فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال شصتم شماره 5 (پیاپی 154، آذر و دی 1396)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصتم شماره 5 (پیاپی 154، آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • علی جنگجو، محمد جواد قمری*، مریم بیرانوند، مونا نجف نجفی، الهه امینی، آرش آریان پور صفحات 662-669
    مقدمه نه تنها چاقی مرضی، بلکه کاهش سریع وزن پس از جراحی باریاتریک، به عنوان روش درمان چاقی مرضی، از جمله عوامل ایجاد سنگ های صفراوی محسوب می شوند. در مطالعه حاضر با ارزیابی عوامل مرتبط ایجاد سنگ های صفراوی، نیاز به کوله سیستکتومی پروفیلاکتیک حین عمل جراحی باریاتریک بررسی می شود.
    روش کار در مطالعه حاضر مقطعی اطلاعات کلیه بیماران مبتلا به چاقی مرضی که از فروردین ماه سال 1390 تا فروردین ماه 1395 در بخش جراحی بیمارستان امام رضا (ع) تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت کلیه متغیرهای استخراج شده از پرونده بیماران وارد نرم افزار SPSS شد و آنالیز داده ها انجام گرفت.
    نتایج در مطالعه حاضر 150 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. از میان 127 بیماری که سابقه ی سنگ کیسه صفرا نداشتند، 59 نفر(5/46 %) از نظر باکتری H. pylori مثبت بودند و از مجموع 23 نفری که سابقه سنگ کیسه صفرا و جراحی کیسه صفرا به دلیل سنگ را در گذشته داشتند، 17 نفر(9/73 %) از نظر باکتری H. pylori در معده (با کمک تست تنفسی تشخیصی) مثبت بودند (05/0< p).
    نتیجه گیری به طور کلی در مطالعه ی حاضر تنها عامل مرتبط با تشکیل سنگ کیسه صفرا، ابتلا به H. pylori بود. با توجه به نتایج، با احتساب عفونت با H. pyloriبه عنوان یکی از عوامل خطر درمان پذیر تشکیل سنگ صفراوی، می توان قبل از انجام جراحی چاقی، برای افراد مبتلا درمان دارویی انجام داد تا از احتمال تشکیل سنگ کیسه صفرا در این افراد کاسته شود.
    کلیدواژگان: چاقی مرضی، جراحی باریاتریک، کوله لیتیازیس، هلیکوباکتر پیلوری
  • فاطمه حیدریان، ایلناز سجادیان*، مهدی فتحی صفحات 669-680
    مقدمه فشارخون بالا از شایع ترین عوامل خطرساز بیماری های قلبی- عروقی است که منجر به مسائل و مشکلات زیادی می گردد. همچنین استرس ادراک شده منجر به افزایش فشار خون و افت عملکرد این افراد می شود. لذابا توجه به اهمیت بیماری فشار خون، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی هیپنوتیزم درمانی بر میزان استرس ادراک شده و فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون اولیه انجام گرفته است.
    روش کار روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. بدین منظور، به صورت نمونه گیری در دسترس از بین بیماران مبتلا به فشارخون اولیه مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر مشهد در بازه زمانی تابستان 1395، تعداد 30 نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند(هر گروه 15نفر). بیماران در دو مرحله قبل و بعد از مداخله به پرسشنامه استرس ادراک شده پاسخ دادند. به علاوه بیماران، چارت ثبت میزان فشارخون را به مدت 15روز قبل و بعد از مداخله، در دو نوبت صبحگاهی و شامگاهی تکمیل نمودند. گروه آزمایش سه جلسه تحت هیپنوتیزم درمانی قرار گرفتند، اما در گروه گواه هیچ مداخله روانشناختی صورت نگرفت.
    نتایج نتایج تحلیل کواریانس نشان دادکه هیپنوتیزم درمانی استرس ادراک شده و میزان فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون اولیه شهر مشهد را کاهش داده است(001/0p<).
