فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 5, May 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 5, May 2018

  • 80 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا عارفی*، الهام فاضلی، منیژه اصفهانی، نسیم برهانی، نازیلا یمینی، احمد حسینی، فتانه فریفته صفحات 299-304
    مقدمه

    خانواده فاکتور محرک کلونی (CSF) نقش اساسی را در تماس اولیه بین جنین و اندومتر رحم ایفا می کنند.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر تزریق تک دوز فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی (G-CSF) بر روی نتایج کلینیکی تکنولوژی کمک باروری در بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی بود.

    موارد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی کنترل شده بر روی 52 زن نابارور مراجعه کننده به کلینیک که تاریخچه بیش از 3 بار شکست IVF/ICSI-ET داشتند انجام شد. همه بیماران تحت پروتکل تحریک تخمک گذاری طولانی مدت قرار گرفتند. در هر دو گروه تمام جنین ها در روز پنجم و در مرحله بلاستوسیست به داخل رحم منتقل شدند. در گروه مداخله 30 دقیقه قبل از انتقال بلاستوسیت، ml 0/5) µg 300) از G-CSF انسانی نوترکیب به صورت زیر جلدی تزریق شد.

    نتایج

    میزان سقط در گروه درمان شده با G-CSF نسبت به گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری نداشت (09/0p=). گروه درمان شده با G-CSF میزان حاملگی کلینیکی بالاتری در مقایسه با گروه کنترل داشتند (56/2 % در مقابل 40/0 %) اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (09/p=). اگرچه میزان تولد زنده در گروه G-CSF بالاتر بود (53/1 % در مقابل 35/0 %) اما به طور کلی اختلاف آماری معنی دار در میزان تولد زنده بین دو گروه وجود نداشت (p=0/10). در گروه درمان شده با G-CSF یک مورد حاملگی دو قلویی مشاهده شد، در حالی که گروه کنترل حاملگی دوقلویی نداشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما نشان داد که استفاده از G-CSF منجر به بهبود پیامد بارداری در بیماران مبتلا به شکست مکرر لانه گزینی می گردد.

    کلیدواژگان: فاکتور محرک کلونی گرانولوسیت، لانه گزینی جنین، میزان بارداری، کارآزمایی بالینی کنترل شده
  • کیاندخت کیانی، منصوره موحدین*، حسین ملک افضلی، فرامرز میرفصیحی، سیده نرگس ساداتی، اشرف معینی، سید ناصر استاد، رضا افلاطونیان صفحات 305-314
    مقدمه

    یک روش رایج در القای اندومتریوز در مدل های حیوانی، پیوند نمونه هایی از بافت رحم به داخل حفره پریتوین می باشد. تا کنون اکثر مطالعات معتقد به تاثیر سیکل جنسی حیوان بر نتایج این پیوند می باشند.

    هدف

    هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سیکل جنسی در زمان پیوند بافت رحمی به دیواره پریتوین، بر بقا و تثبیت ضایعات اندومتریوزی القاء شده در موش مدل اندومتریوز می باشد.

    موارد و  روش ها

    قطعات 2 میلی متری بافت رحم به دست آمده از شاخ رحم سمت چپ 52 موش سویه NMRI، به دیواره های راست و چپ پریتوین همان موش ها، پیوند زده شد. پیوند در تعدادی از موش ها در سیکل جنسی پرو استروس و یا استروس و در گروه دیگر در سیکل جنسی مت استروس و یا دی استروس، صورت پذیرفت.

    نتایج

    از مجموع 200 نمونه بافتی پیوند زده شده به حفره پریتوین (109 نمونه در فاز پرواستروس یا استروس و 91 نمونه در فاز مت استروس و یا دی استروس، تعداد 83 ضایعه اندومتریوزی به وسیله پاتولوژی، تایید گردید (مجموع موفقیت 41/5%). میزان موفقیت القاء اندومتریوز در موش های پرواستروس یا استروس 60/7% و در موش های فاز مت استروس یا دی استروس، برابر 79/2% و بدون تفاوت آماری معنی دار بود. سیکل جنسی تاثیری بر میزان رشد و سایز ضایعه ایجاد شده و سایر متغیرهای ماکروسکوپی و میکروسکوپی بررسی شده نداشت. تمامی ضایعات ایجاد شده دارای نمای کیستیک بوده و مشخصه های بافت شناسی اندومتریوز یعنی وجود سلول های اپی تلیوم غددی و نیز سلول های استروما را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    در مجموع، تمام نتایج این مطالعه، نشان می دهد سیکل جنسی حیوان در زمان القای مدل اندومتریوز، تاثیری بر تثبیت و موفقیت مدل و نیز بر مشخصه های ماکروسکوپی ونیز بافت شناسی ضایعات اندومتریوزی ایجاد شده، در مدل اتولوگ موشی ندارد.

