فهرست مطالب

روانشناسی و روانپزشکی شناخت - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 17، خرداد و تیر 1397)

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 17، خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم بحری، مائده بحری، حسن بافنده قراملکی صفحات 1-15
    مقدمه
    تفکر رویدادی آینده نگر اشاره به تصور حوادث احتمالی آینده دارد که می تواند تحت تاثیر اضطراب و افسردگی قرار گیرد.
    هدف
    پژوهش حاضر باهدف مقایسه تفکر رویدادی آینده نگر در افراد دارای علائم افسردگی، اضطرابی و افراد عادی انجام شد. این پژوهش در قالب یک طرح علی مقایسه ای صورت گرفت.
    روش
    جامعه آماری این مطالعه شامل دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان لنگرود در سال 95-1394 است. در این پژوهش مجموعا 90 دانش آموز با میانگین سنی 61/16 سال به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از تکلیف تفکر رویدادی آینده نگر و پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون های تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی توکی نشان داد که شاخص منفی معقولیت، برانگیختگی در افراد دارای علائم افسردگی و افراد عادی، تفاوت معنادار دارد. همچنین نتایج نشان داد که در افراد دارای علائم اضطراب و افراد عادی شاخص منفی برانگیختگی و همچنین شاخص مثبت جزئیات و همین طور شاخص خنثی جزئیات تفاوت معنادار بود. علاوه بر این شاخص خنثی معقولیت و جزئیات در افراد دارای علائم افسردگی و افراد عادی تفاوت معنادار دارد.
    نتیجه گیری
    در نتیجه شاید بتوان گفت که وجود علائم افسردگی و اضطراب منجر به تغییراتی در شاخص های تفکر رویدادی آینده نگر می شود.
    کلیدواژگان: تفکر رویدادی آینده نگر، علائم افسردگی، علائم اضطراب
  • قاسم عبدل پور، تورج هاشمی، محمدرضا شعیری، فریدون علیزاده صفحات 16-27
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی با نگرانی در افراد مبتلا به نشانه های افسردگی بود.
    مواد و روش کار
    روش پژوهش از حیث هدف کاربردی و از لحاظ روش اجرا از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه افراد مبتلا به اختلال افسردگی مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی شهر تبریز بودند. نمونه پژوهش شامل 60 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی می باشد که از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش نامه باورهای فراشناخت ولز، پرسش نامه عدم تحمل بلاتکلیفی داگاس و مقیاس نگرانی ایالت پنسیلوانیا استفاده شد .
    یافته ها
    داد ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی با نگرانی در افراد مبتلا به افسردگی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سازه های عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی توانستند 45% از تغییرات نگرانی را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش همسو با نتایج تحقیقات پیشین، نشان می دهد که در نظر گرفتن عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی در برنامه های آموزشی و مداخلات روان شناختی، می تواند در پیشگیری از اختلالات هیجانی، کاهش و درمان آن ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، نگرانی، عدم تحمل بلاتکلیفی، باورهای فراشناختی
  • سمیه شعبانی، حسن پاشا شریفی، مالک میر هاشمی، صغری ابراهیمی قوام صفحات 28-42
    مقدمه
    مطالعه عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی نسبتا پیچیده است زیرا این مفهوم ابعاد گسترده ایی دارد که هم عوامل شناختی و هم عوامل غیر شناختی بر آن اثر می گذارد . دو عامل موثر در پیشرفت تحصیلی ، مهارتهای تحصیلی دانشجویان و ویژگی های شخصیتی می باشد . این مطالعه با هدف پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر اساس مولفه های مهارتهای تحصیلی و ویژگی های شخصیتی در آنان در سال 1395 انجام شد .
    روش
    پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال تحصیلی 95-96 بود . یک نمونه 250 نفره از دانشجویان بر اساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایی از بین چهار دانشکده پزشکی، توانبخشی، دارو سازی و پرستاری انتخاب شدند . ابزراهای پژوهش شامل پرسشنامه مهارتهای تحصیلی و پرسشنامه شخصیتی NEO بود . برای تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون چندگانه توسط نرم افزار SPSS ویرایش 21 استفاده گردید .
