فهرست مطالب

مطالعات زن و خانواده - سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه مطالعات زن و خانواده
سال پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • مریم احمدیه *، جواد حبیبی تبار صفحات 9-30
    تحقیق حاضر به بررسی چگونگی پرداخت فاضل دیه از طرف خانواده زن مقتول به قاتل در انجام قصاص پرداخته و با استفاده از منابع کتابخانه ای و روش تحقیق توصیفی و تحلیل نظر فقی هان ، بیان داشته که قتل چه از طرف مرد و چه از طرف زن واقع شده باشد،در درجه اول حکم یرای هر یک از ایشان قصاص است. و با توجه به نظر برخی فقها نسبت به تفاوت عدم پرداخت فاضل دیه از طرف خانواده های فقیر و غیر فقیر ،توجه قانونگذار را به اصلاح و تغییر شکلی قانون فعلی معطوف می دارد.اما نکته قابل اهمیت اینکه سیاست جنایی با رویکرد جدیدی که دارد تدوین قانون را، به عنوان سیاست جنایی تقنینی، تنها یکی از ابزار می داند لکن ابزارهای دیگری چون عملکرد مقامات اجرایی و قضایی و در مواردی با اجازه شرع و قانون، مشارکتهای مردمی تاحدود قابل توجهی می تواند اشکالات موجود را مرتفع سازد. مطابق آیات شریفه قرآن در موضوع فعلی توصیه به عفو و گذشت و همیاری و همدلی مردم نسبت به یکدیگر، یادآور سیاست جنایی قضایی و مشارکتی است که مقامات قضایی می توانند در این زمینه قدمهای موثری بردارند و درصورت تصمیم خانواده ها به اجرای قصاص، برای احقاق حق خانواده فقیر تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: سیاست جنایی، فاضل دیه، قصاص مرد، ولی زن مقتول، مجازات
  • فاطمه کلانتری*، سعید قنبری، مجتبی حبیبی، ابراهیم علیزاده صفحات 31-59
    پژوهش حاضر با هدف الگویابی رابطه میان نظام های مغزی-رفتاری و تعارضات بین والدین با مشکلات هیجانی-رفتاری نوجوانان با میانجی پاسخ های شناختی-هیجانی-رفتاری انجام شد. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری در این پژوهش، کلیه دانش آموزان دوره متوسطه اول و دوم شهرستان قدس استان تهران بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای،665 نفر از آن ها انتخاب شده بودند. ابزار پژوهش، پرسشنامه نظام های مغزی-رفتاری، مقیاس تعارضات بین والدین، مقیاس پاسخ های شناختی-هیجانی-رفتاری به تعارضات بین والدین و پرسشنامه خودگزارش دهی نوجوان بود.
    نتایج تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل نظری پژوهش که در آن، متغیر پاسخ های شناختی-هیجانی-رفتاری به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین تعارضات بین والدین و نظام های مغزی رفتاری با مشکلات هیجانی-رفتاری وارد مدل شده بود، دارای شاخص های برازش مناسبی با داده ها بود. همچنین در این مدل تمامی مسیرهای مستقیم، غیرمستقیم و کلی برای پیش بینی مشکلات هیجانی-رفتاری نوجوانان معنی دار به دست آمد؛ بنابراین تعارضات بین والدینی و نظام های مغزی-رفتاری با در نظر گرفتن عوامل میانجی در پیش بینی مشکلات هیجانی-رفتاری نوجوانان نقش موثری ایفا می کنند. همچنین می توان بیان کرد که مدل بافتی-شناختی و مدل توسعه داده شده آن قابلیت تبیین مشکلات هیجانی-رفتاری نوجوانان را دارد. در نتیجه می توان از این مدل برای تنظیم مداخلات درمانی و همچنین تشخیص عوامل خطر در امر پیشگیری از مشکلات هیجانی-رفتاری نوجوانان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تعارض بین والدین، نظام های مغزی-رفتاری، مشکلات هیجانی-رفتاری
