فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:7 Issue: 1, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رقیه صدیفی* صفحات 1-10
    مقدمه
    آموزش به بیمار، یکی از اجزای مهم و ارزشمند و از جمله شاخص های عملکرد پرستار حرفه ای و نشان دهنده توسعه حرفه ای می باشد. مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب پرستاران از عوامل موثر بر آموزش به بیمار انجام گرفت.
    روش
    این پژوهش از نوع کیفی بود و در آن 20 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 93-1392 بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته مورد مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس دست نویس گردید و با استفاده از روش مقایسه ای مداوم و به روش تحلیل محتوای کیفی از نوع قراردادی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها
    به دنبال تحلیل داده ها، 3 درون مایه اصلی و 6 درون مایه فرعی استخراج شد. درون مایه های اصلی شامل «عوامل سازمانی، عوامل محیطی- فرهنگی و عوامل فردی» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش برخی از عوامل تاثیرگذار در آموزش به بیمار را بر اساس تجارب پرستاران شناسایی کرد. بنابراین، انجام مداخلات مدیریتی و سازمانی دقیق و مهیا نمودن شرایط لازم جهت آموزش به بیمار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، پرستار بالینی، تحقیق کیفی
  • نرجس اکبریان، الهام بوشهری، علی علیزاده، تیمور آقاملایی* صفحات 11-22
    مقدمه
    موفقیت برنامه های آموزشی در سیستم های بهداشتی- درمانی، نیازمند برخورداری از کارکنان توانمند در حوزه آموزش می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، شناسایی تجارب کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی- درمانی شهرستان خمیر به منظور شناخت چگونگی کسب مهارت های لازم برای تبدیل به یک آموزشگر سلامت بود.
    روش
    این پژوهش به روش کیفی در شهرستان خمیر (استان هرمزگان) در سال 1394 انجام شد. نمونه ها به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته با 15 نفر از کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی- درمانی که حداقل سه سال سابقه کار داشتند، جمع آوری گردید. جهت تحلیل داده ها، رویکرد تحلیل محتوا مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    «توانمندی حاصل از مهارت های فردی» و «توانمندی حاصل از یادگیری»، طبقات اصلی مطالعه را تشکیل داد. «استفاده کارکنان بهداشتی- درمانی از مهارت های ارتباطی و ویژگی های فردی»، «یادگیری مبتنی بر تجربه» و «یادگیری مبتنی بر آموزش علمی» نیز زیرطبقات به دست آمده بود.
    نتیجه گیری
    توجه مدیران و مربیان نظام سلامت به آمادگی و توانمندی کارکنان بهداشتی- درمانی در اجرای آموزش سلامت در کنار ارتقا و به روز نمودن دانش سلامت، جهت تربیت نیروهای بهداشتی- درمانی مورد تاکید بسیاری قرار دارد.
    کلیدواژگان: کارکنان بهداشتی، درمانی، توانمندی، مطالعه کیفی
  • سمیرا شهباززادگان، زهرا بهبودی مقدم*، شهرزاد غیاثوندیان، محمود شمشیری، ناصر مظفری، محمدعلی محمدی صفحات 23-34
    مقدمه
    مادری کردن، هنری ظریف، توام با ریزه کاری های بسیار است. زنان وقتی پدیده مادری را تجربه می کنند، آسیب پذیر می شوند و با چالش های زیادی مواجه می باشند. اگر این تجربه همراه با یک معلولیت مانند نابینایی باشد، شرایط دشوارتری ایجاد می گردد. پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب مادران نابینا انجام گرفت.
    روش
    رویکرد مورد استفاده در این مطالعه، پدیده شناسی تفسیری بود و نمونه ها به صورت هدفمند انتخاب شدند. مصاحبه چهره به چهره عمیق نیمه ساختار یافته با 9 مادر نابینای مادرزاد که کودک کمتر از 8 سال داشتند، انجام گردید.
    مصاحبه ها ضبط و به طور کامل نوشته شد و تا رسیدن به مرحله اشباع داده ها ادامه یافت. برای اجرای همه مراحل مطالعه از ورود تا جمع آوری و تحلیل و تفسیر و گزارش داده ها، روش van Manen مورد استفاده قرار گرفت. داده ها در نرم افزار MAXQDA تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 479 مضمون اولیه، مضمون اصلی «گوشه نشین ناگزیر» و سه زیرمضمون «احساس شرمساری، احساس تبعیض، اجبار در تنهایی» به دست آمد.
