فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال بیستم شماره 5 (پیاپی 128، اردیبهشت 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال بیستم شماره 5 (پیاپی 128، اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حدیث شاه رحمانی، نورالسادات کریمان *، شراره جان نثاری، محمود رفیعیان، مقدمه میرزایی، نسیم شاه رحمانی صفحات 7-15
    سابقه و هدف
    تاخیر در ترمیم زخم اپی زیاتومی می تواند منجر به بروز عفونت و تداوم درد پرینه شود. درد پرینه همواره مشکلی استرس زا برای زنان نخست زا بوده و بر عملکرد آنان اثر منفی دارد. با توجه به خواص ترمیمی چای سبز این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پماد چای سبز بر بهبود زخم پرینه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور بر روی 60 زن نخست زا که بطور مساوی در دو گروه پماد چای سبز و دارونما قرار گرفتند، انجام شد. طبق روتین بیمارستان 500 میلی گرم کپسول سفالکسین هر شش ساعت تا هفت روز به همه مادران تجویز شد. در گروه چای سبز پس از انجام زایمان مادران به مدت ده روز و هر 12 ساعت یک بند انگشت از پماد تجویزشده را در ناحیه بخیه ها استفاده کردند. میزان بهبودی زخم پرینه در روز پنجم و دهم بعد از زایمان در دو گروه با استفاده از مقیاس ریدا مقایسه شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر اطلاعات مامایی و دموگرافیک مانند وزن نوزاد و سن مادر تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. قبل از انجام مداخله دو گروه از نظر امتیاز مقیاس ریدا تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین این مقیاس در روز پنجم در گروه چای سبز 1/147±1/83 و گروه دارونما 1/155±3/33 بود (0/0001p<). میانگین امتیاز ریدا در روز دهم در گروه چای سبز 0/805±1/20) و گروه دارونما 1/066±2/63 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پماد چای سبز به علت خواص التیام بخشی خود بهبود زخم اپی زیاتومی را تسریع می بخشد.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، پرینه، بهبودزخم، کامیلیاسینسیس
  • زهرا جهانبخش، حسن قشونی، محمدتقی محمدی *، مریم صالحی صفحات 16-22
    سابقه و هدف
    کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی و آسیب اکسیداتیو نقش کلیدی در گسترش ضایعه بعد از صدمه نخاعی دارد. از آنجایی که پیوگلیتازون (آگونیست PPAR-gamma) دارای ماهیت آنتی اکسیدانی قوی است، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پیوگلیتازون بر میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی و آسیب اکسیداتیو در ناحیه ضایعه دیده نخاع در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به سه گروه 6تایی: شاهد، کنترل ضایعه و ضایعه تیمار با پیوگلیتازون، تقسیم شدند. ضایعه نخاعی بر اساس مدل رها کردن وزنه (کوفتگی) در موش صحرایی انجام شد. حیوانات پیوگلیتازون (mg/kg3) به صورت داخل صفاقی در زمان های 15 دقیقه پس از ایجاد ضایعه و سپس هر 12ساعت تا یک هفته دریافت نمودند. در پایان، میزان مالون دی آلدهید، فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکساید دیسموتاز (SOD) و همچنین تغییرات آسیب شناختی نخاع ارزیابی شدند.
    یافته ها
    القای ضایعه نخاعی در حیوانات کنترل ضایعه میزان مالون دی آلدهید را افزایش (%56) و فعالیت آنزیم های کاتالاز (%48) و سوپراکساید دیسموتاز (%65) را در مقایسه با حیوانات گروه شاهد به طور معنی داری کاهش داد (به ترتیب 0/004P=، 0/001P= و 0/008P=). پیوگلیتازون در حیوانات ضایعه تیمار شده میزان مالون دی آلدهید را کاهش (%38) و فعالیت آنزیم کاتالاز را (%34) در مقایسه با حیوانات گروه کنترل ضایعه به طور معنی داری افزایش داد (به ترتیب 0/035P= و 0/014P=). همچنین پیوگلیتازون از تغییرات آسیب شناختی بافت نخاع در محل ضایعه جلوگیری کرد.
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد تیمار با پیوگلیتازون از طریق افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی بافت نخاع ضایعه دیده باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و همچنین تغییرات آسیب شناختی نخاع می گردد.
