فهرست مطالب

نشریه ‪ آسیب شناسی، مشاوره و غنی سازی خانواده‬
سال سوم شماره 2 (پیاپی 6، پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آرزو بروزی، فاطمه شاطریان محمدی *، آزاده فرقدانی صفحات 1-20
    با توجه به اهمیت پایداری رابطه میان زوجین در زندگی مشترک، هدف این پژوهش بررسی تاثیر وابستگی خاص به همسر و جنسیت بر احساس گرفتاری و بی رمقی زناشویی در دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم است. آزمودنی ها دربرگیرنده 350 نفر از دانشجویان زن و مرد متاهل دانشگاه آزاد قم بود که در سال 95–94 در این دانشگاه مشغول به تحصیل بودند. این افراد به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. درنهایت 80 نفر از آنان به خاطر داشتن ملاک لازم وارد تحلیل شدند. داده های پژوهش با به کارگیری پرسشنامه های وابستگی خاص به همسر راتوس و اولیری 1998، احساس گرفتاری گیلبرت و آلن، 1998 و سنجه بی رمقی زناشویی پاینز،2006 گردآوری شده و با نرم افزار spss18 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان گر از آن بود که وابستگی خاص به همسر و جنسیت بر بی رمقی زناشویی دانشجویان تاثیر هم زمان داشت که نقش وابستگی خاص به همسر بر بی رمقی زناشویی در دانشجویان زن متاهل بیشتر از دانشجویان مرد متاهل بود (F=4/2، P<0/05). بی رمقی زناشویی دانشجویان متاهلی که وابستگی بالایی به همسر داشته اند بیشتر از دانشجویانی بود که تراز وابستگی به همسر در آنان پایین بود. جنسیت به تنهایی تاثیری در بی رمقی زناشویی نداشتF=0/02، P=0/9)). وابستگی خاص به همسر و جنسیت بر احساس گرفتاری دانشجویان تاثیر هم زمان نداشت (F=0/21، P=0/65). جنسیت به تنهایی نقشی در تغییرات احساس گرفتاری دانشجویان نداشت F=1/8، P<0/18))؛ ولی وابستگی خاص به همسر به طور مستقل بر احساس گرفتاری دانشجویان تاثیر دارد (F=5/6، P<0/05)؛ بنابراین نتیجه می گیریم که وابستگی خاص به همسر در بروز احساس گرفتاری وبی رمقی زناشویی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: گرفتاری، جنسیت، بی رمقی زناشویی، وابستگی خاص به همسر
  • ژاله رضا استوار *، شهره قربان شیرودی، بهزاد کریمی اوتاری صفحات 21-44
    بی رمقی و نارضایتی از زندگی زناشویی و کاهش بی آلایشی به منزله تهدیدی جدی برای پایداری رابطه زوجین به شمار آورده می شود. هدف پژوهش بررسی اثربخشی مشاوره گروهی مبتنی بر تحلیل ارتباط متقابل بر بی رمقی زناشویی و بی آلایشی زوجین است. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری مورد نظر دربرگیرنده همه زوجین منطقه دو شهر تهران در سال 1395 بودند که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تعداد 40 نفر (20 زوج) انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. آزمودنی ها به ابزارهای بی رمقی زناشویی پاینز، 1996 سازش یافتگی زناشویی اسپانیر، 1976 و بی آلایشی زناشویی تامپسون و واکر، 1983 پاسخ دادند. مشاوره گروهی با رویکرد تحلیل ارتباط متقابل استیوارت و جونز (2011) طی 10 نشست 60 دقیقه ای و به صورت هفتگی در یکی از مراکز مشاوره شهر تهران اجرا شد. تحلیل داده ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس 22 انجام شد. بر اساس نتایج می توان گفت که میان گروه آزمایش و گواه در نمرات حاصل از بی آلایشی زناشویی (0001/0 P،35/34 F=)، بی رمقی زناشویی (0001/0 P،05/37 F=) و سازش یافتگی زناشویی (0001/0 P،55/121 F=) تفاوت وجود دارد. نتایج پژوهش حاکی از آن بود که رویکرد تحلیل ارتباط متقابل توانسته بی آلایشی و سازش یافتگی زناشویی زوج ها را افزایش و بی رمقی شان را کاهش دهد. آموزش تحلیل رفتار متقابل و تعمیم آن به دیگر سطوح زندگی زناشویی و اجتماعی موجب می شود زوج ها، در برابر دیگر مسائل زندگی و تعارضات دید بازتری پیدا کنند.
