فهرست مطالب

پژوهش در آموزش علوم پزشکی - سال دهم شماره 1 (بهار 1397)

مجله پژوهش در آموزش علوم پزشکی
سال دهم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایوب گرشاسبی*، الهام خرسند، علی تقی زاده صفحات 1-9
    مقدمه
    نیاز به تسلط به زبان انگلیسی به عنوان زبان جهانی و همچنین ابزاری برای دستیابی به اطلاعات علمی جدید در گستره های مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی کاملا احساس می شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت خودتنظیمی بر انگیزش پیشرفت تحصیلی و عملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور در درس زبان انگلیسی انجام گردید.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه استفاده شد. جامعه آماری کل دانشجویان رشته پرستاری شهر اهواز بودند. 84 دانشجوی رشته پرستاری دانشگاه جندی شاپور در آغاز ترم تحصیلی 94-93 با روش تصادفی ساده در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین گردیدند. گروه آزمایش 5 جلسه مهارت های خودتنظیمی را آموزش دیدند. اثربخشی این آموزش از طریق آزمون انگیزش پیشرفت تحصیلی ISM مک اینرنی و سینکلایر و آزمون زبان انگلیسی (محقق ساخته) مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت اطلاعات بدست آمده از پیش آزمون و پس آزمون مربوط به نمرات گروه مداخله و گروه های کنترل از طریق نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج، در پیش آزمون (قبل از مداخله) میانگین نمرات دانشجویان در آزمون انگیزش پیشرفت تحصیلی در گروه مداخله و کنترل تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد، اما میانگین نمرات پس آزمون (بعد از مداخله) در دانشجویان گروه مداخله اختلاف معنی داری را نشان داد (009/0=p).
    نتیجه گیری
    بکارگیری آموزش مهارت های خودتنظیمی بر عملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری تاثیر مثبت دارد و موجب افزایش انگیزش پیشرفت دانشجویان پرستاری در یادگیری درس زبان انگلیسی می گردد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، انگیرش، پیشرفت تحصیلی، پرستاری، زبان انگلیسی
  • پرند پورقانع، عبدالحسین امامی سیگارودی*، ارسلان سالاری صفحات 10-20
    مقدمه
    آموزش مداوم فرآیندی است که ارتقای سطح توانمندی جامعه پزشکی و یادگیری مادام العمر را به دنبال دارد. با توجه به این که برای آموزش مداوم، وجود بستر مناسب از عوامل اصلی اثربخشی آن هاست، آگاهی دقیق از تجارب اساتید محترم شرکت کننده در برنامه های آموزش مداوم، ما را قادر به شناسایی نیازها و عوامل مثبت تاثیرگذار در ارتقا و برگزاری هرچه بهتر برنامه های آموزش مداوم در دانشگاه خواهد نمود. تحقیق کیفی حاضر با هدف تبیین تجارب اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از شرکت در برنامه های آموزش مداوم صورت پذیرفته است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی بوده که در سال 1396-1395 در جامعه ی پژوهش اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با سابقه شرکت در حداقل سه برنامه آموزش مداوم که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، صورت گرفت. داده ها از طریق مصاحبه انفرادی نیمه ساختار یافته صورت پذیرفت. جهت تحلیل داده ها از شیوه تحلیل محتوای کیفی استفاده شد. استحکام، دقت و صحت پژوهش با به کارگیری معیارهای گوبا و لینکلن (Guba & Lincoln) بررسی گردید.
    یافته ها
    براساس تجزیه و تحلیل داده ها، 3 درون مایه اصلی و 9 درون مایه فرعی عبارت بودند از: «آموزش مستمر راهبردی» (تعهد یادگیری، خودارزیابی اثربخش، تبادل ایده ها)/ «فشار اجبار آموزش» (خلاء شوق درونی، چالش های کاری، شرکت گواهی محور)/« بستر متزلزل» (آموزش ضعیف، نقص برنامه ریزی، ارزشیابی ناکارآمد).
