فهرست مطالب

مدیریت بر آموزش سازمان ها - سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه مدیریت بر آموزش سازمان ها
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نادر نادری *، فرشاد مظفری صفحات 9-34
    هدف کلی این پژوهش بررسی تاثیر مولفه های عدالت سازمانی برخودکارآمدی دبیران پیش دانشگاهی ناحیه سه کرمانشاه بود. جامعه آماری شامل تمام دبیران مدارس پیش دانشگاهی ناحیه سه شهر کرمانشاه بود (200N=). تعداد 127 نفر از آن ها به روش نمونه‏گیری تصادفی سیستماتیک برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده ها پرسشنامه‏ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد (75/.α>). به‏منظور تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی از نرم‏افزار SPSS نسخه 23 استفاده شد. یافته ها نشان داد که وضعیت موجود عدالت سازمانی و خودکارآمدی در بین دبیران مدارس پیش دانشگاهی مورد مطالعه در حد متوسط و بالاتر بود. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که مولفه های عدالت سازمانی (عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای) توانستند تاثیر مثبت و معنادار خودکارآمدی دبیران مدارس پیش دانشگاهی را پیشگویی نمایند. نتایج این پژوهش دستاوردهای مناسبی برای کمک به توسعه و کاربرد الگوی مدیریت بر آموزش سازمان ها برای سیاست گذاران، برنامه ریزان و مدیران آموزش و پرورش و مدارس پیش دانشگاهی شهر کرمانشاه در جهت تقویت خودکارآمدی در بین معلمان به همراه داشت.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، خودکارآمدی، مدارس پیش دانشگاهی، کرمانشاه
  • محمدرضا بهرنگی *، مونا شاه عباسی صفحات 35-58
    به دلیل پیچیدگی تفکر و یادگیری در انسان و دشواری طبیعی مفاهیم، مهارت ها و استدلال های ریاضی، تدریس و یادگیری ریاضی دشوار و موجب ناکامی بسیاری از فراگیران در کسب نتایج مطلوب در درس ریاضی می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر روش تلفیق طرح و رنگ در الگوی مدیریت آموزش بر یادگیری درس ریاضی دانش آموزان پسر پایه سوم ابتدایی بود. الگوی مدیریت آموزش ریاضی دانش آموزان را به کار با یکدیگر، آموزش به یکدیگر و اتکا به یکدیگر در نایل شدن به اهدافشان ملزم می سازد. کودکان به طور طبیعی مجذوب رنگ های تند و گرم می شوند. بنابراین از رنگ های وسوسه انگیز و هیجان بخش مانند قرمزتند، ارغوانی، نارنجی و صورتی برای ایجاد جذابیت و اشتیاق در هنگام آموزش ریاضی استفاده شد. از جامعه دانش آموزان پسر پایه سوم ابتدایی منطقه دو تهران با استفاده از فرمول کوکران 384 نمونه انتخاب و اطلاعات با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو تقسیم نمونه ها در دوگروه پیش آزمون و پس آزمون گردآوری و تحلیل گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه 70 سوالی بهرنگی (1395) که اعتبار آن با استفاده از روش کرانباخ و روایی آن از طریق پانل استادان و خبرگان تعیین شده بود. پژوهش از نوع کاربردی، به صورت نیمه تجربی دارای گروه کنترل با سنجش بشیوه پیش آزمون و پس آزمون، تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون فرضیه ها با ضریب همبستگی پیرسون بود. نتایج نشان داد که تلفیق طرح و رنگ در الگوی مدیریت آموزش تاثیر مثبت و معناداری (اختلاف میانگین 2.08 در قبل و بعد از اجرای الگو) بر پیشرفت تحصیلی گروه آزمون داشت.
