فهرست مطالب

سیاست - سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1388)

فصلنامه سیاست
سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1388)

  • 414 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/11/05
  • تعداد عناوین: 19
|
  • سیدرحیم ابوالحسنی صفحه 1
    تشکل های دانشجویی در عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و رفاهی حضوری به نسبت فعال دارند. این فعالیت از راه کارکردهای گوناگون در عرصه های مزبور صورت می گیرد که از آنها می توان با عنوان های کارکردهای فردی، سیستمی، سیاسی، رفاهی، اجتماعی و فرهنگی یاد کرد. بررسی مهم ترین کارکردهای تشکل های دانشجوی و نظریه های مربوط به آنها مورد توجه و وظیفه این مقاله است. تشکل های دانشجویی در عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و رفاهی حضوری به نسبت فعال دارند. این فعالیت از راه کارکردهای گوناگون در عرصه های مزبور صورت می گیرد که از آنها می توان با عنوان های کارکردهای فردی، سیستمی، سیاسی، رفاهی، اجتماعی و فرهنگی یاد کرد. بررسی مهم ترین کارکردهای تشکل های دانشجوی و نظریه های مربوط به آنها مورد توجه و وظیفه این مقاله است.
    کلیدواژگان: کارکرد، کارکردهای فردی، کارکردهای سیستمی، کارکردهای سیاسی، کارکردهای رفاهی، کارکردهای اجتماعی و فرهنگی
  • محمدرضا تاجیک، علی پورپاشاکاسین صفحه 25
    لیوتار ضمن آسیب شناسی جوامع مدرن، وضعیت پیش آمده، یعنی فروریختن فراروایت ها و تبدیل شدن آنها به روایت های خرد و محلی در تمام حوزه ها را گرامی می دارد. برای وی چنین وضعیتی به خرده روایت های خرد و محلی به حاشیه رانده شده فرصتی دوباره برای ابراز وجود و امکان حیات می دهد که تاکنون بواسطه ی خواست حفظ یگانگی و ثبات و...از امکان ابراز هویت خود محروم بودند. اما حفظ و ماندگاری این تنوع و تکثر نیاز به یک چارچوب یا قالبی دارد تا نه تنها این وضعیت دوام بیاورد بلکه تقویت و حمایت نیز بشود که به نظر می رسد قالب دموکراسی متکثرگرای وی این توانایی و ظرفیت را داشته باشد. البته نظریه ی دموکراسی وی بطور خیلی صریح بیان نشده و آن را را باید از لابلای آثار و نظریاتش یافت.
    کلیدواژگان: دموکراسی، بازی های زبانی، فراروایت، دانش
  • صادق زیباکلام، محمدرضا عبدالله پور صفحه 47
    با توجه به اینکه ائتلاف کردها و شیعیان برای منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ضروری و حیاتی است، شناخت دقیق ماهیت و نوع این ائتلاف می تواند به سیاستگذاران امنیتی کشور کمک نماید تا بتوان با شناخت بهتر این راهبرد و درک حساسیت این فرصت، سیاستگذاری ها و اقدامات لازمه را در جهت شکل گیری و تحکیم این ائتلاف انجام داد. در این مقاله علاوه بر شناخت ظرایف ائتلاف میان کردها و شیعیان در عراق و تاثیر آن بر سیاستگذاری های امنیتی ایران، ماهیت دقیق ضرورت های این سیاستگذاری نیز مشخص می شود و در پایان به فرصت هایی که از قبل این ائتلاف نصیب ایران می شود، اشاره خواهد شد.
    کلیدواژگان: سیاستگذاری امنیتی، ائتلاف کردها و شیعیان عراق، منافع ملی
  • محمدعلی شهریاری صفحه 63
    با توجه به علل و عواملی که نظریه پردازان برای آغاز و تداوم همگرایی در یک منطقه عنوان نموده اند از جمله؛ عوامل داخلی، منطقه ای، بین المللی، سیاسی، اقتصادی، فنی، اجتماعی وفرهنگی،...دوعامل اساسی عملگرایی و ملاحظات سیاسی-امنیتی و قدرت های حامی باعث ایجاد و تداوم همکاری و همگرایی منطقه ای در دو سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه آ.سه.آن گردیده است. امور امنیتی و اوضاع خاص دو منطقه آسیای جنوب شرقی و آسیای مرکزی و همچنین ساختار نظام بین المللی حاکم، سرنوشت دو سازمان مذکور را تحت تاثیر قرار داده است. امور امنیتی و اوضاع خاص دو منطقه آسیای جنوب شرقی و آسیای مرکزی و همچنین ساختار نظام بین المللی حاکم، سرنوشت دو سازمان مذکور را تحت تاثیر قرار داده است.
