فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:10 Issue: 39, 2018

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:10 Issue: 39, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهروز اکبرزاده*، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، احسان زارعیان صفحات 53-59
    اهداف
    رویکرد برنامه ریزی عصبی- کلامی (NLP) به ارتباط مشخص بین فرآیندهای عصب شناختی، زبانی و الگوهای رفتاری که از طریق برنامه ریزی یاد گرفته می شود، اشاره می کند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر آموزش راهبردهای برنامه ریزی عصبی- کلامی بر خودکارآمدی، اعتمادبه نفس ورزشی و عملکرد ورزشکاران معلول و جانباز بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 30 نفر از ورزشکاران معلول و جانباز جسمی- حرکتی که عضو دو تیم والیبال نشسته گسترش فولاد تبریز و شهرداری تبریز در سال 95-1394 بودند، به روش هدفمند انتخاب شده و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده، پرسش نامه خودکارآمدی عمومی، اعتمادبه نفس ورزشی و آزمون عملکردی اسمیت و هانفورد بود. تمامی شرکت کنندگان مهارت های اختصاصی والیبال نشسته را در مدت زمان 24 جلسه در طول 2 ماه تمرین کردند. گروه آزمایش علاوه بر تمرینات اختصاصی والیبال، 18 جلسه 30دقیقه ای به آموزش و تمرین راهبردهای برنامه ریزی عصبی- کلامی پرداخت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 23 و توسط آزمون های تحلیل کوواریانس چندمتغیره و T وابسته انجام شد.
    یافته ها
    اعتمادبه نفس ورزشی (33.47=F) و خودکارآمدی عمومی (41.06=F) در گروه آزمایش به طور معنی داری از گروه کنترل بیشتر بود و 65.0% و 69.5% تغییرات در متغیرهای اعتمادبه نفس ورزشی و خودکارآمدی عمومی در گروه آزمایش به وسیله راهبردهای NLP تبیین شد (0.001p<). همچنین تفاوت متغیر عملکرد در پیش آزمون- پس آزمون براساس آنالیز بازی ها (9.06=t) و نمره مربیان (11.04=t) برای گروه آزمایش معنی دار بود (0.001p<).
    نتیجه گیری
    آموزش راهبردهای برنامه ریزی عصبی-کلامی باعث افزایش خودکارآمدی، اعتمادبه نفس ورزشی و عملکرد ورزشکاران معلول و جانباز می شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی عصبی- کلامی، اعتمادبه نفس ورزشی، خودکارآمدی، عملکرد ورزشی، معلول، جانباز
  • مسعود صادقی، معصومه شفیعی*، عاطفه مبشر صفحات 61-67
    اهداف
    افراد مواجه شده با آسیب، رویکرد انعطاف پذیری در مواجهه با استرس ندارند و به دنبال معنای جدیدی برای زندگی نیستند. با توجه به اهمیت این امر، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش دلسوزی به خود بر انعطاف پذیری شناختی و معنای زندگی در افراد مواجه شده با انفجار مین منجر به نقص عضو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 40 نفر از افراد مواجه شده با انفجار مین منجر به نقص عضو که در نیمه اول سال 1396 تحت حمایت بنیاد شهید شهرستان گیلان غرب بودند، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 20نفری آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه انعطاف پذیری شناختی و پرسش نامه معنای زندگی (MLQ) استفاده شد. برای گروه آزمایشی 8 جلسه آموزش دلسوزی به خود اجرا شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از تعدیل نمرات پیش آزمون، میانگین نمرات انعطاف پذیری شناختی (11.22=F) و زیرمولفه های ادراک کنترل (13.16=F) و ادراک چندین راه حل (5.64=F) و میانگین نمرات معنای زندگی (13.24=F) و زیرمولفه های معنای حاضر در زندگی (3.78=F) و جستجوی معنا در زندگی (19.07=F) در گروه آزمایش به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (0.05>p).
