خلاقیت بود و پ) خود تفسیری (مستقل / وابسته) در رابطه بین عزت نفس و خلاقیت نقش واسطه ای مهمی ایفا می کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که خلاقیت بیشتر از اینکه تحت تاثیر ویژگی های فردی باشد تحت تاثیر ساختارهای اجتماعی و ویژگی های فرهنگی خواهد بود. همچنین تربیت افرادی که خودپذیری بالا و نگرانی کمتری برای نظرات دیگران دارند باید در اولویت کار خانواده ها و دستگاه آموزش و پروش قرار بگیرد، زیرا پرورش این ویژگی ها، زمینه را برای شکل گیری عزت نفس بالا و بروز تفکر واگرا فراهم می کند که تضمین کننده رفتارهای خلاق است.
    کلیدواژگان: خلاقیت، خودتفسیری، عزت نفس
  • سارا مهرآمیز *، محمد اکبری بورنگ، محمد علی رستمی نژاد صفحات 195-216
    هدف
    این پژوهش با هدف پیش بینی رفتار نوآورانه معلمان براساس باورهای غیرمنطقی و تفکر سیستمی آنان انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر بیرجند در سال تحصیلی 96-95را که تعداد 1340 نفر بودند را شامل شد. نمونه مورد مطالعه بر اساس جدول مورگان 297 معلم برآورد که به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های تفکر سیستمی پالما، باورهای غیرمنطقی برنارد و رفتار نوآورانه کانتر استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از رگرسیون چندگانه و t-test تک نمونه ای با کمک spss مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفکر سیستمی و رفتار نوآورانه معلمان در سطح بالاتر از متوسط قرار دارد. همچنین نتایج نشان داد که از بین مولفه های تفکر سیستمی، تنها یادگیری مستمر پیش بینی کننده باورهای غیرمنطقی معلمان است (0/05> p)، یادگیری مستمر بیشتر از شناخت مدل های ذهنی می تواند رفتار نوآورانه آنان را پیش بینی کند (0/01> p). همچنین از بین مولفه های باورهای غیرمنطقی، نگرش نسبت به دانش آموزان بیش تر از نگرش نسبت به مدرسه و تحمل پایین می تواند رفتار نوآورانه معلمان را پیش بینی کند (0/01> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش در خصوص تبیین رفتار نوآورانه معلمان بر اساس تفکر سیستمی و باورهای غیرمنطقی آنان و از آنجا که باورهای غیرمنطقی نیز بر اساس تفکر سیستمی قابل پیش بینی است، لزوم توجه دست اندرکاران و مسئولین طراحی دوره های ضمن خدمت نسبت به برگزاری دوره هایی به منظور بهبود تفکر سیستمی معلمان جهت کاهش باورهای غیرمنطقی و بهبود رفتارنوآورانه معلمان بسیار مهم می نماید
    کلیدواژگان: رفتار نوآورانه، باورهای غیرمنطقی، تفکرسیستمی، بیرجند
  • مریم شعوری، امیر نجفی * صفحات 217-250
    هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر توسعه نظام مالکیت معنوی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (اداره ثبت شرکتها و اداره مالکیت معنوی تهران) بر نوآوری در صنعت از طریق اثر میانجی گری ایجاد انگیزه در صنعت می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و از نوع مطالعه ای توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش 330 نفر از کارکنان شاغل در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (اداره ثبت شرکتها و اداره مالکیت معنوی تهران) که حجم نمونه 180 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش تصادفی متناسب با حجم جامعه بوده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه 25 سوالی محقق ساخته برای سنجش روابط بین متغیرهای پژوهش می باشد که روایی آن به دو روش محتوایی و سازه و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ (935/0) تایید گردیده است. نرم افزار مورد استفاده نرم افزار22 spssو Amos 21 می باشد.