    کلیدواژگان: ضایعه نخاعی، پیوگلیتازون، آسیب اکسیداتیو، مالون دی آلدهید، ظرفیت آنتی اکسیدانی
  • سید رضا حسینی، علی ذبیحی *، سیده رقیه جعفریان امیری، علی بیژنی صفحات 23-29
    سابقه و هدف
    ابتلا به بیماری های مزمن از علل مهم ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه زندگی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین بیماری های مزمن و ناتوانی در فعالیت های روزانه و فعالیت های ابزاری زندگی در سالمندان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی سالمندان شهر امیرکلا انجام شد. مشخصات دموگرافیک (سن، جنس، سطح تحصلات و شغل)، فعالیت های روزانه زندگی و فعالیت های ابزاری زندگی با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. توانایی انجام فعالیت روزانه و ابزاری زندگی بصورت مستقل، به کمک دیگران و کاملا وابسته دسته بندی شد و در نهایت افراد کاملا وابسته و به کمک دیگران در گروه افراد ناتوان قرار گرفتند. وجود بیماری های مزمن در فرد سالمند با مشاهده پرونده یا مدارک پزشکی، مشخص و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 1500 نفر سالمند واجد شرایط ورود به مطالعه، 832 نفر (55/5%) مرد و 668 نفر(44/5%) زن بودند. در این بررسی38 نفر(2/5 %) دچار ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه زندگی و 723 نفر (48/2 %) در انجام فعالیت های ابزاری زندگی ناتوان بوده اند. تعداد بیماری همراه (0/003p<، 1/46-1/08CI-95%=، 1/126OR=)، اختلال شناختی (0/009p<، 6/508-1/308CI-95%=، 2/917OR=) و سن بالا با فعالیت روزانه زندگی ارتباط معنی داری داشته اند. بین فعالیت ابزاری زندگی و جنس (0/000p<، 2/69-1/53CI-95%=، 0/029OR=)، سن (0/000p=)، سطح تحصیلات (0/000p=)، تعداد بیماری همراه (0/000p=، 1/28-1/13CI-95%=، 1/2OR=) و اختلال شناختی(0/000p=، 2/596-1/487CI-95%=، 1/965OR=) بیشترین ارتباط معنی داری وجود داشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، ابتلا به بیماری های مزمن بخصوص ابتلا به اختلال شناختی از عوامل موثر ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه زندگی وفعالیت های ابزاری زندگی می باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت روزانه زندگی، بیماری مزمن، ناتوانی، سالمندی
  • فرزاد ابراهیم زاده، محمد صالحی ویسی، ابراهیم حاجی زاده، مهرداد نامداری * صفحات 30-37
    سابقه و هدف
    تنگی مجدد عروق کرونر پس از آنژیوپلاستی است که می تواند موجب رویدادهای عمده ناخواسته قلبی گردد. یکی از مهمترین نگرانی های کاردیولوژیست ها می باشد. در این مطالعه به منظور بررسی پیشگویی کننده های تنگی مجدد عروق کرونری در بیماران تحت آنژیوپلاستی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه همگروهی کلیه 2159 بیماری که بین سالهای 1394-1383 جهت آنژیوپلاستی به بیمارستان شهید مدنی خرم آباد مراجعه کرده بودند، بسته به نوع استنت به مدت یک یا دو سال از نظر بروز تنگی مجدد عروق کرونری (وجود حداقل 50% تنگی در محل آنژیوپلاستی قبلی) پیگیری شدند و متغیرهای بالینی و مرتبط با ضایعه و پروسیجر در یک فرم اطلاعاتی ثبت گردید. سپس بر اساس درخت رده بندی CART، عوامل پیشگوی تنگی مجدد عروق کرونری شناسایی گردید.
    یافته ها
    بروز تجمعی تنگی مجدد عروق کرونری در بیماران 12/9% (279 نفر) بود در زیررده: استنت های غیرداروئی (25/8%، 114 نفر)، ابتلای همزمان دیابت و چربی خون بالا (در زیر رده استنتهای داروئی، 19%، 32 نفر)، استنت های دارویی متعدد (در زیر رده بیماران غیردیابتی، 14/6%، 25 نفر)، ابتلای همزمان چربی خون بالا و مصرف مواد مخدر (در زیر رده بیماران غیر دیابتی استفاده کننده از یک استنت دارویی، 12/8%، 16 نفر) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه نوع استنت، سابقه دیابت، تعداد استنت، سابقه چربی خون بالا و مصرف مواد مخدر از مهمترین عوامل پیشگوی تنگی مجدد عروق کرونری می باشد.
