فهرست مطالب

پرستار و پزشک در رزم - سال پنجم شماره 16 (پاییز 1396)

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال پنجم شماره 16 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدعلی حسینی *، سعید شادمهری، مژگان احمدی، فاطمه حسن زاده دولت آباد صفحات 5-11
    مقدمه
    هدف این تحقیق بررسی اثر شنا، غواصی اسکین و اسکوبا در اعماق مختلف بر فیبرینوژن و پلاکت سرمی مردان غواص بود.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی هشت نفر از غواصان تیم امداد و نجات هلال احمر استان کهکیلویه و بویراحمد به طور داوطلب شرکت کردند. تمامی آزمودنی ها در آب های آزاد دریای قشم در روز اول به مدت 20 دقیقه در سطح آب شنا نمودند، در روز دوم به مدت 20 دقیقه غواصی اسکین نمودند، سپس در روزهای سوم، چهارم و پنجم به ترتیب در عمق های 10، 20 و 30 متر به مدت 20 دقیقه غواصی اسکوبا داشتند. قبل و بلافاصله پس از شنا و غواصی خونگیری به عمل آمد. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون های t وابسته، آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    افزایش فشار محیطی ناشی از غواصی اثر معنی داری بر تغییرات پلاکت سرمی ندارد با این وجود اثر معنی داری بر افزایش فیبرینوژن سرمی داد همچنین 20 دقیقه غواصی اسکوبا در اعماق 20 و 30 متر منجر به افزایش معنی دار فیبرینوژن نسبت به غواصی اسکوبا در عمق 10 متر و همچنین غواصی اسکین می گردد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تاثیر غواصی بر سطح فیبرینوژن تا حد زیادی بستگی به عمق دارد به طوری که با افزایش فشار محیطی ناشی از غواصی مقادیر فیبرینوژن سرمی مردان غواص افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: غواصی، شنا، فیبرینوژن، پلاکت
  • زهرا شمسعلی، مهدی ربیعی*، امیر محسن راهنجات صفحات 12-18
    مقدمه
    افراد مبتلا به علایم وسواسی در شناسایی هیجان ها و نامگذاری و... مشکل دارند و برای گریز از این وضعیت دشوار دست به مکانیزم های دفاعی می زنند تا از این هیجان فرار کنند و در دام علایمی همچون وسواس اجباری گرفتار می شوند. هدف پژوهش تعیین رابطه تجربه هیجانات و مکانیزم های دفاعی با علایم وسواس جبری بوده است.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی- توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد شهر تهران در سال 95-96 بود که از این میان تعداد 200 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش به وسیله مقیاس سنجش تجربه احساسات ربیعی (1395)، پرسشنامه سبک های دفاعی (آندروز، سینگ، بوند، 1993) و پرسشنامه وسواس فکری- عملی (فوآ، کازاک و سالکوسکیس، 1998) جمع آوری شدند. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین تجربه هیجانی با علایم وسواس اجباری رابطه منفی معناداری وجود داشت. همچنین بین مکانیزم های دفاعی با علائم وسواس اجباری رابطه مثبت و معناداری وجود داشت نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نیز نشان داد که تجربه هیجانی و مکانیزم های دفاعی به صورت معنا داری علایم وسواس اجباری را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت که تجربه هیجانات و مکانیزم های دفاعی در علایم وسواس جبری نقش دارند.
    کلیدواژگان: علایم وسواس جبری، تجربه هیجانات، مکانیزم های دفاعی
  • الهام سعیدی، نعمت الله جنیدی جعفری، علی صالح زاده*، رضا کاظمی درسنگی صفحات 19-24
    مقدمه
    ژیاردیا لامبلیا تک یاخته بیماری زای انگلی با گسترش جهانی در جوامع انسانی می باشد. شناسایی، تشخیص و تعیین شیوع گونه عامل عفونی برای جوامع انسانی می تواند بسیار با ارزش باشد. هدف این مطالعه جداسازی و تشخیص کیست ژیاردیا از آب های سطحی شهر رشت بر پایه روش میکروسکوپی و مولکولی است.
    روش کار
    طی این مطالعه مقطعی بر روی 45 نمونه آب سطحی جمع آوری شده از رودخانه ها و تالاب های اطراف شهر رشت، جداسازی و شناسایی کیست ژیاردیا از روی رسوب تغلیظ شده به روش رنگ آمیزی با لوگل و تکثیر ژنوم توسط پرایمر های اختصاصی از روی ژنوم استخراج شده، انجام گردید.