    یافته ها
    بر طبق یافته ها مولفه های مهارتهای تحصیلی 1/43 درصد از واریانس پیشرفت تحصیلی را تبیین می کنند. از بین مولفه های مهارتهای تحصیلی، کنترل بر فعالیت یادگیری (05/0 p<،161/0=β)، تمرکز (05/0 p<،094/0=β)، و خودکارآمدی (05/0 p<،142/0=β) به صورت مثبت پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی می کند. همچنین ویژگی های شخصیتی 4/23 درصد از واریانس پیشرفت تحصیلی را تبیین می کنند .در مدل نهایی با بررسی ضرایب رگرسیون استاندارد مشخص شد که از بین ویژگی های شخصیتی، روان رنجوری (01/0 p<،249/0-=β) بصورت منفی و ویژگی های برونگرایی (01/0 p<،173/0=β) و وجدانی بودن (01/0 p<،363/0=β) به صورت مثبت پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بر اساس مهارتهای تحصیلی و ویژگی های شخصیتی ، می توان پیشرفت تحصیلی دانشجویان را پیش بینی نمود . لذا توجه به مهارتهای تحصیلی و ویژگی های شخصیتی در کنار سایر عوامل تاثیرگذار در پیشرفت تحصیلی دانشجویان می تواند باعث افزایش میزان عملکرد آنان شود .
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، مهارتهای تحصیلی، ویژگی های شخصیتی
  • نسرین حسین پناهی، محمود گودرزی صفحات 43-52
    مقدمه
    یکی از عوامل خانوادگی که روان شناسان در شکل گیری مشکلات رفتاری نوجوانان به آن اهمیت می دهند، تعارض والدین با نوجوانان می باشد.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مولفه های نظریه انتخاب بر کاهش تعارضات والد- فرزندی دختران مقطع متوسطه بود.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه آزمایشی با طرح آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان دختر مقطع متوسطه ناحیه 1 شهر سنندج بودند. نمونه هایی این تحقیق به روش در دسترس در دو گروه تجربی و کنترل به صورت تصادفی گمارده شدند. این گروه ها هرکدام از 20 نفر تشکیل شده بود (20 نفر گروه تجربی و 20 نفر گروه کنترل). برای گردآوری داده ها از پرسشنامه تعارضات والد- فرزندی موری اشتراوس (1979) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون تحلیل واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد آموزش نظریه انتخاب به طور معناداری بر افزایش استدلال و کاهش پرخاشگری اثربخش است (05/0>P). اما اثر معناداری بر کاهش خشونت ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش، نتایج این تحقیق می تواند در مراکز روان شناسی و مشاوره برای ارتقاء و بهبود ارتباط والدین و فرزندان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نظریه انتخاب، تعارضات والد، فرزندی، دانش آموزان
  • میثم شاه حسینی، حسن نوروزی، افضل اکبری بلوطبنگان، امیر حسین افشاری صفحات 53-67
    مقدمه
    خلاق بودن یکی از مهم ترین توانایی های انسان است که برای دست یابی به موفقیت اهمیت دارد. ازاین رو سنجش خلاقیت حائز اهمیت می باشد. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی و خصوصیات روان سنجی مقیاس شناخت خلاق برای مطالعه بر اساس دو نظریه های کلاسیک و سوال- پاسخ بود.
