فهرست مطالب

طب و تزکیه - سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 105، زمستان 1396)

فصلنامه طب و تزکیه
سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 105، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا پارساپور*، کیارش آرامش صفحات 247-257
    زمینه و هدف
    به دلیل حساسیت کمتر چالش های اخلاقی در غالب پژوهش های مشاهده ای به نسبت پژوهش های تجربی، گاهی لزوم بررسی و نظارت بر این طرح ها از سوی کمیته های اخلاق در پژوهش نادیده گرفته می شود. این در حالی است که با توجه به تنوع این پژوهش ها و وسعت جمعیت ورودی به آن توجه به ملاحظات اخلاقی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اصول اخلاقی چندی حاکم بر پژوهش های غیر مداخله ای می باشند که در مقاله به شرح بازگو شده اند.
    روش بررسی
    با رویکردی مدیریتی بر موضوع، ملاحظات اخلاقی را می توان در مراحل مختلف پژوهش از جمله سوال پژوهش، گردآوری اطلاعات، ایجاد انگیزه همکاری، مستندسازی و اطلا ع رسانی نتایج پژوهش مورد بررسی قرار داد.
    یافته ها
    طراحی پژوهش مرحله گرداوری اطلاعات بسته به اینکه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام شود با چالش های اخلاقی متعددی روبروست که مهم ترین آن رضایت سوژه و رعایت اصل رازداری است. بررسی اطلاعات پرونده های بیماران، انجام سوالات خاص با جنبه های اخلاقی، مصاحبه با افراد مبتلابه بیمار ی های جدی و ضبط صوتی و تصویری اطلاعات بیمار مستلزم رعایت جوانبی است تا حریم خصوصی سوژه پژوهش و اصل خودایینی بیمار مخدوش نشود. ایجاد انگیز ه های مالی و غیرمالی جهت ورود سوژه به پژوهش می تواند در مطالعات مشاهده ای نیز با چالش هایاخلاقی روبرو باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ملاحظات اخلاقی جدی فوق، کمیته های اخلاق در پژوهش باید در بررسی های اخلاقی گام به گام و مرحله به مرحله پژوهش ها را به لحاظ رعایت موازین اخلاقی بررسی و به صرف مشاهده ای بودن مطالعه از مشکلاتاخلاقی آن غفلت ننمایند.
    کلیدواژگان: پژوهش های مشاهده ای، اخلاق در پژوهش، کمیته اخلاق در پژوهش
  • الهام طاهری، امیرحسین محمد داودی*، پریوش جعفری صفحات 258-271
    زمینه و هدف
    نقش راهبردی اخلاق حرفه ای در سازمان ها و ادارات دولتی مورد تاکید بسیاری از محققین می باشد. متخصصان مدیریت استراتژیک، اصول اخلاقی شایسته را به عنوان یکی از پیش شرط های مدیریت استراتژیک خوبدانسته اند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت اخلاق حرفه ای در میان کارکنان معاونت آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و جامعه پذیر شدن آن می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق با هدف کاربردی، به شیوه گردآوری میدانی و به صورت توصیفی- همبستگی می باشد. حجم نمونه با توجه به جدول مورگان 153 نفر تعیین و نمونه ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها؛ دو پرسشنامه استاندارد جامعه پذیری سازمانی Ralph cutz و پرسشنامه اخلاق حرفه ای Murray بود که روایی آن تایید شد و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و نرم افزار SPSS صورت گرفت. این تحقیق گردآوری شده به کمک روش های آماری توصیفی و استنباطی همچون آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی ساده، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و شایپرو- ویلک از طریق نرم آفزار آماری SPSS و PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته ها حکایت از وجود ارتباط معنی دار بین جامعه پذیری سازمانی با مسئولیت پذیری (01 / p < 0 وr = 0/517 ) و صداقت( 01 / p < 0 و 526 / r = 0 ) داشت. بیشترین همبستگی جامعه پذیری با متغیر عدالت و انصاف (p < 0/01 و 538 / r =0 ) و کمترین همبستگی با فروتنی ( 01 / p < 0 و 483 / r = 0 ) بود.