    یافته ها
    از 45 نمونه آب سطحی، تعداد 15 نمونه (33/33 %) بر پایه روش تغلیظ و میکروسکوپی و تعداد 18 نمونه (40%) با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مثبت تشخیص داده شد. روشPCR در مقایسه با روش استاندارد رنگ آمیزی کیست و میکروسکوپی دارای حساسیت 100% و اختصاصیت 90% بود.
    نتیجه گیری
    شناسایی کیست ژیاردیا لامبلیا با روش PCR حساس تر و اختصاصی تر از روش میکروسکوپی می باشد. با توجه به اینکه استفاده از منابع آبی برای صنعت کشاورزی امری رایج است، استفاده از روش های کنترل بهداشتی عوامل بیماری زا، از جمله جلوگیری از ورود هرگونه فاضلاب انسانی به داخل این منابع آبی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ژباردیا لامبلیا، کیست، PCR، رشت
  • نادیا سلطانی، ناصر گودرزی*، ساناز امیری صفحات 25-30
    مقدمه
    سلامت روان نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه ایفاء می کند. توجه به نیازهای روانی و سلامت دانشجویان که درصد قابل ملاحظه ای از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بسیار حائز اهمیت است تا بتوانند نقش خود را به عنوان یک نیروی متخصص و تحصیل کرده به خوبی ایفاء کنند. پژوهش حاضر با هدف غربالگری آسیب شناسی روانی در دانشجویان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به روش مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی در دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد. جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال دوم تحصیلی 96-1395 بودند. مجموع دانشجویان ذکرشده 912 نفر بود که با هدف غربالگری 300 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استانداردشده SCL90-R بود که 9بعد اضطراب، پرخاشگری، افسردگی، حساسیت در روابط بین فردی، شکایت های جسمانی، وسواس اجباری، ترس مرضی، روانپریشی و پارانوئید را مورد ارزیابی قرار می دهد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16، آمار توصیفی و آزمون t مقایسه ای استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی حاکی از آن است که 72درصد از دانشجویان از لحاظ روانی، سالم و 28درصد مشکوک به یکی از علائم روانپزشکی بودند که این مقدار با میزان ارائه شده توسط سایر مطالعات انجام شده در ایران در رابطه با سلامت عمومی دانشجویان مطابقت دارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون t استیودنت، نشان دهنده وجود تفاوت معنادار در بین دانشجویان دختر و پسر در ابعاد وسواس اجباری، افسردگی، ترس مرضی و افکار پارانوئید است به نحوی که شدت علائم فوق در دانشجویان دختر، بیشتر است.
    بحث و نتیجه گیری
    وجود موارد مشکوک لزوم توجه بیشتر به بهداشت روانی دانشجویان و اتخاذ تدابیر مبنی بر پیشگیری و درمان را آشکار می کند. دختران با توجه به ساختار فیزیولوژیک و جسمانی، بیشتر در معرض این دست آسیب ها قرار دارند که توسط برنامه های مراقبتی خاص، قابل کنترل است.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، دانشجویان علوم پزشکی، پرسشنامه SCL90، R، آسیب شناسی روانی
  • سهیلا بردوده، امیر محسن راهنجات*، مهدی ربیعی، امیر سام کیانی مقدم صفحات 31-37
    مقدمه
    احساس تنهایی بیانگر کاستی و کمبود در برقراری روابط و پیوند های عاطفی است که می تواند منجر به تعارضات در زوجین شود و همچنین موجب وابستگی به اینترنت به عنوان یک مسکن گردد. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه احساس تنهایی با وابستگی به اینترنت و تعارض زناشویی در زوجین صورت گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت مقطعی در سال 1396 انجام شد. جامعه مورد مطالعه در پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین ساکن درمنطقه 16، شهرتهران بود. با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه ای شامل 250 زوج بر اساس روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تعارضات زناشویی(MCQ)، مقیاس احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگ سالان(SELSA-S) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت کیمبرلی یانگ (1988) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین احساس تنهایی باوابستگی به اینترنت وتعارض زناشویی درزوجین رابطه مستقیم معناداری (01/0=p) وجوددارد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که احساس تنهایی، وابستگی به اینترنت و تعارض زناشویی را به صورت مستقیم پیش بینی می کند. همچنین احساس تنهایی پیش بینی معناداری از تعارض زناشویی با میانجی وابستگی به اینترنت ارائه می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده احساس تنهایی یکی از عوامل قابل توجه در وابستگی به اینترنت و درنهایت تعارض زناشویی است که هنگام درمان تعارضات زناشویی و یا وابستگی به اینترنت زوجین باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، وابستگی به اینترنت، تعارض زناشویی
  • خلیل الله منیخ *، مجید کاشف، علیرضا کاشف صفحات 38-49
    مقدمه
    کافئین یک محرک فیزیولوژیکی پر مصرف در سراسر جهان است. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کافئین(دوزهای mg/kg 5/2 و mg/kg5) بر زمان رسیدن به واماندگی، ضربان قلب، فاصله QT و QTc در مردان جوان انجام شد.
