فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:24 Issue: 2, 2018

Internal Medicine Today
Volume:24 Issue: 2, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد امین عدالت منش*، مرضیه یزدانی، اعظم داوودی، سمانه رفیعی صفحات 79-87
    اهداف
    صرع نوعی اختلال مغزی است که با حملات خود به خودی و تکرارشونده ظاهر می شود و با کاهش یا مرگ نورونی، و بروز اختلالات رفتاری ازجمله اضطراب همراه است و مطالعات متعدد به اثرات محافظت کنندهٔ عصبی لیتیوم کلراید اشاره دارند. این پژوهش اثر ضد اضطرابی لیتیوم کلراید را در مدل موش های صحرایی تشنج ناشی از پنتیلن تترازول (PTZ) مورد بررسی قرار می دهد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه کنترل، PTZ+Saline ،PTZ+Li20، PTZ+Li40 و PTZ+Li80 تقسیم شدند. جهت القاء تشنج، PTZ با دوز تکرارشوندهٔ 40 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی (i.p) به مدت 5 روز متوالی تزریق شد. پس از مشاهدهٔ 5 مرحلهٔ تشنج طبق مقیاس راسین، گروه های آزمون، لیتیوم کلراید را در سه دوز (20، 40 و 80 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن) به مدت 14 روز به صورت درون صفاقی دریافت کردند. به منظور ارزیابی اضطراب و رفتارهای اکتشافی، آزمون های ماز صلیبی مرتفع و محفظهٔ باز انجام شد. سپس، سنجش سطح هیپوکامپی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) با روش الایزا صورت گرفت. نتایج به کمک روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج افزایش اضطراب با کاهش سطح BDNF هیپوکامپی را در گروه دریافت کنندهٔ PTZ نشان داد. از طرفی، تیمار با لیتیوم کلراید به ویژه در دوز حداقل (20 میلی گرم/کیلوگرم) اختلاف معنی داری در کاهش اضطراب و افزایش سطحBDNF در مقایسه با گروه دریافت کنندهٔ PTZ نشان داد.
    نتیجه گیری
    اثرات ضد اضطرابی لیتیوم سبب بهبود نشانه های اضطراب در تشنجات ناشی از PTZ می گردد.
    کلیدواژگان: پنتیلن تترازول، اضطراب، لیتیوم کلراید، ماز صلیبی مرتفع، فاکتور نورتروفیک مشتق از مغز
  • حمیده نخعی، پروانه نظرعلی، پریچهر حناچی*، مهدی هدایتی صفحات 88-95
    اهداف
    عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن منجر به استرس اکسیداتیو می شود. علاوه براین، گیاهان دارویی می توانند آسیب های اکسیداتیو ناشی از عوامل استرس زا را کاهش دهند. در این مطالعه، ما اثر همزمان ورزش هوازی با مصرف دارچین بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بر زنان فعال را بررسی می کنیم.
    مواد و روش ها
    28 دانشجوی دختر رشته تربیت بدنی با محدوده سنی 30-20سال و میانگین BMI 71/22 کیلوگرم/مترمربع به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به 5 گروه: 1- تمرین هوازی2- تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین3- تمرین هوازی به همراه مصرف دارونما4- دارچین5- کنترل تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت 6 هفته و با شدت 80-65 درصد حداکثر ضربان قلب و فرمول سن -220 انجام شد. در ابتدا و انتهای مطالعه نمونه های خونی جمع آوری گردید و در سطح معناداری ( 05/0>p) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    (Total Antioxidant Capacity (TAC، اسید اوریک و بیلی روبین در گروه تمرین هوازی به همراه مصرف دارچین تفاوت معنی داری نداشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    احتمالا انجام فعالیت ورزشی با شدت 80-65%حداکثر اکسیژن مصرفی بیش از 6 هفته به همراه مصرف دارچین می تواند موجب بهبود ظرفیت تام آنتی اکسیدانی گردد.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی، دارچین، تمرین
  • یوسف افرینی، سید ابراهیم حسینی * صفحات 96-102
    اهداف
    اعتیاد به مواد افیونی بیماری مزمنی است که با اختلال افسردگی همراه است. با توجه به شیوع افسردگی در این بیماران که باعث تمایل بیشتر به مصرف و سخت تر شدن درمان و ترک اعتیاد می گردد این مطالعه با هدف بررسی اثر سایکودرام بر درمان افسردگی بیماران بهبودیافته از سوءمصرف مواد انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون و با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری آن شامل بیماران بهبودیافته شهر شیراز بود که به مرکز درمانی پرتو مراجعه نموده بودند. از بین آن ها 60 نفر که توسط پزشک متخصص، سم زدایی از آن ها با موفقیت انجام و با اجرای پرسشنامه افسردگی بک بیشترین نمره را کسب کرده بودند، 30 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. 15 نفر در گروه آزمایش، درمان سایکودرام را به مدت 12 جلسه دریافت و گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. بعد از مداخله درمانی، 2 گروه مجزا به پرسشنامه افسردگی بک پاسخ دادند و داده های حاصل با نرم افزار 20 SPSS و روش آماری تحلیل کوواریانس آنالیز و معناداری اختلاف داده ها در سطح 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درمان سایکودرام باعث کاهش معنادار میزان افسردگی و نشانه های عاطفی، شناختی و جسمانی افسردگی در سطح 001/0>p در بیماران بهبودیافته می گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که درمان سایکودرام باعث کاهش میزان افسردگی و نشانه های آن در بیماران بهبودیافته از اعتیاد می شود و احتمالا از این طریق مانع عود مجدد این بیماری می گردد.
