فهرست مطالب

نشریه جغرافیا و مطالعات محیطی
پیاپی 24 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • اکبر حسین زاده، منیژه احمدی، سمیرا مرادی مفرد *، مریم قاسمی صفحات 7-20
    با افزایش استفاده از وسایل نقلیه و موتوری بحث مکان-یابی جایگاه های سوخت رسانی به این وسایل نقلیه در شهرها مورد توجه قرار گرفت. پراکنش نامناسب مکانی جایگاه های سوخت گاز طبیعی در شهرها از جمله مشکلاتی است که ذهن بسیاری از محققان مسائل شهری را به خود مشغول نموده است. موقعیت مکانی نیز از مهم ترین عوامل موثر در موقعیت یک جایگاه سوخت محسوب می شود و منجر به کسب درآمد بیشتر برای آن-ها و ارائه خدمات مناسب تر برای استفاده کنندگان با حداقل هزینه های ممکن می شود. روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی می باشد که از ابزار گردآوری داده مشتمل بر مطالعات کتابخانه ای و روش اسنادی بهره برده است. هدف این تحقیق شناخت و ارزیابی وضع موجود توزیع مراکز جایگاه های سوخت رسانی و ارزیابی مکان یابی این جایگاه ها در سطح شهر زنجان با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدل فازیAHP در راستای توزیع عادلانه خدمات و ارتقاء رفاه جامعه و شهروندان می باشد. نتایج نشان می دهد که جایگاه های سوخت CNG موجود در شهر زنجان نسبت به سایر کاربری های سازگار در شرایط مناسب از جهت رعایت حریم در حالت کلی قرار نگرفته اند. از جهتی به لحاظ توزیع متناسب جایگاه-ها در سطح شهر نیز به صورت یکسان و متناسب با گره-های جمعیتی صورت نگرفته است. لذا نیاز است که مگان یابی مناسبی حداقل برای جایگاه هایی که در آینده در سطح شهر احداث خواهد شد صورت پذیرد یا از ایستگاه های CNG سیار در راستای جبران این نقیصه اقدام گردد.
    کلیدواژگان: مکانیابی، جایگاه سوخت، سازگاری، زنجان
  • جعفر بهاری*، بنفشه فراهانی، شهلا بهاری، مرجان بذله، حامد بهاری صفحات 21-36
    اخیرا ارزش ویژه برند به یکی از موضوعات کلیدی در صنعت هتلداری تبدیل شده است،زیرا برندهای قوی می توانند باعث اعتماد مهمانان شوند و آنها را در تجسم ویژگی های ناملموس هتل قادر سازند.تجربه خوب مهمانان باعث شکل گیری ارزش ویژه برای برند هتل می شود،همان طور که تجربه ناخوشایند باعث تخریب برند هتل در ذهن مهمانان می شود.تحقیق حاضر با هدف تاثیر ارزش ویژه برند مبتنی برمشتری بر تصویر برند در صنعت هتلداری درهتل های 5 ستاره استان آذربایجان شرقی،شامل:هتل های پارس ائل گلی و شهریار در تابستان1393صورت پذیرفته است.داده های مورد نیاز برای این تحقیق با روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس از میهمانان هتل های 5 ستاره شهر تبریز و با ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است.تحقیق حاضر،از نظر هدف،کاربردی و براساس روش گردآوری داده ها،توصیفی و از نوع پیمایشی است.همچنین از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart pls به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه میهمانان هتل های 5 ستاره شهرتبریز می باشد.با توجه به این که حجم جامعه نا معلوم می باشد از فرمول کوکران به منظور تعیین حجم نمونه استفاده شده است که عدد 267 بدست آمده است.نتایج بدست آمده حاکی از آن است که ارزش ویژه برند و هر یک از ابعاد آن تاثیر مثبت و معناداری بر تصویر برند دارند. و همچنین نشان داده شد که متغیر وفاداری به برند دارای بزرگترین مقدار ضریب مسیر است و تاثیر آن نسبت به سایر متغیرها بر تصویر برند بیشتر است.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، تصویر برند، صنعت هتلداری، تبریز