    کلیدواژگان: تنگی مجدد عروق کرونری، آنژیوپلاستی کرونری، استنت کرونری، داده کاوی، درخت رده بندی
  • فوزیه صناعتی، سکینه محمدعلیزاده، مژگان میرغفوروند *، فریبا علیزاده شرج آبادی، مینا گالشی صفحات 38-47
    سابقه و هدف
    سبک زندگی ارتقادهنده سلامت هرگونه اقدامی است که برای حفظ سلامتی فرد صورت می گیرد. سبک زندگی سالم نقش مهمی در بهبود پیامدهای مادری-جنینی دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش به زنان باردار و همسرانشان بر سبک زندگی ارتقادهنده سلامت انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 189 زن باردار شهرستان بوکان انجام گرفت. مشارکت کنندگان به سه گروه شامل دریافت کننده آموزش به همراه آموزش همسر (اولین گروه مداخله)، دریافت کننده آموزش بدون آموزش همسر (دومین گروه مداخله) و دریافت کننده مراقبت روتین (گروه کنترل) تخصیص یافتند. چهار جلسه آموزش گروهی برای مادران هر دو گروه مداخله و یک جلسه آموزش گروهی برای همسران اولین گروه مداخله در خصوص بهداشت خواب، تغذیه، فعالیت فیزیکی، تصور از خود و مسائل جنسی برگزار شد. پرسشنامه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت (محدوده نمره: 208-52) قبل از مداخله، 8 هفته بعد از اتمام مداخله و 6 هفته پس از زایمان تکمیل و مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری بین گروه ها از نظر نمره کلی سبک زندگی ارتقادهنده سلامت وجود نداشت. هشت هفته بعد از مداخله، میانگین نمره کلی سبک زندگی در گروه های اول مداخله 2/5±162/2، دوم مداخله 2/5±153/6 و کنترل 2/4±133/4 بود که در هر دو گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (0/001>p). میانگین نمره کلی سبک زندگی در 6 هفته بعد از زایمان در گروه های اول مداخله 3± 159/8، دوم مداخله 3±143/1 و کنترل 3±133/7 بود که در گروه اول مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه دوم مداخله (0/003=p) و گروه کنترل (0/001>p) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که آموزش به زن باردار و همسرش و نیز زن به تنهایی باعث بهبود سبک زندگی می شود و تاثیر آموزش توام زن باردار و همسرش بیشتر از زن به تنهایی است.
    کلیدواژگان: آموزش، سبک زندگی، بارداری، دوران پس از زایمان
  • علی انجام نجم الدینی، روح الله وهاب پور، فاطمه جلالی، داوود بشاش * صفحات 48-53
    سابقه و هدف
    مقاومت به داروهای شیمی درمانی یکی از مهمترین مشکلات درمانی بیماران مبتلاء به لوسمی لنفوبلاستیک حاد (Acute lymphoblastic leukemia) می باشد. آپوپتین به دلیل توانایی القاء اختصاصی آپوپتوز در سلول های توموری، پتانسیل انکار ناپذیری در درمان سرطان به خصوص مواردی که به شیمی درمانی پاسخ کمتری می دهند، دارد. از این رو، در این مطالعه اثر القاء بیان آپوپتین را در القاء مرگ سلولی در لنفوبلاست های بدخیم رده سلولی Reh مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، بعد از کشت سلول های Reh (تهیه شده از انستیتو پاستور) میزان ورود وکتور لنتی ویروسی، فعالیت متابولیک و قدرت تکثیر سلول ها به ترتیب با استفاده از فلوسایتومتری، MTT و تریپان بلو در ساعت های 24، 48، 72 و 96 بررسی شد. همچنین جهت بررسی میزان بیان ژن آپوپتین از Real time PCR استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده طراحی و ساخت مناسب وکتور لنتی ویروسی است که توانسته بیش از 65% سلول ها را آلوده کند. همچنین پس از آلوده کردن سلول ها با وکتور، میزان بیان ژن آپوپتین حدود 10 برابر نسبت به کنترل افزایش یافته و به دنبال آن درصد زنده مانی سلول ها به طور وابسته به زمان تا 53% کاهش یافت (0/01p<). همچنین نتایج، نشان دهنده تاثیر مهاری بیان ژن آپوپتین بر فعالیت متابولیک سلول های Reh تا 35% بود (0/01p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بیان ژن آپوپتین دارای فعالیت ضد توموری بروی سلول های Reh بوده و می تواند به عنوان درمانی امیدبخش در ALL استفاده گردد.