    نتیجه گیری با توجه به نتایج این پژوهش، می توان از هیپنوتیزم درمانی، برای کاهش استرس ادراک شده و فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون اولیه سود برد.
    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، فشار خون اولیه، هیپنوتیزم درمانی
  • زینب گلشنی، زهره حجتی، علی شریف زاده*، وحید شایگان نژاد، مجتبی جعفری نیا صفحات 681-688
    مقدمه مولتیپل اسکلروزیس(MS)، از بیماری های خود ایمن سیستم عصبی مرکزی است، امروزه مشخص شده است که تغییر در توالی تک نوکلئوتید ها یا SNP با ابتلا یا مقاومت به بیماری ها در ارتباط است. در مطالعات اخیر ارتباط پلی مرفیسم میکرو RNA با بیماری هایی از جمله سرطان و بیماری های خود ایمنی گزارش شده است. میکروRNA گروهی از RNA های غیرکدکننده بوده که در انواع فرایند های بیولوژیک سلولی مانند رشد، تقسیم سلولی و ایمنی اثرگذارند.
    روش کار از71 بیمار MS و71 فرد سالم، نمونه خون جمع آوری وDNA استخراج شد. آنالیز ژنوتیپی با تکنیک TARMS PCR بررسی شد. ارتباط پلی مرفیسم rs3745453 با بیماری ام اس با آزمون های آماری ارزیابی شد.
    نتایج فراوانی ژنوتیپی TT ، TC وCC در افراد بیمار 34 ، 24،13 و در گروه کنترل 39، 11 و21 درصد بود. در هر دو گروه، ژنوتیپ TT غالب و فراوانی هتروزیگوتها در افراد بیمار نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. نسبت شانس (OR) در ژنوتیپ TC برابر با 7/2 بود. به عبارتی افراد هتروزیگوت، 7/2 برابر نسبت سایر افراد شانس ابتلا به بیماری MS را دارند.
    نتیجه گیری مطالعه حاضر اولین گزارش از ارتباط بین پلی مرفیسم mir23a و بیماری MS می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که پلی مورفیسم mir 23a با شناسه rs3745453 با MS در ارتباط است (029/0=p).
    کلیدواژگان: پلی مرفیسم، میکروRNA، مالتیپل اسکلروزیس
  • محمد شکرزاده، حسین زارعی، جعفر جلیلیان، ابوالقاسم بادلی، فرامرز ابراهیمی فلاح طلب، یعقوب شایسته* صفحات 689-690
    مقدمه فسفید آلومینیوم از علل شایع مرگ ناشی از مسمومیت در جهان می باشد. بررسی حاضر به منظور مقایسه میزان مرگ ناشی از فسفید آلومینیوم با سایر مرگ های ناشی از مسمومیت در استان گلستان صورت گرفته است.
    روش کار مطالعه به شکل توصیفی- گذشته نگر بر روی تمامی اجساد ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی استان گلستان که در فاصله سال های 1394 – 1389 به دلیل مسمومیت با فسفید آلومینیوم و سایر مسمومیت ها فوت نموده اند انجام شد. اطلاعات مربوطه مانند سن، جنس، وضعیت تاهل، شغل، تحصیلات، محل سکونت، زمان و نوع مسمومیت، عامل مسمومیت و محل مسمومیت و فوت از پرونده افراد جمع آوری وپردازش گردیده است.
    نتایج از 420 مورد مرگ ناشی از مسمومیت، 105 مورد (%25) به دلیل فسفید آلومینیوم بوده که بعد از مواد مخدر دومین علت مرگ ناشی از مسمومیت می باشد. از کل 105 نفر، 8/63% (67 نفر) مرد و 9/42% (45 نفر) مربوط به طبقه 29-20 سال بوده اند. 7/46% موارد(46 نفر) متاهل و 40% آن ها (42 نفر) تحصیلات تا مقطع متوسطه داشته اند. از طرفی 9/82% (87 نفر) موارد ساکن شهر بوده اند. همچنین 99% (104 نفر) مرگ های ناشی از فسفید آلومینیوم به دلیل اقدام به خودکشی بوده که غالبا در زمستان (3/33 % ، 35 نفر) به وقوع پیوسته است.