    کلیدواژگان: سایکودرام، افسردگی، اعتیاد
  • الیاس شیرابراهیمی، محمدرضا رمضان پور *، محمود حجازی صفحات 103-110
    اهداف
    دیابت نوع 2 به عنوان یک مسئله بهداشت جهانی شایع بوده و رو به افزایش می باشد. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر اثر هشت هفته تمرین هوازی و مصرف ویتامین C بر آنزیم های آنتی اکسیدانی مردان دیابتی نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 45 مرد دیابتی نوع 2 به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. به طور تصادفی در سه گروه مساوی 15 نفری، تمرین+مکمل، تمرین+شبه دارو و کنترل؛ تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 50 تا 60 دقیقه با شدت معادل 75-65 % حداکثر ضربان قلب بود. گروه مصرف مکمل در همین زمان، ویتامین C به مقدار 100 میلی گرم قبل از هر جلسه تمرین مصرف می کردند و در این مدت آزمودنی های گروه کنترل در هیچ فعالیت ورزشی شرکت نداشتند. برای مقایسه میانگین های درون و بین گروهی از روش تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد و نتایج در سطح معنی داری 05/0>p آزمایش شدند.
    یافته ها
    هشت هفته برنامه تمرین هوازی همراه با مصرف دارونما و تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل ویتامین C منجر به کاهش معنی داری در مقادیر مالون دی آلدئید، افزایش معنی دار سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز مردان دیابتی نوع 2 شد. تغییرات میانگین های بین گروهی در متغیرهای مالون دی آلدئید، سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز در بین سه گروه تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین هوازی، مصرف ویتامین C و الخصوص ترکیب این دو با یکدیگر نسبتا اثرات یکسانی بر افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در بیماران دیابتی شده و از استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش و همچنین بیماری دیابت جلوگیری کند. بنابراین پیشنهاد می شود از این روش به عنوان یک روش درمانی غیردارویی موثر برای پیشگیری از اثرات سوء ناشی از افزایش بروز بیماری دیابت استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، ویتامین C، آنزیمهای آنتیاکسیدانی
  • عزت الله قدم پور، نسرین سادات حسینی رمقانی*، سمیه مرادی، سیده خدیجه مرادیانی گیزه رود، کبری عالی پور صفحات 111-118
    اهداف
    مدل طرحواره های هیجانی بر نقش ارزیابی و تفسیر هیجانات و راهبردهای تنظیم هیجان در اختلالات اضطرابی تاکید زیادی دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی طرحواره درمانی هیجانی بر کاهش نشخوار فکری پس رویدادی و اجتناب شناختی در دانش آموزان با نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش به صورت نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد. بدین منظور32 نفر از دانش آموزان دارای نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی با استفاده از نقطه برش پرسشنامه اضطراب اجتماعی کانور (SPIN) و مصاحبه بالینی غربال شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. از پرسشنامه های پردازش پس رویدادی (PEPQ) و اجتناب شناختی (CAQ) برای گردآوری داده ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. گروه آزمایشی طی ده جلسه تحت مداخله با رویکرد طرحواره درمانی هیجانی قرار گرفت و گروه کنترل چنین مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از نسخه 23 نرم افزار آماری SPSS و روش تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمرات نشخوار فکری پس رویدادی و اجتناب شناختی در گروه آزمایش کاهش یافت و بعد از کنترل اثر نمرات پیش آزمون، بین دو گروه آزمایش و کنترل ازنظر این متغیرها تفاوت معنی داری مشاهده شد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    طرحواره درمانی هیجانی به دلیل تاکید بر نقش باورها و راهبردهای فرد درباره هیجانات می تواند به عنوان مداخله ای موثر برای کاهش علائم اختلال اضطراب اجتماعی ازجمله نشخوار فکری پس رویدادی و اجتناب شناختی در افراد دارای نشانگان بالینی اضطراب اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هیجان، اضطراب اجتماعی، نشخوار، اجتناب
  • فاطمه سمیعی راد، اکرم بهشتی، امیر زنگیوند، محمد صوفی ابادی * صفحات 119-124
    اهداف
    از سیلور سولفادیازین به طور گسترده ای برای پانسمان زخم سوختگی استفاده می شود. مطالعات نشان داده اند که پانسمان زخم با لایه های جفت موجب تسریع در بهبود آن می شود. هدف این مطالعه ارزیابی نحوه ترمیم سوختگی درجه دو موش صحرایی نر با استفاده موضعی از سیلور سولفادیازین به همراه لایه آمنیون جفت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 64 سر موش صحرایی نر به سه گروه یکسان تقسیم و تحت بیهوشی عمومی در همه آن ها سوختگی درجه دو ایجاد شد. پانسمان زخم در گروه اول (کنترل) شامل پانسمان ساده ، گروه دوم لایه آمنیون جفت، گروه سوم: پماد سیلور سولفادیازین و گروه چهارم: پماد سیلور سولفادیازین به همراه لایه آمنیون بود. در پایان روز 7، 14، 21 و 28 تحت بیهوشی عمومی، بیوپسی از بافت سوختگی انجام و مورد ارزیابی میکروسکوپی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون آنوا تحلیل آماری و P کمتر از 0.05 حد معنی دار منظور شد.