    کلیدواژگان: سیاست، امنیت، همگرایی، اتحادیه آ، سه، آن، سازمان شانگهای
  • محمدعلی شیرخانی، بیژن پیروز صفحه 89
    جهش های سریع اقتصادی در آسیا و اقیانوسیه نیاز کشورهای این منطقه را به انرژی به شدت افزایش داده است، چین که تا قبل از 1993 در شمار صادرکنندگان نفت خام بود اینک به سومین وارد کننده نفت در جهان بدل گردیده، ژاپن رتبه دوم جهان را در واردات نفت به خود اختصاص داده و واردات روزانه کره جنوبی به عنوان نهمین کشور وارد کننده نفت در جهان هم تقریبا با کل تولید نفت هر یک از کشورهای کویت، امارات متحده عربی و ونزوئلا برابر می باشد. تحت این شرایط تامین ثبات خاورمیانه به عنوان منطقه ای که تداوم توسعه اقتصادی کشورهای آسیا و اقیانوسیه به استمرار جریان با ثبات نفت از آن بستگی تام یافته به موضوعی بدل گردیده که کشورهای آسیا و اقیانوسیه دیگر نمی توانند صرفا با اتکا به سیاست های ایجاد تنوع در منابع تامین انرژی آن را دغدغه قدرت های صنعتی غرب و نتیجتا مشکلی متعلق به «دیگران» بپندارند.
    کلیدواژگان: امنیت انرژی، بازار نفت، تولید نفت، توسعه اقتصادی در آسیا و اقیانوسیه، سیاست ایجاد تنوع در منابع، واردات انرژی، وابستگی به نفت خاورمیانه
  • مهدی عباس زاده فتح آبادی صفحه 109
    این پژوهش به منظور درک بهتر پدیده بنیادگرایی اسلامی و رابطه آن با خشونت انجام گرفته است. بنیادگرایی اسلامی در طول حیات خود تحولات مختلف را پشت سر گذاشته است. این سیر تحول به افراطی تر شدن هر چه بیشتر آن انجامیده است. در این مقاله نویسنده به ریشه ها و اصول بنیادگرایی اسلامی، شخصیت های اصلی آن و سیر تحول آن در جهت گرایش به خشونت (با نگاهی به عوامل موثر در آن) می پردازد. موضوع رابطه اسلام و خشونت نیز مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت. در ضمن تاکید این مقاله بر اسلام سنی است.
    کلیدواژگان: بنیادگرایی، اسلام، جهاد، خشونت، تروریسم، القاعده
  • سعید عطار صفحه 129
    سرمایه اجتماعی فزایند? موجود در روابط کنشگران اجتماعی و جامعه مدنی مستحکم، به همراه دولتی مدرن، قوی و توسعه خواه، می توانند فرایند توسعه همه جانبه کشورهای در حال توسعه را با کمترین زمان و آسیب ممکن به پیش ببرند. این عناصر، اجزاء یک مثلث واحد هستند. در صورت وجود اتحاد و توازن، و برقراری ارتباط ارگانیک میان آنها، می توان انتظار داشت که این کشورها، به توسعه دست یابند. ضعف یا تضعیف هر کدام، فرآیند توسعه را با اعوجاجات فراوانی روبرو خواهد کرد. و در نهایت، ضعف یا تضعیف هر سه مؤلفه، عدم توسعه یافتگی را نهادینه می کند. تامل و بازاندیشی در کیفیت این سه ضلع مثلث توسعه یافتگی و اتخاذ راهبردهای مناسب برای تقویت آنها، شاید بهترین الگو برای دستیابی به توسعه همه جانبه و پایدار باشد.