  • سعید ملکی، مهناز حسینی سیاه گلی*، اسماعیل سلیمانی راد صفحات 37-50
    یکی از مهمترین مسائلی که همواره مورد توجه سازمان های مسئول در مدیریت بحران قرار دارد انتخاب مکانی مناسب جهت اسکان موقت آسیب دیده از سوانح می باشد. لذا این مکان ها به عنوان جای امن برای جامعه آسیب دیده باید دارای شرایط لازم برای سکونت افراد از جنبه های زیرساختی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی، و انتظامی باشد تا در قالب برنامه ملی مدیریت بحران، بتوان پس از بازسازی مناطق آسیب دیده، آن مکان را به راحتی تخلیه کرده و یا برای مواد دیگر مورد استفاده قرار داد. رویکرد حاکم بر این پژوهش، توصیفی - تحلیلی است و ماهیت آن کاربردی می باشد. بدین منظور، جهت وزن دهی از نظرات خبرگان و صاحب نظران و متخصصان در این زمینه استفاده شده است. روش استفاده شده برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، نیز از گامای فازی بوده است. با توجه به استفاده از شاخص های انسانی و طبیعی استفاده شده در این پژوهش ، برای دستیابی به الگوی بهینه در جهت تعیین اسکان ضروری از 12 لایه کاربری اراضی با توجه به نقشه کاربری اراضی شهر اهواز برای تحلیل استقرار بهینه مکانی سود جسته شده است. برای تحلیل نهایی پژوهش در قالب هدف آن از عملگر گاما با حد آستانه های 7/0، 8/0 و 9/0 برای تحلیل نهایی استفاده شد که مقایسه نتایج بدست آمده برای تحلیل نهایی با توجه به وضعیت شاخص های مورد مطالعه، در شهر و توجیه منطقی و خروجی واقعی از آنها؛ مشخص گردید عملگر گامای فازی با حد آستانه 7/0 بهتر از سایر حد آستانه ها به تحلیل بهینه پرداخته است.
    کلیدواژگان: مکانیابی، مدیریت بحران، اسکان موقت، GIS، گاما
  • محمدتقی رضویان، مصطفی هرایینی*، مهرداد بهرامی، پریا علیزاده صفحات 51-64
    مسکن از دیرباز مهم ترین مسئله زندگی بوده است. داشتن سرپناهی مطمئن، ایمن و راحت از آرزوهای دیرینه هر انسانی می باشد که در این راه با توسل به انواع روش ها و تکنولوژی ها سعی در بهتر نمودن روند شکل گیری و توسعه این علم داشته است. شاخص های اجتماعی مسکن از مهم ترین ابزارهای شناخت ابعاد مختلف مسکن است. هدف از این پژوهش تحلیل و ارزیابی ابعاد شاخص های اجتماعی مسکن مهر پرند می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده که آمار و اطلاعات آن با استفاده از پرسشنامه به دست آمده است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی خانوار ساکن در مسکن مهر پرند می باشد که با استفاده از فرمول کوکران، نمونه ای به حجم 385 نفر از بین آنها با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید در تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های آماری توصیفی (میانگین گیری و درصد گیری) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و شاخص رضایتمندی هال ین و تن) در نرم افزار Spss استفاده شده است. بر اساس یافته های تحقیق، اکثریت ساکنان مسکن مهر پرند را اقشار کم درآمد جامعه تشکیل می دهند. اغلب آنان مالک هستند و تعداد خانوارهای ساکن در آن بیش از حداستاندارد است. مسکن مهر پرند، اغلب دارای 2 اتاق می باشد که با توجه به تعداد بالای خانوارها نامناسب می باشد. بر اساس یافته های کلی تحقیق طرح مسکن مهر پرند در بهبود شاخص های اجتماعی و تامین مسکن اقشار کم درآمد موفق نبوده است و در نهایت می توان گفت، در تمامی متغیرهای رضایتمندی، نارضایتی افراد ساکن در مسکن مهر دیده می شود.