  • ندا ملکی فاراب*، فروغ الصباح شجاع نوری، حسین بستان نجفی، سیمین حسینیان، محمد مهدی لبیبی صفحات 61-99
    این مقاله با هدف بررسی کارکردهای خانواده مطلوب اسلامی با تکیه بر روش نظریه داده بنیاد تدوین شده است در مرحله اول از پژوهش با مطالعه و مرور دقیق منابع دینی که شامل قرآن کریم و نیز کتب حدیثی معتبر و مشهور شیعه و اهل سنت می باشد ، مقوله های مرتبط با کارکردهای خانواده استخراج و طی سه مرحله کد گذاری شد در کدگذاری باز 249 مقوله و در کدگذاری محوری که بر اساس شباهت موضوعی دسته بندی شده بودند 49 مقوله به دست آمد و در مرحله آخر پس از رعایت سلسله مراتب کدهای محوری 5 مقوله گزینشی استخراج شد سپس با استفاده از شیوه اعتبار یابی صوری ، اعتبار یافته ها از طریق مصاحبه با 7 نفر از صاحبنظران و متخصصان خانواده اسلامی بررسی شد و پس از حصول اشباع ، الگوی تدوین شده کارکردهای خانواده مطلوب اسلامی مورد تایید قرار گرفت کارکردهای خانواده از دیدگاه اسلام شامل کارکردهای زیستی اجتماعی ، کارکردهای اقتصادی ، کارکردهای تربیتی ، کارکردهای آموزشی و کارکردهای حمایتی (عاطفی و معنوی) می باشد که کارکردهای حمایت معنوی از جمله کارکردهایی است که در سایر پژوهشها به آن اشاره ای نشده است
    کلیدواژگان: خانواده مطلوب اسلامی، کارکردهای خانواده، تحلیل کیفی داده بنیاد
  • لطیفه حسینی * صفحات 101-128
    نظام بین المللی حقوق بشر در حوزه تابعیت و بی تابعیتی با تصویب اسناد متعدد جهانی و منطقه ای در طول قرن بیستم توسعه یافته است. این امر بیان گر آن است که تاثیر وضعیت بی تابعیتی بر حمایت حقوق بشری در سطح بین المللی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به ارتباط در حال توسعه میان تغییر غیرارادی تابعیت و بی تابعیتی ، این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی سازمان های وابسته به سازمان ملل و اسناد حقوق بشری مرتبط با تابعیت و کاهش بی تابعیتی زنان را مورد توجه قرار داده است. تا زمان کنوانسیون لاهه مربوط به تعارض قوانین تابعیت مصوب 1930 و پروتکل لاهه در زمینه بی تابعیتی مصوب 1930 محدودیتی بر دولت ها در جهت پیشگیری از بی تابعیتی به موجب حقوق بین الملل تحمیل نمی شد. در این مقاله بررسی می شود که چگونه این اسناد بین المللی حقوق بشری در خصوص موضوعات تابعیت و بی تابعیتی نسبت به حاکمیت اولیه دولت موضع متفاوتی اتخاذ کرده است. در همین راستا مشخص خواهد شد که نظام بین المللی حقوق بشر محدودیت هایی را بر حاکمیت دولت در حوزه تابعیت تحمیل می کند. امروزه به موجب حقوق بین الملل اختیارات یک دولت در اعطا و سلب تابعیت خود نامحدود نیست و نظام بین المللی حقوق بشر محدودیت هایی را در این خصوص به منظور کاهش بی تابعیتی زنان تحمیل می کند.
    کلیدواژگان: تابعیت، بی تابعیتی، زنان، حقوق بشر
  • مریم اخوان غلامی*، مژگان حیاتی، فاطمه رجبی سرخنی، خدیجه روزی جو کورعباسلو صفحات 129-152
    مقاله حاضر بر اساس نتایج کار پژوهشی با عنوان بررسی رابطه حالات هویت و انواع شخصیت بر ارزش های ازدواج انجام شده است.