    کلیدواژگان: توسعه، مثلث توسعه یافتگی، سرمایه اجتماعی، جامعه مدنی، دولت توسعه خواه
  • حاکم قاسمی صفحه 147
    پست صهیونیسم یکی از جریان های فکری در بین یهودیان و روشنفکران اسرائیلی طی دو دهه اخیر است. درباره تاثیر این جریان فکری بر صهیونیسم و آینده اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد. برخی آن را برای اسرائیل مثبت و راهی برای برون رفت از بحران ها می داند و برخی آن را منفی و متزلزل کننده بنیادهای فکری صهیونیسم و نظریه دولت یهود و در نتیجه بی ثبات کننده اسرائیل معرفی می کنند. در این مقاله سعی شده است با توجه به این دو دیدگاه و با توجه به تاثیر و تاثر متقابل بین پست صهیونیسم و تحولات سیاسی و اجتماعی در اسرائیل تاثیر پست صهیونیسم بر آینده اسرائیل تبیین شود.
    کلیدواژگان: پست صهیونیسم، صهیونیسم، ضد صهیونیسم، یهود، دولت یهود، اسرائیل
  • فردین قریشی، مهدی رفیعی صفحه 171
    هدف این مقاله یافتن پاسخی علمی به این پرسش اساسی است که آیا بین دموکراسی و سکولاریسم نوعی تلازم منطقی برقرار است یا اینکه از یک منظر جامعه شناختی عامل دیگری در سکولاریزه شدن دموکراسی ایفای نقش می کند؟ در جستجوی پاسخ این پرسش از این فرضیه استفاده شده است که مهم ترین عامل تعیین کننده نسبت دموکراسی و سکولاریسم، گرایشات ایدئولوژیک نیروهای اجتماعی غالب جامعه است. این فرضیه با روش مطالعه موردی و کنکاش تاریخی بررسی شده است و در همین چارچوب تجربه دموکراتیک فرانسه و ایران مورد توجه قرار گرفته است. نتایج حاصله، فرضیه فوق الذکر را تایید می کند. بر همین اساس می توان گفت بین دموکراسی و سکولاریسم رابطه تلازم منطقی وجود نداشته و شکل گیری دموکراسی سکولار مسبوق به وجود زمینه اجتماعی ویژه ای است.
    کلیدواژگان: دموکراسی، سکولاریسم، نیروهای اجتماعی، دموکراسی سکولار، دموکراسی دینی
  • آرین قلی پور، عباس منوریان، رضا طهماسبی صفحه 191
    بحث گرایش های سیاسی بوروکرات ها و کارکنان دولتی و تاثیر آن بر عملکرد آنها همواره یکی از مهم ترین موضوعات در مدیریت دولتی بوده که تحت عنوان دوگانگی سیاست - اداره مورد بررسی قرار گرفته است. مقاله حاضر به بررسی تاثیر گرایش های سیاسی مدیران و کارکنان دولتی بر رفتار شهروندی سازمانی آنها می پردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد که گرایش های سیاسی بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر می گذارد و مدیران و کارکنانی که به حزب حاکم گرایش دارند رفتار شهروندی بالاتری از دیگران دارند و در مقابل کارکنانی که به حزب حاکم گرایش ندارند، رفتارهای شهروندی سازمانی چندانی از خود نشان نمی دهند.
    کلیدواژگان: گرایش های سیاسی، رفتار شهروندی سازمانی، دوگانگی سیاست، اداره
  • الهه کولایی، احمد رشیدی صفحه 207
    اسلاوگرایی تجلی خودآگاهی ملی در سطح جامع? روشنفکری روسیه در نیم? نخست سد? نوزدهم بوده است. فرضی? مقاله این است که شکل گیری اسلاوگرایی به عنوان برآیندی از تلاش گروهی از دانش آموختگان برای غلبه بر بحران هویت جامع? روشنفکری روسیه بوده است. برای تبیین این موضوع، ابتدا زمینه های سیاسی، اجتماعی و فکری این بحران و پیدایش اسلاوگرایی در چارچوب نظریه های نوسازی مورد تبیین قرار گرفته است. سپس استدلال می شود که مسال? هویت ملی صرفا گفتمانی در پیوند با آینده روسیه در میان نخبگان دانش آموخته بوده است. در پایان استدلال شده است که مفاهیم و اندیشه های رمانتیک هم در ایجاد بحران هویت و هم در تدارک –دستور کار جدید روشنفکری برای خروج از این بحران نقشی تعیین کننده داشته است.