    نتیجه گیری
    درمان متمرکز بر دلسوزی به خود در بهبود انعطاف پذیری شناختی و معنای زندگی در افراد مواجه شده با انفجار مین منجر به نقص عضو موثر است.
    کلیدواژگان: آموزش دلسوزی به خود، انعطاف پذیری شناختی، معنای زندگی، نقص عضو
  • اکبر عطادخت، ساناز عینی*، رامین تقوی صفحات 69-74
    اهداف
    حساسیت سیستم های فعال سازی و بازداری رفتاری می تواند در تداوم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در جانبازان نقش داشته باشد. با توجه به اهمیت این امر، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی تکانشگری و اجتناب تجربی جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه براساس سیستم های فعال سازی و بازداری رفتاری انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 120 نفر از جانبازان تحت درمان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در بیمارستان روان پزشکی ایثار اردبیل در سال 1396 با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس سیستم های بازداری/فعال سازی رفتاری، پرسش نامه تکانشگری (BIS-11) و پرسش نامه پذیرش و عمل (AAQ) بود. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21 و توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت.
    یافته ها
    4/65% واریانس اجتناب تجربی و 1/79% واریانس تکانشگری جانبازان مبتلا به PTSD به وسیله سیستم های بازداری و فعال سازی رفتاری تبیین شد (0.001=p). سیستم بازداری رفتاری (0.167=β) و حساسیت به پاداش (0.066=β) به طور مستقیم و معنی دار اجتناب تجربی را پیش بینی کردند (0.001p<). همچنین حساسیت به پاداش (0.366=β) به طور مستقیم و معنی دار و بازداری رفتاری (0.132-=β) به طور معکوس و معنی دار تکانشگری جانبازان مبتلا به PTSD را پیش بینی نمودند (0.001p<).
    نتیجه گیری
    حساسیت سیستم های بازداری و فعال سازی رفتاری باعث افزایش اجتناب تجربی و تکانشگری در جانبازان مبتلا به PTSD می شود. بنابراین با کاهش دادن فعالیت سیستم های مغزی/رفتاری می توان اجتناب تجربی، تکانشگری و نیز علایم PTSD را در جانبازان تعدیل کرد.
    کلیدواژگان: سیستم های فعال سازی- بازداری رفتاری، اجتناب تجربی، تکانشگری، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • محبوبه سادات هدی*، مصطفی علامی، مرضیه عسگری صفحات 75-83
    اهداف
    با ارزیابی رضایت کاربران از پروتز و خدمات پروتزی می توان به اصلاح ساختار خدمات رسانی و افزایش میزان رضایت مندی از نحوه ارایه خدمات دست یافت. هدف این مطالعه، ارزیابی رضایت کاربران از پروتز و خدمات پروتزی در تهران بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی به روش پیمایش، 388 کاربر مراجعه کننده به شرکت متد در شهر تهران شامل افرادی که پروتز دریافت و از خدمات آن استفاده کرده بودند، در مدت 13 ماه، از ابتدای ماه دی 1393 تا پایان ماه دی 1394 به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای ارزیابی رضایت کاربران از پروتز و خدمات آن، از ابزار پرسش نامه استاندارد OPUS (بررسی ارتز و پروتز کاربر) و تکنیک مصاحبه تلفنی استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 23 و توسط آزمون های همبستگی پیرسون، ANOVA، T دوگروهه مستقل و آزمون تعقیبی شفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    رضایت از وسیله 45.5% و رضایت از خدمات 66.2% بود. رضایت از وسیله در سطح کم و رضایت از خدمات در سطح زیاد ارزیابی شد. بالاترین رضایت از وسیله و خدمات در بین گروه بی سوادان بود. رضایت از خدمات بین پنج گروه تحصیلی تفاوت معنی داری نشان داد (0.001=p).