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی واز نوع توصیفی تحلیلی و از نظر روش اجرا پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانشجویان دختردانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال 1395 تشکیل دادند. روش نمونه گیری در این پژوهش به شیوه تصادفی بود. ازجامعه هدف(800نفر) تعداد200 نفر از دانشجویان دختر 18 تا 28 ساله از رشته های مختلف تحصیلی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده دراین پژوهش، پرسشنامه حالات هویت بنیون و آدامز (1986)، پرسشنامه شخصیت مایرز و بریگز (1940) وپرسشنامه زمینه یاب ارزش های ازدواج دلخموش(1386) بودند. از نرم افزار آماری Spss برای تجزیه تحلیل داده ها با استفاده آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد.یافته ها حاکی از ان بود ارزش های ازدواج توسط حالات هویت وانواع شخصیت تبیین می شود..نتایج نشان دادهویت زود شکل گرفته وابعاد برون گرا،حسی ، احساسی وانعطاف پذیر بهترین پیش بینی کننده های ارزش سلسله مراتبی هستند. ارزش برابرنگر توسط هویت تعویق وابعاد شهودی، تفکری وقاطعیت پیش بینی می شود.از بین حالات هویت به ترتیب حالات موفق وتعویق افتاده واز انواع شحصیت دورن گرا،تفکری وقاطعیت پیش بینی کننده ارزش خود پیروی هستند.وبرای ارزش محاط شدگی نیزهویت زود شکل گرفته ونوع شخصیتی حسی.احساسی وانعطاف پذیر بهترین پیش بینی کننده هستنذ.
    کلیدواژگان: ارزش های ازدواج، حالات هویت، انواع شخصیت، دانشجویان دختر
  • زهرا میرهاشمی*، طاهره جلیلی کلهری صفحات 153-192
    متاسفانه در کشور ما در سال های اخیر میزان باروری و به تبع آن نرخ رشد جمعیت کاهش چشم گیری داشته است. به همین دلیل با توجه به اختلاف نظری که در مساله جمعیت میان نظریه پردازان وجود دارد، مقاله حاضر با علم به این مطلب که در نظام حقوقی مبتنی بر احکام اسلامی، برای به دست آوردن حکم هر موضوع، در قدم اول، باید به منابع اصلی استنباط احکام الهی که در فقه شیعه عبارتنداز: کتاب، سنت، اجماع و عقل، مراجعه نمود، به تبیین دیدگاه مستنبط از آیات و روایات در مورد تکثیر موالید پرداخته است، با این هدف که آیات قرآن کریم و روایات پیامبر و اهل بیت بتوانند راهگشای تصمیم گیری صحیح تک تک افراد در این زمینه باشند. در نهایت نیز از بررسی مجموع آیات و روایات مرتبط با نظریه افزایش جمعیت و با عنایت به سیاست های مرتبط با مساله جمعیت در آیات و روایات اسلامی، از جمله تشویق به ازدواج به موقع و مذموم بودن تجرد، تشویق به ازدواج آسان،تاکید بر تمایل فطری به فرزند، و افزایش کمی و کیفی جمعیت، می توان سیاست راهبردی جمعیت در اسلام را، فزونی جمعیت کمی و کیفی با هدف تحقق سیاست « افزایش قدرت جامعه اسلامی و تاثیر‏گذاری آن » و « افزایش پیروان دین حق و تحقق هدف خلفت » دانست و نتیجه گرفت که دین اسلام نسبت به تکثیر اولاد در همه زمانها اهتمام داشته؛ زیرا تعابیر وارده در روایات به عنوان یک قضیه حقیقیه و به عنوان یک سیاست دائمی و همیشگی دین مطرح است.