    کلیدواژگان: ارتباط متقابل، بی آلایشی، سازش یافتگی، بی رمقی، زوجین
  • محمود عابدینی، هیرو وحید *، علیرضا سنگانی صفحات 45-60
    ناهمسانی های قومیتی همانند فرهنگ و زبان مایه شکل دهی بسیاری از شناخت ها درباره محیط، رفتارها و هیجان های جوامع است. پس این پژوهش با هدف هم سنجی باورهای جنسیتی، کارکرد خانواده و نگرش به طلاق دانشجویان کرد و فارس انجام گرفت. روش پژوهش علی مقایسه ای یا پس رویدادی است. جامعه آماری دربرگیرنده همه 20000 دانشجو دختر و پسر کرد و فارس در دو دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و واحد ساری در بازه زمانی بهمن 1395 تا خرداد 1396 بود. تعداد 370 آزمودنی (370 نمونه در گروه کرد و 370 نمونه در گروه فارس) با به کارگیری روش غیر تصادفی هدفمند بررسی شدند، در این پژوهش از سه ابزار، سنجه نگرش به طلاق کینایرد و جرارد (1986)، پرسشنامه سنجش کارکرد خانواده اپشتاین، بالدوین، بی شاپ (1983) و سنجه باورهای جنسیتی بم (1974) استفاده شد. یافته های حاصل از آزمون آماری تحلیل کوواریانس یک راهه نشان داد که روی هم رفته تفاوت میان خرده مولفه های باورهای جنسیتی و نگرش به طلاق میان دانشجویان دختر و پسر کرد و فارس معنی دار است و میان نقش ها (702/5F=؛ 018/0P<) و آمیزش عاطفی (976/8F=؛ 003/0P<) از متغیر کارکرد خانواده، نگرش مثبت (856/10F=؛001/0P<) از متغیر نگرش به طلاق و باور جنسیتی هر دو جنس (902/3F=؛ 041/0P<) در دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد، ولی در دیگر مولفه ها با توجه به سطح معنی داری به دست آمده در دو گروه با توجه به جنسیت آنان تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. این برآیندها تاکیدی بر دیدگاه فرهنگی اجتماعی پیرو نقش آن بر باورها و روابط خواهد داشت، بنابراین می توان نتیجه گرفت که موقعیت قومیتی با توجه به جنسیت می تواند بسیاری از عوامل شناختی، اجتماعی و عملکردی را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: باورهای جنسیتی، دانشجویان، کارکرد خانواده، نگرش به طلاق
  • لاله آجلی لاهیجی *، حمیدرضا ذاکری صفحات 61-80
    به راستی یکی از ستون های پابرجای زندگی زناشویی ، داشتن یک ارتباط جنسی سالم است که کوچک ترین خللی دراین ارتباط پایه های زندگی مشترک را ویران می کند. پژوهش حاضر، بررسی پیش بینی خشنودی زناشویی و بی آلایشی بر پایه ابعاد خودآگاهی جنسی همسران بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را همه مراجعین کلینیک پویش شیراز در زمستان 1395 تشکیل میدادند که از این میان تعداد (50 مرد و 50 زن) با به کارگیری روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، برای گردآوری داده ها، پرسشنامه خشنودی زناشویی ناتان و ایچ و همچنین پرسشنامه بی آلایشی واکر و تامپسون، ( 1983) و ابعاد خودآگاهی جنسی اسنل، فیشر و میلر (1991 ) اجرا شد. یافته ها نشان داد ابعاد خودآگاهی جنسی ( 58/ 12 F=)، ( 5/60 R=) با بی آلایشی رابطه معنی دار دارد و رویهمرفته 36 درصد از واریانس نمرات بی آلایشی زناشویی را تبیین میکند. همچنین، ابعد خودآگاهی جنسی ( 57/6 F=)، ( 048/0 R=)، با خرسندی زناشویی رابطه معنی دار دارد و 23 درصد از واریانس نمرات خرسندی زناشویی را تبیین میکند. از برآیندهای یافته های این پژوهش میتوان در پیشگیری از تعارضات زناشویی استفاده کرد. چراکه برخورداری از آگاهی جنسی، روابط زوجین را صمیمانهتر میکند که برآمد آن کاهش مشکلات زناشویی و خرسندی زناشویی است.