    روش
    بدین منظور 300 نفر از دانشجویان دانشگاه سمنان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و به مقیاس شناخت خلاق برای مطالعه و پرسشنامه های فراشناخت و فراشناخت مثبت و فراهیجان پاسخ دادند. تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، همبستگی سوال- نمره کل و تحلیل اعتبار برای بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس اجرا شد. همچنین از مدل پاسخ مدرج سیم جیما برای برازندگی داده ها و تحلیل استفاده شد. تحلیل های آماری با نرم افزارهای SPSSV22، LISRELV8.80 و Multilog انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مقیاس شناخت خلاق برای مطالعه از یک عامل تشکیل شده و از شاخص های برازش مناسبی برخوردار است، هم چنین شناخت خلاق برای مطالعه با فراشناخت و فراشناخت مثبت و فرا هیجان رابطه مثبت و معنی داری داشت. اعتبار مقیاس شناخت خلاق برای مطالعه، با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ اعتبار مطلوبی را نشان داد و تحلیل داده های پاسخ سوال ها با استفاده از مدل سیم جیما برازندگی مناسبی را برای این مقیاس نشان داد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی مقیاس شناخت خلاق برای مطالعه در جامعه دانشجویان از خصوصیات روان سنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روان شناختی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شناخت خلاق برای مطالعه، ساختار عاملی، نظریه سوال، پاسخ
  • محمد احسان تقی زاده، نعمت الله یارالهی، زهرا بهرامی صفحات 68-81
    مقدمه
    بسیاری از افراد دارای لکنت، استرس فراوانی را متحمل شده و انعطاف پذیری شناختی آنان نیز دچار نقص است. یکی از درمان های نوین مطرح شده در درمان لکنت و مشکلات همراه با آن، مدل شبیه سازی ذهن است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی مدل شبیه سازی ذهن بر کاهش استرس و افزایش انعطاف پذیری شناختی افراد بزرگسال 40-20 ساله مبتلا به لکنت زبان است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. تعداد 30 فرد مبتلا به لکنت مراجعه کننده به کلینیک توانمند سازان ذهن از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند.
    ابزار: ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن و همکاران (1983) و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی تقی زاده و نیکخواه (1394) و پروتکل درمان مدل شبیه سازی ذهن (برگرفته از پکیج درمانی- آموزشی لکنت زبان تقی زاده) بود. ابتدا سطح پایه استرس و انعطاف پذیری شناختی افراد دو گروه اندازه گیری شد. سپس، گروه آزمایش به مدت 12 جلسه فردی و گروهی درمان مبتنی بر مدل شبیه سازی را دریافت کردند؛ درحالی که افراد گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکرد. در آخر، بار دیگر میزان استرس و انعطاف پذیری شناختی افراد دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری با کمک نرم افزار SPSS-23 انجام شد.
    یافته ها
    پس از کنترل نمرات پیش آزمون گروه ها، یافته ها نشان داد درمان مبتنی بر مدل شبیه سازی ذهن در مقایسه با گروه کنترل، بر کاهش استرس (0.01>P) و افزایش انعطاف پذیری شناختی (0.05>P) افراد مبتلا به لکنت زبان موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    استفاده از مدل شبیه سازی ذهن می تواند از طریق توانمندسازی ذهن افراد، به گونه ای موثر لکنت زبان و مشکلات همراه با آن را در بزرگسالان درمان کند.
    کلیدواژگان: استرس، انعطاف پذیری شناختی، بزرگسالان، لکنت زبان، مدل شبیه سازی ذهن
  • فاروق اسماعیل پور، تورج هاشمی نصرا آباد، رحیم بدری گرگری صفحات 82-93
    مقدمه
    قلدری سایبری نوعی پرخاشگری، عمل عمدی توسط یک گروه و یا فردی با استفاده از روش های ارتباطی الکترونیکی، به صورت مکرر و در طول زمان در برابر یک قربانی که به راحتی نمی تواند از خود دفاع کند تعریف تعریف شده است.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش سبک های فرزندپروری ادراک شده (مستبدانه، مقتدرانه، بی اعتنا و سهل گیرانه) و اختلال شخصیت مرزی در قلدری سایبری با میانجی گری نقش همدلی بود.
    روش
    مطالعه حاضر با توجه به اهداف تحقیق، از نوع همبستگی و با توجه به روش جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی می باشد.ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند: پرسشنامه قلدری سایبری لوپز، پرسشنامه سبک های فرزندپروری نقاشان، پرسشنامه نشانه های اختلال شخصیت مرزی، پرسشنامه همدلی بهر بارون-کوهن و ویل رایت. نمونه پژوهش 305 نفر از دانش آموزان پسر پایه سوم دبیرستان شهر تبریز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. برای تحلیل نتایج از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل مسیر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که فرزندپروری ادراک شده (مستبدانه، مقتدرانه و بی اعتنا) و اختلال شخصیت مرزی با میانجی گری همدلی قادرند در قالب روابط ساختاری تغییرات قلدری سایبری را به طور معنی داری تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    در نتیجه می توان گفت که قلدری سایبری می تواند بازتابی از شخصیت و خانواده باشد.