    کلیدواژگان: حکم فقهی، افزایش جمعیت، تکثیر موالید، کنترل موالید
  • عباس عسکری ندوشن، حاتم حسینی*، فرشته نوروزی صفحات 193-220
    به موازات کاهش تمایلات و ایده آل های فرزندآوری زنان، تقاضا برای استفاده از روش های پیش گیری از حاملگی افزایش می یابد. هدف از این مقاله بررسی شیوع کاربرد روش های پیش گیری از حاملگی و تعیین کننده های آن در میان زنان همسردار 49-15 ساله ساکن در مناطق شهری و روستایی شهرستان ایلام است. داده ها از یک پیمایش مقطعی که در تیر ماه 1393 بر روی نمونه ای بالغ بر 724 خانوار انجام شد اقتباس شده است. روش نمونه گیری، ترکیبی از روش های خوشه ایچند مرحله ای، تصادفی و تصادفی سیستماتیک است. نتایج از شیوع گسترده استفاده از روش های پیش گیری از حاملگی در میان زنان شهری و روستایی حکایت دارد. در هنگام بررسی، 81/8 درصد زنان در هر دو نمونه شهری و روستائی از یکی از روش های پیش گیری از حاملگی استفاده می کردند. استفاده از روش های مدرن پیش گیری از حاملگی در میان زنان شهری از عمومیت بیش تری در مقایسه با زنان روستائی برخوردار است (75/7 در مقابل 70/7 درصد). تحلیل های چند متغیره نشان داد در مناطق شهری شمار فرزندان در قید حیات و هزینه های پیش گیری از حاملگی (18/8 درصد) و در مناطق روستائی شمار فرزندان ایده آل، شمار فرزندان در قید حیات و هزینه های پیش گیری از حاملگی ( 36/7 درصد) بیش ترین نقش را در پیش بینی احتمال استفاده زنان از روش های پیش گیری دارند. نتایج این بررسی گویای این واقعیت است که در شرایط عمومیت استفاده از روش های پیش گیری، کاهش تمایلات و ایده آل های فرزندآوری زنان، افزایش هزینه دسترسی به خدمات پیش گیری و هزینه های اجتماعی فرهنگی کاربرد روش های پیش گیری می تواند به افزایش حاملگی های ناخواسته، سقط جنین عمدی و تهدید سلامت مادران و کودکان منجر شود.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، تمایلات فرزندآوری، هزینه های پیش گیری از حاملگی، فرزندان ایده آل، ایلام
  • دانا محمد امین زاده*، سمیه کاظمیان، معصومه اسمعیلی صفحات 221-238
    خانواده های دارای کودک معلول انزوای اجتماعی و مشکلات سلامت روانی را در حد اعلای خود تجربه می کنند و نسبت به مشکلات رفتاری، اجتماعی و هیجانی آسیب پذیرترند. بر همین مبنا هدف پژوهش حاضر مقایسه تعادل عاطفی و الگوهای ارتباطی در خانواده های دارای فرزند معلول و خانواده های دارای فرزند سالم بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع علی – مقایسه ای می باشد. جامعه آماری آن شامل کلیه ی خانواده های دارای فرزند معلول جسمی – حرکتی و خانواده های دارای فرزند سالم شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 بود که به روش نمونه گیری هدفمند تعداد 150 خانواده(75 خانواده دارای فرزند کم توان جسمی-حرکتی و 75 خانواده دارای فرزند سالم) به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل واریانس چند متغیره جهت مقایسه تعادل عاطفی و الگوهای ارتباطی در خانواده های دارای فرزند کم توان و خانواده های دارای فرزند عادی نشان داد که خانواده های دارای فرزند معلول تعادل عاطفی پایین تری نسبت به خانواده های دارای فرزند عادی دارند. همچنین خانواده های دارای فرزند کم توان در الگوی ارتباطی سازنده متقابل نمرات کمتری از خانواده های دارای فرزند سالم گزارش کردند و در مقابل در الگوهای ارتباطی اجتنابی متقابل و توقع/کناره گیر نمرات بیشتری را نسبت به خانواده های دارای فرزند سالم گزارش کرده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که خانواده های دارای فرزند کم توان در مقایسه با خانواده های دارای فرزند سالم از تعادل عاطفی پایین تری برخوردارند و در روابط خانوادگی خود بیشتر از الگوهای ارتباطی اجتنابی متقابل و توقع/کناره گیر استفاده می کنند
    کلیدواژگان: تعادل عاطفی، الگوهای ارتباطی، خانواده های دارای فرزند سالم، خانواده های دارای فرزند معلول
|
  • Maryam Ahmadieh*, Javad Habbiy Tabar Pages 9-30