    نتیجه گیری تایج نشان می دهد فسفید آلومینیوم دومین علت مرگ ناشی از مسمومیت در استان گلستان بوده که بیشتر در مردان و به دلیل اقدام به خودکشی رخ می دهد.
    کلیدواژگان: مرگ، فسفید آلومینیوم، قرص برنج
  • فاطمه نجاتی، محسن نعمتی*، امیر رضا رضایی اردانی، داوود سلیمانی، مریم خسروی، جواد صالحی فدردی، حبیب الله اسماعیلی صفحات 691-700
    مقدمه ناامنی غذایی از مقوله هایی است که تاثیر جدی بر وضعیت تغذیه افراد جامعه برجای می گذارد. ضریب هوشی از شاخصه های ارزیابی میزان کارایی افراد است. تاکنون درباره وضعیت امنیت غذایی و عوامل اجتماعی- اقتصادی خانوار مرتبط با ضریب هوشی کودکان، مطالعات محدودی صورت گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت امنیت غذایی خانوار و برخی عوامل اقتصادی- اجتماعی با ضریب هوشی در کودکان پیش دبستانی شهر مشهد انجام شده است.
    روش کار در این مطالعه مقطعی _ توصیفی که از ابتدای شهریور 1394 تا پایان مهر 1395 در پیش دبستانی های شهر مشهد انجام شد و براساس پرسشنامه امنیت غذایی 18 گویه ای USDA، 200 کودک در گروه امن غذایی و 200 کودک در گروه ناامن غذایی قرار گرفتند. اعضای هر گروه به صورت 1 به 1 از نظر سن و جنس همسان سازی شدند. گروه سنی کودکان مورد مطالعه بین 6-4 سال قرار داشت. پرسشنامه امنیت غذایی 18 گویه ای USDA و پرسشنامه اطلاعات عمومی، از طریق مصاحبه با مادر تکمیل شد. ارتباط بین متغیرهای کیفی و کمی با ضریب هوشی با آزمون کای مربع (Chi-Square)، تی مستقل(T-Independent) و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) تعیین شد.
    نتایج میانگین ضریب هوشی کلامی، عملی و کلی در گروه ناامن غذایی بدون گرسنگی به ترتیب 24/13±75/98، 56/12±94/102 و 04/11±84/100 بود که از میانگین ضریب هوشی کودکان در گروه امن غذایی، پایین تر بود. ضریب هوشی با شغل سرپرست خانوار (کارمند بودن)، شاغل بودن مادر، تحصیلات بالاتر سرپرست و مادر، شخصی بودن مسکن و وضعیت اقتصادی خوب ارتباط معنی داری داشت.
    نتیجه گیری امنیت غذایی از طریق تاثیر بر تغذیه و به عنوان یک فاکتور استرس زایی که کل خانواده را درگیر می کند، بر ضریب هوشی موثر است.
    کلیدواژگان: ضریب هوشی، امنیت غذایی، کودکان
  • ابوالفضل مظفری *، مهدی غلامزاده بایس صفحات 701-708
    مقدمه اقدامات فراوانی در جهت پیش گیری، کنترل و درمان سل صورت گرفته است با این وجود جزء بیماری های عفونی مهم در کشور می باشد. بیش از 80% موارد سل مربوط به سل ریوی است. با وجود درمان، در غالب موارد ضایعه در ریه خواهیم داشت که موجب کاهش عملکرد ریوی بیماران می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی علائم بالینی و عملکرد ریوی بیماران بعد از درمان سل می باشد.