    نتیجه گیری
    براساس تجارب اعضای هیئت علمی شرکت کننده در برنامه های آموزش مداوم در مطالعه حاضر که بیانگر وجود تجارب متفاوت کارآمد و ناکارآمد بود، لزوم برنامه ریزی کاربردی مناسب و کارآمد جهت ایجاد انگیزه هرچه بیشتر، محرز می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، عضو هیئت علمی، مطالعه کیفی
  • عالیا صابری، اسماعیل کاظم پور*، آرزو پرکار صفحات 21-29
    مقدمه
    آموزش مجازی یک روش آموزش الکترونیکی است که دستیابی به آموزش را برای فراگیران در هر مکانی مهیا می سازد. این مطالعه به بررسی امکان و عوامل تسهیل کننده و موانع به کارگیری آن در دانشگاه علوم پزشکی گیلان از دیدگاه اعضای هیات علمی، کارکنان ستادی فناوری اطلاعات و دانشجویان علوم پایه پزشکی پرداخته است.
    روش ها
    تحقیق حاضر، به روش توصیفی از نوع پیمایشی بر روی 582 نفر شامل 350 نفر اعضای هیئت علمی، 12 نفر کارشناسان ستادی فناوری اطلاعات و 220 نفر از دانشجویان علوم پایه پزشکی در بهمن 1395 تا شهریور 1396 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته (40 گویه ) که روایی آن از روایی صوری و محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ تایید گردید. داده ها با استفاده از شاخص توصیفی و آزمون t تک نمونه ای (t- level=2.5 با توجه به مقیاس لیکرت 4 نمره ای) از طریق نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین متغیر شرایط و قابلیت به کارگیری نظام آموزش مجازی 0/529±3/30 و (8/78= t)، میانگین متغیر زمینه های کاربردی 0/505±3/28 و (8/53=t)، میانگین متغیر عوامل تسهیل کننده 0/504± 3/34 و (10/38= t)، میانگین متغیر عوامل محدودکننده و موانع 0/501±3/35و (10/76= t) و میانگین متغیر امکان به کارگیری نظام آموزش مجازی 0/439±3/32 و (11/15= t) و 0/001=p برای همه موارد بدست آمد.
    نتیجه گیری
    وضعیت امکان به کارگیری نظام آموزش مجازی، از لحاظ شرایط و قابلیت، زمینه های کاربردی، عوامل تسهیل کننده در حد مطلوب و عوامل محدودکننده در دانشگاه علوم پزشکی گیلان بالاتر از حد متوسط بود
    کلیدواژگان: امکان سنجی، آموزش مجازی، دانشگاه، پزشکی
  • آرام تیرگر*، فروغ کاظمی، ساناز بابازاده، زهرا آقالری، همت قلی نیا آهنگر صفحات 30-38
    مقدمه
    یکی از اشکال متداول آموزشی در علوم پزشکی، آموزش دروس توسط چند مدرس (اساتید مشترک) می باشد. این شیوه آموزشی همواره با موافقان و مخالفانی روبروست. این پژوهش با هدف ارزیابی دیدگاه دانشجویان علوم پزشکی در خصوص تدریس واحدهای درسی با اساتید مشترک به اجرا در آمد.
    روش ها
    مطالعه توصیفی-پیمایشی حاضر در سال 1392 میان گروهی از دانشجویان مقاطع کارشناسی و دکترای حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی بابل که حداقل یک ترم تحصیلی و یک درس با اساتید مشترک را گذرانده بودند، انجام پذیرفت. نمونه گیری به روش آسان و از میان افراد علاقه مند به شرکت در پژوهش به اجرا در آمد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 20 سوال جمع آوری و از طریق شاخص های آمار توصیفی، استنباطی نظیر آزمون t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 180 دانشجوی مورد بررسی 62/2 درصد دختر و 65 درصد در مقطع کارشناسی بودند. 84/4 درصد در ترم جاری و 93/9درصد در ترم های گذشته سابقه واحد درسی با اساتید مشترک داشتند. نیمی از دانشجویان (51/1 درصد) ارائه یک درس توسط چند استاد را نامطلوب دانستند. دلایل اصلی آن ها عدم توالی مطالب درسی، افزایش بیش از اندازه حجم و ارائه مطالب تکراری بود. 58/9درصد دانشجویان در صورت برخورداری از حق انتخاب، تمایلی به انتخاب واحد درسی با اساتید مشترک نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم تمایل اکثر دانشجویان در مورد تدریس واحدهای درسی با اساتید مشترک پیشنهاد می گردد تا حدامکان از بکارگیری چندین مدرس برای یک واحد درسی خودداری شده و در موارد غیر قابل اجتناب، تعداد مدرسان به حداقل ممکن کاهش یابد. همچنین سعی شود با هماهنگی بیشتر بین اساتید از ارائه مطالب تکراری و افزایش حجم غیرضروری مطالب جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: پزشکی، آموزش، دانشجویان