    کلیدواژگان: اسلاوگرایی، بحران هویت، روشنفکری، ملی گرایی، رمانتیک گرایی، مدرنیت
  • سعیده لطفیان صفحه 225
    از پایان جنگ جهانی دوم، در برخی از کشورهای خاورمیانه شاهد افزایش نفوذ ارتش در امور غیر نظامی، استفاده از زور به عنوان ابزار تسلط و قدرت سیاسی، اهمیت ارزش های نظامی، رشد نقش تشکیلات نظامی در امور ملی و بین المللی، و افزایش نهادها و سازمان های شبه نظامی مربوطه بوده ایم. بروز کودتای سال 1999 در پاکستان، رشد بی رویه نظامی گرایی اسراییلی ها، و انتقال میلیاردها دلار ساز و برگ های نظامی به منطقه همراه با حضور مستقیم نیروهای خارجی در افغانستان و عراق نشان داد که دوران مداخله های سیاسی نظامیان در خاورمیانه به پایان نرسیده است. در واقع، مداخله نابجا و مستقیم نظامیان در سیاست مهم ترین مانع گسترش جامعه مدنی و توسعه انسانی در خاورمیانه بوده است. بخش نخست پژوهش به بررسی سیر تحول نظریه های مهم مداخله ارتش در سیاست اختصاص داده می شود.
    کلیدواژگان: خاورمیانه، مداخله، نظامی، ارتش، سیاست، نظامی گرا، شبه نظامی، کودتا
  • حمیرا مشیرزاده، حیدرعلی مسعودی صفحه 251
    در سال های اخیر هویت از جایگاهی مهم در علوم اجتماعی برخوردار شده است. در روابط بین الملل نیز به طور خاص از دهه 1990 تاکنون مباحث متعدد و دامنه دار حول هویت مطرح شده است. سوال اصلی این مقاله این است که هویت یا به بیانی بهتر، نگرش هویت محور چه تاثیری بر مقوله های بنیادین روابط بین الملل دارد. به این منظور ابتدا در مقدمه بحث به اهمیت هویت در دهه اخیر و مباحث فرانظری و نظری درباره آن در روابط بین الملل می پردازیم. سپس مفهوم هویت را به طور خاص مد نظر قرار داده، می کوشیم دقایق بحث درباره آن را مشخص سازیم.
    کلیدواژگان: هویت، سازه انگاری، قدرت، امنیت، حاکمیت، دیپلماسی، حقوق بشر، اخلاق، رشته روابط بین الملل
  • نسرین مصفا صفحه 271
    مقاله پیش رو پس از تشریح و تبیین تحکیم صلح در چارچوب عملیات صلح متحد به چالش های پیش روی آن می پردازد. تحکیم صلح در حقیقت مجموعه ای است در هم تنیده از فعالیت هایی که از لحاظ نظری فاقد مبنای حقوقی روشن در منشور ملل متحد، ولیکن به لحاظ عملی و تجربی مهمترین ابزار قابل دسترس برای تامین حفظ اصلح و امنیت بین المللی می باشد، در حالی که تحکیم صلح یک رهیافت عملی برای حفظ اصلح و امنیت بین المللی است و نمی توان دست آوردهای مثبت آن را انکار نمود، ولیکن در عمل با چالش های زیادی روبرو بوده که موجب تحلیل کارائی آن می باشد. این چالش ها خود به عوامل متعددی وابسته هستند که ریشه ای ترین آنها آپارتاید جهانی، نظام بین المللی ناعادلانه مبتنی بر تبعیض می باشد.