    کلیدواژگان: الگوی مدیریت آموزش، پیشرفت تحصیلی، تلفیق طرح و رنگ
  • محمدرضا اردلان *، مدینه همتی صفحات 59-85
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کارراهه شغلی با خودکارآمدی مربیان فنی و حرفه ای استان همدان انجام شده است. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه مربیان فنی و حرفه ای استان همدان به تعداد 156 نفر می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 111 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای تعیین حجم نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد. برای گردآوری داده های پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی مربیان تی اسچانن – تی موران و وولفولک و کارراهه شغلی بیگلیاردی و همکاران استفاده شد. روایی سازه پرسشنامه های پژوهش از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها نیز بر اساس ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه خودکارآمدی 93/0 و برای پرسشنامه کارراهه شغلی 94/0 به دست آمد. داده های تحقیق پس از جمع آوری در دو سطح توصیفی(میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی(تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون گام به گام و مدل معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS19 و LISREL8.8 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که وضعیت خودکارآمدی و کارراهه شغلی مربیان فنی و حرفه ای استان همدان بالاتر از سطح متوسط(3) است. نتایج ضریب همبستگی نشان داد که بین کارراهه شغلی و خودکارآمدی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که مولفه سبک زندگی(33/0) قدرت پیش بینی خودکارآمدی مربیان را دارند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که اثر کارراهه شغلی بر خودکارآمدی معنی داری مثبت و معنادار است.
    کلیدواژگان: کارراهه شغلی، خودکارآمدی، مربیان فنی و حرفه ای
  • الهام حیدری *، رحمت الله مرزوقی صفحات 87-113
    هدف کلی پژوهش حاضر تبیین رابطه ارزش های شغلی معلمان نسل شبکه و ادراک آنان از استفاده شخصی از فناوری های سازمان و سهم متغیر رفتار شهروندی سایبری معلمان دوره اول متوسطه شهر شیراز بود. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. نمونه تحقیق شامل 291 نفر از معلمان دوره اول متوسطه شهر شیراز بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل سه مقیاس رفتار شهروندی سایبری یونسکو، ارزش های شغلی نسل شبکه گارسوی و همکاران و استفاده شخصی از فناورهای سازمان آبرین و استاور بود که پس از محاسبه روایی و پایایی آن ها، بین نمونه توزیع و داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که ارزش های شغلی نسل شبکه پیش بینی کننده مثبت و معنادار استفاده غیرکاری از فناوری سازمان است. به علاوه، رفتار شهروندی سایبری معلمان پیش بینی کننده منفی و معنادار استفاده غیرکاری از فناوری سازمان می باشد این در حالی است که این متغیر سهم واسطه گری در روابط بین ارزش های شغلی نسل شبکه و استفاده غیرکاری از فناوری سازمان ندارد.
    کلیدواژگان: ارزش های شغلی نسل شبکه، رفتار شهروندی سایبری، استفاده غیرشغلی از فناوری سازمان
  • رضا حیدری فرد *، حسن رضا زین آبادی، محمدرضا بهرنگی، بیژن عبدالهی صفحات 115-151
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین ساختار توانمندساز و حامی نوآوری در مدارس متوسطه شهر تهران به منظور ایجاد چهارچوب مفهومی مناسب، توسعه ی مبانی نظری آن و ارائه الگو انجام شد. روش پژوهش، آمیخته اکتشافی و از نوع متوالی است. در بخش کیفی 37 نفر از استادان، مدیران و معلمان نوآور به عنوان مشارکت کننده و به صورت هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی، جامعه آماری تمامی دبیران مرد مدارس متوسطه دوم در سال تحصیلی 95-94 بودند که از میان آنها بر اساس فرمول لوی و لمشو(1999) تعداد 260 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای متناسب با حجم نمونه استفاده شد. جهت گردآوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه ی نیمه ساختار یافته و برای بخش کمی از پرسش نامه محقق ساخته بهره برده شد. روایی بخش کیفی از نوع محتوایی و بخش کمی روایی محتوایی و سازه بود. پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 92/0 ارزیابی شد. نتایج بخش کیفی هر یک از ابعاد و مولفه های ساختار نوآورانه مدرسه را نشان داد. نتایج بخش کمی با انجام تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم هر یک از ابعاد و مولفه های اصلی و فرعی تشکیل دهنده ساختار نوآورانه را به خوبی تبیین کرد. به منظور آزمون و اعتبار یابی الگو نرم افزار PLS به کار رفت. نتایج یافته ها پیشنهاد می نماید اگر ساختار مدارس بر اساس ابعاد و مولفه های شناسایی شده ایجاد و توانمند شوند باعث ترغیب معلمان و کارکنان به نوآوری می گردد.