  • امید یقینی، آیدین پرنیا، علیرضا منجمی، سعیده دریازاده* صفحات 39-47
    مقدمه
    برای دستیابی به نتیجه نهایی و مطلوب در برنامه درسی رعایت اصول و استانداردها ضروری است. این مطالعه با هدف ابزاری برای ارزیابی صلاحیت بالینی دانشجویان پزشکی در بخش اطفال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 92-1391 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول حداقل های آموزشی دوره کارآموزی اطفال رشته پزشکی از لاگ بوک و با نظرخواهی از 15 نفر از اساتید شورای آموزشی گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش سرشماری استخراج شد و به صورت چک لیست طراحی شد. در مرحله دوم این چک لیست در اختیار 27 نفر از اعضای هیات علمی گروه اطفال (از سه دانشگاه) قرار گرفت و میزان مواجهات بالینی مورد نیاز در این حداقل های آموزشی از آن ها پرسیده شد و میانگین نظرات اساتید، محاسبه شد.
    یافته ها
    گردش های آموزشی بالینی در 10 گروه شامل: نوزادان، عفونی، گوارش، کلیه، تنفس، خون، اورژانس، عمومی، غدد و درمانگاه و 63 حداقل آموزشی و میزان مواجهات بالینی مورد نیاز برای این حداقل های آموزشی به صورت چک لیست طراحی شد. روایی صوری و محتوایی چک لیست توسط اعضای هیات علمی گروه اطفال تایید شد. پایایی آن نیز با ضریب آلفای کرونباخ برابر با 0/82 و با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به حجم زیاد دانش در رشته پزشکی و ضرورت یادگیری مهارت یا دانش به عنوان ملاک انتخاب محتوا در برنامه درسی، لازم است این اصول در طراحی برنامه های درسی اصلی برای بهبود عملکرد افراد نسبت به وظایف شغلی آینده و نیازهای جامعه در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: دانشجو، پزشکی، برنامه درسی، صلاحیت بالینی، بخش اطفال
  • آیدین بدن آرا مرزدشتی، عبدالحسین امامی سیگارودی، احسان کاظم نژاد لیلی، مجید پورشیخیان* صفحات 48-55
    مقدمه
    در دهه ی گذشته فناوری به سرعت رشد کرده و استفاده از این فناوری ها با سرعت فزاینده ای وارد حیطه ی آموزش عالی شده است. در ایران در طی سال های اخیر مطالعات و تحقیقات گسترده ای در زمینه های مختلف آموزش الکترونیک انجام شده اما کم تر به موضوع ارزشیابی آموزش الکترونیکی و برنامه های آن توجه شده است. این مطالعه با هدف تعیین نظر دانشجویان درمورد استفاده از اصل اول آموزش در دو روش آموزش الکترونیک و سنتی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت یک مطالعه ی نیمه تجربی در سال 1395 انجام شد. جامعه مورد بررسی شامل کلیه دانشجویان کارشناسی پیوسته پرستاری ترم سوم دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بودند که واحد درسی پرستاری بزرگسالان را اخذ کرده بودند. روش نمونه گیری مطالعه سرشماری و تعداد نمونه ها 41 نفر بود. برای بررسی اصل اول آموزش (توصیف، کاربرد، وظایف، فعال سازی و یکپارچگی) ابزار بررسی کیفیت یادگیری و آموزش (Teaching & Learning Quality) مورد استفاده قرار گرفت. برای مقایسه ی اجزاء اصل اول آموزش از آزمون های t جفتی و ویلکاکسون استفاده شد. تجزیه تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار آماری spss انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کل اصل اول آموزش در گروه آموزش سنتی 0/24±3/70 و در گروه آموزش الکترونیک 0/25±3/49 بود که از نظر آماری با استفاده از آزمون t جفتی، معنی دار بود (0/001=p). میانگین و انحراف معیار اصل توصیف در گروه آموزش الکترونیک 29/0± 49/3 و در گروه آموزش سنتی 0/40±3/69، اصل کاربرد در گروه آموزش الکترونیک 0/52±3/31 و در گروه آموزش سنتی 0/59±3/76 و اصل فعال سازی در گروه آموزش الکترونیک 0/36± 3/35 و در آموزش سنتی 0/34±3/70 بود که از نظر آماری با استفاده از آزمون ویلکاکسون، معنی دار بود (0/05>p).