    کلیدواژگان: سازمان ملل متحد، عملیات صلح، تحکیم صلح، کمیسیون تحکیم صلح، مخاصمات مسلحانه
  • عباس مصلی نژاد صفحه 287
    این مقاله به ارزیابی سیاست های اقتصادی آمریکا برای بازسازی شاخص های رکود اقتصادی می پردازد که به صورت کاهش نرخ بهره، جلوگیری از اقتصاد انقباضی و اقدامات حمایتی، از راه سیاست های نئوکینزی به اجرا درآمد تا به بازسازی ساختار اقتصادی و عبور از شرایط رکود منجر شود. این ارزیابی از راه تحلیل الگوهای رفتار اقتصادی ایالات متحده آمریکا در راستای سیاستگذاری اقتصادی شرایط رکود صورت می گیرد. این مقاله به ارزیابی سیاست های اقتصادی آمریکا برای بازسازی شاخص های رکود اقتصادی می پردازد که به صورت کاهش نرخ بهره، جلوگیری از اقتصاد انقباضی و اقدامات حمایتی، از راه سیاست های نئوکینزی به اجرا درآمد تا به بازسازی ساختار اقتصادی و عبور از شرایط رکود منجر شود. این ارزیابی از راه تحلیل الگوهای رفتار اقتصادی ایالات متحده آمریکا در راستای سیاستگذاری اقتصادی شرایط رکود صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: نرخ اشتغال، ورشکستگی اقتصادی، بهره بانکی، اقتصاد انبساطی
  • عباس منوچهری، صفورا مزاری صفحه 307
    نهمین قانون اساسی مصوب 1382 افغانستان طبق توافقنامه بن با رویکردی دموکراتیک به تدوین و تصویب رسید. این مقاله به بررسی اصول این قانون اساسی با دو مدل دموکراسی لیبرال (حمایتی و تکاملی) پرداخته است. در این سنجش پنج شاخص – انسان شناسی، مقوله حق، نظام سیاسی، دموکراسی، فرایندهای تحقق دموکراسی – به عنوان مبنای تحلیل قرار گرفته است. در این تحلیل قانون اساسی جدید افغانستان در پنج شاخص با هر دو مدل مذکور مطابقت داشت. همین قانون اساسی مصوب 1382 افغانستان طبق توافقنامه بن با رویکردی دموکراتیک به تدوین و تصویب رسید. این مقاله به بررسی اصول این قانون اساسی با دو مدل دموکراسی لیبرال پرداخته است. در این سنجش پنج شاخص – انسان شناسی، مقوله حق، نظام سیاسی، دموکراسی، فرایندهای تحقق دموکراسی – به عنوان مبنای تحلیل قرار گرفته است. در این تحلیل قانون اساسی جدید افغانستان در پنج شاخص با هر دو مدل مذکور مطابقت داشت.
    کلیدواژگان: افغانستان، سنجش نظری، قانون اساسی، دموکراسی
  • علی اشرف نظری صفحه 323
    انقلاب مشروطیت نقطه عطف رویارویی هویتی ایرانیان با مدرنیته است که از آن به عنوان انقلابی برگرفته از مفاهیم مدرن در تمایز با سپهر اندیشه و هویت سنتی یاد می شود. مشروطیت، سرفصلی جدید از تاریخ ایران است که تحولات آن بر تاریخ سیاسی ایران در قرن بیستم سایه افکنده است و بر فرهنگ، اقتصاد و سیاست کشور ما تاثیری غیرقابل انکار نهاده است. یکی از گفتما ن های هویتی مندرج در گفتمان مشروطه، گفتمان تجددگرائی است که درک آن می تواند به فهم زوایای نامکشوف هویت ایرانی در این مقطع یاری رساند. طیف تجددگرایان متشکل از گروهی کوچک اما رو به گسترش از روشنفکران و نخبگان بودند که یا دارای زمینه تحصیلاتی جدید، یا اغلب صاحب منصب دولتی، بازرگان، سیاح، دیپلمات و یا افرادی «خود ساخته» بودند که با اندیشه های مدرن آشنایی یافتند.
    کلیدواژگان: مشروطیت، مدرنیته، قانون، ناسیونالیسم، باستان گرایی
  • احمد نقیب زاده، غلامعلی سلیمانی صفحه 347
    این مقاله در صدد بررسی و ارزیابی فعالیت ای حزبی در ایران پس از انقلاب اسلامی است. به همین منظور نویسنده، شکل یری احزاب را ناشی از نوسازی سیاسی صورت گرفته در جمهوری اسلامی دانسته و در ادامه شکل گیری احزاب در ایران را براساس نظریه هانتینگتون در خصوص جوامع دستخوش نوسازی که یا مراحل جناح بندی شدن، دوقطبی شدن، گسترش و نهادمندی را شامل می شود، به آزمون گذاشته است. به نظر می رسد فرایند تحول حزبی در ایران در مرحله گسترش قرار دارد و به مرحله نهادمندی پا نگذاشته است. شاید رشد بی رویه احزاب در کشور که بسیاری از آنها از دایره تشکیل دهنده گان اولیه حزب فراتر نرفته اند، شاهدی بر اثبات این فرضیه باشد.