    روش کار
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی 30 دانشجوی سالم در یک طرح دوسویه کور در سه گروه دوز پایین کافئین mg/kg) 5/2( ، دوز متوسط mg/kg)5( و دارونما جایگزین شدند. پروتکل ورزشی شامل دویدن وامانده ساز (با استفاده از آزمون بروس) روی نوار گردان بود. با استفاده از دستگاه الکتروکاردیو گرام ورزشی، در سه مرحله (قبل، 45 دقیقه پس از مصرف کافئین و بلافاصله پس از رسیدن به واماندگی) الکتروکادیوگرام آزمودنی ها ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و ANOVA با اندازه گیری مکرر در سطح معناداری P≤0.05 تحلیل شدند.
    یافته ها
    زمان رسیدن به واماندگی در دو گروه کافئین (دوزهای mg/kg 5/2 و mg/kg5) نسبت به گروه دارونما، افزایش معنی دار یافت(P≤0.05). ضربان قلب، فاصله QT و QTc در سه گروه مطالعه حاضر در حالت استراحت(45 دقیقه بعد از مصرف کافئین) نسبت به حالت پایه و در حالت استراحت و بلافاصه پس از رسیدن به واماندگی در میان سه گروه تفاوت معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، هر دو دوز پایین و متوسط(mg/kg5/2 و mg/kg5) کافئین به یک اندازه موجب افزایش عملکرد استقامتی در مردان جوان می شوند و تاثیر مخربی بر پارامترهای رپلاریزاسیون بطنی ندارند. برای نتیجه گیری قطعی، مطالعات بیشتری ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کافئین، زمان رسیدن به واماندگی، ضربان قلب، فاصله QT و QTc
  • سجاد خانجانی، وحید دنیوی، یوسف اسمری*، مسلم رجبی صفحات 50-58
    مقدمه
    از بین افراد شاغل در مراکز درمانی، پرستاران بیشترین فشارکاری را متحمل می شوند، لذا انجام مداخلات روان درمانی در این گروه شغلی می تواند مفید واقع شود. بدین منظور هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر آشفتگی اخلاقی و تاب آوری پرستاران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه جامعه آماری شامل 30 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان امام سجاد (ع) ناجا تهران بود که از دو گروه آزمون و کنترل به تعداد 15 نفر در هر گروه استفاده شد. روش کار از نوع کارآزمایی بالینی بود. پس از بررسی دو مولفه آشفتگی اخلاقی و تاب آوری به وسیله پرسشنامه های مربوطه، 8 جلسه مداخله 5/1 ساعت برگزار شد. پرسشنامه ها در سه مرحله پیش آزمون پس آزمون و پیگیری سه ماهه توسط کلیه شرکت کنندگان تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها نیز از روش تحلیل واریانس با اندازه های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به صورت معناداری باعث کاهش میزان آشفتگی اخلاقی و افزایش تاب آوری، در مقایسه با گروه کنترل، شد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که آموزش گروهی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش میزان آشفتگی اخلاقی و افزایش تاب آوری پرستاران موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، درمان پذیرش و تعهد، آشفتگی اخلاقی، تاب آوری، پرستاران
  • سارا نامجو *، حسن احدی، محمدرضا صیرفی صفحات 59-67
    مقدمه
    درد عضو خیالی ماهیتی شایع و مبهم دارد و منجر به کاهش سلامت جسمی، عملکرد روانی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در افراد قطع عضو شده می شود. در حالی که درمان های دارویی و فیزیکی اغلب با اثربخشی موقت و عود مجدد همراه هستند، روان درمانی ممکن است نتایج پایا تری را در پی داشته باشد. در مقاله حاضر یک مرورتوصیفی بر پدیده درد عضو خیالی با توابع، پاتوفیزیولوژی، روی آورد های نظری تبیین کننده، ارائه شده است و سپس به معرفی مداخلات روان شناختی با تاکید ویژه بر یکی از موثر ترین درمان های مواجهه ای به نام «حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد» پرداخته شده است.