    کلیدواژگان: فرزندپروری ادراک شده، نشانه های اختلال شخصیت مرزی، قلدری سایبری، همدلی
  • بشری وهابی، احمد وهابی، فایق یوسفی، مهناز صیادی، دائم روشنی صفحات 94-104
    مقدمه
    سلامت معنوی به عنوان یکی از سرمایه های با ارزش دارای پشتوانه دینی انسان است. ارتباط سلامت معنوی با شادکامی به عنوان احساس رضایتی است که افراد نسبت به زندگی دارند.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و شادکامی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و عوامل مرتبط با آن انجام گردید.
    روش
    این مطالعه از نوع مقطعی بود. جامعه آماری مورد پژوهش دانشجویان علوم پزشکی کردستان بودند که از بین آن ها 420 نفر به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای سه بخشی مشتمل بر مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت معنوی و پرسشنامه شادکامی بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده گردید.
    یافته ها
    سلامت معنوی اکثر دانشجویان در سطح متوسط و شادکامی بیش از 90% آن ها در حد مطلوب بود. میانگین نمره سلامت معنوی و شادکامی دانشجویان مورد بررسی به ترتیب برابر با 85/12±42/74 و 20/13±52/78 بود. بین سلامت معنوی و شادکامی همبستگی مثبت و معنی دار وجود داشت (0.001>p، 0.52=r).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه بیانگر آن است که بین سلامت معنوی و میزان شادکامی رابطه معنی دار وجود دارد و لذا ارتقای سلامت معنوی دانشجویان سبب شادکامی بیشتر آن ها خواهد شد. توجه مسئولین فرهنگی و آموزشی به این موضوع را جلب می نماییم.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، شادکامی، دانشجو، دانشگاه، ایران
|
  • Maryam Bahri, Maede Bahri, Hasan Bafandeh Pages 1-15
    Introduction
    Episodic future thinking refers to the capacity to imagine experiences that might happen in one's personal future can be affected by anxiety and depression.
    Aim: The present study was aimed to compare the Episodic Future Thinking in Individuals with Depression and Anxiety Symptoms and Normal Individuals.
    Methods
    The research design was causal-comparative. The study population consists of high school students in Langroud city in the academic year 1394-95. In this study, 90 students with a mean age of 16.61 year were selected by multistage cluster sampling. In order to collect information were used from the Episodic Future Thinking task and the Anxiety Inventory and the Beck Depression Inventory. Then, the data were analyzed by using descriptive statistics and multivariate analysis of variance (MANOVA) and the post-hoc test.
    Results
    Results of ANOVA and HSD indicate that group with depression symptoms and normal individuals represent significantly different in plausibility and arousal negative index. Also, there were significant differences in the arousal negative index, details positive index, details neutral index between normal and anxiety Symptoms groups. In addition, there were significant differences in the plausibility and details neutral index between normal and depression Symptoms groups.
    Conclusion
    As a result, it may be said that depression and anxiety symptoms leading to changes in episodic future thinking indexes
    Keywords: Episodic Future Thinking, Depression Symptoms, Anxiety Symptoms
  • Ghasem Abdolpour, Touraj Hashemi, Mohammad Reza Shairi, Fereydoon Alizadeh Pages 16-27
    The present study aims to relationship between intolerance of uncertainty and worry and metacognitive beliefs in people with symptoms of depression.
    Materials And Methods
    The research method in terms of purpose is Practical and in terms of implementation method is descriptive- relationship. The study population consists of all patients with depression, psychiatric clinic of Tabriz.The sample consists of 60 patients with major depression who were selected through convenience sampling method.The Standard data collection tools in this research are Metacognitive beliefs of the questionnaire, Pennsylvania concerns a questionnaire and intolerance of uncertainty questionnaire.