    نتیجه گیری
    روش آموزش سنتی نسبت به روش آموزش الکترونیک از نظر اجرای اصول اول آموزش روش مطلوب تری است.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، دانشجویان پرستاری، یادگیری، آموزش پرستاری
  • سعید حیدری سورشجانی، فاطمه دریس، عبدالرحیم کاظمی، زهرا ترابی فارسانی* صفحات 56-62
    مقدمه
    پژوهش به معنی کنکاش در راستای یافتن حقایق و محیط آموزشی- پژوهشی، امکانات و عوامل آموزشی است که سبب ایجاد انگیزه علمی- پژوهشی در فرد می شوند. پژوهش در دانشگاه های علوم پزشکی اهمیت ویژه ای دارد زیرا جهت شناسایی و رفع مشکلات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و از بین بردن مشکلات مربوط به سلامت، کاربرد دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین محیط آموزشی- پژوهشی و علاقمندی پژوهشی در دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد صورت پذیرفت.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به شیوه مقطعی بر روی 101 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد در سال1394 به صورت سرشماری انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، درک دانشجویان از محیط آموزشی- پژوهشی و علاقمندی به پژوهش به وسیله پرسشنامه سه قسمتی شامل 49 سوال جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، t مستقل، آزمون تعقیبی توکی و آنالیز واریانس یکطرفه) از طریق نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین محیط آموزشی- پژوهشی با علاقمندی به پژوهش ارتباط مثبت معنی دار وجود دارد (r=0/40 ،p≥0/03) و همچنین بین سن با علاقمندی به پژوهش ارتباط معکوس معنی دار وجود داشت(r=0/001 ،p-≥0/38) . بین محیط آموزشی پژوهشی با دانشکده ی محل تحصیل تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد (0/006=P).
    نتیجه گیری
    ارتباط مثبت و معنی داری بین محیط آموزشی- پژوهشی با علاقمندی پژوهشی در دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مشاهده شد. نتایج پژوهش حاضر می تواند کانون توجه مسئولین معاونت آموزشی و همچنین تحقیقات و فناوری قرار گیرد تا با انجام مداخلات مناسب، نسبت به ارتقاء سطح خدمات آموزشی- پژوهشی دانشجویان اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش، پژوهش، دانشجویان
  • فروزان ضرابیان* صفحات 63-71
    مقدمه
    یادگیری ترکیبی به رویکرد آموزشی اطلاق می شود که در آن تلفیقی از آموزش حضوری و بر خط ارائه می شود. بدین منظور این تحقیق با هدف بررسی مقایسه ای تاثیر روش تدریس ترکیبی بر یادگیری، انگیزش و علاقه به درس آناتومی در دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد صورت گرفت.
    روش ها
    این پژوهش به شیوه نیمه تجربی با پیش آزمون - پس آزمون در سال 1396-1395 بر روی 120 نفر از دانشجویان رشته هوشبری دانشگاه آزاد تهران انجام و روش نمونه گیری خوشه ایبود. یک گروه به عنوان گروه آزمایش (60 نفر) به روش ترکیبی (وب لاگ و چهره به چهره) گروه دیگر به عنوان گواه (60 نفر) به روش متداول (چهره به چهره) آموزش دیدند. جهت سنجش عملکرد دانشجویان از پرسشنامه محقق ساخته در درس آناتومی، پرسشنامه های انگیزش پیشرفت هرمنس و علاقه غلامی استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و و پایایی آن ها از طریق ضریب کودرریچاردسون به ترتیب 0/78، 0/89، 0/79 تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس وکولموگروف اسمیرنف) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS استفاده گردید.