    کلیدواژگان: مدل اندومتریوز، پیوند اتولوگ، سیکل استروس
  • عبدالرضا خیرالهی*، ابوالفضل عباس زاده، خاطره عنبری، بهروز رستمی، امیرحسین آهنگری، افشین حسنوند، محمدرضا غلامی صفحات 315-322
    هدف

    هدف این مطالعه بررسی اثر تروکسریوتین در کاهش آسیب ناشی از ایسکمی-ریپرفیوژن بیضه در موش های صحرایی نر بالغ است .

    موارد و روش ها

    در این مطالعه از 40 موش نر استفاده شد. موش های صحرایی به 4 گروه 10 تایی تقسیم شدند و در خانه حیوانات در شرایط مناسب با درجه حرارت کنترل شده oC 2±22، دوره نوری 12 ساعت روشنایی 12 ساعت تاریکی و دسترسی آزاد به آب و غذا نگهداری شدند. گروه اول یا گروه شم: این گروه به جز آب و غذا ترکیب دیگری دریافت نکردند. گروه دوم: گروه کنترل که تحت ایسکمی-ریپرفیوژن بودند. گروه سوم: گروه ایسکمی-ریپرفیوژنmg/kg 150 تروکسریوتین دریافت کردند. گروه چهارم: گروه ایسکمی-ریپرفیوژن، mg/kg 20 ویتامین C به صورت گاواژ دریافت کردند. در گروه سوم و چهارم بیضه ها به میزان 720 درجه و به مدت 90 دقیقه چرخیده و سپس به مدت 50 روز خونرسانی مجدد برقرار گردید. بعد از 50 روز پس از خونگیری، موش ها کشته و بیضه ها خارج و در محلول بوین فیکس گردید. مقاطع بیضه به روش هماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی شدند. میزان هورمون LH،FSH ، تستوسترون با روش ELISEA سنجش شد. برای نشان دادن آپوپتوز از روش تانل استفاده گردید. از قسمت دم اپیدیدیم برای شمارش اسپرم استفاده گردید. از تکنیک جانسون برای بررسی لوله های سمینی فروس استفاده شد.

    نتایج

    میزان تغییرات بافتی لوله های سمی نیفروس، تعداد و درصد زنده ماندن اسپرم، میزان هورمون LH،FSH ، تستوسترون و میزان آپوپتوز در گروه های مورد مطالعه (کنترل، دریافت کننده تروکسریوتین، ویتامین C و کنترل سالم) از لحاظ آماری معنی دار بود. تروکسریوتین باعث بهبود روند تغییرات ایجاد شده در لوله های سمی نیفروس بیضه موش های تورشن/دتورشن شده از طریق افزایش نمره جانسون و کاهش تعداد سلول های زایای آپوپتوزی نسبت به گروه کنترل می شود و همچنین باعث افزایش میزان سطوح سرمی هورمون های LH و تستوسترون و عدم تغییر معنی دار هورمون FSH نسبت به گروه ایسکی ریپرفیوژن بدون دریافت دارو می شود.

    نتیجه گیری

    تروکسریوتین دارای اثرات محافظتی بر لوله های سمی نیفروس متعاقب تورشن-دتورشن بیضه است.