    یافته ها
    تعداد لوکوسیت PMN در گرو ه های تحت درمان به طور معنی داری از گروه کنترل کمتربود (001/0>p) همچنین میزان تشکیل بافت گرانوله، سازمان یافتگی آن، تعداد فیبروبلاست ها و سرعت ترمیم زخم در این گروه ها از گروه کنترل بیشتر بود (001/0>p). تفاوت معنی داری درپارامترهای مورد سنجش، بین سه گروه مختلف درمان یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات بیولوژیک لایه آمنیون، استفاده از آن به عنوان یک روش پانسمان موثر در تسریع بهبود زخم سوختگی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سوختگی، لایه آمنیون، سیلور سولفادیازین
  • آرمان سلیمی، فرشته ارسلان ده، کیانوش زهراکار، رضا داورنیا *، محمد شاکرمی صفحات 125-131
    اهداف
    مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن پیش رونده سیستم عصبی مرکزی با علائم متفاوت و ناتوان کننده فیزیکی و روان شناختی می باشد که مشکلات عدیده ای را برای فرد بیمار به همراه دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر سلامت روان زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مداخله نیمه تجربی به شیوه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش را کلیه بیماران زن دارای پرونده فعال در انجمن ام. اس شهر تهران در سال 1395 تشکیل می دادند. نمونه 30 زن بیمار بودند که بر اساس ملاک های ورود و خروج به مطالعه و نمرات اکتسابی در پرسشنامه، به شیوه در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی در گروه های 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1979) بود. پس از اخذ پیش آزمون از هر دو گروه، آزمودنی های گروه آزمایش، 8 جلسه دوساعته درمان متمرکز بر شفقت را به شیوه گروهی و هفتگی دریافت نمودند. گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. داده ها با بهره گیری از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری(ANCOVA) در نرم افزار 18 SPSS تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین میانگین نمرات سلامت روان بیماران گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر درمان متمرکز بر شفقت باعث افزایش سلامت روان آزمودنی های گروه تحت مداخله در مقایسه با گروه کنترل شده بود (01/0>p ،49/45=F).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، درمان متمرکز بر شفقت از طریق افزایش آگاهی درونی، پذیرش بدون قضاوت، همدلی و توجه مستمر بر احساسات درونی، به کاهش مشکلات روان شناختی و بهبود سلامت روان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس می انجامد. پیشنهاد می شود انجمن های ام. اس سراسر کشور از این رویکرد درمانی در راستای ارتقای سلامت روان شناختی بیماران مزمن بهره گیرند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، مالتیپل اسکلروزیس، درمان
  • محمد مطلبی، عبدالجواد خواجوی، فریبا عسکری، مریم صابری * صفحات 132-138
    اهداف
    معاینه ماهیانه پستان یکی از راه های تشخیص زودرس سرطان پستان است. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده در ارتقاء خودآزمایی پستان زنان شهر گناباد انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی در عرصه است که تعداد 140 زن متاهل 49-20 ساله شهر گناباد به تصادف در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. نیازهای آموزشی استخراج و برنامه آموزشی تدوین و در 5 جلسه ارائه گردید. رفتار خودآزمایی پستان با استفاده از سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده قبل، بلافاصله و3 ماه بعد از آموزش بررسی شد. داده ها با نرم افزار IBMSPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات، تی استودنت و تحلیل واریانس چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 69/6±27/37 سال بود. پس از مداخله، میانگین نمره مهارت خودآزمایی از 89/17 به 26/18 افزایش یافت و میانگین امتیازات سازه های تئوری در گروه مداخله به صورت معنی داری افزایش یافت (001/0>p) و تداوم اثر مداخله آموزشی 3 ماه بعد نیز قابل مشاهده است. ولی این تغییرات در گروه شاهد معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد مداخله آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده در ارتقاء رفتار خودآزمایی پستان موثر است. بنابراین توصیه می شود به منظور ارتقاء خودآزمایی پستان ، مداخلات آموزشی به طور اختصاصی و منطبق با سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده ارائه شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، خودآزمایی پستان، تئوری رفتار برنامه ریزی شده
  • علیرضا رجایی*، مهدی نیری، فرحناز مس چی، شیدا سوداگر صفحات 139-145
    اهداف