    کلیدواژگان: ساختار توانمندساز و حامی نوآوری، مدارس متوسطه، مدارس نوآور، آمیخته اکتشافی
  • محمد علی نادی *، زهرا حق شناس صفحات 153-181
    پیامدها(رضایت شغلی و نیت ترک خدمت) در بین آموزگاران تازه وارد مدارس دخترانه شهرستان اصفهان اجرا شد. در این راستا جامعه آماری پژوهش شامل آموزگاران تازه وارد با سابقه کمتر از 5 سال در دبستان های دخترانه شهرستان اصفهان حدود 225 نفر بودند؛ حجم نمونه با توجه به محدود بودن این آموزگاران، از روش در دسترس و غیر تصادفی استفاده گردید؛ که 180 نفر از آموزگاران مورد نظربه صورت زنجیره ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه های ترک خدمت آلیا بوشرا(2012)، تجربه قلدری در محل کار اینارسن و همکاران(2001)، پرسشنامه خستگی عاطفی مسلچ و جکسون(1981)، رضایت شغلی اسکات و همکاران(2003) و رهبری موثق اولیو(2007) استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی، رگرسیون گام به گام و مدل سازی ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بین متغیر های رهبری موثق، قلدری در محل کار و خستگی عاطفی با نیت ترک خدمت رابطه مستقیم؛ در حالی که بین متغیرهای رضایت شغلی و نیت ترک خدمت و بین خستگی عاطفی و رضایت شغلی رابطه منفی و معکوس وجود دارد. روابط ساختاری بین رهبری موثق بر تجربه قلدری در محل کار، خستگی عاطفی و حفظ پیامدها(رضایت شغلی و نیت ترک خدمت) از برازش مطلوبی بر اساس شاخص های درجه آزادی، کای اسکوئرو برازش تطبیقی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: رهبری موثق، تجربه قلدری در محل کار، خستگی عاطفی، رضایت شغلی، نیت ترک خدمت
  • میترا نورادصدیق *، عبدالرحیم نوه ابراهیم، حمیدرضا آراسته، حسن رضا زین آبادی صفحات 183-224
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های توسعه حرفه ای مدیران با استعداد، در دبیرستان های غیردولتی تهران، با استفاده از روش پژوهش آمیخته صورت گرفت. در بخش کیفی، از رویکرد نمونه گیری هدفمند و بهره وری از فن گلوله برفی و به کارگیری معیار اشباع نظری، در مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با 14 خبره موسس، مدارس غیردولتی معروف تهران استفاده شد. پایایی مصاحبه، از روش توافق درون موضوعی دو کدگذار(ارزیاب)، برابر 9/86 درصد حاصل شد. در تحلیل این داده ها از فن تحلیل موضوعی(تم) به کمک نرم افزار maxqda استفاده شد. در بخش کمی جامعه آماری، شامل کلیه مدیران مدارس متوسطه غیردولتی تهران در سال تحصیلی 96- 95 که مشتمل بر510، نفر بودند که از این میان با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران، 218 مدیر به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب گردید. اجرای بخش کمی با ابزار پرسشنامه محقق ساخته حاصل از نتایج بخش کیفی بود. روایی و پایایی ابزارهای پژوهش در حد مطلوب بدست آمد. برای تحلیل داده های کمی، از شاخص های آمار توصیفی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و الگویابی معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که می توان توسعه حرفه ای مدیران با استعداد را در سه مولفه: ایجاد فرصت توسعه شغلی، ایجاد فرصت توسعه فردی، تشویق مدیران به بهسازی خود، خلاصه نمود. نتایج کلی پژوهش حاکی از آن است که سه مولفه حاصل، جمعا 34/49 % از واریانس توسعه حرفه ای مدیران را تبیین و پوشش می دهد (ایجاد فرصت یادگیری با ضریب 53/0، جدا سازی مسائل مالی از آموزش با ضریب 56/0 و تشویق مدیران در بهسازی خود با ضریب 48/0 در تبیین واریانس سازه توسعه سهم دارند.)
    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، استعداد، مدیریت استعداد، مدیر، مدارس غیردولتی
|
  • N.Naderi *, F. Mozafari Pages 9-34
    The main purpose of this study was to investigate the effect of organizational justice components on Pre-university teachers’ self-efficacy in District 3, in Kermanshah City. The statistical population consisted of Pre-university teachers (N=200) in the district. 127 of them were selected as the sample using the systematic sampling method (n=127). The main instrument for gathering data was a questionnaire which its validity was confirmed by the panel of experts and its reliability was established by Cronbach's Alpha coefficient (a>./75). The data of descriptive and inferential sections were analyzed using SPSS version 23 software. Findings revealed that the present status of organizational justice and self-efficacy among Pre-university teachers in the district 3 Kermanshah was at the level of moderate and above. The result of the regression multi-analysis indicated that the organizational justice components (distributive, procedural and interactional) have a positive and significant effect on self-efficacy among Pre-university teachers in Kermanshah. The findings brought about suitable applications for helping the development of management education model for managers, planners and policy-makers of educational organization and pre-university schools in order to enhance self-efficacy among Pre-university teachers in Kermanshah.