    کلیدواژگان: تروکسریوتین، ایسکمی-ریپرفیوژن، محور گنادی-هیپوفیزی، اسپرم، بیضه
  • مائده حمزه، سید جلال حسینی مهر، حمید رضا محمدی، سعید یعقوبی بکلر، آیت دشتی، فرشته طالب پور امیری* صفحات 323-334
    مقدمه

    سیکلوفسفامید (CP) به عنوان یک داروی ضد سرطان، باعث سمیت تخمدان و متعاقب آن ناباروری در زنان می شود. آتورواستاتین (ATV) در دوز پایین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر محافظتی ATV در برابر آسیب تخمدانی ناشی از CP در رت بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی ماده بطور تصادفی به چهار گروه کنترل، ATV (mg/kg 10)، CP (mg/kg 150) و CP+ATV تقسیم شدند. گروه تحت درمان با ATV، دارو را به مدت 10 روز از طریق گاواژ دریافت کردند. در گروه CP+ATV، ATV 5 روز قبل و 5 روز بعد از تزریق CP دریافت شد. ساختار بافت شناسی،آپوپتوز (کاسپاز-3) پارامترهای استرس اکسیداتیو از قبیل مالون دی آلدیید، گونه های فعال اکسیژن، پروتئین کربونیل و میزان زنده مانی سلول در بافت تخمدان با تست های هیستولوژی، ایمنوهیستوشیمی، هیستوشیمی و بیوشیمی ارزیابی گردید. میزان هورمون استروژن و پروژسترون در روز 12 مطالعه اندازه گیری شد.

    نتایج

    پیش تیمار با ATV در موش های تحت درمان با CP به طور معنی داری سطح مارکرهای استرس اکسیداتیو از قبیل مالون دی آلدیید، گونه های فعال اکسیژن، پروتئین کربونیل را کاهش و میزان زنده مانی سلول رادر مقایسه با گروه CP تنها افزایش داد. ATV بطور معنی داری غلظت استروژن و پروژسترون را در موش های تحت درمان با CP افزایش داد. علاوه بر این، بررسی های بافتی نشان داد که ATV التهاب حاد، سلول های دژنراتیو در استروما و فولیکول ها، ادم استروما، واکویولیزه شدن، آترزی فولیکول ها و تراکم عروق خونی در موش های تحت درمان با CP را کاهش داد. همچنین، ATV به میزان قابل توجهی میزان ایمنوراکتیویتی کاسپاز-3 را که در موش های تحت درمان با CP افزایش یافته بود، کاهش داد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ما نشان داد که ATV با داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد آپوپتوزی (کاسپاز-3) از سمیت تخمدان ناشی از CP محافظت می کند.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، آتورواستاتین، تخمدان، استرس اکسیداتیو، آنتی اکسیدانت
  • شیرین براتی، منصوره موحدین*، حسین بتولی صفحات 335-340
    مقدمه

    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی اساس اسپرماتوژنز و باروری مردان هستند. بنابراین حفظ و کشت آن ها بسیار مهم است.

    هدف

    در این مطالعه، ما اثرات حفاظتی کالیگونوم را بر روی بقا، آپوپتوز و بیان ژن های آنتی آپوپتوزی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی را، در محیط کشت ارزیابی کردیم.

    موارد و روش ها

    بعد از 24 ساعت از کشت، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی با دوز 30 میکرومولار از H2O2 تیمار شدند و سپسμg/ml 10 از عصاره کالیگونوم را به مدت 3 هفته اضافه کردیم. بقا با تریپان بلو، آپوپتوز با استفاده از PI-Annexin و در نهایت بیان ژن های Bax، Bcl-2 و P53 با Real-Time واکنش زنجیره ای پلیمراز ارزیابی گردید.

    نتایج

    پس از 3 هفته از تیمار، بقا در گروه H2O2 بهمراه عصاره کالیگونوم، بصورت معنی داری (p=0/001) بالاتر از گروه تیمار با H2O2 به تنهایی بود. در گروه H2O2 به همراه عصاره کالیگونوم، آپوپتوز و همچنین بیان ژن های آپوپتوزی Bax و P53 بطور معنی داری پایین تر از گروه تیمار با H2O2 به تنهایی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که دوز 30 میکرومولار از H2O2، آپوپتوز را افزایش می دهد اما بقا را در سلول های بنیادی اسپرماتوگونی کاهش می دهد. کالیگونوم دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند آپوپتوز و بیان ژن های Bax و P53 را کاهش دهد و بقا و بیان ژن Bcl-2 را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: سلول بنیادی، آپوپتوز، کالیگونوم، بقا
  • نفیسه ثقفی، لیلا پورعلی، کیارش قزوینی*، آسیه ملکی، محدیس قوی دل، محسن کربلایی زاده بابکی صفحات 341-348
    مقدمه