    نتیجه گیری
    درک مادران نابینا از خودشان به صورت به حاشیه رانده شدن بود و آن ها از احساس شرمساری، تبعیض، اجبار در تنهایی و عدم حمایت رنج می بردند. از دست دادن بینایی بر مادری کردن تاثیر دارد و این مادران را در وضعیت های منحصر به فردی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: مادران، نابینا، پدیده شناسی، مطالعه کیفی، تجارب
  • عاطفه محمدصادق*، سید محمد کلانترکوشه، ابراهیم نعیمی صفحات 35-47
    مقدمه
    یکی از مهم ترین عوامل موثر بر رضایت زناشویی و رضایت از زندگی، روابط جنسی رضایت بخش است؛ چرا که رضایت بخش نبودن آن، منجر به بروز مشکلات شدیدتر و از هم گسستگی زندگی زناشویی می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تجربه مشکلات جنسی در زنان متقاضی طلاق و مقایسه آن با زنان راضی از زندگی مشترک بود.
    روش
    این مطالعه با استفاده از روش پدیدارشناختی انجام شد. نمونه ها به روش گلوله برفی و با مراجعه به دادگاه های خانواده ونک و شهید محلاتی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته تا مرحله اشباع جمع آوری گردید. 13 نفر از زنان متقاضی طلاق دارای مشکلات جنسی، 11 نفر از زنان راضی از زندگی مشترک را معرفی نمودند.
    یافته ها
    از مصاحبه های صورت گرفته با زنان متقاضی طلاق، 7 مضمون اصلی شامل «رابطه جنسی»، «مشارکت جنسی»، «طرحواره های جنسی»، «ارتباطات بین فردی زوجین»، «تمایلات جنسی»، «جذابیت جنسی» و «شرایط زندگی» استخراج شد. در خصوص گروه زنان راضی از زندگی مشترک نیز مضامین به ترتیب بیشترین فراوانی شامل «جذابیت جنسی»، «ارتباطات بین فردی زوجین»، «رابطه جنسی»، «مشارکت جنسی»، «طرحواره های جنسی»، «شرایط زندگی» و »تمایل جنسی» بود. همچنین، 19 مضمون فرعی از محتوای مصاحبه های شرکت کنندگان به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مشکلات جنسی، یکی از عوامل موثر بر طلاق و رضایتمندی جنسی نیز یکی از موثرترین عوامل برای نادیده گرفتن و حل کردن اختلافات در ابعاد دیگر زندگی و رضایت زناشویی می باشد.
    کلیدواژگان: مشکلات جنسی، زندگی، رضایت، طلاق
  • فاطمه سیفی، اعظم فرح بیجاری* صفحات 48-59
    مقدمه
    والدینی که فرزندشان را به علت سرطان از دست می دهند، دچار تغییراتی می شوند که منجر به کاهش کیفیت زندگی و سطح سازگاری آن ها می گردد. همچنین، پس از فوت فرزند، نیازهای متعددی برای والدین داغدیده پدید می آید. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی تغییرات و نیازهای والدین داغدیده بود.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناختی انجام شد. بدین منظور، 12 خانواده داغدیده که فرزند خود را به علت سرطان از دست داده بودند، به روش نمونه گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها جمع آوری، ثبت و سپس کدگذاری گردید و در قالب مقوله های اصلی طبقه بندی شد.
    یافته ها
    استخراج کدهای به دست آمده، منجر به پدیدار شدن تغییرات والدین در چهار طبقه اصلی (تغییرات روان شناختی و جسمانی، تغییر در روابط میان فردی، تغییرات درون فردی و تغییر در سبک زندگی) و نیازهای والدین در دو طبقه (نیاز عاطفی و نیاز مالی) شد. هر طبقه اصلی نیز مشتمل بر چند طبقه فرعی بود.
    نتیجه گیری
    با شناسایی تغییرات و نیازهای والدین داغدیده، می توان به افزایش کیفیت زندگی و سلامت روان آن ها کمک نمود. کادر درمانی بیمارستان ها و روان شناسان بالینی می توانند با بهره گیری از یافته های حاصل از پژوهش حاضر و فراهم آوردن حمایت های عاطفی برای والدین در طی دوره آخر بیماری و پس از فقدان فرزندشان، تاثیر مثبتی بر پیامد های بلندمدت سوگ والدین داغدیده داشته باشند و به سازگاری آن ها کمک کنند.