    کلیدواژگان: مسکن مهر، مسکن اجتماعی، شاخص های اجتماعی، شهر پرند، تهران
  • یحیی چهرآذر، حمیدرضا جعقری، فائزه چهرآذر * صفحات 65-74
    افزایش بی رویه جمعیت در شهر کرج به خصوص در سه دهه اخیر موجب گسترش سریع مناطق انسان ساخت و تخریب سیمای سرزمین و الگوی ساختاری اکوسیستم های طبیعی و غیرطبیعی گردیده است. کرج که در سال های دور به عنوان باغشهر مطرح بوده، اکنون کلان شهری است که بقایای اندکی از فضای سبز شهری آن باقی مانده است. بنابراین داشتن اطلاعات لازم در مورد این تغییرات برای مدیریت و برقراری نظم طبیعی پایدار اکوسیستم ها ضروری است، متریک های سیمای سرزمین ابزارهای کمی ساز وضعیت سیمای سرزمین هستند،که تنوع و گوناگونی آنها موجب کاربرد وسیع آنها در . این متریک ها قادرند در مدت زمان کوتاهی اطلاعات زیادی در مورد ساختار و تغییرات اجزای تشکیل دهنده سیمای سرزمین به ما بدهند.این تحقیق با هدف اصلی مطالعه روند الگوی تغییرات ز مانی - مکانی فضای سبز شهری با رویکرد منظر اکولوژی سیمای سرزمین انجام شد. بر این اساس پایش تغییرات سیمای سرزمین با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست در سال های 2000 و 2015 میلادی با شیوه مقایسه پس از طبقه بندی با استفاده از متریک های سیمای سرزمین و با روش سینوپتیک انجام شد. نتایج حاکی از آن است که به طور کلی سیمای سرزمین کل شهر کرج تکه تکه تر شده است. تغییرات سیمای سرزمین در مقیاس کلان طبقه فضای سبز با کاهش مساحت و میانگین اندازه لکه ها وافزایش تراکم حاشیه لکه ها و بی نظمی بیشتر در شکل و خرد شدن و از بین رفتن لکه های فضای سبز را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: فضای سبز، اکولوژی سیمای سرزمین، متریک، شبکه سبز اکولوژیک، شهر
  • هوشنگ سرور*، امید مبارکی، سجاد فلاح پور صفحات 75-86
    یکی از عناصر مهم کالبدی در شهرهای ایرانی – اسلامی بازارها هستند که از قدمت طولانی برخوردار بوده و نقش مهمی در ساختار اقتصادی و اجتماعی شهرها ایفا نموده اند. در جغرافیای شهری ایران شهر و بازار از پیوندهای عمیقی برخوردار هستند. این عنصر از گذشته تابحال علاوه بر کارکردهای اقتصادی و تامین بخش زیادی از کالاها و خدمات مورد نیاز مردم فضای مهمی برای تعاملات اجتماعی محسوب گردیده و همواره در طول روز پذیرای انبوهی از جمعیت می باشد. با گذشت زمان، بازارها برای پاسخگویی به نیازهای روز تحولات کالبدی و فضایی زیادی را تجربه کرده اند. در بسیاری از شهرهای قدیمی ایران از جمله شهر تبریز کالبد بازار در قالب طرحهای مرمت و ساماندهی دچار تغییرات زیادی گردیده است. این پژوهش با هدف ارزیابی میزان پویایی و سرزندگی در بازار تاریخی شهر تبریز انجام شده است. نوع پژوهش به لحاظ ماهیت توصیفی –تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات بصورت ترکیبی از روش اسنادی-کتابخانه ای و مطالعات میدانی (پرسشنامه ای) می باشد. برای تحلیل داده ها و اطلاعات از نرم افزار مینی تب، و آزمون های آماری تی تک نمونه ای و خی دو استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که 90 درصد از افراد مراجعه کننده به بازار، به سوالات مطرح شده در ارتباط با وجود مولفه های پویایی و سرزندگی در بازار پاسخ مثبت داده و در مجموع می توان بصورت نسبی تحولات کالبدی و فضایی بازار تبریز را ارگانیگ محسوب نمود.