    Keywords: Organizational Justice, Self, Efficacy, Pre, university course, management education model
  • M. Behrangi *, M. Shah Abbasi Pages 35-58
    Due to the complexity of thinking and learning in human and the natural difficulty of concepts, and skills in mathematical reasoning, teaching and learning in mathematic is difficult, and that cause many learners fail in achieving the desired results in arithmetic. This study was to investigate the effect of using design and color combination with management education model on learning the math lessons of elementary school students. The management education model (MEM) to be used in teaching math education requires students to work together, to train each other, to rely on each other to achieve their goals. Children are naturally attracted to hot and warm colors. So colors that created temptation and excitement like sparkling red, purple, orange and pink were used to create attractiveness and eagerness during math training. The population was male students of the 3rd grade elementary school from the 2nd education district of Tehran. The Cochran formula was used to determine the sample size. 384 samples were selected. A total of 334 usable tests were gathered. Cluster sampling and division of samples in pretest and post-test groups were used. For gathering data Behrangi’s 70 item questionnaire was used. Its reliability and validity approved statistically. The applied research was semi experimental and had a control group with pretest and posttest. SPSS software aided data analysis and the method of Pearson correlation used for testing hypothesis. The results showed that the combination of design and color in MEM had a positive and significant effect (The average of the difference before and after the implementation of 2.08) on the academic achievement of the experimental group.
    Keywords: Management Education Model, academic achievement, design, color combination
  • M. Ardalan *, M. Hemmati Pages 59-85
    The purpose of this study was to investigate the relationship between Job Career and self-efficacy of vocational trainers in Hamedan province. Research Methodology In terms of purpose Applied. And from the perspective of the data collection method Descriptive-correlation Structural Modeling. The statistical population includes all technicians and professionals of Hamedan coaches in 156 people who were selected by random sampling method. 111 subjects were selected as the statistical sample. To determine the sample size The Cochran formula was used. To collect data, two standard questionnaires were used Self-efficacy of coaches Schwannen - Moran & Wolfowlck Job Career Biglardy et al. Were used. Structural validity of research questionnaires through the confirmatory factor analysis was confirmed and the reliability of the questionnaires was obtained on the basis of Cronbach's alpha coefficient for the self-efficacy questionnaire (93.03) and for Job Career questionnaire (94/0). Research data after collecting at two descriptive levels (Mean and standard deviation) and inferential (single sample T-test, Pearson correlation coefficient, stepwise regression analysis and structural equation modeling) were analyzed using SPSS19 and LISREL8.8 software. The results showed that the self-efficacy and Job Career of technical and vocational trainers in Hamedan province is higher than the average level (3). The results of correlation coefficient showed that there is a positive and significant relationship between Job Career and self-efficacy. Also, the results of stepwise regression analysis showed that life-style components (0.33) had the power of self-efficacy prediction of trainers. The results of the structural equation model showed that the direct effect of job careers on self-efficacy in the significant level was positive and significant.
    Keywords: Job Career, self, efficacy, vocational trainers
  • E. Heidari *, R. Marzoughi Pages 87-113
    The aim of study was to explaining the relationship between the net generation teacher's work value and their perception in non-work use of organizational technologies and the mediator role of cyber citizenships teachers of secondary school in Shiraz. The statistical population included all Secondary school teachers in Shiraz that among them, 291 teachers were selected by simple random sampling method. The tools of this research include cyber citizenship behavior scale by UNESCO, job values of net generation ​​Garrosy and non-work use of organizational technologies Stradar et al. After calculating their validity and reliability, they were distributed among the samples and the data were analyzed using structural equation model. The findings showed that job values of net generation ​​are a positive and significant predictor of the non-work use of organizational technologies. In addition, teacher's cyber citizenship behavior is a negative and significant predictor of non-work use of organizational technology, while this variable does not have a mediating role in the relationship between job values of net generation ​​and non-work use of organizational technology.