    روش کار
    بر اساس روش شناسی مرور منابع، ادبیات پژوهشی در زمینه درد عظو خیالی از طریق سایت های PsycInfo، Medline و Cochrane Library در فاصله زمانی سال های 1999 تا 2016 با استفاده از کلمات کلیدی، Phantom limb pain ،treatment ، psychotherapy بررسی شد. از بین مقالات، مراجع و کتب مرتبط، مواردی که مولفین صاحب نام و مجرب داشتند و بارها مورد استناد قرار گرفته بودند، انتخاب گردیدند.
    یافته ها
    مفاهیم مرتبط با درد عضو خیالی ، رویکرد های مختلف و درمان های روانشناختی موثر ارائه شده است.
    نتیجه گیری
    عوامل متعددی بر درد فانتوم تاثیر گذار هستند و طبق مبانی نظری علل متعددی مطرح است و اثربخشی درمان های متفاوتی در ادبیات پژوهشی مورد تاکید قرار گرفته است. درمان حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد به عنوان یک روان درمانی مرجع و روشی که با رویکرد برآمده از علم عصب شناختی انسجام پیدا کرده است متمایز از روان درمانی های کلاسیک می باشد و به عنوان مدل درمانی متناسب با رویدادها و مشکلات حل و فصل نشده برای مشکلات مزمن و مقاوم به درمان به کار می رود.
    کلیدواژگان: درد عضو خیالی، درمان، روان درمانی، حساسیت زدایی منظم چشم و پردازش مجدد
|
  • Hosseini.Sa*, Shadmehri.S., Ahmadi.M., Hasanzadeh Dovlat Ababd.F Pages 5-11
    Introduction
    Aim of this study was to evaluate the effect of swim, skin and scuba diving at different depths on serum fibrinogen and platelet of male divers.
    Methods
    In this semi-experimental study, eight divers of Red Crescent and Rescue society of Kohgiluyeh and Boyer-ahmad province participated voluntarily. All subjects in waters of Qeshm Sea, on the first day swam at sea level for 20 minutes, on the second day performed skin diving for 20 minutes, then on the third, fourth and fifth days performed Scuba diving for 20 minutes at 10, 20 and 30 meters respectively. Before and immediately after swimming and diving blood samples gathered. For statistical analysis of data used dependent t-test, one-way ANOVA and tukey post hoc tests (p
    Results
    diving induced increase environmental pressure has no significant effect on serum platelet changes (p=0.84) nevertheless has significant effect on increase of serum fibrinogen (p=0.001) also 20 mints scuba diving at 20 and 30 meters depths resulted in an significant increase in fibrinogen than scuba diving at 10 meters depth (p=0.02) as well as skin diving (p=0.004).
    Conclusion
    It appearance that the effect of diving on fibrinogen level almost depends on depth, so that the male diver's fibrinogen levels increase by increase in diving induced environmental pressure.
    Keywords: Diving, Swim, Fibrinogen, Platelet
  • Shamsali.Z., Rabiei.M. *, Rahnejat.Am Pages 12-18
    Introduction
    The purpose of the present research was to determine relationship feelings experience and use defense mechanisms with spectrum the symptoms of obsessive – compulsive
    Methods
    This is a correlation study. The statistical universe of this research consisted of all people Tehran city in year of 2016-2017. The research sample consisted of 200 people who were selected through avilable sampling method. The instruments used study were Obsessive Compulsive Inventory- Revised (OCI-R), Feelings Experience and Defense Styles Questionnaires. Pearson correlation and regression analysis were used to analysis the data.
    Results
    The results indicated that there were signification negative correlation between secure feelings experience with symptoms of obsessive – compulsive. There were signification positive correlation between defense mechanism with symptoms of obsessive – compulsive. The results of multiple regression showed that the feelings experience and defense mechanism was the signification predictor of symptoms of obsessive – compulsive disorder (P
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be concluded that the feelings experience and defense mechanisms play an important role in the symptoms of obsessive compulsive disorder.