    روش کار این مطالعه از نوع تحلیلی مقطعی و در دسترس بوده و بعد از بررسی معیارهای ورود و خروج، پژوهش بر روی 247 بیماری که از سال 1384 تا 1392 مراجعه کرده بودند صورت گرفت از همه بیماران اسپیرومتری ساده گرفته شد و پرسشنامه دموگرافیگ و سنت جورج اخذ گردید. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه17 ) توسط شاخص های آمار مرکزی و نیز توزیع فروانی و همچنین توسط آزمون های T مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و نیز کای اسکوئر در سطح معنی داری 05/0> p تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج سن متوسط بیماران 31/48 سال و 64% خانم بودند. بیش از نیمی از بیماران علائم سرفه، خلط و نفس تنگی و درگیری ریوی در اسپیرومتری داشتند. ارتباط معناداری مابین علائم بالینی با اسپیرومتری و شدت درگیری آن ملاحظه شد(001/0< p).
    نتیجه گیری با وجود درمان موثر و به حتی به موقع سل، در غالب موارد ضایعه ای در ریه باقی می ماند که موجب باقی ماندن علائم ریوی تا آخر عمر خواهد شد.
    کلیدواژگان: سل، سل ریوی، اسپیرومتری، علائم بالینی
  • مقاله مروری
  • محمد درخشان*، رضا درخشان صفحات 709-713
    مقدمه بسیاری از مطالعات و بررسی ها نشان داده اند که ویروس ها می توانند پس از ورود به سلول میزبان با میتوکندری تعامل کرده و عملکرد آن را مختل گردانند به ویژه اینکه برخی تحقیقات مشخص کرده اند که این اثرات می تواند تغییراتی در ساختمان میتوکندری و همچنین تغییراتی در مسیر تولید انرژی سلولی در زنجیره انتقال الکترون ایجاد نماید که این امرگاها باعث کاهش شدید انرژی سلولی در انتهای فرایند انتقال الکترون خواهد شد. علاوه بر این، اکنون داده های جدید نشان می دهد که تعدادی از ویروس ها ممکن است روی مسیر میتوکندریایی آپوپتوز نفوذ ودر نتیجه باعث اثر در زنجیره تنفس در میتوکندری شوند. چنین اثراتی میتواند پیآمدهای بالینی بویژه در زمینه عفونتهای پایدار ایجاد کرده که در نهایت می تواند به عنوان علت احتمالی برای سندرم ضعف مزمن (CFS) در نظر گرفته شود. بنابراین بعنوان یک فرضیه می توان نتیجه گیری کرد که شاید عفونت های ویروسی یکی از اتیولوژی های احتمالی اصلی برای این سندروم باشد.
    کلیدواژگان: عفونت های ویروسی، میتوکندری، سندرم ضعف مزمن
  • مهدیه صیادی، مهسا صیادی، کیارش قزوینی * صفحات 714-726
    مقدمه بیماری سل یکی از معضلات مهم بهداشتی و یکی از کشنده ترین بیماری های عفونی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه می باشد که به واسطه باسیل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد شده که برای درمان آن از آنتی بیوتیک های ایزونیازید، ریفامپین، پیرازینامید و اتامبوتول استفاده می شود، با توجه به کاهش فعالیت این آنتی بیوتیک ها و بروز مقاومت نسبت به آنها و افزایش سویه های MDR در سراسر جهان، نیاز به بررسی آنتی بیوتیک های خط دوم درمان سل مانند فلوروکوئینون ها و درمان های جایگزین احساس می شود. فلوروکوئینون ها به دلیل خواص فارماکوکنتیک و فارماکودینامیک بالاتر، فعالیت گسترده و قوی بر علیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و عوارض جانبی و سمیت کمتر مورد توجه هستند و در حال حاضر جهت درمان سل حساس به دارو مورد تایید سازمان بهداشت جهانی می باشند و استفاده از آن ها باعث کوتاه شدن طول درمان و بهبود نتایج می شود.
    روش کار در مطالعه حاضر با مرور 170 مقاله به بررسی اثرات فلوروکوئینون ها در درمان سل ریوی و MDR-TB پرداخته شد.