    نتیجه گیری
    رضایت کاربران از خدمات پروتزی بیشتر از رضایت آنان از پروتز است. کاربران از وسیله (پروتز) رضایت بالایی ندارند، در حالی که از خدمات آن که به عملکرد نیروی انسانی مربوط است و تعامل و برقراری ارتباط و اصول مشتری مداری را در نظر دارد، رضایت نسبتا بالایی دارند. هر چه سطح تحصیلات کاربران بالاتر می رود، درصد رضایت از وسیله کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: قطع عضو، اندام تحتانی، اندام فوقانی، اعضای مصنوعی، رضایت
  • لیلا حسنی طباطبایی، علی شاکر دولق* صفحات 85-90
    اهداف
    بررسی ها نشان داده اند که ادراک خدا و امید به زندگی در سازگاری با بیماری های مزمن و پیامدهای آن دارای اهمیت هستند. هدف پژوهش حاضر مقایسه میزان ادراک خدا و امید به زندگی در بین جانبازان قطع نخاع، شیمیایی و افراد عادی بود.
    ابزار و
    روش ها
    طرح پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای است که از تیر تا مهر 1395 در شهر ارومیه انجام شد. 30 جانباز قطع نخاع به صورت تمام شمارشی، 50 جانباز شیمیایی به صورت تصادفی ساده و 50 نفر از افراد عادی به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل آزمون سنجش ادراک خدای گریلی و پرسش نامه امیدواری میلر (MHS) بود. داده ها توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری، آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بن فرونی با نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در نمره کل ادراک خدا بین دو گروه جانبازان شیمیایی و افراد عادی (0.001=p)، در مولفه چالش بین دو گروه جانبازان شیمیایی با افراد عادی (0.003=p) و جانبازان قطع نخاعی با افراد عادی (0.011=p) و در میزان امید به زندگی بین دو گروه جانبازان شیمیایی و قطع نخاعی (0.007=p) تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    میزان ادراک خدا و امیدواری به زندگی در بین جانبازان قطع نخاع، شیمیایی و افراد عادی متفاوت است.
    کلیدواژگان: ادراک خدا، امیدواری، جانبازان قطع نخاع، جانبازان شیمیایی
  • مرجان بذول نژاد، سمیه رباط میلی* صفحات 91-97
    اهداف
    یکی از عوامل آسیب رسان به ساختار خانواده، معلولیت یکی از اعضای خانواده است. معلولیت می تواند در اثر حوادثی همچون جنگ ایجاد شده باشد که گاه عضو ارشد خانواده، یعنی پدر را متاثر می سازد و فرزندان نیز با تاثیرپذیری از این مساله، دچار مشکلات جدیدی می شوند. هدف پژوهش حاضر، بررسی همبستگی ادراک از والدین و مولفه های آن با سبک دلبستگی و گرایش به ارتباط با جنس مخالف در دختران افراد جانباز بود.
    ابزار و
    روش
    در این پژوهش کاربردی از نوع توصیفی- همبستگی، 77 نفر از فرزندان دختر جانبازان ساکن شهر تهران در سال 1396 با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه های ارتباط والدینی (PBI)، دلبستگی بزرگسالان (AAQ) و پرسش نامه گرایش به جنس مخالف بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 23 و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون صورت گرفت.
    یافته ها
    ادراک از والدین (0.08=r) و مولفه های تلاش برای وابستگی (0.87=r) و رابطه عاطفی (0.91=r) با گرایش به ارتباط با جنس مخالف همبستگی مثبت و مولفه های بی تفاوتی (0.90-=r) و تشویق به استقلال (0.84-=r) با گرایش به جنس مخالف همبستگی منفی داشتند. همچنین همبستگی سبک دلبستگی با ادراک از والدین (0.85-=r) و مولفه های تلاش برای وابستگی (0.92-=r) و رابطه عاطفی (0.93-=r) منفی و با مولفه های بی تفاوتی (0.92=r) و تشویق به استقلال (0.89=r) مثبت بود. سبک دلبستگی و گرایش به جنس مخالف (0.92-=r) نیز با هم همبستگی منفی داشتند (0.01p<).
    نتیجه گیری
    ادراک از والدین با سبک های دلبستگی همبستگی منفی و با تمایل به ارتباط با جنس مخالف همبستگی مثبت دارد.