    کلیدواژگان: آپوپتین، وکتور لنتی ویروس، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، رده سلولی Reh
  • سیده زهرا معصومی، فریده کاظمی، محمدرضا سبحان، سیده ریحانه اولیایی، نرمین حسینی *، قدرت الله روشنایی صفحات 54-60
    سابقه و هدف
    یکی از عوامل موثر بر درماتوز، عوامل هورمونی است بطوریکه درماتیت آتوپیک در زنان بزرگسال شیوع بیشتری دارد. از آنجائیکه یکی از مسائل روان تنی در رابطه با عملکرد تولیدمثل زنان، سندرم پیش از قاعدگی می باشد، لذا در این مطالعه ارتباط سندرم پیش از قاعدگی و درماتیت آتوپیک در زنان سن باروری مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 82 زن در محدوده سنی 49-15 سال در دو گروه مبتلا به درماتیت آتوپیک مراجعه گننده به کلینیک درمانی پوست بیمارستان سینا شهرستان تهران و گروه شاهد شامل زنان سالم از نظر درماتیت آتوپیک انجام شد. پرسشنامه دموگرافیک و(PSST) Premenstrual Symptoms Screening test (با نمره 42-0) توسط هر دو گروه تکمیل شده و مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد در گروه مورد 7/45±30/17 و در گروه شاهد 8/03±27/29 سال بود. با کنترل عوامل مداخله گر احتمالی سن، شغل، تاهل احتمال ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی متوسط یا شدید در افراد مبتلا به درماتیک آتوپیک 13/26 برابر افراد سالم بود (53/07–3/31CI-95%: ، 13/26=OR).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط قوی بین سندرم پیش از قاعدگی متوسط تا شدید و درماتیت آتوپیک در زنان وجود دارد.
    کلیدواژگان: درماتیت آتوپیک، سندرم پیش از قاعدگی، مطالعه مورد، شاهدی، زنان
  • اعظم سینایی، زهرا عباسپور *، سید اسماعیل هاشمی، ناهید جوادی فر صفحات 61-67
    سابقه و هدف
    از آنجائیکه انتخاب نوع زایمان یکی از مهم ترین انتخاب های زندگی یک زن است، بررسی عوامل موثر بر این انتخاب نیز ضروری می باشد. در سالهای اخیر تاثیر عوامل مختلف روانشناسی بر نگرش به زایمان مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این عوامل استرس ادراک شده مادر می باشد. لذا این مطالعه به منظور تعیین ارتباط استرس ادراک شده با نگرش به زایمان و انتخاب نوع زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت آینده نگر در سال 1395 بر روی 305 زن باردار شکم اول 32 هفته و بیشتر که به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهر اهواز مراجعه کردند، انجام شد. «اطلاعات دموگرافیک»، «استرس ادراک شده» و «نگرش به انتخاب روش زایمان» با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. نمره استرس ادراک شده بین صفر تا 56 (نمره بالاتر معادل استرس ادراک شده بیشتر) و نمره نگرش به زایمان بین 68 تا 204 (نمره بالاتر معادل نگرش مثبت تر به زایمان) است.
    یافته ها
    میانگین نمره استرس ادراک شده در افراد با نگرش مثبت، خنثی و منفی به زایمان، به ترتیب 86‏/‏10‏±‏08‏/‏27، 82‏/‏8‏±‏70‏/‏25 و 14‏/‏15‏±‏36‏/‏22 و در افراد با زایمان انتخابی طبیعی و سزارین، به ترتیب 18‏/‏10‏±‏45‏/‏26 و 44‏/‏10‏±‏24‏/‏25 بود. بین استرس ادراک شده با نگرش به زایمان (22‏/‏0‏p=) و انتخاب نوع زایمان (49‏/‏0‏p=) ارتباط معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین استرس ادراک شده با نگرش به زایمان و انتخاب نوع زایمان ارتباط وجود ندارد.
    کلیدواژگان: نگرش به زایمان، انتخاب نوع زایمان، استرس ادراک شده
  • احمد شعبانیان، محمدحسین کریمی نسب، مسعود شایسته آذر، سید مختار اسمعیل نژاد گنجی * صفحات 68-73
    سابقه و هدف
    عفونت بعد از اعمال جراحی، یکی از مشکلات عمده در ارتوپدی می باشد که تجویز آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت در جراحی، یک استراتژی موثر برای کاهش عفونت های بعد از عمل جراحی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی نوع آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک و میزان مصرف آن در بیماران ارتوپدی بستری در بیمارستان شهید بهشتی بابل می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 450 بیمار ارتوپدی (ترومایی و غیر ترومایی) که طی سال 1394 تحت جراحی الکتیو ارتوپدی قرار گرفته و آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از عفونت دریافت کرده بودند، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از چک لیستی مشتمل بر خصوصیات فردی بیماران، نوع و مکانیسم ترومای منجر به آسیب و اطلاعات تجویز پروفیلاکسی (نام آنتی بیوتیک تجویز شده، دوز دارو، طریقه تجویز دارو، زمان شروع آنتی بیوتیک، فواصل بین وعده ها ی تجویز آنتی بیوتیک و کل طول مدت تجویز آنتی بیوتیک) از پیش تهیه شده، از پرونده ها استخراج و بررسی شد.