    کلیدواژگان: بی آلایشی، خشنودی، زناشویی، ابعاد، خودآگاهی، جنسی، زوجین
  • بهزاد کریمی اوتاری *، جواد خلعتبری، ژاله رضا استوار صفحات 81-102
    پایداری و سلامت رابطه میان زن و شوهر بر سلامت خانواده موثر است و رابطه زناشویی بنیاد محوری نظام خانواده است. هدف پژوهش، هم سنجی اثربخشی درمان شناختی-رفتاری و معنا درمانی بر بی رمقی زناشویی، رضایت زناشویی و بی آلایشی زوجین بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری زوجین مراجعهکننده به مراکز مشاوره «سنجش و دانش» و «روزنه امید رشت»، سال 1395 بودند. 48 نفر به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (هر گروه 16 نفر) و یک گروه گواه (16 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش، هشت نشست درمانی را به صورت هفتگی برای زمانی برابر 70 دقیقه (معنا درمانی) و 90 دقیقه (شناختی-رفتاری) دریافت کردند. ابزارهای مورداستفاده پرسشنامه رضایت زناشویی کانزاس (1986)، پرسشنامه بی رمقی زناشویی پاینز (1996) و سنجه بی آلایشی زناشویی واکر و تامسون (1983) بود. یافته های برآمده از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد رویکردهای درمانی روی بی رمقی زناشویی و مولفه های آن (01/0 P،55/18 F=)، رضایت زناشویی (01/0 P،28/7 F=) و بی آلایشی زناشویی (01/0 P،17/14 F=) تاثیر دارد. برآیندهای تحلیل آزمون تعقیبی نشانگر این است که تفاوت معنی داری میان دو گروه معنا درمانی و شناختی رفتاری در خرده مولفه های خستگی هیجانی و روانی (1/1d=-،57/2-d=، 05/0P>) وجود ندارد. میانگین بی رمقی زناشویی و خستگی جسمی (05/0P، 98/5-d=،96/8-d=)، در میان دو گروه معنا درمانی و شناختی-رفتاری تفاوت معنی داری مشاهده شد. فراخور برآیندها، دو رویکرد از راه به کارگیری فن های بازسازی شناختی و معنا بخشی، تغییراتی در بی رمقی و رضایت و بی آلایشی زناشویی ایجاد کردند میان اثربخشی این دو روش درمانی تفاوت معنی داری وجود نداشت. ازاین رو برآیند این پژوهش، حمایتی تجربی برای هر دو درمان در راستای بهبود رابطه زناشویی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بی رمقی، زناشویی، بی آلایشی، معنا، شناختی، رفتاری
  • علیرضا سنگانی *، ناهید رامک، معصومه رحمانی صفحات 103-118
    تولد کودک همراه با اختلال رشد ذهنی در خانواده دشواری هایی را برای اعضای خانواده رقم می زند و مایه تنیدگی روانی در ابعاد گوناگون زندگی اعضای خانواده به ویژه والدین می گردد. ازاین رو هدف پژوهشی حاضر هم سنجی تراز خشم، تنیدگی والدگری و راهبردهای کنار آمدن با تنیدگی مادران کودکان دچار اختلال رشدی ذهنی با مادران کودکان بهنجار بود و جامعه آماری شامل مادران کودکان دچار اختلال رشدی ذهنی و مادران کودکان بهنجار شهرستان گرگان در بازه زمانی تیرماه تا شهریور 1396 بود، روش، در این پژوهش علی مقایسه ای با توجه به آنکه حداقل تعداد برای این روش پژوهش برای هر گروه 15 نفر است، با بیش برآورد تعداد 50 مادر کودکان دچار اختلال رشدی ذهنی و 50 مادر کودکان بهنجار به روش هدفمند از مراکز توان بخشی شهرستان گرگان انتخاب شدند. از فرم کوتاه پرسشنامه تنیدگی والدینی و پرسشنامه راهبردهای کنار آمدن تنیدگی ایندلر و پارکر و مقیاس پرخاشگری استفاده گردید. نتایج تحلیل واریانس چند راهه نشان داد که تفاوت معناداری میان خشم کلی (018/0 p=، 702/5F=)، پرخاش (003/0p=، 976/8F=)، تنیدگی والدگری کلی (013/0p=، 521/4F=) و راهبرد مسئله مدار (003/0p=، 130/6F=) در دو گروه مادران کودکان دچار اختلال رشدی ذهنی و مادران کودکان بهنجار وجود دارد. یافته های این پژوهش با توجه به دیدگاه سیستمی نشان می دهد که تنیدگی روانی در محیط خانواده با توجه به مشکلات اعضا می تواند سبب انتقال به دیگر اعضا و رفتارهای ناهنجار همانند خشم و راهبردهای غیر سازگارانه گردد.