    دیابت نوع 2 یکی از علل عمده مرگ ومیر بشمار می رود. اختلال افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات روان شناختی در این بیماران است که بروز آن می تواند پیش آگهی بیماری را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روان درمانی پویشی–حمایتی و دارودرمانی بر افسردگی بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش شبه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در سال 1395 انجام شد. در این پژوهش 30 نفر حضور داشتند که با تشخیص افسردگی از نوع متوسط تا شدید انتخاب و با جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل جایگزین شدند.گروه پویشی–حمایتی تحت 10 جلسه روان درمانی قرار گرفتند و گروه دارودرمانی تحت نظر روان پزشک داروهای موردنظر را دریافت کردند. اطلاعات جمع آوری شده با آزمون کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هریک از درمان های پویشی–حمایتی و دارودرمانی نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری داشته است (0.001>p)، یعنی در درمان افسردگی موثر واقع شده است ولی بین دو روش درمانی پویشی–حمایتی و دارودرمانی اختلافی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در بیماران دیابتی نوع 2 که مجبور به استفاده از دارو برای کنترل بیماری خود هستند، درمان پویشی–حمایتی می تواند جایگزین مناسبی برای کاهش افسردگی به جای دارودرمانی باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دیابت نوع 2، رواندرمانی پویشی- حمایتی، دارودرمانی
  • صبا کلاهی حامد*، عزت الله احمدی، بهزاد شالچی صفحات 146-152
    اهداف
    اعتیاد بیماری مزمنی است که با اختلال در عملکرد فردی، فیزیولوژیکی و اجتماعی مشخص می شود. هوش معنوی و خردمندی می توانند به عنوان عوامل محافظت کننده در پیش بینی گرایش به مصرف مواد مخدر موثر واقع شوند. پژوهش حاضر نیز با هدف بررسی ارتباط هوش معنوی و خردمندی با میزان گرایش به مصرف مواد مخدر در دانشجویان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی همبستگی، از بین دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال تحصیلی 95-1394 نمونه ای به حجم 361 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شد و مقیاس خودگزارشی هوش معنوی، مقیاس سه بعدی خردمندی (3D-WS) و پرسشنامه گرایش به مواد مخدر تکمیل گردید. تحلیل داده های مطالعه با استفاده از نرم افزارهای 20 SPSS و لیزرل انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد همبستگی بین متغیرهای هوش معنوی و خردمندی با گرایش به مصرف مواد مخدر معنی دار بود (0.01>p). شاخص های برازش نیز حاکی از برازش مناسب داده ها با الگوی پیشنهادی بود (0.05>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه هوش معنوی و خردمندی با گرایش به مصرف مواد مخدر از ارتباطی منفی برخوردار است چنین نتیجه گیری می شود که تقویت هوش معنوی و خردمندی افراد منجر به کاهش گرایش آن ها به مصرف مواد مخدر گردد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، خردمندی، گرایش به مصرف مواد مخدر
  • فرزانه میرحسینی، محمدحسین فلاح صفحات 153-161
    اهداف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش پیش بین تنظیم شناختی هیجان از طریق ذهن آگاهی و حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه همبستگی، جامعه پژوهش حاضر شامل 4020 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز دیابت یزد بود که از میان آن ها 221 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و همکاران (2001)، پرسشنامه ذهن آگاهی فرایبورگ (2001) و پرسشنامه حمایت اجتماعی فیلیپس(1986) استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین ذهن آگاهی و راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان رابطه مستقیم، بین ذهن آگاهی و راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان رابطه معکوس، بین حمایت اجتماعی و راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان رابطه مستقیم، بین حمایت اجتماعی و راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان رابطه معکوس وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که ذهن آگاهی و حمایت اجتماعی می توانند تنظیم شناختی هیجان را در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش ذهن آگاهی و حمایت اجتماعی در انتخاب و استفاده از راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان در میان بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مهم است.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، ذهن آگاهی و حمایت اجتماعی
  • یاسر غلمانی، مجید حاجی مقصودی، مهدی باقرآبادی صفحات 162-165
    اهداف
    بیماری سل یکی از قدیمی ترین بیماری های شناخته شده تاثیرگذار بر روی انسان ها و یکی از علل مهم مرگ ومیر در جهان است. عامل این بیماری مایکوباکتریوم توبرکولوزیس است که معمولا ریه ها را درگیر می کند. در 3/ 1 موارد ارگان های غیر ریوی درگیر می شوند. یکی از این ارگان ها استخوان ها و مفاصل هستند که 10 تا 35 درصد از موارد درگیری خارج ریوی را تشکیل می دهند. شایع ترین درگیری اسکلتی سل درگیری ستون فقرات می باشد.