    Results
    Statistical data analysis using multiple regression analysis was used. The results showed that the intolerance of uncertainty and worry and metacognitive beliefs in depressed patients there was a significant positive correlation. Multiple regression analysis showed that the structures IU and beliefs could explain 45% of the changes concern.
    Conclusion
    This study is consistent with results of previous studies suggest that taking IU and beliefs in education programs and psychological interventions can prevent emotional disorders, reduction and effective treatment.
    Keywords: depression, anxiety, intolerance of uncertainty, beliefs
  • Somayeh Shabani, Hasan Pash Sharifi, Malek Mir Hashemi, Soghra Ebrahimi Ghavam Pages 28-42
    Introduction
    study of effective factors on educational progress somehow is complicated due to its multiple aspects influenced by cognitive and none – cognitive factors. Two effective factors on educational progress are student's educational skills and personality traits. This study aimed to anticipate educational progress of students of Shahid Beheshti University of Medical Science according to their educational skills and personality traits , in 1395 (2016).
    Methodology
    this was a correlative descriptive study; its statistical population consisted of all of students of Shahid Beheshti University of Medical Science in 95-96 session. sample of 250 students was selected by random cluster sampling method from among 4 schools of Medicine, Rehabilitation, Pharmacy and Nursing and Wifery. Study tools included educational skills questionnaire and NEO Personality Inventory. Data analysis was conducted by multiple regression method using SPSS V21
    Findings: the study results indicated that 43.1% of educational progress variance was explained by factors of educational skills among which controlling learning activity (β═ 0.161 , p
    Conclusion
    the results suggested that it is feasible to anticipate student's educational progress according to their educational skills and personality traits. So to enhance student's academic performance it is necessary to consider factors of educational skills and personality traits along with other factors.
    Keywords: Educational Progress, Educational Skills, Personality Traits
  • Nasrin Hossein Panah, Dr Mahmuod Goodarzi Pages 43-52
    Introduction
    One of the family factors that psychologists care about in shaping juvenile behavioral problems is the conflict of parents with adolescents.
    Purpose
    The purpose of this study was to determine the effect of choice theory on parent-child’s conflicts female students.
    Method
    the current investigation was a half-experimental study with proposing an experiment in pre-test-post-test with control group. The population of the study was a secondary school student of the 1 area of the city of Sanandaj. The samples of this research were randomly available to both control and experiment each group including twenty people. It was used to collect data from the Murray Strauss parent-child conflict questionnaire (1979). The analysis was used for analyses of variance analysis.
    Result
    The findings showed that training theory is significantly more effective in increasing the argument and reducing effective aggression (P0.05).
    Conclusion
    Based on the findings of this research, the results of this study can be conducted in Psychology and counseling centers to promote and improve the relationships of parents and children.
    Keywords: choice theory, parent, child conflicts, students
  • Meysam Shah Hosseni, Hassan Norouzi, Afzal Akbari Balotbangan, Amir Hossein Afshari Pages 53-67
    Introduction
    Creativity is one of the most important features of human which is essential for achieving the success, so assessment of creativity is vital.so the aim of this study was Psychometric properties of the short use of creative cognition scale in studying according to classical and item- response theories.
    Methods
    For this purpose, 300 students (150 boys and 150 girls) were selected by cluster sampling method &responded to short use of creative cognition for studying, meta-cognition and positive met cognition and meta-emotion Questionnaire. Exploratory and conformity factor analysis, general score-question relation and reliability analysis were used to Psychometric properties scale. For data analyze and propriety Samejima model was used. SPSSV22, LISRELV8.80 and Multilog software’s were used for Data analyze.
    Results
    factor analysis shows that the scale including of a factor and appropriate propriety indicator. There was positive and significant relation between short use of creative cognition scale for studying with met cognition (0.12) and Meta cognition and meta-emotion (0.322).according to Cronbach's alpha Scale reliability was 0.710. The data related to Item-response had a suitable fitness with the Samijima model and the test awareness function in the range of -3 to was a characteristic continuum.
    Conclusion
    according to finding it can be concluded that Persian form of creative cognition for studying scale has an acceptable psychometric properties among Iranian student community and it can be used as a valid instrument in psychological research.