    m by the family of a woman who murdered by him in order to apply penalty of retribution. The article is done through library research and descriptive method along with analyzing the ideas of jurists who state that in the case of murder, whether the slain is man or woman, the primary code is retaliation, and paying half of the blood money is not considered. By the acceptance of the scholars ` view point regarding not paying the half of the blood money by those poor families who cannot afford it, the legislator came to conclusion to change and reform the current article. The important point here is that the criminal policy with the new approach, considers the legislation, as legislative criminal policy, just as a tool. Rather it considers the other tools such as performance of the administrative and juridical authorities, and in some case with the permission of Shri`ah and law, the contribution of people, to the considerable extant, may solve the problem. According to the verse of the holy Quran regarding the current issue, advising and encouraging people to forgiveness, helping one another, and having the feeling of sympathy towards each other, the cooperative criminal policy and helping the poor families to apply retaliation by giving them time in order to pay half of the blood money with the support of juridical and administrative authorities and also holding meetings by the administrative authorities for reconciliation and compromise between two sides, as the juridical-criminal policy, would be helpful.
    Keywords: Criminal Policy_half of the blood money_Sentencing a man
  • Fateme Kalantari *, Saied Ghanbari, Mojtaba Habibi, Ebrahim Alizade Pages 31-59
    The aim of this study was the modeling of relationship between brain-behavioral systems and interparental conflicts with adolescent’s emotional-behavioral problems, mediated by the cognitive-emotional-behavioral responses. The study was description and structural equation modeling; the population of the study was students of Qods town who were located in Tehran Province. Sample size was 665 students selected by multistage random sampling. The data were gathered through, brain-behavioral systems Inventory, Perception children of inter-parental conflict scale, Cognitive-emotional-behavioral responses to inter-parental conflict scale and Youth Self Report Inventory. The results of structural equation modeling analysis showed the theoretical model of research that variable Cognitive-emotional-behavioral responses to inter-parental conflict as variable mediator in the relationship between interparental conflict and brain-behavioral systems with emotional-behavioral problems adolescent was entered into the model, with indicators adequately fit the data. Also In this model all direct and indirect paths to predict emotional-behavioral problems adolescent, were diagnosed. Therefore inter-parental conflict and brain-behavioral systems with Considering the factors mediating play a significant role in predicting emotional-behavioral problems adolescents. also can stated that Cognitive-tissue model and developed model’s can explain it is the emotional-behavioral problems adolescent, As a result, this model can be used to adjust the treatment and and can also be used to diagnose risk factors used in the prevention of conflicts of adolescents.