    نتیجه گیری
    وجود رابطه معنادار بین اخلاق حرفه ای و جامعه پذیری سازمانی در میان کارکنان معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیانگر همبستگی نزدیک این دو متغیر با هم بود. نتایج حا کی از آن است که وجود ارتباط معنی دار می تواند در ارتقاء کیفیت عملکرد سازمان موثر و راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: پژوهش های مشاهده ای، اخلاق در پژوهش، کمیته اخلاق در پژوهش
  • شهرام یزدانی، معصومه ایمان پور* صفحات 272-284
    زمینه و هدف
    مفهوم اخلاق حرفه ای یکی از مفاهیم انتزاعی و گنگ بوده و در متون تعاریف مختلفی از آن ارائه شده است. آنالیز این مفهوم برای رسیدن به درک مشترک و تدوین استانداردهای رفتاری و طراحی سنجه های ارزشیابی اهمیت اساسی دارد. هدف این مطالعه ارائه تعریف جامعی از مفهوم اخلاق حرف های در آموزش دانشگاهی و شناسایی ابعاد و سازه های تشکیل دهنده آن بود.
    روش بررسی
    به منظور تبیین مفهوم اخلاق حرفه ای در آموزش دانشگاهی از روش هشت مرحله ای تحلیل مفهوم والکر و اوانت استفاده شد. بدین ترتیب که بعد از مرور گسترده منابع و متون، 38 منبع مرتبط وارد مطالعه شدند که با مرور 21 منبع، اشباع داده حاصل شد و ویژگی ها، ابعاد، سازه ها، پیش آیندها و پی آیندهای مفهوم مورد نظر استخراج و آشکار شدند.
    یافته ها
    نتایج بررسی متون و تحلیل مفهوم نشان داد اخلاق حرف های در آموزش دانشگاهی در راستای عمل به تعهدات حرفه ای اساتید شکل گرفته و دارای چهار ویژگی اساسی اتیکت حرفه ای، اخلاق در تعاملات اجتماعی حرفه ای، اخلاق در مسائل و کارکردهای تکنیکی حرفه ای، ارزش ها و باورهای درون فردی اختصاصی حرفه بوده و نیازمند برخورداری اساتید از توانمندی های اخلاقی شامل حساسیت اخلاقی، دانش اخلاقی، استدلال اخلاقی و خودتنظیمی اخلاقی است.
    نتیجه گیری
    شناسایی مولفه ها و ویژگی های اخلاق حرفه ای در آموزش دانشگاهی به ایجاد درک مشترک از این مفهوم منجر شده و به تدارک راهکارهای ارتقاء اخلاق حرفه ای اساتید که از الزامات تضمین کیفیت عملکرد حرفه ای اساتید است، کمک کرده و گام بنیادین در طراحی ابزارهای سنجش آن می باشد
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تدریس، آموزش عالی، آنالیز مفهوم
  • محمد عظیمی* صفحات 285-300
    زمینه و هدف
    آموزش بهداشت و ارتقای سلامت به عنوان یک منبع مهم در توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فردی مطرح می شود، توجه به این امر خطیر از وظایف مهم دولت ها به شمار می رود. لذا برای همه ی انسان ها دستیابی به این هدف ارزشمند، یعنی کسب سلامت و شناسایی بحرا نهای موجود نیازمند آموزش است.