    کلیدواژگان: داغدیدگی، سرطان، تغییرات، نیازها
  • میترا کامیابی*، احمد علی فروغی ابری، محمدحسین یارمحمدیان صفحات 60-71
    مقدمه
    نیاز جامعه امروز، حرکت به سمت فرایند یادگیری مادام العمر است. یادگیری مادام العمر می تواند به عنوان یک اصل راهبردی در آموزش عالی باشد، اما جهت تحقق آن نیازمند ایجاد فرهنگ یادگیری مادام العمر در سطح جامعه می باشد. از این رو، هدف از این نوشتار، شناسایی تغییرات ضروری زیرساخت فرهنگی در یادگیری مادام العمر بود.
    روش
    مطالعه کیفی حاضر به روش تحلیل محتوا و در سال 1393 انجام شد. 16 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های اصفهان، کرمان و علوم پزشکی اصفهان که در زمینه آموزش عالی، آموزش و یادگیری دارای سابقه و تجربه بودند، به روش نمونه گیری هدفمند برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته باز پاسخ انجام و برای تامین اعتبار و مقبولیت داده ها از شیوه چک همکار و ناظر خارجی استفاده شد. تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوا انجام گرفت.
    یافته ها
    بر پایه نتایج حاصل از پژوهش، چهار درون مایه تحت عنوان های «یادگیری و ارزش های فرهنگی فردی»، «یادگیری و رسالت فرهنگی مراکز آموزشی»، «یادگیری و رسالت فرهنگی خانواده» و «یادگیری و رسالت فرهنگی رسانه» به عنوان برخی تغییرات ضروری در زیرساخت فرهنگی جهت حرکت به سمت یادگیری مادام العمر شناخته شد.
    نتیجه گیری
    جهت تربیت افرادی با ویژگی یادگیری مادام العمر، ایجاد یک سری تغییرات در زیرساخت فرهنگی مورد نیاز است. انجام مطالعات کیفی بیشتر در این زمینه می تواند راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: یادگیری، زمینه فرهنگی، استاد دانشگاه، تحقیق کیفی، تحلیل داده
  • علیرضا روحی، رضوان سادات جزایری*، مریم سادات فاتحی زاده، عذرا اعتمادی صفحات 72-87
    مقدمه
    ویژگی های شخصیتی زوجین، نقش اساسی در تعاملات زناشویی ایفا می کند. در خانواده هایی که مرد فردی اجتنابی است، به دلیل نقش موثر او در روابط زناشویی و خانوادگی، تعاملات سرد و بی روحی در خانواده حاکم می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های شخصیتی مرتبط با تعاملات زناشویی مردان اجتنابی از دیدگاه متخصصان خانواده بود.
    روش
    مطالعه کیفی حاضر با رویکرد تحلیل تماتیک صورت گرفت. نمونه گیری به روش هدفمند و مصاحبه ها به صورت نیمه ساختار یافته تا حد اشباع اطلاعات با هشت نفر از متخصصان خانواده انجام شد. سپس، اطلاعات به دست آمده به شیوه تحلیل تماتیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در تجزیه و تحلیل داده ها، دو طبقه اصلی «ویژگی های خودشکن» و «ویژگی های دیگرشکن» به دست آمد. ویژگی های خودشکن شامل «فرسودگی زناشویی»، «کناره گیری»، «خود حقیرپنداری»، «جمع هراسی» و «دوسوگرایی» و ویژگی های دیگرشکن شامل «کمال گرایی جبری»، «خودمحوری ناسازگارانه»، «خانه های سرد احساسی»، «تغییرگریزی»، «ظاهر اجتماع پسند»، «انفعال جنسی»، «منفعل- مهاجم»، «تنگ نظری مالی» و «کم تحرکی بیانی» بود.
    نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیتی خودشکن و دیگرشکن افراد اجتنابی، از یک سو منجر به آسیب رسیدن به خود آن ها و از سوی دیگر، موجب شکل گیری تعاملاتی سرد در روابط زناشویی می گردد که نارضایتی زناشویی آن ها و همسرانشان و کاهش کیفیت زناشویی، از پیامدهای آن است. در نتیجه، شناسایی این ویژگی ها منجر به شکل گیری راهکارهای نوین در جهت تعدیل و مدیریت این ویژگی ها و متعاقب آن بهبود تعاملات و افزایش کیفیت زناشویی خواهد شد.