    کلیدواژگان: ادراک از والدین، جنس مخالف، سبک های دلبستگی، فرزندان، جانبازان
  • عبدالله شریعتی، اکرم دهقانی* صفحات 99-105
    اهداف
    از مهم ترین مشکلات برای افراد درگیر با جنگ، ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) است که با پیامدهای غیرقابل پیش بینی یا مخرب و بلندمدت برای فرد آسیب دیده، خانواده وی و اجتماعی که در آن زندگی می کند همراه است. سبک های مقابله با استرس در افراد و سبک های دفاعی از مواردی هستند که می توانند نقش موثری در ایجاد یا بازگشت علایم PTSD ایفا کنند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های مقابله ای و دفاعی رزمندگان دارای PTSD و فاقد آن اجرا شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای در سال 1395، تعداد 80 نفر از مردان شرکت کننده در جبهه های جنگ، در شهرستان نجف آباد با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند، بدین صورت که 40 نفر مبتلا به PTSD و 40 نفر فاقد اختلال بودند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های راهبردهای مقابله ای (CSQ)، سبک های دفاعی (DSQ) و سلامت عمومی (GHQ) بود. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 21 و از طریق آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات در سبک مقابله ای هیجان محور در دو گروه تفاوت معنی داری داشت (0.006=p). همچنین تفاوت بین میانگین نمرات در سبک های دفاعی رشدنایافته در دو گروه معنی دار بود (0.028=p).
    نتیجه گیری
    رزمندگان دارای اختلال PTSD نسبت به رزمندگان بدون PTSD بیشتر از سبک مقابله ای هیجان محور و سبک دفاعی رشدنایافته استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه، مهارت های مقابله، سبک های دفاعی، جانبازان
  • مسلم عباسی*، ذبیح پیرانی، علیرضا زنگویی، محمدحسین زارعی صفحات 107-113
    اهداف
    به نظر می رسد که جنبه های شناختی و شخصیتی برخی از همسران جانبازان با توجه به ابعاد مختلف اثرگذاری پیامدهای جنگ بر زندگی آنان، تحت تاثیر قرار گرفته باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش شناختی ارتقای امید بر توانمندی های شخصیتی، انعطاف پذیری روان شناختی و بازسازی کارکرد شناختی همسران جانبازان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 50 نفر از همسران جانبازان شهر کازرون در سال 1396 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (25 نفر) و گواه (25 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه ارزش های فعال در عمل، پرسش نامه پذیرش و عمل (AAQ-II) و پرسش نامه توانایی های شناختی بود. گروه آزمایش به مدت 6 هفته، آموزش شناختی ارتقای امید را دریافت کرد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 23 و از طریق آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری صورت گرفت.
    یافته ها
    با کنترل اثرات پیش آزمون، بین گروه آزمایش و کنترل از نظر نمره کلی توانمندی های شخصیتی، انعطاف پذیری روان شناختی و بازسازی کارکردهای شناختی تفاوت معنی دار وجود داشت (0.0001=p). میانگین نمرات ابعاد توانمندی شخصیتی و ابعاد بازسازی کارکردهای شناختی نیز در گروه آزمایش پس از مداخله افزایش معنی دار داشت (0.05>p) که این افزایش تنها در مولفه های کنترل مهاری و توجه انتخابی و همچنین شناخت اجتماعی معنی دار نبود (0.05).