    Keywords: Job Value Net Generation, Cyber ??Citizenship Behavior, Non, Work Use of Organizational Technology
  • R. Heydari Fard *, H. Zin Abadi, M. Behrangi, B. Abdollahi Pages 115-151
    The main purpose of the present study was to identify and explain a enabling structure and in favor of innovation in Tehran high schools in order to make suitable conceptual framework and develop its theoretical principles. The methodology was mixed exploratory, and exploratory sequential design. In qualitative section thirty seven participants were chosen from professors, principals, and innovative teachers as participants on purposive sampling. In quantitative section, the population included all male teachers who were teaching in high schools in 1394. 95. Based on Levy & Lemeshow (1999) a sample of 217 teachers was selected from the population. To choose the sample, multiple step cluster sampling was utilized. To gather data, in qualitative part semi-constructed interviews were used but in quantitative section, a researcher-made questionnaire was utilized. The qualitative part has content validity and the quantitative section has both content validity and construct validity. The reliability of the questionnaire estimated by Cronbach alfa was 0.92. Qualitative part resulted in showing each aspect and component of school innovative structure. By doing confirmatory factor analysis at level one and two, quantitative part resulted clearly in indicating each aspect and main and sub-component of a school innovative structure. The finding suggested that, if school structure are created and become competent based on aspects and identified principles, it provoke teachers and school staff to be innovative.
    Keywords: the enabling structure, in favor of innovation, qualitative approach, phenomenology
  • Ma. Nadi *, Z. Hagh Shenas Pages 153-181
    This study aimed to determine the effect of credible leadership experience bullying at work, emotional exhaustion and sustain outcomes (job satisfaction and turnover intentions) between teachers in junior schools was conducted city. In this regard, the research community consists of newly arrived teachers with less than 5 years of experience.There were 225 girls in girl's schools in Isfahan. The sample size, due to the limited availability of these teachers, was used in an accessible and non-randomized way; 180 of them were chosen as chain chains. In order to collect research data from questionnaires Alia Bushra (2012), bullying at work Aynarsn (2001), a Questionnaire emotional exhaustion Maslach and Jackson (1981), job satisfaction Scott et al. (2003) and leader of Authentic Olive (2007) was used. Data analysis was performed using correlation test, stepwise regression and structural modeling. The results showed that there is a direct relationship between authentic leadership experience bullying at work, emotional exhaustion with the turnover intentionº However,there is a negative and inverse relationship between job satisfaction and turnover intentions and emotional exhaustion with the job satisfaction. Structural relationship between authentic leadership experience bullying at work, emotional exhaustion and sustain outcomes (job satisfaction and turnover intention) From a favorable fit according to the degree of freedom indexes, Chi-Squero was fitted to fit.
    Keywords: Authentic leadership, Bullying experience at workplace, Emotional exhaustion, Job satisfaction, Turnover intention
  • M. Nourad Sadigh *, A. Nave Ebrahim, Hr. Arasteh, Hr. Zin Abadi Pages 183-224
    The purpose of this study was to identify the components of professional development of talented managers in Tehran's non-governmental high schools using mixed research method. In the qualitative section, the targeted sampling approach and the use of snowball technology and the application of theoretical saturation criterion, were used in semi-structured interviews with 14 experts of the founder, the famous nongovernmental schools in Tehran. The reliability of the interview resulted in an agreement between the two coders (evaluator), equal to 86.9%. In analyzing these data, thematic analysis (theme) was used by maxqda software. In the quantitative section of the statistical society, all non-governmental high school principals of Tehran in the academic year of 2016-2017, consisting of 510 people, were selected from among which 218 managers were randomly selected using the Cochran sampling formula. The implementation of the quantitative part was done using a researcher made questionnaire based on the results of the qualitative section. Validity and reliability of research tools were optimum. For analyzing quantitative data, descriptive statistics, exploratory factor analysis, and structural equation modeling were used. The results of the research showed that it is possible to summarize the development of talented managers in three components: creating opportunities for career development, creating opportunities for individual development, encouraging managers to improve themselves. The general results of the research indicate that the three components of the study, explaining and covering 49.34% of the variance of managers professional development (creating a learning opportunity with coefficient of 53%, separating financial issues from education with coefficient of 56% and encouraging managers In their upgrading, the coefficient of 0.48 contributes to the explanation of the variance of developmental structures.
    Keywords: professional development, talent, talent management, manager, nongovernmental schools