    پارگی پره ترم و پیش از موعد پرده های آمنیون (PPROM) که به صورت پارگی پرده ها قبل از 37 هفته کامل بارداری تعریف می شود از علل اصلی زایمان پره ترم و افزایش موربیدیتی و مورتالیتی نوزادان می باشد. علل مختلفی را برای آن مطرح کرده اند، اما یکی از مهمترین آنها عفونت سیستم ژنیتال و کلونیزاسیون باکتریایی سرویکس در مادران باردار می باشد که می تواند در ایجاد این عارضه و حتی عفونت نوزادان متولد شده از این مادران نقش داشته باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی الگوی کلونیزاسیون باکتریایی سرویکال در خانم های حامله با پارگی زودرس و پره ترم پرده ها و بررسی ارتباط آن با عوارض مادری و نوزادی می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه کوهورت از 200 خانم حامله با پارگی پره ترم پرده ها با سن حاملگی 37-27 هفته که در بیمارستان آموزشی قایم و ام البنین در شهر مشهد بستری شدند قبل از تجویز آنتی بیوتیک دو نمونه از ترشحات سرویکس گرفته شده و کشت داده شد. سواپ اول جهت کشت عمومی باکتری ها و سواپ دوم جهت کشت اختصاصی استرپتوکوک گروه B مورد ارزیابی قرار گرفت. ارتباط کلونیزاسیون سرویکال و کوریوآمنیونیت، کشت خون مثبت نوزادان، نیاز به بستری در NICU و مرگ نوزادان مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    136 مورد (68%) کشت مثبت وجود داشت. شایعترین میکروارگانیسم جدا شده اشرشیاکولی (24/2%)، استافیلوکوک اپیدرمیس (14/7%)، استافیلوکوک ساپروفیتیکوس (12/5%)، و انترکوک و کاندیدا هر کدام (11/7%) بودند. میزان کشت استرپتوکوک گروه B تنها 2/2% بود. کشت خون 6 نوزاد 3% بود که در 66/6% ارگانیسم مسیول باسیل گرم منفی و فقط یک مورد کوکسی گرم مثبت و یک مورد کاندیدا (16/7%) وجود داشت. کلونیزاسیون سرویکس با نیاز بیشتر به بستری نوزادان در NICU مرتبط بود (p=0/004)، اما با کوریوآمنیونیت و کشت خون نوزادان و مورتالیتی نوزادان رابطه ای نداشت.

    نتیجه گیری

    علی رغم شیوع بالای کلونیزاسیون میکروبیال سرویکس در خانم های حامله با پارگی پره ترم پرده های آمنیون، شیوع کلونیزاسیون با GBS استرپتوکوک بتا همولتیک گروه A در جامعه ما زیاد نبود. کلونیزاسیون باکتریایی سرویکس می تواند عامل نیاز به بستری بیشتر نوزادان در NICU باشد اما در بروز کوریوآمنیونیت و سپسیس نوزادان و مورتالیتی نوزادان بی تاثیر است. با توجه به غلبه باسیل های گرم منفی در عفونت های نوزادی باید تجویز آنتی بیوتیک های موثر بر ارگانیسم های گرم منفی در موارد PPROM در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: کلونیزاسیون باکتریایی، سیستم ژنیتال، پارگی زودرس کیسه آب
  • عفت السادات مرقاتی خویی*، طهورا علوی، راضیه معصومی، فاطمه شیخان صفحات 349-354
    مقدمه

    نیمی از جمعیت ایران را زنان تشکیل می دهند. رفتار جنسی یکی از مهمترین عناصر در زندگی زنان است. به نظر می رسد شناسایی فاکتورهای مرتبط با رفتار جنسی به منظور ترسیم یک تصویر کلی از عملکرد جنسی زنان ضروری است.

    هدف

    بررسی فاکتورهای رفتارهای جنسی زنان سنین باروری شامل ظرفیت جنسی، انگیزه جنسی، عملکرد و طرحواره جنسی.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، مطالعه ای از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی است که به صورت چند مرکزی و بر روی 295 نفر از زنان سنین باروری از پنج شهر منتخب انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه بومی ارزیابی رفتارهای جنسی زنان سنین باروری استفاده شد. این مقیاس شامل زیر مقیاس های ظرفیت جنسی، عملکرد جنسی، انگیزش جنسی و طرحواره جنسی می باشد. در آنالیز داده ها از روش های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس و رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است.