    نتیجه گیری
    آموزش شناختی ارتقای امید بر مولفه های توانمندی شخصیتی، انعطاف پذیری روان شناختی و بازسازی کارکرد شناختی همسران جانبازان تاثیر دارد، اما در مولفه های کنترل مهاری و توجه انتخابی و همچنین شناخت اجتماعی کارکرد شناختی تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: آموزش شناختی ارتقای امید، توانمندی های شخصیتی، انعطاف پذیری روان شناختی، کارکردهای شناختی، جانبازان
|
  • B. Akbarzadeh *, S.M.K. Vaezmousavi, E. Zareian Pages 53-59
    Aims: The Neuro-linguistic Programming approach (NLP) refers to a distinct connection between neurological and linguistic procedures and behavioral patterns learned through planning. The aim of this study was to investigate the effect of training neuro-linguistic programming strategies on self-efficiency, sport self-confidence, and performance of athletes with disabilities and veterans.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study with pre-test post-test design with control group, 30 veterans and physically-injured athletes, who were members of 2 sitting volleyball teams (Gostaresh-e-Foolade Tabriz and Shahrdarye Tabriz) were selected by purposeful sampling method and divided in experimental (15 people) and control (15 people) groups. The instruments used in this study included general self-efficiency scale, sport confidence questionnaire, and Smith and Hanford functional test. All participants trained special skills during 24 sessions over 2 months. The experimental group, besides specific volleyball exercises, completed 18 sessions (each session took 30 minutes), practicing neuro-linguistic programming strategies. The data were analyzed by SPSS 23, using multivariate covariance analysis and dependent sample t-test.
    Findings: In the experimental group, sport confidence (F=33.47) and general self-efficiency (F=41.69) were significantly higher than the control group, and 65.0% and 69.5% of the changes in sport confidence and general self-efficiency were explained by NLP strategies (p
    Conclusion
    Training neuro-linguistic programming strategies increases self- efficiency, sport self-confidence, and performance of athletes with disabilities and veterans.
    Keywords: Neuro-linguistic Programming, Sport Self-confidence, Self-efficiency, Athletic Performance, Disabled Person, Veteran
  • M. Sadeghi, M. Shafiei *, A. Mobasher Pages 61-67
    Aims: Individuals faced with an injury do not have the flexibility approach in dealing with stress and do not seek a new meaning for life. Regarding the importance of this issue, this study was conducted to investigate the effectiveness of self-compassion training on cognitive flexibility and meaning of life in individuals faced with mine explosion leading to maim.
    Materials And Methods
    In this experimental study with pre-test post-test design with control group, 40 people faced with mine explosion leading to maim, who were supported by martyr foundation of Gilan-e-Gharb in the first half of 2017, were randomly selected, using simple sampling method. They were divided into the experimental and control groups, each consisting of 20 people. A cognitive flexibility questionnaire and Meaning in Life Questionnaire (MLQ) were used for data collection. Eight sessions of self-compassion training were performed for the experimental group. The data were analyzed, using SPSS 21 software by multivariate covariance analysis.
    Findings: After modifying the pre-test scores, the mean scores of cognitive flexibility (F=11.22) and sub-components of perception of control (F=13.16), perception of several solutions (F=5.64) and mean scores of meaning in life (F=13.24), and the sub-components of the current meaning in life (F=3.78) and search for meaning in life (F=19.07) were significantly higher in the experimental group than the control group (p
    Conclusion
    The treatment focused on self-compassion was effective for improving the cognitive flexibility and meaning in life in people faced with mine explosion leading to maim.
    Keywords: Self-compassion, Cognitive Flexibility, Meaning in Life, Maim
  • A. Atadokht, S. Einy *, R. Tagavy Pages 69-74
    Aims: The sensitivity of behavioral activation and inhibition systems can play a role in the continuation of post-traumatic stress disorder (PTSD) in veterans. Regarding the importance of this issue, the present study was conducted with the aim of predicting the impulsivity and experiential avoidance of veterans with post-traumatic stress disorder based on the activation and behavioral inhibition systems.
    Instrument &
    Methods
    In the present descriptive correlational study, 120 veterans with post-traumatic stress disorders, hospitalized in Isar Psychiatric Hospital in Ardabil were selected, using available sampling method in 2017. The data were collected, using Behavioral Activation and Inhibition Systems Scale, Impulsivity questionnaire, and Acceptance and Action questionnaire. The data were analyzed by SPSS 21 software, using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis
    Findings: A total of 65.4% of the experiential avoidance variance and 79.1% of the impulsivity variance of veterans with PTSD were determined by behavioral activation and inhibition systems (p=0.001). Behavioral inhibition system (β=0.167) and sensitivity to reward (β=0.66) predicted experiential and avoidance significantly (p
    Conclusion
    The sensitivity of the behavioral activation and inhibition systems increases the experiential avoidance and impulsivity in the veterans with PTSD. Thus, by reducing the activity of brain/behavioral systems, it is possible to modulate experiential avoidance, impulsivity, and PTSD symptoms in veterans.