    یافته
    نتایج نشان داد که روش آموزش ترکیبی بر پیشرفت تحصیلی و انگیزش پیشرفت در درس آناتومی درسطح معنی داری 0/01 تاثیر داشته است. از مولفه های انگیزش، براساس تفاوت میانگین در پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش، آموزش ترکیبی بر مقاومت طولانی (83/3) بیشترین تاثیر را داشته است و بر سه مولفه ادراک زمان (0/63)، آینده نگری (0/77) و توجه به ملاک شایستگی در انتخاب دوست (0/5) تاثیری نداشته است.
    نتیجه گیری
    ممدرسان و برنامه ریزان آموزشی با توجه به اهمیت یادگیری مهارت های مختلف از تلفیق یادگیری الکترونیکی در آموزش جهت افزایش انگیزش و علاقه یادگیرندگان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: روش تدریس، آموزش، یادگیری، انگیزش، دانشجو، پزشکی
|
  • A. Garshasbi *, E. Khorsand, A. Taghizadeh Pages 1-9
    Introduction
    proficiency in English as a global language and as a means to achieve new scientific information on a range of scientific, research and culture is necessary. The present study aims to investigate the effect of self-regular skill training on academic achievement motivation and academic performance of nursing students in English course at Jondi- shapour University of Medical Sciences.
    Method
    In this semi-experimental research, pretest- posttest design with control group used. Statistical population was all of nursing students at Jondi- shapour university that 84 assigned randomly in two experimental and control groups. The experimental group received five training sessions on self- regulation. The effectiveness of this training evaluated through academic achievement motivation ISM of Mclnerney & Sinclair and Test of English. Data collected by Pre-test and Post-test analyzed by using co- variance analysis through SPSS.
    Results
    Based on results, there is no significant differences between average scores of experimental and control in pre- test but the post-test average scores (after intervention) showed significant differences in the experimental group (P=0.009).
    Conclusion
    self- regulation skills training has positive effect so that increase achievement motivation of the students in learning English.
    Keywords: Self, Regulation, Motivation, Achievement, Nursing, English language
  • P. Pourghane, Ah Emamy Sigaroudy *, A. Salary Pages 10-20
    Introduction
    Continuing education is a process that promotes the ability of the medical community and lifelong learning. Due to fact that, the existence of suitable platform as one of the main factors in effectiveness of continuing education, a thorough knowledge of faculty members’ experiences participating in continuing education programs enable us to identify the needs and influential factors in promoting and performing continuous education programs at the university. This qualitative research has been done to explain faculty members’ experiences about participating in Continuing Education Programs at Guilan university of Medical Sciences in 2017-2016.
    Methods
    This is a qualitative study (content analysis). The research population was faculty member of Guilan University of Medical Sciences with a history of participating in at least three continuing education programs that selected through targeted sampling. Data were collected through semi- structured individual interviews. A qualitative content analysis method was used to analyze the data. The strength, accuracy and accuracy of the research were studied using Guba & Lincoln criteria.
    Results
    Based on findings, the three main themes and Nine sub-themes were: "continuous strategic education" (learning commitment, effective self- assessment, exchange of ideas/ "push for coercion of education" (the vacuum of inner thriller, the challenges of work, company only for obtaining a certificate/ “Shaky background)"poor teaching, planning malfunction, inefficient evaluation.
    Conclusion
    results show that, faculty members’ experiences of participating in continuing education programs including both effective and inefficient experiences so apply proper and efficient planning in order to creating more motivation is necessary.
    Keywords: Continuing Education, Faculty Member, Qualitative Study
  • A. Saberi, E. Kazempour *, A. Porkar Pages 21-29
    Introduction
    Virtual education is an electronic teaching method that provides learners with access to education in every situation. This study examines the possibility, facilitators and barriers of utilizing virtual education in Guilan University of Medical Sciences from the viewpoints of faculty members, Information Technology staff and basic Medical Sciences students.
    Methods
    This is a descriptive-survey research that was conducted on 582 including 350 faculty,12 IT staff and 220 medical sciences students from January 2017 to August in 2017. The instrument was a researcher-made questionnaire of 40 items that its validity was confirmed through face and content validity and realiability by chronbakh- alpha .Data were analyzed by descriptive criteria, One- sample t-test (t-level = 2.5 according to the Likert Scale 4 scores)through SPSS.