    کلیدواژگان: پویایی، فضای شهری، بازار تاریخی، شهر تبریز
  • سعید امانپور، علی شجاعیان، نورا عبیات*، نگار رحیم پور صفحات 87-104
    وظیفه ی اصلی برنامه ریزان شهری توزیع بهینه منابع و اجرای عدالت فضایی در سطح شهر می باشد. عدم دسترسی عادلانه و توزیع نامتعادل خدمات شهری موجب بی نظمی شهری و نابرابری ساکنان نواحی مختلف شهر، در برخورداری از امکانات شهری می شود. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-تحلیلی می باشد که با هدف ارزیابی عدالت فضایی در برخورداری از خدمات شهری در شهر قزوین به انجام رسیده است. جهت دستیابی به هدف مذکور و تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده، از مدلANTROPY برای وزن دهی شاخص ها و جهت تحلیل داده ها از مدل تحلیل رابطه ی خاکستری(GRA)و تابع زمین آماریIDWدر نرم افزارArcGISاستفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که ناحیه1شهری در برخورداری از خدمات در رتبه اول قرار دارد و بخش های عمده ی آن در سطح خیلی زیادی از برخورداری می باشد و در آخرین رتبه، ناحیه14قرار گرفته است که بخش های قابل توجهی از آن در سطح خیلی کم از برخورداریی قرار گرفته اند. همچنین مشخص شد که بیشترین مساحت و درصد برخورداری از خدمات در شهر قزوین را سطح متوسط با 44.78درصد و کمترین مساحت و درصد را سطح زیاد با 25.01 درصد تشکیل داده است. به طور کلی اکثر محدوده شهر را سطوح نسبتا متوسط و متوسط تشکیل داده است که حدود 44.78 درصد است. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که ساکنان نواحی شهر قزوین به طور برابر به خدمات و امکانات شهر دسترسی ندارند که نشان از توزیع نامتعادل خدمات و امکانات در سطح شهر دارد. این نابرابری منجر به عدم عدالت فضایی در سطوح شهر قزوین شده است.
    کلیدواژگان: عدالت فضایی، دسترسی، خدمات شهری، برخورداری، شهر قزوین
  • محمود رحیمی، مانی نقدی * صفحات 105-117
    مشارکت شهروندی زمینه های شکوفایی توانمندی های فرد و بهبود عملکرد مدیران شهری و به تبع آن پایداری را به دنبال دارد. از این رو امروزه برنامه ریزان و سیاست گذاران شهری جذب حداکثری مشارکت شهروندی را یکی از راهبردهای پایداری می دانند. پژوهش حاضر با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی، به بررسی مولفه های موثر بر مشارکت شهروندای و ارتباط میزان مشارکت شهروندان با پایداری در محلات اوین و زعفرانیه پرداخته است. در این پژوهش، نمونه گیری با استفاده فرمول کوکران و جامعه نمونه براساس آن انتخاب گردید. جهت تحلیل داده ها، از آزمون های آماری T دونمونه ای مستقل و آزمون پیرسون و رگرسیون توسط نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که میزان مشارکت شهروندی در سطح محلات تفاوت معنادای باهم دارند. به عبارتی میزان مشارکت شهروندی در ابعاد گوناگون در محله اوین در سطح مطلوب تری نسبت به محله زعفرانیه قرار دارد. به تبع چنین شرایطی و با توجه به ارتباط میزان مشارکت و پایداری محله ای مشخص گردید که محله اوین از نظر شاخص های پایداری در وضعیت مطلوب تری نسبت به محله زعفرانیه قرار دارد. در نهایت با توجه به آزمون رگرسیون چند متغیره مشخص گردید که مولفه-های موثر بر مشارکت شهروندان به ترتیب، بستر سازی نهادی، ظرفی سازی اجتماعی، حکمروایی شایسته شهری، شکل گیری حکومت محلی و عدالت فضایی می باشد.