    مشخصات بیمار: بیمار مورد نظرفردی است 33 ساله که با شکایت اولیه درد پهلو و ضعف اندام تحتانی بدون درگیری تنفسی به اورژانس مراجعه کرده و درنهایت با تشخیص استئومیلیت سل تحت درمان قرار گرفت.
    یافته ها
    توبرکولوز ستون فقرات مخوفترین عارضه نورولوژیک توبرکولوز است. تظاهر بالینی این بیماری به صورت علائم سرشتی از قبیل تب، تعریق، کاهش وزن، درد و تندرنس مهره و علائم فشار بر روی نخاع می باشد. با توجه به حرکت به سمت پاراپلژی شدید تحت عمل جراحی ورتبرکتومی از قدام قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    سنین جوانی، تغذیه مناسب، پاراپلژی همراه با بیماری حاد، بروز آهسته علائم نورولوژیک، حجم باقیمانده مناسب از کانال نخاعی و خروج چرک در حین عمل جراحی بهبود نورولوژیک بعد از عمل را بهتر می کنند ولی همراهی با بیماری بهبودیافته، پاراپلژی به مدت طولانی، پیشرفت سریع پاراپلژی، میلومالاسی نخاع و وجود بافت فیبروز و استخوانی (ضایعات خشک) احتمال بهبود نورولوژیک بدتری دارند.
    کلیدواژگان: سل، ستون فقرات، فلج پا
|
  • M. A. Edalatmanesh*, M. Yazdani, A. Davoodi Dr, S. Rafiei Dr Pages 79-87
    Aims: Epilepsy is a brain disorder characterized by repeated and spontaneous attacks which can lead to neuronal decline or death and behavioral disorders, such as anxiety, and numerous studies have shown neuroprotective effects of the lithium. This study evaluated the anxiolytic effect of administration of lithium chloride (LiCl) in penthylentetrazole (PTZ) induced seizure rat model.
    Materials and Methods
    In present experimental study, 50 male Wistar rats were divided into 5 groups control, PTZ䦩抝, PTZ⸭, PTZ⸮ and PTZⸯ, randomly. To induce convulsions and epilepsy model, repeated doses of PTZ were injected (40 mg/kg, i.p) for 5 consecutive days. After observing the 5 stages of seizures based on Racine’s scale, test groups, received lithium chloride in three doses (20, 40 and 80 mg/kg/BW, i.p) for 14 days. In order to assess anxiety and exploratory behaviors, elevated plus maze and open field tests were done. Then, the hippocampal level of BDNF was measured using ELISA. The results were analyzed by ANOVA and Tukey post hoc.
    Findings: Our finding showed an increased rate of anxiety with low level of hippocampal BDNF in PTZ receiver rats. Treatment with lithium chloride especially at the lowest dose (20 mg/kg) showed a significant difference in reducing anxiety and increasing of BDNF level compared to the PTZ receiver group.
    Conclusion
    Anxiolytic-like effects of lithium may improve the symptoms of anxiety in PTZ-induced seizure.
    Keywords: PTZ, Anxiety, Lithium Chloride, BDNF
  • H. Nakhaee, P. Nazarali, P. Hanachi *, M. Hedayati Pages 88-95
    Aims: Imbalance between the production of free radicals and the antioxidant defense system leads to oxidative stress. In addition, plants can reduce stress-induced oxidative damage. In this study we evaluated the effects of aerobic exercise with cinnamon intake on serum oxidative capacity in active women.