    کلیدواژگان: شخصیت اجتنابی، روابط زناشویی، مردان
  • وحید میرزایی، فریبرز رحیم نیا*، سعید مرتضوی، علی شیرازی صفحات 88-102
    مقدمه
    بدبینی سازمانی به عنوان مفهوم جدید روابط کارکنان- مدیران و به عنوان یکی از مهم ترین نگرش های کارکنان، به تازگی مورد توجه بسیاری از محققان و مدیران قرار گرفته است. اگر پرستاران به بیمارستان محل خدمت بدبین شوند، موجب مضرات بسیاری برای بیمارستان گردیده و عملکرد مطلوب آن را با مشکل مواجه می سازد. با توجه به نقش کلیدی پرستاران به عنوان منابع ارزشمند انسانی در ارایه خدمات به مردم و افزایش بدبینی سازمانی در بین آن ها، پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب پرستاران از بدبینی سازمانی انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی بود که در آن از رویکرد پدیدارشناسی استفاده شد. شرکت کنندگان از میان پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی استان خراسان شمالی انتخاب شدند. نمونه گیری مبتنی بر هدف بود که با 19 شرکت کننده انجام گرفت. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق و روش تجزیه و تحلیل Colaizzi بود.
    یافته ها
    یافته های مطالعه سه درون مایه اصلی شامل عوامل شناختی (عدم تکریم پرستار، بی عدالتی، ریاکاری، جو انتقاد ناپذیر، پارتی بازی، نقض قرارداد روان شناختی، عدم شایستگی مسوولان بیمارستان)، عوامل احساسی (سیاست زدگی بیمارستان، نداشتن وجه اجتماعی، احساس بیگاری کشیدن از پرستاران) و عوامل رفتاری (عدم پیشنهاد حرفه پرستاری به دیگران، تمایل به بازنشستگی پیش از موعد، عدم تمایل به پیشرفت دیگران، انتقاد و عدم همراهی با تصمیمات مدیریت، مجاز دانستن استفاده شخصی از امکانات بیمارستان) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    جلوگیری از پارتی بازی، وجود عدالت سازمانی، تکریم پرستار، کاهش سیاسی کاری بیمارستان بر کاهش بدبینی سازمانی پرستاران تاثیرگذار است. از این رو، تاکید بر جنبه های عدالت رویه ای، تعاملی و مراوده ای می تواند زمینه کاهش بدبینی سازمانی پرستاران را فراهم سازد. از سوی دیگر، تکریم و احترام قایل شدن برای پرستاران تاثیر مهمی در کاهش بدبینی سازمانی آنان خواهد داشت. از این رو، می توان با تشویق پرستاران در مراسم های مختلف، زمینه کاهش بدبینی سازمانی آنان را فراهم کرد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، پرستاران، مطالعه کیفی
  • مینا گایینی، منصوره اشقلی فراهانی*، نورالدین محمدی، نعیمه سیدفاطمی، محمد عباسی صفحات 103-118
    مقدمه
    بستری شدن بیمار در بخش مراقبت ویژه (Intensive care unit یا ICU)، تجربه ای استرس زا برای بیمار و خانواده می باشد. با بستری عضوی از خانواده در بخش مراقبت ویژه، کلیه امور زندگی خانواده ها تحت تاثیر شرایط و موقعیت بیمار قرار می گیرد و به سمت بی ثباتی و عدم تعادل سوق می یابد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف تبیین تجارب خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه در زمینه بازیابی ثبات انجام گرفت.