    نتایج
    نتایج حاصل پژوهش نشان داد که اگرچه مالکیت معنوی بر نوآوری در صنعت بشکل مستقیم تاثیر معناداری نداشته است، با این حال توسعه نظام مالکیت معنوی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (اداره ثبت شرکتها و اداره مالکیت معنوی تهران) بر نوآوری در صنعت از طریق نقش میانجی گر ایجاد انگیزه در صنعت تاثیر غیرمستقیم معنادار و مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: نظام مالکیت معنوی، انگیزه، نوآوری صنعت، مدلسازی معادلات ساختاری
  • علی راهبر، صادق حامدی نسب، سمیه بخشی پریخانی* صفحات 251-276
    هدف
    این پژوهش باهدف بررسی تاثیر روش تدریس بارش مغزی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه هفتم در درس کار و فناوری مدارس متوسطه اول ناحیه سه شهرستان کرج در سال تحصیلی 1394- 1395 انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش نیمه آزمایشی در قالب طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه هفتم متوسطه اول ناحیه سه کرج است. نمونه پژوهش 64 نفر از دانش آموزان پسر پایه هفتم متوسطه اول بود که با روش نمونه گیری دسترس هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه کنترل و آزمایش به ترتیب 32 و 32 نفر جایگزین شدند و گروه پیش آزمون و پس آزمون پیگیری بعد از دوماه استفاده شده است. برای سنجش خلاقیت، در قبل و بعد از اجرای روش بارش مغزی از آزمون خلاقیت عابدی (1372) و برای سنجش پیشرفت تحصیلی از انگیزه پیشرفت تحصیلی هرمنس (1970) استفاده شد. آموزش بارش مغزی برای گروه آزمایش به طور جداگانه، 5 جلسه 45 دقیقه ای دریافت کردند و پس از طی دوره آموزشی از دو گروه پس آزمون گرفته شد در این مدت برای گروه کنترل هیچ آموزشی اعمال نشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از آزمون کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روش تدریس بارش مغزی در افزایش خلاقیت و پیشرفت تحصیلی گروه آزمایش موثر بوده است و تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و کنترل در مولفه های خلاقیت (سیالی، ابتکار، بسط و انعطاف پذیری) دیده می شود.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود از روش بارش مغزی برای افزایش خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس کار و فناوری استفاده شود.
    کلیدواژگان: روش تدریس، بارش مغزی، خلاقیت، پیشرفت تحصیلی
|
  • Saeid Mahmoodi Bardezardi *, Eskandar Fathiazar, Firooz Mahmoodi, Rahim Badri Pages 1-34
    Goal: The present study aims to design Educational model of questioning for Social Studies and to validate its efficiency in conceptual understanding and critical thinking of students grade six of primary school in educational year 95-96.
    Method
    This research is a combinational one and consists of two parts: the first part is allocated to designing an appropriate model of questioning for Social Studies and the second part is related to validating the efficiency of this model in conceptual understanding and critical thinking. In qualitative section synthesis research is used to design models and in quantitative section which aims to test the efficiency of the designed model on scientific concept understanding and critical thinking of student in grade six of primary school, using and experiment we randomly chose 50 male students and divided them experimental group and control group. In order to compare critical thinking and scientific concept understanding of these two groups, Kernels test of critical thinking was used both in pre – test and post - test. The collected data were analyzed using co – variance analytical test.
    Results
    The results in qualitative section led to designing a model with seven dimensions (fundamentals, principals, techniques, procedures, stages, questions, objective, and evaluation). The results in quantitative section indicated that the designed model improved critical thinking and understanding concepts in experiment group.
    Keywords: Educational model, questioning, understanding concepts, critical thinking
  • Zohre Alaedini *, Mehrdad Kalantari, Mohammad Bagher Kajbaf, Hossein Molavi Pages 35-62
    Introduction
    There are hundreds of ways to develop creativity among children, youths and adults. Developing new ideas and ways of teaching creativity should also incorporate youth’s interests and hobbies.
    Perpouse: The article presents the main information about the effect of alpha/theta neurofeedback on creativity.
    Method
    75 primary school students (7-12 old) participated in the study voluntarily. Alpha/theta neurofeedback training was administrated in fifteen 90 minutes sessions. The variables were evaluated through Torrance Test of Creative Thinking and Averill's Emotional Creativity Test.
    Results
    MANCOVA analysis disclosed that this training can increase student's scores in cognitive and emotional creativity scales (p
    Conclusion
    Alpha/theta neurofeedback increases cognitive and emotional creativity.
    Keywords: Cognitive Creativity, Emotional Creativity, Alpha- theta Neurofeedback
  • Raheleh Ghaziardakani, Hasan Maleki *, Alireza Sadeghi, Fariborz Dortaj Pages 63-106
    Background
    Students nowadays need to increasingly develop research and problem solving skills, search habits, and critical thinking skills to enter the age of knowledge and face the twenty-first century's amazing transformations. Fit and solve complex problems in themselves, teaching thinking and learning skills through teaching methods - learning process-based or inquiry- based or problem-solving seems to be necessary.
    Purpose
    The purpose of this study was to provide a desirable social science curriculum based on a inquiry-based approach.
    Method
    Quantitative and qualitative research was carried out. The statistical population of this research is in the qualitative phase of thinking and thought of scholars about research based on books, documents, articles, journals, texts and internet sites, and in the small phase of all the educators in the field of curriculum planning and The study area was research based on which 15 students were selected as a sample.The information gathering tool in the qualitative phase of the Glaser and Strauss content analysis technique and content analysis worksheets and in the quantitative phase was a researcher-made questionnaire consisting of objectives and content categories in the cognitive, value-oriented, and skillful fields. After fitting the goals and content of social studies, based on the inquiry-based components, an analytical-deductive technique proposed teaching and evaluation methods.