    نتایج

    آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره حیطه‌های ظرفیت، انگیزه، عملکرد و طرحواره جنسی همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (p<0/001). نتایج حاصل از آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که متغیرهای اثرگذار بر نمره عملکرد جنسی افراد، سن (0/023=p)، سطح تحصیلات (0/054=p) بوده است. ارتباط معنی داری بین سن و نمره انگیزه جنسی همچنین ارتباط معنی داری بین سابقه حاملگی، سطح تحصیلات افراد با پاسخ مثبت به سوالات طرحواره جنسی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    شناسایی عناصر رفتارهای جنسی به زنان کمک می کند تا رفتارهای جنسی شان و فاکتورهای متاثرکننده آن را بشناسند. بنابراین علاوه بر غنی سازی زندگی جنسی در زنان؛ آنها نیازمند برنامه های آموزشی منظم با هدف شناسایی پتانسیل های مرتبط جنسی شان هستند.

    کلیدواژگان: رفتار جنسی، زنان ایرانی، سن باروری
|
  • Soheila Arefi *, Elham Fazeli, Manijeh Esfahani, Nasim Borhani, Nazila Yamini, Ahmad Hosseini, Fattaneh Farifteh Pages 299-304
    Background

    Family of colony-stimulating factors (CSF) have an essential role on early cross talk between embryo and uterine endometrium.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effects of the single dose of Granulocyte-CSF (G-CSF) injection on clinical outcome of assisted reproductive technology cycle in patients with repeated implantation failures.

    Materials And Methods

    This randomized control trial study was performed on 52 infertile women who referred to the clinic with the history of more than three previous In vitro fertilization/Intracytoplasmic sperm injection-embryo transfer failures. All patients were stimulated with standard long protocol. All embryos were transferred on day five in blastocyst stage in both groups. The treated group received 300 μg (0.5 ml) recombinant human G-CSF subcutaneously which was injected 30 min before blastocyst embryo transfer.

    Results

    There was not statistically significant differences in abortion rate in G-CSF and control group (p=0.09). G-CSF treated group showed higher clinical pregnancy rate in comparison with control group (56.2% vs. 40.0%) but it was not statistically significant (p=0.09). Although live birth rate in G-CSF group was higher than control group (53.1% vs. 35.0%) but there wasn’t statistically significant difference in the overall live birth rate between the two groups (p=0.10). G-CSF group had a twin pregnancies while in control group there was no twin pregnancy.

    Conclusion

    Our result demonstrates the possibility that pregnancy outcome is better in women with repeated unexplained In vitro fertilization failure who are treated with G-CSF.

    Keywords: Granulocyte colony, stimulating factor, Embryo implantation, Pregnancy rates, Assisted reproductive technology, Randomized controlled trial
  • Kiandokht Kiani, Mansoureh Movahedin *, Hossein Malekafzali, Faramarz Mirfasihi, Seyedeh Nargess Sadati, Ashraf Moini, Seyed Nasser Ostad, Reza Aflatoonian Pages 305-314
    Background

    Establishment of a standardized animal endometriosis model is necessary for evaluation of new drug effects and for explaining different ethological aspects of this disease. For this purpose, we need a model which has more similarity to human endometriosis.

    Objective

    Our objective was to establish an autologous endometriosis mouse model based on endogenous estrogen level and analyze the influence of estrus cycle on the maintenance of endometriotic lesions.

    Materials And Methods

    In this experimental study, endometriotic lesions were induced in 52 female NMRI mice by suturing uterine tissue samples to the abdominal wall. The transplantation was either performed at proestrus/estrus or at metestrus/diestrus cycles. Urine-soaked beddings from males and also male vasectomized mice were transferred to the cages to synchronize and maintenance of estrus cycle in female mice. The mice were sacrificed after different transplantation periods (2, 4, 6 or 8 wk). The lesions size, macroscopic growth, model success rate, histological and immune-histochemical analyses were assessed at the end.