    کلیدواژگان: نوسازی سیاسی، جناح بندی، دوقطبی شدن، گسترش، نهادمندی، حزب
  • محمدرضا نوتاش صفحه 369
    موتور توسعه اقتصادی در هر کشور معمولا توسعه صنعتی متکی بر مزیت های آن کشور است. ایران کشوری است که از نظر ذخائر انرژی (نفت و گاز) در رتبه دوم جهانی قرار دارد. صنعت آلومینیوم مهم ترین صنعت انرژی بر بوده و آلومینیوم از جمله فلزات استراتژیک است که از طریق الکترویز استحصال می شود و از آن به عنوان قلک یا مخزن انرژی نام برده می شود. آلومینیوم به دلیل خصوصیات برجسته و کاربرد گسترده در صنایع حائز اهمیت فراوان است. از طرف دیگر توسعه صنایع انرژی بر در سیاست های کلی و قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مورد تاکید و همچنین مورد حمایت دولت قرار گرفته است. در این مقاله با بررسی های میدانی از طریق مصاحبه و مشاهده مستقیم و نیز از طریق پرسشنامه، عوامل تاثیرگذار بر این صنعت شناسایی و تجزیه و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: توسعه صنعت، راهبرد توسعه، صنعت آلومنیوم، سیاست ها و راهبردها، آلومینیوم اولیه
|
  • Page 1
    Student organizations are active at social, political, cultural and welfare areas of student life. They have individual and systematic functions in those areas of student life. They have individual and systematic functions in that area too. Their presence in university is necessary. This article describes their important functions. Student organizations are active at social, political, cultural and welfare areas of student life. They have individual and systematic functions in those areas of student life. They have individual and systematic functions in that area too. Their presence in university is necessary. This article describes their important functions. Student organizations are active at social, political, cultural and welfare areas of student life. They have individual and systematic functions in those areas of student life. They have individual and systematic functions in that area too. Their presence in university is necessary. This article describes their important functions.
  • Page 25
    Criticizing the drawbacks of modern societies, Lyotard glorifies the changing of meta-narration to show lack of such narrations totally. For him such a condition or changing of sub-narrations to periphery ones gives him an opportunity to self-expression and survival chance, which by intention to solidarity, stability, etc. They have been deprived of their identity, but keeping eternality of such pluralism and variety needs a pattern, not only to survive such a condition, but also to its supporting: who seems his pluralistic, democratic pattern to here such a power and violence. However his democratic theory has not been corrected explicitly, which deserves to be searched through his theories and impressions. Therefore Lyotard's democratic pluralistic theory is based on cognition and sociology which deserves consideration.
  • Page 47
    Taking into consideration the fact that convergence of the Kurds and Shiites on the national security and interests of the Islamic Republic of Iran is a vital necessity, the exact knowledge of nature and category of such a coalition might assist the state security policymaking so that by a better understanding of such a strategy and by comprehension of sensitivity of this opportunity, the policies might be made and the essential actions might be taken for formation and strengthening of such a convergence. In this article, in addition to knowledge of the exquisite and exact nature of convergence of Kurds and Shiites in Iraq and its impact on the security policymaking in Iran, the precise nature of necessity of such a policymaking will be stipulated and at the end, the opportunities which will be consequently granted to Iran will be mentioned.
  • Page 63
    Among others internal, regional, international, political, economic, technical, social and cultural factors are reasons that theorists introduce for beginning of integration at a region. By looking at the functions of the Shanghai Cooperation Organization and the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), we understand that there are two basic pragmatic factors, the support of the great powers and political-security measures. All these factors can be causes for the continuity of regional cooperation and integration in Central Asia and Southwest Asia. The special circumstances, the security of these regions and the ruling international structure have influenced the two mentioned organizations The special circumstances, the security of these regions and the ruling international structure have influenced the two mentioned organizations
  • Page 89
    Rapid economic and steady high rates of economic growth has drastically increased the need for imported oil in Asia-Pacific region; China -an oil exporting country in the region till 1993- is now the third oil importer of the world with the neighboring Japan being in the second place. South Korea as the world’s ninth oil importer consumes almost as much as the entire oil production of oil exporting countries such as Kuwait, UAE or Venezuela. Supply diversification policies has already met their limits for the region as the African and Russian oil productions have provided nothing but a small portion of the Asia-Pacific’s ever-increasing energy needs and therefore the region’s dependence to Middle East oil exports has been increasing rapidly and constantly.