    Materials and Methods
    28 female students of physical education with age range 30-20 years, and the average BMI 22/71 kg/m² were voluntarily selected and randomly divided to 5 groups: 1) aerobic exercise 2) aerobic exercise combined with cinnamon 3) aerobic exercise with placebo 4 ) cinnamon and 5) control group. Intensity aerobic exercise was performed for 6 weeks within 65-80% of maximum heart rate and formula was 220-age. Blood samples were collected at the beginning and end of the study and the significance level was set at (pFindings: TAC ( Total Antioxidant Capacity), uric acid and bilirubin in the aerobic exercise group with cinnamon consumption showed no significant difference (p
    Conclusion
    Probably sports activities with 65-80% of maximal oxygen consumption intensity more than 6 weeks with the consumption of cinnamon can improve the TAC level in active women.
    Keywords: Aerobic Exercise, Cinnamon, training
  • Y. Afarini, S.E. Hosseini Seyed* Pages 96-102
    Aims: Opiate addiction is a chronic illness associated with depression. Since the prevalence of depression among addicts causes more drug use and makes drug rehabilitation treatment more difficult, the aim of this study was to evaluate the effect of psychodrama on the treatment of depression in improved addicts.
    Materials and Methods
    The present study is a semi-experimental model with pre-test and post-test design and control group. The statistical population consisted of improved addicts from Shiraz city who referred to Partou center. From the 60 people who had successfully detoxified by the specialist physician and scored the highest on the Beck Depression Inventory, 30 were selected and assigned to experimental and control groups. In the experimental group, 15 patients received psychodrama treatment for 12 sessions and the control group received no treatment. After the intervention, the two groups again responded to Beck Depression Inventory and data were analyzed using SPSS-20 software and statistical method of analysis of covariance. Differences were considered significant at pFindings: The results of this study showed that psychodrama treatment significantly reduces the level of depression and emotional, cognitive, and physical symptoms of depression at the level of p
    Conclusion
    The treatment of psychodrama reduces the rate of depression and its symptoms in improved addicts and is likely to prevent the recurrence of this disease.
    Keywords: Psychodrama, Depression, Addiction
  • E. Shirebrahimi, M. R. Ramezan Poor *, M. Hejazi Pages 103-110
    Aims: Type 2 diabetes is increasing as a common global health issue. The aim of this study was to investigate the comparison of the effect of eight weeks aerobic training and vitamin C supplements on antioxidant enzymes in men with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, 45 men with type 2 diabetes were selected by convenience sampling method. Were divided randomly into 3 equal groups: aerobic training with supplement, aerobic training with placebo and control groups. Aerobic training program included aerobic trainings up to 50-60 minutes at 65%-75% maximum reserve heart rate, three sessions per week which lasted for 8 weeks. Meanwhile, the supplement group took 100 mg of vitamin C before each training session. In this period, the control group did not take part in any physical activity. To make intra and between groups comparison, repeated measure (ANOVA) was used. For all statistical comparisons, the level of significance was set at pFindings: Eight weeks aerobic training with placebo and vitamin C supplements lead to a significant reduction in MDA and increase of SOD and CAT in men with Type 2 Diabetes. The average differences in the MDA, SOD and CAT levels have a statistically significant difference between the three groups.
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic training, vitamin C supplements consumption and especially mix of them with together have similar affected on increase of antioxidant enzymes, prevents exercise-induced oxidative stress and thus type 2 diabetes. Therefore, it is recommended to use this method as an effective non-pharmacologic treatment method for prevention of adverse effects of an increased incidence of diabetes mellitus.
    Keywords: Aerobic Exercise, Vitamin C, Antioxidants
  • E. Ghadampour, N. Hosseini Ramaghani *, S. Moradi, Kh. Moradiyani Gizeh Rod, K. Alipour Pages 111-118
    Aims: The emotional schema model emphasizes on evaluation and interpretation of emotions and emotion regulation strategies. This study aimed to determine the effectiveness of Emotional Schema Therapy (EST) on decrease of Post-event rumination and cognitive avoidance in people with clinical symptoms of social anxiety.
    Materials and Methods
    This is a semi-experimental study with a pretest-posttest control group. For this purpose, 32 students with clinical symptoms of social anxiety were screened with the cut-off point of the Social Phobia Inventory (SPIN) and clinical interviews and were randomly assigned to experimental and control groups. The Post Event Processing Questionnaire (PEPQ) and Cognitive Avoidance Questionnaire (CAQ) were used to collect data in two conditions (pretest and posttest). Experimental group experienced 10 weeks of emotional schema therapy, while the control group received no treatment. Data were analyzed using SPSS software (ver 23) and Multivariate Analysis Of Covariance (MANCOVA).
    Findings: The average of post-event rumination and cognitive avoidance were reduced in the experimental group in posttest. After controlling the effect of pre-test scores, there were significant differences between the test and control groups in terms of all variables (p
    Conclusion
    Emotional Schema Therapy due to the emphasis on the role of the individual beliefs and strategies about emotions can be used as an effective intervention in order to reduce symptoms of social anxiety, for example the Post-event rumination and cognitive avoidance in the people with clinical symptoms of social anxiety.