    روش
    در مطالعه کیفی حاضر، 19 خانواده بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه با روش نمونه گیری هدفمند بررسی شدند. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند، مشاهدات و یادداشت های در عرصه جمع آوری گردید. کلیه مصاحبه ها ضبط و پیاده سازی شد و با روش آنالیز محتوای کیفی مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مضامین حاصل از آنالیز داده ها شامل سه مضمون اصلی «جستجوی منابع پشتیبان»، «سامان دهی وضعیت موجود» و «عوامل زمینه ای- ساختاری» بود. مضمون اصلی جستجوی منابع پشتیبان شامل دو زیرطبقه منابع امید و منابع حمایت و سامان دهی وضعیت موجود دو زیرطبقه تعامل با تیم درمان و تلاش های تنش زدایی را در برداشت. عوامل ساختاری- زمینه ای نیز دو زیرطبقه عوامل مرتبط با خانواده و عوامل مرتبط با نظام مراقبتی- درمانی را دارا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، ضروری به نظر می رسد که اعضای تیم درمان با درک تجارب اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه در زمینه بازگرداندن تعادل و ثبات به زندگی که تحت تاثیر پدیده بستری بیمار قرار گرفته است، اقدامات و مداخلات خانواده محور را ارایه نمایند.
    کلیدواژگان: اعضای خانواده، بخش مراقبت های ویژه، مطالعه کیفی، تحلیل داده
|
  • Roghieh Sodeify * Pages 1-10
    Introduction
    Patient education is one of the fundamental and valuable components in professional nursing performance which indicates professional development. The aim of the present study was to clarify nurse's viewpoints on factors affecting patient education.
    Method
    This was a qualitative research in which twenty nurses were selected through purposive sampling. Data collection was done using deep interview with semi-structural questions. All interviews were first recorded, then transcribed. Finally, the data were analyzed using constant comparative technique through conventional content analysis.
    Results
    Three main themes with six subcategories were extracted. The main themes were “organizational factors”, “personal factors”, and “cultural and environmental factors”.
    Conclusion
    Regarding the research findings, some of the affective factors in patient education were determined through nurses’ perspectives. Therefore, it is recommended to perform careful management and organizational interventions, and provide necessary conditions for patient education.
    Keywords: Patient education, Clinical nurse, Qualitative research
  • Narjes Akbarian, Elham Bushehri, Ali Alizadeh, Teamur Aghamolaei * Pages 11-22
    Introduction
    The success of training programs in health-treatment systems belongs to competent staff in the field of education. The aim of this study was to identify the experiences of staff employed in health centers in Khamir City, Hormozgan Province, Iran, to determine the skills needed to become a health educator from their viewpoints.
    Method
    This qualitative study was conducted in 2015 in Khamir City. The data were collected through semi-structured interviews with 15 employees working in health centers with at least 3 years of experience chosen via purposive sampling method. Content analysis approach was used to analyze the data.
    Results
    Two main themes were extracted, “individual’s experience-based capability” and “learning-based capability”. The “use of communication skills and personal characteristics by health care staff”, “experience-based learning”, and “scientific-based learning” were the extracted subthemes.
    Conclusion
    In training health personnel, health system managers and trainers should pay attention to the willingness and ability of healthcare workers in implementing health education, and also to update workers’ knowledge of health.
    Keywords: Employee health care, Ability, Qualitative research
  • Samira Shahbazzadegan, Zahra Behbodi Moghadam Dr *, Shahrzad Ghiyasvandian Dr, Mahmood Shamshiri Dr, Naser Mozaffari Dr, Mohammadali Mohammadi Dr Pages 23-34
    Introduction
    Mothering is a precious art with many intricacies. When women experience the phenomenon of mothering, they become vulnerable, and face many challenges. It creates worst conditions, if this experience is combined with a disability such as blindness. This study aimed to determine blind mothers’ experiences of marginalization.
    Method
    The approach used in this study was hermeneutic phenomenology. Sampling was carried out using targeted and snow balling method. Face-to-face interviews were conducted with nine congenitally blind mothers who had child under the age of 8 years old. The interviews were recorded and transcribed verbatim. Interviews continued until data saturation. van Manen method was used for all steps of the study including data collections, data analysis, and interpretation and reporting the findings. Data analysis was performed using MAXQDA software.
    Results
    From 479 initial codes, the main theme of "hermit inevitable", and subthemes of "feelings of shame", "a sense of discrimination", and "obligation in loneliness" were emerged.
    Conclusion
    Blind mothers’ perception of themselves was to be marginalized, and they suffered from shame feeling, discrimination, lack of support, and obligation in loneliness. Blindness affects mothering, and blind mothers are in a unique situation.