  • Page 109
    This research was done for understanding Islamic fundamentalism and its relationship with violence. Islamic fundamentalism has had significant developments since its appearance at the turn of the 19th century. The most important development is its radicalization in recent decades. In this article, the author addresses the roots and principles of Islamic fundamentalism, its main theorists and its developments in the way of getting more violent since the 1970s. He also deals with the effective factors in the radicalization of the mentioned phenomenon. The author criticizes the alleged relationship between Islam and violence. It must be mentioned that this research is focused on Sunni Islam
  • Page 129
    Social capital that exists in relations among social actors and the existence of fortified civil society, with a modern, powerful and developmental state can advance the development process in developing countries with minimum damage and in shortest time. The elements are the three sides of one single triangle. If unity and balance exist and an organic relationship is made between those elements, it can be expected that those countries will access to development. Weakness of each of them or making one of them weak will result in many anomalies in the development process, and finally the weakness or making each of the three elements weak will institutionalize underdevelopment. Deliberation and rethinking the quality of these three sides of achieving development and adopting suitable strategy for strengthening them may be the best pattern to achieve a sustainable development.
  • Page 147
    Post-Zionism is one of the intellectual trends and new discourses which has appeared in Israel in recent decades. On the impacts of post-Zionism on the future of Israel, there are different opinions: some scholars say post-Zionism is positive for Israel and a resolution for all its problems, while others say it is negative for Israel and may create bigger crises in the Zionist state. With regard to these opinions, in this article the impact of post-Zionism on the Israel is explained. Post-Zionism is one of the intellectual trends and new discourses which has appeared in Israel in recent decades. On the impacts of post-Zionism on the future of Israel, there are different opinions: some scholars say post-Zionism is positive for Israel and a resolution for all its problems, while others say it is negative for Israel and may create bigger crises in the Zionist state.
  • Page 171
    There is an idea among some scholars which refers to democracy and secularism as two inseparable things. According to this viewpoint any democracy is and should be secular. In spite of this, a different hypothesis has been taken into consideration on this paper. Based upon this hypothesis "The type of relationship between democracy and secularism depends on the demands of determinant social forces." This study has been conducted by the sociological research methods. Therefore, the democratic experiences of France and Iran have been studied through comparative perspective. The findings approve the hypothesis. So it could be said that there is no necessary relationship between democracy and secularism.
  • Page 191
    Political attitudes of bureaucrats and their impact on performance have been one of the most important debates in public administration that have been studied in Dichotomy of Politics-Administration. In this article, we examine the effect of political attitudes of bureaucrats on their organizational citizenship behavior (OCB). The results show that political attitudes have a significant correlation with OCB and bureaucrats that belong to the ruling party exhibit more OCB than others. The results show that political attitudes have a significant correlation with OCB and bureaucrats that belong to the ruling party exhibit more OCB than others. The results show that political attitudes have a significant correlation with OCB and bureaucrats that belong to the ruling party exhibit more OCB than others.
  • Page 207
    Slavophilism is described as a manifestation of national consciousness among Russian intellectuals at the early 19th century. The aim of this article is to furnish a ground for understanding Slavophilism as an attempt by a group of Russian educated elites to confront the intellectual Identity Crisis. For the explanation of this idea, the article begins with a discussion of the different aspects of the crisis and emergence of slavophilism in the framework of modernization theories. It argues, then, that the question of national identity was a discourse on Russia’s future merely among educated elites, not as a broad sentiment among the ordinary people. The article, ultimately, addresses the influence of Romanticism on Slavophilism. It establishes that Romantic ideas and concepts shaped the identity crisis and at the same time provided the material of a new intellectual agenda to confront the crisis
  • Page 225
    In the Middle East since the end of the WW II, we have witnessed a growing influence of the military in civilian affairs, the use of force as a frequently-used instrument of political power and dominance, the importance of military values, the increasing significance of the role of the regional military establishment in domestic and international affairs, and the growth in the number of paramilitary organizations. The occurrence of the 1999 military coup in Pakistan, the irrepressible militarization of Israeli foreign policy, the transfer of huge quantities of military equipment to the region along with the presence of foreign military forces in Iraq and Afghanistan indicate that the age of military intervention in politics and the threat of military coup in the Middle East are far from over.