    یافته ها
    از میان 450 بیمار، 300 نفر (66/7%) مرد بودند. میانگین سنی افراد 21/53±42/37 بود. شایعترین آنتی بیوتیک مصرفی به ترتیب سفازولین (97/3%، 438) و جنتامایسین (62%، 276) و کمترین داروی مصرفی آمیکاسین (1/8%، 8) بودند. میانگین مدت مصرف آنتی بیوتیک 1/8±4/92 روز (کمترین 1 روز و بیشترین 15 روز) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که میزان و مدت مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک بالاست و شایعترین آنتی بیوتیک مصرفی جهت پروفیلاکسی سفازولین و کمترین داروی مصرفی آمیکاسین می باشد.
    کلیدواژگان: پروفیلاکسی آنتی بیوتیک، عفونت، ارتوپدی
  • حسین فلاح زاده، مرتضی محمدزاده، نیما پهلوانی، شکوه تقی پور، ویدا پهلوانی * صفحات 74-80
    سابقه و هدف
    سرطان پستان از شایعترین سرطانها در زنان است. روش های آماری در تحلیل بقای این بیماران مدل های زمان شتابیده و مدل کاکس می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی دو مدل در تعیین عوامل موثر در بقای سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی و از نوع آنالیز بقا، وضعیت بقای تمامی 538 بیمار تشخیص داده شده به سرطان پستان که در مرکز پرتو درمانی شهید رمضان زاده شهر یزد از ابتدای سال 1384 تا پایان سال 1391 پیگیری شدند با استفاده از تماس تلفنی ثبت شد. جهت توصیف بقای بیماران از برآورد کاپلان مایر استفاده شد. متغیرهای تحقیق شامل عوامل بالینی و دموگرافیک بودند. انتخاب متغیرهای نهایی در مدل بوسیله روش های کاهش بعد و تمام رگرسیون های کاکس ممکن با معیار آکائیکه صورت گرفت. سپس بهترین مدل زمان شتابیده با در نظر گرفتن توزیع های مختلف نیز با معیار آکائیکه که هرچه کمتر باشد به معنای برازش بهتر می باشد، مشخص گردید.
    یافته ها
    بهینه ترین مدل کاکس در میان تمامی مدل های کاکس ممکن شامل متغیرهای سن، Her2 و Ki67 بود (302/7=AIC) و مدل گامای تعمیم یافته بهینه ترین مدل زمان شتابیده بدست آمد (463/9766=AIC). Her2 در هر دو مدل زمان شتابیده و کاکس معنی دار شد (0/05p<) ولی متغیر Ki67 معنی دار نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه در هر دو مدل متغیر Her2 به عنوان عامل خطر شناخته شد و تاثیر مثبت روی مخاطره مرگ و کاهش بقای بیماران داشت.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، آنتی ژن Ki67، پروتئین Her2، آنالیز بقا
|
  • H. Shahrahmani, Ns Kariman *, Sh Jannesari, M. Rafieian-Kopaei, M. Mirzaei, N. Shahrahmani Pages 7-15
    Background And Objective
    Delay in recovery of episiotomy can lead to infection and persistence of perineal pain. Perineal pain is a stressful problem for primiparous women and has a negative effect on their function.The present study was conducted to determine the effect of Green tea ointment on the healing process of episiotomy.
    Methods
    This three-blind clinical trial was conducted on 60 primiparous participated in this research, were divided in two groups: Green tea ointment and placebo ointment. According to the routine of the hospital, 500 mg capsule cephalexin was given to all mothers every six hours for seven days. Mothers used an ointments every 12 hours for a period of ten days in the area of sutures. Wound healing was measured on the fifth and tenth day after delivery using REEDA scale.
    FINDINGS: There was no significant difference in demographic features and obstetric variables (for example age and weight newborn). Before the intervention, two groups did not have a significant difference in score of the perineal evaluation scale (p=0.475). The average of this scale on the fifth day in the green tea group was (1.83±1.147) and in placebo group it was (3.33±1.155) on the 10th day, the average of the perineal evaluation scale was (1.2±0.805) for the green tea group and (2.63±1.066) for the placebo group. The average of REEDA scores on the 5th and 10th day after delivery was significantly different between the two groups(p
    Conclusion
    Green tea can improve episiotomy wound healing, due to its healing properties.