    کلیدواژگان: تراز خشم، تنیدگی والدگری، راهبردهای تنیدگی، کم توانی
  • لاله آجلی لاهیجی *، محمدعلی بشارت صفحات 119-138
    شیوه های دل بستگی زمینهساز خانوادهای سالم هستند ازاین رو هدف از پژوهش حاضر، پیشبینی کارکرد خانواده و کیفیت زندگی با توجه به شیوه های دل بستگی زوجین شهر شیراز بود. روش پژوهش همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش همه زوجین متاهل شهر شیراز در سال (1396-97) بودند که با به کارگیری روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه سنجش کارکرد خانواده اپستین، بیشاپ و لوین (1978) و کیفیت زندگی ویر و شربورن (1992) و شیوه های دل بستگی کولینز و رید (1990) اجرا شد. سپس یافته های مربوط به فرضیه های پژوهش شامل ضرایب همبستگی ساده و رگرسیون چندگانه میان متغیرهای پیشبین و ملاک به روش ورود و گام به گام بررسی گردید. برآیندها نشان داد که میان دل بستگی ایمن و کارکرد خانواده (008/0p=،25/0 r=) رابطه مثبت، میان دل بستگی دوسوگرا و کارکرد خانواده (04/0p=، 19/0- r=) رابطه منفی و میان دل بستگی اجتنابی و کارکرد خانواده رابطه وجود دارد و کیفیت زندگی (03/0p=،21/0- r=) به صورت مثبت، میان دل بستگی ایمن و کیفیت زندگی (02/0p=،22/0 r=) رابطه مثبت، میان دل بستگی دوسوگرا و کیفیت زندگی (05/0p=،18/0-r=) رابطه منفی و میان دل بستگی اجتنابی و کیفیت زندگی (001/0p=،28/0 -r=) رابطه منفی و معنیدار وجود دارد. 29% واریانس کارکرد خانواده به وسیله ی، دل بستگی ایمن و اجتنابی تبیین می شود و 24% واریانس کیفیت زندگی به وسیله ی شیوه های دل بستگی (ایمن، دوسوگرا و اجتنابی) تبیین میشود. همچنین 20% واریانس کیفیت زندگی به وسیله ی دلبستگیاجتنابی و دل بستگی ایمن تبیین میشود. یافته های این پژوهش، میتواند توسط متخصصان خانوادهدرمانی در مشاوره پیش از ازدواج در شناخت هرچه بهتر زوجین سودمند باشد.