    روش بررسی
    مطالعه کیفی حاضر با رویکرد پدیدار شناسی در تابستان 1395 بر روی 15 متخصص تعلیم و تربیت و آموزش بهداشت به روش نمونه گیری هدفمند و تا اشباع داده ها ، با رعایت محرمانه بودن اطلاعات و امکان ترک مطالعه در هر زمان که مایل بودند، ادامه یافت. روش جمع آوری داده ها از طریق صاحبه عمیق باز و نیمه ساختار یافته انجام گرفت. تمام
    مصاحبه ها ضبط و سپس، کلمه به کلمه دست نویس شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با تحلیل و ادغام مولفه های اصلی ، 2 مولفه اصلی شناسایی و با تحلیل مولفه های اصلی، 19 مولفه فرعی استخراج گردید. مولفه اصلی نیازها در سطح کلان شامل جامع بودن مطالب کتب درسی، عدم بیان صرف مشکلات بهداشتی در کتب درسی، ایجاد علاقه به مسائل آموزش بهداشت، تربیت معلمان متخصص و علاقه مند به آموزش بهداشت، درک وابستگی متقابل بین وجوه اقتصادی، سیاسی و آموزش بهداشت توسط مسئولان، تدوین برنامه جامع آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، اتخاذ رویکردهای جدید در آموزش بهداشت، فراهم کردن امکانات و تجهیزات آموزشی، فراهم کردن منابع علمی و اطلاعاتی در زمینه ی آموزش بهداشت، تخصیص بودجه لازم و کافی، تجدید نظر در محتوای کتابهای درسی، افزایش کیفیت چاپ کتاب های درسی است و مولفه اصلی نیازها در سطح مدارس شامل رعایت استانداردهای بهداشتی در در محیط و ساختمان مدارس، آموزش بهداشت اولیا در کنار دانش آموزان، آموزش بهداشت معلمان، کارکنان و مسئولان مدارس، آموزش مفاهیم بهداشتی از طریق شیوه های نوین تدریس، اتخاذ تدابیری برای حضور فعال دانش آموزان در طبیعت و لمس آن از نزدیک، علاقه مند کردن دانش آموزان به آموزش بهداشت و ارتقای سلامت از طرق مختلف آموزش مفاهیم بهداشتی در خارج از کلاس است
    نتیجه گیری
    از میان 19 محور به دست آمده از تحلیل پاسخ های مصاحبه شوندگان به پرسش اول، تربیت معلمان متخصص و علاقه مند به آموزش بهداشت از طرق مختلف از مهم ترین نیازهایی است که نظام آموزشی باید پاسخگو باشد.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، شناسایی نیازها، متخصصین، مدارس
  • نفیسه سادات نکویی*، مرجان بیگی، مهتاب رضاپور صفحات 301-309
    زمینه و هدف
    پس از زایمان دورانی مهم برای سلامت مادر و نوزاد است. عملکرد صحیح مادر در زمینه احکام شرعی پس از زایمان علاوه بر تاثیر معنوی، باعث آرامش مادر و برقراری رابطه مناسب تری با همسر می شود. با توجه به اهمیت ارزیابی آگاهی، این مطالعه باهدف ارزیابی این موضوع در ارتباط با احکام شرعی پس از زایمان اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی پیمایشی در 421 مادر بستری در بخش های پس از زایمان بیمارستان های شهر اصفهان به روش نمونه گیری سهمیه ای آسان از دی تا اسفند 92 انجام شد. پرسشنامه 2 قسمتی توسط مادران تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی تحلیلی و نرم افزار SPSS آنالیز شد. (p<0.05)
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که آگاهی اکثر شرکت کنندگان در زمینه احکام شرعی پس از زایمان کم بود. میانگین نمره آگاهی کلی آنها 38 / 27 (از 100 نمره) با انحراف معیار 05 / 23 بود. میزان آگاهی با سن مادر، سن همسرش، تعداد حاملگی و زایمان. شغل همسر رابطه مثبت معنی داری داشت.( 05 / p<0 ) اما با شغل مادر و تحصیلات او و همسرش رابطه معنی داری مشاهده نشد ( 05 / p>0)
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح آگاهی پایین واحدهای موردپژوهش در مورد احکام شرعی پس از زایمان، لازم است متولیان مذهبی کشور و نیز مسئولین امر بهداشت و درمان توجه ویژه ای به آموزش این احکام جهت زنان باردار و زایمان کرده داشته باشند.
    کلیدواژگان: آگاهی، مذهب، مراقبت بعد از زایمان، نفاس
  • غفار کریمیان پور*، مسعود مرادی صفحات 310-322
    زمینه و هدف
    سکوت سازمانی نقش مهمی در موفقیت و شکست سازمان دارد و جو منفی را بر علیه ابراز ایده های جدید و تسهیم اطلاعات فراهم میکند. از طرف دیگر امروزه اشتیاق کارکنان به شغل خود و مدیریت دانش موجود در ذهن این کارکنان از عوامل موثر بر موفقیت و بقای سازمانی محسوب می شوند که ضرورت مطالعه این دو متغیر را ایجاب می کند. هدف این تحقیق بررسی رابطه بین مدیریت دانش و اشتیاق شغلی با سکوت سازمانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.