    Results
    The mean of status variables and the application of virtual education training system was 3.30±0.529 (t= 8.78) and the mean of the applied fields was 3.28 ± 0.505 (t = 8.53), the average facilitators of the possibility Establishment was 3.34 ± 0.504 (t = 10. 38), the mean of the barriers and limiting factors were 3.35 ± 0.501(t = 10.76),The mean of the variables of the virtual education system was calculated to be 3.32 ± 0.439 (t = 11. 15) (p = 0.001 All cases).
    Conclusion
    The status of the possibility of using the virtual education system in terms of conditions and capability, applied fields, facilitating factors is in the optimum level and limiting factors in Guilan University of Medical Sciences is higher than the average level.
    Keywords: Feasibility study, Virtual Education, University, Medicine
  • A. Tirgar *, F. Kazemi, S. Babazadeh, Z. Aghalari, H. Gholinia-Ahangar Pages 30-38
    Introduction
    Multi-lecturer course is one of the common teaching methods in Medical Sciences. The implementation of this method has always proponents and opponents. The present study aimed to assess the view point of the students of Babol University of Medical Sciences about multi-lecturer courses.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed in 2013. The study population was the students of B.S. and M.S. of Babol University of Medical Sciences that experienced at least one multi-lecturer course. Sampling was done in simple method and among those who interested in participating in this research. The data were collected via a data collection form designed by the researchers, including 20 questions. The data were analyzed using descriptive statistic and analytical statistics such as independent t-test and one-way ANOVA through SPSS.
    Results
    Of one hundred and eighty students participated in the research, Sixty two percent were female and 65 percent were the students of B.S. Around eighty four percent of the students experienced a multi-lecture course in the current semester and 93.3 percent had experienced the course in the previous semesters. Approximately half of the students (51.1%) stated that multi-lecturer courses were undesirable. The following main reasons were mentioned: the lecturers did not follow the sequence of curriculum content, in addition, there were an excessive increase of the volumes of the materials and also repeated materials were presented by the lecturers. More than half of the students (58.9%) preferred not to select multi-lecturer courses if given the chance.
    Conclusion
    In accordance with the reluctance of most of the students to pass multi-lecturer courses, it is recommended not to use this method. Furthermore, on the condition that it is inevitable, the lecturers should follow the curriculum in order not to presenting repeated materials and avoid the unnecessary course content.
    Keywords: Medical, education, student
  • O. Yaghini, A. Parnia, A. Monajemi, S. Daryazadeh * Pages 39-47
    Introduction
    Achieving to desired and final result in curriculum requiring observing principles and standards. This study with the aim of designing a tool to assess medical student's clinical competency in pediatric section of Isfahan University of Medical Sciences in 2012- 2013 was done.
    Methods
    This cross- sectional study was done in two phases. In the first phase, pediatric clerkship educational minimums in Medicine from logbook and with a survey of 15 pediatric faculties educational council of Isfahan University of Medical Sciences by census was designed as checklist. In second phase this checklist was provided to 27 faculty members of Pediatrics department (from three universities) and were questioned standard clinical exposures in these educational minimums of them. The average opinions of the professors were calculated.
    Results
    Clinical educational rotations in 10 groups, including neonates, infectious, Gastro- intestinal, Nephrology, respiratory, Hematology, emergency, Pediatrics General, Endocrinology and Pediatrics outpatient clinic and 63 educationa minimum and standard clinical exposures rates for these educational minimums were designed as checklist. The face and content validity of the checklist was confirmed by the faculty members of the pediatric ward and its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient of 0.82 through SPSS.
    Conclusion
    Considering the large amount of knowledge in Medicine and the necessity of learning the skills or knowledge as content selection criterion in curriculum, it is necessary to be considered these principles in designing core curriculum for improving individual's performance to future job tasks and community needs.
    Keywords: Students, Medical, Curriculum, clinical competency, Pediatrics Course
  • A. Badanara Marzdashty, A. Emami Sigaroudi, E. Kazemnezhad-Leyli, M. Poursheikhian* Pages 48-55
    Introduction
    technology developed rapidly during the past decade and using these technologies increased in higher education more than before. Many studies in the field of electronic education has been done in recent years in Iran but e- learning assessment and its programs was neglected. This study was done with the aim of determining students’ views about using first principles of instruction in two electronic and traditional education methods.