    Keywords: Emotions, Social Anxiety, Rumination, Avoidance
  • F. Samiee-Rad, A. Beheshti, Aa. Zangivand, M. Sofiabadi * Pages 119-124
    Aims: Silver sulfadiazine is widely used for burning wound. Studies have shown that, dressing wounds with placental membrane can accelerate their healing. Our objective was to evaluate the recovery of second-degree burns in male rats that treated with topical Silver sulfadiazine-impregnated placental amniotic membrane.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 64 male rats were divided into 4 similar groups. In all rats, the second degree burn was induced under general anesthesia. Wound dressing in the first group (control) included simple dressing, but amniotic membrane in second group, and Silver sulfadiazine in third group and in the fourth group it was Silver sulfadiazine impregnated amniotic membrane. At the end of the 7th, 14th, 21st and 28th day, under the general anesthesia, the tissue biopsies were taken from burns and microscopic evaluation was done. Data were analyzed statistically using ANOVA and P less than 0.05 was considered as significant.
    Findings: In treated groups, the PMN leukocyte count was significantly lower than control (p
    Conclusion
    Considering the biological effects of the ammonium membrane, it is recommended to use it as an effective dressing method to accelerate burn wound healing.
    Keywords: Burn, Amniotic Membrane, Silver Sulfadiazine
  • A. Salimi, F. Arsalandeh, K. Zahrakar, R. Davarniya *, M. Shakarami Pages 125-131
    Aims: Multiple sclerosis (MS) is a progressive and chronic disease of central nervous system with different symptoms and physical-psychological disabling effects, which brings about various problems for the patient. The present study was aimed to investigate the effectiveness of compassion-focused therapy (CFT) on mental health of women with multiple sclerosis.
    Materials and Methods
    The present research was a semi-empirical intervention conducted by pretest-posttest with control group design. The research population included all the women with active case file in MS association of Tehran in 2016. The sample was composed of 30 female patients which were selected by available sampling method and based on exclusion and inclusion criteria of the study and their scores in the questionnaire. The sample were assigned into experimental and control groups (15 individuals per group) by random assignment method. The study tool was general health questionnaire (GHQ) of Goldberg and Hiller (1979). After conducting the pretest for both groups, subjects of the experimental group received eight weekly 2-hour sessions of CFT in a group format. The control group was put in the waiting list. The data were analyzed through univariate covariance analysis (ANCOVA) in SPSS v18.
    Findings: Results indicated that, after the posttest, there was a significant difference between mean scores of mental health among experimental and control groups. In other words, CFT led to increased mental health in subjects of the intervention group compared to the control group (p
    Conclusion
    According to the results of the present study, the compassion-focused therapy reduces psychological problems and improves mental health of patients with multiple sclerosis through increasing their internal awareness, non-judgmental acceptance, empathy, and consistent attention to internal emotions. It is recommended that MS associations across Iran would use this therapeutic method for enhancing psychological health of patients.
    Keywords: Mental Health, Multiple Sclerosis, Therapy
  • M. Matlabi, A. Khajavi, F. Askari, M. Saberi * Pages 132-138
    Aims: Monthly breast self-examination (BSE) is one method for early detection of breast cancer. The aim of this study was to determine the effect of educational intervention based on the theory of planned behavior in promoting BSE of women in Gonabad, IRAN.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, 140 married women aged 20–49 years from Gonabad were chosen randomly and divided into control and experimental groups. Educational needs were determined and the curriculum was developed and presented in 5 sessions. BSE behavior was studied using the constructs of planned behavior theory before, immediately and 3 months after training. Data were analyzed by SPSS version 20, using ANOVA, T-test student, Chi-square and multivariate analysis of variance and significant level was set at α=05.0
    Findings: The mean age of the subjects was 37.27 ± 6.69 years. After intervention, the average score of BSE skill increased from 17.89 to 18.26 and the mean scores of theoretical constructs in the intervention group increased significantly (P0.05).
    Conclusion
    This study showed that educational intervention based on the theory of planned behavior was effective in promoting BSE behaviors. Therefore, it is recommended that educational interventions to be designed specifically for and consistent with the constructs of the theory of planned behavior.
    Keywords: Breast Cancer, Breast Self-Examination, Theory of Planned Behavior
  • A.R. Rajaee * Pages 139-145
    Aims: Type 2 diabetes is one of the major causes of death. Depression disorder is one of the most common unresponsive problems in these patients which can affect the disease prognosis. The aim of this study is comparison of effectiveness of dynamic-supportive psychotherapy and pharmacotherapy on type 2 diabetes patients’ depression.