    نتایج فلوروکوئینون ها تازه ترین کلاس و قوی ترین داروی مورد استفاده در خط دوم درمان بیماری سل می باشند، که علاوه بر موثر بودن در درمان MDR-TB، جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک های خط اول در رژیم استاندارد محسوب می شوند. این گروه آنتی بیوتیکی شامل سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، گاتی فلوکساسین، لوفلوکساسین، موکسی فلوکساسین و... می باشد، که از میان آنها موکسی فلوکساسین و لوفلوکساسین بیشترین فعالیت را داشته وفعالیت بالاتری نسبت به افلوکساسین دارند اما افلوکساسین ایمنی بالاتری دارد همچنین اسپارافلوکساسین نسبت به افلوکساسین و سیپروفلوکساسین فعالتر است و مقاومت آن نسبت به آنها کمتر می باشد.
    نتیجه گیری فلوروکوئینون ها، به عنوان آنتی بیوتیکی مناسب در درمان MDR-TB و همچنین جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک های خط اول در رژیم استاندارد محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: فلوروکوئینون ها، مقاومت آنتی بیوتیکی، MDR-TB، خط دوم درمان سل
|
  • Ali Jangjoo, Mohammad Javad Ghamari *, Maryam Beyranvand, Mona Najaf Najafi, Elahe Amini, Arash Arianpoor Pages 662-669
    Introduction
    Morbid obesity is well-known risk factor of cholelithiasis. On the other hand, rapid weight loss following bariatric surgery, as a treatment of morbid obesity, can cause the formation of gallstones.
    In this inquiry we decided to investigate the risk factors of cholelithiasis and evaluate the need for prophylactic cholecystectomy during bariatric surgery.
    Materials And Methods
    All desired information of patients with morbid obesity who underwent bariatric surgery during 2011-2017 in surgical ward of Imam Reza hospital of Mashhad were extracted from patient's documents. All data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Totally 150 patients were enrolled in this study from which 127 patients did not have any history of cholelithiasis, 46.5% of patients without any history of cholelithiasis and 73.9% of patients with a history of this condition were positive for gastric H. pylori (p
    Conclusion
    In conclusion in our study the only factor associated with gallstone formation was H. pylori infection. Although H. pylori infection cannot be considered as a concrete reason for prophylactic cholecystectomy merely based on our results, its treatment should be kept in mind as a treatable risk factor of cholelithiasis.
    Keywords: Morbid Obesity, Bariatric Surgery, Cholelithiasis, H. pylori
  • Fatemeh Heidaran *, Ilnaz Sajjadian *, Mahdi Fathi Pages 669-680
    Introduction
    Hypertension is the most common cardiovascular disease risk factors, that leads to many problems in the elderly, and perceived stress leads to increased blood pursue and loss of performance. However, due to the importance of hypertension, the aim of this study was the effectiveness of hypnosis therapy on the amount of perceived stress and blood pressure in patients with primary hypertension.
    Materials And Methods
    The research method was semi- experimental with pre and posttest. For this purpose, among patients with primary hypertension referred to health centers in Mashhad in the period of summer 2015, with available sampling 30 number were selected and distributed in two groups of experience and control randomly (15 persons). Subjects in the two groups, before and after intervention, answered to perceived stress questionnaire completed the blood pressure record chart for 15 days before and after the intervention at twice in the morning and evening. The experimental group received three sessions hypnosis therapy, but no intervention was carried out in control group.
    Results
    The results of covariance analyze showed that hypnosis therapy was effective on decreasing the amount of perceived stress and blood pressure, in patients with primary hypertension.
    Conclusion
    According to the results, hypnotherapy can be used to reduce perceived stress and blood pressure in patients with high blood pressure.
    Keywords: Perceived stress, Primary hypertension, Hypnotherapy
  • Zeynab Golshani, Zohreh Hojati, Ali Sharifzadeh *, Vahid Shaygannejad, Mojtaba Jafarinia Pages 681-688
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is a major autoimmune disease of the central nervous system. Today it is specified that changes in the sequence of single nucleotides or SNPs are associated with disease or resistance to disease. In recent studies, the association of micro-RNA polymorphism has been reported with diseases such as cancer and autoimmune diseases. Micro RNA is a group of non-coding RNA that affects a variety of biological processes such as growth, cell division, and immunity.