    Keywords: Inter-parental Conflict, Brain-Behavioral Systems, emotional-behavioral problems
  • Neda Maleki Farab*, Foroogh Shojanoori, Hosein Bastan Najafi, Simin Hosseinian, Mohammad Mahdi Labibi Pages 61-99
    sgdefrifj nghgdeuofi jhiupp jhooiopu hgduoi lkrury jjgifrp jjhrofufru kjofuru hiro iru jjorou hi dmcnfgofi vmnfi fvfjy ;o fmvbfi vbhhfj njk fvhol vnkjhih nnffkjhj vmnbhkh vnkkh nvbhjn mbkhk fmvbe ffvbhrof vbrp vnkuhr gjfforhh nvlorfh nvjurmjn vnhriljv vnj vbjfrjk bvyrj vbhroojk nyohmf nvmihj nvri vnkuh vnmrihj lkfjf hurlel fhkorjf njulefk eofkh fhijf hruoekf hurf urelfj hurfm huroemf breiln fuefj ben bhelmn hhekn bheilen fhedfo upejf hueejfh fhejfhujf oekhfhf fhirjfh hurohfki fhflj hil hipld [gtrgh jjghie[gk ftue ffgrigt[gj ie ffnnrie'' mfnigejg ugeorj nnuuger ffnvbugep fjhrorrp vnhg jjhrrpe vnigkbn fvnrrughe ffvhigh bnrgkej jjghjn vnej no jjhnrige mfnhrkejgheprgkhg kjgrgke ghge jhgerk gjigergj gthogerg ghtgerl ghrgorepkg jjgheogkrekerg jrergkrgn jghege erpre hogepg ghhoge gghger jjhrreore jgepoer gjgepovkfpe[[ jhrri fjoforfo ijpj eoeprf jere joope jjhje jhie hof jhi[e jp[e[rp riepr hererpg jeroferi re[oer[o ie[r iurjhlktjoty hjtypjym khjyrt kjy yy[;y hgr[pkjh hjr[trtt yooitt[oy hhky htrtjhhjy yyhkpjo jfreihgh fhhog hghrerorejh jhi ruti hhoor jhp jhio gh ly httui gh4pti hjpito tgtip hgpih hi tjo itju5oti tth5ot tj5ot ij thitj jho jho jo ih ho thj ht4o to hti ho thj ho tho th5k 5j5tho tho htt5 5jth 5thotk j 5tjt55ot 5thtj 5tth5tj 5ht5o 5tt5o 5tth5ott 55th5o thj 5th5ot 55ot5i55t5tk 5tjt 5tjt 5ttt t55tp5m5t5t5 t5t5 5t55pt[5 5tt55ptt[55tt5tj 5tj5pt 5pt5 t5t[5 55tt5to tjto
    Keywords: Ideal Islamic Family, Actions Family, Grounded Theory
  • Latifeh Hosseini * Pages 101-128
    The international human rights law on nationality and statelessness has developed through the adoption of a number of international and regional instruments during the twentieth century. This indicates the effect of stateless status on human rights protection is beginning to receive attention at the international level. There is a developing relationship between involuntary changing of nationality and statelessness. This proposition takes in to account the current United Nations agencies and human rights instruments on women nationality and on reducing statelessness among women. International law did not impose any limits on states to avoid women’s statelessness until the 1930 Hague conventions on conflict of nationality laws and the 1930 Hague protocol on statelessness. This article shall examine how these international human rights instruments signify a shift away from the primacy of state sovereignty on nationality and stateless issues. In doing so it concludes international human rights law impose limits on state sovereignty on nationality. Todays under international law the powers of a state to confer its nationality and to withdraw nationality is not unlimited. International law limits imposed on state sovereignty on conferral and withdrawal of nationality would help to reduce statelessness among women.
    Keywords: nationality, statelessness, Women, human rights
  • Maryam Akhavan Gholami *, Mozhgan Hayati, Fatemeh Rajabi Sorkhani, Khadije Roozi Jokorabasloo Pages 129-152
    This research is investigated the relationship between identity status and types of personality on marriage values. This research is descriptive and analytical survey methodology has been implemented. The study formed in 2016 and study population was included all 18-28 year-old female students of Faculty of Science of Islamic Azad University (Rasht Branch). Of the target population (800 patients), 200 subjects were selected randomly as sample. In order to collect data, we used standard questionnaires such as Bennion & Adams inventory identity scenario (1986), Myers Briggs personality inventory (1940) and Delkhamosh marriage survey questionnaire (2007). SPSS software and multiple regression program was used to analyze the data. Results indicated that the marriage values are explained by personality types and identity status. Also results showed that foreclosure identity and dimensions of extroverted, feeling and flexibility are the best predictors of hierarchical value. By egalitarianism values and identity moratoriums of intuitive, thinking and decisiveness is predicted. Among the scenarios identity respectively, successful and moratoriums cases and among variety of personality, introverted, thinking, and decisiveness, can predicted the value of autonomy. Also foreclosure identity for embeddedness value, and sensory, emotional, and flexible personalities, were considered the best predictor.