    Keywords: obsessive – compulsive disorder_feelings experience_defense mechanisms
  • Saeedi. E., Joneidi Jafari. N., Saleh Zadeh. A. *, Kazemi. R Pages 19-24
    Introduction
    Giardia Lamblia is a protozoan parasite with global spread in the human population. Identification, diagnosis and determination of the incidence of the infectious agent can be valuable to control the possible sources of spread of this infectious agent in human communities. Therefore, the aim of this study was isolation and diagnosis of Giardia cysts from surface waters of Rasht based on microscopic and molecular methods.
    Methods
    This Cross-sectional study was performed on 45 samples of surface water collected from rivers and wetlands in the vicinity of Rasht. The samples were concentrated using nitrocellulose membrane filters. Giardia cysts were sought in concentrated deposits using Lugol staining. Giardia lamblia genome amplification was done by specific primers on DNA extracted from sediment samples using phenol-chloroform method.
    Results
    From 45 surface water samples, 15 (33.33%) were positive based on concentration and microscopic observation and 18 (40%) were positive in PCR. PCR had 100% sensitivity and 90% specificity in comparison with the standard staining method.
    Conclusion
    In detection of Giardia lamblia cysts from concentrated water samples, PCR is more sensitive and specific than microscopy. Given the common use of water resources for agriculture, use of sanitary methods of pathogen control including preventing human sewage from entering into any water source is recommended.
    Keywords: Giardia lamblia, cysts, PCR, Rasht
  • Soltani. N., Goodarzi. N. *, Amiri. S Pages 25-30
    Introduction
    Mental health plays a vital role in ensuring the dynamism and efficiency of all communities. A major percentage of every community is made up of university students, that is important to take into account the mental and health concerns of this stratum which ultimately makes them highly skilled and educated as effective as possible. The purpose of this study was screening for psychopathology among students AJA.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive-analytic type which has based on sectional method. Statistical population of this research is all the Medical University students studying in Iranian second semester (The first half of 2017). All the students in this semester were 912 people that by screening purposefully, 300 students selected and studied based on available-sampling procedure. In this paper we use demographic information questionnaire and SCL90-R standardized questionnaire as data acquisition material which helps to evaluate 9 factors are as following: Anxiety, Aggression, Depression, Sensitivity in interpersonal relationships, Physical complaining, Obsessive-compulsive, Phobia, Psychosis and Paranoid. In analyzing the gathered data, SPSS version 16, descriptive statistics indexes and comparative T test methods have been used.
    Results
    72% of students are psychologically in healthy state and 28% of the statistical population are suspected of one of the symptoms of psychiatric disorders which is approximately equivalent what’s presented before in general mental health researches on all Iranian university students entirely. It's worth mentioning that student T test result illustrates a significant difference in Obsessive-compulsive, Depression, Phobia & Paranoid factors due to gender as the student is girl or boy which the severity of mentioned symptoms are more in girls.
    Discussion
    Finding some suspected cases and borderline more revealing necessity and importance of further attention on the student's mental health and take preventive and follow-up measures in advance as a gradually procedure. According to the Features and physiological structure of female students are more vulnerable to damage which could control and minimize by special care plans surely.
    Keywords: Mental health, Medical university students, SCL, 90R questionnaire, psychopathology
  • Bardoudeh. S., Rahnejat. Am *, Rabiei. M., Kianimoghadam. As Pages 31-37
    Introduction
    The loneliness is explanatory deficiency in establishment relations and bond emotional that can conflict married couples and also effects on internet dependence as a sedative. Therefore this research done the relations ship between loneliness of internet dependence and marital conflict married couples
    Methods
    The study population consisted of all couples living in 6th district of 16region in Tehran. Using Cochran formula, a sample size of 250 couples was selected. The design of this research was descriptive co relational. To collect data was used from the Marital Conflict Questionnaire (MCQ), the social and emotional loneliness Scale for adults (SELSA-S), and the Kimberley Young's Internet Addiction Questionnaire (1988). Data analysis was done using Pearson correlation coefficient and path analysis.
    Results
    and marital conflict in couples The results of the study showed that there is a relationship between loneliness with internet addiction The results of path analysis show that, the loneliness that predict directly internet dependence and marital conflict. Also the loneliness, present Meaningful prediction of marital conflict to mediation internet addiction.