    Results

    From a total of 200 tissue samples sutured into the peritoneal cavity, 83 endometriotic lesions were confirmed by histopathology (41.5%). Model success rate for proestrus/estrus mice was 60.7% vs. 79.2% for metestrus/diestrus mice. The endometriotic lesions had similar growth in both groups. Number of caspase-3, Ki67-positive cells and CD31-positive micro vessels were also similar in endometriotic lesions of two groups.

    Conclusion

    If we maintain the endogenous estrogen levels in mice, we can induce endometriosis mouse model in both proestrus/estrus and metestrus/diestrus cycle without any significant difference.

    Keywords: Endometriosis, Animal models, Transplantation, Autologous, Estrus cycle
  • Abdolreza Kheirollahi *, Abolfazl Abbaszadeh, Khatereh Anbari, Behrouz Rostami, Amirhossein Ahangari, Afshin Hasanvand, Mohammadreza Gholami Pages 315-322
    Background

    Troxerutin is a flavonoid antioxidant that protect different organ against damage caused by ischemia-reperfusion.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of troxerutin in reducing the damages caused by ischemia-reperfusion in rat's testis.

    Materials And Methods

    40 Male Wistar rats (2 month old) were divide to four groups (n=10). Group1 (sham), Group 2 (control, ischemia-reperfusion (I/R) without treatment), Group 3 (I/R힝 mg/kg of troxerutin), and group 4 (I/R mg/kg of vitamin C). Treatment of group 3 and group 4 during torsion (twists 720 counter clock at 90 min) followed by 50 days detorsion. After 50 days, blood samples were collected and rats in all study groups were killed and their testes were removed, and fixed with Bouin’s solution. Testis was stained with hematoxylin and eosin dye and the level of testosterone, luteinizing hormone (LH) and follicle-stimulating hormone (FSH) were measured with ELISEA methods. TUNEL was employed to detect apoptosis. Epididymis caudal part was removed and total sperm count was determined. Johnson techniques were used for assessment of seminiferous tubules quality.

    Results

    Troxerutin treated group has higher Johnson score’s (p≤0.001), antiapoptotic properties (p≤0.001), sperm count (p=0.065), and higher LH (p≤0.001), FSH (p≤0.001) and testosterone (p=0.002) levels than control group. Vitamin C treated group showed increase level of testosterone but didn’t show significant differences on the number of apoptotic cells, Johnson scores, LH, FSH and sperm count than control group.

    Conclusion

    Troxerutin has protective effects on testicular torsion induced injury and can ameliorate spermatogenesis in the torsion-detorsion models.

    Keywords: Troxerutin, Torsion, Testis, Spermatogenesis, Spermatozoa
  • Maedeh Hamzeh *, Seyed Jalal Hosseinimehr, Hamid Reza Mohammadi, Saeed Yaghubi Beklar, Ayat Dashti, Fereshteh Talebpour Amiri Pages 323-334
    Background

    Cyclophosphamide (CP), as an anticancer agent, causes ovarian toxicity and subsequent infertility in women. Atorvastatin (ATV) at a low dose has antioxidant and anti-inflammatory properties.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the protective effect of ATV against CP-induced ovarian injury in rat.

    Materials And Methods

    In this experimental study, thirty-two female Wistar rats were randomly divided into four groups as I) control, II) ATV (10 mg/kg), III) CP (150 mg/kg), and IV) CP ĵ. The ATV treated groups were received ATV for 10 days via oral gavage. In the CPĵ group, ATV was administrated on 5 days before and 5 days after CP injection. Histological structure, apoptosis (caspase-3), oxidative stress parameters as malondialdehyde, reactive oxygen species, protein carbonyl levels and cell viability were evaluated in ovary tissue by histological scores, immunohistochemistry, histochemical and biochemical assays. The levels of estrogen and progesterone hormones were measured on the 12th day of study.

    Results

    ATV pretreatment significantly decreased the levels of oxidative stress biomarkers as malondialdehyde, reactive oxygen species and protein carbonyl levels and increased cell death in CP-treated rats as compared with the CP alone group. ATV significantly increased estrogen and progesterone levels in CP-treated rats. In addition, the histological examination showed ATV mitigated acute inflammation, degenerative cells in stroma and follicles, stromal edema, vacuolization, atresia of the follicles and congestion of blood vessels in the CP-treated animals. Furthermore, ATV significantly reduced immunoreactivity level of caspase-3 in CP-treated rats.