    Materials and Methods
    blood samples were collected from 71 MS patients and 71 healthy subjects, and DNA was extracted. Genotyping analysis was performed using TARMS PCR technique. The relationship between rs3745453 polymorphism and MS was evaluated by statistical tests.
    Results
    TT, TC and CC genotypic frequencies are 34, 24 and 13 in patients and 39, 11 and 21% in control group respectively. In both groups, the TT genotype was dominant and heterozygote frequencies were higher in patients than control group. Odd ratio (OR) in TC genotype was 2.7. In other words, heterozygote individuals have a 2.7 times higher chance of MS than others
    Conclusion
    This study was the first report of the relationship between mir23a polymorphism and MS disease. According to the results, we can say that mir 23a rs3745453 polymorphism is associated with Multiple sclerosis (P = 0.029). It is suggested that further studies should be done with more samples.
    Keywords: Polymorphism, Micro RNA, Multiple sclerosis
  • Mohammad Shokrzadeh, Hosein Zarei, Jafar Jalilian, Abolghasem Badeli, Faramarz Ebrahimi Falahtalab, Yaghoub Shayeste * Pages 689-690
    Introduction
    Aluminum Phosphide (ALP) is one of the most common causes of death due to poisoning worldwide. The aim of this study was a comparison of mortality rate of Aluminum Phosphide poisoning with other kinds of poisonings in Golestan Province, Iran, 2010 to 2016.
    Materials And Methods
    This descriptive retrospective study was carried out on all referential bodies to Golestan department of forensic medicine who died due to ALP poisoning and other poisonings from March 2008 to March 2016. Data such as age, gender, marital status, occupation, education, residence, time and kind of poisoning, agent and location of poisoning and death were collected from patients’ medical records and analyzed.
    Results
    Froma total of 420 deaths due to poisoning causes, 105 cases died from ALP (25%) which after Opioids is the second cause of death. Of 105 cases, 63.8% of them (n=67) were men and 42.9% (n=45) of cases were aged 20–29 years, 46.7% (n=49) of cases were married and 40% (n=42) of them had been educated up to high school. Moreover, 82.9% of cases (n=87) were living in urban areas. Also, 99% (n=104) of deaths caused by ALP poisoning were due to suicide attempt that occurred mostly in winter (33.3%, n=35).
    Conclusion
    0ur findings indicated that ALP toxicity was the second cause of death due to poisoning in Golestan province that was seen most commonly among men and due to suicide attempt.
    Keywords: Death, Aluminum phosphide, Rice tablet
  • Fatemeh Nejati, Mohsen Nemati *, Amir Reza Rezaei Ardani, Davoud Soleimani, Maryam Khosravi, Javad Salehi Fadardi, Habibollah Esmaily Pages 691-700
    Introduction
    Food insecurity is one of the categories that has a serious impact on nutritional status. Intelligence quotient is an indicator of one's efficacy. Yet, limited studies have been conducted about food security status and socioeconomic factors associated with children's Intelligence quotient (IQ). The current study aimed to investigate the relationship of household food security status and some socioeconomic factors with children Intelligence quotient (IQ) in Mashhad.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 18-item USDA food security questionnaire, 200 children in the food secure group and 200 children in the food insecure group were included. The members of each group were matched 1 to 1 in terms of age and gender..Children’s age group was 4-6 years old, 18-item Food Security (USDA) and General information Questionnaires were completed through interview with mothers. The relationship between qualitative and quantitative variables with Intelligence quotient (IQ) was determined by Chi-square, T-independent and one-way ANOVA.
    Results
    The mean scores of verbal, performance and total IQs in food insecure group without hunger were respectively 98.75±13.24, 102.94±12.96 and 100.84±11.04, which were lower than mean of children's IQ in the food secure group (p
    Conclusion
    Food security is effective on Intelligence quotient (IQ) through its impact on nutrition and as a stress factor that affects the entire family.