    Findings: The results show that according to extractive components, the vast majority of experts acknowledged that the goals and content of social studies curriculum based on a inquiry- based approach should include features such as problem solving, critical thinking, curiosity, activity-centeredness , Self-leadership and creativity. Also, based on theoretical foundations and experiences of leading countries teaching methods (axial problem, exploration, exploration, group discussion, role play, brainstorming, and collaborative approach) and evaluation
    Methods
    (Continuous evaluation, self-evaluation, free discussion, open goal, work folder, group and individual evaluation) , Periodic feedback, reporting and peer-review) were suggested.
    Keywords: inquiry-based curriculum, Social study, Curriculum
  • Amir Hozhabri *, Hamid Shafizadh Pages 107-132
    Background
    Classroom management is one of the most important educational challenges in schools. If classroom management does not work well, even if teachers have good teaching skills, communication in the course of teaching is also impaired.
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the relationship between classroom-based classroom management and quality of life in school and student anxiety.
    Method
    The research method of this study was a descriptive-correlational design. The statistical population of the study includes all students in the first grade of high school in Varamin city in the academic year of 1995-96, which are 7100 people. The sample size was 364 people using the Morgan table. For collecting data, three Wolfgang and Glickman classes’ management questionnaires (1986), Anxiety Inventory (BAI) from Airon Berg et al. (1990) and Quality of Life Questionnaire at Anderson and Brock School (2000) were used. Validity of the questionnaires was content and their reliability was calculated and validated by Cronbach's alpha. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    The correlation coefficient between the classroom of interactive classroom management and student's anxiety was -0.410, which is significant at 99% level (P
    Conclusion
    The results of this study showed that there is a negative and significant relationship between the classroom management styles only between the interactive classroom management style that is closely related to creativity and student's anxiety level. Also, there is a positive and significant relationship between classroom management styles only between interactive classroom management style and quality of life in student's schools.
    Keywords: Classroom-Based Classroom Management, Quality of Life at School, Student's Anxiety
  • Ali Hoseinzadeh *, Zeinab Mostaghimi Pages 133-162
    Background
    creativity and innovation is a general and thorough concept whose increase as an integral element in the promotion of state of living , welfare and peace comfort of humans has been taken into account by economic experts and statesmen. Creativity is the core of survival in each organization .Over the past ages many organizations have disappeared due to the lack of creativity , even if they had periodic success in an operation or in a phase eventually they were subject to closure or change of system .
    Purpose
    This paper is designed to investigate the effect of Talent Management on Creativity with respect to the mediating role of Organizational Trust.
    Method
    This is an applied research that adopts a descriptive-correlational method to explore its subject. The study Secretary of Education of all employees of municipality in thirteen districts of Torbat (n=700) out of whom 200 subjects were selected by simple random sampling method. The research data was collected using a questionnaire. The validity of research instrument was assessed using content validity and confirmatory factor analysis, and the reliability was evaluated using Cronbach's alpha coefficient. The Cronbach's alpha for Creativity, Talent Management, and Organizational Trust was 0.85, 0.76 and 0.86 respectively.
    Findings: Data analysis was performed by structural equation modeling using partial least squares method and Smart Pls software. The results indicated the significant and positive effect of Talent Management on Creativity 0.48 and corporate culture 0.50 as well as the effect of Organizational Trust on Creativity 0.45. Finally, Organizational Trust was found to play a mediating role in the effect of Talent Management on Creativity 0.38 .
    Conclusion
    Applying talent management will lead to increased creativity in the organization, and if the ground of creativity is provided, the process of organizational performance improves, and the more organizational trust it has, the more creativity in the organization will increase.
    Keywords: creativity, Talent Management, Organizational Trust
  • Sajad Alvandi Far *, Parvin Kadivar, Mehdi Arabzadeh Pages 163-194
    Background
    researchers and scholars are anxious to learn as much as possible about the distinctively human capacity to generate new ideas, new approaches, and new solutions. many laypersons still view creativity as purely a product of individual talents and traits. For a long while, most creativity researchers seemed to hold the same view. Even though J. P. Guildford's landmark address to the American Psychological Association in 1950 (Guildford, 1950) exhorted researchers to seriously dig into creativity as a cognitive and social process as well as a personality trait, the field stayed rather narrow for many years.
    Purpose
    this study aimed to investigate the mediating role of self-construal in relationship between self-esteem and creativity.