    Keywords: Behavioral Activation, Inhibition Systems, Experiential Avoidance, Impulsivity, Post-traumatic Stress Disorder, Veteran
  • M.S. Hoda *, M. Allami, M. Asgari Pages 75-83
    Aims: By assessing the users’ satisfaction with prosthesis and prosthetic services, it is possible to modify the service providing structure and increase satisfaction with the delivery of services. The aim of this study was to evaluate the users’ satisfaction with prosthesis and prosthetic services in Tehran.
    Instrument and materials: In this descriptive study with scrolling method, 388 users referred to Method Co. in Tehran, including those who received prosthesis and used the prosthetic services, were selected by census sampling method from the beginning of December 2014 to the end of January 2015. To assess the users’ satisfaction with prosthesis and its services, the standard Orthotics Prosthetics Users Survey (OPUS) and telephone interview technique were used. The data were analyzed by SPSS 23 software, using Pearson correlation, ANOVA, t-test, independent sample t-test, and Scheffe's post hoc test.
    Findings: The satisfaction level with device was 45.5% and the satisfaction level with service was 66.2%. The satisfaction with device was assessed at a low level and the satisfaction with services was assessed at a high level. The highest level of satisfaction with device and services was in the illiterate group. Satisfaction with services among 5 groups showed a significant difference (p=0.001).
    Conclusion
    Users’ satisfaction with prosthetic services is more than their satisfaction with prosthesis. Users are not highly satisfied with the device (prosthesis), while their satisfaction level is relatively high with services that relates to human performance engaged in communication and customer-oriented principles. The higher the education levels of the users, the lower the levels of satisfaction with the device.
    Keywords: Amputation, Lower Extremity, Upper Extremity, Artificial Limbs, Satisfaction
  • L. Hasani Tabatabai, A. Shaker Dioulagh * Pages 85-90
    Aims: Studies have shown that the perception of God and life expectancy are important in adapting to chronic diseases and their consequences. The purpose of this study was to compare the level of perception of God and life expectancy among the veterans with spinal cord injuries, chemical veterans, and ordinary people.
    Instruments &
    Methods
    The present study was a causal-comparative study conducted in Urmia in 2016. 30 veterans with spinal cord injuries were selected by census method, 50 chemical veterans were randomly selected and 50 ordinary people were selected by cluster sampling. The research instruments were perception of God Scale and Miller's Hope Questionnaire (MHS). Data were analyzed by multivariate analysis of covariance analysis, multivariate analysis of variance analysis and Bonferroni post hoc test, using SPSS 22 software.
    Results
    In the total score of perception of God, there was a significant difference between chemical veterans and ordinary people (p=0.001). In the challenge component, there was a significant difference between chemical veterans and ordinary people (p=0.003) and between veterans with spinal cord injuries and ordinary people (p=0/011). Also there was a significant difference in life expectancy between two groups of chemical veterans and veterans with spinal cord injuries (p=0.007).
    Conclusion
    There is a difference between the level of perception of God and the life expectancy among the veterans with spinal cord injuries, chemical veterans, and ordinary people.
    Keywords: Perception of God, Life Expectancy, Spinal Cord Injuries, Veterans
  • M. Bazoolnejad, S. Robatmili * Pages 91-97
    Aims: One of the factors damaging the family structure is the disability of a family member. Disability can be caused by events such as war; it may sometimes affect the senior family member, the father, and the children are also affected by this problem. The present study was conducted to evalualte the correlation of parental perception and its components with attachment style and tendency to communicate with the opposite sex in veterans’ daughters.