    کلیدواژگان: کارکرد، خانواده، کیفیت، زندگی، شیوه، دل بستگی، زوجین
|
  • Arezo Broozi, Fatemeh Shateryan Mohammadi *, Azadeh Fraghdani Pages 1-20
    Based on the importance of sustainability of the relationship between couples, the purpose of this research was conducted to investigate the effect of spouse-specific dependency and gender on entrapment and couple burnout in married students of Islamic Azad University of Qom. Participants included 350 students of Azad University of Qom. Married men and women were enrolled in the years 2015-2016. They were selected by multi-stage cluster sampling and finally 80 students were analyzed for having entered the necessary criteria. Research data using of Spouse-Specific Dependency Scale (Rattus and OLeary, 1997), involvement scale (Gilbert and Allen, 1996) and Couple Burnout Measurement (Pines, 2006) were collected. Results indicated that spouse-dependency and gender effect on student's couple burnout simultaneously. Role of spouse-specific dependency on couple burnout in married female students were more than married man students (F=4/2, P
    Keywords: entrapment, gender, couple burnout, spouse, specific dependency
  • Jale Reza Ostovar *, Shohreh Ghorban Shiroodi, Behzad Karimi Pages 21-44
    Marital burnout and dissatisfaction and reduced intimacy is a serious threat to the survival of the marital relationship. This study aims to investigate the effectiveness of group counseling based on transactional analysis on marital burnout and intimacy. The research method is semi-experimental with pretest-posttest design with control group. The statistical population consisted of all couples in district 2 of Tehran city in 2016 selected using the simple random sampling. A total of 40 people (20 couples) were selected and randomly divided into experimental and control groups. The subjects responded to Pines Marital Burnout Questionnaire (MBQ) (1996), Spanier Dyadic Adjustment Scale (DAS) (1976) and Walker and Thompson's Marital Intimacy Scale (1983). Group counseling was weekly conducted with Stewart and Jones’ transactional analysis approach (2011) within 10 sessions of 60 minutes in one of the counseling centers of Tehran. Data were analyzed using multivariate covariance analysis using SPSS-22 software. Results show that there is a difference between the experimental and control groups in the scores of marital intimacy (P
    Keywords: transactional analysis, intimacy, adjustment, couple burnout
  • Mahmoud Abedini, Hero Vahid *, Alireza Sangani Pages 45-60
    Ethnic differences, like culture and language, responsible for shaping many of the cognitions of the environment, behaviors, and emotions in societies, so the aim of this study was to compare of gender beliefs and attitudes toward divorce between Kurdish and Fars students according Gender. The research method is comparative or post-event. The statistical population included all 20,000 Kurdish and Persian girls and boys in two Islamic Azad University of Sanandaj Branch and Sari Branch during the period from February to April 2017. And the research participant 370 (370 samples in Kurdish group and 370 samples in Persian group) were investigated using non-randomized purposeful method. In this research, three tools included; the Attitude to Divorce Scale of Kinnaird & Gerrard (1986), Family Assessment Device questionnaire of Epstein, Baldwin & Bishop (1983) and Gender Belief Scale of Bem (1974) were used for measurement of variables. One-Way Covariance Analysis (MANCOVA) was used for data analysis. The results showed that there is a significant difference between the subscales of gender beliefs and attitude toward divorce between Persian and Kurd students. And between the roles (F =5/702, P
    Keywords: Attitudes towards Divorce, Family Function, Gender Beliefs, students
  • Laleh Ajeli Lahiji *, Hamid Reza Zakeri Pages 61-80
    In fact, one of the strong pillars of marital life is having a healthy sexual relationship, and the smallest disadvantage in this connection is destroying the bases of common life. The present study was to investigate the prediction of marital satisfaction and intimacy based on the dimensions of self-awareness of spouses. The research method was descriptive correlational. The statistical population of this study was all clients of pouyesh in Shiraz in the winter of 1395. Of these, 50 (50 men and 50 women) were selected using available sampling method. For collecting data, marital satisfaction questionnaire Nathan and Hatch, Walker & Thompson Intimacy Questionnaire (1983), and Sexual Self-knowledge of Snell, Fisher, and Miller (1991). The findings showed that the dimensions of sexual self-knowledge (F = 12.58), (R = 0.55) were significantly correlated with intimacy, and 36% of the variance in marital intimacy was explained. Also, sexual heterosexuality (F = 57.6), (R = 0.048), has a significant relationship with marital satisfaction, and 23% of variance explains marital satisfaction scores. The findings of this study can be used to prevent marital conflicts. Because, according to the results of having sexual awareness, the relationship of couples is more intimate, which results in the reduction.