    Method
    the present study was descriptive (A correlational type). The statistical population of this study included all the high school students in Karaj who were studying in the second semester of 1395-96. To calculate the sample size, a Cochran formula was used that three hundred high school students were selected by multistage random cluster sampling method. the participants completed the self-esteem scale (Rosenberg,1992), self-construal scale revisited (Singelis, T. M,1994), and the Tests of Creative Thinking (Torrance,1965).
    Results
    the results of regression analysis indicated that: a) self-esteem was the positive and significant predictor of creativity, b) the independent/ interdependent self-construal was positive and significant predictor of creativity, and c) the self-construal levels mediated the relationship between self-esteem and creativity.
    Conclusion
    According to the findings of this research, it can be concluded that creativity will be influenced by social structures and cultural attributes rather than influenced by individual characteristics. Also training people who have high self-acceptance, less concern for other's opinions should be a priority for families and the education system, because the cultivation of these features, provide a groundwork for the formation of high self-esteem and the emergence of divergent thinking that ensures creative behaviors.
    Keywords: creativity, self-construal, self-esteem
  • Sara Mehramiz *, Muhammad Akbary Borng, Muhammad Ali Rostami Nejad Pages 195-216
    Purpose
    The purpose of this study was to predict teacher's innovative behavior based on irrational beliefs and system thinking.
    Method
    The present study is descriptive-correlational. The statistical population include 1340 teachers of all elementary schools in Birjand city in the academic year of 2016-2017. The sample consisted of 297 teachers selected by random cluster sampling. The instruments were three questionnaires, Palma’s systems Thinking, Bernard’s Irrational Beliefs and Counter’s Innovative Behavior. For analyzing data, multiple regression, one-sample t-test and structural equation modeling were used.
    Findings: The results showed that systemic thinking and innovative behavior of teachers were higher than average. The results also showed that among the components of system thinking, only continuous learning was predictive of teacher's irrational beliefs (p
    Conclusion
    According to the results of the research on explaining the teacher's innovative behavior based on their system thinking and their irrational beliefs, and since irrational beliefs are also predictable based on system thinking, it is necessity for manager and in-service designer to improve teacher's systemic thinking to reduce their irrational beliefs and improve the innovative behavioral of teachers.
    Keywords: Innovative behavior, irrational beliefs, systems thinking, Birjand
  • Maryam Shouri, Amir Najafi * Pages 217-250
    The aim of this paper is investigating the effect of intellectual property development on innovation in industry by the mediating role of creating incentives in industry in organization for Registration of Deeds and Properties based on descriptive- correlational study. Statistical population including 330 persons of employees in organization for Registration of Deeds and Properties (intellectual property office in Tehran). The sampling volume by using of Cochran formulas and based on stratified random sampling appropriate to population size was determined 180 persons. Data gathering instrument is a 25 questions questionnaire to measure the relationship between paper variables. The validity of this paper was confirmed by content and construct validity and it reliability was confirmed by chronbakh-alfa (0.935). Data analyzing were done by Amos21 software and structural equation modeling. The results showed that although intellectual property has not a direct effect on industry innovation, developing intellectual property affects innovation via mediating role of creating incentives and indirect effect in organization for Registration of Deeds and Properties.
    Keywords: Intellectual Property System, Incentives, Industry Innovation, Structural Equation Modeling
  • Ali Rahbar, Sadegh Hamidinasab, Somayeh Bakhshi Parikhani * Pages 251-276
    Objectives
    The purpose of this study was to determine the effect of the method of teaching the brainstorming on the creativity and academic achievement of the 7th grade male students in the first and second grade schools in the area of ​​Karaj in the 1395-1394 academic year.
    Method
    The research method was semi-experimental in a pre-test-posttest design with control group. The statistical population includes all male students of the first grade of the first grade of the first grade of Karaj 3rd district. The sample of this study was 64 male students of the 7th grade of primary school who were selected by purposeful sampling method. In control and experimental groups, 32 and 32 subjects were selected and the pretest and post-test groups were used after two months. To measure creativity, the Abedi Creativity Test (1372) was used before and after Brainstorming, and to measure academic achievement, the motivation for Hermann's academic achievement (1970) was used. Brain education for the experimental group received 5 sessions of 45 minutes, and after the training period, two post-test groups were taken. During this period, no training was performed for the control group. Covariance test was used to analyze the data.
    Results
    The results of this study showed that the method of teaching brain drain in increasing the creativity and academic achievement of the experimental group was effective and there was a significant difference between the experimental and control groups in the components of creativity (fluidity, initiative, elasticity and flexibility ) Is seen.
    Conclusion
    It is suggested that the Brain Critical Method be used to increase the creativity and academic achievement of students in the course of work and technology.
    Keywords: Teaching method, brainstorming, creativity, academic achievement