    Instruments and
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 77 veteran's daughters in Tehran, Iran were selected by voluntary sampling method. The research tools consisted of Parental Bonding Instrument (PBI), Adult Attachment Questionnaire (AAQ), and Tendency to Opposite Sex Questionnaire. The data were analyzed by SPSS 23, using Pearson correlation coefficient test.
    Findings: There was a positive correlation between parental perception (r=0.80) and the components of attempts to dependency (r=0.87) and emotional relationship (r=0.91) with tendency to the opposite sex, and there was a negative correlation between the components of indifference (r=-0.90) and encouragement for independence (r=-0.84) with tendency to the opposite sex. Also, the attachment style and parental perception (r=-0.85) had a negative correlation with the components of attempts to dependency (r=-0.92) and emotional relationship (r=-0.93), and had a positive correlation with the components of indifference (r=0.92) and encouragement for independence (r=0.89). Attachment style and tendency to the opposite sex (r=-0.92) had a negative correlation (p
    Conclusion
    Parental perception has a negative correlation with attachment styles and a positive correlation with the tendency to communicate with the opposite sex.
    Keywords: Parental Perception, Opposite Sex, Attachment Styles, Children, Veterans
  • A. Shariati, A. Dehghani * Pages 99-105
    Aims: One of the most important problems of people involved with the war is the Post-traumatic Stress Disorder (PTSD), which is associated with unpredictable or destructive consequences for the injured person, his or her family, and the commuinity in which he or she lives. Therefore, the present study was conducted with the aim of comparing the coping and defense styles in veterans with and without PTSD.
    Instrument and
    Methods
    In this causal-comparative descriptive study, in 2016, a number of 80 men, participated in the Iran-Iraq war, were selected from Najafabad, Iran by available sampling method; 40 of them suffered from PTSD and 40 had no disorder. The research tools were Coping Strategies Questionnaire (CSQ), Defense Styles Questionnaire (DSQ), and General Health Questionnaire (GHQ). The data were analyzed by SPSS 21 software, using multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Findings: The mean scores in emotion-oriented coping style were significantly different in the two groups (p=0.006). Also, the difference between mean scores in undeveloped defensive styles were significant in both groups (p=0.028).
    Conclusion
    Veterans with PTSD use emotion-oriented coping style and undeveloped defensive styles more than their peers in the control group.
    Keywords: Post-traumatic Stress Disorder, Coping Skills, Defensive Practice, Veterans
  • M. Abbasi *, Z. Pirani, A.R. Zanguei, M.H. Zarei Pages 107-113
    Aims: It seems that the cognitive and characteristic aspects of some of the veterans’ wives have been influenced by the consequences of war on their lives. The aim of this study was to evaluate the effect of hope promotion cognitive training on characteristic abilities, psychological flexibility, and cognitive functions reconstruction of veterans’ wives.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study with pre-test and post-test design with control group, 50 veterans’ wives from Kazeroon, Iran in 2017 were selected by available sampling method; they were randomly divided to two experimental (n=25) and control (n=25) groups. To collect the data, Cognitive Abilities Questionnaire, Acceptance and Action Questionnaire-II (AAQ-II), and Values in Action Inventory were used. The experimental group received cognitive hope promotion training for 6 weeks. Data analysis was performed by SPSS 23 software, using multivariate analysis of covariance analysis.
    Findings: By controlling the effects of pre-test, there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of overall score of characteristic abilities, psychological flexibility, and cognitive functions reconstruction (p=0.0001). Also, after the intervention, the mean scores of characteristic abilities and cognitive functions reconstruction increased significantly in the experimental group (p 0.05).
    Conclusion
    Hope promotion cognitive training has an effect on the characteristic abilities, psychological flexibility, and cognitive functions reconstruction of veterans’ wives, but it does not affect the inhibitory control and selective attention as well as social cognition.
    Keywords: Hope Promotion Cognitive Training, Characteristic Abilities, Psychological Flexibility, Cognitive Functions, Veterans