    Keywords: Episiotomy, Perineum, Wound Healing, Camellia Sinensis
  • Z. Jahanbakhsh, H. Ghoshooni, Mt Mohammadi *, M. Salehi Pages 16-22
    Background And Objective
    Reduction of the antioxidant capacity and oxidative damage has a crucial role in development of damage after spinal cord injury. Since pioglitazone (PPAR-gamma agonist) have a powerful antioxidant property, the present study aimed to evaluate the effect of pioglitazone on antioxidant capacity and oxidative damage in the injured areas of spinal cord in rat.
    Methods
    In the present experimental study eighteen male Wistar rats divided into three groups as follow (n=6); sham, control injured and pioglitazone-treated injured group. Spinal cord injury was performed according to the Ping-Weight Drop (contusion) model in rat. The animals received pioglitazone (3 mg/kg) intraperitoneally at times of 15 min after injury and then each 12 hours until a week. At the end, malondialdehyde level, activity of catalase and superoxide dismutase (SOD) enzymes and also histopathological alterations of spinal cord were assessed.
    FINDINGS: Induction of spinal cord injury in control injured animals significantly increased the malondialdehyde levels (56%) and decreased the activity of catalase (48%) and SOD (65%) enzymes compared to sham group (P=0.004, P=0.001 and P=0.008, respectively). Pioglitazone in treated injured group significantly decreased the malondialdehyde levels (38%) and increased the activity of catalase (34%) enzyme compared to control injured group (P=0.038 and P=0.014, respectively). Also, pioglitazone prevented the histopathological changes of injured areas in spinal cord.
    Conclusion
    The findings of present study indicate that treatment with pioglitazone through potentiation of the antioxidant defense capacity of injured spinal cord decreases oxidative damage and also histopathological changes of spinal cord.
    Keywords: Spinal cord injury, Pioglitazone, Oxidative damage, Malondialdehyde, Antioxidant capacity
  • Sr Hosseini, A. Zabihi *, Sr Jafarian Amiri, A. Bijani Pages 23-29
    Background And Objective
    Chronic disease is one of the major causes of disability in doing daily activities. The aim of this study is to determine the relationship between chronic disease and disability in daily activities and instrumental activities of daily living in the elderly.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among the elderly of Amirkola. Demographic characteristics (age, gender, level of education and occupation), daily activities and instrumental activities of daily living were collected using a questionnaire. The ability to perform daily activities and instrumental activities was categorized as independently, with the help of others and completely dependent, and ultimately, completely dependent people and those using the help of others were placed in the disability group. The presence of chronic diseases in the elderly was characterized and examined by reviewing the medical records.
    FINDINGS: Of 1,500 elderly who were eligible to enter the study, 832 people (55.5%) were male and 668 people (44.5%) were female. In this study, 38 people (2.5%) had a disability in daily activities and 723 (48.2%) had disability in instrumental activities of daily living. The number of associated diseases (p
    Conclusion
    According to the results of this study, the presence of chronic diseases, especially cognitive impairment, is one of the effective factors in disability in daily activities and instrumental activities of daily living.
    Keywords: Daily Activity, Chronic Disease, Disability, Old Age
  • F. Ebrahimzadeh, M. Salehi Veisi, E. Hajizadeh, M. Namdari * Pages 30-37
    Background And Objective
    Coronary artery restenosis following angioplasty may lead to major unwanted cardiac events. This is one of the most important concerns of cardiologists. This study was performed to evaluate the predictors of coronary artery restenosis in patients undergoing angioplasty.
    Methods
    In this cohort study, all 2159 patients who referred to Madani Hospital in Khorramabad, Iran for angioplasty between 2004 and 2015 were followed up regarding the incidence of coronary artery restenosis for one or two years (at least 50% stenosis in the place of the previous angioplasty) depending on the type of stent, and clinical variables related to the lesion and procedure were recorded in an information form. Then, agents for predicting coronary artery restenosis were identified based on CART (Classification and Regression Tree).
    FINDINGS: Cumulative incidence of coronary artery restenosis was 12.9% (279 patients) in subcategories: non-drug-eluting stent (25.8%, 114 patients), comorbidity of diabetes and hyperlipidemia (under the subcategory of drug-eluting stents, 19%, 32 patients), multiple drug-eluting stents (under the subcategory of non-diabetic patients, 14.6%, 25 patients), comorbidity of hyperlipidemia and drug abuse (under the subcategory of non-diabetic group who use one drug-eluting stent, 12.8%, 16 patients).