    Keywords: Mothers, Blindness, Hermeneutics, Qualitative research, Experience
  • Atefeh Mohamadsadegh *, Mohammad Kalantarkosheh Seyyed, Ebrahim Naeimi Pages 35-47
    Introduction
    One of the most important factors influencing marital satisfaction and life satisfaction is sexual satisfaction; as not being satisfactory tends to more severe problems, and even rupture of the marriage. Accordingly, the aim of this study was to assess the experience of sexual problems in women seeking divorce and women satisfied with their marriage.
    Method
    This was a qualitative study using phenomenology method. Snowballing sampling was used in Vanak and Shahid Mahallati family courts, Tehran, Iran, and sampling continued until reaching the saturation point. 13 women seeking divorce, and 11 women satisfied with their marriage, who were introduced by women seeking divorce, enrolled the study.
    Results
    In women seeking divorce, 7 codes with the highest frequency were extracted including “sex”, “sexual partnerships”, “sexual schemas”, “interpersonal communication of couples”, “sexual orientation”, “sexuality”, and “living conditions”, respectively. In women satisfied with their marriage, the codes with the highest frequency were as “sexuality”, “interpersonal communication of couples”, “sex”, “sexual partnerships”, “sexual schemas”, “living conditions”, and “sexuality”, respectively. 19 subthemes were pointed by the participants, too.
    Conclusion
    Sexual issues is one of the factors affecting divorce, sexual satisfaction is one of the most effective factors in solving and disregarding interpersonal problems and marriage satisfactory.
    Keywords: Sexuality, Life, Satisfaction, Divorce
  • Fatemeh Seifi, Azam Farah Bidjari * Pages 48-59
    Introduction
    Parents, who lose their child to cancer, undergo changes which lead to decreasing in quality of life and their level of adaption. Besides, after a child's death, numerous needs appear for the parents. The present research aimed to identify bereaved parent's changes and needs.
    Method
    In this qualitative research with phenomenological approach, 12 bereaved families in Tehran City, Iran, who had lost their children to cancer, were selected using purposive sampling. The participants were studied via semi-structured and in-depth interviews. Data were collected, registered, encoded, and classified into main categories.
    Results
    Data analysis resulted in extraction of the 4 main themes of changes (psychological and physical changes, interpersonal changes, intrapersonal changes, and changes in life style), and 2 themes of needs (emotional needs and financial needs). In addition, each main theme included some secondary themes.
    Conclusion
    Through identifying bereaved parent's changes and needs, we can enhance parent's quality of life and mental health. Medical team and clinical psychologists can benefit from the results of this research, and prepare emotional support for the parents during the terminal stage and after the loss of the child. Besides, they can have positive effect on long term's grief outcomes for bereaved parents, and help them with adaption.
    Keywords: Bereavement, Cancer, Changes, Needs
  • Mitra Kamyabi *, Ahmad Ali Foroughi Abari, Mohammad H. Yarmohammadian Pages 60-71
    Introduction
    In today civilization, the education trend moves towards lifelong learning. Lifelong learning could be used as a guiding principle in higher education; yet to fulfill this purpose, we need to establish lifelong learning in society. This article aimed to identify necessary changes in cultural infrastructure in order to shape a move towards lifelong learning.
    Method
    This qualitative study was conducted in 2014 using content analysis approach. 16 faculty members in University of Isfahan, Isfahan University of Medical Sciences, and Kerman University of Medical Sciences with interest, experience, and background in the field of higher education, teaching, and learning, were selected for this study using purposive sampling method. To collect the data, semi-structured and open-ended interviews were used. For credibility and acceptability of the data, outside observer method was used. The data were analyzed using content analysis approach.
    Results
    Four thematic categories were identified as some of the necessary changes in cultural infrastructure toward lifelong learning. The categories were as “individual learning and cultural values”, “learning and cultural mission of training centers”, “learning and cultural mission of family”, and “learning and cultural mission of the media.”
    Conclusion
    The results of this research could be used for officials to give special attention to cultural infrastructures. Further qualitative studies can be useful in this regards.
    Keywords: Learning, Cultural background, University professor, Data analysis, Qualitative research
  • Alireza Roohi, Rezvanosadat Jazayeri Dr *, Maryam Sadat Fatehizade Dr, Ozra Etemadi Dr Pages 72-87
    Introduction
    Couple's personality traits play a key role in marital interactions. In cases where men have avoidant personality, due to their effective roles in marital and family relationships, cold and soulless interactions are established in the family. The purpose of this study was to investigate the characteristics of avoidant men related to marital interactions from couple and family specialist's view.