  • Page 251
    Identity has emerged gradually within contemporary debates in social science and has led to vivid debates in International Relations. The aim of this article is to show how identity, or identity-oriented approach, may affect fundamental theoretical concepts of IR. At first the importance of identity in theoretical and meta-theoretical debates in IR is discussed. Then identity itself is conceptualized. On the basis of a distinction made between political and normative impacts of identity, the next two sections examine the ways in which they have influenced changes in theoretical concepts such as power, security, sovereignty and diplomacy as well as normative ones such as human rights and ethics.
  • Page 271
    This article, after explaining the concept of peace building in the framework of United Nations peace operations, considers the challenges facing it. Peace operations are a complex and inter-related set of activities which lack clear legal status in the United Nations charter, but are accessible instruments for the maintenance of international peace and security. Despite the fact that peace building is a practical approach for the maintenance of peace and security and its positive achievements cannot be denied, it has been confronted with many challenges that diminish its effectiveness. These challenges relate to many factors, the most basic of which is global apartheid: an unjust international order. In addition, the belief also exists that it threatens a new form of western colonialism. In the framework of Western-based institutionalization, based on the liberalism that seeks to impose peace in other societies, it imposes peace without attention to their culture.
  • Page 287
    Economic recession is considered as a repeatable and constant phenomenon in capitalist economy. Countries which experienced rapid economic growth have inevitably applied a balancing program after that. Generally, whenever industrial, financial and commercial developments occurred in a rapid growth, the reverse and changing processes would appear. Consequently, they will affect the financial and international trade market. In the mid-1990s, global economy has faced different situations from the limited recession to the recovery or reconstruction period. Among the industrial countries, those which have not enough trends to activate economy with productive approach have had a severe recession. In other words, the United States and European countries help global financial economy.
  • Page 307
    The Ninth constitution of Afghanistan (1382 /2003) was ratified according to the Bone Agreement and with a democratic orientation. This paper compares the principles of this constitution with principles of two models of Liberal Democracy. For this purpose, five indexes have been used for our analysis: The view on Man, The notion of Right, Political System, Democracy, and the process for the actualization of Democracy. According to the results of this study, Afghanistan's new Constitution corresponds to both models of Liberal Democracy. The Ninth constitution of Afghanistan (1382 /2003) was ratified according to the Bone Agreement and with a democratic orientation. This paper compares the principles of this constitution with principles of two models of Liberal Democracy. For this purpose, five indexes have been used for our analysis: The view on Man, The notion of Right, Political System, Democracy, and the process for the actualization of Democracy.
  • Page 323
    One of the major categories of the Iranian Constitutional Revolution is modernists (motajadedin) who are referred to variously as “adaptionists”, “apologists”, “syncretists” and “revisionists”. Motajadedin are devout and knowledgeable Iranians whose mission is threefold: first, to define Iranian identity by bringing out of the fundamentals in rational and liberal manner; second, to emphasize, among others, basic elements of modern ideals of freedom, tolerance, fraternity, law, secularism and nationalism; and third, to interpret the context of social tradition in such a way as to bring out is dynamic character in the context of the intellectual and scientific progress of the modern world. In contrast to traditionalists, concerned with maintaining of the status quo, and to the reformer Islamists, motajadedin sincerely endeavored to reconcile differences between traditional religious doctrine and secular scientific rationalism, between unquestioning faith and rational logic, and between the continuity of Islamic tradition and modernity.
  • Page 347
    This paper tries to explore and asses the political party activities in Iran after the Islamic revolution. It believes that that formation of political parties was a result of political modernization in Iran after the revolution. The authors further examine this modernization based on Huntington's theory about modernization including stages of faction creation (factionalism), polarization, extension and Institutionalization. The development of parties in Iran is at extension stage and has not already entered the Institutionalization level. The process of party creation which mostly got no bigger than their primary founders is a proof.
  • Page 369
    Economic development's driving force in each country is usually industrial development based on the advantages of the country. Iran is ranked number two globally in oil and gas resources. Aluminum industry is the most important energy consuming industry. Aluminum is one of the strategic metals which is produced through electrolysis and is named as energy storage. Due to its outstanding properties and versatile applications, Aluminum is a very important part of different industries. Also development of energy consuming industries is emphasized in the general policies of the 4th Economic, Social and cultural Development Plan of Iran. In this paper, factors effecting this industry will be identified, evaluated and analyzed through field investigation, interviews, direct observations and questionnaires.