    Conclusion

    Our results showed that the ATV with antioxidant and anti-apoptosis (caspase-3) activities protected ovarian against CP-induced toxicity.

    Keywords: Cyclophosphamide, Atorvastatin, Ovary, Oxidative stress, Antioxidant
  • Shirin Barati, Mansoureh Movahedin, Hossien Batooli * Pages 335-340
    Background

    Spermatogonial stem cells are the foundation of spermatogenesis and male fertility. So, their maintenance and culture are very important.

    Objective

    In this study, we assessed protective effects of the Calligonum on in vitro viability and apoptotic and antiapoptotic genes expression of spermatogonial stem cells.

    Materials And Methods

    After 24 hr of culture, the spermatogonial stem cells were treated with 30 μM dose of H2O2 and then 10 μg/ml the Calligonum extract was added for 3 wks. Viability was assessed by Trypan blue, apoptosis using PI-Annexin and finally Bax, Bcl-2 and P53 genes expression by Real-Time Polymerase chain reaction.

    Results

    After 3 wk of treatment, viability in the Calligonum extractὣ group was significantly higher than H2O2 group alone (p=0.001). In the Calligonum extractὣ group, apoptosis, as well as expression of apoptotic genes (Bax and P53), was significantly lower than the group treated with H2O2 alone.

    Conclusion

    The results of this study showed that 30 μM H2O2 increased apoptosis but decreased viability in spermatogonial stem cells. Calligonum has antioxidant properties that can reduce apoptosis, Bax and P53 expression and increase the viability and Bcl-2 expression.

    Keywords: Stem cell, Apoptosis, Calligonum, Viability
  • Nafiseh Saghafi, Leila Pourali *, Kiarash Ghazvini, Asieh Maleki, Mahdis Ghavidel, Mohsen Karbalaeizadeh Babaki Pages 341-348
    Background

    One of the most important etiologies in pretermpremature rupture of membranes (PPROM) is cervical bacterial colonization.

    Objective

    This study evaluated cervical bacterial colonization in women with PPROM and the pregnancy outcomes.

    Materials And Methods

    In this cohort study, 200 pregnant women with PPROM at 27-37 wk of gestation who were admitted in an academic hospital of Mashhad University of Medical Sciences from March 2015 to July 2016 were studied. samples were obtained from endocervical canal for detection of routine bacteria and Gram staining. Also, we obtained one blood culture from neonates. Maternal endocervical culture, chorioamnionitis, neonatal intensive care unit admission, neonatal positive blood culture, neonatal sepsis, and mortality were documented.

    Results

    Most common isolated microorganism of endocervical culture were Escherichia coli (24.2%), Coagulase negative Staphylococci (27.2%), Enterococcus and candida each one (11.7%). The prevalence of GBS was only 2.2%. Simultaneous positive blood cultures were seen in 3% of neonates. Among them, Gram-negative bacilli accounted for (66.6%), while Gram-positive cocci and candida made up only (16.7%). Endocervical colonization was associated with a higher admission rate (p=0.004), but there was no significant correlation between endocervical colonization and chorioamnionitis, positive blood culture and neonatal mortality rate.

    Conclusion

    With regard to low GBS colonization rate, appropriate antibiotic regimens should be considered in PPROM cases according to the most prevalent micro organisms of endocervical bacterial colonization. Maybe cervical bacterial colonization had some effects on neonatal outcomes. There was no significant association between endocervical bacterial colonization and chorioamnionitis, positive neonatal blood culture and neonatal mortality.

    Keywords: Bacterial colonization, Genital tract, Preterm premature rupture of membrane
  • Effat Merghati Khoei *, Tahoora Alavi, Raziyeh Maasoumi, Fatemeh Sheikhan Pages 349-354
    Background

    Women constitute about half of the Iranian population. Sexual behaviour is one of the most important elements in their lives. Identifying the elements associated with sexual behaviours seems necessary in order to draw a thorough picture of Iranian women's sexuality.

    Objective

    To elicit information from Iranian women at their reproductive ages on sexual behaviours related to their elements including sexual capacity, sexual motivation, performance and sexual scripts.