    Keywords: intimacy, marital, satisfaction, dimensions, self, awareness, sexual, intercourse, couples
  • Behzad Karimi *, Javad Khalatbari, Jale Reza Ostovar Pages 81-102
    The health of the family depends on the continuity and health of the relationship between the husband and wife and the marital relationship is the core of the family system.The aim of this study was to Comparison of the effectiveness of cognitive-behavioral intervention with Logo therapy on Marital Burnout, marital satisfaction and Marital intimacy. The study is an experimental research (pre-post-test with control group). The target population includes couples referred to counseling centers Sanjesh and danesh and Rozaneh omid in Rasht in 1395 were among them, 48 patients randomly divided into two groups experiment (Each group has 16 people) and a control group (16 people). Both experimental groups received eight sessions of treatment once a week for 70 minutes (meaning therapy) and 90 minutes (cognitive-behavioral). The instruments used were Kansas Marital Satisfaction Scale (1986), Couple Burnout Measurement (1996) and Marital Intimacy Scale (Walker & Thomson, 1983). The results of the covariance analysis showed that Therapeutic approaches affect the marital Burnout and its components (P 0.05). Marital Burnout and physical exhaustion (d = -5/98, d =-8/96, p
    Keywords: marital, intimacy, meaning, cognitive, behavioral
  • Alireza Sangani *, Nahid Ramak, Masoumeh Rahmani Pages 103-118
    The birth of a child with mental disorder in the family results in problems for family members and causes mental stress in a variety of ways among them, especially the parents, therefore, the aim of present research is to compare anger level, parental tension and coping strategies with the stress of mothers who have mentally retarded children with normal children's mothers. The statistical population included the mothers of children with mental developmental disorders and normal children's mothers in Gorgan city during the July to September 2017. The method in this comparative causal study was based on the fact that the minimum number for this research method for each group was 15 persons, more than 50 mothers of children with mental retardation and 50 mothers of normal children were selected by a purposeful method from Gorgan's rehabilitation centers. Parents Stress Questionnaire (PSI-SF) and Coping Strategies against stress Questionnaire (ADR) of Indeler and Parker (CISS) and Aggression Questionnaire (AGQ) were used. The results showed that there was a significant difference between general anger (p =0.018, F=5.702), aggression (p=0.003, F=8.976), general parental stress (p=0.013, F=4.521), and Problem-oriented strategy (p=0.003, F=6.130) in two groups of mothers of mentally retarded children and normal children's mothers according to multivariate analysis of variance. The findings of this study showed that regarding the systemic view, psychological stress in the family environment could be transmitted to the other family members and abnormal behaviors such as anger and non-compatible strategies may be seen. The mothers of mentally retarded children are emotionally in high-stress conditions compared to normal children's mothers, so we could see the non-conforming behaviors reactions by them.
    Keywords: anger level, parenting tension, stress strategies, retarded
  • Laleh Ajeli Lahiji *, Mohammad Ali Besharat Pages 119-138
    The attachment styles are the basis of a healthy family. Therefore, the purpose of this study was to predict family function and quality of life according to the attachment styles among couples of Shiraz. The research method is correlation. The statistical population of this study was all couples married in Shiraz in the year of (1396-97) who were selected by random sampling method. Epstein, Bishop & Levin Family Functions Questionnaire (1978) and the quality of life of Weir & Sherbourne (1992) and Collins and Read's Attachment Styles (1990) were done. Then, the results of research hypotheses including simple correlation coefficients and multiple regressions between predictor and criterion variables were investigated by input method and step by step. The results showed that there was a positive correlation between the secure attachment and family function (p = 0.008, r = 0.25) and negative correlation between ambivalent and avoidance attachment and family function (p = 0.04, r = -0.19)and there is a relationship between avoidance attachment And family function, and quality of life (p = 0.03, r = -0.23) positively, between secure attachment and quality of life (p = 0.02, r = 0.22) positive relationship, ambivalent attachment And quality of life (p = 0.05, r = -0.16), there is a negative and significant relationship between avoidance attachment and quality of life (p = 0.001, r = -0.28). 29% of the variance in family functions by means of secure attachment, and avoidance is explained and 24% of variance in quality of life is explained by attachment styles (secure, ambivalent, and avoidable). Also, 20% of the quality of life variance is explained by attachment and secure attachment. The findings of this study can be useful by family-based therapists in pre-marriage counseling to better understand couples.
    Keywords: family, functioning, quality, life, attachment, styles, couples