    Keywords: Intelligence Quotient, Food security, Children
  • Abolfazil Mozafari *, Mahdi Gholamzade Pages 701-708
    Introduction
    Despite control, prevention and the availability of drugs to cure tuberculosis, TB remains an important cause of death from an infectious agent in Iran. Pulmonary tuberculosis is more than 80% of tuberculosis cases. Regardless of new treatment, there are pulmonary sequel and decrease pulmonary function test following tuberculosis. This study is aim to assessment of clinical manifestation and pulmonary function test post tuberculosis management.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, after consideration of inclusion and exclusion criteria, finally 247 patients from 2005-2013 in Qom province were selected. Data of patients were including of demographic parameter, St George’s Respiratory Questionnaire and spirometry. For analysis, we use from Pearson correlation coefficient, student T test and chi-square test and was done in SPSS version 17 and P value below than 0.05 was significant.
    Results
    Mean age was 48.31 years old and 64% was female. Over than half of patients have pulmonary symptoms like cough, sputum, dyspnea and abnormal pulmonary function test in spirometry. There were significant correlation between clinical finding with spirometry and severity of involvement (P
    Conclusion
    in spite of effective and on time treatment of tuberculosis, patients have pulmonary sequel and symptom over lives.
    Keywords: tuberculosis, pulmonary tuberculosis, spirometry, clinical manifestation
  • Mohammad Derakhshan *, Reza Derakhshan Pages 709-713
    Many studies have shown that viruses after they enter the host cell can interact with mitochondria and disrupt their function; particularly some studies have determined that these effects can alter the mitochondrial structure as well as changes in the pathway for energy production. The effect of virus or viral protein on the electron transport chain, sometimes following entry of divert viruses to the host cell, will result in a sharp decrease in cellular energy at the end of the electron transport process. In addition, nowadays new data indicate that a number of viruses may affect the mitochondrial pathway of apoptosis and thus affect the respiratory chain in the mitochondria. Such effects can lead to clinical outcomes, particularly in the context of sustained infections, which can ultimately be considered as a possible cause of chronic fatigue syndrome (CFS). Therefore, as a hypothesis, it may be concluded that viral infections may be one of the main potential etiology for this syndrome.
    Keywords: Viral infection, Mitochondrion, Chronic fatigue syndrome
  • Mahdieh Sayadi, Mahsa Sayadi, Kiarash Ghazvini * Pages 714-726
    Background
    Tuberculosis is a major health problem in many developing countries. The disease is caused by Mycobacterium tuberculosis bacilli, for the treatment antibiotics such as isoniazid, rifampin, pyrazinamide and ethambutol are used, Due to the reduced activity of these antibiotics and increase the resistance and MDR strains around the world, need to consider antibiotics second phase of TB treatment and alternative therapies felt. Among the second phase of treatment drugs, fluoroquinolone are the most important drugs as the second phase of TB treatment because of high pharmoacokenetics and pharmaco dynamic properties , Broad activity against Mycobacterium tuberculosis and less side effects and toxicity. As currently only fluoroquinolone is approved by the World Health Organization to be used in the treatment of sensitive TB and proved that their use shortens the duration of treatment and improve results.
    Materials and Methods
    In the present study, 170 Article about fluoroquinolone in the treatment of pulmonary tuberculosis and MDR-TB have been reviewed.
    Results
    According to the articles , fluoroquinolone are the latest and most powerful drug classes used in the second phase of TB treatment and In addition to being effective in the treatment of MDR-TB, affordable alternative to antibiotics in the first phase standard diet. Among the members of this groupof antibiotics ,Moxifloxacin and levofloxacin of which have the greatest activity and Have higher activity than ofloxacinBut there ofloxacin higher safety
    Conclusion
    fluoroquinolone, as appropriate antibiotic for the treatment of MDR-TB as well as a better alternative to antibiotics in the first line.
    Keywords: fluoroquinolone, antibiotic resistance, MDR-TB, the second phase of TB treatment