    کلیدواژگان: مشارکت شهروندی، مولفه ها، پایداری محله ای، محلات اوین و زعفرانیه
|
  • Akbar Hosseinzadeh, Manijeh Ahmadi, Samira Moradi Mofrad *, Maryam Ghasemi Pages 7-20
    With the increased use of engine vehicles and location discussion to these vehicles fuel stations in cities were considered. To inadequate spatial distribution of natural gas fuel stations in cities such problems that preoccupied the minds of many researchers have urban issues. Location of the most important factors is the location of a CNG station and to earn more income for them and provide better services for users with minimum costs possible. Research Methodology In terms of purpose and in terms of methodology descriptive - analytical is Data were collected from a library of included studies and documents have benefited. The aim of this study was to identify and analyze the current situation Distribution centers and fuel stations Evaluation locating these positions in Zanjan using GIS and modeling phase AHP In line with the the fair distribution of services And promote the welfare of society and Citizens are. Results indicate that CNG fuel stations in the city compared to other compatible land uses in proper condition for observance of privacy in general, have not been. In one sense, in terms of proportional distribution of places in the city Also same is not proportional to population of nodes. Therefore, it is required that at least for the proper location in the city will be built in the future that occur or mobile CNG stations in order to compensate for these shortcomings is necessary
    Keywords: location, fuel station, compatibility, Zanjan
  • Jafar Bahari *, Banafsheh Farahani, Shahla Bahari, Marjan Bazleh, Hamed Bahari Pages 21-36
    The Brand equity has converted to one of the key subjects of Hotel Industry, Recently; because the powerfull Brands could be the reason of trust on guests and will enable them to visualize the intangible features. The good experience of questes will form the Brand equity for Brand of Hotel, as unpleasant experience will demolish Brand of Hotel on quests mind. present research aimed to Effect of Customer-based brand equity on brand image in the hotel industry in 5 star hotels of East Azerbaijan Including: El-Goli Pars and shahriar Hotels has been done in the summer of 2014. The data required for this research has gathered by questionnaire with available non-random sampling method through 5 stars hotels guests of Tabriz City. This research, in terms of purpose is functional and based on data collection, is descriptive survey. Also, It has been used structural equation modeling through the SMART PLS software to analyze data. Statistical population of this research has considered all guests of the 5 stars Hotels Tabriz City. Given that the population size is unknown from Cochran formula is used in order to determine the sample size that number is obtained 267. Provided results showing that brand equity and every one of its dimensions on brand image have a positive and significant impact. and also it was shown that variable brand loyalty has the largest is path coefficient and its impact on brand image is higher than other variables.
    Keywords: brand equity, brand image, hotel industry, Tabriz
  • Saaeid Maleki, Mahnaz Hosseini *, Esmail Solaimani Rad Pages 37-50
    One of the main issues considered by organizations in crisis management is responsible for selection of suitable sites for temporary accommodation of the population is affected by the accident. So this place as a safe place for community living conditions for people affected must have a different aspect of infrastructural, cultural, social, security, and law enforcement to the National Disaster Management program, could then reconstruction of affected areas , that location to easily exhaust, or used for other materials.
    The dominant approach in this research is descriptive - analytic and what it can be applied. So, for weighting and weighted analysis of experts and scholars and professionals are experts in the field. The method used to analyze the data, was also of gamma phase. With regard to the use of human and natural factors used in this study. To achieve optimal model to determine the necessary accommodation of 12 land use With regard to the the land use map Ahvaz has been utilized to analyze the optimal deployment location Its purpose is to analyze the subject in the form of gamma operator with a threshold of 0.7, 0.8 and 0.9 for the final analysis was used to compare results For the final analysis with respect to these indices, the city and the justification of their actual output was detected Gamma fuzzy operator 0/7 threshold has been better than the other threshold of the optimal analysis.
    Keywords: Positioning, crisis management, temporary housing, GIS, gamma
  • Mohammadtaghi Razavian, Mostafa Haraeeni *, Mehrdad Bahrami, Parya Alizade Pages 51-64
    Housing has long been the most important thing is life. Social housing is housing indices of the most important aspects of cognitive tools. The purpose of this research is the analysis and evaluation of social indicators Mehr Housing Parand city. The research method was descriptive and analytical data were obtained using a questionnaire. The study population consisted of all households living in Mehr Housing Parand, which use the sample, a sample of 385 people between them with random sampling method was used in data analysis, descriptive statistics (averages and percentage of ) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and Hall satisfaction index yen and others) have been used in software Spss. Based on the findings, the majority of residents of low-income Mehr Housing Parand. They are often the owner and the number of households living in it is More than the standard. Mehr Housing Parand, often due to the high number of households with two rooms, which is inappropriate. Based on the results of research projects to improve social indicators and bird housing low-income housing has not been successful and in the end we can say, in all, satisfaction, dissatisfaction of people living in housing is seen.