    Conclusion
    According to the results of this study, stent type, history of diabetes, number of stents, hyperlipidemia and drug abuse are among the most important predictors of coronary artery restenosis.
    Keywords: Coronary Artery Restenosis, Coronary Angioplasty, Coronary Stent, Data Mining, Classification Tree
  • F. Sanaati, S. Mohammad-Alizadeh, M. Mirghafourvand *, F. Alizadeh Sharjabadi, M. Galeshi Pages 38-47
    Background And Objective
    Health promoting lifestyle is any kind of action that is taken to maintain the health of the individual. Healthy lifestyle plays an important role in improving the maternal-fetal outcomes. The aim of this study is to determine the effect of training pregnant women and their husbands on health promoting lifestyle.
    Methods
    This clinical trial was conducted among 189 pregnant women in the city of Bukan, Iran. Participants were categorized into three groups: the recipients of the training along with their husbands (the first intervention group), the recipients of the training without their husbands (the second group of intervention) and the routine care recipients (control group). Four sessions of group training were held for mothers of both interventional groups and one group training session was held for the mothers of the first intervention group regarding sleep health, nutrition, physical activity, self-image and sexual issues. Health promoting lifestyle questionnaire (score range: 52 - 208) was completed and assessed before the intervention, eight weeks after the intervention and six weeks after delivery.
    FINDINGS: There was no statistically significant difference between the groups before the intervention in terms of the total score of health promoting lifestyle. Eight weeks after the intervention, the mean score of health promoting lifestyle was 162.2±2.5 in the first group, 153.6±2.5 in the second group and 133.4±2.4 in the control group, which was significantly higher in both intervention groups compared to the control group (p
    Conclusion
    The results of the study showed that training pregnant women along with their husbands or training the women alone improves lifestyle. However, training pregnant women along with their husbands proved to be more effective than training the women alone.
    Keywords: Training, Lifestyle, Pregnancy, Postpartum Period
  • A. Anjam Najmedini, R. Vahabpour, F. Jalali, D. Bashash * Pages 48-53
    Background And Objective
    Resistance to chemotherapy drugs is one of the most important treatment problems in patients with acute lymphoblastic leukemia. Apoptin due to its ability to induce apoptosis in tumor cells, has an undeniable potential in cancer treatment, especially those that respond lessly to chemotherapy. Therefore, in this study, the effect of induction of apoptin expression on induction of cell death in reh malignant lymphoblasts was investigated.
    Methods
    In this experimental study, after culturing of Reh cells (prepared by the Pasteur Institute), the entry of lentiviral vector, metabolic activity and cell proliferation were measured using flow cytometry, MTT and trypan blue at 24, 48, 72 and 96 hours. Real time PCR was also used to determine the apoptin gene expression.
    FINDINGS: The results of this study indicate the design and construction of a suitable lentiviral vector that can infect more than 65% of the cells. Also, after infecting the cells with the vector, the apoptin gene expression rate was increased about 10 times to control, and subsequently, the cell viability decreased by 53% time-dependently (p
    Conclusion
    The results of the study showed that apoptin gene expression has anti-tumor activity in Reh cells and can be used as a promising therapy in ALL.
    Keywords: Apoptin, Lentiviral Vector, Acute Lymphoblastic Leukemia, Reh Cell Li
  • Sz Masoumi, F. Kazemi, Mr Sobhan, Sr Oliaei, N. Hosseini *, Gh Roshanaei Pages 54-60
    Background. One of the mental issues regarding reproductive performance of women is premenstrual syndrome and hormonal factors are effective on dermatophyte, so that atopic dermatitis is more common in adult women. Thus the aim of this study was to determine the association between premenstrual syndrome and atopic dermatitis.
    Methods. This case-control study was carried out on 82 women of reproductive age in 1395. The cases were women with atopic dermatitis and the control group had healthy atopic dermatitis. For each case, one control entered the study. After the selection of cases and controls, demographic questionnaire and Premenstrual Symptoms Screening test (PSST) were completed by both groups. The minimum score of PSST was zero and the maximum was 42. A significant level of 0.05 was considered.
    Findings. The mean age of subjects in the case group was 17.17 ± 4.45 and in the control group was 27.29 ± 8.03 years. The results showed by controlling the possible confounding factors as age, occupation and marital status the probability of having moderate or severe premenstrual syndrome in patients with atopic dermatitis is 13.26 (OR= 13.26, 95% CI: 3.31, 53.07), as compared with healthy subjects.
    Conclusion. The results showed that there is a strong relationship between moderate to severe menstrual syndrome and atopic dermatitis in women.