    Conclusion
    Due to the result loneliness is one of the significant facts in internet dependence and conflict married that should be pay attention during the treatment off conflict married couples and interne dependence.
    Keywords: loneliness. Internet addiction. Marital conflict
  • Moonikh. Kh *, Kashef. M., Kashef. A Pages 38-49
    Introduction
    Caffeine is a most widely consumed physiological stimulant worldwide. The present study was conducted to identify the effect of different doses of caffeine on time to exhaustion, Heart rate, QT and QTc interval in young men.
    Methods
    Thirty Healthy students in a randomized double-blind design were allocated into Three Low doses of caffeine(2.5 mg/kg), moderate doses of caffeine(5 mg/kg) and placebo groups. Exercise protocol included exhausting running on treadmill(Using bruce test). Subject's electrocardiogram was recorded by electrocardiograms sport, in three stages (before, 45 minutes after taking caffeine and immediately after exhaustion). Data was analyzed by ANOVA and repeated measure ANOVA at α ≤ 0.05.
    Results
    Time to exhaustion significantly increased in both caffeine groups (2.5 mg/kg and 5 mg/kg) compared to placebo group(P≤0.05). Heart rate, QT and QTc interval Were not significant differences in three groups of study at rest (45 minutes after taking caffeine) compared to baseline and at rest and immediately after the exhaustion the three groups.
    Conclusion
    Considering the results of the current study, Both low and moderate doses of caffeine can increase endurance performance in healthy young men. But do not a devastating impact on ventricular repolarization parameters. more research is necessary, to draw firm conclusions.
    Keywords: caffeine, time to exhaustion, Heart rate, QT, QTc interval
  • Khaanjani.S., Donyavi.V., Asmari.Y. *, Rajabi.M Pages 50-58
    Introduction
    nurses incur the maximum working pressure, of the people working in health centers. Therefore psychotherapy interventions can be helpful in this occupational group. The purpose of this study was to examine the efficacy of Group Acceptance and Commitment Therapy (ACT)-Based Training on Moral Distress and Resiliency in Nurses.
    Materials And Methods
    Thirty Nurses Imam Sajjad (AS) Tehran police participated in this study and were placed in two groups of experiment and control, 15 each. Methods of clinical trial. After the two components of Moral Distress and Resiliency were assessed by relevant questionnaire. Then, intervention therapy consisted of 8 sessions of one hour and half was carried out for the experimental group only. All participants completed the Questionnaires as the pre-test, post-test and the follow up stage after a 3 months interval. Data was analyzed through ANOVA with repeated measures.
    Results
    The results showed that Acceptance and Commitment Therapy, was significantly reduced the rate of Moral Distress and increased the rate Resiliency, compared with the control group (P
    Conclusion
    These results shows that acceptance and commitment therapy will be effective on decreasing in Moral Distress and increasing in Resiliency in nurses
    Keywords: Group training, Acceptance, Commitment Therapy, Moral Distress, Resiliency, Nurses
  • Namjoo. S. *, Ahadi. H., Seirafi. M. R Pages 59-67
    Introduction
    Phantom limb pain has vague nature and causes many problems in physical health, mental function and health-related quality of life in people with amputation. While medical and physical therapy and recurrence often associated with temporary effects, Psychotherapy may lead to more lasting results. In this paper, after reviewing the phenomenon of phantom pain, with Functions, pathophysiology, explanatory theoretical viewpoint To evaluate psychological interventions with special emphasis on the Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR) has been completed.
    Method
    Based on the methodology of reviewing resources, Research literature
    In PLP was reviewed through PsycInfo, Medline and Cochrane Library sites between 1999 and 2016 using keywords, phantom limb pain, treatment, psychotherapy. From articles, references and related books, items that had well-known and experienced authors, and have been repeatedly cited, were selected.
    The
    Results
    PLP related concepts, different approaches and effective psychological treatments are presented.
    Conclusion
    Several factors affect PLP and, according to theoretical foundations, there are several causes and the effectiveness of different therapies has been emphasized in the research literature. EMDR as a reference psychotherapy and a method consistent with the approach derived from neurology is distinct from classical psychotherapy and as a therapeutic model adapted to events and unresolved problems that are Chronic and resistant to treatment.
    Keywords: Phantom limb pain, Treatment, Psychotherapy, EMDR