    Materials and Methods
    This semi experimental study was conducted with pre-test and post-test design with control group in 2016. In this research there were 30 sample diagnosed with moderate to severe depression selected by randomized sampling in two experimental groups and one control group. The Dynamic-Supportive group is scheduled to undergo 10 sessions of psychotherapy and the drug treatment group that received under the supervision of the psychiatrist will take the prescribed medications. The collected data were analyzed by the covariance test.
    Findings: The results showed that each of the dynamic-supportive treatments and pharmacotherapy had a significant difference comparing to the control group (p
    Conclusion
    In type 2 diabetic patients who have to use drug to control their illness, dynamic-supportive treatment can be an appropriate alternative to decrease depression instead of pharmacotherapy.
    Keywords: Depression_Type 2 Diabetes_Psychodynamic_Pharmacotherapy
  • S. Kolahihamed *, E. Ahmadi, B. Shalchi Pages 146-152
    Aims: Addiction is a chronic disease characterized by impaired individual, physiological and social performance. spiritual intelligence and wisdom can be effective as protective factors in predicting tendency to substance use. This study has aimed to investigate the relationship between spiritual intelligence and wisdom with the tendency to substance use among college student.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlational study, 361 College students in 2015-16 were selected from students of Azarbaijan Shahid Madani University using multiple cluster sampling method and Spiritual Intelligence Self-Report Scale ,Three- Dimensional Wisdom Scale (3D-WS) and tendency to substance use questionnaire to be completed. Data analysis was performed by SPSS 20 softwares and Lisrel.
    Findings: Results showed that Correlation between spiritual intelligence and wisdom with tendency to substance use was significant (p
    Conclusion
    as regards spiritual intelligence and wisdom are negatively related with the tendency to substance use, it is concluded that the strengthening of spiritual intelligence and wisdom of individuals leads to reduce their substance use.
    Keywords: Spiritual intelligence, Wisdom, Tendency to Substance use
  • F. Mirhoseini *, M.H. Fallah Pages 153-161
    Aims: The aim of the current study is to examine the predictive role of Emotion Cognitive Regulation through mindfulness and social support in patients with Type 2 Diabetes.
    Materials and Methods
    In this correlative study, the population consists of 4020 patents with Type2 Diabetes, 221 of which were selected as the available sample. For the purpose of data collection, the researcher has used Granefski et al.’s Scale for Emotion Cognitive Regulation (2001), Freiburg’s Mindfulness Questionnaire (2001), and Philips’ Social Support Questionnaire (1986). Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Findings: Findings of the study confirmed a positive relationship between mindfulness and positive strategies for emotion cognitive regulation, a negative relationship between mindfulness and negative strategies for emotion cognitive regulation, a positive relationship between social support and positive strategies for emotion cognitive regulation, and a negative relationship between social support and negative strategies for emotion cognitive regulation. Moreover, results of multiple regression analysis showed that mindfulness and social support can predict emotion cognitive regulation in patients with Type2 Diabetes.
    Conclusion
    With regard to the findings, mindfulness and social support are effective in selecting and applying positive strategies for emotion cognitive regulation in patients with Type2 Diabetes.
    Keywords: Metacognition, Mindfulness, Social Support
  • Y. Ghelmani, M. Hajimaghsoudi, M. Bagherabadi Pages 162-165
    Aims: Tuberculosis is one of the oldest known diseases that involves human and one of the important causes of death all over the world. The cause of this disease is mycobacterium tuberculosis, which usually affects the lungs. Extra-pulmonary organs are affected in 1/3 of patients. One of these organs is bone and joints accounting for 10 to 35% of extra-pulmonary disease. The most common form of musculoskeletal involvement is spinal tuberculosis.
    Patient Profile: The patient is 33 years old and has been referred to the emergency department with a primary complaint of abdominal pain and weakness of the lower limbs without respiratory involvement, and was eventually treated with the diagnosis of osteomyelitis tuberculosis.
    Findings: Spinal tuberculosis is the most severe neurological complication of tuberculosis. The clinical manifestation of the disease is a form of physical symptoms such as fever, sweating, weight loss, pain and tenderness of the vertebrae and symptoms of pressure on the spinal cord. Regarding the move to severe paraplegia, surgery was performed on anterior orthopedic surgery.
    Conclusion
    Young age, proper nutrition, paraplegia associated with acute illness, slow incidence of neurological symptoms, adequate residual volume of the spinal canal and pushing out during surgery improve postoperative neurological improvement, but along with improved disease, prolonged paraplegia, Rapid progression of paraplegia, spinal cord malocclusion, and the presence of fibrosis and bone tissue (dry lesions) have the potential for worse neurological improvement.
    Keywords: Tuberculosis, Spinal Column, Paraplegia