    Keywords: marriage values, status of identity, personality types, Female students
  • Zahra Mirhashemi *, Tahereh Jalili Kalhori Pages 153-192
    One of the issues that plays a significant role in the progress and development of each country is the matter of population and its growth. But unfortunately in recent years in our country, the rate of fertility and population growth has decreased noticeably due to exploitation strategies. We can predict that in near future, our society has to deal with senescence. Some theorists believe that we should consider the development of population and its quality more seriously by regarding the facilities, capacities and religious, social, cultural and economic factors.
    What we conclude from Quran verses and Islamic traditional sources, is an emphasis on the growth of population in all times and this emphasis is not limited to the time when Muslims are in minority. Because the mentioned statements in traditions are regarded as a true proposition and permanent policy of Islam, so as the early decree says, generation reproduction and population growth is the matter which Ahl-al-beit have much recommended. Of course the decree of generation reproduction is general for all Muslims in all temporal and spatial situations (the early decree).
    Keywords: population increase, birth control, expediency
  • Abbas Aaskarnodoshan, Hatam Hosseini *, Fereshteh Noruzi Pages 193-220
    Parallel to reduction in women’s childbearing desires and ideals, demand for using contraceptive methods increase. This paper aims to study of the prevalence of contraceptive use and its determinants among currently married women aged 15-49 living in urban and rural areas of Ilam district. Data are taken from a survey conducted on a sample of over 724 households in July 2014. The sampling method is a combination of multi-stage cluster sampling, random sampling and systematic random sampling methods. Results show that contraceptive use is widespread among women in rural and urban area. 81.8 percent of women in both rural and urban area use a contraceptive method. The use of modern contraceptive methods are more common among urban women than their counterparts in rural area (75.7 percent vs 70.7 percent). Multivariate analysis show that the number of children surviving and costs of contraception (18.8 percent), and the ideal number of children, the number of children surviving, and the costs of contraception (36.7 percent) are the main determinants of women’s risk of contraceptive use in urban and rural area respectively. According to findings it is reasonable to conclude that regarding widespread use of contraceptives and decreasing women’s childbearing desires and ideals, increasing costs of access to contraceptives and sociocultural costs of contraceptive use may lead to unintended pregnancies, induced abortion and maternal health threats.
    Keywords: unwanted pregnancy, childbearing desires, costs of contraception, ideal children, Ilam
  • Dana Mohammad Amin Zade *, Somayeh Kazemian, Masoumeh Esmaeili Pages 221-238
    Background And Aim
    Families with disabled children experience social isolation and mental health problems in fullest And vulnerable towards social - behavioral and emotional problems, accordingly The purpose of the this study comparison the emotional balance and communication patterns in families with disabilities children and families with normal children.
    Methods
    this study Is causal- comparative and the population of study Included all families with physical – Motore disabled children and families with normal children in 2016 in tehran that by Purposive sampling method 150 families (75 families with physical – Motore disabled children and 75 families whit normal children) were selected as sample.
    Results
    The results of multivariate analysis of variance to comparison emotional balance and communication patterns in families with disabilities children and families with normal children showed that families with disabilities children have lower emotional balance Compared with families with normal children. As well as families with disabilities children in mutual constructive communication reported Lower scores compared families with normal children, In contrast, in communication patterns mutual avoidance and demand / retiring reported more scores in compared families with normal children.
    Conclusion
    According to the results, it can be said that families with disabilities children in compared families with normal children have lower emotional balance and they use more communication patterns mutual avoidance and demand / retiring in their relationships.
    Keywords: Emotional balance, Communication patterns, families with normal children, families with disabilities children