    روش بررسی
    جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 130 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت دانش کنراد و نیومن ( 1999)، پرسشنامه اشتیاق شغلی سالانوا و شوفلی (2001 ) و پرسشنامه سکوت سازمانی ونداین (2003 )استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها مورد تایید اساتید صاحب نظر قرار گرفته و پایایی آنها به ترتیب 89/ 0، 79/ 0 و 76/ 0 به دست آمده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss و از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین مدیریت دانش 58/86 ، میانگین نمره اشتیاق شغلی کارکنان 79 / 53 و میانگین نمره سکوت سازمانی کارکنان 09 / 45 بود. نتایج تحلیل داده ها نشان داد بین متغیر مدیریت دانش با سکوت سازمانی همبستگی منفی (727 / R= - 0) و بین متغیر اشتیاق شغلی با سکوت سازمانی همبستگی منفی و معنی دار ( 688 / R=-0 ) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق حاکی از آن است که مدیریت دانش و اشتیاق شغلی کارکنان می تواند سکوت سازمانی در دانشگاه را کاهش دهد. یعنی مدیران دانشگاه می توانند با مدیریت دانش موجود در ذهن کارکنان و همچنین فراهم کردن زمینه لازم برای افزایش اشتیاق شغلی کارکنان نسبت به کاهش سکوت در دانشگاه نسبت به مسائل و مشکلات اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، مدیریت دانش، اشتیاق شغلی
  • فریبا عباسی خامنه، کامران حاجی نبی*، لیلا ریاحی صفحات 323-332
    زمینه و هدف
    شیوه ی رهبری از اساسی ترین عناصر مدیریتی موثر بر ارائه خدمات است و نقش رهبری بالینی به عنوان یک عامل مهم در بهبود کیفیت مراقبت و ایمنی بیمار به خوبی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط شایستگی های رهبری بالینی ماماها با شاخص های بیمارستان دوستدار مادر انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی است که در 8 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده است. جامعه ی پژوهش را کلیه ماماهای بیمارستان های مذکور( 200 نفر)، تشکیل میدادند که به صورت سرشماری نمونه گیری شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ی خودارزیابی و فرم های اطلاعاتی بیمارستان ها بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 20SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این بررسی 82.5 % افراد، سابقه ی پست مدیریتی نداشته و 1.87 % آنان هیچ دوره ی مدیریتی نگذرانده بودند. ماماها شایستگی های رهبری بالینی خود را در سطح خیلی بالا (میانگین: 3.52 ) ارزیابی کردند. در سطوح 2 و3 بیمارستانی، تفاوتی در این خصوص دیده نشد. بین شایستگی های رهبری بالینی ماماها با میانگین شاخص های بیمارستان دوستدار مادر( شاخص سزارین، ایندا کشن، اپ یزیاتومی و استفاده از ب یدردی دارویی) همبستگی منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    سطح آمادگی و بلوغ سازمانی کارکنان در تعیین سبک رهبری سازمان موثر است و در صورت مناسب بودن آن، مدیران می توانند با حمایت و تشویق و برقراری ارتباط مناسب با کارکنان، از توانایی ایشان برای اخذ تصمیمات بهتر و ارتقاء کیفیت خدمات بهره ببرند.
    کلیدواژگان: رهبری بالینی، ماما، بیمارستان دوستدار مادر، کیفیت خدمات
  • سید ماهیار شریعت پناهی* صفحات 333-350
    زمینه و هدف
    در مطالعات تاریخ پزشکی، شاخه جراحی در طب دوره اسلامی، کمتر موردبررسی همه جانبه و تخصصی قرارگرفته است؛ لذا هدف از این تحقیق نشان دادن برخی از ابتکارات و دستاوردهای مهم و تاثیرگذار جراحان عصر اسلامی در این زمینه بوده است. با توجه به محدوده موضوعی گسترده، اندام کلیوی- ادراری انتخاب گردید تا ظرافت و حساسیت این اندام ها، زوایای بیشتری از نوآوری های این دوره را به نمایش گذاشته است.
    روش بررسی
    روش تحقیق کیفی و از نوع توصیفی- تحلیل بوده است و با این روش محتوای متون مرجع دانش جراحی دوره اسلامی موردبررسی نقادانه و تحلیل قرارگرفته است. بر این اساس، آثار شاخص و مرجع این دوره گلچین شده است با این هدف بازه زمانی قرن سوم هجری، آغاز تالیفات اصیل در این حوزه تا قرن سیزدهم هجری که ورود طب نوین به جهان اسلام است، انتخاب گردید. سپس اصول و تکنیک های ثابت جراحان در زمینه جراحی کلیه، مثانه و مجرای ادراری، مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است؛ درنهایت با روش استقرایی اصول و تکنیک های رایج در این حوزه مشخص شده است.