    Keywords: Creative Cognition for Studying Scale, Factorial Structure, Item, Response theories
  • Mohammad Ehsan Taghizadeh, Nemat Allah Yarollahi, Zahra Bahrami Pages 68-81
    Introduction
    Many stutterers suffer from excessive stress and deficit in cognitive inflexibility. Mind Simulation Model is a new treatment proposed for stuttering and its related problems.
    Aim: The aim of the present study was to investigate the effectiveness of mind simulation model on stress reduction and cognitive flexibility enforcement in adult with stuttering disorder.
    Method
    This was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design and a control group. The number of 30 people with stuttering disorder referring to Mind Enabling Center were selected through available sampling method and put randomly into the experimental (N=15) and control (N=15) groups.
    Tool: Study tools included Perceived Stress Scale (Cohen et al, 1983), Cognitive Flexibility Questionnaire (Taghizadeh and Nik Khah, 2015), and treatment protocol of mind simulation model (derived from Taghizadeh’s therapeutic- educational package of stuttering). First, basic levels of stress and cognitive flexibility were measured as the pre-tests. Then, the experimental group participated in 12 individual and grouping sessions of treatment based on mind simulation model, while the control group received no intervention. At the end, both groups completed the post-tests. The data was analysed via Multivariate Covariance Analysis (MANCOVA) via SPSS-23.
    Results
    After controlling the pre-tests scores, it was manifested that treatment based on mind simulation model could reduce stress (P
    Conclusion
    It can be claimed that mind simulation model can significantly treat stutter and its related problems in adults through mind empowerment.
    Keywords: Adults, cognitive flexibility, mind simulation model, stress, stuttering
  • Faroogh Esmaeilpour, Touraj Hashemi, Rahim Badri Pages 82-93
    Introduction
    Cyberbullying is a form of aggression, delibrate action by a group or individual using electronic communication, repeatedly and over time against a victim who can not easily defend itself has been defined.
    Purpose
    The aim of this study was to determine the role of perceived parenting styles (Authoritarian, authoritative, indifferent and neglectful) and symptoms of borderline personality disorder with a mediation role of empathy in cyberbullying.
    Method
    The tools used in this study included: Lopez’s cyberbullying questionnaire, Naghashan’s parenting style questionnaire, questionnaire of borderline personality disorder, the empathy questionnaire of Baron-Cohen and Will Wright. The sample consisted of 305 high school male students of Tabriz, who were chosen according to multi-stage cluster sampling method.
    Results
    Path analysis results showed that perceived parenting (Authoritarian, authoritative, indifferent) and borderline personality disorder mediated by empathy can explain the cyberbullying changes.
    Conclusion
    As a results, we can say that cyberbullying is a reflection of personality and family.
    Keywords: Cyberbullying, empathy, borderline personality disorder, Perceived Parenting
  • Boshra Vahabi, Ahmad Vahabi, Fayegh Yousefi, Mahnaz Sayyadi, Daem Roshani Pages 94-104
    Introduction
    Spiritual health is considered as one of the valuable capitals of humans is backed by religious man. Relation between spiritual health and happiness is as a feeling of satisfaction that people have towards life.
    Aim: The present study was carried out to determine relationship between spiritual health and happiness in the students of Kurdistan University of Medical Sciences and its related factors.
    Methods
    The present study was a cross-sectional. The study population, were students of Kurdistan University of Medical Sciences that 420 persons of them were selected and studied. A three-part questionnaire including demographic characteristics and 20 questions about spiritual health and 29 questions about happiness was used. The data were analyzed using SPSS 20.
    Results
    The spiritual health of the most students was moderate and the happiness in more than 90% of them was favorable. The mean score of spiritual health and happiness of the studied students were 74.42±12.85 and 78.52±13.20, respectively. There was a significant positive correlation between spiritual health and happiness (p
    Conclusion
    The findings of the study revealed that there was relationship between spiritual health and happiness. So promoting spiritual health of the students will make them happier.The cultural and educational authorities should be pay attention to this issue.
    Keywords: spiritual health, happiness, student, university, Iran