    Method
    This was a qualitative study using content analysis approach. Eight family specialists were chosen through purposive sampling method. Then, the data were gathered through semi-structured interviews up to data saturation. After that, data were analyzed through thematic analysis.
    Results
    Two categories of "self-defeating” and “other-defeating" characteristics were achieved after analyzing the data. The subcategories of self-defeating were "marital burnout”, “withdrawal”, “poor self-concept”, “social phobia”, and “ambivalence". The subcategories of other-defeating were "compulsive perfectionism”, “maladaptive self-centeredness”, “emotionally cold homes”, “change aversion”, “sociable appearance”, “sexual passivity”, “passive-aggressive”, “niggardliness”, and “talking inactivity”.
    Conclusion
    The "self-defeating” and “other-defeating” characteristics of avoidant individuals lead them and their spouse's to burn out. This results to cold and unfriendly interactions, and the reduction of marital quality. Therefore, identifying these characteristics will lead to identifying new solutions to modify these traits, and to improve marital interactions and quality.
    Keywords: Avoidant personality, Marital relationship, Men
  • Fariborz Rahimniya *, Vahid Mirzaei, Saeed Mortazavi, Ali Shirazi Pages 88-102
    Introduction
    Organizational cynicism, as newly conceived concept of staff-manager relations, and as one of the most important attitudes of employees, has recently received considerable attention from many researchers and managers. Provided that pessimistic feelings grow among nurses with respect to the hospital they serve, their workplace suffers severe damages and hardships which lead to a substantial decline in its performances. Given the key role of nurses as valuable human resources in providing services to people, the main purpose of this study was to explore the experiences of nurses about organizational cynicism.
    Method
    This was a qualitative research, with phenomenological approach. The participatns were selected from nurses employed in public hospitals of North Khorasan Province, Iran. Purposive sampling was used to select 19 participants. In-depth semi-structured interviews were the date collection method. In addition, data were analyzed using Colaizzi’s method.
    Results
    The results of this study revealed 3 main themes including cognitive factors (disrespecting the nurses, injustice, hypocrisy, unexceptionable environment, nepotism, violation of the psychological contract, and incompetent authorities of the hospital), feeling factors (hospital politicization, lack of social means, and feeling an imposed forced labor on nurses), and behavior factors (not recommending the nursing profession to the others, no tendency to an early retirement, no desire to see the progress of others, criticizing and not accompanying the management decisions, and allowing to personally utilize the hospital’s facilities).
    Conclusion
    The findings indicate that preventing the nepotisme, organizational justice, respecting nurses, and reducing political games of the hospital have a significant impact on the reduction of organizational cynicism among the nurses. As a result, the emphasis on aspects of procedural, interactional, and interactive justice could reduce organizational cynicism of nurses. On the other hand, reverence and respect for nurses will have a significant effect on reduction of organizational cynicism. Therefore, having nurses incentivized in different events, it is possible to mitigate their organizational cynicism feelings.
    Keywords: Nurses, Organizational culture, Qualitative research
  • Mina Gaeeni, Mansoureh A. Farahani *, Nooredin Mohammadi, Naima Seyedfatemi, Mohhamad Abbasi Pages 103-118
    Introduction
    Experience of hospitalization in the intensive care unit is stressful for patients and families. When a family member is hospitalized in intensive care unit, patient's condition causes instability and imbalance in quality of family life. Accordingly, this study aimed to explore experiences of families of hospitalized patients in intensive care unit related to resture the stability.
    Method
    In this qualitative study, 19 family members of patients in intensive care unit were enrolled via purposive sampling method. Data were collected through semi-structured interviews, observation, and field notes. All interviews were recorded and transcript verbatim, and were analyzed using qualitative content analysis method.
    Results
    The extracted three main themes wereas “search for supporter resources”, “organizing of situation”, and “contextual-tructural factors”. Subcategories of “searching for supporter resources” were “sources of hope” and “sources of support”. “Organizing of situation” had two subcategories of “interaction with the health care team” and “efforts of stress relief”. Moreover, “contextua-structural factors” included two subcategories of “factors related to family” and “factors related to care-medical system”.
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems essential that health care team understand experiences of family members of patients in intensive care unit related to restore family stability, and balance in their life for providing family-centered interventions.
    Keywords: Family members, Intensive care unit, Qualitative research, Data analysis