    Materials And Methods

    Study participants involved 295 women at reproductive age from five different cities. Women completed a national self-reporting questionnaire on elements related to sexual behaviours. The elements included sexual capacity, sexual motivation, sexual performance, and sexual script. Pearson’s correlation variance analysis and multi-linear regression were used to analyze data.

    Results

    Significant positive correlation was found between the sexual capacity, motivation, performance, and sexual script (p

    Conclusion

    Identifying the elements of sexual behaviours would help women understand their sexual behaviours and related influencing factors. Therefore, enrichment of women's sexuality is needed; also a well-planned educational program is a need for women to understand their sexuality-related potentials.

    Keywords: Sexual behaviour, Iranian women, Reproductive age
  • Firouzeh Ghaffari, Arezoo Arabipoo, Arezoo Arabipoor Pages 355-356
    Dear Editor Uniform and definitive terminology in reproductive medicine is important for appropriate timing in starting an infertility workup to avoid over- and under-treatment, their related financial burden and psychological pressures (1, 2) and comparison of different treatments. Despite surveys and definitions provided by the World Health Organization (WHO), it seems that some terms are still confusing and misleading and therefore further discussion in this area is essential (2). The objective of the current letter is, to discuss critically a number of issues including the definitions of infertility, especially the role of assisted reproductive treatments. In the most recent definition proposed by WHO and the International Committee for Monitoring Assisted Reproductive Technology ICMART (3), clinical infertility was considered as "a disease of the reproductive system defined by the failure to achieve a clinical pregnancy after 12 months or more of regular unprotected sexual intercourse". However, it appears that in couples with sterility and no chance of spontaneous pregnancy (such as some men with azoospermia, primary hypothalamic amenorrhea, bilateral tubal ligation, some type of premature ovarian failure, etc.), this definition is illogical and the duration of the infertility should be considered equal to the time that the couple has tried to achieve a pregnancy. A broad spectrum of patients with different histories is observed among infertile couples who are referred to treatment centers. On the one hand there are couples who have not experienced any clinical pregnancy, on the other hand there are those who have a child and are trying to have another child, and there are some women who have experienced abortion and after that never have conceived again. On the basis of WHO and International Committee for Monitoring Assisted Reproductive Technology definitions (3), the role of infertility treatment, specially assisted reproduction treatment, is not considered. Achieving clinical pregnancy in couples who have had a previous spontaneous pregnancy is very different in comparison with those who have not ever conceived and this gives them a much better prognosis (4). It seems that for evaluation of the efficacy of different infertility treatments, particularly assisted reproduction treatments, it is more appropriate that the primary infertility be defined as "inability to achieve a spontaneous clinical pregnancy". By this definition, patients who achieve the clinical pregnancy by using different infertility treatments for example: medical, intrauterine insemination and assisted reproduction technology or surgery, have not achieved a natural clinical pregnancy; the same would be true of primary infertility. So, it is more appropriate that secondary infertility be defined as "the inability to achieve a spontaneous clinical pregnancy following a previous spontaneous pregnancy". However, the main question is which type of treatment should be considered in this definition; only assisted reproduction technology cycles or any infertility treatment? In all infertility treatments, the focus is to have a live child which will survive; however, in most infertility research one of the main outcomes is the capacity to achieve a clinical pregnancy. By this new definition, the efficacy of different infertility treatments for the broad spectrum of infertile patients with different obstetrical histories could be better compared with each other. Despite successful conception, several factors are involved to reach a clinical pregnancy to live birth at term. It seems that the WHO classifications are not sufficiently detailed for these situations which have been described and require revision. The type of conception should be considered in the definition of primary and secondary infertility. Three important factors should be considered before starting an infertility workup: the most important factors are the age of the woman, followed by the time attempting pregnancy, and the cause of infertility. Immediate infertility treatment should be suggested for the couple who are sterile (e.g. azoospermia, primary hypothalamic amenorrhea and bilateral tubal ligation etc...). More time could be allowed for couples with a good prognosis (e.g. women under 35 yr old, unexplained infertility etc…) to achieve a spontaneous pregnancy.
    Keywords: Department of Endocrinology, Female Infertility, Reproductive Biomedicine Research Center, Royan Institute for Reproductive Biomedicine, ACECR, Tehran, Iran