    Keywords: Atopic dermatitis, premenstrual syndrome, case, control study, women
  • A. Sinaei, Z. Abbaspoor *, Se Hashemi, N. Javadifar Pages 61-67
    Background And Objective
    Since choosing mode of delivery is one of the most important choices in a woman's life, the factors affecting this choice are necessary to be considered. In recent years, the effect of various psychological factors on attitude towards delivery has been considered. One of these factors is the mother's perceived stress. Therefore, this study was conducted to determine the relationship between perceived stress and attitude towards delivery and choosing mode of delivery among pregnant women.
    Methods
    This prospective cohort study was conducted among 305 pregnant women who were at week 32 of their pregnancy or above who referred to selected health centers of Ahvaz in 2016. "Demographic information", "Perceived stress" and "Attitude towards mode of delivery" were collected using a questionnaire. Perceived stress score was from zero to 56 (higher score indicates higher perceived stress), and attitude towards delivery score was from 68 to 204 (higher score indicates more positive attitude towards delivery).
    FINDINGS: The mean perceived stress score in subjects with positive, neutral and negative attitudes toward delivery were 27.08±10.86, 25.70±8.82 and 22.36±15.14, respectively, and in women with virginal and cesarean deliveries were 26.45±10.18 and 25.24±10.44, respectively. There was no significant correlation between perceived stress and attitude towards delivery (p=0.22) and choosing mode of delivery (p=0.49).
    Conclusion
    The results of the study showed that there is no relationship between perceived stress and attitude towards delivery and choosing mode of delivery.
    Keywords: Attitudes towards delivery, Choosing mode of delivery, Perceived stress
  • A. Shabanian, Mh Karimi Nasab, M. Shayesteh Azar, Sm Esmaeilnezhad Ganji * Pages 68-73
    Introduction
    Postoperative infection has been one of the most frequent problems in orthopedics. The aim of this study was investigating type and amount of prophylactic antibiotics used in the orthopedic cases administered in Shahid Beheshti Hospital in Babol, northern Iran. Reporting these results can be helpful for better planning for control and management programs of health and treatment.
    Method
    This cross-sectional study was conducted on 450 traumatic and non-traumatic patients underwent elective orthopedic surgeries and received antibiotic prophylaxis during 2015-2016. The necessary data were collected from the patient's records using a predesigned checklist. This checklist consisted of demographic information, type and mechanism of trauma and information related to prophylaxis (name of antibiotic, dosage, administration method, time to start prophylaxis, administration intervals and overall prophylaxis duration).
    Results
    Out of 450 patients, 300 (66.7%) were male and others were female. The mean age was 42.37±21.53. The most commonly used antibiotic was cefazolin (n=437, 97.3%) and gentamycin (n=276, 62%), and the lowest was amikacin (n=8, 1.8%). Mean duration of use was 4.92±1.8 days, ranging from 1 to 15 days.
    Conclusion
    The results showed that the use of prophylactic antibiotics is high and they should be administered with more precise control. The most commonly used antibiotic for prophylaxis was cefazolin and the least was amikacin.
    Keywords: Antibiotic prophylaxis, infection, orthopedics
  • H. Fallahzadeh, M. Mohammadzadeh, Nima Pahlevani, Sh Taghipour, V. Pahlevani * Pages 74-80
    Background
    Breast cancer is one of the most common cancers in women. One of the new methods of therapy are the use of tumor markers (ER, PR, Ki67, Her2). This study aimed to investigate the prognostic factors that affecting the survival of women with breast cancer in Yazd using parametric and Cox model as well as comparing the effectiveness of these models.
    Methods
    The 538 of the patients referred to Ramezanzade Radiotherapy Center who had breast cancer and recorded survival status as a census from the April 2005 until March 2012. The criterion to compare the performance of models was Akaike information criterion. Data was then analyzed in R software and 0.05 was considered as the significance level.
    Findings: according to the Kaplan Meier method, Average of 1,2,3,5 and 8-years survival rate, and estimated, respectively, 0.976, 0.941, 0.898, 0.823 and 0.737. mean age of women with breast cancer was 48.03 ± 11.66 years and mean of survival time was 97.4±64.23. Ki67 variables for patients under 40 years of age (HR = 1.374, CI: 95% = [1.023, 3.536], and Her2 for patients aged 40 years and over (HR = 2.567, CI: 95% = [1.1767.5.598]) is significant on survival time.
    Conclusion
    Ki67 and Her2 variables had a positive effect on death risk.According to Akaike
    information criterion we found that Cox model best fits for determining Prognostic factors influencing the diagnosis of retinopathy.
    Keywords: Cox Model, Parametric Survival, Breast Cancer, Ki67, Her2