    یافته ها
    اصول ثابت و رایج جراحی شامل: تشخیص افتراقی، اصول احتیاطی، ممانعت از خونریزی: مانند داغ زدن، نشستن در آبزن، پاشیدن ترکیبات قابض، حجامت و بستن محل زخم بوده است؛ پس از جراحی، اصول بهداشتی در موضع جراحی شده نیز توسط همه جراحان مورد تاکید بوده است؛ یافته های تحقیق این تکنیک های جراحی اندام کلیوی-اداری را مطرح کرده است: داغ میخی کلیه و مثانه، داغ مخصوص انواع مختلف فتق، شکافتن با تکنیک بزل، سلاخ کردن، شکاف زدن عرضی، البته در این دوره از تکنیک قطع کردن به دلیل خطرات بسیار استفاده نمی شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق موید این فرض بوده است که برخی اصول و تکنیک های ثابت در این مقطع زمانی از شرق تا غرب جهان اسلام موردپذیرش و متداول بوده است. در زمینه تکنیک های جراحی سه روش عمده شامل: داغ کردن،شکافتن و قطع کردن بوده است و در زمینه اصول ثابت نیز شامل تشخیص افتراقی، رعایت اصل اخلاقی عدم آسیب رسانی به بیمار، جلوگیری از خونریزی، بخیه زدن و ضدعفونی کردن موضع زخم بوده است.
    کلیدواژگان: جراحی، کلیه، مثانه، فتق، اصول، تکنیک، دوره اسلامی
|
  • Alireza Parsapour *, Kiarash Aramesh Pages 247-257
    Observational studies raise less ethical challenges in comparison to interventional studies. As a result, sometimes, the necessity of Ethical Review of these studies has been neglected. Generally, there are several ethical considerations in each step of observational studies in managerial approach that have been discussed in this paper. These steps include research question, design of study and protocol, collecting information, Inducements, documentation and communication of study results. The most important ethical considerations of information collection are obtaining informed consent from research subjects and maintaining confidentiality which menans that respect for privacy and autonomy of research subjects are very important, especially during the use of health records, interview with sever patients and research on incompetent patients. Investigator can provide a motivation for research subjects, but an inappropriate inducement is not acceptable. Because of these Ethical considerations, each observational study should be reviewed by Research Ethics Committee
    Keywords: Observational studies, research ethics, Research Ethics Committee
  • Amir Hossein Mohammad Davodi * Pages 258-271
    Background And Objective
    The strategic role of professional ethics in government agencies and organizations has been emphasized by many scholars. Strategic management professionals consider good ethics to be a prerequisite for good strategic management. The purpose of this study was to investigate the status of professional ethics among the staff of the Ministry of Health, Medical Education and Education, and its socialization.
    Methods and Materials: The research is applied in a descriptive-correlative way. According to the Morgan table, the sample size was determined 153 people and samples were selected randomly. Data were collected by two questionnaires: Ralph Cutz standard socialization questionnaire and Murray’s professional ethics questionnaire, whose validity was confirmed and Their reliability was measured using Cronbach’s alpha coefficient and SPSS software. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods such as Pearson correlation test, simple linear regression, Kolmogorov-Smirnov test and Shyprov-Wilk test using SPSS and PLS software.
    Results
    Findings indicate a significant relationship between organizational socialization and accountability (r=0.517 , P
    Conclusion
    There is a significant relationship between professional ethics and organizational socialization among employees of the Ministry of Health and Medical Education Expresses the close correlation of these two variables together. The results indicate that a meaningful relationship can be effective in promoting the quality of organization’s performance.
    Keywords: Professional Ethics, Organizational Socialization, Medical Education, Ministry of health
  • Shahram Yazdani, Masoomeh Imanipour * Pages 272-284
    Background And Objective
    Professional ethics in higher education is an abstract and ambiguous concept for which different definitions have been proposed. Analyzing this concept is essential to reach a united perception, setting behavioral standards and preparation of scales for evaluation. The purpose of this study was to propose a comprehensive definition of professional ethics in higher education and to identify its dimensions and constructs.
    Methods and Materials: Walker and Avant’s eight-step model was used to analyzing the concept of professional ethics in higher education. After extensive review of all literatures, 38 relevant articles were included in the study. Data saturation was done by analyzing 21 articles and characteristics, dimensions, constructs, antecedents and consequents of the concept were derived.