    Keywords: housing, Social housing, social indicators, Parand City, Tehran
  • Faeze Chehrazar * Pages 65-74
    Increasing rate of population growth through past three decades has created more built areas and destroyed landscape structural patterns of ecosystems in Karaj city and adjacent areas. Karaj, which was known as a “garden city”, now is a metropolitan area with limited remnants of green spaces. This research aims to study trend of green space changes by landscape ecological approach.Monitoring of landscape changes is based on the comparison of the Landsat images of 2000 and 2013. The satellite images were classified and then landscape metrics was calculated using synoptic method. Our results indicate that overall landscape of Karaj has been more fragmented. Broad scale changes of green spaces in Karaj landscape show decreasing proportional area and mean patch size, and increasing patch edge density and more irregularity in shape, and shrinkage and fragmentation of green space patches.esults indicate th metrics was calculated using synoptic method. Our results indicate that overall landscape of Karaj has been more fragmented. Broad scale changes of green spaces in Karaj lands
    Keywords: Green areas, landscape ecology, metric, Green Ecological Network
  • Hooshang Sarvar *, Omid Mobaraky, Sajad Flahpoor Pages 75-86
    One important physical elements in Iran - Islamic markets that has enjoyed a long history and has played an important role in economic and social structure of cities. In urban geography of Iran the city and have a deep bond market. This previous element so far in addition to functions and to finance much of the goods and services needed the people is important for social interaction and the crowd is always open during the day. Over time, the market to meet the needs of the physical transformation and have experienced a lot of space. In many of the ancient cities of Iran including Tabriz bazaar in a renovated schemes have been many changes this study aimed to evaluate the dynamism and vitality in the historic market the city of Tabriz was done. In terms of nature of the descriptive analytical research and data collection method was a combination of documentary-library and field studies (questionnaire). Minitab software to analyze data and information, VazmvnHay Kolmogorov-Smirnov statistic, t-sample and is used KhyDv. The results show that 90 percent of people referring to the market, to questions raised in connection with the components of the dynamism and vitality of the market responded positivel, And belief in the vitality and dynamism of the city of Tabriz historic bazaar on bed their time. the position can be relative spatial developments organic market of Tabriz the considered.
    Keywords: Dynamics, Urban Space, Historical Market, Tabriz City
  • Saeed Amanpour, Ali Shojaian, Noora Abyat *, Negar Rahimpour Pages 87-104
    The primary duty of urban planners is the optimal distribution of resources and enforcing the spatial justice across the city.The lack of equal access and uneven distribution of urban services have caused disorganizations and inequality among the citizens in different districts of the city.Regarding the type,the current research is descriptive-analysis with the aim of evaluating the spatial justices of enjoyment of urban services in Ghazvin city.To achieve the assigned goal and to analyze the collected information and data,used the ANTROPY model to weight the indicators and to analyze the data we applied the Grey(GRA)relationship analysis model and the geostatic function of IDW in the ArcGIS software.The research results show that the 1st district of Ghazvin is ranked in the first place and most of the whole area was highly enjoyed by the facilities and services And in the last ranking spot,is the 14th district of the city most of which parts are in a very poor situation of service and facility enjoyment.Also,it was revealed that the most spatial amount and percentage of average enjoyment of urban services in Ghazvin equals 44/78% and the least spatial amount and percentage of highly facilitated areas is 25/01%.Generally,most of the spatial capacity of the city is in the average and semi-average condition that sums up to 44/78%.Additionally,the study results shows that the citizens of Ghazvin have no equal access to urban services and facilities that confirms the uneven distribution of services across the city.This inequality have caused spatial injustice and distribution in the Ghazvin.
    Keywords: Spatial justice, Access, Urban services, Enjoyment, Ghazvin city
  • Mahmoud Rahimi, Mani Naghdi * Pages 105-117
    Citizenship participation leads to the prosperity of individual capacities and improving the performance of city managers and, consequently, sustainability. Hence, today, urban planners and policymakers consider the maximum attraction of citizenship participation as one of the sustainable strategies. The present study uses descriptive-analytic method to study the effective factors on citizen participation and the relationship between the amount of participation of citizens with stability in Evin and Zaferanie neighborhoods. In this research, sampling was performed using the Cochran formula and the sample population based on it. Data were analyzed by SPSS software using independent t-test and Pearson test and regression tests. The results of the research indicate that the level of citizenship participation at the neighborhood level has a significant difference. In other words, the level of citizenship participation in different aspects of the Evin neighborhood is more favorable than the Zaferanieh district. As a result of this situation and given the relation of the level of participation and sustainability of the neighborhood, Evin neighborhood is in a more favorable position than the Zafarrani neighborhood in terms of sustainability indicators. Finally, with respect to the multivariate regression test, it was determined that the factors affecting citizen participation are, respectively, institutional placement, social empowerment, decent city governance, the formation of local government and spatial justice.
    Keywords: citizenship participation, components, neighborhood sustainability, Evin, Zafaraniyeh neighborhoods