    Methods
    This is a quasi- experimental study which was done in 2016. Statistical population was all nusrsing students at Shahid Beheshti nursing and midwifery school in Guilan University of Medical Sciences during their 3rd semester of bachelor degree which studying adult nursing in 2015- 2016. Among them 41 students were selected through censes Sampling method. “Teaching and learning quality” assessment tool was used For exploration of first principle of instruction(demonstration,application,duties,activation,unity). For comparison of first principles of instruction, paired T test and Wilcoxon test were used and data were anlayzed using SPSS.
    Results
    Mean and standard deviation of The first principal of instruction in traditional education group was 3.70±0.24 and in electronic education group was 3.49±0.25 which was statistically ignificant difference based on paired T test analysis (p=0.001). Mean and standard deviation of The demonstration principal in electronic education group was 3.49±0.29 and in traditional education group was 3.69±0.40,The application principal in electronic education group was 3.31±0.52 and in traditional education group was 3.76±0.59, activation principal in electronic education group was 3.35±0.36 and in traditional education group was 3.70±0.34 which was statisticaly significant difference between 2 groups based on wilcoxon analysis (p
    Conclusion
    it seems that traditional education method is superior to electronic education method in terms of first principles of instruction implementation.
    Keywords: education distance, students, nursing, learning
  • S. Heidari- Soureshjani, F. Drees, Ar Kazemi, Z. Torabi-Farsani * Pages 56-62
    Introduction
    Research means trying to obtain realities and in this regards, educational research environment refers to facilities and educational factors to create scientific- research motivation in person. Research in medical science universities is important because it is used to identifying and resolving educational, research, health problems and eliminating health- related problems. Therefore, this study aimed to determine the relationship between educational- research environment and research interest in graduated students of Shahrekord University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross- sectional descriptive- analytic study carried out on 101 graduate students through census sampling. Demographic data, student's perceptions of the educational- research environment and interest in the research were collected by a three- part questionnaire including 49 questions. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation), and analytical statistics (Pearson correlation coefficient, independent t- test, Tukey test and ANOVA) through SPSS.
    Results
    results show that there is a significant positive correlation between educational- research environment and interest to the research (r= 0.40, p≥0.03). There is also a significant negative correlation between age and interest in the research (P≥0.001, r =-0.38). A significant difference was found between the educational environment and the college of education (P= 0.006).
    Conclusion
    There was a positive and significant correlation between educational- research environment and research interest in Master's students of Shahrekord University of Medical Sciences. So deputies of education as well as research and technology should considered the result of this research and by doing proper intervention try to promote the level of educational- research services of students.
    Keywords: Education, Research, Students
  • F. Zarabian * Pages 63-71
    Introduction
    Blended learning refers to an educational approach in which combination of two, face to face and web- based learning presented. This study aimed to investigate the effect of the blended learning (web-based and traditional) on learning, motivation and interest to anatomy course in medical students of Azad University in 1395-1396.
    Methods
    In this quasi-experimental study with a pretest – posttest that was conducted on 120 anesthesia students in Azad university, they were selected through census sampling method and divided into experimental and control groups. Experimental group (n=60) receive combination method (face to face & web-based learning) and for control group (n=60) traditional method was used. For evaluating students performance in anatomy course a researcher- made questionnaire, also Hermans achievement motivation questionnaire (1977) and Gholami interest questionnaire (1393) were used . validity and reliability of questionnaires were confirmed by content validity and Kuder-Richardson 0.78,0.890.79 respectively. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics (co-variance analysis, kolmogorov- smirnov test) through SPSS.
    Results
    findings showed the effect of combined- learning on academic achievement and achievement motivation in anatomy course at meaningful level (0.01). With respect to the motivational factors, combined teaching has maximum impact or long resistance (3.38) in pre- test and post- test of experimental group and has no effect on three components of time perception (0.63), foresight (0.77) and attention (0.5) to the eligibility criteria of love.
    Conclusions
    Medical science teachers and education planners with regard to the importance of learning various skills, apply e- learning in training increase personal motivation and interest in learning.
    Keywords: Teaching Method, Learning, Motivation, Students, Medical