    Results
    The results of literature review and concept analysis showed professional ethics in higher education forms with regard to performing professional commitments of professors and has four essential characteristics which are professional etiquette, ethics in professional social behavior, ethics in professional technical functions and issues, intrapersonal professional values and beliefs, and needs ethical competencies in professors including ethical sensitivity, ethical knowledge, ethical reasoning and ethical self-regulation.
    Conclusion
    Identification of the elements and attributes of concept of professional ethics in higher education causes in common sense of this concept. As well, it contributes in planning the developmental strategies for optimization of professional ethics in professors as a necessity for high quality assurance of their professional performance and is a fundamental step in designing its evaluation measures.
    Keywords: Professional Ethics, Teaching, Higher Education, Concept Analysis
  • Mohammad Azimi * Pages 285-300
    Background And Objective
    Health education and health promotion as an important source of economic development, social and individual arises, given the important task of governments is critical. So for all human beings to achieve this worthwhile goal, namely health and barriers in the layers that need training.
    Methods and Materials: This qualitative study with a phenomenological approach in the summer of 1395 on 15 educators and health education Targeted sampling and saturation data, in compliance with the confidentiality of information and the possibility to leave the study at any time were continued. The method of collecting data through open and semi-structured deep interview was conducted. All interviews were recorded and transcribed, word for word handwritten and were analyzed.
    Results
    Integration with analysis the main components, 2 main components were identified and by analysis of the main components, 19 sub-components were extracted. The main component of the needs at the macro level is the comprehensiveness of the content of the textbooks, the failure to express health problems in the textbooks, the interest in health education issues, the training of specialist teachers and the interest in health education, the understanding of the interdependence between economic, political and health education by Establishment of comprehensive health education and health promotion programs, adopting new approaches to health education, providing educational facilities and facilities, providing scientific and information resources in the field of health education, allocating necessary and adequate funding, reviewing the content of textbooks, Increasing the quality of printing textbooks is a key component At the school level, the following are included: observance of health standards in the school environment, school health education, student health education, teacher health education, staff and school officials,teaching health concepts through new teaching methods, taking measures for active participation of students in The nature and the touch of the close, the interest of students in health education and health promotion, is through teaching different health concepts outside the classroom.
    Conclusion
    Of the 19 axes obtained from the analysis of respondents’ responses to the first question, the training of specialized teachers interested in health education is one of the most important needs of the educational system to be accountable
    Keywords: Health education, health promotion, Identifying needs, Specialists, schools
  • Nafiseh Sadat Nekuei * Pages 301-309
    Background And Objective
    The postpartum period is important for health of the mother and baby.Proper functioning of postpartum women in religious orders, in addition to spiritual influence, causing comfort and a better relationship with her partner. Given the importance of knowledge this study was conducted to assess this issue in relation to postpartum religious orders.
    Methods and Materials: This is a cross-sectional survey in 421 women in postpartum wards of hospitals in Isfahan were studied by use of quota and easy sampling from January to March of 2014.2-part questionnaire was completed by women. Data were analyzed using descriptive statistical analysis and SPSS software (P
    Results
    The results showed that the knowledge of the majority of participants in the field of postpartum religious orders was low. Average score of their general knowledge in this field was 27/38(23/05). (From 100) Knowledge of woman had a significant positive relationship with age, husband’s age, number of pregnancies and deliveries and husband’s job. (p0/05).
    Conclusion
    Due to low awareness level of the subjects about postpartum religious orders, religious authorities, as well as health authorities need to pay special attention to education this subject for pregnant and postpartum women.
    Keywords: Knowledge, Religion, postnatal care
  • Ghaffar Karimianpour * Pages 310-322
    Background And Objective
    Organizational silence plays an important role in the success or failure of organization and it provides negative atmosphere against expressing new ideas and sharing information. On the other hands, today employees’ engagement in their jobs or works and knowledge management in their minds are factors affecting organizational success and survival that is required for studying these two variables. The aim of this study was to investigate the relationship between knowledge management and work engagement with employees’ organizational silence in medical science university of Ardabil.
    Methods and Materials: Population of this study consisted of all employees of medical science university of Ardabil. 130 samples were selected using convenience sampling. Newman and Conrad knowledge management (1999), Schoufeli and Salanova work engagement questionnaire (2001) and Vandayn organizational silence questionnaire (2003) were used to collect data. Content validity of the questionnaire was approved by professors obtained respectively 0.89, 0.79 and 0.76. Spss software and descriptive and inferential statistical methods were used to data analysis.
    Results
    Mean of knowledge management was 58.86, mean score of work engagement of employees, 53.79 and mean score of their organizational silence, 45.09. The results of data analysis showed a negative correlation between the knowledge management variables with organizational silence (R= 0.727) and a significant negative correlation between work engagement variable with organizational silence (R= 0.688).
    Conclusion
    The results suggest that knowledge management and work engagement of employees can reduce organizational silence at university. It means that heads of university can act on reducing organizational silence by managing current knowledge in employees’ mind and providing necessary context for increasing employees’ work engagement.
    Keywords: knowledge management, work engagement, Organizational silence
  • Kamran Haji Nabi *, Lila Riyahi, Fariba Abbasi Pages 323-332
    Background And Objective
    The leadership style is the most important and basic management elementsthat effective on service delivery and quality of patient care.Clinical leadership role as an important factor in achieving improved quality care and patient safety is well-known.So the purpose of this study was to determine the relationship between clinical leadership competencies of midwives has been done indices mother-friendly hospital with Mother Friendly Hospitals Indicators.
    Methods and Materials:This is a correlation study which was conducted in eight hospitals of Iran University of Medical Sciences. Research community was all the midwives ofmentioned hospitals. Samples were selected by census method (n: 200). Data gathering tools were self-assessment questionnaires and hospital information form.For data analysis, SPSS version 20 was used.
    Results
    Based on the survey results, 82.5% did not have a history of managerial positions and 87.1% of them had not passed any management course. Midwives, level of clinical leadership competencies assessed as very high (mean: 3.52). Among the areas of leadership in clinic of Level 2 and 3 there was no difference between the two levels. Between clinical leadership competencies of midwives with index average of mother-friendly hospital there was a negative correlation.
    Conclusion
    The level of preparedness and organizational maturity of staff affect the leadership style of every organization including hospitals.If the employees are mature enough to perform well,they should be supported and encouraged by managers and be involved in making better decisions and quality improvement of the organization.
    Keywords: Clinical Leadership, Midwife, Mother, friendly hospital, Quality services
  • Seyyed Mahyar Shariat Panahi * Pages 333-350
    Background And Objective
    In the history of medicine, the surgical branch of Islamic medicine has been less widely studied, Therefore, the purpose of this study was to show some of the important and influential achievements of the Islamic Surgeons in this field. Regarding the wide range of subjects, the renal-urinary organs were selected until The elegance and sensibility of these organs have shown more angles than the innovations of this period.
    Methods and Materials: Research Methodology have been Qualitative and descriptive-analytic type And with this method The content of the reference texts of surgical knowledge of the Islamic period has been reviewed critically and analyzed. Accordingly, the index and reference works of this period have been completed With this aim The period of the 3rd century AH, the beginning of original publications in this area until the 13th century AH, which the introduction of modern medicine into the Islamic world, was chosen. Then The principles and techniques of the surgeon have been thoroughly investigated; Then the principles and techniques of the surgeons in the field of renal, bladder, and urethral surgery have been analyzed. Eventually, By inductive method, The basic principles and techniques of this area are outlined.
    Results
    The basic and consistent principles of surgery have been included: Differential diagnosis, precautionary measures, prevention of bleeding: such as hot flashes, sitting in a water pool, spraying styptic compounds, phlebotomy and closure of the wound site. After surgery, the principles of health at the surgical site were also emphasized by all surgeons. The findings of this research have suggested the following surgical procedures for the renal-edema organs: Cauterize of kidney and bladder with Hot Tools, Cauterize different hernia, Splitting with the technique of removing the inner fluid, lift and split, Split from width, Of course in this period Because of the huge dangers, is not used from cut off technique.
    Conclusion
    The research results confirmed this assumption That Some basic principles and techniques have been accepted at this time from the East to the West of the Islamic World. In the field of surgical techniques, three main methods were: Cauterize, splitting, and cutting And in this context, constant principles also included:Differential Diagnosis, Observing the moral principle of non-harming the patient, Avoid bleeding, stitching and disinfecting the wound site.
    Keywords: Surgery, Kidney, Bladder, Hernia, Principles, Technique, Islamic Period